Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-28, 17:53   #451
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
moja gin już nie komentuje ale jak byłam na echo prywatnie w styczniu to lekarz powiedział mi że nie widać zebym była w ciąży.
W spodnie wchodzę z tyłkiem i jak mam rozpięte to mogłabym chodzić a zapiąć się na siłę też bym mogła ale po co się męczyć skoro są leginsy
brzuch 80 cm
80?? bardzo mało. tutaaj przeważnie kazda koło 100ccm ma w brzuszku, nie wiem gdzie Ci sie to dziecko mieści
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
O SUPER ze to poruszylyscie! moj tez sie wypina, przeciaga, okreca, ale zeby jakos specjalnie kopal to nie moge powiedziec, a juz myslaam ze tylko u mnie tak dziwnie
mój też się wypina. wystawia kończyny i pupkę kopniaka tylko raz za czas zasadzi a tak to mi sie tak przelewa po brzuchu
Stary 2011-02-28, 18:03   #452
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Martulka000 ale fajne foty Az mi się buzia sama do Twego brzucha smieje

Ja to trochę tych ubranek nakupuje. Pajacyków i całej reszty. Czasem trzeba bedzie przebierać go 3 razy a nie chce mi sie codziennie pralki włączać. zwłaszcza ze wiecie co, teściowa ma pralkę która pierze 2 godziny! Dla mnie to juest szok, zawsze nastawiałam tak na 40 minut. Żeby tak tez kolorów nie wybielać z ubrań. A ta od teściowej to chyba nawet nie ma takiej opcji :/
Dziękuję , milusio

Kochana jak ja będę prać codziennie albo co 2 dni to mnie teściowa zabije. Ona nie jest z tych porządnickich... Na szczęście TŻ mnie będzie bronił . Też mam sporo ubranek już. W ten weekend zabieram się za pranko i prasowanko
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 18:03   #453
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, obiecuje slowa juz nie powiem
w ciazy owijasz sie folia?
ja mam jedna masake pod folie ale wlasnie nie wiedzialam czy mozna....
masz racje wiecej sie nie da...

martulka fajowy brzusio...
agus, nie no padlam po tekscie tej babki, normalnie bym podelciala i wylakierowala w pysia

mnie jedna wkurzyla dzisiaj urzedzie skarbowym,bylam blisko stracenia nerwow, widziala ze jestem z chorym, rozplakanym 4latkiem, ze wariuje, ja w ciazy a ta idiotka uganiala mnie jak glupia , wynajdywala tysiac powodow zeby nie przyjac nip-3 ode mnie, (np a dlaczego kraju zamieszkania pani nie wpisala? a obywatelstwo? ) a jak uzupelnilam do konca to mi powiedziala: o! przepraszam, ma pani stary formularz, bo tu 4czka na dole a teraz juz 5czki sa i niech pani OD NOWA UZUPELNI.
juz sie zagotowalam, zaczynam wypelniac na siedzaco, przy niej, a pna: niech pani odejdzie i stanie sobie tam z boku bo ludzie czekaja no i glupia odeszlam, bo ona miala fun z uganiania mnie, a ja sie dalam....

odebralam wyniki i nie wierzylam swoim oczom! hemoglobina ani drgnela w zadna ze stron! mam 9,1 co mnie ogromnie cieszy

DO DZIEWCZYN KTORE ROBILY BAD NA TOXO!!!!
POWTARZACIE TERAZ NA KONIEC??????????????
BO JA CZYTALAM ZE DOBRZE POWTORZYC(U MNIE WYSZLO ZE NIE MIALAM , I NIE JESTEM CHORA) ALE PISALO ZEBY ROBIC 2-3 RAZY W CIAZY, MOJ GIN ROBI ZLEWKE NA TO I NIE WIEM WKONCU
Ja robiłam już dwa razy i dwa razy ujemne
Nie wiem, czy jeszcze będę robić, musiałabym zobaczyć na skierowaniu, bo tam mam wszystkie badania do końca ciąży.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 18:06   #454
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

vanes a ile teraz Twoje dzidzi waży w brzuchu? czujesz tez ze tak wypycha sie?? ja ma wrazenie ze moj tam miejsca nie ma w ogole bo czasem to cały tyłek wystawi z jednej strony i ciekawa jestem jak to u Ciebie wygląda.
Stary 2011-02-28, 18:09   #455
dorkabl
Zadomowienie

Martulka000 nie, no moja tesciówka jest spoko, tylko mnie wkurza ze ta pralka chodzi 2 godziny. Długo strasznie moim zdaniem :/
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 18:10   #456
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
vanes a ile teraz Twoje dzidzi waży w brzuchu? czujesz tez ze tak wypycha sie?? ja ma wrazenie ze moj tam miejsca nie ma w ogole bo czasem to cały tyłek wystawi z jednej strony i ciekawa jestem jak to u Ciebie wygląda.
właśnie, ja też jestem ciekawa. przecież Twój brzuch Vanes wygląda, jakby tam dziecka nie było

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 18:13   #457
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
moja gin już nie komentuje ale jak byłam na echo prywatnie w styczniu to lekarz powiedział mi że nie widać zebym była w ciąży.
W spodnie wchodzę z tyłkiem i jak mam rozpięte to mogłabym chodzić a zapiąć się na siłę też bym mogła ale po co się męczyć skoro są leginsy
brzuch 80 cm
Czy Ty aby na pewno jesteś w ciąży??
Otworzyłam mój kalendarzyk ciąży, w którym co tydzień notuję wagę oraz wymiary. 80 cm w pasie to ja miałam w 17 tc, czyli 3 m-ce temu.
Teraz mam 91 w pasie, 105 w pępku, 104 w biodrach.
Nie wiem, może ja dziwna jestem, albo przewrażliwiona, ale coś mi tutaj nie pasuje ( żeby nie napisać ś.... ).

Nie chciałam nikogo urazić, ale, jak są nieścisłości to chyba trzeba je wyjaśnić
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 18:14   #458
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Martulka000 nie, no moja tesciówka jest spoko, tylko mnie wkurza ze ta pralka chodzi 2 godziny. Długo strasznie moim zdaniem :/
U mojej babci pralka pierze 2 godziny... Męczące to jest. A moja teściowa dziś myślałam, że mnie zje jak wstawiłam naszą pościel do prania. Ona jest zdania, że pościeli prać nie trzeba jak sie za przeproszeniem nie obszcza czy obsra... A ja jestem nauczona zmieniać pościel co 2 tygodnie. Tak było u mnie w domu rodzinnym i tak też będzie w moim domu.

Aha i poskarżyła się właśnie mojemu TŻtowi, że jej nie słucham i że odszczekuję wielce... Nie wiem o co kaman, ale ona już taka jest. A ja jestem taka, że dam se zwrócić uwagę z czymś, ale na łeb wejść se nie pozwolę. Mamusiny charakterek mam
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-02-28, 18:15   #459
SiLLee
Raczkowanie

agnieszka_pe25 mi lekarz powiedział, że zrobimy jeszcze raz to badanie na toxo pod koniec ciąży gdzieś

vanes malutki masz brzuszek ja taki gdzieś mialam w 18tyg.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 18:18   #460
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak samo jak Twój Zosiaczek - przeciąganie, wypinanie, kopy sporadycznie, bardziej prostowanie nóżek albo rączek, uciskanie na żołądek lub pęcherz I też mam wrażenie, że brzuch mi nie rośnie, że jest taki jak w 6 miesiącu albo nieznacznie większy więc takie objawy pewnie normalne.
mój Juluś zachowuje się tak samo
I też panikowałam, że brzuch mi nie rośnie ale TŻ wziął miarkę i ze 100cm urosłam na 103cm
poza tym mam ostatnio fazę użalania się nad Julciem, że ma tak ciasno, jest taki duży i na pewno mu nie jest wygodnie bo czuję go z prawej strony i się rozpycha strasznie

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 18:18   #461
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
U mojej babci pralka pierze 2 godziny... Męczące to jest. A moja teściowa dziś myślałam, że mnie zje jak wstawiłam naszą pościel do prania. Ona jest zdania, że pościeli prać nie trzeba jak sie za przeproszeniem nie obszcza czy obsra... A ja jestem nauczona zmieniać pościel co 2 tygodnie. Tak było u mnie w domu rodzinnym i tak też będzie w moim domu.

Aha i poskarżyła się właśnie mojemu TŻtowi, że jej nie słucham i że odszczekuję wielce... Nie wiem o co kaman, ale ona już taka jest. A ja jestem taka, że dam se zwrócić uwagę z czymś, ale na łeb wejść se nie pozwolę. Mamusiny charakterek mam
i bardzo dobrze zrobiłaś

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Otworzyłam mój kalendarzyk ciąży, w którym co tydzień notuję wagę oraz wymiary. 80 cm w pasie to ja miałam w 17 tc, czyli 3 m-ce temu.
Nie wiem, może ja dziwna jestem, albo przewrażliwiona, ale coś mi tutaj nie pasuje ( żeby nie napisać ś.... ).

Nie chciałam nikogo urazić, ale, jak są nieścisłości to chyba trzeba je wyjaśnić
no właśnie..... u mnie zresztą podobnie z rozmiarami.

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-28, 18:23   #462
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
I też panikowałam, że brzuch mi nie rośnie ale TŻ wziął miarkę i ze 100cm urosłam na 103cm
poza tym mam ostatnio fazę użalania się nad Julciem, że ma tak ciasno, jest taki duży i na pewno mu nie jest wygodnie bo czuję go z prawej strony i się rozpycha strasznie
Ja też kopniaków nie czuję za często. Zdarzy się raz na jakiś czas. Czasem mam wrażenie jakby mi się trząsł, czuję Adriankową czkawusię, jak wypycha różne części cialka. Ale kopniaki to prawie przeszłość . Ostatnio wybrał sobie miejsce pod prawym cycem i tam sobie siedzi dupką chyba, bo czkawkę czuję na dole...
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-02-28, 18:29   #463
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

no i zaintrygowalyscie mnie tymi rozmiarami
poszlam sie z mierzyc i w miejscu
eks talii mam 87- ale ja mam b. wysoko talie, tam sie brzuch jeszcze nie zdarzyl zrobic, bo az pod zebrami, a brzusio mam nisko,

w pepku 102 i to moje najszersze miejsce wiec tak chyba normalnie
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 18:31   #464
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Agnieszka pe ja zawsze mierze w pępku bo takie mam odsc wąską mimo wszystko dalej, czuje tam nawet żebra:P w pępku dzisaij był 103cm więc chyba wszystkie oprócz vanes idziemy łeb w łeb co do wymiarów.
Stary 2011-02-28, 18:33   #465
zlosnica22m
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Gadułki

Fajny "klóliczek" A co wysypujecie mu w klatce? Bo ma żółte łapki, to nie od mokrego podłoża?
Ja miałam w swojej karierze dwa króliki no i niestety za duże szkodniki jak dla mnie kabel od myszki przegryzał w sekundę, od internetu też, mimo że miał wapno, lizał i robił dziury w ścianach, no i jeszcze mi bobki rozrzucał po pokoju a ja za nim tylko chodziłam i zbierałam Nie miałam serca zamykać go ciągle w klatce. No a najgorzej było nocą, kiedy to musiałam wielką klatkę tachać do przedpokoju bo gryzł szczebelki i z nich strzelał - nie dało się spać

Do klatki ma powsadzane zwykłe ręczniki papierowe bo na niczym innym nam się nie chce załatwiać. Żadne żwirki ani kamyczki. Ma też trochę sianka zawsze- żeby sobie podgryzał, ale on ma w sumie tylko kuwetę otwartą, klatki nie ma bo cały czas biega luzem.
Jest tak kochany, że żal nam go zamykać, załatwia się tylko w kuwecie poza znaczeniem terenu ostatnimi czasy, śpi z nami w łóżu jak się wdrapie i tak jakoś klatka nie dla niego
Co do kabli to obgryza nam tylko jeden jedyny kabel od ładowarki telefonicznej, na ten się uparł i ten szarpie a reszty nie tyka
teraz tż się już wycwanił i tylko skleja kabel (już niedziałający ) a Stefek gryzie "swój" kabelek i wszyscy są zadowoleni
Stary 2011-02-28, 18:35   #466
zosiaaa
Zadomowienie

też się zmierzyłam, w pępku mam 101

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 18:44   #467
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
brzuch 80 cm

sory, ale Ci nie wierze
to jest niemozliwe

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

padlam

ja mam w pepku 106 cm
moja szwagierka jest w 6 miesiacu i jest chudzinka i ma 90 cm w pasie
takze sory, ale nie wierze w 8 miesiacu miec w pasie 80

jade se na zakupy z tz
wyobrazcie sobie
ze ostatnie bedac w pewnym markecie w POLO
wchodzac tam przez przypadek, gdyz bylismy po ginie, przed SR tz glodny, to weszlam mu po snickersy a sobie po owoca jakiegos czy serek
i kupialm se jablko
w zyciu lepszego nie jadlam
to tez jade po jablka do polo i pozniej do tesco
jestem masakrycznie glodna, ale dam rade
Stary 2011-02-28, 18:46   #468
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

vanes gdzie hjestes???
nie zostawiaj nas w niepewności!!
Stary 2011-02-28, 18:46   #469
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

wiem dziewczyny i jak pamiętacie miałam ogromne kompleksy i kiedy wstawiacie swoje brzuchy to tak wam zazdroszczę
jak kacperek się wypycha to zawsze da się wyczuć stópki i główkę a mój brzuch w ostatnim tygodniu urósł mam nadzieję że jak wstawię fotki to będzie juz duża różnica

Grazin a w ciąży jestem przynajmniej wszystko na to wskazuje

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 18:50   #470
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
w ciąży jestem przynajmniej wszystko na to wskazuje
no właśnie wszystko wskazuje na to, że nie jesteś w ciąży

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-02-28, 18:52   #471
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

wiecie czego się boję ze na razie nie mam rozstępów a jak mi szybko brzuch zacznie rosnąc to będzie jeden na drugim

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

the sania test ciązowy i badania całe szczęście są po mojej stronie
nie wiem co bym zrobiła gdyby było inaczej

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 18:57   #472
zlosnica22m
Raczkowanie

te 80 cm w 31 tygodniu to fest mało...
ja się właśnie zmierzyłam, w 23 tygodniu mam w pępku 101 cm...
to chyba jakiś mutant jestem ???
Stary 2011-02-28, 18:57   #473
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
(..)

dziewczyny jestem w szoku, musze sie wyżalić
poszłam spacerkiem na pocztę wysłać list, wchodzę, 6 osób ja 7
no nic, jak już się doczołgałam to postoję.
gorąco jak w piekle
wszyscy widzą, że w ciąży, brzuch wydęty, ale nic
po 10 minutach, jedno okienko z dwóch się zamknęło, bo listonosze przyjechali się rozliczać, kutwa no
wchodzi facet i do mnie "mogę tylko kupić jeden znaczek" a ja byłam przedostatnia
a ja na niego " nie proszę pana nie może Pan, bo ja też mam jedną rzecz do kupienia"
a babka za mną, otóż to i tak na brzuch spojrzała
i tak stalam, dziewczyny, 30 minut
(..)

AMEN
Okropne są takie historie i ta nasza rzeczywistość

Ja byłam ostatnio z siostrą u ortodonty.. wchodzimy do poczekalni, wszytskie krzesła zajęte.. Ściągam płaszczyk, bo gorąco było, więc widać z daleka, że jestem w ciąży.. po ciuchu mam nadzieję, że ktoś mi miejsca siedzącego ustąpi, ale nic!!
Każdy siedzi twardo, patrzy się na mój brzusio, ale udaje że nie wie o co chodzi!! A średnia wieku pacjentów 15-20 lat.. jak to u ortodonty, raczej małolaty!!
Na szczęście była jedna strarsza Pani z synkiem i ona jako jedyna po chwili zareagowała i wzięła synka na kolana (miał 10 lat) i zrobiła dla mnie miejsce..
Tak więc może i narzekać nie powinnam, bo ostatecznie krzesełko miałam, ale i tak głupia sprawa, bo z tych nastolatków nikt się nie ruszył
Stary 2011-02-28, 18:58   #474
spice1985
Zadomowienie

Hej hej Dziewczyny, czy Was też tak d...a boli? Mnie przeokropnie,normalnie nie mogę na niej siedzieć! A kość ogonową to chyba sobie wyrwę zaraz bo nie wyrabiam. W ogóle ostatnio bardziej mnie ciągnie podbrzusze, chyba to te ćwiczenia macicy do porodu W nocy to jak mors się przerzucam z boku na bok Mam już 13 kg na plusie,a do końca jeszcze trochę;p Najlepsze jest to,że mam jakiś syndrom niespokojnej nogi (tak, jednej nogi!!!Prawej!:P),mianowi cie jak się kładę spać, to mam dziwne wrażenie że mnie ona strasznie hm...drażni, jakby mi coś w środku chodziło i mam potrzebę strzepywania jej ale dosłownie wygląda to tak jakby pies po kąpieli się wytrzepywał Śmiesznie to wygląda, a mój mąż ma ze mnie ubaw
Rozstępów nie mam (odpukać),ale może to genetyka,bo żadna kobiet a mojej familii nie dostała rozstępów po ciąży, ani jednego. Liczę gorąco że i mnie ominą,ale dla świętego spokoju raz dziennie się czymś posmaruję.

Hania często się ostatnio rusza i coraz wyżej ją czuję. Czasem jak leżę to chyba się wypina jakoś, bo mam z jednej strony małą górkę i tak jakby brzuch pochylony Ale że mam łożysko na przedniej ścianie to może aż tak nie widać dokładnie tych jej wypychań.

W ogóle nie mam ochoty na mięcho...Jadłabym same wegetariańskie rzeczy i owoce,no i słodkie!!! Spać to bym mogła pół dnia... Oby do maja

Martulka śliczny brzuszek! A Ty jeszcze w jeansach pomykasz przed ciążowych? Rozpiętych?

Vanes 80 cm w brzuchu...? Eeeeeeeee...moja Hania ma 1360 g(przynajmniej tyle miała tydzień temu), ja nie wiem ile mam bo nie posiadam miarki,ale na pewno nie 80,bo prawie tyle przed ciążą miałam Jak ten dzidziuś Ci się tam mieści?;>

Moria a Twoja mama ma rozstępy? Wydaje mi się że dopiero po ciąży będziesz mogła wytoczyć im ciężkie działa na przeciw, na razie się tym nie martw

Agus niestety nasze społeczeństwo jest ogarnięte mega znieczulicą...nic nie poradzisz, też nagminnie się z tym spotykam.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:00   #475
listopadowa80
Zakorzenienie

Vanes - ja niestety muszę zgodzić się z Sanią. No i oprócz tego, że po Tobie nie widać ciąży, to po Twoich postach też niestety nie
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:00   #476
migotka03
Zadomowienie

A ja nadal nadrabiam i chyba was nie dogonię

Byłam u gina. Z nerką jest lepiej, nie powtórzę wam dokładnie o czym mówiła pani doktor, coś w nerce jest powiększone. Ale wiem tyle, że norma jest do 8mm, a u dzidzi jest 9mm, a tydzień temu było 12mm. I zobaczymy na następnej wizycie.

Eweska jeśli jeszcze nie wybrałaś imienia to jeśli mogę zaproponuję ci Krzysia. Ja jak będe miała kiedyś synka to dam mu tak na imie

No i wklejam wam obiecane zdjęcia pajcyków i kocyka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1185.jpg (79,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1187.jpg (66,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF1188.jpg (66,0 KB, 16 załadowań)

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:00   #477
Zytus
Rozeznanie

Oj tak mowicie o tych wymiarach,wiec i ja sie zmierzylam i na wysokosci pępka mam 110
A jesli chodzi o kolejki w sklepach, to powiem Wam ze ostatnio mily pan chcial mnie przepuscic,ale akurat kasjerka mnie zawolala do kasy obok.
W ogole jak jestesmy z tz gdzies na zakupach i czasami sie zdarzy ze staniemy do kasy z pierszenstwem, to kazdy glupa rżnie i udaje ze nie widzi, a jakby nie bylo nalezy nam sie podwojnie,bo ja gruba a tż na wózku.
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:05   #478
martynka89
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny.

Mimo, ze sie nie udzielam to czasem Was podczytuje. Jestem poprostu zaskoczona tym, co wlasnie przeczytalam i nie moge w to uwierzyc dlateg postanowilam napisac.

Chodzi oczywiscie o vanes.
To co pisze wydaje mi sie nierealne. Sama mam brzuch 80cm ale... jestem na poczatku 6 miesiaca. Tez jestem chuda, wchodze w spodnie sprzed ciazy, tyle, ze juz ich nie nosze bo jak zapne to uwieraja mi pod brzuchem na ktory juz oczywiscie nie wchodza.
Sadzac po podpisie dziewczynie kilogramow przybywa, skoro nie odkladaja sie one na ciele to gdzie? Bo w moim przypadku nie odkladaja sie na ciele wiec w brzuch ida co chyba jest oczywiste a co za tym idzie brzuch rosnie.

Znam mase bardzo szczuplych dziewczat, niektore wrecz "skora i kosci" ale nie przypominam sobie zeby jakakolwiek z nich w 8 mies miala tak maly brzuch jak ja na poczatku 6 mies.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:05   #479
SiLLee
Raczkowanie

Vanes w poprzednim watku pisałas ze masz w talii 88cm a teraz 80cm

"Napisane przez vanes
nie jest taki mini
w talii już 88cm a było swojego czasu 60"
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:06   #480
anula_81
Zakorzenienie

a ja znowu jestem glodna...
odlozylismy Ikee na czwatrek piatek niestety, bo jutro moje psiapsioly, obie juz dzieciate chcialy bardzo mnei spotkac i TZ zawiezie mnie na kawkebardzo sie ciesze bo juz swiruje w domu.

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

ja mam w pepku 106 cm
moja szwagierka jest w 6 miesiacu i jest chudzinka i ma 90 cm w pasie
takze sory, ale nie wierze w 8 miesiacu miec w pasie 80
ja tez mam problemy z uwierzeniem , ale i tak mnei zalamalyscie, ja mam ciagle tyle samo w pasie 95-96 w pepku.... to malo chyba?!?!? ale zaczynalam majac 63 w pasie, kurcze nooo ja chce wiecej miec juzzzzz!
Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Ja też kopniaków nie czuję za często. Zdarzy się raz na jakiś czas. Czasem mam wrażenie jakby mi się trząsł, czuję Adriankową czkawusię, jak wypycha różne części cialka. Ale kopniaki to prawie przeszłość . Ostatnio wybrał sobie miejsce pod prawym cycem i tam sobie siedzi dupką chyba, bo czkawkę czuję na dole...
ja mam tak samo, czkawke czuje najczescie, zwraca moja uwage po prostu bo jest taka regularna, natomiast standardowo wypycha dupke i wlasnie stopke . Moja Zosia tez siedzi dupka pod prawa piersia!
Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
ja tez mam faze, ze na pewno Zosi ciasno i ze nie ma sie jak ruszac tam, bo jest duzo cichsza i nie fika tak jak wczesniej, musi miec bardzo malo miejsca
Cytat:
Torbę bym już spakowała ale nie mam ciągle koszulek do rodzenia, jakoś tak wszystko na allegro za małe i za krótkie się wydaje, no ale na coś będę musiała się zdecydować i wtedy spakuję torbę

Dokładnie tak samo jak Twój Zosiaczek - przeciąganie, wypinanie, kopy sporadycznie, bardziej prostowanie nóżek albo rączek, uciskanie na żołądek lub pęcherz I też mam wrażenie, że brzuch mi nie rośnie, że jest taki jak w 6 miesiącu albo nieznacznie większy więc takie objawy pewnie normalne.
no moj juz oficjalnie nic nie urosl przez dwa tygodnie, rano ma 94-95 cm po poludniu 96 a mierze sie co dwa dni bo chce zeby urosl nooo!
ale troche mnie musze powiedziec uspokoilyscie, ze wasze dzidzie tez nie kopia raczej a sie przeciagaja... a tez rzadziej je czujecie?
ja mam jakies schizy, chyba przez tamto poronieniu, ciagle sie boje ze cos pojdzie nei tak, albo nei moge uwierzyc ze moze byc dobrze, ale naprawde jakos malo sie rusza, plus w nocy czasem sie budze i sie martwie ze nie kopie.

oo na szczescie jakby na dowod ze gadam glupoty sie przeciagnela i stopke pod zebro wepchnela.
Cytat:
odebralam wyniki i nie wierzylam swoim oczom! hemoglobina ani drgnela w zadna ze stron! mam 9,1 co mnie ogromnie cieszy

kochana urzedem skarbowym sie nei przejmuj, szkoda nerwow najwazniejsze ze hemoglobina nie spadla
Cytat:
O SUPER ze to poruszylyscie! moj tez sie wypina, przeciaga, okreca, ale zeby jakos specjalnie kopal to nie moge powiedziec, a juz myslaam ze tylko u mnie tak dziwnie
noo jak dobrze ze czasem nam sie jakies obawy wymskna bo potem sie okazuje ze jest nas wiecej z takimi samymi obawami dobrze, ze jestescie
co do TOXO ja mialam tylko raz na poczatku
Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Ja umyłam (czytaj wypucowałam) stelaż od wózka, znalazłam na nim tylko dwie delikatne ryski, umyłam każdą śrubeczkę, już miałam koła rozbierac na części, ale odpuściłam Moi rodzice stwierdzili, że ja świrnięta jestem, że tak pucuje, bo pierwszy wyjazd na dwór i będą brudne...ale ja już taka jestem, teraz padam na pysk. Pranie tapicerki jutro...stwierdziłam, że wypiorę ręcznie bo się w pralce pognie

U mnie kopniaczki to też już rzadkośc, teraz jest wypinanie pupki i wbijanie stopek w lewy bok (dzisiaj gin potwierdził, że po prawej stronie tak jak podejrzewałam jest pupcia )
ja tez chce wozek juzzzz!!!!
no to moja dzidzi aulozona tak samo
ide sobie zrobic kolacje

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości