Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-28, 13:03   #361
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Mango i jeszcze jedno... czym się róznią maxi cosi te po 2.5 od tych za 3 ?
bo znalazłam własnie na Podkolejowej za 2,470
http://allegro.pl/maxi-cosi-wozek-2w...476799240.html

tu za 2.9
http://allegro.pl/maxi-cosi-mura-3-2...477949117.html

Sam kolor kosztuje 500zł ?

dopatrzyłam, xlandery tez sa 3w1

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:06   #362
zosiaaa
Zadomowienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
tak zgadzam sie z toba, baby sa gorsze zdecydowanie, dlatego ten facet troche mnie zdziwil

ogolnie ja sie w kolejki nie lubie wpraszac, zawsze mam z tym problem, czekam az ktos sam sie zapyta czy nie chce wejsc szybciej taka juz jestem, wiem ze kazdemu sie spieszy itp.

ostatnio w kolejce przy kasie stalam z Tz i jakas mloda kobieta (widac ze kasiasta) z pelnym koszem sie wepchnela przede mna i wyobraz sobie ze nawet w takiej sytuacji nie potrafie sie odezwac. Tż jej przygadal, a ona cos tam zaczela mowic, ale my zmienilismy kase na inna
ja dzisiaj miałam taką sytuacje w rossmanie, nie dość że się wepchnęła przede mnie jakaś babka, to jeszcze jak przeciskała się obok to mnie zdzieliła w tyłek koszykiem, miałam ochotę ja , ale oczywiście się nie odezwałam

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:07   #363
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Dzięki. Ale właśnie jak to jest, skoro ja jestem na l4 to muszą go wysłać czy jak?
Muszą, bo trzeba mieć potwierdzenie, że się doręczyło pracownikowi ( w razie kontroli skarbowej ), więc jak nie osobiście, to listem poleconym.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:12   #364
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Wróciłam.... wszystko ok z szyjką i z małą oczywiście też . Waży 1320g i o 1 dzień wyprzedza termin porodu wg @ czyli idealnie .
Mała leży centralnie na moim pęcherzu, nisko (nawet na usg było widac mój biedny pęcherz wygięty w księżyc, a małej główka leżała sobie jak na poduszce) dlatego mam te kłucia przy chodzeniu....no i niestety też przez to mam hemoroidy
A na bóle w prawym podżebrzu lekarz zalecił Essentiale Forte, żeby wspomóc pracę wątroby i woreczka żółciowego.
Umówiliśmy się też na przyszły tydzień na usg 3d, mamy przyjechac do szpitala to spróbuje zrobic pare fotek, bo zasmucił nas tym, że mała leży bardzo nisko i zasłania rączkami buźkę i może nic z tego nie wyjsc....
No i kolejna wizyta dopiero za 4 tyg., bo powiedział, że jak się nic nie dzieje to nie widzi konieczności częstszych wizyt ...a ja tak bym chciała za 2 tyg.
No to się rozpisałam...idę was nadrobic
ja tez mam wizytki co miesiac jak na razie i na czestsze sie nie zanosi, ale to jedynie powod do dumy!!!! dlatego gratuluje z calego serduszka corcia juz spora, koniecznie wstaw nam nowe fotki brzusia

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
24kasia86 nasze dzieci nie będą kiedyś wierzyć że my byliśmy młodzi i zwariowani

(..)sama się położyła na łóżeczku i ślicznego całuska mi przesłała
kocham ją nad życie
no dokladnie, a my wlasnie szalejemy, widze ze niektorym to sie na forum udzielilo dopiero latka leca niestety

oj jaka ta twoja zosia cudowna jak pomysle ze mnie czeka to samo to:cmok :
jestem szczesliwa

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

agus87 a ja tak pilnie czekam az zrobisz
chyba sobie lody zafunduje dzisiaj (poki nie znam swojej wagi)
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:13   #365
Paulizia
Wtajemniczenie

Moria ja nie mam takich zdolnosci manualnych i estetycznych by zabierac sie za takie rzeczy niestety Bog byl bardzo oszczedny jesli chodzi o mnie zawsze chcialam potrafic malowac, rysowac, miec zmysl dekoracyjny, ale niestety... Dlatego szukam jakiegos fajnego gotowego albumu, a ja tam bede tylko uzupelniac i wklejac rozniaste rzeczy

Dziewczonko bardzo sie ciesze, ze wszystko u Was ok. Jak ja bylam na 3D to moj Maly tez sie caly czas zakrywal. Mam tylko jedno ladne zdjecie gdzie na chwileczke sie odkryl ''a kuku''

Agniesie79 bardzo wspolczuje Wam...

Moj rosol dochodzi za dwie godzinki mezus wraca to go uracze spoznionym rosolkiem, bo mial byc wczoraj... ale wczoraj byl len

Edytowane przez Paulizia
Czas edycji: 2011-02-28 o 13:17 Powód: no, bo chyba nie ma takiego slowa ''umiec'' dlatego zmienilam na ''potrafic'' ;P
Paulizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:19   #366
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Moria ja nie mam takich zdolnosci manualnych i estetycznych by zabierac sie za takie rzeczy niestety Bog byl bardzo oszczedny jesli chodzi o mnie zawsze chcialam potrafic malowac, rysowac, miec zmysl dekoracyjny, ale niestety... Dlatego szukam jakiegos fajnego gotowego albumu, a ja tam bede tylko uzupelniac i wklejac rozniaste rzeczy
Hhehehe, Pauliziu ja też jestem beznadziejna w robótkach ręcznnych Mój dzienniczek wygląda jakby go ozdabiała 5'latka

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:20   #367
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniese79 Pokaż wiadomość
Też sie przywitam, ostanio rzadko bywam, bo niestety trochę problemów, zmarła moja teściowa, czeka nas remont i przeprowadzka.
Pozdrawiam Wszystkie Dziewuszki i Dzieciaczki
trzymajcie się dzielnie

wklejam fotki śpiącej królewny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (45,4 KB, 76 załadowań)

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:21   #368
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
kasia Ja mam cykliczny ból w prawej piersi Boli co sobotę, czekam do niedzieli z myślą - jak nie przejdzie jadę do szpitala. A w niedzielę NIC...
Więc chyba pójdę prywatnie do gina po prostu, żeby mi ją zbadał...

A co do Incepcji to chyba takie było założenie, żeby zostawić niedopowiedzenie
Nie wiadomo, można prowadzić dyskusje Moim zdaniem śnił
ja tez musze o tym gin powiedziec, ale wiem ze ona zamiast badac bedzie kazala mi po lekarzach jezdzic to nie jest bol jakiegos wewnetrznego narzadu czy samej piersi...czuje jakby mnie kluła skora sama nie wiem, przechodzi jak trzymam sobie cycek wyzej paranoja. Gorzej z lewa pachwina, dzisiaj skacze na jednej nóżce jak kózka
wiem ze takie bylo zalozenie tego filmu, ale ja nawet nie mam swoich rozwazan i argumentow co do tego czy snil czy to byl real mozg mi sie przepalil

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
ja dzisiaj miałam taką sytuacje w rossmanie, nie dość że się wepchnęła przede mnie jakaś babka, to jeszcze jak przeciskała się obok to mnie zdzieliła w tyłek koszykiem, miałam ochotę ja , ale oczywiście się nie odezwałam
no wlasnie czlowiek jest glupi ze sie nie odezwie... zawsze bedziemy mialy przez to podgorke. Nie chodzi juz o stanie w kolejce ale sam fakt bycia slabeuszem- bo inaczej tego nazwac nie mozna

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Muszą, bo trzeba mieć potwierdzenie, że się doręczyło pracownikowi ( w razie kontroli skarbowej ), więc jak nie osobiście, to listem poleconym.
przypomnialas mi ze musze zadzwonic do domu i sie zapytac czy doszly moje PITY

Paulizia moja zupa tez dochodzi, ale moj Tż bedzie dzisiaj pozno
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-02-28 o 13:22
Stary 2011-02-28, 13:21   #369
anula_81
Zakorzenienie

Ja bylam na spacerze Bo wyobrazcie sobie z mojej kupki pogodowej zrobilo sie znosnie, mimo, ze wszystko plynie bo jest na plusie, ale sloneczko swieci i spacerek mi sie przedluzyl!

oddalam obraz do obramowania i zrobilam zakupy bo dzis zupka szpinakowa
ale tak sie zmachalam(mieszkamy na gorce- w ogole gorzyscie tu u nas) ze myslalam, ze ducha wyzione jak weszlam do mieszkania! kosmos, czuje sie jakbym miala 80 lat conajmniej!

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Też tak uważam Jeśli miałabym kiedykolwiek być dumna z dużego brzucha to właśnie teraz i nikt mi tego nie zmąci, nie zabroni i już
ja tez zgadzam sie w stu procentach!! dlatego ja z taka panika obserwuje moja pileczke, bo chce wiekszy, wiekszy!! moja psiapsiola powiedziala, ze mam tylko taka pileczke, a ja bym chciala naprawde wielki brzuchol choc to glupie, bo jestem dumna z tej ciazy straszliwie!
dziewczonka gratuluje!! najwazniejsze, ze z szyjka i mala wszystko ok!!! moja dokladnie tez lezy na pecherzu glowka naciska, dlatego siusiam co 5 minut plus lekarz mnie uczulil, ze moge miec problemy z trzymaniem moczu lada momenyt
mango08 alez nie ma za co, ciesze sie, ze sie podoba
Sillee sliczny brzuszek okraglutki!
kasiulaaa nie martw sie hemoglobina na zapas, w czwartek sie okaze, bedzie dobrze, co do zgagi to powiem ci, ciesz sie ze masz

andziot nie martw sie, ja bez Zosi przy boku chodz etak samo wolno, a ty przynajmniej masz dobry argument! fajnie ze golarka juz idzie do ciebie!
Zytus no nie ma KFC!... to jedyny fast food ktory naprawde lubie i jak tylko pierwsze kroki na polskiej ziemi z TZtem stawiamy to od razu lecimy na Zingerki

[Siasiek no juuuuz spokojnie,to tylko kolejny poniedzialek pomysl, ze ja nawet ptasiego mleczka nie mam
Agnieszka Pe niestety tu placisz clo za mnostwo rzeczy, nawet jakbys chciala zamowic plyty w PL to placisz clo, juz sie nauczylam, ze wielu rzeczy nie oplaca sie wysylac do Norwegii, niestety Norwegia nie jest w unii i clo obowiazkowe, ale damy rade
Na sczzescie jak piszesz mamy owoce morza...
UWIELBIAM! tanie krewety, co drugi dzien jemy, nauczylam sie dzieki temu mnostwa super potraw z krewetami, krabami itp, uwielbiam dzieki temu chyba sushi smakuje tu tak dobrze rowniez..
hmmm wlasnie moze jutro zrobie krewety z mango! zapraszam
Mary poziomkowa ufff odetchnelam z ulga, ze zlew ocalony!!! a ty uwazaj na siebie, cobys sie nie doprawila!

ide zaraz robic zupe szpinakowa.choc jak juz usiadlam to nie chce mi sie za specjalnie wstac

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:24   #370
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
dziewczonko, super interes z wózkiem ! Gratuuję niech sie bryka dobrze sprawuje !!
Przykro mi z powodu złego samopoczucia
samopoczucie już lepsze po wizycie u gina i zaraz biorę się za czyszczenie "fury" , wczoraj ostatnikm sił rozebrałam ją na części pierwsze i dzisiaj coś poczyszczę...a wieczorem pewnie będę płakac z bólu

Cytat:
Dziewczyny w DDTVN mowia o albumie fasolki www.albumfasolki.pl naprawde swietnie to wyglada
Ja mysle o czyms innym o takim albumie moj pierwszy rok lub cos takiego... wklejac tam mozna rozne zdjecia, opisywac pierwsze osiagniecia itp. Macie jakies fajne namiary na cos takiego?
Kurczę ja szukałam takich albumów na początku ciąży i nic nie znalazłam, a teraz takie piękne , ale cena powalająca 150zł razem z przesyłką za ten standardowy

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
witam na kolejnym watkuuu ale mamy talent do pisania

moj maluszek jak okaże sie chlopcem to też na 100% bedzie Bartusiem, poki co fika we mnie Olusia

a ja sie pochwale jej M1

w 30tygodniuuu
Oj piękny brzusio

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Ledwo co nowy wątek a tu juz 10 stron

Wklejam moj DUZY brzuchol 25 tydzien 5 dzień
I ten też piękny

Cytat:
Dziewczonka
bedzie dobrze! fajnie ze masz juz furke i to taka dobra za mala kaske

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Dziewczonko
super !! Chciałabym ten widok zobaczyc, jak malutka lezy na pęcherzu niczym na podusi Słoodkie to musi byc !!
Kochana widok może i słodki, ale ja dłużej niż godzinkę (a czasami mniej) to nie pochodzę, bo tak kłuuuje, że aż....

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

super kochana, ze wszystko okej

moja tez lezy na pecherzu glowka w dol ale nie mam dzieki bogu hemoroidow, na szczescie (odpukac) nie wiem co to jestbo nigdy nie mialam
Aguś ja też nie miałam hemoroidów...do teraz, zrobiły mi się w ciągu 5 tyg. - tyle mała leży główką w dół...nie cierpie na zaparcia, nie mam żylaków na nogach, nie mam obrzęków... a to cholerstwo mnie dopadło przez nacisk małej
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:24   #371
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
trzymajcie się dzielnie

rzeczywiscie jest malutka w porownaniu z tym łozeczkiem
kurcze fajniutko miec taka krolewne w domciu a tu zaraz druga panna bedzie
Nikosia

Stary 2011-02-28, 13:24   #372
Paulizia
Wtajemniczenie

Andziot faktycznie wyglada jak okruszek na tym wielgachnym lozku! Wyglada jakby jej sie dobrze spalo Napewno slodko

Moria i moze dlatego wolalabym tego uniknac jak moj syn za 20 lat mnie wysmieje
Stary 2011-02-28, 13:24   #373
the_sania
Wtajemniczenie

Andziot uwielbiam takie małe syrki
kolega ostatnio się śmiał, że w beciku w miejscu główki będą Synkowi wystawać stópki, a główka będzie w dole
i ładne łóżeczko, takie duże do niej

napiszecie mi jak to jest u Was z tymi ilościami ubranek?

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:26   #374
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Rabiecie te posty jak szalone, ja sprzatam, to jem to wieszam pranie i tak pod czytuje
Brzuszki macie piekne, tez swoj pokaze bo obiecuje juz tydzien, zaraz pomyslicie ze nie slowna jestem
Gratuluje tez dobrych iesci z wizyt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 32.jpg (86,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 32 (1).jpg (91,9 KB, 34 załadowań)
Stary 2011-02-28, 13:29   #375
mimbi
Zakorzenienie

Ok szukalam juz chyba WSZEDZIE wlacznie z lodowka, szafka na makaron, samochodem, koszem na pranie etc. I nie ma. Moze jak TZ wroci to bedzie mial jakies swieze pomysly, ja juz nie wiem gdzie to moglam wcisnac. Najgorsze jest to, ze nie umiem sobie wyswietlic, kiedy i gdzie ostatni raz widzialam te moja karte ciazy.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:34   #376
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Ja bylam na spacerze Bo wyobrazcie sobie z mojej kupki pogodowej zrobilo sie znosnie, mimo, ze wszystko plynie bo jest na plusie, ale sloneczko swieci i spacerek mi sie przedluzyl!

oddalam obraz do obramowania i zrobilam zakupy bo dzis zupka szpinakowa
ale tak sie zmachalam(mieszkamy na gorce- w ogole gorzyscie tu u nas) ze myslalam, ze ducha wyzione jak weszlam do mieszkania! kosmos, czuje sie jakbym miala 80 lat conajmniej!

kasiulaaa nie martw sie hemoglobina na zapas, w czwartek sie okaze, bedzie dobrze, co do zgagi to powiem ci, ciesz sie ze masz
mam sie cieszyc? chyba jakas nie kumata dzisiaj jestem
zupka szpinakowa? bardzo bym chciala sprobowac

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Rabiecie te posty jak szalone, ja sprzatam, to jem to wieszam pranie i tak pod czytuje
Brzuszki macie piekne, tez swoj pokaze bo obiecuje juz tydzien, zaraz pomyslicie ze nie slowna jestem
i kto tu sie martwil malym brzuszkiem?????????

jest idealny wrecz, mowie powanie, bardzo mi sie podoba, widac ze ciazowy.

W ogole ostatnio jak patrze na wasze brzuszki to wszystkie przypominaja mi moj kazda ma cos co mam ja... coz sie dziwic mamusie majowo-czerwcowe wyjatkowe
Nikosia

Stary 2011-02-28, 13:36   #377
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

ide zaraz robic zupe szpinakowa.choc jak juz usiadlam to nie chce mi sie za specjalnie wstac
a dasz przepisa ??????????
ze świeżego szpinaku robisz czy mrożonki ????

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
kolega ostatnio się śmiał, że w beciku w miejscu główki będą Synkowi wystawać stópki, a główka będzie w dole

też uwielbiam jej stópki,
mała przeze mnie ma fizia też bo ciągle je całuję i gilgam

co do ciuszków to ja mam dużo
bo po Zochnie ....
na początku miałam po kilka ale w trakcie dokupowałam bo prać nie nadążałam

Cytat:
piękny brzuszek -okragluszek

Stary 2011-02-28, 13:37   #378
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość

ja mam
pajac 56-1
pajac 62-1
śpiochy56-1
śpiochy62-1
body 56 krótki rękaw - 1, długi rękaw - 1
body 62 krótki rękaw - 2, długi rękaw -2
kaftanik 56 - 1, bluzeczkę 56 -1
półśpiochy 62 -3
mało mam ale zamierzam dokupic tylko nie wiem ile czego

Cytat:
bardzo fajny, no i ten pępek na zewnątrz, ja się juz chyba takiego nie dorobie, mój taki wklęśniak

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:37   #379
24kasia86
Wtajemniczenie

rzeklabym nawet kwiatecku ze masz zgrabne nozki
no i ta kreseczka i pepuszek

o ona narzeka!!!!!!!!! brrr
Nikosia

Stary 2011-02-28, 13:37   #380
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez mam wizytki co miesiac jak na razie i na czestsze sie nie zanosi, ale to jedynie powod do dumy!!!! dlatego gratuluje z calego serduszka corcia juz spora, koniecznie wstaw nam nowe fotki brzusia
Kasiu obiecuje, że wrzucę fotkę najpóźniej jutro

Cytat:
Dziewczonko bardzo sie ciesze, ze wszystko u Was ok. Jak ja bylam na 3D to moj Maly tez sie caly czas zakrywal. Mam tylko jedno ladne zdjecie gdzie na chwileczke sie odkryl ''a kuku''
Oj jak ja bym chciała, żeby mała zrobiła chociaż raz " a kuku" , bo ja też chcę miec taką ramkę ze zdjęciami jak Moria i Anula . A i lekarz powiedział jeszcze, że ona leży na pęcherzu i pod główką jest mało płynu owodniowego i dlatego zdjęcia mogą wyjśc niewyraźne...

Cytat:
trzymajcie się dzielnie

Jej jaka ona malutka w tym "wielkim" łóżku

Cytat:
dziewczonka gratuluje!! najwazniejsze, ze z szyjka i mala wszystko ok!!! moja dokladnie tez lezy na pecherzu glowka naciska, dlatego siusiam co 5 minut plus lekarz mnie uczulil, ze moge miec problemy z trzymaniem moczu lada momenyt
No to mnie pocieszyłaś kochana...już teraz mam czasami wrażenie, że popuściłam, na razie tylko mi się zdaje..

A miałam Wam napisac jaki mój gin czepliwy się zrobił, stanęłam na wagę i okazało się, że +3kg w prawie 5 tyg. (mi się wydaje, że niedużo, szczególnie, że ja przytyłam tylko 5,5kg). A on do mnie...hmm 3kg na plusie i hemoglobina spadła z 11,6 na 11,1 to oznacza, że jada Pani za dużo słodyczy ...na co ja, że wcale nie, a hemoglobina jak na 30 tydz. to chyba niezła, uśmiechnął się tylko i zamilkł.... no co za
No i przed żelazem się jeszcze uchroniłam bo wg niego norma do 11, ale mam jeśc szpinak i buraki...
Stary 2011-02-28, 13:38   #381
andziot
Zakorzenienie

właśnie się dowiedziałam że w marcu moja Klinika gdzie miałam rodzić przenosi się do nowego szpitala i zamknięta będzie wtedy ........
myślicie że do maja dadzą radę przenieść się na dobre i będę mogła tam rodzić ?????????

Stary 2011-02-28, 13:41   #382
elis5
Raczkowanie

Witam wszystkie brzuchatki z początkiem tygodnia!

U nas dziś zaczyna się 30 tc , za tydzień usg, więc może wrescie uda się ostatecznie potwierdzić płeć. Tyle było kłótni o imię dla dziewczynki, a teraz jak nam namieszali, że chyba jednak chłopak to w ogóle pojęcia brak. Chciałam Jasia, ale tż Jan, więc odpada. Chociaż on twierdzi, że przecież na zachodzie to normalne, że pierworodny nosi imie ojca i że Jan Junior jak najbardziej pasuje. No nic jeszcze 10 tygodni na myślenie zostało.

Tak czytam Was i czytam i zorientowałam się po czasie, że 3 michy pomidorówki wciągnęłam

A wczoraj wybraliśmy sie ze znajomymi na deserek i poszły lody z bitą śmietaną i owocami. Co prawda to nie McFlurry, ale mam nadzieję, że tez maja jakieś antycellulitowe działanie, bo u mnie to niedługo nawet na uszach sie pojawi to cholerstwo.

Mój szwagier, który nasłuchał się, że w ciązy rozstępy sie robią mówi do mnie ostatnio: o zrobiły Ci się jednak te rozstępy? Ja sie go pytam jakie rozstępy, przecież akurat w widocznych miejscach nie mam!A on na to: no te dołeczki na ramionach to nie rozstępy? Myślalam, że go zatłukę! Chudzielca jednego!

Gratuluję udanych wizytek.

A jeśli chodzi o problemy ze spaniem i zgagę to oczywiście dołączam sie do klubu. No i zaczyna sie myślenie o tym gdzie rodzić, jak i czy położna "wykupić" czy liczyć na fuksa... Yszszsz. A to dopiero początek rozterek wszelakich. Pozdrawiam i idę coś porobić w domu bo od rana Was nadrabiam Szalone Niewiasty!

Nie oglądać dziś ostrego dyżuru proszę!

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Ok szukalam juz chyba WSZEDZIE wlacznie z lodowka, szafka na makaron, samochodem, koszem na pranie etc. I nie ma. Moze jak TZ wroci to bedzie mial jakies swieze pomysly, ja juz nie wiem gdzie to moglam wcisnac. Najgorsze jest to, ze nie umiem sobie wyswietlic, kiedy i gdzie ostatni raz widzialam te moja karte ciazy.
Mimbi ja wcisnęłam w zapinana na zamek kieszonkę w torebce, żeby mieć zawsze przy sobie jakby co i oczywiście też o tym zapomniałam. Może orebkę sprawdź
elis5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:41   #383
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękny brzuszek , a mama jaka "lacha"
Stary 2011-02-28, 13:48   #384
Lolka1212
Zadomowienie

Hej Dziewczynki!

Violisia, Sillee, Kwiatecek.. ale przyjemnie się wasze zdjęcia ogląda

Andziotku! Zosia przecudna .. i taka "króciutka" na łóżeczku

za wszystkie dzisiejsze wizyty i wyniki!!

Dziewczynki widze, że troszkę o wózkach mówicie..
Powiedzcie kochane potrzebny jest wózek trzyfunkcyjny? Czy w praktyce rzeczywiście używa się tej trzeciej opcji, gdzie na stelażu można umocować fotelik samochodowy??

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
właśnie się dowiedziałam że w marcu moja Klinika gdzie miałam rodzić przenosi się do nowego szpitala i zamknięta będzie wtedy ........
myślicie że do maja dadzą radę przenieść się na dobre i będę mogła tam rodzić ?????????

Andziotku
od marca do mają jednak trochę tych dni jest, więc myslę, że co jak co, to klinika powinna sie pospieszyć i przenieść się w trymiga
Stary 2011-02-28, 13:49   #385
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

andziot, jak spi to taki z niej aniołeczek faktycznie na tym łozu wyglada zabójczo ale dzieki temu bedziesz widziała jak rosnie

mimbi a nie zgubiłas... ? albo gdzies w aucie w schowku, albo pod fotel moze wpadła ?
dziewczonko, tylko sie nie przeforsuj z tym praniem !!

kwiatecku, ja tez dołaczam sie do opinii o Twoich nozkach... w uda nic Ci chyba nie poszło tylko w brzusio ?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:49   #386
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Dziewczynki widze, że troszkę o wózkach mówicie..
Powiedzcie kochane potrzebny jest wózek trzyfunkcyjny? Czy w praktyce rzeczywiście używa się tej trzeciej opcji, gdzie na stelażu można umocować fotelik samochodowy??
ja używałam jak jechaliśmy na szybkie zakupy
wpinaliśmy fotelik i już
poza tym mała była spokojniejsza bo lepiej wszystko widziała, a w gondoli to zawsze na zakupach nam ryczała
no ale ja nie jestem za wożeniem dziecka w foteliku przez pare godzin

Stary 2011-02-28, 13:50   #387
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Agnieszka Pe niestety tu placisz clo za mnostwo rzeczy, nawet jakbys chciala zamowic plyty w PL to placisz clo, juz sie nauczylam, ze wielu rzeczy nie oplaca sie wysylac do Norwegii, niestety Norwegia nie jest w unii i clo obowiazkowe, ale damy rade
Na sczzescie jak piszesz mamy owoce morza...
UWIELBIAM! tanie krewety, co drugi dzien jemy, nauczylam sie dzieki temu mnostwa super potraw z krewetami, krabami itp, uwielbiam dzieki temu chyba sushi smakuje tu tak dobrze rowniez..
hmmm wlasnie moze jutro zrobie krewety z mango! zapraszam

wiem wiem ze nie w uni, i tez sie swoje w roznych sprawach naprzechodzilismy , co np. wam nie bedzie dane, bo jestescie tam razem, a nnie jak my osobno

ale kurcze na wozek? nie da sie tego obejsc? a jakbys sama go przywiozla? albo twoj tz to co wtedy*? tez placisz?

moria niechcialam cie zasmucac. no niewygladam najlepiej przez te rozstepy, ja sie juz pogodzilam, chociaz dluuugo trwalo i dbam o to co mam, i tyle. zeby nie wygladalo gorzej. pocieszam sie ze liczy sie zdroweie itd,.. jak wymysla cos na rozstepy skutecznego to wydam tyle ile bedzie trzeba zeby ich sie pozbyc, ale jak narazie kicha.....

zaraz lece po wyniki potem z psem do weta. odezwe sie pozniej

andziot fota malej pierwsza klasa

dziewuszki co wrzucaly fotki brzuszkow- super

Edytowane przez agnieszka_pe25
Czas edycji: 2011-02-28 o 13:52
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:52   #388
anula_81
Zakorzenienie

na prosbe Kasiuli i Andziotka

Zupka Szpinakowa wedle mojego pomyslu)
zupka sprawdzona, ja uwielbiam, mozna ja robic tylko na masle lub na miesku, ja robie teraz na miesku na kurczaczku(nozke mam i piers jedna
robie najpierw wywar warzywny(jak wam sie nei chce to wystarczy troche wegety i kostka, ale ja robie najpierw taki pseudo rosol
szpinak SWIEZY koniecznie, sporo go kroje go na drobno(tyle go trzeba, zeby po pokrojeniu bylo co najmniej 2 kubki takie pelne
pokrojony szpinak na sitko i przelewamy goracym wrzatkiem, bedzie troche smierdzialo
potem na patelce na masle podsmazamy szpinak tak zeby woda wyparowala i dodajemy do tego dwa zabki rozdrobnione czosnku, doprawiamy do smaku, jak juz bedzie ladnie pachnialo wrzucamy szpinak do wywaru i zagotowujemy, gotujemy jakies 10 minut , doprawiamy smietana i odrobina maki
ja jem z ryzem ta supe jak mam ochote na konkretna potrawe, a jesli podaje jako przystawke to z mozarella tarta i grzankami
takie moje gotowanie, ja jestem kombinator kuchenny.
ale pyszna jest i polecam

Kwiatecek! cuudny brzusio!!
Dziewczonka ja tez mam czasem przypuszczenia do mojego nietrzymania moczu ale na razie nic pewnego

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 13:58   #389
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniese79 Pokaż wiadomość
Też sie przywitam, ostanio rzadko bywam, bo niestety trochę problemów, zmarła moja teściowa, czeka nas remont i przeprowadzka.
Pozdrawiam Wszystkie Dziewuszki i Dzieciaczki
ojj wspolczuje
wytrwalości!!

Cytat:

[/COLOR]agus87 a ja tak pilnie czekam az zrobisz
chyba sobie lody zafunduje dzisiaj (poki nie znam swojej wagi)
oh kochana a ja mam wage i prawie codziennie na nia wlaze
i to taka pokazujaca wode, tluszcz itp
ale teraz tego nie mierze

ale pokazuje co do 0,1 kg ;p
zjedz i lodow za mnie
Cytat:
trzymajcie się dzielnie

hihi ale slodko spi
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość

Aguś ja też nie miałam hemoroidów...do teraz, zrobiły mi się w ciągu 5 tyg. - tyle mała leży główką w dół...nie cierpie na zaparcia, nie mam żylaków na nogach, nie mam obrzęków... a to cholerstwo mnie dopadło przez nacisk małej
ojj w takim razie wspolczuje
i mam nadzieje, ze nie wyjda mi te brzydactwa

ja zylakow tez ne mam
mam ucisk malej na kosci lonowe co poteguje moje bole ze spojeniem
w nocy to jest tragedia jecze z bolu, jak sie przerwcam na bok

ale jak chodze to czuje jakby za chwile miala wyjsc, bo tak mi naciska na pecherz i na wszystko inne

Cytat:
slodki
Cytat:
na prosbe Kasiuli i Andziotka

Zupka Szpinakowa wedle mojego pomyslu)
zupka sprawdzona, ja uwielbiam, mozna ja robic tylko na masle lub na miesku, ja robie teraz na miesku na kurczaczku(nozke mam i piers jedna
robie najpierw wywar warzywny(jak wam sie nei chce to wystarczy troche wegety i kostka, ale ja robie najpierw taki pseudo rosol
szpinak SWIEZY koniecznie, sporo go kroje go na drobno(tyle go trzeba, zeby po pokrojeniu bylo co najmniej 2 kubki takie pelne
pokrojony szpinak na sitko i przelewamy goracym wrzatkiem, bedzie troche smierdzialo
potem na patelce na masle podsmazamy szpinak tak zeby woda wyparowala i dodajemy do tego dwa zabki rozdrobnione czosnku, doprawiamy do smaku, jak juz bedzie ladnie pachnialo wrzucamy szpinak do wywaru i zagotowujemy, gotujemy jakies 10 minut , doprawiamy smietana i odrobina maki
ja jem z ryzem ta supe jak mam ochote na konkretna potrawe, a jesli podaje jako przystawke to z mozarella tarta i grzankami
takie moje gotowanie, ja jestem kombinator kuchenny.
ale pyszna jest i polecam

Kwiatecek! cuudny brzusio!!
Dziewczonka ja tez mam czasem przypuszczenia do mojego nietrzymania moczu ale na razie nic pewnego
zapisuje do mojego komputrowego zeszytu

ale wy macie na tych fotkach chude nogi malpy wstretne
ja jak zrobie fotke brzucha to giry usuwam bo wygladam jak kombajn
Stary 2011-02-28, 14:06   #390
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

ale wy macie na tych fotkach chude nogi malpy wstretne
ja jak zrobie fotke brzucha to giry usuwam bo wygladam jak kombajn
Ahaha, ależ my jesteśmy dla siebie miłe Jak nie potwór śnieżny to monstrum ale kombajn to dopiero strzał w dziesiątkę

Ale jak idziemy w strone rolnictwa to ja czasem czuje się jak "kombajn z rozrzutnikiem gnoju i doczepionymi bronami + snopowiązałka"

A czuje się tak gdy się gdzieś wybieramy w gości i stoje przed szafą pełną ciuchów i we wszystkim właśnie tak wyglądam!!!

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości