Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-28, 19:07   #481
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość

Chodzi oczywiscie o vanes.
To co pisze wydaje mi sie nierealne. Sama mam brzuch 80cm ale... jestem na poczatku 6 miesiaca. Tez jestem chuda, wchodze w spodnie sprzed ciazy, tyle, ze juz ich nie nosze bo jak zapne to uwieraja mi pod brzuchem na ktory juz oczywiscie nie wchodza.
Sadzac po podpisie dziewczynie kilogramow przybywa, skoro nie odkladaja sie one na ciele to gdzie? Bo w moim przypadku nie odkladaja sie na ciele wiec w brzuch ida co chyba jest oczywiste a co za tym idzie brzuch rosnie.

Znam mase bardzo szczuplych dziewczat, niektore wrecz "skora i kosci" ale nie przypominam sobie zeby jakakolwiek z nich w 8 mies miala tak maly brzuch jak ja na poczatku 6 mies.
Dokładnie
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:09   #482
SiLLee
Raczkowanie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

też sobie zmierzyłam brzuchol i na wysokości pępka mam 104cm
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:10   #483
spice1985
Zadomowienie

Mam jeszcze takie pytanko Podobno w cukierkach czekoladowych, truflowych itp jest spirytus...tak samo w tortach i niektórych cistach, kremach...Czy to też wpływa na dziecko? Jestem pewna że od początku ciąży jakiegoś takiego rarytasu spirytusowego próbowałam,chociażby tortu na przyjęciu. A ocet spirytusowy w buraczkach tartych?;> Ech,chyba człowiek na dużo analizuje

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:11   #484
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
A ja nadal nadrabiam i chyba was nie dogonię

Byłam u gina. Z nerką jest lepiej, nie powtórzę wam dokładnie o czym mówiła pani doktor, coś w nerce jest powiększone. Ale wiem tyle, że norma jest do 8mm, a u dzidzi jest 9mm, a tydzień temu było 12mm. I zobaczymy na następnej wizycie.

Eweska jeśli jeszcze nie wybrałaś imienia to jeśli mogę zaproponuję ci Krzysia. Ja jak będe miała kiedyś synka to dam mu tak na imie

No i wklejam wam obiecane zdjęcia pajcyków i kocyka.
śliczności :love
Popieram Krzysia. Do tego jeszcze Adaś i Wojtuś mi sie podoba
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:11   #485
caffelate05
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
ale troche mnie musze powiedziec uspokoilyscie, ze wasze dzidzie tez nie kopia raczej a sie przeciagaja... a tez rzadziej je czujecie?
ja mam jakies schizy, chyba przez tamto poronieniu, ciagle sie boje ze cos pojdzie nei tak, albo nei moge uwierzyc ze moze byc dobrze, ale naprawde jakos malo sie rusza, plus w nocy czasem sie budze i sie martwie ze nie kopie.
anula ja Cię rozumiem, mam tak samo

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:11   #486
the_sania
Wtajemniczenie

hehe może Vanes zgubiła 8cm przez to leżenie, czy jak?
ktoś to się pogubił w tym, co pisze............

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:12   #487
matallewar
Zakorzenienie

Aż poszłam się zmierzyć

W talii mam 82 cm (też mi tam brzuch nie doszedł jeszcze), a na wysokości pępka 100cm (a miałam już 103 czy nawet 105, nie pamiętam dokładnie... CZEMU MI BRZUŚ ZMALAŁ?? )

Może to zależy od tego, jak Edzik się wystawi??

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:13   #488
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
hehe może Vanes zgubiła 8cm przez to leżenie, czy jak?
ktoś to się pogubił w tym, co pisze............
Szkoda tylko ze przecietnemu czlowiekowi od lezenia przybywa tu i tam.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:15   #489
Zytus
Rozeznanie

Od jakiegos czasu sobie myslalam ze z Vanes moze byc cos nie tak, no ale zobaczymy, niedlugo pewnie sie wszytko wyjasni...
Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:16   #490
zosiaaa
Zadomowienie

[QUOTE

no moj juz oficjalnie nic nie urosl przez dwa tygodnie, rano ma 94-95 cm po poludniu 96 a mierze sie co dwa dni bo chce zeby urosl nooo!
ale troche mnie musze powiedziec uspokoilyscie, ze wasze dzidzie tez nie kopia raczej a sie przeciagaja... a tez rzadziej je czujecie?
ja mam jakies schizy, chyba przez tamto poronieniu, ciagle sie boje ze cos pojdzie nei tak, albo nei moge uwierzyc ze moze byc dobrze, ale naprawde jakos malo sie rusza, plus w nocy czasem sie budze i sie martwie ze nie kopie.[/QUOTE]

a mój kopie ale tak delikatnie i przeciąga sie bardzo często, ale za to nigdy nie miał czkawki, no chyba że miał ale ja nie wiedziałam że to czkawka

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:17   #491
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Aż poszłam się zmierzyć

W talii mam 82 cm (też mi tam brzuch nie doszedł jeszcze), a na wysokości pępka 100cm (a miałam już 103 czy nawet 105, nie pamiętam dokładnie... CZEMU MI BRZUŚ ZMALAŁ?? )

Moze wczesniej jak sie mierzylas to bylas najedzona? To tez moze miec jakis wplyw, albo faktycznie ulozenie dziecka bylo inne.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:22   #492
SiLLee
Raczkowanie

Ja też jakoś rzadko czuje kopniaki dzidzi a jak czuje to w dziwnych miejscach np calkiem z boku jak by przy nerce czasami to calkiem nizutko. Gin mi wlasnie mowil ostatnio ze moge czuc w roznych miejscach dzidzie bo źle jest ułożone.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:29   #493
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
Aż poszłam się zmierzyć

Ja mam 97 na wysokości pępka. Oszukałam pare cm . Przepraszam. Tak mnie kusicie z tymi pomiarami. W talii mam 85 cm. Matall moje cm też się zmieniają czasem, ale nie mocno. Myślę, że to dzidzie tak się układają albo do tego wiecznie najedzone jesteśmy

Ja tam się nie wypowiadam... Młoda jestem i się nie znam. Tylko wiem, że moja mama w 2001 roku jak była w ciąży to miała mikro brzuszek. Ale miała... Widać było, że to ciążowy i że dzidziolek tam siedzi (czyt. moja wredniutka siorka)
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-02-28, 19:32   #494
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Moze wczesniej jak sie mierzylas to bylas najedzona? To tez moze miec jakis wplyw, albo faktycznie ulozenie dziecka bylo inne.
W zasadzie teraz też jestem najedzona

Dziwne, bo brzuch wydaje mi się być większy... a mniej cm...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-28, 19:33   #495
anula_81
Zakorzenienie

kolacyjka zjedzona i co...nadal glodnaaa!!!

spice ja tez jadlam takie cukierki, wrecz sie zajadalam ostatnio wisniami w likierze i dopiero jak zjadlam pol paczki to sobie pomyslalam, ze to z alkoholem. Mysle jednak ze dzidzi nie zaszkodzi?
Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
anula ja Cię rozumiem, mam tak samo
straszne to jest prawda? nie pozwala sie cieszyc ciaza...
Cytat:
Aż poszłam się zmierzyć

noo to nie tylko mnie maleje tylko nie zacznij tak jak ja mierzyc sie teraz co drugi dzien, bo sfiksujesz, ja juz powoli fiksuje i chyba zaczarowalam ten brzuch i dlatego nei rosnie
Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
[QUOTE

a mój kopie ale tak delikatnie i przeciąga sie bardzo często, ale za to nigdy nie miał czkawki, no chyba że miał ale ja nie wiedziałam że to czkawka
czkawka jest jak czujesz takie delikatne ale regularne, miarowe podskoki brzucha w jednym miejscu, jak bicie serca prawie. ja tez na poczatku nei wiedzialam ze to czkawka
Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Ja też jakoś rzadko czuje kopniaki dzidzi a jak czuje to w dziwnych miejscach np calkiem z boku jak by przy nerce czasami to calkiem nizutko. Gin mi wlasnie mowil ostatnio ze moge czuc w roznych miejscach dzidzie bo źle jest ułożone.
ja tez roznie, choc to raczej przeciagania. my korzystamy z wolnego weekendu i lykamy kolejny film, wiec bede pozniej. Buziale

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:37   #496
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
kolacyjka zjedzona i co...nadal glodnaaa!!!

spice ja tez jadlam takie cukierki, wrecz sie zajadalam ostatnio wisniami w likierze i dopiero jak zjadlam pol paczki to sobie pomyslalam, ze to z alkoholem. Mysle jednak ze dzidzi nie zaszkodzi?

straszne to jest prawda? nie pozwala sie cieszyc ciaza...

noo to nie tylko mnie maleje tylko nie zacznij tak jak ja mierzyc sie teraz co drugi dzien, bo sfiksujesz, ja juz powoli fiksuje i chyba zaczarowalam ten brzuch i dlatego nei rosnie

czkawka jest jak czujesz takie delikatne ale regularne, miarowe podskoki brzucha w jednym miejscu, jak bicie serca prawie. ja tez na poczatku nei wiedzialam ze to czkawka

ja tez roznie, choc to raczej przeciagania. my korzystamy z wolnego weekendu i lykamy kolejny film, wiec bede pozniej. Buziale
Myślę Anulko że nie zaszkodzi...tak na zdrowy rozsądek w wielu produktach można znaleźć spirit

Zęby Hanusi
Stary 2011-02-28, 19:38   #497
matallewar
Zakorzenienie

anula Nie zacznę Po co? Edzik się rusza, znaczy wszystko z nim ok.

A tajemnicę brzuszka chyba odkryłam! Jak patrzę na zdjęcia, to jak mierzyłam te 103 cm, to był sporo niżej Więc jak teraz się podniósł, to ma inny kształt i to pewnie te zagubione cm

Anula Może Twój też się podniósł??

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-28, 19:44   #498
Paulizia
Wtajemniczenie

Zaczyna mnie sie tu coraz bardziej podobac :brzyda l:

A ja mam dwa paczki tararararara, bo sie chyba zaczal tlusty tydzien nie?

Tesciowa mnie wpienila gadaniem mowi mi, ze bede zalowac ze moj maz idzie ze mna rodzic... bo ona go zna, bo ona wie jaki jest i lepiej zebym sama rodzila, i ze to w ogole nie jest widok dla faceta... powiedzialam jej ze i tak ze mna pojdzie tak czy jej sie to podoba czy nie. I niech sie zajmie swoim meem, ktory do sanatorium pojechal, bo ja slyszalam co sie w sanatoriach dzieje bunga bunga

Mezu przyniosl do domu dzisiaj lezaczek bujaczek... taki najzwyklejszy w samochodziki. Niby wibruje... oddajemy go, bo ja chce taka bardziej hustawke, a nie zeby wibrowalo... Nawet tego noga nie daloby rady pobujac. Lipa straszna. Wole kupic uzywany, ale lepszy ot co

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Martynka89, fajnie ze jestes
Stary 2011-02-28, 19:45   #499
spice1985
Zadomowienie

Kurcze, do sklepu muszę z mężem jechać jakieś zakupy zrobić, a tak mi się nie chce...Ale mądrze mi mąż tłumaczy,że jutro mi się czegoś zachce i będę musiała sama tachać:/ Także chyba się zmuszę...Najbardziej mnie wkurza że w kozakach (takich krótkich) mam już tak ciasno, że ledwo zapinam je...niby nogi mi nie puchną jakoś masakrycznie, a jednak...

edit: leń silniejszy...nie jadę:P

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-02-28 o 19:53
Stary 2011-02-28, 19:47   #500
Paulizia
Wtajemniczenie

Martulko masz przepiekniastego brzucholka i jestem pod wrazeniem, ze wciskasz sie w swoje jeansy super wygladasz
Kwiatecek niezla mamuska z Ciebie taka yummy mummy
Migotka boskie te pajace
Stary 2011-02-28, 19:54   #501
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Zaczyna mnie sie tu coraz bardziej podobac :brzyda l:

Tesciowa mnie wpienila gadaniem mowi mi, ze bede zalowac ze moj maz idzie ze mna rodzic... bo ona go zna, bo ona wie jaki jest i lepiej zebym sama rodzila, i ze to w ogole nie jest widok dla faceta... powiedzialam jej ze i tak ze mna pojdzie tak czy jej sie to podoba czy nie. I niech sie zajmie swoim meem, ktory do sanatorium pojechal, bo ja slyszalam co sie w sanatoriach dzieje bunga bunga

Mezu przyniosl do domu dzisiaj lezaczek bujaczek... taki najzwyklejszy w samochodziki. Niby wibruje... oddajemy go, bo ja chce taka bardziej hustawke, a nie zeby wibrowalo... Nawet tego noga nie daloby rady pobujac. Lipa straszna. Wole kupic uzywany, ale lepszy ot co

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Martynka89, fajnie ze jestes
Teściowe lubią takie "mądrości" prawić:P

Zęby Hanusi
Stary 2011-02-28, 19:56   #502
Eve1603
Zakorzenienie

Hej Kochane

ach, dziac sie cos tu zaczelo no, ale chyba to koniec na dzisiaj

Przejrzalam dzisiaj kartony z ciuszkami po Olusiu bo mialam zostawione te ladniejsze rzeczy, troche uda mi sie wykorzystac dla corci (jesli nia zostanie ) - glownie bodziaki i zwykle, bawelniane pajace, choc welurkowe mam w dosc uniwersalnych kolorach. W sumie przez pierwsze 6 miesiecy nie ma potrzeby robienia zakupow, biore pod uwage, ze mama mi cos przywiezie, cos dostane, no ale po sobocie (jak juz sie utwierdze na 99% w plci) pewnie i tak kupie jakas sukienusie
Loze jest, przewijak jest, zostala zmiana wozka, posciel, druga niania (nadal korzystam z niani dla Olka) i karuzelka bo Olek swojej nie odda

Przepraszam, nie pamietam ktora z Was pisala o niespokojnej nodze - mam to samo, jakby mi tam w srodku (w lydce) cos biegalo bardzo nieprzyjemne uczucie. No i miewam "gabke" w uchu, takie jakby zgniatanie, chrzeszczenie, nie umiem tego opisac, ale powoduje to u mnie ciagle proby odetkania ucha.

no i dzisiaj mam apetyt jak 3 chlopow od kosy Mialam sie jakos trzymac wagowo, a tu pewnie znowu masakra jakas bedzie ...

Andziot
Zosienka taka malenka w tym lozeczku az mi sie jej troche zal zrobilo, ze samiutka w takim wielkim lozku juz tak po doroslemu

Edytowane przez Eve1603
Czas edycji: 2011-02-28 o 19:59
Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:58   #503
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Witam
kurczę ile już napisałyście,poczytałam trochę po łebkach (przepraszam),nie jestem w stanie nadrabiac każdego postu.

Tak czytam o tych waszych wymiarach brzucholi i postanowiłam też się zmierzyć.
Przed ciążą miałam w pasie 84,teraz na wysokości pępka mam 110 a pod brzuchem 105.
Brzuch w ciąży róznie rośnie,czasem wypycha w ostatnich 2 miesiącach,jednak coś strasznie mało ma Vanes .Ja w pierwszej ciąży również byłam bardzo szczupła(rom.36) jednak około 30 tyg ciąży już brzuch był fajnie widoczny,niemega duży ale wiadomo było że jestem w ciąży.

Dziewczyny superaśne macie brzuszki i te mniejsze i te większe.

Wiecie strasznie się uparłamna ten zestaw 2x body ze snoopym z reala,a ze w moim mieście mam 2 reale to dziś pojechałam do tego drugiego i kupiłam bodziaki.
Jak położę chłopców spać to wkleję zdjątka.Byłam również w sklepie z artykułami dziecięcymi,zobaczyć na żywca łóżeczko"klupś-z serii safari"
Jest super,jednak zamówię na all ,bo z przesyłką wyjdzie taniej niż na miejscu w sklepie.Rozglądałam się również za kompletami pościeli,wszystko takie ładne.
Ceny w sklepie szacują się od 70 zł do grubo ponad 200zł.Ten najtańszy to żadna rewelka i w kolorystyce i gatunku materiału.

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:59   #504
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

eh, niestety ty bedziesz miala 3 dzieciatko ???
swietna masz rodzinke
nie nie! To moja pierwsza ciąża Dzieciaczki na zdjęciach to moje duzio, duzio młodsze rodzeństwo z drugiego małżeństwa mojej mamuśki Najmłodszy chodzi jeszcze do przedszkola a drugi to dumny pierwszoklasista

Cytat:
Napisane przez zlosnica22m Pokaż wiadomość
te 80 cm w 31 tygodniu to fest mało...
ja się właśnie zmierzyłam, w 23 tygodniu mam w pępku 101 cm...
to chyba jakiś mutant jestem ???
Też nie wierzę! Ja jestem w 24 tygodniu, brzuszek mały a na wysokości pępka (właśnie się zmierzyłam) 89 cm.
vanes to niemożliwe!

migotka jakie śliczności

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-02-28 o 20:03
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 20:02   #505
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Przepraszam, nie pamietam ktora z Was pisala o niespokojnej nodze - mam to samo, jakby mi tam w srodku (w lydce) cos biegalo bardzo nieprzyjemne uczucie. No i miewam "gabke" w uchu, takie jakby zgniatanie, chrzeszczenie, nie umiem tego opisac, ale powoduje to u mnie ciagle proby odetkania ucha.
Ja pisałam Kurczę, właśnie tak jakby coś w łydce biegało Kiedyś czytałam o zespole czy syndromie niespokojnych nóg,który uaktywnia się własnie kiedy kładziemy się spać,ale żeby mi się w ciąży włączył i to w jednej nodze...

Oooo,tu : http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3...jnych_n%C3%B3g

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-02-28 o 20:04
Stary 2011-02-28, 20:09   #506
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

spice idę na usg jutro i będę wiedziała ile dokładnie wazy kacperek
przed ciąza miałam równe 60 w talii teraz mam 80cm w najszerszym miejscu pod pepkiem 94

Listopadowa szczerze mówiąc nie wiem co chciałaś osiągnąć pisząc że po moich postach nie widać ze będe matką to forum nie jest przecież dla alfy i omegi za jaką ty jak widać się uważasz a dla osób które chcą się czegoś dowiedzieć na temat ciąży i dzielą się nawzajem swoją wiedzą.

migotka śliczności i jaki fajny króliczek

martynko z przykrością stwierdzam ze cierpisz na brak przyjaciół bo kiedy było coś powiedziane na tym wątku na ciebie to pisałaś do mnie prywatne wiadomości jak to ci jest źle itd a teraz najezdżasz na mnie??

the sania nie pogubiłam się w tym co piszę mierzyłam się i w talii mam 80 cm nie wiem czy mierzyłam się w innym miejscu czy moja talia wędruje wyżej a może to przez ułożenie Kacperka

matal dokładnie to samo mam na mysli

Zytuś masz jakieś ale co do mnie to napisz wprost a nie jakieś ciche sugestie w moim kierunku

Każda kobieta inaczej przechodzi ciązę jedna tyje 40kg inna może nie utyc po jednej widać po innej nie jedna wygląda dobrze druga gorzej nie ma reguły...
szkoda że większość z was do tej pory tego nie wie

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 20:13   #507
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
Martulko masz przepiekniastego brzucholka i jestem pod wrazeniem, ze wciskasz sie w swoje jeansy super wygladasz
Kwiatecek niezla mamuska z Ciebie taka yummy mummy
Migotka boskie te pajace
Pauliziu ja nie chodzę w nich do miasta czy obojętnie gdzie. Bo dopnę się tylko na jeden guziczek. Trę sie w nich po chacie . A na wyjście mam dresy i leginsy. Jedynie w co się mieszczę sprzed ciąży do ubrania to kurtka zimowa. Kupiłam ją z rok temu na tamta zimę i było trochę miejsca. Opina mi brzuszek, ale zapina się prawie normalnie
Dziękuję za brzuszkowy komplement
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-02-28, 20:14   #508
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Ja pisałam Kurczę, właśnie tak jakby coś w łydce biegało Kiedyś czytałam o zespole czy syndromie niespokojnych nóg,który uaktywnia się własnie kiedy kładziemy się spać,ale żeby mi się w ciąży włączył i to w jednej nodze...

Oooo,tu : http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3...jnych_n%C3%B3g
Mnie sie zdarzalo "rzucanie" noga przed ciaza (sporadycznie), ale teraz to jest jak laskotanie, z przyjemnoscia bym sie podrapala od srodka, ale nie moge i tylko w jednej nodze...

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 20:14   #509
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

tłusty tydzień

vanes... jeśli chodzi o mnie to widzę w Twoich postach bardzo dużo nieścisłości. i nie zebym się czepiała, ale chciałabym żeby każda na forum była szczera bo jednak piszemy tu o sprawach ciążowych, więc każda by chciała jak juz troche sie otwiera przed resztą aby każdy tu pisał prawdę.
jeśli chodzi o Twój brzuch to wzbudza we mnie wątpliwości... nie obraź się, ale w 30 tc powinno być coś widać i nie jest to kwestia kompleków na tle naszych brzuchów. taka chyba jest anatomia kobiety ze jak jest bliżej końca ciąży to ten brzuch po prostu widać! chyba ze ktoś ma dużą nadwagę przed ciążą to można nawet do 9 miesiaca nie widzieć ciążowego brzucha. ale Ty przeciez taka chudzinka jesteś...
jest jeszcze kilka kwestii budzących moją wątpliwość...
zagrożona ciąża i to że lekarz nie zabronić Ci urpawiać seksu...
poród za 4 tygodnie i jakoś mało przejęcia z Twojej strony...
może bardzo dobrze znosisz świadomość, ze jest duże ryzyko przedwczesnego porodu, ale moim zdaniem to czy zrobią Ci się rozstępy nie jest tak wazne jak to czy Twoje dziecko w 34 tc urodzi się całe i zdrowe...
nie chce naskakiwać, ani nie chciałabym za to dostać bana co napisąłam
ale nie tylko ja, jak widać mam wątpliwości... więc musiałam to w końcu napisać.
zresztą zawsze jak o coś szczegółowo pytamy to nas zbywasz ogólnikową odpowiedzią...

dziewczynki jakbym dostała bana za atak na forumowiczke to chciałam powiedzieć ze bardzo mi tu z wami było miło

ps. martynka fajnie ze się pojawiłaś co u Ciebie??? pracujesz jeszcze? jak się czujesz?
Stary 2011-02-28, 20:17   #510
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Czesc dziewczyny.

Mimo, ze sie nie udzielam to czasem Was podczytuje. Jestem poprostu zaskoczona tym, co wlasnie przeczytalam i nie moge w to uwierzyc dlateg postanowilam napisac.

Chodzi oczywiscie o vanes.
To co pisze wydaje mi sie nierealne. Sama mam brzuch 80cm ale... jestem na poczatku 6 miesiaca. Tez jestem chuda, wchodze w spodnie sprzed ciazy, tyle, ze juz ich nie nosze bo jak zapne to uwieraja mi pod brzuchem na ktory juz oczywiscie nie wchodza.
Sadzac po podpisie dziewczynie kilogramow przybywa, skoro nie odkladaja sie one na ciele to gdzie? Bo w moim przypadku nie odkladaja sie na ciele wiec w brzuch ida co chyba jest oczywiste a co za tym idzie brzuch rosnie.

Znam mase bardzo szczuplych dziewczat, niektore wrecz "skora i kosci" ale nie przypominam sobie zeby jakakolwiek z nich w 8 mies miala tak maly brzuch jak ja na poczatku 6 mies.
Hej Martynka,a Ty gdzie się podziewasz?;>

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Mnie sie zdarzalo "rzucanie" noga przed ciaza (sporadycznie), ale teraz to jest jak laskotanie, z przyjemnoscia bym sie podrapala od srodka, ale nie moge i tylko w jednej nodze...

To możemy sobie rękę podać Ja to tak trzepię tą nogą, że aż sama się śmieję z siebie Normalnie jakby mnie kto pod prąd podłączył

Zęby Hanusi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości