Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-28, 12:04   #331
violisia
Zadomowienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
nie pamietam wiec pytam, kiedy mialas ost usg? lekarz nie byl pewny dziewczynki?
5 tygodni temu, ale z racji tego ze wczesniej mialam w bliskeij odleglosci usg polowkowe, u innego lekarza, to ten do ktorego chodze nei robil mi usg , tylko przylozyl na chwilke by sprawdzic i potwierdzic polozenie(posladkowe) i pokazac bijace serducho

tamten podobno sie nei myli co do plci, a moj nie ma az tak dobrego sprzetu do usg.. wiec zobaczymy, wiesz jak to jest niedowiarek jestem, i czym blizej porodu mam mieszane uczucia co do plci, tymbardziej ze moja znajoma ktora pracuje w szpitalu na polozniczym oddziele miala miec core hehe i wyszedl chlopak ale pocieszam sie ze to bylo w dobie gorszego sprzetu usg hehehe
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:05   #332
zosiaaa
Zadomowienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
Dziewczonka
mimbi ja widziałam już te stniki, ładne są ale mi szkoda kasy jakoś bo ja miękkich i tak nie noszę, więc po karmieniu pójdzie w kąt ....
zosiaaa też się zastanawiałam nad twardym stanikiem ale odpinać taką twardą miseczkę i ją odwijać to chyba nie za wygodnie będzie no i zniekształci chyba stanik ???
atiz powodzenia w malowaniu

Nocka w miarę,
Zosia nie spadła z łóżeczka
ale w nocy obudziła się z rykiem, bo spała w poprzek łóżka i chciałam ją obrócić ...
tatę chciała mama była niedobra
w ogóle taka malutka się wydaje na tym łożu ogromnym
ona ma gdzieś koło 90cm a łóżko 160

dziś rano odkryła że stare łóżeczko stoi w kącie i miała dość dziwną minkę
no właśnie ja tez tych miękkich nie lubię, ale zastanawiałam sie nad takim usztywnianym tylko drutem żeby mi chociaż trochę podnosił te cyce i tam wyczytałam że są takie, bynajmniej jeden bo w resztę się nie zagłebiałam, no bo takiego usztywnianego to chyba się faktycznie nie wywinie , bo ty przy Zosii jakich używałaś??

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dziewczynki jeszcze trzy dni i TŁUSTY CZWARTEK
już nie mogę się doczekać

agnieszka_pe25 żeby nie być gołosłowna czekoladę już jem
no i zamówiłam u kuzyna serek philadelfie o smaku milki ( nie będę wytykać palcami kto tu narobił mi na niego ochoty ) bo stwierdziłam że w serku to nabiał = dużo wapnia, a skoro mówiłaś że musi być dużo żelaza to przecież milka to czekolada = żelazo. I mam dwa w jednym

za wizyty, za wyniki, za diabetologa

brzuszki rewelacyjne i d o tego bardzo kształtne

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:06   #333
mimbi
Zakorzenienie

Dziewczyny, ciesze sie, ze trafilam z tymi stanikami. Jak tylko zdobede troche pieniedzy, kupie sobie dwa na probe. Czytalam bowiem, ze to jak sie dba o piersi przed porodem ma duzy wplyw na ich stan po karmieniu. A te szmaciaki to mi w ogole nie trzymaja cyckow, wisza jak filety

Ktoras napisala, ze jestem dietetykiem forumowym, to nie ja to Mary! Jej bijcie poklony, bo sie na mnie jeszcze diablica obrazi

Jakbyscie byly karta ciazy, to gdzie byscie sie schowaly? Bo chce zadzwonic do mojego gineksa w sprawie tego antybiotyku, a tymczasem bez karty ciazy to ja jestem zupelnie zielona Gdzie ona byc moze? Hilfeeeeee!!!
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:06   #334
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
niestety nie mogę pokazać brzucha bo nie posiadam kabla usb
ale wcześniej wstawiałaś fotki no pochwal się
Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Łoj sorry za pomyłkę Sania...Ja też mam opuchnięte stopy nawet rano,łydki raczej są normalne chyba...Ja jeszcze mierzę sobie kilka razy dziennie ciśnienie,bo wysokie ciśnienie też jest objawem zatrucia ciążowego.
kurcze nie mam aparatu do mierzenia, dziś męża do teściowej wyślę (blok dalej) to pożyczy
ciśnienie mialam do 31.stycznia 100/70 ZAWSZE, a 2tygodnie temu na wizycie podskoczyło 120/80. nie wiem czy to dużo, ale na każdej wizycie wcześniej miałam to 100/70
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Witamy i My na nowym wątku i po mroźnym weekendzie

Mam dość zimy!!! Mam dość!!! Jak potwór śnieżny wyglądam w płaszczu i tych rękawicach i szaliku i wielkiej czapie na głowie i wydaje mi się że każdy sie na mnie patrzy, nie mówiąc o małych dzieciach które palcami mnie wytykają haha.

W środe do lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
Jak się nasze dziecko dalej nie ujawni to dostanie solidnie po dupsku!!!
ej nie gadaj tak, bo wystraszysz je jeszcze bardziej i zamknie się w sobie i całkiem nie odsłoni
hihi na mnie też się gapią
Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
ja na wizyte ide jutro, ciekawe czy mala rozlozy nozki, i lekarz bedzie ogl potwierdzic plec, znajac moje szczescie bedzie sie wstydzila.. i ciekawa jestem ile juz wazy ehhh.. nie moge sie juz doczekac..
rozłoży, rozłoży
Cytat:
brzuszek w sam raz

a mi dzisiaj panie w przychodni powiedzialy ze moj wyglada na coreczke, i ogolnie jest juz spory a musi to byc prawda bo bez kolejki weszlam tylko sie troche jeden pan burzyl no coz chlopy nie wiedza co to znaczy ciaza mi bylo calkiem milo w tej przychodni, ale nie moglam wysiedziec- za male spodnie mnie cisly, nie mowiac o staniku. Zaraz jak tylko bylam w domku rozebralam sie do polowy a wczoraj caly dzien spedzialam w szlafroku- mezus nie mial nic przeciwko
ech... ja miałam tak, że w supermarkecie ustałam do krótszej kolejki, a przede mną stał ochroniarz. jak mnie zobaczył to mówi, że kolejka zamknięta już, tam obok jest (a tam długa jak cholera). na co odburknęłam chyba bardziej do TŻ niż do niego, że "pewnie, kobieta w ciąży.. postoję sobie" ale ledwo odeszłam z tej kolejki to za chwilę mnie zawołał jednak burak
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
The_sania mysle, ze wszystko jest ok... po prostu III trymestr to juz nie bajka

Uciekam kuraka rznac na kwalki
no nie bajka, ale wiesz... inni tak nie mają i to mnie martwi
z tym kurakiem mnie rozbawiłaś

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:06   #335
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Mango

Oglądałam je w sklepie babylandia przy Jana Pawła II 23 (niedaleko salonu renault), ale wjazd jest od Krótkiej 23 (bramą) i na Podkolejowej 45. W obu jest wiele artykułów dziecięcych, nie tylko wózki. Przypomniało mi się, że ostatnio zobaczyłam na żywo pościel Ricordo z Feretti i rzeczywiście materiał kiepski i kolory całkiem inne niż na zdjęciu! Na pewno jej nie kupię!

Nie wiem czy jest się czym cieszyć, dla mojej wagi może to być zgubny dzień![/QUOTE]

wiem gdzie babylandia, kojarzę ich reklamę ! Dzieki Ci wielkie A co te wózki takie tanie ?? 1800 zł na allegro 3 tysie ? on chyba tu jakas biedna wersja, wyglada mi to tylko jak spacerowy ?? Chyba, ze sie nie znam.

Feretti takze bardzo mnie zawiodła Lolkę także no i zonk, bo nei wiadomo co wybrac.

andziot, pogoda na spacerki u Ciebie chyba rwelacyjna ?

Violisia, chyba b. wysoka jesttes, bo nei wiem gdzie to 80 kg

SiLLee, jaki duzy brzuchol... taki jak należy, w końcu w ciązy jestes, nie ?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:06   #336
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
no właśnie ja tez tych miękkich nie lubię, ale zastanawiałam sie nad takim usztywnianym tylko drutem żeby mi chociaż trochę podnosił te cyce i tam wyczytałam że są takie, bynajmniej jeden bo w resztę się nie zagłebiałam, no bo takiego usztywnianego to chyba się faktycznie nie wywinie , bo ty przy Zosii jakich używałaś??
Jak je przejrzalam to tam jest zaledwie kilka modeli bez fiszbinow - reszta z fiszbinami, co mi baaaardzo odpowiada.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:10   #337
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

kasiu biedulko

the sania owszem wstawiałam bo miałam mój stry telefon do którego miałam kabel a teraz pożyczyłam telefon bratu i mam jakiś stary zastępczy do którego nie posiadam kabla

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55

Edytowane przez vanes
Czas edycji: 2011-02-28 o 12:11
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:11   #338
kruczaa
Rozeznanie

Violisia, SiLLee piękne brzuszki Mój nie jest jeszcze taki duży i wydaje mi sie że jest nizej. Ja mam 10 kg na plusie, a w pasie tyle co Aguś, 106 ehhh
Idę was doczytać
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:11   #339
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Jak je przejrzalam to tam jest zaledwie kilka modeli bez fiszbinow - reszta z fiszbinami, co mi baaaardzo odpowiada.
to ja może w marcu się skuszę na jakiś

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:13   #340
the_sania
Wtajemniczenie

Andziot oooo to będzie dziś golonko nowym sprzętem
co do moczu, to miałam wyniki robione 27.01 i tak:
białko w moczu- ujemny
nabłonki płaskie:nieliczne w polu widzenia
nabłonki okrągłe: pojedyncze w polu widzenia
krwinki białe: od 2 do 4 w polu w.
obecne: bakterie nieliczne

czy to o jakieś inne wartości chodzi?

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-28, 12:18   #341
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Mango

Oglądałam je w sklepie babylandia przy Jana Pawła II 23 (niedaleko salonu renault), ale wjazd jest od Krótkiej 23 (bramą) i na Podkolejowej 45. W obu jest wiele artykułów dziecięcych, nie tylko wózki. Przypomniało mi się, że ostatnio zobaczyłam na żywo pościel Ricordo z Feretti i rzeczywiście materiał kiepski i kolory całkiem inne niż na zdjęciu! Na pewno jej nie kupię!

Nie wiem czy jest się czym cieszyć, dla mojej wagi może to być zgubny dzień!
wiem gdzie babylandia, kojarzę ich reklamę ! Dzieki Ci wielkie A co te wózki takie tanie ?? 1800 zł na allegro 3 tysie ? on chyba tu jakas biedna wersja, wyglada mi to tylko jak spacerowy ?? Chyba, ze sie nie znam.

Feretti takze bardzo mnie zawiodła Lolkę także no i zonk, bo nei wiadomo co wybrac.

andziot, pogoda na spacerki u Ciebie chyba rwelacyjna ?

Violisia, chyba b. wysoka jesttes, bo nei wiem gdzie to 80 kg

SiLLee, jaki duzy brzuchol... taki jak należy, w końcu w ciązy jestes, nie ? [/QUOTE]
mam 175cm wzrostu nei wiem czy to az tak duzo
Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Violisia, SiLLee piękne brzuszki Mój nie jest jeszcze taki duży i wydaje mi sie że jest nizej. Ja mam 10 kg na plusie, a w pasie tyle co Aguś, 106 ehhh
Idę was doczytać
wklej fotki przy okazji kochana
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:19   #342
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
no tak faceci nie rozumieja, ale na to nei ma reguły, czasem facet bardziej zrozumie niz kobieta ktora przeszla ciaze jak "pikuś"
tak zgadzam sie z toba, baby sa gorsze zdecydowanie, dlatego ten facet troche mnie zdziwil

ogolnie ja sie w kolejki nie lubie wpraszac, zawsze mam z tym problem, czekam az ktos sam sie zapyta czy nie chce wejsc szybciej taka juz jestem, wiem ze kazdemu sie spieszy itp.

ostatnio w kolejce przy kasie stalam z Tz i jakas mloda kobieta (widac ze kasiasta) z pelnym koszem sie wepchnela przede mna i wyobraz sobie ze nawet w takiej sytuacji nie potrafie sie odezwac. Tż jej przygadal, a ona cos tam zaczela mowic, ale my zmienilismy kase na inna
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:22   #343
Mango08
Rozeznanie

Anula dziękuję! Teraz to się dopiero rozmarzyłam, po prostu bajkowo!

Sillee
super brzuszek.

Daisy w sklepach też kosztuje ok. 3 tys. 3w1 (gondola, wózek, fotelik). Różnica ok. 200 złotych jest między starą a nową kolekcją, teraz nie ma mieszanych kolorów np. na zewnątrz czarny, wewnątrz czerwony. Jak byliśmy nie mieli wózków z nowej kolekcji (muszą stare wyprzedać), aby zobaczyć jak kolorki wyglądają na żywo.

Filip 21/06/2011
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:22   #344
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
ostatnio w kolejce przy kasie stalam z Tz i jakas mloda kobieta (widac ze kasiasta) z pelnym koszem sie wepchnela przede mna i wyobraz sobie ze nawet w takiej sytuacji nie potrafie sie odezwac. Tż jej przygadal, a ona cos tam zaczela mowic, ale my zmienilismy kase na inna
oj w takiej sytuacji to już bym się odezwała. co za su.ka !

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-28, 12:38   #345
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

kasia co za babsztyl takiej to bym od razu nagadała.

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

uuu i nagle nastała cisza co to wszystkie obiadki gotujecie juz??

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55

Edytowane przez vanes
Czas edycji: 2011-02-28 o 12:25
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:41   #346
the_sania
Wtajemniczenie

dziewuszki, ja mam pytanko.

jakie ilości bodziaków będą wystarczające zakładając, że maluch urodzi się nieduży, czyli rozm. 56 będzie pasował.

ile sztuk na krótki rękaw i ile na długi?
no i wtedy ile śpiochów i pajaców?
dodam, że najwięcej chcę chyba bodziaków.

trochę głupie pytanko, ale zastanawiam się, bo nie chcę prac codziennie.
mam tak:
body- krótki rękaw: 4szt długi rękaw: 6szt
śpiochy: 1szt
pajace: 2szt

o cholera, właśnie zdałam sobie sprawę, że mam tego bardzo mało !

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-28, 12:44   #347
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
5 tygodni temu, ale z racji tego ze wczesniej mialam w bliskeij odleglosci usg polowkowe, u innego lekarza, to ten do ktorego chodze nei robil mi usg , tylko przylozyl na chwilke by sprawdzic i potwierdzic polozenie(posladkowe) i pokazac bijace serducho

tamten podobno sie nei myli co do plci, a moj nie ma az tak dobrego sprzetu do usg.. wiec zobaczymy, wiesz jak to jest niedowiarek jestem, i czym blizej porodu mam mieszane uczucia co do plci, tymbardziej ze moja znajoma ktora pracuje w szpitalu na polozniczym oddziele miala miec core hehe i wyszedl chlopak ale pocieszam sie ze to bylo w dobie gorszego sprzetu usg hehehe
ja tez bylam teraz specjalnie 80km od lodzi na lepszym usg zbadac dzidzie i przy okazji poznac plec, bo tu rowniez chodze na gorszy sprzet.
A o tym ze sa przypadki pomylek to wiem co ma byc to bedzie, a jak juz jest zdrowe to super

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość

ech... ja miałam tak, że w supermarkecie ustałam do krótszej kolejki, a przede mną stał ochroniarz. jak mnie zobaczył to mówi, że kolejka zamknięta już, tam obok jest (a tam długa jak cholera). na co odburknęłam chyba bardziej do TŻ niż do niego, że "pewnie, kobieta w ciąży.. postoję sobie" ale ledwo odeszłam z tej kolejki to za chwilę mnie zawołał jednak burak
a no wlasnie, chodza takie ludziska bezduszne po swiecie, faceci nie zdaja sobie sprawy jakie to obciazenie na nogi i naprawde o wiele bardziej wole chodzic niz stac- tez tak masz/macie?

Cytat:
oj w takiej sytuacji to już bym się odezwała. co za su.ka !
Cytat:
kasia co za babsztyl takiej to bym od razu nagadała.
szkoda slow, po prostu wyskoczyla jak filip z konopi, bylam tak sfrustrowana ze nie mialam sily jej dowalic. Niestety czesto tak mam ze zlosc trzymam w sobie. Nie jest to dobre. Mam nadzieje ze nigdy nie bedzie musiala byc w takiej sytuacji jak ja.
Dzisiaj w tramwaju tez stalam nikt mi miejsca nie ustapil choc caly brzuch na wieszku mialam.
Ludzie sa dziwni, obysmy my takie nie byly...tylko od nas zalezy jak bedzie pozniej. Kwestia wychowania.

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

ja dzisiaj na obiadek zupke pomidorowa gotuje wlasnie teraz
Nikosia

Stary 2011-02-28, 12:46   #348
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Wróciłam.... wszystko ok z szyjką i z małą oczywiście też . Waży 1320g i o 1 dzień wyprzedza termin porodu wg @ czyli idealnie .
Mała leży centralnie na moim pęcherzu, nisko (nawet na usg było widac mój biedny pęcherz wygięty w księżyc, a małej główka leżała sobie jak na poduszce) dlatego mam te kłucia przy chodzeniu....no i niestety też przez to mam hemoroidy
A na bóle w prawym podżebrzu lekarz zalecił Essentiale Forte, żeby wspomóc pracę wątroby i woreczka żółciowego.
Umówiliśmy się też na przyszły tydzień na usg 3d, mamy przyjechac do szpitala to spróbuje zrobic pare fotek, bo zasmucił nas tym, że mała leży bardzo nisko i zasłania rączkami buźkę i może nic z tego nie wyjsc....
No i kolejna wizyta dopiero za 4 tyg., bo powiedział, że jak się nic nie dzieje to nie widzi konieczności częstszych wizyt ...a ja tak bym chciała za 2 tyg.
No to się rozpisałam...idę was nadrobic
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:47   #349
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ciesze sie, ze trafilam z tymi stanikami. Jak tylko zdobede troche pieniedzy, kupie sobie dwa na probe. Czytalam bowiem, ze to jak sie dba o piersi przed porodem ma duzy wplyw na ich stan po karmieniu. A te szmaciaki to mi w ogole nie trzymaja cyckow, wisza jak filety

Ktoras napisala, ze jestem dietetykiem forumowym, to nie ja to Mary! Jej bijcie poklony, bo sie na mnie jeszcze diablica obrazi

J[...]
Ja napisałam zle, PRZEPRASZAM CIE MARY !!!!!!!!!!!!!!!! Jak mogłam takie faux pas popełnić....
Toś Ty nasza przewodniczką dietetyczną na forum Chylę czoła i pokłony i oddaję cześć hhihi
a Ciebie mimbi przepraszam, za zamieszanie
moze w jakiejś szufladzie masz wsadzoną książeczke ?

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Idę was doczytać
no to ja mam 102 w talii a 20 kg na plusie to dopiero zagwózdka. Ale uda, plecy, rece mam tak ubite jak prosiaczek wiec tu tkwi moja tajemnica chyba

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Anula dziękuję! Teraz to się dopiero rozmarzyłam, po prostu bajkowo!

Daisy w sklepach też kosztuje ok. 3 tys. 3w1 (gondola, wózek, fotelik). Różnica ok. 200 złotych jest między starą a nową kolekcją, teraz nie ma mieszanych kolorów np. na zewnątrz czarny, wewnątrz czerwony. Jak byliśmy nie mieli wózków z nowej kolekcji (muszą stare wyprzedać), aby zobaczyć jak kolorki wyglądają na żywo.
aaa bo ja na ich stronę kuknęłam tzn babylandii i mi sie jakies po 1800 pokazały.
Dziekuje Ci za szczegółowe objasnienia. Tez wahałam się czym sie rózni rocznik 2010 od 2011 - a tu tylko kolor.
I w babylandii są te za 3 tys? Równiez wolałabym live obejrzec, już mnie posciel o glebę rzuciła, jak szmatkowo wyglada na żywo wiec tym bardziej wózek trzeba obczaić.. A co robisz z pościela ?

Tak mysle jeszcze.. tanio wychodzi to 3w1 bo np XLander za troszkę mniej, nie ma chyba opcji 3w1? (sama przed sobą tłumacze, ze nei jest to drogo

Dziewczonko
super !! Chciałabym ten widok zobaczyc, jak malutka lezy na pęcherzu niczym na podusi Słoodkie to musi byc !!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-28 o 12:51
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:48   #350
andziot
Zakorzenienie

24kasia86 nasze dzieci nie będą kiedyś wierzyć że my byliśmy młodzi i zwariowani
mi też jest już coraz częściej duszno taki urok ciąży
Aliczka88 ja już nie przyjmuję do wiadomości że zima ma jeszcze być chcę wiosnę !!!!!!!!! zieloną trawę, ptaki śpiewające, słońce cieplutkie !!!!!!!!!!!!
zosiaaa przy Zosi miałam zwykłe miękkie staniki (parę tanich kupiłam z atlantica) i takich używałam, nawet ramiączek się nie odpinało, tyle że ja mam małe cycy więc zadzierałam tylko do góry i dawaj teraz też na razie nie mam żadnego do karmienia i nie wiem właśnie czy kupować
mimbi a w szufladzie jakiejś nie schowałaś ???? torebce ??? biurku ??? może pod materac włożyłaś żeby CI się dzidzia przyśniła
the_sania mocz ok, więc nic takiego się raczej nie dzieje spokojnie, do środy wytrzymasz, niestety teraz już z każdym dnie będzie nam ciężej, bo dzidzie teraz przybierają głównie na wadze więc coraz więcej do dźwigania mają te nasze ciałka malutkie

Zosia zasnęła na drzemkę ładnie i bez cudowania
sama się położyła na łóżeczku i ślicznego całuska mi przesłała
kocham ją nad życie

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:48   #351
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
nie wiem czy to powod do chwalenia bo mam zmasakrowane cialo po tym przytyciu w pierwszej ciazy przez ta gestoze, ale nie mam ani jednego swiezego rozstepu! dla mnie to ogromny sukces, bo jakbym miala nowe to de facto nie mialabym normalnej skory tylko rozstep na rozstepie
aga nie mów, że masz zmasakrowane ciało, bo mi się płakać chce Ja ciągle mam nadzieję, że mimo licznych rozstępów i wielu nadprogramowych kg doprowadzę się do stanu sprzed ciąży, no i że będę ładnie wyglądać i moje ciało też

Cytat:
Co do brzucha to moj tez jest ogromny, ale mnie sie tez normalny wydaje bo przeciez w ciazy kurde jestesmy nie??????????
Też tak uważam Jeśli miałabym kiedykolwiek być dumna z dużego brzucha to właśnie teraz i nikt mi tego nie zmąci, nie zabroni i już

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Moria też tłumaczę TŻtowi, że są podobne, a Ignaś zdecydowanie rzadsze od Jasia. Tylko zastanawiam się jak mówić do nastolatka, aby za bardzo nie zdrabniać myślę o Igo, bo Ignac jakoś średnio mi się podoba, a Ignacy trochę poważnie. W zdrobnieniach znalazłam teraz Ignacek i Nacek. Tutaj jest też napisane, że żeńska forma to Ignacja czyli Iga
No w sumie mały Jasio jest później Jankiem a z Igansiem może być problem, tzn. dla Ciebie to on nawet jako 15letni kawaler będzie Ignasiem ale w szkole dla kolegów, no sama nie wiem

Cytat:
Dziewczyny w DDTVN mowia o albumie fasolki www.albumfasolki.pl naprawde swietnie to wyglada
Ja mysle o czyms innym o takim albumie moj pierwszy rok lub cos takiego... wklejac tam mozna rozne zdjecia, opisywac pierwsze osiagniecia itp. Macie jakies fajne namiary na cos takiego?
Pauliziu ja taki album sama sobie tworzę, tzn. kupiłam dzienniczek ciąży i prowadzę w nim różne ciążowe zapiski i wklejam też zdjęcia z usg, zdjęcia mojego brzucha, mam też testy ciążowe wklejone i już

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
moria, jeszcze jedna ważna kwestia, aby rozliczyć się z małżonkiem, trzeba być cały rok w związku małżeńskim
Achaaaa czyli rozliczam się sama

Cytat:
a ja sie pochwale jej M1
w 30tygodniuuu
violisia ja pamiętam, że Ty miałaś taki mały brzuszek na początku a teraz... Śliczny, kształtny bębenek

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Wklejam moj DUZY brzuchol 25 tydzien 5 dzień
Wcale nie duży, myślę że jak na 26t. akuratny

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Moria jak tylko maszyna Iguni przyjdzie to wklejaj zdjęcia!
Ofkors

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:51   #352
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Wróciłam.... wszystko ok z szyjką i z małą oczywiście też . Waży 1320g i o 1 dzień wyprzedza termin porodu wg @ czyli idealnie .
Mała leży centralnie na moim pęcherzu, nisko (nawet na usg było widac mój biedny pęcherz wygięty w księżyc, a małej główka leżała sobie jak na poduszce) dlatego mam te kłucia przy chodzeniu....no i niestety też przez to mam hemoroidy
A na bóle w prawym podżebrzu lekarz zalecił Essentiale Forte, żeby wspomóc pracę wątroby i woreczka żółciowego.
Umówiliśmy się też na przyszły tydzień na usg 3d, mamy przyjechac do szpitala to spróbuje zrobic pare fotek, bo zasmucił nas tym, że mała leży bardzo nisko i zasłania rączkami buźkę i może nic z tego nie wyjsc....
No i kolejna wizyta dopiero za 4 tyg., bo powiedział, że jak się nic nie dzieje to nie widzi konieczności częstszych wizyt ...a ja tak bym chciała za 2 tyg.

moja ważyła 1400 więc idą łeb w łeb
no i wizytę też mam za 4 tyg dopiero

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:54   #353
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
mary poziomkowa
mam to samo, niby z nosa mi nie leci, ale caly czas oddycham ustami i nie czuje smaku
co nie znaczy ze apetytu nie mam

matallewar
mi doszedl bol pod prawa piersia i nie mam pojecia co to jest. Tak w ogole ta prawa mam zdecydowanie wieksza, i czuje jak mnie kluje zaraz pod nia dzisiaj pobolewa mnie tez w lewej pachwinie

kochana co to za utworek? tez lubie takie klimaty

dobrze wiedziec

Dziewczonka
bedzie dobrze! fajnie ze masz juz furke i to taka dobra za mala kaske

migotka03
nic sie nie boj slonce!

Weredka
oj to trzymam mocno jak tam dietka?

imie rzeczywiscie fajne

vanes
ja prowadzialam pamietnik od 1997r do 2008r. i tak jakos od 3 lat nie umiem sie zabrac, a tyle sie w moim zyciu wydarzylo, malzenstwo, ciaza

violisia
piekne mieszkanko twoja Olusia sobie urzadzila a pepuszek rzeczywiscie slodki, ja mam tak jak agus87-antenke

a wlasnie Agus87 pewnie ze sobie mozna dac rade reka, ze ja glupia nie pomyslalam daj znac jak zrobisz i czy bylo warto

Bylam dzisiaj na morfo, w koncu sie zebralam. Babka tak mnie okuła ze boli reka do tej pory. Pozniej pojechalam do innej przychodni na wizyte u internistki- mila babka, pogadalysmy. Dala mi skierowanie na tarczyce, +K, +Na i zelazo
pozniej poszlam zrobic sobie ekg i to bylo najgorsze jak mi polozyla te "zabki" (kto mial robione wie o co chodzi) na piersiach myslalam ze wyjde z siebie-co za bol!!!!!!! na szczescie serducho mam zdrowe, choc wyszlo ze troche podenerwowana bylam

w czwartek wizyte u gin. Tez mnie zastanawia hemoglobinka ciekawe jak po zelazie?....

agnieszka_pe25 trzymam zeby Tobie rowniez podskoczyla!

dzien dobry wszystkim milym paniom

aaaaa i normalnie macie po zeby mnie tu kusic MC i KFC

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

anulka_81 nie wiedzialam jeszcze twoich zdjec zaraz musze luknac
co do zgagi nigdy wczesniej (no moze raz w ciazy wlasnie-jakis miesiac temu) nie mialam i ciagle sie zastanawiam czy to wlasnie to. Wczoraj mnie pieklo od czasu do czasu w przelyku, co sprawialo ze strasznie chcialo mi sie pic.
dobra dam znac
ale narazie sie nie zanosi bym sprobowala

Cytat:
kasiu biedulko

the sania owszem wstawiałam bo miałam mój stry telefon do którego miałam kabel a teraz pożyczyłam telefon bratu i mam jakiś stary zastępczy do którego nie posiadam kabla
cos mi tu sciema mala zajezdza
Cytat:
super kochana, ze wszystko okej

moja tez lezy na pecherzu glowka w dol ale nie mam dzieki bogu hemoroidow, na szczescie (odpukac) nie wiem co to jestbo nigdy nie mialam
Stary 2011-02-28, 12:57   #354
agniese79
Rozeznanie

Też sie przywitam, ostanio rzadko bywam, bo niestety trochę problemów, zmarła moja teściowa, czeka nas remont i przeprowadzka.
Pozdrawiam Wszystkie Dziewuszki i Dzieciaczki
Stary 2011-02-28, 12:57   #355
the_sania
Wtajemniczenie

Dziewczonka super aczkolwiek, jak przeczytałam o tym pęcherzu-podusi, aż mi się siusiu zachciało

andziot poczytałam troszkę w necie i się uspokoiłam, ale to przez moją mamę, bo mnie nastraszyła ojjjj jak piszesz o Zosi, to już chcę Małego na świecie. jak słodko Zosiaczek malutki kochany Ciocia Sania, prosi o zdjęcie śpiącej królewny Szkoda, że wtedy w tym ładnym płaszczyku nie chciała zapozowac

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-28, 12:58   #356
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
trochę głupie pytanko, ale zastanawiam się, bo nie chcę prac codziennie.
mam tak:
body- krótki rękaw: 4szt długi rękaw: 6szt
śpiochy: 1szt
pajace: 2szt

o cholera, właśnie zdałam sobie sprawę, że mam tego bardzo mało !
No i dlatego uważam, że rozpisanie sobie wyprawki z ciuszkami to b. dobry pomysł Od razu widać czego brakuje a czego jest np. za dużo. 1 Co do śpioszków to ja też mam tylko 1 sztukę ale to tylko dlatego, że nie za bardzo mi się podobają, wolę właśnie pajacyk, rampersik a już najbardziej zestaw: body+spodenki i tych rzeczy mam najwięcej. Do tego kilka bluz na chłodniejsze dni i już. Pajace planuję na noc zakładać póki się porządnie ciepło nie zrobi więc mam ich 6szt. na 56 i około 10 na 62 Myślę, że 5szt na 56 i 5szt. na 62 spokojnie wystarczy

Cytat:
Baaardzo się cieszę Piękna waga córci no i jeszcze 3D przed Wami, super!

Ja też się umówiłam na usg z ocenami i 4D na przyszłą środę, mam nadzieję, że uda się podejrzeć buźkę małej ale jak nie to trudno, najważniejsze to ocena łożyska, wód, szyjki i innych narządów

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-02-28 o 13:00
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 12:58   #357
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

cos mi tu sciema mala zajezdza
noooo

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-28, 13:00   #358
24kasia86
Wtajemniczenie

anula_81 po wczorajszym seansie "Wyspy Tajemnic" moj maz zakazal mi sciagania filmow z Dicaprio przyznam sie szczerze ze ten film i "Incepcja" nie jest na moj rozum, choc jestem wielka fanka SF, thriller'ów, psychologicznych, horror'ów itp

"Incepcje" obejrzalam dwa razy i za chiny nie wiem czy na koncu snil czy to byl real moze dlatego ze w ciazy jestem

ale to nie temat na forum... choc z mila checia moglby mi ktos to na PW wytlumaczyc
Nikosia

Stary 2011-02-28, 13:00   #359
matallewar
Zakorzenienie

kasia Ja mam cykliczny ból w prawej piersi Boli co sobotę, czekam do niedzieli z myślą - jak nie przejdzie jadę do szpitala. A w niedzielę NIC...
Więc chyba pójdę prywatnie do gina po prostu, żeby mi ją zbadał...

A co do Incepcji to chyba takie było założenie, żeby zostawić niedopowiedzenie
Nie wiadomo, można prowadzić dyskusje Moim zdaniem śnił

andziot No nasz ma prawo, już prawie pełnoletni opel

the_sania Tak, jak pisałam, położna na szkole rodzenia mówiła, żeby do szpitala i na początek dopóki kikut pępuszka nie odpadnie używać pajaców (im mniej warstw na nim, tym lepiej)
A ja mam tak:
body:
56 długi - 1
56 krótki - 2
62 długi - 5
62 krótki - 4
pajace:
56 - 2
62 - 4
śpiochy:
56 - 1
62 - 2

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-02-28 o 13:02
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:03   #360
the_sania
Wtajemniczenie

Matall to dokupię pajace na pewno, ale kochana Ty jeszcze coś dokupujesz? bo właśnie jak widzę, że mamy po kilka sztuk, to przeraża mnie wizja codziennego prania, chociażby w pralce (woda, prąd)

Marcelek 30.05.2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości