|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
Ja prowadziłam takie notatki w excelu ,ściągnełam kiedyś z netu. ktosiu być może,niestety mam wrażenie ,że przez zbyt łatwy dostęp do różnych(często nieprawdziwych) informacji w internecie ludzie popadają w skrajności.Jedno jest pewnie o dzieci należy dbać,ale wszystko z umiarem Teraz się wymądrzam,a ciekawe jak to będzie jak zostanę mamą![]() india oto narożnik,teściowa ustawiła po swojemu
Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2011-02-28 o 21:44 |
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV
Cytat:
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
hehe no podobno wygodny
to jest ten sam narożnik ,który ma madzialenka
|
|
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
Kwiatuszku - ja sie podpisuje pod wszystkimi slowami dziewczyn ktore pisza o chodzikach na NIE!! wiedz ze tego wynalazku (niepotrzebnego zupelnie) sie bardzo krotko uzywa, nie warto kasy na niego wydawac, zajmuje duzo miejsca, niszcze panele, wybija progi i listwy, obija sciany i meble... to takie argumenty poza tymi co jeszcze dziewczyny pisaly!!
|
|
|
|
#4865 | |||
|
Zakorzenienie
|
na szczęście przyszedł o 17:20. Z pracy wyszłam po 18. uff
o Ty, ale się obkupiłaś! wow! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mąż poszedł na kosza, ja idę na kolację. Postaram się jeszcze później zaglądnąć. ![]() edit: atomufka, zapomniałam! Super ten narożnik! A teściowa mam nadzieje, że się nie zasiedzi u Was
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2011-02-28 o 22:05 |
|||
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
gucia późno ten Twój tż gra
ja nie lubiłam jak mój tak późno grał ![]() A dziękuję a teściowa hmmm no mam nadzieję,że się nie zasiedzi nie no ,nie będę taka wredna,posprzątała nam największy syf po remoncie....więc chwała jej za to
|
|
|
|
#4867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama wolę też się nie przewrócić na bezsenność bym zaczęła cierpieć---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
a u nas była dwa razy więc nawet by nie posprzątała
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowa faktycznie - ma gest kobieta
|
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A on może potem zasnąć? No teściowa stwierdziła,że nie może nas finansowo za bardzo wesprzeć to chociaż w taki sposób.Oczywiście ja to doceniam |
|
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co, on przychodzi tak zmachany, że czasami wypije piwko, albo herbatę idzie wziąć prysznic i pada jak mucha. Tym bardziej, że oni dość poważnie grają, nie op.ieprzają się wiesz, licealne ambicje (mój tż przypomina sobie jak był bożyszczem kobiet w LO, jako jeden z głównych koszykarzy) to dają z siebie wszystko![]() A teściowa, jest jaka jest, ale w ten sposób was wspiera. super. edit: był podpis... gdzie masz podpis?
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a podpis był zaraz wróci No teściowa nie taka zła jak ją malują... ![]() No podpis już wrócił ![]() Dobranoc Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2011-02-28 o 23:13 |
|
|
|
|
#4873 | |||
|
Zakorzenienie
|
super
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super sie prezentuje My bylismy dzisiaj w Ikei zakupy udane kupilismy krzeslo do offisu chcielismy czarne ale przez przypadek wzielismy biale .. no coz juz zostanie takie .. lampe do sypialni
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
Witam porannie.
![]() Ja też chodzikom mówie nie. I jednocześnie zgadzam się z Atomufką, bo wielu rodziców przesadza Trzeba rozgraniczyć wszytsko zdroworozsądkowo. Bez paniki, ale jeśli coś jest naprawdę niezdrowe to po co krzywdzić dziecko i latać potem po lekarzach. Argument, ze dawniej to cośtam jest dla mnie troche bzdurny, dawniej to nie było wszytsko tak pryskane, nie było tyle chemii, pestycydów i tym podobnych trucizn. No i wiadomo nauka ewoluuje. Ale takie trzymanie pod kloszem, bo sie pobrudzi, zarazi, bo upadnie itd. tezjest głupie. - Jak dla mnie do macierzyntwa jak i kazdej kwestii w życiu trzeba podchodzic ze zdrowym rozsadkiem.Ktosiu ogromnie Ci dziękuje za podpowiedz z tymi workami próżniowymi, kupiłam takie ostatnio w biedronce i super się sprawdziy |
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
SSR - jesli bys sie wybierala dzis na ten spacer, to mam skonczyc niby ok 11 dzis to tak na 90%
|
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
india ja spisuje wydatki w exelu - robisz 1 formularz na kazdy miesiac [najpierw jeden a potem kopjuj wklej w reszte mcy] wpisujesz wydatki stale - czunsz telefony, prad gaz etc , a pod spodem ja wpisuje akurat kazdy wydatek pokoleji z data i mijescem, np 22,01 biedronka 22.99
i na samym dole suma od poczatku kolumny i to wszystko.mozesz sobie zrobic podzial na jedzenie, chemie etc ale nam wystarczyl taki spis. 5 minut roboty taki formularz w exelu ![]() atomufka w polsce ten kartonik z dwoma kawalkami lososia kosztuje 12zl. dobre sa pierogi ruskie nawet nie za pieprzne etc za 4zl ![]() a co do chodzikow, to one chyba najbardzoej pojawily sie w latach 90tych tak kojarze. ja uwazam ze sie nie nadaja z uwagi na obciazenie stawow biodrowych, tak samo jak nosidelka, ale przecoez ludzie z tego nadal korzystaja i jest ok. w kazdym razie swojemu dziecku tego nie zafunduje. kasiaher a pchadelko Domonik ma? wtedy bedzie mogl sie przemieszczac nie w kolo mebl;i i kanapy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- atomufka a lokatorzy naroznika maja twarzowe ubranka i kapciuszki
|
|
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także kwestia gustu mi telefon potrzebny tylko do dzwonienia nie do zabawy dlatego wybrałam taki , jest elegancki i prosty w obsłudze kliwia myślałam o tym , ale jakoś nigdy nie ma czasu za tym pochodzić i tez trzeba wydać co najmniej 100 zł na takie coś myślę że chyba już nie ma sensu jak ma chodzić to zacznie i już u mnie jeszcze jest tak że Dominik nie daje się prowadzać może wtedy szybciej ale jak nie chcę to przecież nie będę go zmuszać ,, chodzi sobie przy meblach i łóżku przy ścianie , puszcza się już i stoi sam ale nie pójdzie, jest bardzo ostrożny a najbardziej denerwuje mnie jak dzowni teściowa i za każdym dosłownie każdym razem pyta " a Dominik już chodzi ?" kurde wkurza mnie to no bo ona mówi " wiesz synu Olka Agi już chodzi sama a jest młodsza o 6 dni " noz kurka a co mnie obchodzi siotry ciotecznej męża córka , co to moje dziecko że mam sobie porównywać które lepsze, które dziecko chodzi a które nie . denerwuje mnie to już ,ale ma to gdzieś jutro idziemy na szczepienie , ważenie i inne ciekawa jestem co mi powiedzą
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
czeeeeeść
![]() Kasiu tak, tak już po feriach jak tam nastawienia przed obroną??Gucia u mnie też -10 ale takie śliczne słonko, że aż się żyć chcę. A wiosnę mam w głowie ![]() Zabcia pochwal się zakupami Atomufka cieszę się, że narożnik się podoba. I fakt, baaaardzo jest wygodny. |
|
|
|
#4880 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Przemyślałam zakup chodzika i macie rację. Bartuś siedzi sam, ale zdarza mu się jeszcze zachwiać dlatego nie ma pewnie jeszcze aż tak mocnego kręgosłupa. Narazie wstrzymuje się z zakupem chodzika chociaż może w przyszłości się na niego zdecyduje zobaczymy jak to będzie. Kasiu teściowa jest chyba niepoważna, bo przecież jedne dziecko drugiemu nie jest równe. Każde rozwija się w swoim tempie i to, że zaczyna siedzieć dopiero jak ma 10 miesięcy czy później chodzić nie oznacza, że jest gorsze. Nie rozumiem jak można tak dzieci porównywać.
Edytowane przez kwiatuszekk88 Czas edycji: 2011-03-01 o 08:42 |
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
kasiaher to jej nastepnym razem odpowiedzcie noooo juz nawet lata
![]() ja tesciom zwrocilam delikatnie uwage jak widzieli mala 5 minut dziennie i mowili - no takie grzeczne dziecko macie co narzekacie a to ze sie darla i prawie wcale nie spala przez brzuch to sobie zmyslilam i jak im powiedzialm to sie zamkneli ![]() no w sumie racja z pchadelkiem - bo u was juz na dniach zacznie chodzi sam. a moze jakas kolezanka ma pozyczyc?
|
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4884 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jej ja też czuje już wiosne tak bardzo bym już chciała żeby bylo ciepło Cytat:
Cytat:
tak samo " wiesz ola tte je już to to... i " i wymienia a Domnik tylko mleko i obiadek tego mu nie daje tego mu nie chcę dawać , noz kurka przecież wie dobrze ze Dominikowi coś dolega i nie można mu wszystkiego dawac przynajmniej te produkty które zawierają mleko czy tez gluten to ona nie rozumie , ech.. szkoda gadac normalnie no zobaczymy chciałabym z jednej strony bo noszenie go na rękach graniczy z cudem , ostatnio jak go ważyłam to było 12 kg teraz to już sama nie wiem , w środę czyli jutro będzie ważony i mierzony zobaczymy , ciekawa jestem co nam doktorka jeszcze powie na temat tego jego dolegliwości , musze wziąc skierowania na badania no ilez może się dziecko męczyć nie... my dzisiaj może pójdziemy na spacerek bo ma być 2 stopnie słońce świeci od samego rana mam nadzieje że tak już zostanie
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|||
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
aż z domu nie che mi się wychodzić tak się rozleniwiłam jak mam wolne
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2011-03-01 o 08:58 |
|
|
|
#4886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taka śliczna pogoda, nie ma co się kisić w domu
|
|
|
|
|
#4888 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też słonko ładnie świeci. Na pewno później wyjdziemy na dwór. Zresztą musimy, bo muszę Bartusia u mojej mamy na chwilę zostawić, bo jadę odebrać prawo jazdy
Byliśmy wczoraj na zakupach w makro i jest promocja 99 pampersów z Pampersa za 65 zł (to już jest z vat, bo bez są jeszcze tańsze) no i kupiliśmy dwie paczki teraz mam zapas na dłuuugi czas A kartę mamy, bo brat męża ma swoją firmę i czasem nam ją pożycza.
|
|
#4889 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, ale dziś piękne słonko za oknem - od razu człowiek ma lepszy humor
![]() Wczoraj R robił placki ziemniaczane, chyba dla pułku wojska, będziemy je jeść ze 3 dni ALe pychotka, tylko ile to ma kalorii - o zgrozo!!!
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

Teraz się wymądrzam,a ciekawe jak to będzie jak zostanę mamą

.
sama wolę też się nie przewrócić na bezsenność bym zaczęła cierpieć
a u nas była dwa razy więc nawet by nie posprzątała

no i po pomalowaniu sufitu na drugi dzień mam pękniecie farby dookoła sufitu w kuchni i na łaczeniach w przedpokoju