Wszystko o Oriflame część VIII - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-28, 16:39   #2041
ksiezniczka elegantka
Raczkowanie

Dot.: Wszystko o Oriflame część VIII

Cytat:
Napisane przez blicken Pokaż wiadomość
No nie, bo to tylko przez pierwsze 3 zamówienia można zakupić. Jedynie same etui z próbkami za 29,00 możesz.

tez nie kupilam tego zestawu w PW i teraz zaluje.. A jesli mozna wiedziec to ile jest probek w tym etui za 29,00, ktore moge kupic?
ksiezniczka elegantka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 16:42   #2042
sauer
Wtajemniczenie

GG do sauer

Cytat:
Napisane przez ksiezniczka elegantka Pokaż wiadomość
tak sie nie da zrobic. Jak cos jest w brakach to tych punktow nie licza po prostu.
Sama mialam z tym problem dawno temu jak jeszcze robilam program witamy i nie wiedzialam o brakach wiec robilam zamowienie na koniec obowiazujacego katalogu. Naliczylam sobie 146 punktow z czego zostalo 72... bo tyle bylo brakow (to byl jakis katalog swiateczny). Wiec punkty z brakow sie nie wliczaja.
Źle zrozumiałaś, bo nam nie chodzi o to, że oni Ci liczą te punkty i Ty je masz na koncie tylko chodzi o to, że przy samym zamówieniu one się "liczą" dzięki czemu nie ma opłaty detalicznej. Na koncie ich i tak nie ma, bo niby skąd mają być Ale opłatę det. się da właśnie w ten sposób ominąć

sauer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 16:42   #2043
kawopijka
Raczkowanie

Dzięki wielkie, chciałam właśnie jakiś ładny zapach, ale Mirage, który chciałam na początku jest dla mnie zdecydowanie za ciężki i głowa by mnie rozbolała od niego

— Woody Allen
kawopijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 16:46   #2044
ksiezniczka elegantka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sauer Pokaż wiadomość
Źle zrozumiałaś, bo nam nie chodzi o to, że oni Ci liczą te punkty i Ty je masz na koncie tylko chodzi o to, że przy samym zamówieniu one się "liczą" dzięki czemu nie ma opłaty detalicznej. Na koncie ich i tak nie ma, bo niby skąd mają być Ale opłatę det. się da właśnie w ten sposób ominąć

to szkoda ze jakos u mnie nigdy to nie przeszlo...nawet w tym momencie robie zamowienie i te punkty nie licza sie ''przy samym zamówieniu''.
Stary 2011-02-28, 17:18   #2045
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
to szkoda ze jakos u mnie nigdy to nie przeszlo...nawet w tym momencie robie zamowienie i te punkty nie licza sie ''przy samym zamówieniu''.
No szkoda, bo u mnie dzisiaj przeszło dwa razy.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 17:21   #2046
kawopijka
Raczkowanie

A skoro da się ominąć tę opłstę detaliczną to, to tak samo działa z produktem na biuro?

— Woody Allen
kawopijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 17:25   #2047
annula22
Raczkowanie

GG do annula22

Cytat:

jak sie nie licza jak licza sie ja wlasnie zlozylam zamowienie i zeby uniknac tej oplaty wybralam pare sztuk olejku w kapsulkach time reversing ktory jest w brakach w moim miejscu dostawy i mam z glowy oplate detaliczna
czesto tez zmieniam produkt na biuro regionalne bo latwiej mi bedzie sprzedac balsam do ust ob za 10,60 ktory kupie niz balsam po goleniu giordani man za 10,50

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez kawopijka Pokaż wiadomość
A skoro da się ominąć tę opłstę detaliczną to, to tak samo działa z produktem na biuro?
produktu na biuro niestety z tego co wiem nie da sie uniknac ale tak jak pisalam ja sobie wybieram ten produkt, ktory latwiej sie sprzeda a nie czekam az mi wrzuca najtanszy ale ciezki do sprzedania potem
Tak pociesza każdy mnie
Mówią- nie daj się, trzeba dzielnie trzymać się
Trzeba zacząć od początku, trzeba zamknąć drzwi"

[ori_bas]478720[/ori_bas]

[ori_ivo]478720[/ori_ivo]
annula22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 17:35   #2048
Karolinka18222
Rozeznanie

hej dziewczynki. Co sądzicie nt wydajności tuszy z ori ? ostatnio kupiłam ten nowy 2FX czy jak on się tam nazywa, użyłam go dosłownie parę razy i już nie ma tuszu. Specjalnie umyłam szczoteczkę i włożyłam ją do tuszu i prawie wcale się nie pokryła. Nie wiem czy ja trafiam na takie ale z wonderem też tam mam :/ ostatnio kupiłam zwykły tusz za grosze i nadal jest ok.

Karolinka18222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 17:49   #2049
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

myślałam ze dzisiaj wyślą zamówienie z 6 rano a tu cały czas status ,,przyjęte''
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 17:51   #2050
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Opłaty detalicznej można jak najbardziej uniknąć domawiając produkt w brakach tak, aby całość zamówienia przekroczyła magiczne 100PP.
To oczywiste, że punkty (PP) za taki nieobecny produkt się nie naliczą, nie zapłacimy przecież za niego ani grosza.
system jedynie zapamięta fakt, że gdyby nie braki udałoby się osiągnąć wymagany próg punktowy i nie musielibyśmy płacić tej barbarzyńskiej kary za niewielkie zamówienie. W efekcie 5,- zł nie nalicza się.

W ten sposób nie można uniknąć żadnej innej opłaty (w tym także opłaty na biuro).

27.09.2014r.

Edytowane przez Justyna.kociaczek
Czas edycji: 2011-02-28 o 19:15
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 18:02   #2051
ksiezniczka elegantka
Raczkowanie

wlasnie zrobilam zamowienie tylko 80 punktow
brak podkladu mineralnego, bazy gg, wody miss o, z ktorych punkty wcale sie nie naliczyly tylko sobie spokojnie przeszly do oczekujacych...ehhh no to za dwa dni musze jechac na filie.
Chociaz w sumie co tam oplata detaliczna to przeciez tylko pol paczki fajek:P a wlasnie-musze z tym skonczyc...
Stary 2011-02-28, 18:10   #2052
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Li O gratuuluję!A gdzie będziesz pracować?Jaka to branża?
Pracownik biurowy w branży meblarskiej - duża międzynarodowa firma
Niestety po dniu dzisiejszym mam dosyć. Sama praca fajna. Współpracownicy bardzo sympatyczni. Niestety warunki niekomfortowe. Cały dzień spędziłam na bardzo niewygodnym fotelu siedząc bokiem do biurka i pracując na laptopie, z którego wystawały gołe druty Jak mi w najbliższym czasie nie zorganizują jakiegoś normalnego stanowiska pracy, to mi kręgosłup pęknie i skończę na wózku...
Stary 2011-02-28, 18:20   #2053
ksiezniczka elegantka
Raczkowanie

Gratulacje ze znalazlas prace no ale to prawda ze teraz musisz uwazac na kregoslup-moze co jakis czas rob sobie krotki jogging dookola biurka
kazda praca ma swoje wady i zalety. Ja kiedys pracowalam w rosmanie, naturze i sephorze i musze powiedziec ze marzylam o pracy za biurkiem kiedy tak stalam do 22-bo o tej porze dopiero zamykaja wiekszosc galerii. Najgorzej wspominam nature-wogule nie szanowali pracownikow- na 12 godzin stania na sklepie kierowniczka dawala nam tylko 20 minut przerwy i caly dzien: rozloz towar, ukladaj, myj polki, rob banery, stoj na kasie, doradzaj itp i i tak byla wiecznie niezadowolona...
Stary 2011-02-28, 18:36   #2054
tekla45
Zadomowienie

GG do tekla45

Mój tata pracując w Tesco na 12h pracy miał 15 min bezpłatnej (!) przerwy.

Ja w tej chwili pracuję w jednym z marketów- ostatnio przerwę miałam po 5,5h pracy. Tam nawet jak pracuje się 12h również przysługuje tylko 15 min przerwy.
Sieciówki to zabójstwo i marzę, by stamtąd się wyrwać.

Domówiłam kilka drobiazgów i mam już prezent z PL.

Katalog 5 spoko, tylko cena regularna tej torby z ustami... Z kosmosu chyba.

Niezależna konsultantka firmy Mary Kay.

Przyszła Pani Kosowa (miłość znaleziona!!!)

Wielbicielka tatuaży
tekla45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 18:45   #2055
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oriflame_Rybnik Pokaż wiadomość
Co będziecie wybierać z PL?
zestaw 1 z delight już zamówiony i w środę będę go mieć tak jak paczkę

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 18:58   #2056
tekla45
Zadomowienie

GG do tekla45

Ja też wybrałam z Delightem

Powiedzcie, co sądzicie o tych kremach zapachowych z ostatniej strony? Nawilżają czy tylko pachną??

Niezależna konsultantka firmy Mary Kay.

Przyszła Pani Kosowa (miłość znaleziona!!!)

Wielbicielka tatuaży
tekla45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:11   #2057
just75
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pycia17 Pokaż wiadomość
myślałam ze dzisiaj wyślą zamówienie z 6 rano a tu cały czas status ,,przyjęte''
U mnie też nie wysłane jeszcze , czyli jutro paczki nie będzie.
just75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:16   #2058
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Pracownik biurowy w branży meblarskiej
o, no to możemy sobie przybić piątkę

ja też będę brać zestaw z delight. jeszcze nie wiem co z nim zrobie, ale na pewno calego nie wykorzystam.... marny jak dla mnie, trochę jak zbieranina kosmetyków ktore mają na wyczerpaniu....

Cytat:
Powiedzcie, co sądzicie o tych kremach zapachowych z ostatniej strony? Nawilżają czy tylko pachną??
mialam kiedys wersje tulipanowa, zapach boski, nawilżanie ok, takie w sam raz do torebki i zeby nie miec zbyt tlustych rąk. przy bardziej problemowych dłoniach jednak moim zdaniem za słaby

Edytowane przez asia27100
Czas edycji: 2011-02-28 o 19:18
asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:21   #2059
ksiezniczka elegantka
Raczkowanie

co sadzicie o zestawie wiosennym z bratkiem? teraz mi kolezanka napisala ze sie zastanowila i chce sobie zamowic...
ja dla siebie myslalam konkretnie o mleczku 3w1, bo kremow mam juz duzo i trzeba zuzyc
kurcze nie lubie tak kupowac kosmetykow bez opini na wizazu:P jak ktos to sproboje to niech napisze opinie-zamowie sobie najwyzej w piatce
Stary 2011-02-28, 19:23   #2060
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
co sadzicie o zestawie wiosennym z bratkiem? teraz mi kolezanka napisala ze sie zastanowila i chce sobie zamowic...
ja dla siebie myslalam konkretnie o mleczku 3w1, bo kremow mam juz duzo i trzeba zuzyc
kurcze nie lubie tak kupowac kosmetykow bez opini na wizazu:P jak ktos to sproboje to niech napisze opinie-zamowie sobie najwyzej w piatce
na spotkaniu kosmetycznym nam polecali ten zestaw, zwlaszcza to mleczko oraz zel pod oczy

Stary 2011-02-28, 19:30   #2061
ksiezniczka elegantka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
na spotkaniu kosmetycznym nam polecali ten zestaw, zwlaszcza to mleczko oraz zel pod oczy

dzieki w jakim wieku zaczelyscie uzywac kremu pod oczy?
ten krem z bratkiem jest raczej taki zwykly, no ale ta dziewczyna (17lat) wydaje mi sie ze to jednak troche za malo zeby juz sie zaczela przyzwyczajac...
ja osobiscie od kad skonczylam 20 lat uzywam zwyklego kremu nawilzajacego pod oczy.
Stary 2011-02-28, 19:33   #2062
asia27100
Zakorzenienie

no właśnie dla takich młodych osob ten zel pod oczy jest idealny. na spotkaniu babki mówiły że idealnie sie sklada ze wprowadzili ten produkt, bo odkad wycofali zel pod oczy z aloesem nie miały co polecać młodym osobom pod oczy ( na eccolagen stanowczo za wczesnie).

edit
sama mam jeszcze wersje aloesową zelu pod oczy ( mam 21 lat) stosuje go gdy np podrazni mnie plyn do demakijazu, wiec nieregularnie, ale jest ok

Czas edycji: 2011-02-28 o 19:35
Stary 2011-02-28, 19:36   #2063
patrycjaaaaaa
Raczkowanie

dziewczyny mam pytanie jak zamawiacie te zestawy z PL :P wiem ze pytanie głupie ale po raz pierwszy mam zestaw z PL odkąd jestem w Ori (rok czasu) piszecie do nich maila zeby wsadzili do koszyka czy jak? a pozniej co robicie z tym karnetem?
patrycjaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:40   #2064
pycia17
Zakorzenienie

GG do pycia17

Ja mam 23 lata i używam krem pod oczy z flos lek albo ziaja nie widzę sensu zeby kupować jakieś kremy pod oczy za 100 zł ziaja czy flos lek na ten wiek wystarczy
pycia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:41   #2065
Li O
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez just75 Pokaż wiadomość
U mnie też nie wysłane jeszcze , czyli jutro paczki nie będzie.
U mnie to samo... Ale to dobrze, bo nie mam siły robić rachunków dla klientek Pierwszy dzień pracy po bardzo długiej przerwie + stres troszkę mnie wykończyły
Stary 2011-02-28, 19:45   #2066
ksiezniczka elegantka
Raczkowanie

im wczesniej tym lepiej nie mowie ze 20latki powinny sie rzucic na kremy plus 40 zeby miec idealnie napieta skore ale błędem jest tez odkladanie pielegnacji do pierwszych zmarszczek. Moja pani dermatolog mowila ze regularnie opiepsza kobiety ktore po 30stce zaczynaja dopiero stosowac kremy na dzien i na noc (ja bym chyba nie zasnela bez uczucia kremu na buzi) i nigdy nie stosowaly toniku.

no to polece jej ten zestaw i chyba sama wezme dla siebie caly, bo nie oplaca sie kupowac bez kremu do twarzy-najwyzej komus sprzedam:P

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
Napisane przez patrycjaaaaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie jak zamawiacie te zestawy z PL :P wiem ze pytanie głupie ale po raz pierwszy mam zestaw z PL odkąd jestem w Ori (rok czasu) piszecie do nich maila zeby wsadzili do koszyka czy jak? a pozniej co robicie z tym karnetem?

ja przy odbieraniu paczki daje ten karnet pani na fili, inna droga nigdy nie probowalam
Stary 2011-02-28, 19:45   #2067
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjaaaaaa Pokaż wiadomość
albo piszemy email do oriflame z danymi i numerem zestawu ktory wybieramy, albo wysyłamy karnet pocztą, albo oddajemy w w swoich biurach regionalnych/filiach

a ja przyznam ze nie stosuje kremow na twarz bo nie cierpie uczucia tlustości na twarzy... od paru miesiecy dopiero stosuje z przyjemnościa krem do rąk... wczesniej nie mogłam wytrzymać tego uczucia lepkich rąk i stosowałam krem tylko w sytuacjach awaryjnych na noc. chcę sie przekonac do kremów na twarz ale potrzebuję czasu

Czas edycji: 2011-02-28 o 19:49
Stary 2011-02-28, 19:57   #2068
Poison27
Wtajemniczenie

GG do Poison27

kiedy bedzie ta 5 na stronie?! :/ olewaja sobie nas po calosci, wkurza mnie ta pseudo firma coraz bardziej, a ulotka pożal się boże miała nas zachęcić do składania zamowień? To im sie nie udało w moim przypadku
Stary 2011-02-28, 19:57   #2069
ksiezniczka elegantka
Raczkowanie

naprawde warto to musisz miec jakas super skore skoro nie odczuwasz ich brakow ja mam tlusta ale jednoczesnie przesuszona (zawsze przy badaniu mam minimalny poziom nawilzenia mimo ze sebum bardzo duzo i dlatego uzywam na dzien kosmetykow do tlustej a na noc do bardzo suchej-dermatolog znalazla rozwiazanie).
jak nie dam na noc kremu to mam strasznie sciagnieta, z kolei jak nie posmaruje sie kremem na dzien to nie moge rozsmarowac podkladu i wogule czuje sie tak niekomfortowo.

nie rozumiem tylko rozwiazania oriflame-krem jednoczesnie na noc i na dzien.. krem na noc powinien miec wiecej zwiazkow regenerujacych i silnie nawilzajacych, a na dzien SPF jest obowiazkowe.
Jedynym plusem sa te antyoksydanty.
Stary 2011-02-28, 20:00   #2070
asia27100
Zakorzenienie

ulotka moim zdaniem byla naprawde denna...kremy w cenach wyższych niz w katalogu. jedynie co, to można bylo nabyc kosmetyczke albo torebke, o ile sie juz w nia nie zaopatrzylo w ktoreś z poprzednich ulotek, bo to ich gwóźdź programu. jedyne co mi sie podobalo, to to, ze sie pojawila teraz, gdy skladalam swoje pierwsze i ( mialam nadzieje ) ostatnie zamówienie

Cytat:
nie rozumiem tylko rozwiazania oriflame-krem jednoczesnie na noc i na dzien.
hm.... przeciez mamy takie w ofercie...?

Czas edycji: 2011-02-28 o 20:02
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości