|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
![]() Cytat:
kopniaka tylko raz za czas zasadzi a tak to mi sie tak przelewa po brzuchu
|
|
#452 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
![]() Kochana jak ja będę prać codziennie albo co 2 dni to mnie teściowa zabije. Ona nie jest z tych porządnickich... Na szczęście TŻ mnie będzie bronił . Też mam sporo ubranek już. W ten weekend zabieram się za pranko i prasowanko
|
|
#453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, czy jeszcze będę robić, musiałabym zobaczyć na skierowaniu, bo tam mam wszystkie badania do końca ciąży.
|
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
vanes a ile teraz Twoje dzidzi waży w brzuchu? czujesz tez ze tak wypycha sie?? ja ma wrazenie ze moj tam miejsca nie ma w ogole bo czasem to cały tyłek wystawi z jednej strony
i ciekawa jestem jak to u Ciebie wygląda.
|
#455 |
|
Zadomowienie
|
Martulka000 nie, no moja tesciówka jest spoko, tylko mnie wkurza ze ta pralka chodzi 2 godziny. Długo strasznie moim zdaniem :/
|
|
|
|
#456 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Otworzyłam mój kalendarzyk ciąży, w którym co tydzień notuję wagę oraz wymiary. 80 cm w pasie to ja miałam w 17 tc, czyli 3 m-ce temu. Teraz mam 91 w pasie, 105 w pępku, 104 w biodrach. Nie wiem, może ja dziwna jestem, albo przewrażliwiona, ale coś mi tutaj nie pasuje ( żeby nie napisać ś.... ). Nie chciałam nikogo urazić, ale, jak są nieścisłości to chyba trzeba je wyjaśnić |
|
|
|
|
#458 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aha i poskarżyła się właśnie mojemu TŻtowi, że jej nie słucham i że odszczekuję wielce... Nie wiem o co kaman, ale ona już taka jest. A ja jestem taka, że dam se zwrócić uwagę z czymś, ale na łeb wejść se nie pozwolę. Mamusiny charakterek mam
|
|
#459 |
|
Raczkowanie
|
agnieszka_pe25 mi lekarz powiedział, że zrobimy jeszcze raz to badanie na toxo pod koniec ciąży gdzieś
vanes malutki masz brzuszek ja taki gdzieś mialam w 18tyg.
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I też panikowałam, że brzuch mi nie rośnie ale TŻ wziął miarkę i ze 100cm urosłam na 103cm poza tym mam ostatnio fazę użalania się nad Julciem, że ma tak ciasno, jest taki duży i na pewno mu nie jest wygodnie
|
|
|
#461 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#462 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ostatnio wybrał sobie miejsce pod prawym cycem i tam sobie siedzi dupką chyba, bo czkawkę czuję na dole...
|
|
#463 |
|
Wtajemniczenie
|
no i zaintrygowalyscie mnie tymi rozmiarami
![]() poszlam sie z mierzyc i w miejscu eks talii mam 87- ale ja mam b. wysoko talie, tam sie brzuch jeszcze nie zdarzyl zrobic, bo az pod zebrami, a brzusio mam nisko, w pepku 102 i to moje najszersze miejsce wiec tak chyba normalnie |
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka pe ja zawsze mierze w pępku
bo takie mam odsc wąską mimo wszystko dalej, czuje tam nawet żebra:P w pępku dzisaij był 103cm więc chyba wszystkie oprócz vanes idziemy łeb w łeb co do wymiarów.
|
#465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Do klatki ma powsadzane zwykłe ręczniki papierowe bo na niczym innym nam się nie chce załatwiać. Żadne żwirki ani kamyczki. Ma też trochę sianka zawsze- żeby sobie podgryzał, ale on ma w sumie tylko kuwetę otwartą, klatki nie ma bo cały czas biega luzem. Jest tak kochany, że żal nam go zamykać, załatwia się tylko w kuwecie poza znaczeniem terenu ostatnimi czasy, śpi z nami w łóżu jak się wdrapie i tak jakoś klatka nie dla niego ![]() Co do kabli to obgryza nam tylko jeden jedyny kabel od ładowarki telefonicznej, na ten się uparł i ten szarpie a reszty nie tyka ![]() teraz tż się już wycwanił i tylko skleja kabel (już niedziałający ) a Stefek gryzie "swój" kabelek i wszyscy są zadowoleni
|
|
#466 |
|
Zadomowienie
|
też się zmierzyłam, w pępku mam 101
|
#467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sory, ale Ci nie wierze to jest niemozliwe Cytat:
padlam ja mam w pepku 106 cm moja szwagierka jest w 6 miesiacu i jest chudzinka i ma 90 cm w pasie takze sory, ale nie wierze w 8 miesiacu miec w pasie 80 jade se na zakupy z tz ![]() wyobrazcie sobie ze ostatnie bedac w pewnym markecie w POLO wchodzac tam przez przypadek, gdyz bylismy po ginie, przed SR tz glodny, to weszlam mu po snickersy a sobie po owoca jakiegos czy serek i kupialm se jablko w zyciu lepszego nie jadlam to tez jade po jablka do polo i pozniej do tesco jestem masakrycznie glodna, ale dam rade |
||
|
|
|
#468 |
|
Zakorzenienie
|
vanes gdzie hjestes???
nie zostawiaj nas w niepewności!!
|
#469 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem dziewczyny i jak pamiętacie miałam ogromne kompleksy i kiedy wstawiacie swoje brzuchy to tak wam zazdroszczę
![]() jak kacperek się wypycha to zawsze da się wyczuć stópki i główkę a mój brzuch w ostatnim tygodniu urósł mam nadzieję że jak wstawię fotki to będzie juz duża różnica Grazin a w ciąży jestem przynajmniej wszystko na to wskazuje
|
#470 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie wszystko wskazuje na to, że nie jesteś w ciąży
|
|
#471 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie czego się boję ze na razie nie mam rozstępów a jak mi szybko brzuch zacznie rosnąc to będzie jeden na drugim
![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- the sania test ciązowy i badania całe szczęście są po mojej stronie ![]() nie wiem co bym zrobiła gdyby było inaczej
|
#472 |
|
Raczkowanie
|
te 80 cm w 31 tygodniu to fest mało...
ja się właśnie zmierzyłam, w 23 tygodniu mam w pępku 101 cm... to chyba jakiś mutant jestem ???
|
#473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam ostatnio z siostrą u ortodonty.. wchodzimy do poczekalni, wszytskie krzesła zajęte.. Ściągam płaszczyk, bo gorąco było, więc widać z daleka, że jestem w ciąży.. po ciuchu mam nadzieję, że ktoś mi miejsca siedzącego ustąpi, ale nic!! Każdy siedzi twardo, patrzy się na mój brzusio, ale udaje że nie wie o co chodzi!! A średnia wieku pacjentów 15-20 lat.. jak to u ortodonty, raczej małolaty!! Na szczęście była jedna strarsza Pani z synkiem i ona jako jedyna po chwili zareagowała i wzięła synka na kolana (miał 10 lat) i zrobiła dla mnie miejsce.. Tak więc może i narzekać nie powinnam, bo ostatecznie krzesełko miałam, ale i tak głupia sprawa, bo z tych nastolatków nikt się nie ruszył ![]()
|
|
|
|
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
Dziewczyny, czy Was też tak d...a boli? Mnie przeokropnie,normalnie nie mogę na niej siedzieć! A kość ogonową to chyba sobie wyrwę zaraz bo nie wyrabiam. W ogóle ostatnio bardziej mnie ciągnie podbrzusze, chyba to te ćwiczenia macicy do porodu W nocy to jak mors się przerzucam z boku na bok Mam już 13 kg na plusie,a do końca jeszcze trochę;p Najlepsze jest to,że mam jakiś syndrom niespokojnej nogi (tak, jednej nogi!!!Prawej!:P),mianowi cie jak się kładę spać, to mam dziwne wrażenie że mnie ona strasznie hm...drażni, jakby mi coś w środku chodziło i mam potrzebę strzepywania jej ale dosłownie wygląda to tak jakby pies po kąpieli się wytrzepywał Śmiesznie to wygląda, a mój mąż ma ze mnie ubaw Rozstępów nie mam (odpukać),ale może to genetyka,bo żadna kobiet a mojej familii nie dostała rozstępów po ciąży, ani jednego. Liczę gorąco że i mnie ominą,ale dla świętego spokoju raz dziennie się czymś posmaruję. Hania często się ostatnio rusza i coraz wyżej ją czuję. Czasem jak leżę to chyba się wypina jakoś, bo mam z jednej strony małą górkę i tak jakby brzuch pochylony Ale że mam łożysko na przedniej ścianie to może aż tak nie widać dokładnie tych jej wypychań.W ogóle nie mam ochoty na mięcho...Jadłabym same wegetariańskie rzeczy i owoce,no i słodkie!!! Spać to bym mogła pół dnia... Oby do maja ![]() Martulka śliczny brzuszek! A Ty jeszcze w jeansach pomykasz przed ciążowych? Rozpiętych? ![]() Vanes 80 cm w brzuchu...? Eeeeeeeee...moja Hania ma 1360 g(przynajmniej tyle miała tydzień temu), ja nie wiem ile mam bo nie posiadam miarki,ale na pewno nie 80,bo prawie tyle przed ciążą miałam Jak ten dzidziuś Ci się tam mieści?;>Moria a Twoja mama ma rozstępy? Wydaje mi się że dopiero po ciąży będziesz mogła wytoczyć im ciężkie działa na przeciw, na razie się tym nie martw ![]() Agus niestety nasze społeczeństwo jest ogarnięte mega znieczulicą...nic nie poradzisz, też nagminnie się z tym spotykam. |
|
|
|
#475 |
|
Zakorzenienie
|
Vanes - ja niestety muszę zgodzić się z Sanią
. No i oprócz tego, że po Tobie nie widać ciąży, to po Twoich postach też niestety nie |
|
|
|
#476 |
|
Zadomowienie
|
A ja nadal nadrabiam i chyba was nie dogonię
![]() Byłam u gina. Z nerką jest lepiej, nie powtórzę wam dokładnie o czym mówiła pani doktor, coś w nerce jest powiększone. Ale wiem tyle, że norma jest do 8mm, a u dzidzi jest 9mm, a tydzień temu było 12mm. I zobaczymy na następnej wizycie. Eweska jeśli jeszcze nie wybrałaś imienia to jeśli mogę zaproponuję ci Krzysia. Ja jak będe miała kiedyś synka to dam mu tak na imie ![]() No i wklejam wam obiecane zdjęcia pajcyków i kocyka.
|
|
#477 |
|
Rozeznanie
|
Oj tak mowicie o tych wymiarach,wiec i ja sie zmierzylam i na wysokosci pępka mam 110
A jesli chodzi o kolejki w sklepach, to powiem Wam ze ostatnio mily pan chcial mnie przepuscic,ale akurat kasjerka mnie zawolala do kasy obok. W ogole jak jestesmy z tz gdzies na zakupach i czasami sie zdarzy ze staniemy do kasy z pierszenstwem, to kazdy glupa rżnie i udaje ze nie widzi, a jakby nie bylo nalezy nam sie podwojnie,bo ja gruba a tż na wózku. |
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny.
Mimo, ze sie nie udzielam to czasem Was podczytuje. Jestem poprostu zaskoczona tym, co wlasnie przeczytalam i nie moge w to uwierzyc dlateg postanowilam napisac. Chodzi oczywiscie o vanes. To co pisze wydaje mi sie nierealne. Sama mam brzuch 80cm ale... jestem na poczatku 6 miesiaca. Tez jestem chuda, wchodze w spodnie sprzed ciazy, tyle, ze juz ich nie nosze bo jak zapne to uwieraja mi pod brzuchem na ktory juz oczywiscie nie wchodza. Sadzac po podpisie dziewczynie kilogramow przybywa, skoro nie odkladaja sie one na ciele to gdzie? Bo w moim przypadku nie odkladaja sie na ciele wiec w brzuch ida co chyba jest oczywiste a co za tym idzie brzuch rosnie. Znam mase bardzo szczuplych dziewczat, niektore wrecz "skora i kosci" ale nie przypominam sobie zeby jakakolwiek z nich w 8 mies miala tak maly brzuch jak ja na poczatku 6 mies. |
|
|
|
#479 |
|
Raczkowanie
|
Vanes w poprzednim watku pisałas ze masz w talii 88cm a teraz 80cm
"Napisane przez vanes nie jest taki mini w talii już 88cm a było swojego czasu 60"
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#480 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
a ja znowu jestem glodna...
odlozylismy Ikee na czwatrek piatek niestety, bo jutro moje psiapsioly, obie juz dzieciate chcialy bardzo mnei spotkac i TZ zawiezie mnie na kawke bardzo sie ciesze bo juz swiruje w domu.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a mierze sie co dwa dni bo chce zeby urosl nooo!ale troche mnie musze powiedziec uspokoilyscie, ze wasze dzidzie tez nie kopia raczej a sie przeciagaja... a tez rzadziej je czujecie? ja mam jakies schizy, chyba przez tamto poronieniu, ciagle sie boje ze cos pojdzie nei tak, albo nei moge uwierzyc ze moze byc dobrze, ale naprawde jakos malo sie rusza, plus w nocy czasem sie budze i sie martwie ze nie kopie. oo na szczescie jakby na dowod ze gadam glupoty sie przeciagnela i stopke pod zebro wepchnela. Cytat:
najwazniejsze ze hemoglobina nie spadla![]() Cytat:
dobrze, ze jestescie![]() co do TOXO ja mialam tylko raz na poczatku ![]() Cytat:
no to moja dzidzi aulozona tak samo ![]() ide sobie zrobic kolacje
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

. Też mam sporo ubranek już. W ten weekend zabieram się za pranko i prasowanko
02.08.2014
no i glupia odeszlam, bo ona miala fun z uganiania mnie, a ja sie dalam....

. Ostatnio wybrał sobie miejsce pod prawym cycem i tam sobie siedzi dupką chyba, bo czkawkę czuję na dole...
Nie miałam serca zamykać go ciągle w klatce. No a najgorzej było nocą, kiedy to musiałam wielką klatkę tachać do przedpokoju bo gryzł szczebelki i z nich strzelał - nie dało się spać
z tz