|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
dzięki
![]() wpadam na chwilkę tylko, a jutro już będę mogła odsapnąć to ponadrabiam. Ewcia zrobiła mi dziś prezent - wstawała tylko o 12 i 5 rano ![]() po dwóch koszmarnych nockach, z bólem brzuszka i mega płaczem - to rewelacja. trzymajcie kciuki jutro o 9.15 za moją pokazówkę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2072 |
Rozeznanie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
hej Babki
U mnie koszmarna nocka, wiec dolaczam sie do klubu ![]() ![]() ani spania, ani noszenia, nic, rano luzna kupa, lekko ciepla glowa i brak apetytu, zeby te zabki juz wyszly ![]() jeszcze wkurzyla mnie mama z rana, bo gadamy na skypie a ona do mnie, ze ja w ogole cierpliwosci do swojego dziecka nie mam tylko na Niego wciaz furcze ![]() ![]() ![]() z Malzem wyjasnianie disiaj i....awanturka ![]() ![]() MARGOS zycze Ci za to kochana super dnia i super urodzin!!!!! Za wszystkie kroczki ogromne gratki ![]() Sprobuje nagrac mojego Lobuzka w kasku, fajnie wyglada ![]() Kumkura no i sie doczekalas, na pewno Syncio dzis zacaluskowany Djerba bede Cie Slonce informowac jak sytuacja wyglada jak juz dotre do Sopotu ![]() Ona znam swietnego pediatre w Szczecinie, naprawde polecam ![]() Co do wysypek u nas tez wciaz cos tam, smaruje wtedy lekkim sterydem - tak mi kazal pediatra ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2073 |
Zadomowienie
|
Witam mamuśki
![]() Piszę do Was w końcu z krzaków,dawno mnie tutaj nie było...Tzn. podczytuję często,gorzej z napisaniem ![]() ![]() U nas ząbkowanie na całego.Na dole mamy dwie jedynki,wczoraj wyszła dwójeczka prawa na górze. Ale i przy górnych jedynkach dziąsła opuchnięte,więc też tylko patrzeć jak będą. Marud przy tym okropny,nocki nieciekawe ![]() Kochane gratuluję Wam wszystkich ząbków i umiejętności dzieci! Zdjęcia i filmiki wszystkich dzieciaczków boskie ![]() Ja postaram się odzywać częściej troszkę...Od jutra Oliver idzie do żłobka,a ja od następnego tygodnia wracam do pracy. Na szczęście tutaj pracodawcy bardzo idą matkom na rękę i wracam tylko na część etatu. Będę pracować od pon. do czwartku od 8:30 do 12:30. tak na początek,bo szkoda mi małego oddać na całe dnie do żłobka.... Margo Wszystkiego Najlepszego!!! Pociechy z Ewci i małża! Spełnienia Wszystkich Marzeń!!! ![]() ![]() ![]() Załączam fotki mojego małego rozrabiaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2075 |
Zakorzenienie
|
Margo wszystkiego naj
![]() Ann Lee dzięki ![]() justin jak byś miała namiary na dobrego alergologa w Szczecinie to poproszę ![]() Jola cudnego masz synka ![]() Czekam na męża i zmykamy na spacerek, znowu super pogoda ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-02-28 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdjęcia dzieciaczków piekne ![]()
![]() |
#2077 |
Zakorzenienie
|
no to ja sie zaliczam do tych mam co nocke na stracenie zaliczaja ja nie wiem skad moje dziecko bierze tyle energii
![]() ![]() ![]() jola00 -oli jest super Margo - sto lat sto lat :d brava dla malvinki araczkowej no a moje dziecko kiedy czas na spacer jest to sobie smacznie spi ![]() a gdzie sie podziewa kropka ?? ciekawe jak tam Agatka -szajowa ?-bo chyba miała isc do lekarza ja dostałam juz 3 @ nie lubie jej ![]() ![]() kardsashi moja tez prycha warczy wygina sie jak idzie nie po jej mysli a płacz ma na zawołanie i to taki z łzami ![]()
#2078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wiosny zazdroszczę ![]() Byłyśmy własnie na spacerze, bo piękna pogoda. I Blanka wpadła w furię, był płacz, krzyk i wyginanie się ![]() wcześniej jak z tż była tez tak było. A myślałam że chociaz na spacerach będzie spokój. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2079 | ||||
Zadomowienie
|
Skoro dziś tak szczególny dzień to Margo wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, pociechy z Ewci i małża oraz dużo zdrówka
![]() Fajnego masz syna ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też miałam nadzieję, że nie będzie alergikiem, ale z drugiej strony już wolę żeby był alergikiem niż miał jakąś wadę wrodzoną. Tego się najbardziej bałam przez całą ciążę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdjęcie cudowne ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Śliczny ten rozrabiaka ![]() U nas też dziś piękna pogoda. Słoneczko grzeje nas cudownie. ![]() ![]() Dziś nawet zaliczył dodatkowe mycie pod prysznicem, łącznie z włosami, bo sobie ręce umorusane obiadem we włosy zaczął wycierać. Ale jakoś daliśmy sobie radę. Teraz śpi, żeby mieć siłę na wieczór. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2080 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2081 |
Wtajemniczenie
|
Cześć!
![]() Czytam zza krzaków ale nie miałam czasu na pisanie...Byliśmy w piątek na szczepieniu Ala waży 9200g,ma 75cm. Czy wasze dzieci też są takie pomaranczowe od karotenu..? ![]() ![]() ![]() ![]() Foteczki dzieci super ![]() Margo Wszystkiego Najlepszego w dniu imienin! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-02-28 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Konto usunięte
|
Hej hej jestem, ale mała dzisiaj ma taki dzień, że szok. Marudeus... U lekarza byliśmy, antybiotyk jest niestety, l4 do piątku i w piątek do kontroli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2083 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25374378]Robiłam, robiłam aż skończyłam ![]() Bardzo ładne poncho ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25383628] zapomniałam napisać, że Tymek dzisiaj 6 kroczków zrobił, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-02-28 o 19:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2084 |
Zadomowienie
|
Margos, wszystkiego dobrego. Radosci z kazdego dnia!!!
![]() ![]() ![]() Justi, trzymaj sie jakos. Jutro pewnie bedzie lepiej ![]() sliczny i juz wyrosniety Olivier! Odzywaj sie czesciej! Edzia, moja mala tez jak odkurzacz. Przeleci podloge i okruchow brak ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25425111]Hej hej jestem, ale mała dzisiaj ma taki dzień, że szok. Marudeus... U lekarza byliśmy, antybiotyk jest niestety, l4 do piątku i w piątek do kontroli.[/QUOTE] oj, zdrowka dla Marudeusa ![]() Mala sobie kima a ja chyba jakis serial sobie zapodam... ![]() milej nocy.. AAA, do szydelkowych (Szaja, Bratka) chcialabym zrobic poszewke na poduszke na szydelku. To dobry pomysl? Znam jeden scieg, no moze dwa (chyba polslupek to sie nazywa). Warto, fajnie to wyjdzie?
#2085 |
Wtajemniczenie
|
Chcę kupić małej jakieś fajne zabawki do kąpieli..plecacie coś?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2086 | ||
Zakorzenienie
|
margo, kochaniutka wszystkiego najlepszego, jak najwięcej przespanych nocy i dużo zdrówka
![]() Cytat:
U nas to samo ![]() Sprzątam podłoge parę razy dziennie, a ona i tak gdzieś cos znajdzie ![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25425111]Hej hej jestem, ale mała dzisiaj ma taki dzień, że szok. Marudeus... U lekarza byliśmy, antybiotyk jest niestety, l4 do piątku i w piątek do kontroli.[/QUOTE] Oj biedna Agu. Buziaczek w czółko ![]() Pisałam Wam, że moi rodzice przyjeżdżają. Byli, ogólnie fajnie było. Luiza dostała duuuużo fajnych ciuszków. Ja z moją mamą, to się chyba nigdy nie dogadam. Ona we wszystko sie wtrąca. Była ze mną w kuchni, ja obierałam ziemniaki, a ona tekst - a czemu te ziemniaki tak grubo obierasz ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2087 | |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25421887]
![]() ![]() ![]() ![]() Nie tylko pociągi wchodzą w grę ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25425111]Hej hej jestem, ale mała dzisiaj ma taki dzień, że szok. Marudeus... U lekarza byliśmy, antybiotyk jest niestety, l4 do piątku i w piątek do kontroli.[/QUOTE] Czyli ty na opiece siedzisz z małą w domciu?? ![]() ![]() Cytat:
![]() Bydgoś moja podobne teksty puszcza. Znam to. Najważniejsze że wasza rodzina jest udana a mama pojechała i długo Ci już nie będzie nad uchem nieprzyjemnych uwag puszczała. ![]() Młody mnie zaskoczył. Padł przy butli o 15 i sam z siebie spał 2 godziny ![]() I jeszcze okazuje się, że przy wieczornym zasypianiu jak siedzimy przy nim przy łóżeczku żeby zasnął, nie można mieć z nim kontaktu wzrokowego. Jak nie zwracamy na niego uwagi, to nie jest zainteresowany wstawaniem, ale czuje się pewnie bo rodzic jest i zasypia w 5 minut. ![]() W ogóle dziś mieliśmy 3 dzień bez smoka. Ani minutki. ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2011-02-28 o 19:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 |
Raczkowanie
|
hej, melduję się i ja
![]() ![]() ![]() Już mi lepiej choć biegunka nadal trzyma, grunt że nie ma 40 stopniowej gorączki ![]() Młoda roześmiana ani jej się śni zarazić, strasznie się bałam, ale ani ona ani mąż nie złapali... A tak poza tym, zaczynamy pełzać do przodu, ale mój leniuch podpełźnie tylko i wyłącznie gdy ma przed sobą smoka ![]() a gdy ten jest zbyt daleko rzuca się jak długa na ziemię i krzyczy ![]() Dużo zdrówka chorowitkom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2089 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-02-28 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2090 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ja akurat z moja mam super kontakt. ![]() Cytat:
![]() rozkapryszona. ![]() szaja, Agatkę proszę ucałować w czółko. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
witam donoszę że chrzciny udały się rewelacyjnie wprawdzie było trochę zimno ale Olo był grzeczniutki a przyjęcie miłe aaaaaa i Olo skończył 8 miechów w piątek ![]() świetnie się ostatnio bawi z nami i chichra się ze wszystkiego jakieś pogodne to nasze dziecię się zrobiło ![]() zaczyna się podciągać na prostych nogach i coś mi się wydaje że z raczkowania nicii ![]() za to inne rzeczy mniej poggodne -samochód nam padł i właściwie do niczego się nie nadaje - remont koszt ok.3000zł nie wiem czy warto ![]() koniecznie muszę wybrać się do alergologa bo zauważam że coraz więcej rzeczy go uczula ![]() u nas też lapek został zmasakrowany - dwa klawisze wyjęte i spacja która po zainstalowaniu niestety nie działa już tak dobrze jak niegdyś- te imadełka w rączkach...... ![]() ja na roczek planuję party na dworze i rowerek w prezencie a jak "co się rzuci mi na oko"to najwyżej kupię więc dziwczęta zachęcam do przeczesywania internetu w poszukiwaniu ciekawych zabawek coby było w czym wybierać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Zakorzenienie
|
evean dzięki za odpowiedz. Musze te zmiany skórne zaleczyć, inaczej nigdy się nie dowiem co uczula. A jak już zaleczę to nie wiem czy od nowa wszystko wprowadzać? Kiedyś marchew go nie uczulała, ale teraz kto wie? Zresztą sama nie wiem co robić bo on miał już placki na skórze zanim wprowadzałam jedzenie
![]() Bydgoszczanka ja się z moją też nie dogaduję. Wprawdzie nie puszcza tekstów jak twoja, ale wiecznie się z nią kłóciłam i kłocę do tej pory. Tyle, że moja mieszka kilka bloków obok... bratka gratki za brak smoka ![]() A ja dopiero pół godziny temu mojego uspałam, jestem wykończona. Strasznie wrzeszczący dzisiaj, ciekawe co jest powodem...
#2093 |
Rozeznanie
|
dobry
![]() Dziecię wycałowane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coś tu cicho ostatnimi czasy, czemu???
![]() |
#2094 |
Rozeznanie
|
hej Dziewczynki
![]() no to i ja sie melduje, mam chwilke, bo Stefus jeszcze poklada sie w lozeczku - kokosi sie ![]() Kumkura, najwazniejsze, ze jestes z Adasiem, oczywista sprawa, ze dziecko inaczej sie zachowuje z innymi osobami niz z mamusia, to normalne, nie przejmuj sie jej piep*****m, pomysl, ze najwazniejsze, ze dziecko ma dobra opieke, nawet jesli bedzie rozpieszczane przez ten ulamek czasu kiedy Ciebie nie ma - kobita podbuduje swoja wartosc, Adas skorzysta a Ty spokojnie bedziesz mogla sie uczyc ![]() Evean dawaj foteczki z chrzcin Szaja ucaluj malego Chorutka od nas, biedulka Niunia dobrze, ze z Toba juz ok i ze Malunia sie nie zarazila Ona tak ruszyla mi w koncu waga, ale u mnie akurat mż, cos apetytu nie mam ostatnio ![]() Bydgosiu nie przejmuj sie matula, ja na moja tez czasem psiocze, ale generalnie dobrze sie dogadujemy, do tesciowej tez zmienilam podejscie ![]() Bratka fajnie, ze odwiedzilas mame, mimo rozczarowania, jak to mowi moja tesciowa - rodzicow ma sie jednych i sie ich nie wybiera ![]() ![]() --------------------------------------------------- U nas nocka rewelacja ![]() Jutro do roboty ![]() W domu w sumie bz, niby zostalo wyjasnione wszystko, ale dalej jakis przykry niesmak, moze jak wroce z Sopotu bedzie lepiej, bylam wczoraj porowerkowac na treningu i tego bylo mi trzeba ![]() a tak poza tym jedna z moich trzech psiapsiolek w ciazy dzis w nocy urodzila Jacusia, podobno porod z przebojami i Jacus malenki, ale sa zdrowi i maja sie dobrze ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Zakorzenienie
|
U nas też super nocka
![]() ![]() justin zazdroszczę. Ja siedząc w domu jakoś nie mogę mż, za bardzo mnie tu wszystko kusi. Muszę miec jasne zasady co mogę a co nie. No i cały czas muszę mieć w domu jakieś ciasto dukanowe by mieć do kawy. Jak bym pracowała by było łatwiej.
#2096 | ||||||
Konto usunięte
|
Ośmiorniczki? Delfinki śpiewające?
Cytat:
Gratuluję ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25429251] szaja, Agatkę proszę ucałować w czółko. ![]() Ucałuję ![]() Cytat:
![]() Szukam, szukam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to dobre wieści podajesz ![]() Cytat:
Noc paskudna, przekaszlana, w dodatku (któraś o tym pisała, która???) małą zwymiotowała po podaniu rano antybiotyku. Nic prawie nie je... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2097 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25434660]Ośmiorniczki? Delfinki śpiewające?
Siedzę, i też mi z nosa leci, zatoki bolą... Gratuluję ![]() Ufff dobrze że na tobie się skończyło ![]() ![]() Ucałuję ![]() Brawo ![]() Szukam, szukam ![]() Świetnie napisała ci Justyna, więc nic nie dodam ![]() Ucałuję ![]() No to dobre wieści podajesz ![]() To tak jak ja... Noc paskudna, przekaszlana, w dodatku (któraś o tym pisała, która???) małą zwymiotowała po podaniu rano antybiotyku. Nic prawie nie je...[/QUOTE] Na co dostaliscie ten antyb i jaki? to ze proiotyki to pewnie wiesz - dobrze podawac 2 rozne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2098 |
Rozeznanie
|
Justynko-chyba zapiszę sobie to co napisałaś
![]() Chwalimy się- jest 5-ty ząbek ![]() ![]() Idziemy na spacerek ![]()
![]() |
#2099 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś te niektóre dzieci jakieś nerwowe ![]() Cytat:
![]() U nas bedzie za zimno na takie party ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry. Piękne słońce znowu świeci ![]() Wczoraj poszłam spac zaraz po 21, bo strasznie kręciło mi sie w głowie. Tak nagle zaczęło ![]()
![]() |
#2100 |
Zadomowienie
|
dobry
![]() troszke wiecej dziś pospałam , ale dalej masakra z kreceniem sie i wybudzaniem ![]() Młoda nawet siada na śpiucha w środku nocy - dobrze że nie raczkuje ![]() Kiedy to sie skonczy ![]() ![]() Przecież jak zmienią czas to bedziemy o 4tej wstawac ![]() U was też tak mrozi ![]() dobrze że w dzien słoneczko świeci i jest na plusie - dziś też robimy sobie długi spacer - może do teśców pójdziemy . Młoda zazwyczaj zasypia pod koniec spaceru i zostawiam ją jeszcze na słoneczku żeby dospała . Ciągle jej też coś tam w nosie siedzi , jeszcze po ostatnim katarze nie zeszło całkiem , ale wyciągnąc to - nie mam siły ![]() kumkura gratki za ząbka ![]() bydgoś też by mi sie przydał taki samotny spacer ![]() ![]() szaja moja Gabi swego czasu zwymiotowała lekarstwo , chodziło o paskudny smak , a że miałyśmy kilka leków - mieszałam wszystko i tak jej dawałam , inaczej zbierało ją na wymioty . A tak na marginesie co z fotami - bo nas wkrótce wiosna zastanie ![]() Pokaże wam jeszcze moje niedobre dziecko ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.