|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
|
|
|
|
|
#482 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
też sobie zmierzyłam brzuchol i na wysokości pępka mam 104cm
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#483 |
|
Zadomowienie
|
Mam jeszcze takie pytanko
Podobno w cukierkach czekoladowych, truflowych itp jest spirytus...tak samo w tortach i niektórych cistach, kremach...Czy to też wpływa na dziecko? Jestem pewna że od początku ciąży jakiegoś takiego rarytasu spirytusowego próbowałam,chociażby tortu na przyjęciu. A ocet spirytusowy w buraczkach tartych?;> Ech,chyba człowiek na dużo analizuje
|
|
|
|
#484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Popieram Krzysia. Do tego jeszcze Adaś i Wojtuś mi sie podoba
|
|
#485 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#486 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe może Vanes zgubiła 8cm przez to leżenie, czy jak?
ktoś to się pogubił w tym, co pisze............
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
Aż poszłam się zmierzyć
![]() W talii mam 82 cm (też mi tam brzuch nie doszedł jeszcze), a na wysokości pępka 100cm (a miałam już 103 czy nawet 105, nie pamiętam dokładnie... CZEMU MI BRZUŚ ZMALAŁ?? )Może to zależy od tego, jak Edzik się wystawi??
|
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#489 |
|
Rozeznanie
|
Od jakiegos czasu sobie myslalam ze z Vanes moze byc cos nie tak, no ale zobaczymy, niedlugo pewnie sie wszytko wyjasni...
|
|
|
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE
no moj juz oficjalnie nic nie urosl przez dwa tygodnie, rano ma 94-95 cm po poludniu 96 a mierze sie co dwa dni bo chce zeby urosl nooo!ale troche mnie musze powiedziec uspokoilyscie, ze wasze dzidzie tez nie kopia raczej a sie przeciagaja... a tez rzadziej je czujecie? ja mam jakies schizy, chyba przez tamto poronieniu, ciagle sie boje ze cos pojdzie nei tak, albo nei moge uwierzyc ze moze byc dobrze, ale naprawde jakos malo sie rusza, plus w nocy czasem sie budze i sie martwie ze nie kopie.[/QUOTE] a mój kopie ale tak delikatnie i przeciąga sie bardzo często, ale za to nigdy nie miał czkawki, no chyba że miał ale ja nie wiedziałam że to czkawka
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
Moze wczesniej jak sie mierzylas to bylas najedzona? To tez moze miec jakis wplyw, albo faktycznie ulozenie dziecka bylo inne.
|
|
|
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
Ja też jakoś rzadko czuje kopniaki dzidzi
a jak czuje to w dziwnych miejscach np calkiem z boku jak by przy nerce czasami to calkiem nizutko. Gin mi wlasnie mowil ostatnio ze moge czuc w roznych miejscach dzidzie bo źle jest ułożone.
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Przepraszam. Tak mnie kusicie z tymi pomiarami. W talii mam 85 cm. Matall moje cm też się zmieniają czasem, ale nie mocno. Myślę, że to dzidzie tak się układają albo do tego wiecznie najedzone jesteśmy ![]() Ja tam się nie wypowiadam... Młoda jestem i się nie znam. Tylko wiem, że moja mama w 2001 roku jak była w ciąży to miała mikro brzuszek. Ale miała... Widać było, że to ciążowy i że dzidziolek tam siedzi (czyt. moja wredniutka siorka)
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziwne, bo brzuch wydaje mi się być większy... a mniej cm...
|
|
|
#495 | |||
|
Zakorzenienie
|
kolacyjka zjedzona i co...nadal glodnaaa!!!
spice ja tez jadlam takie cukierki, wrecz sie zajadalam ostatnio wisniami w likierze i dopiero jak zjadlam pol paczki to sobie pomyslalam, ze to z alkoholem. Mysle jednak ze dzidzi nie zaszkodzi? straszne to jest prawda? nie pozwala sie cieszyc ciaza... Cytat:
tylko nie zacznij tak jak ja mierzyc sie teraz co drugi dzien, bo sfiksujesz, ja juz powoli fiksuje i chyba zaczarowalam ten brzuch i dlatego nei rosnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
anula Nie zacznę
A tajemnicę brzuszka chyba odkryłam! Jak patrzę na zdjęcia, to jak mierzyłam te 103 cm, to był sporo niżej ![]() Anula Może Twój też się podniósł??
|
|
#498 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaczyna mnie sie tu coraz bardziej podobac
![]() :brzyda l:A ja mam dwa paczki tararararara, bo sie chyba zaczal tlusty tydzien nie? ![]() Tesciowa mnie wpienila gadaniem bunga bunga ![]() Mezu przyniosl do domu dzisiaj lezaczek bujaczek... taki najzwyklejszy w samochodziki. Niby wibruje... oddajemy go, bo ja chce taka bardziej hustawke, a nie zeby wibrowalo... Nawet tego noga nie daloby rady pobujac. Lipa straszna. Wole kupic uzywany, ale lepszy ot co ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Martynka89, fajnie ze jestes
|
#499 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, do sklepu muszę z mężem jechać jakieś zakupy zrobić, a tak mi się nie chce...Ale mądrze mi mąż tłumaczy,że jutro mi się czegoś zachce i będę musiała sama tachać:/ Także chyba się zmuszę...Najbardziej mnie wkurza że w kozakach (takich krótkich) mam już tak ciasno, że ledwo zapinam je...niby nogi mi nie puchną jakoś masakrycznie, a jednak...
edit: leń silniejszy...nie jadę:P Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-02-28 o 19:53 |
|
|
|
#500 |
|
Wtajemniczenie
|
Martulko masz przepiekniastego brzucholka
super wygladasz ![]() Kwiatecek niezla mamuska z Ciebie ![]() Migotka boskie te pajace
|
#501 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
![]() ach, dziac sie cos tu zaczelo no, ale chyba to koniec na dzisiaj ![]() Przejrzalam dzisiaj kartony z ciuszkami po Olusiu bo mialam zostawione te ladniejsze rzeczy, troche uda mi sie wykorzystac dla corci (jesli nia zostanie ) - glownie bodziaki i zwykle, bawelniane pajace, choc welurkowe mam w dosc uniwersalnych kolorach. W sumie przez pierwsze 6 miesiecy nie ma potrzeby robienia zakupow, biore pod uwage, ze mama mi cos przywiezie, cos dostane, no ale po sobocie (jak juz sie utwierdze na 99% w plci) pewnie i tak kupie jakas sukienusie Loze jest, przewijak jest, zostala zmiana wozka, posciel, druga niania (nadal korzystam z niani dla Olka) i karuzelka bo Olek swojej nie odda ![]() Przepraszam, nie pamietam ktora z Was pisala o niespokojnej nodze - mam to samo, jakby mi tam w srodku (w lydce) cos biegalo no i dzisiaj mam apetyt jak 3 chlopow od kosy Andziot Zosienka taka malenka w tym lozeczku juz tak po doroslemu ![]()
Edytowane przez Eve1603 Czas edycji: 2011-02-28 o 19:59 |
|
|
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
Witam
kurczę ile już napisałyście,poczytałam trochę po łebkach (przepraszam),nie jestem w stanie nadrabiac każdego postu. Tak czytam o tych waszych wymiarach brzucholi i postanowiłam też się zmierzyć. Przed ciążą miałam w pasie 84,teraz na wysokości pępka mam 110 a pod brzuchem 105. Brzuch w ciąży róznie rośnie,czasem wypycha w ostatnich 2 miesiącach,jednak coś strasznie mało ma Vanes .Ja w pierwszej ciąży również byłam bardzo szczupła(rom.36) jednak około 30 tyg ciąży już brzuch był fajnie widoczny,niemega duży ale wiadomo było że jestem w ciąży. Dziewczyny superaśne macie brzuszki i te mniejsze i te większe. Wiecie strasznie się uparłamna ten zestaw 2x body ze snoopym z reala,a ze w moim mieście mam 2 reale to dziś pojechałam do tego drugiego i kupiłam bodziaki. Jak położę chłopców spać to wkleję zdjątka.Byłam również w sklepie z artykułami dziecięcymi,zobaczyć na żywca łóżeczko"klupś-z serii safari" Jest super,jednak zamówię na all ,bo z przesyłką wyjdzie taniej niż na miejscu w sklepie.Rozglądałam się również za kompletami pościeli,wszystko takie ładne. Ceny w sklepie szacują się od 70 zł do grubo ponad 200zł.Ten najtańszy to żadna rewelka i w kolorystyce i gatunku materiału.
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
nie nie! To moja pierwsza ciąża
Dzieciaczki na zdjęciach to moje duzio, duzio młodsze rodzeństwo z drugiego małżeństwa mojej mamuśki Najmłodszy chodzi jeszcze do przedszkola a drugi to dumny pierwszoklasista![]() Cytat:
vanes to niemożliwe! migotka jakie śliczności ![]()
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-02-28 o 20:03 |
|
|
|
|
#505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurczę, właśnie tak jakby coś w łydce biegało Kiedyś czytałam o zespole czy syndromie niespokojnych nóg,który uaktywnia się własnie kiedy kładziemy się spać,ale żeby mi się w ciąży włączył i to w jednej nodze...![]() Oooo,tu : http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3...jnych_n%C3%B3g Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-02-28 o 20:04 |
|
|
|
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
spice idę na usg jutro i będę wiedziała ile dokładnie wazy kacperek
![]() przed ciąza miałam równe 60 w talii teraz mam 80cm w najszerszym miejscu pod pepkiem 94 Listopadowa szczerze mówiąc nie wiem co chciałaś osiągnąć pisząc że po moich postach nie widać ze będe matką to forum nie jest przecież dla alfy i omegi za jaką ty jak widać się uważasz a dla osób które chcą się czegoś dowiedzieć na temat ciąży i dzielą się nawzajem swoją wiedzą. migotka śliczności ![]() martynko z przykrością stwierdzam ze cierpisz na brak przyjaciół bo kiedy było coś powiedziane na tym wątku na ciebie to pisałaś do mnie prywatne wiadomości jak to ci jest źle itd a teraz najezdżasz na mnie?? the sania nie pogubiłam się w tym co piszę mierzyłam się i w talii mam 80 cm nie wiem czy mierzyłam się w innym miejscu czy moja talia wędruje wyżej a może to przez ułożenie Kacperka matal dokładnie to samo mam na mysli Zytuś masz jakieś ale co do mnie to napisz wprost a nie jakieś ciche sugestie w moim kierunku Każda kobieta inaczej przechodzi ciązę jedna tyje 40kg inna może nie utyc po jednej widać po innej nie jedna wygląda dobrze druga gorzej nie ma reguły... szkoda że większość z was do tej pory tego nie wie
|
#507 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. A na wyjście mam dresy i leginsy. Jedynie w co się mieszczę sprzed ciąży do ubrania to kurtka zimowa. Kupiłam ją z rok temu na tamta zimę i było trochę miejsca. Opina mi brzuszek, ale zapina się prawie normalnie ![]() Dziękuję za brzuszkowy komplement
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
vanes... jeśli chodzi o mnie to widzę w Twoich postach bardzo dużo nieścisłości. i nie zebym się czepiała, ale chciałabym żeby każda na forum była szczera bo jednak piszemy tu o sprawach ciążowych, więc każda by chciała jak juz troche sie otwiera przed resztą aby każdy tu pisał prawdę. jeśli chodzi o Twój brzuch to wzbudza we mnie wątpliwości... nie obraź się, ale w 30 tc powinno być coś widać i nie jest to kwestia kompleków na tle naszych brzuchów. taka chyba jest anatomia kobiety ze jak jest bliżej końca ciąży to ten brzuch po prostu widać! chyba ze ktoś ma dużą nadwagę przed ciążą to można nawet do 9 miesiaca nie widzieć ciążowego brzucha. ale Ty przeciez taka chudzinka jesteś... jest jeszcze kilka kwestii budzących moją wątpliwość... zagrożona ciąża i to że lekarz nie zabronić Ci urpawiać seksu... poród za 4 tygodnie i jakoś mało przejęcia z Twojej strony... może bardzo dobrze znosisz świadomość, ze jest duże ryzyko przedwczesnego porodu, ale moim zdaniem to czy zrobią Ci się rozstępy nie jest tak wazne jak to czy Twoje dziecko w 34 tc urodzi się całe i zdrowe... nie chce naskakiwać, ani nie chciałabym za to dostać bana co napisąłam ![]() ale nie tylko ja, jak widać mam wątpliwości... więc musiałam to w końcu napisać. zresztą zawsze jak o coś szczegółowo pytamy to nas zbywasz ogólnikową odpowiedzią... dziewczynki jakbym dostała bana za atak na forumowiczke to chciałam powiedzieć ze bardzo mi tu z wami było miło ![]() ps. martynka fajnie ze się pojawiłaś co u Ciebie??? pracujesz jeszcze? jak się czujesz?
|
|
#510 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Ja to tak trzepię tą nogą, że aż sama się śmieję z siebie Normalnie jakby mnie kto pod prąd podłączył
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

02.08.2014
)

a mierze sie co dwa dni bo chce zeby urosl nooo!
czasami to calkiem nizutko. Gin mi wlasnie mowil ostatnio ze moge czuc w roznych miejscach dzidzie bo źle jest ułożone.