Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-28, 15:39   #331
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Ola bryka niezła Powiedz mi jeszcze jak Ty robiłas te zapiekane frytki?? tez bym chciala takie dla Kamilki zrobic

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 15:43   #332
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

zapiekane?? Nie no ja robiłam normalne frytki mrożone tylko zamiast na oleju smażyć to wrzuciłam je do piekarnika ))
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 16:23   #333
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
zapiekane?? Nie no ja robiłam normalne frytki mrożone tylko zamiast na oleju smażyć to wrzuciłam je do piekarnika ))
same tak na brytfance?? bez zadnych przypraw czy tam cos i tyle??

Aniołek[*]
Stary 2011-02-28, 16:26   #334
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Karenina, te Twoje wyniki ok?

Mam prośbę - jakie polecacie tablice do rysowania?

Niby ok, ale ide w poniedzialek 7 marca zbadac tarczyce...

Tablica do rysowania to jeden z jakze nielicznych tematow "zabawkowych", w ktore sie JESZCZE nie zglebilam... ...
.......ale widzialam takie fajne Smobyego...

A powiedz jak sprawuje sie u was ten namiot, ktory kupilas...bo mysle nad kupnem jakiegos, ale nie wiem czy nie wystarczy nam taki zwykly...

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Mamy dwa ząbki dolna i górna trójeczka czyli mamy już 14 ząbków

Jakze zazdraszczam....

Jak u nas wyjdzie ostatni zabek to zrobie taaaaaaka impreze, ze spod stolu beda mnie wyciagac...

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
U nas mała poprawa, ale nadal Olcię męczy kaszel i katar. Jesteśmy na antybiotyku, myślicie, że możemy sobie wyjść na spacer 20-30 min?

Ja bym poszla.

Cytat:
a ja wyrodna matka lubie sobie od dziecka odpocząc i Blanka często jeździ do jednej lub drugiej babci

Ja tez zawsze jak jest moja mama zostawiam malego z nia...w dzien i na noc tez

Autko fajne! Przynaam, ze wole nieco inna marke, ale to takie zgrabniutkie, pasuje do ciebie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Wojtus sam usiłuje sobie skarpeki zakładać, też widok niezapomniany

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Andre zadziorny na zdjęciach

A ja dostałam dziś od tz'a prezent na dzień kobiet właściwie ja go znalazłam i powiedziała tylko, że to takie fajne i że ja przecież chciałam ale wcześniej to było takie drogie a teraz taka okazja więc ja muszę iść do pracy albo wygrac w totka żeby to sobie kupić.. chodziło o kupon na 24 zabiegi laserowej depilacji (po 6 zabiegów na 4 wybrane partie ciała) i mój tz się zlitował nede mną i zaproponował, że mi to kupi.. bo ja sobie przecież nic nie kupuję.. i dzień kobiet..

Brawa dla tz'ta!

I dawajta ten przepis...

U nas pogoda dzisiaj wiosenna wiec dwa spacerki zaliczone, bylo super

I przypadkiem kupilam malemu te puzzle Misia do ubierania, byly w promocji - Eichhorn za 1,50 Eu...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:20   #335
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

przepis w książce
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:23   #336
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

A ja dostałam dziś od tz'a prezent na dzień kobiet właściwie ja go znalazłam i powiedziała tylko, że to takie fajne i że ja przecież chciałam ale wcześniej to było takie drogie a teraz taka okazja więc ja muszę iść do pracy albo wygrac w totka żeby to sobie kupić.. chodziło o kupon na 24 zabiegi laserowej depilacji (po 6 zabiegów na 4 wybrane partie ciała) i mój tz się zlitował nede mną i zaproponował, że mi to kupi.. bo ja sobie przecież nic nie kupuję.. i dzień kobiet..

miłego dnia
no no no - super prezent

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:

Mogę wyjść na dwór czy nie bardzo????????
na chwile, to chyba tak
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 19:27   #337
mamrotka
Wtajemniczenie

Hej mamusie

Dzieciaczki cudne Tamaszek w lodowce wymiata

Ola auto super lubie vw ja jednak wole 5drzwiowe (mam upatrzone ale licze na wygrana w lotka zeby kupic)

Mamy 16 zebow juz mam nadzieje nocki juz beda przespane bo wczoraj placz co chwile.

Kareninka moja tez sie rozbiera sama, najgorsze jednak jest to ze chce na golasa latac a w domu to tak cieplo zeby tylko w bodziaku biegac nie jest i po kilka razy jest wojna bo panica sobie sciaga bluzeczki, rajty, o skarpetach nie ma mowy zeby byly na nozkach dluzsza chwile, a jaka dumna chodzi jak sie rozbierze nie buntuje sie przy ubieraniu i sama sobie czapke zaklada i tak biega po domu

Bylismy dzis w rossmanie i moje dziecko zlapalo koszyk poki tatus mleko wybieral, a mamusia lakiery i po sklepie rundke zrobila, zobaczyla jakos dziewczynke i za nia, tz stwierdzil ze rodzenstwo by sie przydalo ale nic z tego jak sie pytalismy czy chce braciszka to kiwala ze nie, siostrzyczki tez nie chce
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-28, 19:53   #338
malina81
Zadomowienie

Dziękuje w imieniu chłopaków za komplementy. W lodowce nie zamykam ich za kare- jeszcze Ale pomysł jest dobry tylko ten starszy nie bardzo sie juz mieści

Lenka zdolna dziewczynka jesteś

Andre wygląda jak aniołeczek - jak zwykle zresztą- powiedziałabym ze jak dziewczynka ale nie chce sie narażać mamusi

A do Rabki tak jak wspomniała Agusia- jedziemy w celach diagnozy i wykluczenia astmy oskrzelowej lub innego choróbska który tak często wywołuje u Tomka "świsty" w oskrzelach
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 20:28   #339
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Wow, prezent bomba No to ciekawa jestem efektów.

Cytat:

Mogę wyjść na dwór czy nie bardzo????????
Jak nie ma gorączki to zawsze wychodzę.

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Tablica do rysowania to jeden z jakze nielicznych tematow "zabawkowych", w ktore sie JESZCZE nie zglebilam... ...
.......ale widzialam takie fajne Smobyego...

......smoby jest drogy....

któras już u nas kupowała.. Zebra? Pietrusia?

Cytat:
A powiedz jak sprawuje sie u was ten namiot, ktory kupilas...bo mysle nad kupnem jakiegos, ale nie wiem czy nie wystarczy nam taki zwykly...
Już go kiedyś wychwalałam jest super. I Staś zaczyna coraz bardziej się nim interesować. Albo sam tam ucieka i siedzi, albo zabawki pakuje. I zaczyna tymi piłeczkami manewrować.

Cytat:

U nas pogoda dzisiaj wiosenna wiec dwa spacerki zaliczone, bylo super
Przed i po drzemce? Też miałam taki plan, ale zaczęłam sobie tyle, że się nie wyrobiłam
W ogóle to Staś mi teraz dłużej śpi, tak ze później jemy obiad i wszystko sie potem jakoś poprzestawiało... zawsze chodził spać o 12 i wstawał o 14 i jedlismy obiad, teraz czasem idzie spać o 12, czasem o 13 i śpi do14.30 - 15... nie chce tak póżno obiadku dawac, no nie wiem jak to poprzestawiać

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość

A do Rabki tak jak wspomniała Agusia- jedziemy w celach diagnozy i wykluczenia astmy oskrzelowej lub innego choróbska który tak często wywołuje u Tomka "świsty" w oskrzelach
Malinko, fotki suuuper i oby to nie była astma. A warunkami się nie przejmuj, podobno tamten klimat super działa.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 20:59   #340
katekatee
Zadomowienie

Witam U Nas prawie ok. Niestety wczoraj dość mocno zaczeło mnie bolec gardło a że mam dużo pracy no i bałam się Wikiego zarazić to wziełam ten antybiotyk co ostatnio brałam no i dziś już mi przeszło. Wiem że to bardzo złe rozwiązanie ale kurcze nie miałam wyboru. Mam nadzieje że nie zdążyłam Wikiego zarazić bo chyba W kwietniu będziemy szukać jakiejś stażystki bo nie wyrabiamy z pracą, bieżących spraw jest tyle że nie mamy kiedy jeździć i spisywać nowych ofert.
Wiki z dnia na dzień coraz więcej chodzi i nauczył się nowych słówek góra, kura, tam i pan. Jak lecą reklamy i jest jakaś osoba to mówi pan
5 marca mam pierwsze zajęcia na studiach Może ktoś pojedzie za mnie Z jednej strony się cieszę bo ja zawsze byłam osobą raczej chętną do nauki zwłaszcza jeśli coś mnie interesowało i lubię się "rozwijać" ale teraz dom, dziecko, rozkręcanie firmy no i studia To się chyba nie uda

Ola autko super ale co białe to białe
Lenka zdolna dziewczynka Wiki też tak umie naśladować i pokazywać i tez lubi się tym chwalić muszę go kiedyś nagrać żeby też mieć fajna pamiątkę
Malinka chłopaki po prostu
Andre jak zawsze przesłodki
Konspi więc mówisz że ten namiocik super się sprawdza, ja się właśnie przymierzam żeby Wikiemu kupić. I jesli mówisz że warto to się chyba skuszę

Chciałam jeszcze poodpisywać ale muszę zmykać bo jutro idę do pracy a moje włosy domagają się mycia Dobrej nocki życzę

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2011-02-28 o 21:21
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 21:14   #341
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
witam mamusie
ciężkie powrót do minusowej temperatury! Ja chce plus 20!!!!

zaraz postaram się nadrobić to co naskrobałyście - a teraz na dzień dobry - Lenka i pokaz umiejętności

http://www.youtube.com/watch?v=gjQTLtOdiSI

miłego dnia!
wow ale lenka wyrosła! na zdjęciach tak tego nie widać.
pieknieje w oczach!
z zasobem słownictwa u nas podobnie. znamy jeszcze inne zwierzątka ale za to części ciała jeszcze nie wyuczone
Cytat:

p.s. wczoraj Lenka nauczyła się jeszcze jak robi wąż - ssssss i sowa - uuuu uuuuu
ale i tak najlepsze są te nóżki i rączki ja pękam ze śmiechu
u nas wąż to : tsss
O! sowa! dobry pomysł
Cytat:
mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze!
śliczne chłopaki Malinko!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 21:26   #342
zebra666
Zakorzenienie

Xpressja ależ ona dużo potrafi

Mamrotka widać chce mieć rodziców tylko dla siebie

Piotruś mi szalał do 20...w piżamce... Ale miał juz oczy jak 5zł więc wziełam go do łóżeczka popłakał chwile i padł... Wogóle jak on kocha swój jeździk! Wsiada na niego sam i odpycha się nogami( do tyłu) i ma frajde jeśli ja go szybko przyciągne w przód, bo on znowu może "uciekać" do tyłu

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 22:30   #343
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Mamrotka widać chce mieć rodziców tylko dla siebie
szczegolnie tatusia

Kate ja moge isc i sie za ciebie pouczyc

Moje dziecko woli bawic sie motorem/samochodem, lalki omija z daleka, chyba ze glowa o podloge wali, mam sie martwic? Nawet jak bawi sie wozeczkiem to jest brum brum
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 06:26   #344
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Dzień dobry

moja Olcia wstała już ponad godzinę temu

na razie na więcej nie mam siły
Stary 2011-03-01, 06:58   #345
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
przepis w książce

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
Mamy 16 zebow juz mam nadzieje nocki juz beda przespane bo wczoraj placz co chwile.

Kareninka moja tez sie rozbiera sama, najgorsze jednak jest to ze chce na golasa latac a w domu to tak cieplo zeby tylko w bodziaku biegac nie jest i po kilka razy jest wojna bo panica sobie sciaga bluzeczki, rajty, o skarpetach nie ma mowy zeby byly na nozkach dluzsza chwile, a jaka dumna chodzi jak sie rozbierze nie buntuje sie przy ubieraniu i sama sobie czapke zaklada i tak biega po domu

Fajna ta twoja corcia!

Cytat:
Andre wygląda jak aniołeczek - jak zwykle zresztą- powiedziałabym ze jak dziewczynka ale nie chce sie narażać mamusi

No to powiedzialas czy nie powiedzialas..? Bo....

Cytat:
......smoby jest drogy....

Ale czasami warto...nie zawsze, ale czasami....

Cytat:
Już go kiedyś wychwalałam jest super. I Staś zaczyna coraz bardziej się nim interesować. Albo sam tam ucieka i siedzi, albo zabawki pakuje. I zaczyna tymi piłeczkami manewrować.

Pomysle jeszcze...nie wiem czy nie wystarczy taki zwykly namiocik..?

Cytat:
Przed i po drzemce? Też miałam taki plan, ale zaczęłam sobie tyle, że się nie wyrobiłam.

Tak Pierwszy byl krotki, ale drugi prawie 3 godzinki nam zlecialy...André nawet gral w pilke z duuuuzymi chlopcami...nawet dobrze mu szlo dopoki nie zaczal z ta pilka uciekac w tylko sobie znanym kierunku...

Z obiadkiem nie pomoge, bo o 15 to my deserek juz szamamy...
Ale moze musialabys po prostu przypilnowac, zeby drzemka byla jednak o tej 12...

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
5 marca mam pierwsze zajęcia na studiach Może ktoś pojedzie za mnie Z jednej strony się cieszę bo ja zawsze byłam osobą raczej chętną do nauki zwłaszcza jeśli coś mnie interesowało i lubię się "rozwijać" ale teraz dom, dziecko, rozkręcanie firmy no i studia To się chyba nie uda

Andre jak zawsze przesłodki

Jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz...a jak juz zaczniesz i wpadniesz w rutyne to pojdzie...

Cytat:

Witaj w klubie....

Bry bry.....

przechodze kryzys zwiazany z faktem, ze prawdopodobnie bede musiala sie pogodzic z tym, ze moj syn bedzie juz wstawal kolo 6.15 rano...

Ja sie nie nadaje noooo...malz mowi, ze powinnam sie cieszyc, ze maly chodzi ladnie wczesnie spac, ale ja jeszcze nie zyje przed 7...

Stary 2011-03-01, 07:24   #346
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Uda się, uda, jak już tyle ciągniesz to te studia aż takiej róznicy Ci nie zrobią
Cytat:

Konspi więc mówisz że ten namiocik super się sprawdza, ja się właśnie przymierzam żeby Wikiemu kupić. I jesli mówisz że warto to się chyba skuszę
Polecam, ale jak Wiktor nie będzie się chciał bawić, to żeby na mnie nie było

Cytat:
Moje dziecko woli bawic sie motorem/samochodem, lalki omija z daleka, chyba ze glowa o podloge wali, mam sie martwic? Nawet jak bawi sie wozeczkiem to jest brum brum

Cytat:

Same ranne ptaszki z naszych dziatek się porobiły..........:ziewam :

Cytat:

Pomysle jeszcze...nie wiem czy nie wystarczy taki zwykly namiocik..?
Jak na obecy etap to na pewno tak. Te pileczki to myślę ze fajna sprawa na przyszłość, piłeczki, kluczyki, kształty w kluczykach do otwierania drzwiczek. Chociaż jak już mówiłam u nas jest coraz większe zainteresowanie.

Mi się jeszcze domek playskoola podobal bardzo

Cytat:
Z obiadkiem nie pomoge, bo o 15 to my deserek juz szamamy...
Ale moze musialabys po prostu przypilnowac, zeby drzemka byla jednak o tej 12...
Karenina, tyle to ja też wymyśliłam
Myślisz ze nie pilnuję? Wczoraj jednak za dlugo byliśmy na spacerze....

Cytat:
przechodze kryzys zwiazany z faktem, ze prawdopodobnie bede musiala sie pogodzic z tym, ze moj syn bedzie juz wstawal kolo 6.15 rano...

Ja sie nie nadaje noooo...malz mowi, ze powinnam sie cieszyc, ze maly chodzi ladnie wczesnie spac, ale ja jeszcze nie zyje przed 7...

Mam ten sam problem... no tak pięknie wcześniej do 9 tej podsypiał...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2011-03-01 o 07:26
Stary 2011-03-01, 07:36   #347
xpressja
Zadomowienie

dzień dobry
dziękuje za komplementy dla Leniucha...
i za te gratulacje co do umiejętności

ola- samochodzik pierwsza klasa!
ela - jak Olka nie ma gorączki to krótki spacerek jest wskazany

a ja znowu na walizkach
tzn cieszę się bo znowu w ciepłe miejsce... ale troszkę to meczące, dlatego jak wrócę biorę wolne i "odpoczywam" w domowym zaciszu...

zeberko - a dlaczego ja tu nie widzę zdjęć Piotrusia?

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 07:37   #348
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Jak na obecy etap to na pewno tak. Te pileczki to myślę ze fajna sprawa na przyszłość, piłeczki, kluczyki, kształty w kluczykach do otwierania drzwiczek. Chociaż jak już mówiłam u nas jest coraz większe zainteresowanie.

A daj linka do Playskoola....

Cytat:
Karenina, tyle to ja też wymyśliłam
Myślisz ze nie pilnuję? Wczoraj jednak za dlugo byliśmy na spacerze....

Tez mi sie wydawalo, ze nie zablysne szczegolnie jak to napisze...

Cytat:

Nie przypominaj nawet....

Dobra, moj dziecie skonczylo jesc swoje sniadnie wiec ide wyciagac odkurzacz...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-03-01 o 07:38
Stary 2011-03-01, 07:52   #349
konspiracja
Zakorzenienie

Karenina, tylko używany jest teraz na all, ale zerknij;
http://allegro.pl/rewelacyjny-domek-...479213023.html

Acha, Ola mi się też strasznie podoba Twoje autko i uważam że świetnie do siebie pasujecie.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2011-03-01 o 07:54
Stary 2011-03-01, 07:59   #350
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Karenina, tylko używany jest teraz na all, ale zerknij;
http://allegro.pl/rewelacyjny-domek-...479213023.html

Acha, Ola mi się też strasznie podoba Twoje autko i uważam że świetnie do siebie pasujecie.
ale ten domek jest super!!!
no nieeee, kolejna zabawka wpadła mi w oko!

nowy też jest < o zgrozoooo!> http://allegro.pl/rewelacyjny-domek-...458902288.html

ps. dziewczyny a plastolina to już sie nadaje dla naszych łobuziaków?

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2011-03-01 o 08:04
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 08:29   #351
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

ps. dziewczyny a plastolina to już sie nadaje dla naszych łobuziaków?
No wlasnie ja tez sie kiedys nad tym zastanawialam bo w biedronce byl zestaw ale chyba wydaje mi sie ze za wczesnie jeszcze na to

DZien dobry

Ja juz dzis sie lepiej czuje jeszcze dzis odpoczne i jutro do pracy niesteczy czas

Aniołek[*]
Stary 2011-03-01, 08:46   #352
simpatica
Zakorzenienie

dżem dobry

Cytat:

Czy wasze maluchy tez chca i probuja sie juz same rozbierac?
André zawsze pomaga ladnie przy ubraniach, ale ostatnio sam prawie calkiem umie sie rozebrac i probuje wkladac sobie sam spodnie (widok - boski )...
my tez narazie tylko na etapie skarpetek - ostatnio Ola chciała swoją skarpetkę Tż-towi założyć i wcale jej nie przeszkadzało że jest za mała
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
chciałabym troszke mi jest przykro, że prawie wszytskie dzieci juz chodza, tylko moja nie chce
rozumiem że chciałabyś żeby Polinka też już sama chodziła ale nie martw się napewno wkrótce się tak stanie - może na Dzień Kobiet
Cytat:
ta kolezanka powiedziała, ze widocznie cos jest z nia nie tak
jakaś idiotka, przecież Pola wcale nie jest jeszcze w takim wieku zeby się martwic tym, że sama nie chodzi, tym bardziej ze ona prawie to robi nie rozumiem takich ludzi
Cytat:
u nas wykluwaja sie ostatnie dwie dolne czórki i dwójka dolna, czyli ząbków bedziemy miec jakies 11 w tym te 5 wyszlo w ciągu ostatniego miesiąca
niezła sumka
Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Mamy dwa ząbki dolna i górna trójeczka czyli mamy już 14 ząbków
następna wielozębna
Cytat:
U nas mała poprawa, ale nadal Olcię męczy kaszel i katar. Jesteśmy na antybiotyku, myślicie, że możemy sobie wyjść na spacer 20-30 min?
Bo ja już mam dosyć kiszenia się w domu, głowa mnie aż rozbolała... Na dworze świeci słonko, jest lekki mróz..
zdrówka dla Was kochane!
u mnie tez jest lekki mróz, - 9 st

Cytat:
No wklejam wam to auto ale nie chciałam tu pokazywać
Ola samochód rewelacyjny!! Moja Szefowa sobie w zeszłe wakacje taki zasponosorowała więc miałam okazję przyjrzec się z bliska - jest fantastyczny - pozazdrościc
Cytat:
A ja dostałam dziś od tz'a prezent na dzień kobiet
faaajne dla Tż-ta za domyślnośc
Cytat:
Mamy 16 zebow juz
następna jest czym gryźc
Cytat:
do 9?? jak mi spałą Ola do 7 to byłam przeszczęśliwa
~~
narazie tyle ode mnie, nic z zaległości nie nadrobię bo już Ola tu wariuje i cały czas na mnie szczeka - bo chce żebym jej włączyła pieska bimbka a potem do orto jadę więc miłego dnia laseczki

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 09:11   #353
katekatee
Zadomowienie

Witam Zrobiłam sobie przerwę na herbatkę więc jestem Musze sobie zapanować dzień w pracy tak żeby zahaczyć o fryzjera i solarium żeby się tżt nie zorientował Dziś idzie do pracy na 18 i siedzi z Wikim więc czekam tylko na telefon typu; Co mam mu dać jeść
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ale jakoś boje się tej szkoły, najbardziej tego że się okaże że jednak nie dam rady no i 1850zł za 1 semestr pójdzie w błoto... I jeszcze zawozić te wszystkie papierki, robić zdjęcia wrrr za stara chyba jestem

Cytat:
szczegolnie tatusia la

Kate ja moge isc i sie za ciebie pouczyc

Moje dziecko woli bawic sie motorem/samochodem, ..
A egzaminy tez za mnie zdasz? A o małą się nie martw najwyżej będzie kierowcą rajdowym

Cytat:

6.15Ja bym nie żyła. Ja dzis musiałam wstawac o 7.30 i dopóki nie wypiłam kubka kawy nie wiedziałam co się dzieje. Wiktor też zawsze spał do 9.00 ale ostatnio coś przed 8.00 wstaje, mam nadzieje że to tylko przez to że ja wstaję do pracy i on sie budzi. Bo jak on mi będzie codziennie tak wstawał to ja chyba

Cytat:
Polecam, ale jak Wiktor nie będzie się chciał bawić, to żeby na mnie nie było

No własnie z nim to jest problem co mu spasuje, bo np Stoliczek z FP za bardzo go nie interesuje, nawet by powiedziała że wogóle go nie interesuje... Choć ostatnio właśnie ze stoliczka nauczył się robić kum kum, kwa kwa chyba też od niego podłapał. Ale to jedynie tą książeczką sobie przewraca. Reszta je be.
Ten namiocik z playskola fajny ale chyba nasze dzieciaki troche za duże na niego są, przynajmniej mój wyrośnięty synek

I gratki wszystkim małym rekinkom. Chyba tylko ja na wątku tak naprawde nie wiem ile Wiki ma zębów. Jakoś nie przywiązywałam do tego aż takiej uwagi:confuse d:

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 09:26   #354
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

xpresja dopiero teraz zobaczylam jak Lenka wariuje swietny z niej rozrabiak mały

Moja tez duzo rzeczy pokazyje i nasladuje czesci ciala to wszytskie oczy, nos, usta, zeby, uszy, glowa, wlosy, rece, nogi, pupa, brzuch i pepuszek nawet

Tz wlasnie zabral mała na spacer to zabieram sie za obiadek, sama nie wiem co to dzis zrobic dobrego

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:

6.15Ja bym nie żyła. Ja dzis musiałam wstawac o 7.30 i dopóki nie wypiłam kubka kawy nie wiedziałam co się dzieje. Wiktor też zawsze spał do 9.00 ale ostatnio coś przed 8.00 wstaje, mam nadzieje że to tylko przez to że ja wstaję do pracy i on sie budzi. Bo jak on mi będzie codziennie tak wstawał to ja chyba
Moja juz od dawna wstaje o 6.30 ale ja jakos nie narzekam wole co wieczorem wczesniej pojdzie spac i rano wczesniej wstanie niz jak by mi miala isc pozno spac wieczorem.

U mojej kumpeli corka (w kwietniu skonczy 2 lata) chodzi spac 12-1 w nocy i potem spia do 12 w południe ona co prawda nie pracuje wiec moze sobie na to pozwolic ale dla mnie to i tak chore

Aniołek[*]
Stary 2011-03-01, 09:46   #355
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
No wklejam wam to auto ale nie chciałam tu pokazywać
Bardzo ładne

Cytat:
Witajcie....

miłego dnia
Prezencik super

Cytat:

Moja też na razie woli auta, lalkami nie interesuje się wogóle

Cytat:
Dzień dobry

Moja łobuziara też od 6 na nogach

Cytat:

[/SIZE][/FONT]
No to widzę, że jest nas więcej z tym samym problemem. Od kilku dni moje dziecko budzi się ok 6 rano A tak ładnie i długo zawsze spała
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 09:56   #356
simpatica
Zakorzenienie

ok. troszkę jeszcze Was nadrobiłam więc tak jeszcze w sprawie zaległości:
Asioczka my mamy podobne puzzle te z ubrankami ale Olę jakoś to w ogóle nie interesuje . Cała jej zabawa polega tylko na rozrzuceniu puzzli po pokoju niestety
Domi Ola też często operuje lewą rączką. Mój brat jest lewo ręczny więc u nas chyba wszystko możliwe?
I poproszę jakieś szczegóły w sprawie peelingu cukrowego
Gocha coś mi się zdaje ze z Tojego Wojtka to będzie heartbreaker przystojniak mały!
Wywa
widzę że Karol ma bardzo interesujący nocnik – prawdziwe wc w miniaturce?
Agusia rozczochrany Fifi jest przesłodki
a właśnie – my się też musimy gdzieś wybrac tylko gdzie? Któraś z Was była z córeczką u fryzjera? U takiego nor lanego obcinałyście?
Konspi jaką Staś ma genialną czapkę!!
Katevalley jakiego Amleka ma misia wielkiego
~~
jeszcze 4 str mi zostały...

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:20   #357
gochaa_p
Zakorzenienie

Katekate Uda się , uda, zobaczysz I to super że biznesik Wam sie tak dobrze kręci I brawa dla Wikiego za postęy

Xpresja Wojtek umie tylko sowę

Mamrotka ja podkradałam bratu resorki

KareninkaWojtek zasypia między 21 a 22 a wstaje o 6,20

Simpatica za komplement. My byliśmy u fryzjera Troche to śmiesznie wyglądał o ale dal się ładnie obciąć. Drugi raz mój mąż go obcinał

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Dziewczyny zróbcie coś ze mną, od rana jem tylko słodycze!!!! Jak tak dalej pójdzie to niedługo w nic się nie zmieszczę! A tutaj jeszcze tłusty czwartek przed nami :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:26   #358
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość

Moja łobuziara też od 6 na nogach
No to widzę, że jest nas więcej z tym samym problemem. Od kilku dni moje dziecko budzi się ok 6 rano A tak ładnie i długo zawsze spała
odetchnęłam z ulgą.
MOje dziecię też od kilku dni jest gotowe do zycia po 6
wcześniej spała nawet do 8!
Dzisiaj wstała i mówi: "dień" czyli dzień. No rację ma więc co mam jej zrobić

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
A Któraś z Was była z córeczką u fryzjera? U takiego nor lanego obcinałyście?

my mamy jeszcze za krótkie włosy

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:31   #359
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

ja stwierdzam nieśmiało, że takie poranne wstawanie ma jednak więcej plusów niż minusów Olcia teraz już śpi, jak wstanie to wyjdziemy na spacerek jak jeszcze będzie ciepło i słonecznie a nie po południu jak wcześniej, chałupka już posprzątana, obiadek prawie naszykowany, ja po kawie i przed drugą, umówiłam się z koleżanką na kawusie po spacerku i do tego w piekarniku pieką się rogaliki z marcepanem

poza tym nigdy wcześniej nie miałam tak, żeby Ola chodziła spać ok 20 i żebym miała wolny wieczór... a to jednak badzo dobrze robi jak można się wieczorem trochę zrelaksować i do tz'a poprzytulać
Stary 2011-03-01, 11:30   #360
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
ja stwierdzam nieśmiało, że takie poranne wstawanie ma jednak więcej plusów niż minusów Olcia teraz już śpi, jak wstanie to wyjdziemy na spacerek jak jeszcze będzie ciepło i słonecznie a nie po południu jak wcześniej, chałupka już posprzątana, obiadek prawie naszykowany, ja po kawie i przed drugą, umówiłam się z koleżanką na kawusie po spacerku i do tego w piekarniku pieką się rogaliki z marcepanem

poza tym nigdy wcześniej nie miałam tak, żeby Ola chodziła spać ok 20 i żebym miała wolny wieczór... a to jednak badzo dobrze robi jak można się wieczorem trochę zrelaksować i do tz'a poprzytulać
Dokładnie, ja tak samo uwazam

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dziewczyny zróbcie coś ze mną, od rana jem tylko słodycze!!!! Jak tak dalej pójdzie to niedługo w nic się nie zmieszczę! A tutaj jeszcze tłusty czwartek przed nami :/
zakaz na słodycze

Aniołek[*]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości