Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-01, 09:51   #661
Weredka
Zadomowienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Witam serdecznie z rana. Ja dziś się zamierzam aktywnie zabrać do pracy... ale pewnie skończy się na zamierzeniach . Chciałam wam opowiedzieć mój "wizażowy" sen, ale zanim zasiadłam do kompa, to zapomniałam. Cieszę się, że mogę dziś was podczytać, bo odrywacie moje myśli od męża, który jest pierwszy dzień w nowej pracy. Normalnie stresuję się tym bardziej niż on Ale jestem dobrej myśli. Jutro jadę na glukozę 75, bo stwierdziłam, że w czwartek może wyjść zbyt słodko - trzymajcie za mnie kciuki, żeby wyszedł prawidłowy wynik.
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

Wiesz, ja to bym wolała sama. Tzn. na początku TŻ mógłby być ale gdyby przyszło do partych albo akcji typu przebijanie pęcherza, masaż szyjki to jednak wolałabym aby na korytarzu siedział
Mój mąż był ze mną prawie cały czas, ale jak doszło do przebijania pęcherza i decyzji o cięciu, to lekarka wyrzuciła go za drzwi. Mnie w sumie wszystko było jedno, bo zależało mi tylko na tym, żeby urodzić zdrową córeczkę. Ale mieliśmy umowę, że może wyjść, kiedy poczuje, że ma dość. Czy tym razem ze mną będzie to nie wiem, bo nie wiem jeszcze co mnie czeka.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 09:56   #662
migotka03
Zadomowienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Witajcie!
W końcu was doczytałam.
Dziękuję za wszystkie miłe słowamam nadzieję, że będzie już tylko lepiej.

Nie pamiętam już dokładnie co pisałyście.
No oczywiście wczorajsza dyskusja zapadła mi w pamięć. Ale nie wiem co o tym myśleć, poczekamy zobaczymy.

Katarzynka, oczywiście gratuluję i życzę powodzenia

Dziewczyny sny miałyście niesamowite

Paulizia współczuję, uważam że teściowa nie powinna była się wtrącać. Moja niestety też zawsze mówi co myśli, a zawsze myśli inaczej niż wszyscy.

Chyba ktoś ma dzisiaj wizytę, juz nie pamiętam, ale trzymam mocno kciuki

Wczoraj jadąc do lekarza odkryliśmy kolejny sklep dziecięcy, ceny przyzwoite, ale na razie tylko się rozejrzeliśmy, bo zakupy dopiero po 10 marca. Były tam dwa materace i miałam okazję ich dotknąć, tańszy był piankowo gryczany, ale ta gryka była dobrze wyczuwalna pod cienkim materiałem i zastanawiam się czy dzidzia będzie na tym spała

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:00   #663
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

hej Gwiazdki Juz godzinę Was nadrabiam ale skonczyłam miałam 9 stron do przeczytania ale dzielnie wszystko zaliczyłam
U Was tez tak słonecznie? Tylko pewnie mrozno :|

Ale dobrego newsa sie rano dowiedzialam z pracy, ta podła dyrektorka razem z 95% mojego departamentu (bo większość zajmuje się czymś troszkę innym niż ja) wyporowadzają sie do budynku ok 2,5 km ode mnie (brak juz dla nich miejsca, bo ciagle kogoś nowego przyjmują) a ja, dwóch kolegów i nowa kolezanka (która jest dzis 1 dzień w pracy.. mam nadzieje, ze nie za mnie ) zostajemy z cała reszta agencji !!
Wiecie jak strasznie sie ciesze.. Ta baba uprzykrzała mi życie No i w związku z tym może jeszcze na jakies 2 góra 3 tygodnie (do końca marca) wróce do pracy. Chociazby zeby rozeznać sytuacje kim ta nowa koleżanka. Ponadto na starych śmieciach zostaje dyrektor, ale on zdecydowanie bardziej wyrozumiały niż pani v-ce, mimo ze nie ma zony/dziecka, jest 2 lata ode mnie młodszy i nie jest kobietą !!!

agnieszka_pe mowiłam ze wyniki beda oki !! Tak samo byłaś niedowiarkiem, jak Eve, która nie chciała wierzyc, ze bedzie miała siostrzyczkę dla Olusia Jest super i na pewno już Ci sie nie pogorszy a odnosnie badań na toxo, to robiłam w środę tydzień temu (ale wczesniejsze badanie miałam w kwietniu) kiedy nie byłam w ciązy. Jeżeli masz te badania bezpłatnie to ja bym zrobiła...

Widzę, że wiele z nas ma na wysokości pępka ok 100-105 cm.. Ja idę z Wami równo łeb w łeb, liczę sobie 102

Vanes idzie swoim torem.. choć moja mama powiem Wam przytyła ze mną 7 kg i ponoć tez brzuszek tyci tyci było widac...
A proszę powiedz Vanes, bo kiedyś już pytałam, ale mi nie odpowiedziałaś - w którym rodzisz szpitalu i u którego lekarza się leczysz ??

migotka no to widac, na podstawie badań, ze wyniki idą coraz ku lepszemu Do 9 msc już wszystko będzie 100% w normie. Nie martw się
Urocze zakupy (i śliczna komoda )

katarzynka ale sie ciesze !!!!!!!!!!!! Teraz już wszystko musi iśc zgodnie z planem Jakieś mdłosci Cię dopadają ? bądź inne ciążowe objawy ? Mamusia Twoje moze się już cieszyć "pełną gębą", ze tak brzydko powiem ale pamietam jak mowiłaś, ze jej radość była troszkę umiarkowana na początku co zresztą jest zrozumiałe

Kwiatecek, jak sie czujesz??? Dziewczyny dobrze pisały, dzidziuś ma mocną amortyzację a brzusio bolał na pewno ze strachu

Paulizia, ja myślę, ze Twojemu TŻ sie jeszcze odmieni... może tak palnął bez zastanowienia ??

caffelate, kciuki masz zapewnione Jak w szwajcarskim banku

Grazin, Ty detektywie ze też chciało Ci się odszukać tych postów ale faktycznie, dziewczynka ma z lekka nierówno pod kopułą !! I w ogóle dziwię się, ze jej sie chciało ??? !!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:09   #664
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

daisy włąsnie sie zastanawilam gdzie Ty sie motyla noga podziewasz
bardzo sie ciesze ze wstretny babsztyl z pracy da Ci spokój
gratuluje
a no jestem detektywem lubie takie akcje i w ogole powinnam sie tym zajac zawodwo
z byłym mialam takie przejscia ze niezła szkołe detektywistyczna mi dał
kiedys zrobiłąm taka akcje, do dziś jestem z niej dumna moj były pisał smsy z jakas foczką. i chciałam sie dowiedziec kto to jest. wziwełam numer napisałam do niej podałam sie za jakiegos Marka z Krakowa;P i wyciagnełam od tej laski takie informacje ze masakra (łącznie z tym ze ja facet bije!) i nawet mi wysłąla swoje zdjecia mmsem i juz wiedziałam ktora to
Stary 2011-03-01, 10:12   #665
MoniaK
Zakorzenienie

Grazin, żartujesz niezła jesteś
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:16   #666
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Monia no nie zartuje hihi
akcja byla przednia
Stary 2011-03-01, 10:18   #667
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
witam w klubie w nocy juz sie tak zle czulam ze szok. mam katar, boli mnie gardlo i ogolnie polamana sie czuje

laseczki uzywalyscie ten syrop prenalen? mi go kiedys polecala babka z apteki na przeziebienia i bym go dzisiaj kupila ale czy warto???????????????????? ??????????

kwiatecku doczytalam ze fiknelas wczoraj, jak tam sie czujesz?

ide zrobic kawe, niechce mi sie jesc, a za godzinke do orto
ja uzywalam,
do tego pilam herbate z miodem i cytryna, z sokiem malinowym
przeszlo przeziebienie
mozliwe, ze dzieki niemu

dzien dobry
noc okropna, cierplam co chwila, jak juz zasnelam to sie budzilam siku
do tego bol spojenia powodowal, ze czulam sie jakby mi ktos rozrywal kosci lonowe
boze, dlaczego to tak boli
teraz czuje, ze serducho mi wyskoczy
mam cisnienie 136/80, ale puls 112 bardzo wysoki
eh
Stary 2011-03-01, 10:19   #668
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Moria, pisałaś o tej moskitierze i powiem Ci, że nie mam zdania. Przypuszczam, że w końcu zakupię, bo Hanutka na pewno sporo czasu będzie spędzała w ogrodzie u Rodziców. Jeśli będzie sobie spała, to lepiej, żeby Jej żadne muchy/komary nie budziły

Aliczko, padłam na Twój sen Mnie się śniły wózki

Agnieszko_pe, przyznam się, że mam się dziś lepiej, ale musiałam sięgnąć po Apap C i Oxalin do nosa. Leki omijam szerokim łukiem, ale wczoraj byłam zdesperowana Prenalen podobno skuteczny, ale ja nie dałam rady wypić

Pauliziu, na Twoim miejscu strzeliłabym niezłego focha na te smsy. Nie odpisuj, ignor chyba najlepiej działa w takiej sytuacji. Potem się ogarnie, zobaczy, że przesadził i przyleci z kwiatami

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:20   #669
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

aguś współczuje
na pewno straszne uczucie
łoj... i ciśnienie też wysokie;(
masz ogolnei problemyz ciśnienieM?
Stary 2011-03-01, 10:24   #670
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Grazin jakos wczoraj byłam bezsilna.. komp był właczony ale lezałam jak morświn przed tv hihi obejrzałam najpierw 1 z 10 potem prosto w serce a potem pojechałam odstawić autko do naprawy bo CZ padł i po drodze zaliczyłam tesco.. no a potem m jak mdłosci i barwy nieszczęscia i tak mi zleciało..

aa i jeszcze w salonie orange byłam... i mam do Was pytanie, czy ktoś z Was ma iphona ? Chodzi mi o to jak długo trzyma bateria.. miałam przez 3 msc kiedys tel dotykowy ale co 2 dzien, czasem co dzień musiałam ładowac i to mnie do szału doprowadzało.. moj małż tez kupił htc hd2 dotykowy i takze jak ja wrócił do swojej "klawiszowej" starej nokii...
Boję sie brać tel w ciemno bo potem co zrobię... tzn można opylić na allegro, tak jak to z omnią zrobiłam ale nie o to chodzi
nie ma już fajnych normalnych telefonów.. wszystko dotykowe jestem już chyba za stara na takie gadzety

a akcje detektywistyczne tez lubie.. cała była historia jak dociekałam, kim jest ex mojego męza (wtedy nie męża) która wiedziałam ze podrywa go na NK.. wiedziałam tylko, ze ma na imie kasia, które liceum skończyła i jaki rocznik... duuuzo wyśledziłam ale wole do tego nie wracac bo własciwie przez nią rozstalismy sie nawet... a moj mąż stracił na 2-3 msc zupełnie rozum, głowe i nie wiem co jeszcze..

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-01, 10:28   #671
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
aguś współczuje
na pewno straszne uczucie
łoj... i ciśnienie też wysokie;(
masz ogolnei problemyz ciśnienieM?
no wlasnie nigdy nie mialam
w ciazy na poczatku mialam nakaz mierzenia cisnieniea codziennie i na poczatku ciazy mialam dosc wysokie ale nigdy nie przekraczalo 150
wiec jak juz w grudniu mi zaczelo sie normowac to nie mierzylam
ale teraz w lutym rano wstaje i czuje, ze mi serducho wyskoczy
teraz zaczelo szalec
gin wie, ale to nadcisnienie jeszcze nie jest
musze obserowowac
ide sobie lajsnac meliske
Stary 2011-03-01, 10:31   #672
SiLLee
Raczkowanie

Paulizia nie denerwuj sie. Moja tesciowa tez sie lubi wtracac ale ja to nie traktuje na powazniei olewam. Chociaz fakt faktem na poczatku mega mnie to wkurzało nie powiem. i moj tż tez zazwyczaj jej "bronił" ale z jeden strony go rozumiem bo ja też nie lubie jak ktos jakos dziwnie z mojaj mama rozmawia. A jezeli chcesz zeby tż był przy porodzie to nie rezygnuj z tego, fochy przejda i mam nadzieje ze sie dogadacie
Ja np nie chce zeby moj był przy porodzie, moze sobie stac ale na korytarzu

MoniaK też bym wolala CC jakos mnie to wszytsko przeraża

Aliczka88 piękny sen

anulinka2009 piękne łóżeczko
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:34   #673
Siasiek
Zadomowienie

Ej, ej nie pędźcie tak bo Was nie dogonię
Anulinka pita nie wysłały ale za to mógł go odebrać dzisiaj mój Tż. Gdyby nie to to bym już dym robiła.
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Witajcie Sherlocki Holmesy heh

Szybko wam piszę ,że na wizycie wszystko ok!!!!!
widziałam i słyszałam serduszko co podświadomie było dla mnie najistotniejsze
wielkość odpowiada tygodniowi
termin 13 października
Odetchnęłam uffff
No i . Teraz już będzie dobrze, zobaczysz. Wszystkie mocno trzymamy kciuki
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
ALE SIE ZALATWILAM, dobrze, ze nie zalatwilam sobie porodowki( odpukac) umylam podloge a pozniej fuuu w kapciach no i polecialam, niewiem czy na szczescie czy na niesczescie ale polecilam na kolana, upadlam na czworaka, za bolalo jak cholera, getry zdarlam, ale malego trzachnelo porzadnie, boli mie troszke wysoko brzuch ale to pewnie ze stresu juz sama niewiem, maly sie rusza co najwazniejsze i nic niepokojacego nie zauwazylam, prosze powiecie ,ze nie zaszkodzilam mu.
Jak z teledysku: "Musi Pan.i bardziej uważać!"
Poważnie to uważaj na siebie.
Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
A do mnie jutro przyjdą orzechy już się nie mogę doczekać aż przetestuję;]
Hehe właśnie muszę nastawić swoje bo mam sztućce do czyszczenia a podobno nimi też się da.
Moria czyściłaś??
Cytat:
Dzień dobry w ten piękny, słoneczny poranek

Mamuśki a Wy korzystałyście?
Ja nie używałam. Jakoś konieczności nie widzę
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Aga zla jestem ja, a nie jego matka. Ide zrobic sobie melisse, bo jestem w takim stanie, ze bym nawet papierosa zapalila
Oj to było ostro. To on taki za mamą jest?
Gdzie Ci faceci??? Prawdziwi tacy....

Cytat:
to czytaj czytaj bo ciekawie było
rozważałam nawet kwestię zeby Ci smsa napisac co tu się dzieje
Hehe ja ostatnio eski tylko z rmfu dostaję Także na pewno bym się ucieszyła.
Cytat:
aaaa przypomniala mi sie ta podroz Vanes pociagiem z tym fantastycznym przedzialem dla kobiet w ciazy konduktor ja tam zaprosil, a przeciez ona nie ma brzucha ciazowego wiec pytam jak poczciwy pan konduktor zauwazyl, ze jestes w ciazy Vanes?
Tak. Przypadłość prawdziwej kobiety, jak jest zła to wszystko sobie przypomni
Ale jakby nie patrzeć masz rację, może wyczuł to jakoś telepatycznie...
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

no czytaj czytaj kochana! bo uz wczoraj sie stesknilysmy za Toba, i w ogole podziwiam za tak dlugie wybycie z domu, ja nie daje rady ostatnio
Też mi się wydawało, że to nie dla mnie bo przecież zmachana ze sklepu wracam i mogłabym siedzieć do wieczora. A wczoraj tak jakoś wyszło, że nawet większego zmęczenia nie czułam. Może przez to, że robi się coraz ładniej za oknem, od rana słoneczko, niebieskie niebo i wreszcie nie ma śniegu

Doczytałam, zrobiłam pranie, kuchnie trochę ogarnęłam jeszcze tylko siebie ogarnąć muszę bo włosy to mam piękne.
Wypiłam kawkę, zjadłam żelki z młodym- podzielił się i trza coś robić.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:36   #674
Eve1603
Zakorzenienie

Dzien dobry Sherlocki

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:43   #675
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

agusia, ale z tego co czytałam to w ciązy standardem jest podwyzszony puls..
ja z cisnieniem tez miewam hocki klocki, a tak ok 140/80 lub na 90 to u mnei standard.
W grudniu rok temu wylądowałam z podejrzeniem stanu przedzawałowego i cisnieniem 180/120 i puls wówczas 110.... tak martwiłam się, że musze sie do krk przeprowadzic.. tak więc u mnei to na tle nerwowym
Poczytaj w necie o wysokim tętnie...duzo tego jest

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-01, 10:49   #676
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Siasiek do mnie jeszcze czasem orange napisze, albo klub ikea family wiec taka samotna nie jestem:P hihi

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

daisy a co do telefonow to ja mam dotykowy LG. mi sie z niego fajnie korzysta a ładyuje tak co dwa dni, niestety taki urok tych telefonów.
ale jesli jestes w orange to zamow sobie telefon przez internet, tzn przez strone orange.pl trzeba sie tam zalogowac i maja lepsze oferty typowo pod Twoj nr telefonu. jest wiecej prezentów, darmowych minut wiekszy wybór telefonów i ceny tel tańsze niz w salonie.
Stary 2011-03-01, 10:51   #677
Weredka
Zadomowienie

Kilka dobrych demotów dla mężów i TŻ. Może pomyślą...

http://demotywatory.pl/2755527/Prawd...o-nie-tenktory

http://demotywatory.pl/2774342/Ojcostwo

Edytowane przez Weredka
Czas edycji: 2011-03-01 o 10:56
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 10:53   #678
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
agusia, ale z tego co czytałam to w ciązy standardem jest podwyzszony puls..
ja z cisnieniem tez miewam hocki klocki, a tak ok 140/80 lub na 90 to u mnei standard.
W grudniu rok temu wylądowałam z podejrzeniem stanu przedzawałowego i cisnieniem 180/120 i puls wówczas 110.... tak martwiłam się, że musze sie do krk przeprowadzic.. tak więc u mnei to na tle nerwowym
Poczytaj w necie o wysokim tętnie...duzo tego jest
kochana ja wiem, ze to jest norma
ale ja nigdy nie mialam wyzszego pulsu niz 80/85
a tru nagle 112
do tego wysokie cisnienie
Stary 2011-03-01, 10:55   #679
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Grazin, no przez stronę sie tez loguję tylko nie wiem co wybrac, własnie wszystko dotykowe troszke boję sie powtórki z rozrywki z tym ładowaniem co 2 dni.. do tego często kursuje czestochowa-krk i nie fajnie bym sie czuła jakby po drodze padł mi kom
czyli pewnie nic sie nie zmieniło pod kątem dotykowych... (bo ja swoj brałam 2 lata temu) Taki widac ich urok A nie przeszkadza Ci pisanie sesków ?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-01, 10:56   #680
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
MoniaK też bym wolala CC jakos mnie to wszytsko przeraża
nooo ja po nocach spać nie mogę bo się boję

Daisyy, ja mam jakąś Nokię dotykową ale ładuję raz na tydzień. Może dlatego że mało gadam przez telefon
Stary 2011-03-01, 10:59   #681
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

do pisania juz sie przyzwyczaiłam i kompletnie mi nie przeszkadza pisze nawet przez sen:P
moj tż kupil ostatnio nokie c6. niby dotykowy ale ma z boku klawiature jakw kompie i smsy pisze sie super tez czesto ładuje.
ale mozesz kupic ładowarke samochodowa i w razie w podładowac w aucie

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

niech mnie ktos z łóżka wygoni. juz 11!!!!!
Stary 2011-03-01, 11:04   #682
Siasiek
Zadomowienie

Poważnie tak często ładujecie telefony?
Ja to nie pamiętam kiedy ostatni raz ładowałam, ja robię to raz na 1,5 -2 tyg. Esków mało dostaję ale dużo gadam, mam fona na 2 karty sim które są używane jednocześnie, do tego mam w nim tv Może to żadna rewelacja nie jest ale przeżył już ze 100 upadków i topienie w soku pomarańczowym bo młody chciał zobaczyć czy pływać będzie.
A i też ma ekran dotykowy, ale normalną klawiaturę też.

It's not about anger

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-03-01 o 11:06
Stary 2011-03-01, 11:04   #683
matallewar
Zakorzenienie

Paulizia Ja też nad tym myślałam Ale w razie czego zawsze zdąży wyjść, a jak nagle się okaże, że go potrzebuję??
A, już doczytałam, że to on tak powiedział.
Może się jeszcze ogarnie, przeprosi i będzie chciał z Tobą? Chociaż faktycznie, "ukarał Ciebie", a tak naprawdę, to on będzie tego żałował...

Tylko proszę nie palić!
O raju, ile razy ja w tej ciąży miałam ochotę na fajka przez tż Ale dzielna jestem, nie dałam się

Doczytałam, więc spokojnie może napisać: DZIEŃ DOBRY!

Dziś całkiem wyspana, alczkolwiek nie zerwaliśmy się z tż do tego szpitala, a teraz już jest na zajęciach...
Ja znów robię pranie, a na 15 sama lecę na uczelnię, chociaż naprawdę mi się nie chce...

A i zapomniałam najważniejszego napisać!
Zaczynam dziś 30 tydzień!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 11:07   #684
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
a czy tam gdzie rodzisz przy cc moze byc twoj tz???????
Jeszcze nie wiem, podobno na wizycie mam to ustalić z lekarzem. Może będzie możliwe aby wszedł tylko na jakiś tam moment jak małą będą wyciągać ale to jeszcze nic pewnego. Dowiem się za jakieś 2 tygodnie

Cytat:
witam
mi oczywiście też się snił wizaż
śniła mi się nasza kochana Moria
Sen genialny no i ta lista wyprawkowa Grazin zapraszam! Podobno robię pyszną kawę a przed ciążą byłam ogromną kawoszką, kawa mielona z pobliskiej palarni, imbryczek żeliwny przywieziony z Amsterdamu, do tego syrop orzechowy i odrobina bitej śmietany - to mój ulubiony domowy zestaw

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
(...)Zagrożona ciąża, vanes pisała, że musi leżeć a potem pisała o wyprawie pkp do kogoś z rodziny, zakupach z mamą mi to wszystko w głowie się nie mieściło i nie mieści. Mam nadzieję, że nie jesteśmy wkręcane, to raz i mam nadzieję, że to wszystko wynika tylko ze stylu i sposobu pisania.
caffe no właśnie ja też mam te same odczucia, bo nie lubię się mieszać do czyjegoś postępowania, bo przecież jedne z nas uważają, że w ciąży 0 alkoholu, inne że pół lampki wina można, jedne piją kawę inne nie, jedne jedzą sery pleśniowe inne nie no i w przypadku vanes też tak było z tym, że do kwadratu. Gdyby moja ciąża była od samego początku zagrożona, szyjka za krótka, za cienka, łożysko przodujące i groźba porodu w 33tyg! to ja bym leżała plackiem i chyba siku do basenu robiła a vanes raz marudziła, że musi leżeć i jeszcze tak przed 5 tyg nie może się ruszać a następnie post z tego samego dnia, że była na zakupach, nakupiła owoców i warzyw i zrobiła 5 sałatek albo, że pojechała z TŻ na imprezę do znajomych I teraz pytanie, czy jest oszustką czy po prostu lekkomyślną osóbką

Cytat:
aaaa przypomniala mi sie ta podroz Vanes pociagiem z tym fantastycznym przedzialem dla kobiet w ciazy konduktor ja tam zaprosil, a przeciez ona nie ma brzucha ciazowego wiec pytam jak poczciwy pan konduktor zauwazyl, ze jestes w ciazy Vanes?
Może miał rentgen w oczach

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Jutro jadę na glukozę 75, bo stwierdziłam, że w czwartek może wyjść zbyt słodko - trzymajcie za mnie kciuki, żeby wyszedł prawidłowy wynik.

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Hehe właśnie muszę nastawić swoje bo mam sztućce do czyszczenia a podobno nimi też się da.
Moria czyściłaś??
Nie czyściłam bo mam czyste Wiem, że biżuterię też można czyścić ale ja nie mam biżuterii Jedyne co jeszcze robiłam, to czyściłam sprayem kwiatki - przecierałam liście i kwiatki żyją

Siaśku - mówisz, ze Tobie się moskitiera niepotrzebna wydaje?Hmm... A mieszkasz w mieście w bardziej zurbanizowanej strefie? Bo właśnie ja mieszkałam kilka lat w centrum i tam zero komarów, bo okolicy same budynki, tramwaje, autobusy, żadnych zbiorników wody a teraz mieszkam 500m od niedużego ale jednak lasu, przy terenach podmokłych no i u nas w ogródku latem to jest pogrom, mam taki brzęczek do kontaktu na komary, świece cytrynowe a i tak komarów pełno. W oknach mamy moskitiery ale tak sobie wyobrażam, że latem będą sobie z małą na tarasie siedziała, ja się wypsikam offem a ona bidna W łóżeczku ma baldachim więc luuuzik.
Do tego spacerki w lesie, tam też mogą czyhać krwiopijcy, tak mi się wydaje.
No nic, kupię droga nie jest, bo rzeczywiście przykrywanie kocem, szczególnie latem to chyba nie najlepszy pomysł.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 11:11   #685
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Paulizia Ja też nad tym myślałam Ale w razie czego zawsze zdąży wyjść, a jak nagle się okaże, że go potrzebuję??
A, już doczytałam, że to on tak powiedział.
Może się jeszcze ogarnie, przeprosi i będzie chciał z Tobą? Chociaż faktycznie, "ukarał Ciebie", a tak naprawdę, to on będzie tego żałował...

Tylko proszę nie palić!
O raju, ile razy ja w tej ciąży miałam ochotę na fajka przez tż Ale dzielna jestem, nie dałam się

Doczytałam, więc spokojnie może napisać: DZIEŃ DOBRY!

Dziś całkiem wyspana, alczkolwiek nie zerwaliśmy się z tż do tego szpitala, a teraz już jest na zajęciach...
Ja znów robię pranie, a na 15 sama lecę na uczelnię, chociaż naprawdę mi się nie chce...

A i zapomniałam najważniejszego napisać!
Zaczynam dziś 30 tydzień!
ja tez mialam straszna ochote, nie przez tz, ale ogolnie jak widzialam te mniamusne drineczki w sylwka czy inne dni
ale nie odwazylabym sie w ciazy zapalic

w swieta wypilam troche polwytrwanego czerwonego wina i to bylo wszystko
Stary 2011-03-01, 11:12   #686
elis5
Raczkowanie

Dżizas. Widzę, że dziś była noc wizażowa. Mi się śniło przez całą noc, że nadrabiam posty. W sumie trudno się dziwić, bo to właśnie robię najczęściej

No i wczorajsza akcja z Vanes.... No ale ja się nie wypowiadam, za mało się udzielam. W sumie żadna różnica, i tak wiadomo, że net to net i trzeba uważać. A czytać to, co tu piszemy może przecież tak naprawdę każdy, nawet ten nie zalogowany.
Tak czy owak zmolestuję chyba tż, żeby pomógł mi wstawić jakąś fotę mego brzuchola, który w desperacji dziś zmierzyłam- 94cm. Ale najdziwniejsze jest to, że pod nim mam aż 88cm, taka mała różnica, a mi wydawało się że to z 15 cm powinno być

Dziewczyny a Wy odróżniacie dokładnie która część ciała wystaje? No bo jak taka mała kulka to wiadomo, że nie pupa, ale ja tam nie wiem czy z kolana dostaję czy stopuśką małą mi się wbija... Ale i tak przesłodkie to uczucie, zasadniczo najfajniejsze w całej ciąży. bo co do reszty...hmmm

Katarzynko i oby tak dalej

Widziałam, że parę dni temu dyskusja była na temat 3d. Powiem Wam, że ja na początku sobie odpuściłam, bo gin mówił, że to dla kaprysu rodziców bardziej i żadnej funkcji diagnostycznej nie pełni, no a poza tym kasa. Ale później kolega zaproponował, że w szpitalu nam zrobi i skorzystaliśmy i nie żałuję, bo jak tylko niuniuś pokaże buzię to jest to super pamiątka. No może i dla mnie bardziej niż dla niego, ale fajnie móc tak sobie zwizualizować dzieciątko. Teraz się źrebię na to zdjęcie jak w malowane wrota, ciekawe tylko, czy podobne będzie

Całuję i lecę się położyć bo mi się stawia macica przebrzydła. Miłego dzionka!!!
elis5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 11:16   #687
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

Nie czyściłam bo mam czyste Wiem, że biżuterię też można czyścić ale ja nie mam biżuterii Jedyne co jeszcze robiłam, to czyściłam sprayem kwiatki - przecierałam liście i kwiatki żyją

Siaśku - mówisz, ze Tobie się moskitiera niepotrzebna wydaje?Hmm... A mieszkasz w mieście w bardziej zurbanizowanej strefie? Bo właśnie ja mieszkałam kilka lat w centrum i tam zero komarów, bo okolicy same budynki, tramwaje, autobusy, żadnych zbiorników wody a teraz mieszkam 500m od niedużego ale jednak lasu, przy terenach podmokłych no i u nas w ogródku latem to jest pogrom, mam taki brzęczek do kontaktu na komary, świece cytrynowe a i tak komarów pełno. W oknach mamy moskitiery ale tak sobie wyobrażam, że latem będą sobie z małą na tarasie siedziała, ja się wypsikam offem a ona bidna W łóżeczku ma baldachim więc luuuzik.
Do tego spacerki w lesie, tam też mogą czyhać krwiopijcy, tak mi się wydaje.
No nic, kupię droga nie jest, bo rzeczywiście przykrywanie kocem, szczególnie latem to chyba nie najlepszy pomysł.
Właśnie o srebro mi chodziło takie nieużywane od lat.

U Ciebie fakt całkiem inna sytuacja. My z miasta hehe
A nie dostaniesz takiej oryginalnej do wózka? w moim jest jakaś.
No i z drugiej strony młody we wakacje miał już ponad pół roku wiec ciężko było cokolwiek zasłaniać, a tu dzieciaki młodsze będą.

It's not about anger
Stary 2011-03-01, 11:31   #688
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
nooo ja po nocach spać nie mogę bo się boję

Daisyy, ja mam jakąś Nokię dotykową ale ładuję raz na tydzień. Może dlatego że mało gadam przez telefon
MoniaK proszę sprawdz jaki model? Ołysieje albo oswieje przez ten tel... zwłaszcza ze małż mi pozwolił do tysiaka sobie wybrac wiec mam w czym wybierac jak na przedłuzanie umowy

Cytat:
do pisania juz sie przyzwyczaiłam i kompletnie mi nie przeszkadza pisze nawet przez sen:P
moj tż kupil ostatnio nokie c6. niby dotykowy ale ma z boku klawiature jakw kompie i smsy pisze sie super tez czesto ładuje.
ale mozesz kupic ładowarke samochodowa i w razie w podładowac w aucie

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

niech mnie ktos z łóżka wygoni. juz 11!!!!!
też ogladałam na allegro te z klawiaturą z boku i jak wygodnie się pisze? Bo moj ojciec ma taki z klawiatura qwerty ale nie z boku tylko tak normalnie i nie bardzo mi sie to podoba bo malusie klawisze. Problem jest w tym, ze w salonie nie maja wielu modeli i cięzko kupowac kota w worku.

A leż sobie jak Ci dobrze ODPOCZYWAJ !!
PS, jakie dzis niebo nad małopolska? Tez słonecznie ??

Siasiek to i o Twój model bardzo proszę
Ja dużo z mami gadam jak jestem w krk, srednio tak 30-40 min dziennie

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-01, 11:39   #689
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

daisy mi sie bardzo wygodnie pisze smsy na tej klawiaturze. do tysiaka??? jezu kobieto jak wezmiesz abonament za 79 to i za 1zł fajny telefon sie znajdzie po co przepłacać za tysiaka to sobie lakierów do paznokci nakupuj:P
niebo jest porzepiękne!!! słońce świeci jest cieplutko! chyba ogarne obudze małża po nocce i po obiadku wyciagne go na spacer nie ma innej opcji choc pewnie on bedzie zmeczony

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

mam ochote na kasze i filet z kurczaka. moze ktora rzuci jakims fajnym przepisem?
Stary 2011-03-01, 11:41   #690
MoniaK
Zakorzenienie

Daisyy, jak mąż się obudzi to zapytam go jaki mam model bo ja się kompletnie nie interesuję takimi rzeczami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości