Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-01, 13:43   #751
martynka89
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
To jest niemożliwie irytujące. Już nie wspominając o wpływie tych wszystkich wiadomości na moje zdrowie. Brzuch mi zaraz twardnieje. Jak widzę na telefonie, że mój mąż dzwoni, to się boję obierać...
No jak ja sie dowiedzialam ostatnio w jakiej jestem sytuacji to kilka dni do siebie dochodzilam. Mam dwie prace na pol etatu i okazalo sie ze z jednej pracy nie dostane ani grosza bo o tydzien za pozno zmienilam prace gdybym zrobila to tydzien wczesniej to bym dostala. Ale najlepsze jest to, ze jak zmienialam prace to nie bylam w ciazy jeszcze nawet (nie chodzi o to, ze bylam a nie wiedzialam tylko poprostu nie bylo jeszcze wtedy ciazy) ale zasady sa tak glupie ze sie zalatwilam. Myslalam, ze skoro obibokom panstwo pomaga to ja w takiej sytuacji tez pomoc dostane chociaz taka, zeby mi sie ten macierzynski wyrownal z tej drugiej pracy (nie duza kwota ale w takiej sytuacji ma znaczenie) ale nie mam na co liczyc, nie dostane nawet polowy tej kasy co biora kombinatorzy wiec praktycznie zostane na lodzie. Dobrze ze moj TZ ma prace ale nie zarabia duzo a tutaj ceny takie, ze ciezko bedzie wyzyc z jego pensji i mojego macierzynskiego z dzieckiem na utrzymaniu.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 13:43   #752
the_sania
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Moniqac no chcę mieć takie ilości, bo nie będę prac codziennie, albo co drugi dzień. tylko dlatego ale napisałam ten post, bo może jakieś opinie uzyskam od doświadczonych mam i jeszcze raz zweryfikuję listę nie mam jeszcze wszystkiego po tyle sztuk. w sumie bodziaki jedynie
a na Twoim miejscu chyba tak dużo małych ubranek bym nie kupowała

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-03-01 o 13:45
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 13:45   #753
anula_81
Zakorzenienie

a ja dwie godziny!! sprzatalam ciuchy!, jedna reklamowka do smieci(znowu....jak to sie dzieje??) jedna do armi zbawienia i kilka ciuchow, ktore wiem, ze mojej mamie sie podobaja, bo jest chudzina i nosimy czesto ten sam rozmiar, ale tak sie zmeczylam, ze normalnie tchu mi brak, musze cos zjesc, bo burczy w brzuchu a Zosia tego nie lubi
obiad olewam, bo TZ ma spotkanie z grupa projktowa i maja wypasiony lunch a w domu jeszcze zupa szpinakowa ja ide wieczorem spotkac sie z dziewczynami wiec z pewnoscia jaks pizza bedzie

ania2631 a mnie lekarka zwracala uwage, zeby zbyt czesto z kolei nie jesc swiezego ananasa ... nie wiem czemu?!
the sania a co to za brak weny? brak humoru czy jak?
Paulizia mam nadzieje, ze meliska naprawde pomogla i zlosc juz troche przeszla

dziewczonka ale masz juz duzy piekny brzusio! wlasnie sobie uswiadomilam ze musze opis zmienic tez na 31 tydzien

moniqac tak myslalam, ze cie praca wciagnie, ale jesli czujesz sie dobrze i sprawia ci radosc to co robisz, to dlaczego nie. a paczka kurierska chetnie cie wezmiemy
co do cytologii ja mialam raz, jak mialam plamienie, w 25 tygodniu wymaz w pochwy i wszystko mozliwe, ale nei mam pojecia jakie wyniki bo jedyne co sie dowiedzialam ze wyniki w normie
co do uplawow to sie chyba nei mamy co martwic, ze mnie tez Cieknie...ale lekarz widzial i mowil, ze ok, wiec przestalam juz sie nad tym zastanawiac, bo mi to tylko nerwy zzera..
aga pe moj TZ absolutnie nie wyobraza sobei nei byc przy porodzie, zreszta tu w Norwegii rzadko ktory ojciec nie jest, Tz poogladal sobei zdjecia z porodow, poczytal ksiazki i broszury ktore dostalismy od poloznej i pokazywal mi sto razy " zobacz tu wszedzie sa tatusiowie" tak go to cieszy, ze nie umialabym mu odmowic, poza tym nie wiem chce go miec przy sobie
ale rozumiem, ze kobiety nie chca.
moria ale genialne te zdjecia! skad ty je znalazlas!? super, wlasnie TZtowi wyslalam
kwiatecku powiedz oczywiscie TZtowi o upadku moze zrobi ci USG zeby upewnic sie ze wszytko ok, jestem pewna, ze bedzie ok, musi byc Ps. co do uzaleznienia od wizazu...jestem w tej samej fazie tej choroby

mattall tez mam lenia, na szczescie te ciuchy ulozylam bo inaczej wyrzuty sumienia by mnei zjadly na szczescie teraz mam luzik i zjem sobie cos dobrego, a potem spotkanie z kolezankami!

juz sie nei moge doczekac, bo gnusnieje chyba w tym domu!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 13:51   #754
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a ja dwie godziny!! sprzatalam ciuchy!, jedna reklamowka do smieci(znowu....jak to sie dzieje??) jedna do armi zbawienia i kilka ciuchow, ktore wiem, ze mojej mamie sie podobaja, bo jest chudzina i nosimy czesto ten sam rozmiar, ale tak sie zmeczylam, ze normalnie tchu mi brak, musze cos zjesc, bo burczy w brzuchu a Zosia tego nie lubi
obiad olewam, bo TZ ma spotkanie z grupa projktowa i maja wypasiony lunch a w domu jeszcze zupa szpinakowa ja ide wieczorem spotkac sie z dziewczynami wiec z pewnoscia jaks pizza bedzie

the sania a co to za brak weny? brak humoru czy jak?
lenistwo. tak podejrzewam

jedz jedz a ja pizzę jadłam w sobotę i piłam colę i ooooooooooo mam lody w zamrażalniku haha już wiem co zaraz zrobię

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 13:51   #755
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Hejka kochane przeczytalam was musze przyznac po lebkach bo nie mam za duzo czasu a to tyle co udalo mi sie wyczytac
Kwiatecek biedulka, najwazniejsze ze nic sie zlego nie stalo i juz dzisiaj czujesz sie lepiej o usg bym poprosila na wszelki wypadek. Pewnie powodem tych boli jest kaszel, koniecznie zapytaj gina co z nim zrobic. Klapsow nie dostaniesz, upieklo ci sie
agnieszka_pe25 ciesze sie ze hemoglobinka nie spadla (ciekawe jak moja), a i wczoraj wlasnie pobierala mi krew takze na toxo, bo tak mialam na skierowaniu. Co do mieszkania z tesciowa wspolczuje, mam nadzieje ze wytrzymasz
SiLLee bez stanika wygodnie, ale cycki mnie zaczely bolec, a co najlepsze piecze mnie po prawa piersia, nie moge znalezc info na ten temat przypuszczam ze albo mam tam slabo nawilzona skore, albo mi sie rozciaga....
Weredka demoty super musze Tż pokazac
moria44 twarzyczki niemowlaczkow super! szkoda ze ja nie mam zdjecia z usg buzki, ciezko bylo lekarzowi zrobic a tak bym mogla fantazjowac wiem tylko ze usteczka ma wydatne, tylko nie wiem po kim
Dziewczonka no i mnie oczarowalas tym brzusiem jest cudowny i to serduszko teraz musisz avatarek zmienic
ania2631 twoj tez mi sie bardzo podoba piekny
katarzynka00 GRATULACJE za 13pazdziernika

zauwazylam ze byly tu male sprzeczki z vanes. Sama nie wiem co mam o tym myslec... szkoda mi kazdej kobiety, ktora jest w ciazy i zostala opuszczona przez meza/Tż, nie chce jej oceniac. Jakos w glebi serca wierze ze jest w ciazy, tylko lekko sie zagubila w tym wszystkim. Obym miala racje.
vanes za ciebie!

wczoraj mialam gosci, bylo milo, kolezanka z pracy przyjechala z narzeczonym, wygadalam sie troche mowi ze nic nie przytylam tylko mi brzuch wyskoczyl- w co oczywiscie nie wierze, bo wszystkie spodnie i bluzki leza w szafie juz nieużywane od wrzesnia

zdalam egzamin na technika BHP nie wierze!!!

wczoraj w ogole mialam dzien wyjatkowy, garderoba mojej stokrotki sie powiekszyla mowie wam dziewczyny ze was ..........KOCHAM.

Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 13:55   #756
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia5 Pokaż wiadomość
Zaintrygowała mnie też sprawa Vanes - nie wiem co o tym myśleć. Każdy ciążę przechodzi inaczej... Zmierzyłam się na wysokości pępka i mam 86 cm. A jeżeli chodzi o wagę to przytyłam 2 kg. Jest to pewnie związane z moją dietą. Lekarz mówi, żeby się tym nie martwić, bo ciąża rozwija się prawidłowo i to jest najważniejsze.
Pozdrawiam Was serdecznie
Tak jak już pisałam - jestem skłonna uwierzyć, że brzuch może być niewielki, ale jak już posty się nie kleją (informacje wręcz wykluczają!) to zapala się czerwona lampka.
Poza tym - Ty masz termin na koniec maja i więcej w pępku.

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
To nie do końca tak, nastawiałam się na poród SN, ale najpierw położna, a potem mój gin utwierdzili mnie w przekonaniu, że mam się raczej nastawiać na CC. Do tego nasz mały uparciuch ma cały czas główkę pod moją prawą piersią
To mnie się coś porąbało. Wydawało mnie się, że właśnie chciałabyś cc, ale już wiem - to Moria chciała

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
na to tez nie ma reguly, moja psiapsiola (chudzinka) rodzila drugiego syna nie wiem ile, ale mialam po sn rozwalony pecherz, kleszcze i inne bajery, ogolnie masakra, nic lepiej niz z pierwszym nie bylo, a z pierwszym skonczylo sie cc. maluchy obydwa ponad 4kg mialy a ona taka drobniusia

Mów mi jeszcze
Ja też drobinka jestem, jak urodziłam tego mojego brzdąca to panie pielęgniarki z neonatologicznego dziwiły się, że dałam radę (przed ciążą 46-47 kg/164 cm i wąskie biodra - 84-85cm) i to bez komplikacji (tylko nacięcie bez pytania) i w miarę szybko (8 godz.). A mały 4430 g i 62 cm.

Idę zupę sprawdzić

Dziewczonka, Ania1631 - cudne brzucholki

Co do cytologii - ja miałam. A toxo - 2x

Edytowane przez listopadowa80
Czas edycji: 2011-03-01 o 13:56
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 13:55   #757
martynka89
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie.

Ile koszul i podkladow poporodowych zabrac do szpitala? Mam nadzieje, ze wyjde po 3dniach wiec koszule pewnie ze 4 wezme bo jedna do porodu i na kazdy dzien na zmiane a co z tymi podkladami? Ile mozna tego zuzyc? Bo nie chce zeby sie okazalo, ze zabraknie.
Stary 2011-03-01, 13:55   #758
matallewar
Zakorzenienie

Co do gazetki z tesco, to ja nie wiem, jak oni liczą oliwkę j&j drugą za pół ceny, a łączni 18zł
W Rossmannie oliwka kosztuje 10 zł

moniqac, the_sania Mi się wydaje, że jakieś na 56 trzeba mieć, bo nawet jeśli dzidzia teraz jest ponad normę, to przecież:
- może urodzić się 2-3 tygodnie przed terminem i wtedy będzie mała
- może przestać tak szybko rosnąć pod koniec ciąży i urodzi się 56, a wtedy w 62 będzie pływać

Ja wychodzę z założenia, że jeśli nie wykorzystam, to wystawię na allegro nieużywane po prostu

anula Ja pobiłam samą siebie. Tak długo siedziałam w piżamie i nie szłam pod prysznic, że nie pojechałam w ogóle, bo bym się nieźle spóźniła... i będę musiała gina o zwolnienie poprosić. W sumie wina ciąży, nie?? To przez nią chce mi się spać, nie mam siły i ledwo siedzę... A gin mi obiecał, że wystawi z datą wsteczną, bo nie chce mi dawać nie l4 na 1,5 miesiąca...

Lalala... Nic mi się nie chce i do tego mi niedobrze.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 13:58   #759
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Och, jak nie urok, to sr...czka, zawsze coś. Mąż mi właśnie zadzwonił, że zaczyna nową robotę od 17 marca, a dziś to tylko szkolenie było. Dwa tygodnie nie będzie zarabiał, chyba że w starej robocie coś mu się uda załatwić. Bez kasy, bez ubezpieczenia, a ciągniemy już ostatkiem rezerw finansowych i pożyczamy... Bez słów po prostu. Jakby nie umieli mu tego powiedzieć wcześniej... Ja już po prostu mam dość!! Dlaczego w tym kraju tak ciężko o normalną robotę i normalną płacę....
przykro mi Weredko
Trzymam kciuki abyście jakos wyszli z tego impasu !!

ania2631 super brzus ! W końcu w ciazy jestes , nie ????????????????? Więc musi byc brzus

mimbi; spadłas mi z nieba, wiesz Fajowa gazetka ! dziekowac przyda się na pewno, zwłaszcza ze tesco mam bliziusio

moniqac, a nie masz już dośc pracki ? do kiedy chcesz pracować ? Ja jak wróce, to max do końca marca (no góóóóóóra 04 kwiecień, bo 05 zaczynam szkołe rodzenia a 06.04 idę do lekarza, to juz 30 tc będzie... )
Nie masz problemu z wkładaniem skarpetek? Bo mnie to najbardziej męczy nie samo chodzenie do pracy, tylko ubieranie
Podobno na przeprowadzki najlepsze są soboty i środy
Czekamy na zdjęcia !! Już z górki, za chwilkę bedziesz u siebie !!
Nie kupuj na 56 !! Szkoda kasy sądze

anula_81 ta szpinakowa musi być wyborna
do kiedy masz L-4 ?

Agnieszka.M, ale Cie dzidzia potraktowała... wiesz co, moja mama kiedyś dawno temu, potknęła się na mokrej podłodze i upadła na oparcie od kanapy.. wówczas złamała żebro. pamietam że objawiało się to m.in tym, że przy kaszlaniu był nieziemski ból.. czy dzidziuś moze miec tyle siły ? pojęcia nie mam moze nie tyle złamał, co po prostu stłukł ??
a zegarki przestawia się w ostatni weekend marca Doczekac sie nie mogę

hahaha matallewar, dobra jestes hihi Uwielbiam takie leniuszki Jestem identico

24Kasia86 no to świetujemy Twój exam !!!! BRAWO

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-03-01 o 14:00
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 14:04   #760
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie.

Ile koszul i podkladow poporodowych zabrac do szpitala? Mam nadzieje, ze wyjde po 3dniach wiec koszule pewnie ze 4 wezme bo jedna do porodu i na kazdy dzien na zmiane a co z tymi podkladami? Ile mozna tego zuzyc? Bo nie chce zeby sie okazalo, ze zabraknie.
Po co aż 4?
Ja biorę max 2 + coś do zniszczenia na sam poród...
Przecież koszuli nie musisz codziennie zmieniać? A jeśli dzidzia będzie mieć żółtaczkę i tydzień w szpitalu, to weźmiesz 8?

ddaaiissyy Ja wcale się nie lubię. Zbudynienie mnie dopadło "mam jeszcze mnóstwo czasu, to sobie PITa rozliczę, to sobie pranie zrobię", a potem "KTÓRA JEST GODZINA??"
Mam nadzieję na to zwolnienie od gina, bo inaczej nie skończę studiów Moi wykładowcy przykładają dużą wagę do obecności, a zwłaszcza, że od maja mnie nie ma, a są święta i kilka zajęć przepada...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-01, 14:06   #761
24kasia86
Wtajemniczenie

zjadlam wlasnie 4mandarynki

matallewar ja tez musze dokupic ciuszki na 56 w razie W. Chodzisz moja stokrotka na duza panienke sie zapowiada...ale dzisiaj sobie zdalam sprawe ze tak naprawde za miesiac moge urodzic a wtedy moze byc mniejsza

kurde korci mnie zeby do szkoly jechac i odebrac ten dyplom tylko ze stanie w tramwaju mnie przeraza
bylam na poczcie (zaplacilam rachunki w tym OC Tżta i stracilam 634zl ) ale mnie przpuscili, potem wybralam sie do apteki i tam stalam dobre pol godziny
pogoda piekna, zalozylam moje pumki (Tż mi w niemczech kupil orginalne) i o wiele lepiej mi bylo niz w kozakach. Jakby sie tak pogoda utrzymala, to moze nie musze kupowac kurtki??? ale jakies spodnie by sie przydaly musze po lumpach pojezdzic

szkoda ze Tż tyle pracuje moglby mnie zawiesc do szkoly i na zakupy.

to sie rozpisalam.
Nikosia

Stary 2011-03-01, 14:08   #762
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Jeszcze w kwestii pralek, bo byl tez taki temat - pamietajcie moje drogie, ze pranie krotkie/szybkie przeznaczone jest zwykle do prania rzeczy lekkich na polowe wsadu, a nie do wszystkiego! Czyli nie wolno prac ciagle na tym szybkim np. bluz, jeansow, poscieli etc. bo mozna uszkodzic beben - moja ciotka potraktowala tak dwa Bosche. Poza tym pamietajcie, ze obliczamy zawsze ciezar MOKREGO prania, wiec trzeba wziac poprawke, ze nie zawsze warto wpychac do pralki "na chama", bo mozna sobie naprawde sporo zdrowia popsuc. Ja mam zasade - tshity, bielizna etc. na krotkim, a ciezkie rzeczy - na roznych innych programach.

I jeszcze gazetka z Tesco
http://itesco.pl/promocje/gazetki/wy...16.03.2011.pdf
Mimbi w kwestii pralek się z Tobą nie zgodzę, 5 lat pracowałam w serwisie autoryzowanym AGD i mogę napisac tyle, że maks. wsad prania podawany jest zawsze jako pranie suche, a nie mokre. Krótkie programy tyczą się z reguły ubrań delikatnych m.in. wełny, która po namoknięciu jest naprawdę ciężka. Jeżeli chodzi o uszkodzenia pralek wynikające z przeciążenia bębna zdarzają się naprawdę sporadycznie i to tylko wtedy, gdy ludzie naprawdę upychają suche pranie na maksa, aż bębna nie można zamknąc - co jest w ogóle bez sensu - takie pranie przede wszystki dobrze się nie wypierze, a po drugie gwarantuje - jest niewypłukane

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Wrzucam mój wielki brzucholek 25 tydzień..
Też zmierzyłam się na wysokości pępka i chyba wszystkich przebije uwaga mam 112 cm.Jeszcze trochę to centymetra mi zabraknie
Ania brzuszek piękny
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 14:10   #763
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Och, jak nie urok, to sr...czka, zawsze coś. Mąż mi właśnie zadzwonił, że zaczyna nową robotę od 17 marca, a dziś to tylko szkolenie było. Dwa tygodnie nie będzie zarabiał, chyba że w starej robocie coś mu się uda załatwić. Bez kasy, bez ubezpieczenia, a ciągniemy już ostatkiem rezerw finansowych i pożyczamy... Bez słów po prostu. Jakby nie umieli mu tego powiedzieć wcześniej... Ja już po prostu mam dość!! Dlaczego w tym kraju tak ciężko o normalną robotę i normalną płacę....
iuki

Trzymam aby się udało.
My też jedziemy na oparach ( czasami mam wrażenie, że absurdu ). Mojemu TŻ pracodawca zalega 5 pensji, a 10 marca będzie już 6
Dzisiaj przyszło info, że jakiś nowy inwestor chce przejąć firmę razem z pracownikami, a po podpisaniu nowych umów zaraz wyrówna zaległości. Oby
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 14:10   #764
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Po co aż 4?
Przecież koszuli nie musisz codziennie zmieniać? A jeśli dzidzia będzie mieć żółtaczkę i tydzień w szpitalu, to weźmiesz 8?
Hehe lepiej mieć więcej niż chodzi w brudnej, nie?
Nie wiem czy bierzesz pod uwagę to, że może Ci gdzieś mleko polecieć z cyca albo krewką się ubrudzi bo Ci majtusi nie pozwolą zakładać???!
Albo dzidzia Cie obrzyga?!
No i co, zaraz będziesz dzwonić do Tżta albo mamy i będzie ratunku

A w dodatku jeszcze ciepło itd.

Lepiej nosić, niż się prosić.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 14:11   #765
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

matallewar, sądze, że jak przedstawisz L-4 to nie będą robić zadnych problemów. Miałas prawo gorzej się czuć !

Kasia, bo prawda taka, ze pieniażki lecą jak woda a co do pogody to słyszałam dzis, ze od piatku ma zacząc sie robić coraz cieplej.. ale czy to już wiosna...
na samą mysl , ze nie bedzie sie tak grubo trzeba ubierac, robi mi się lepiej !!

dziewczynki, te które były podobnych wymiarów jak ja przed ciażą ... znaczy nosiłyscie XS-S - proszę powiedzcie mi jaki kupowałyście rozmiar koszuli nocnej ?? S, M czy moze XL
chce kliknąć i mam zgryza co wybrac

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-01, 14:12   #766
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Po co aż 4?

ddaaiissyy Ja wcale się nie lubię. Zbudynienie mnie dopadło "mam jeszcze mnóstwo czasu, to sobie PITa rozliczę, to sobie pranie zrobię", a potem "KTÓRA JEST GODZINA??"
Mam nadzieję na to zwolnienie od gina, bo inaczej nie skończę studiów Moi wykładowcy przykładają dużą wagę do obecności, a zwłaszcza, że od maja mnie nie ma, a są święta i kilka zajęć przepada...
Tz bedzie codziennie przychodzil wiec jak koszula bedzie do prania to zabierze i jak bym miala dluzej niz 3 dni zostac to by mi wyprane przyniosl. Nie wiem ile wziasc dlatego pytam. Nie mowie, ze codziennie trzeba zmieniac, ale po porodzie podobno niespodzianki sie zdarzaja takie jak plama od mleka czy krwi w razie by sie podklad obsunal.
Stary 2011-03-01, 14:13   #767
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

ania2631 Piękny brzuszeczek
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 14:16   #768
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Ja też drobinka jestem, jak urodziłam tego mojego brzdąca to panie pielęgniarki z neonatologicznego dziwiły się, że dałam radę (przed ciążą 46-47 kg/164 cm i wąskie biodra - 84-85cm) i to bez komplikacji (tylko nacięcie bez pytania) i w miarę szybko (8 godz.). A mały 4430 g i 62 cm
no wlasnie jak to jest z tym nacieciem? slyszalam ze to podobno bardziej boli niz sam porod??
coraz czesciej mysle co mnie czeka, nie boje sie samego bolu tzn. nie az tak, wiem ze wszystko jest do przezycia. Tylko ja bardziej sobie zadaje pytanie :NA JAKICH LEKARZY TRAFIE? CZY BEDA MNIE OLEWAC CZY SIE MNA ZAOPIEKUJA JAK NALEZY??
TO MNIE PRZERAZA NAJBARDZIEJ.

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

24Kasia86 no to świetujemy Twój exam !!!! BRAWO
wiesz jak sie ciesze do tej szkoly zapisalam sie przy okazji, dla wlasnej satysfakcji, nikomu sie nie chwalilam co i jak. Bylo ciezko na egzaminach, duzo zajec opuszczalam przez prace. Mielismy super wykladowcow. To szkola policealna, ale czulam sie tam jak na studiach, wysoki poziom. W styczniu mialam egzamin panstwowy, strasznie sie balam, pisalam o tym na forum...a tu prosze zdalam... jestem w szoku. Mam juz Techika Ekonomiste, ale po tym kierunku nie moglam znalezc pracy, Bhp jest ciekawsze no i skonczone w 2011...na swiezo, ze tak powiem strasznie bym chciala isc na studia w pazdzierniku. Wszystko zalezy jak sie z kasa ulozy
Nikosia

Stary 2011-03-01, 14:19   #769
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
no wlasnie jak to jest z tym nacieciem? slyszalam ze to podobno bardziej boli niz sam porod??
coraz czesciej mysle co mnie czeka, nie boje sie samego bolu tzn. nie az tak, wiem ze wszystko jest do przezycia. Tylko ja bardziej sobie zadaje pytanie :NA JAKICH LEKARZY TRAFIE? CZY BEDA MNIE OLEWAC CZY SIE MNA ZAOPIEKUJA JAK NALEZY??
TO MNIE PRZERAZA NAJBARDZIEJ.

wiesz jak sie ciesze do tej szkoly zapisalam sie przy okazji, dla wlasnej satysfakcji, nikomu sie nie chwalilam co i jak. Bylo ciezko na egzaminach, duzo zajec opuszczalam przez prace. Mielismy super wykladowcow. To szkola policealna, ale czulam sie tam jak na studiach, wysoki poziom. W styczniu mialam egzamin panstwowy, strasznie sie balam, pisalam o tym na forum...a tu prosze zdalam... jestem w szoku. Mam juz Techika Ekonomiste, ale po tym kierunku nie moglam znalezc pracy, Bhp jest ciekawsze no i skonczone w 2011...na swiezo, ze tak powiem strasznie bym chciala isc na studia w pazdzierniku. Wszystko zalezy jak sie z kasa ulozy
no to tym bardziej sprawiłas wielką niespodzianke, nie tylko sobie ale wszystkim dookoła ! Dzielna dziewczynka jestes
na pewno na studiach będzie Ci już łatwiej bo masz solidne podstawy

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-01, 14:20   #770
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
matallewar, sądze, że jak przedstawisz L-4 to nie będą robić zadnych problemów. Miałas prawo gorzej się czuć !

Kasia, bo prawda taka, ze pieniażki lecą jak woda a co do pogody to słyszałam dzis, ze od piatku ma zacząc sie robić coraz cieplej.. ale czy to już wiosna...
na samą mysl , ze nie bedzie sie tak grubo trzeba ubierac, robi mi się lepiej !!

dziewczynki, te które były podobnych wymiarów jak ja przed ciażą ... znaczy nosiłyscie XS-S - proszę powiedzcie mi jaki kupowałyście rozmiar koszuli nocnej ?? S, M czy moze XL
no dokladnie na sama mysl o sloneczku i ciepelku chce mi sie zyc
dobre pytanie ja nie kupilam jeszcze, widzialam ostatnio fajne, ale byly duze moze kupic jedna wieksza, druga mniejsza-ta ktora sie zalozy po porodzie nie mam pojecia. Chetnie poczytam co inne mysla na ten temat
Nikosia

Stary 2011-03-01, 14:21   #771
Martulka000
Raczkowanie

Kurczę... Muszę się zmobilizować i iść po wyniki badań do 16... Tak mi się nie chce, a jutro wizyta u mojej gin...

Pytanko mam. Kochane jak wcześniej nie miałam robionego obciążenia to teraz jak jestem w 32 tyg to każe mi robić mimo wszystko, czy już jest za późno ??
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-01, 14:24   #772
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
no to tym bardziej sprawiłas wielką niespodzianke, nie tylko sobie ale wszystkim dookoła ! Dzielna dziewczynka jestes
na pewno na studiach będzie Ci już łatwiej bo masz solidne podstawy
studiowalam rachunkowosc i finanse ale po roku zrezygnowalam ze wzgledu na kase wlasnie, kierunek tez byl trudny...i tak sie potoczylo. Teraz mam sily i checi wieksze, mam nadzieje ze cos z tego bedzie

ide ogarnac w mieszkanku ale mi sie chce hehe

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Kurczę... Muszę się zmobilizować i iść po wyniki badań do 16... Tak mi się nie chce, a jutro wizyta u mojej gin...

Pytanko mam. Kochane jak wcześniej nie miałam robionego obciążenia to teraz jak jestem w 32 tyg to każe mi robić mimo wszystko, czy już jest za późno ??
a czemu nie mialas? (moze pisalas ale moglam nie doczytac )
Nikosia

Stary 2011-03-01, 14:24   #773
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Hehe lepiej mieć więcej niż chodzi w brudnej, nie?
Nie wiem czy bierzesz pod uwagę to, że może Ci gdzieś mleko polecieć z cyca albo krewką się ubrudzi bo Ci majtusi nie pozwolą zakładać???!
Albo dzidzia Cie obrzyga?!
No i co, zaraz będziesz dzwonić do Tżta albo mamy i będzie ratunku

A w dodatku jeszcze ciepło itd.

Lepiej nosić, niż się prosić.
Myślę, że i tż i moja mama będą codziennie, więc w razie czego przywiozą Zwłaszcza, że tż będzie miał 5 minut autem, a mama jakiś 25 autobusem
A jak mam brać 4 koszule i resztę zaplanowanych rzeczy, to za małą torbę chyba mam
Poza tym wiem, że się może ubrudzić, ale co to ja muszę chodzić codziennie w nowej, wyprasowanej i czystej? Teraz śpię w takiej, na którą czasem siara poleci, ale nie piorę jej codziennie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-01, 14:27   #774
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
aga pe moj TZ absolutnie nie wyobraza sobei nei byc przy porodzie, zreszta tu w Norwegii rzadko ktory ojciec nie jest, Tz poogladal sobei zdjecia z porodow, poczytal ksiazki i broszury ktore dostalismy od poloznej i pokazywal mi sto razy " zobacz tu wszedzie sa tatusiowie" tak go to cieszy, ze nie umialabym mu odmowic, poza tym nie wiem chce go miec przy sobie
ale rozumiem, ze kobiety nie chca.
no moj tez chcial byc, a ja mu pozwolil byc przy cesarce i to takiej robionej "na gwalt" to dopiero bylam szczesliwa, chociaz nie dalabym sie pokroic bez niego, tak strasznie sie balam, a teraz jak bede miec cc to jakos mniej mi zalezy na obecnosci na sali chociaz bym chciala. On tez chce, zawsze chcial i zawsze podkresla ze dobrze ze sie zdecydowal bo to obrazy ktore zostaja na zawsze w pamieci. chociaz moja tesciowa tez bardzo ostrzegala zeby sobie darowal
my tak z natury nikogo nie sluchamy, bo drugie tez mielismy sobie darowac w jej opinii
Cytat:
agnieszka_pe25 ciesze sie ze hemoglobinka nie spadla (ciekawe jak moja), a i wczoraj wlasnie pobierala mi krew takze na toxo, bo tak mialam na skierowaniu. Co do mieszkania z tesciowa wspolczuje, mam nadzieje ze wytrzymasz
hej kasiu
ale ja u mamy a nie u tesciowej ale nie moge wytrzymac tak samo
jak czlowiek jzu iles lat mieszka sam i nagle laduje u rodzicow czy u tesciow to zalamka. chyba impreze zrobie na serio jak sie wprowadze
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 14:32   #775
Martulka000
Raczkowanie

Kasiu wiesz czego nie mogę pojąć ?? Że wszystko się opiera o tą kasę... Człowiek chce się rozwijać a tu dupa może wyjść i trzeba sobie odmawiać. Mam nadzieję, i trzymam żeby Ci się udało.
W tym roku u mnie nici z matury. A może jest ktoś chętny iść za mnie ?? Ja w szkole się nie pokazuję już kupę czasu... Do Poznania do szkoły mam 100 km i postanowiłam, że nie będę dojeżdżać. Mam tylko cichą nadzieję, że zdam

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Kasiu Bo ja od samego początku ciąży cukru nie miałam robionego. Tak lekarze zadbali, a ja nie wiedziałam, że to należy do podstawowych badań. W każdym razie teraz ta pani doktor do której chodzę wzięła się za to. I badania cukru z krwi miałam robione w czwartek

Matall a ja do szpitala mam mega daleko... Normalnie z okna widać gdzie jest patologia. A na przeciw patologicznego oddziału jest położnictwo... . W szpitalu tylko mój TŻ mnie odwiedzi. Bo rodzinki tutaj nie mam żadnej
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-01, 14:37   #776
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko właśnie ja nie będę mieć L4, tylko zwykłe zaświadczenie lekarskie, bo nie mam umowy o pracę

Ja kupiłam L, bo przecież rosnę

martynka To jak tż będzie codziennie, to może też donieść czyste, nie?
Ja tylko myślę, że (zresztą na szkole rodzenia też tak mówili) dwie wystarczą, a jak coś, to zawsze ktoś może donieść

24kasia86 Ja zaś słyszałam, że nacięcia się w ogóle nie czuje.
A teraz prawie wszędzie mówią o przygotowaniu krocza i jego ochronie... Żeby nie było potrzeby nacinania...

Gratulacje za egzamin
Ja bym się chciała w grudniu obronić...

A po porodzie nie od razu będziesz mieć mały brzuszek, Kasiu. Z tego, co mówiła położna i co czytałam - na wyjście lepiej wziąć ciuchy ciążowe, bo brzuch się wolno wchłania.

Martulka Ja robiłam "po terminie". I teraz będę powtarzać za jakieś 3 tygodnie. Więc najlepiej spytaj. Teraz się raczej każdej kobiecie robi.
Ja mam zaś całą niedaleko, poza teściami i rodziną tż.
Ale do szpitala tylko tż, mama i tata. Reszta poczeka raczej, bo w domu to inne warunki i w ogóle Poza tym te 2-3 dni chyba wytrzymają

W ogóle jak to jest z tymi odwiedzinami? Bo w pierwszym tygodniu, to chyba lepiej, żeby dużo osób nie przychodziło?
Przecież kobieta wymęczona, i mama i dzidzia jeszcze nieprzyzwyczajone do tego, że są w domu...
Kiedy tak zamierzacie przyjmować pierwszych gości? (bo zakładam, że cała masa ludzi będzie chciała przyjść, zobaczyć małe - rodzina, znajomi...)

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-01, 14:39   #777
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że i tż i moja mama będą codziennie, więc w razie czego przywiozą Zwłaszcza, że tż będzie miał 5 minut autem, a mama jakiś 25 autobusem
A jak mam brać 4 koszule i resztę zaplanowanych rzeczy, to za małą torbę chyba mam
Poza tym wiem, że się może ubrudzić, ale co to ja muszę chodzić codziennie w nowej, wyprasowanej i czystej? Teraz śpię w takiej, na którą czasem siara poleci, ale nie piorę jej codziennie
Nie wszyscy mogą mieć tyle szczęścia co Ty z tą mamą i Tżtem
A co do brudnej koszuli to oczywiście Twoja indywidualna sprawa jak się będziesz czuła. A co do plam od siary, jak mleko się już zrobi to trochę inaczej to wygląda (i nieładnie pachnie )
Dla mnie osobiście 4 koszulki są ok. Bo już wiem co to znaczy.
Cytat:
studiowalam rachunkowosc i finanse ale po roku zrezygnowalam ze wzgledu na kase wlasnie, kierunek tez byl trudny...i tak sie potoczylo. Teraz mam sily i checi wieksze, mam nadzieje ze cos z tego bedzie

ide ogarnac w mieszkanku ale mi sie chce hehe

Podziwiam Cie Jaka ambitna dziewczyna

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 14:42   #778
Martulka000
Raczkowanie

Matall moja mama chce przyjechać jak już będę w domu i pomóc mi przy domowych czynnościach. Bo teściowa raczej nie ugotuje i nie posprząta (bo od domowych czynności serce ją boli ). Więc mama się zadeklarowała, że przyjedzie. Więc wynika, że gościa będę miała zaraz jak wrócę do domu z dzidzią. Moja koleżanka już też się wpraszała os razu jeszcze do szpitala... Ale po co ?? Jestem zdania, że najlepiej będzie odczekać sobie jakieś 2 tygodnie i później pokazywać co się urodziło. W przeciągu tego czasu przynajmniej odpoczniemy i te bóle nam miną
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-01, 14:46   #779
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dziewczonka, bardzo ładny wypielęgnowany brzusio .

dzięki matallewar - musze powiedzieć żeby mi zrobił.

saniuś - daję radę wczoraj byłam zmęczona, jeszcze ten remont, zakupy, odzwyczaiłam się od wstawania porannego, nie mam zamiaru pracować dłużej niż muszę i niż dam radę, dziękuję za pamięć .

Kwiatecek - właśnie nie wiem dokładnie - dlatego tu prosze o opinię - zaraz się dowiemy .

agus - ale ja mam żółte .
jak ja bym zjadła wątróbkęęę ale zawsze boję się ją robić.

anulinka jednak się upomnę .

saniuś - dużo masz tego na 56 . ja się zastanawiam czy w ogóle na 56 kupować, skoro mój bobasek takie wielkolud .

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

no powiem Ci Kochana, że jak się ma tak mało miejsca to ciężko coś mądrego wymyśleć. jeszcze kosz na brudy.... właśnie czyli już nie mam wolnej przestrzeni - dobrze że słupek ma taki oddzielny kosz na brudy - będzie dla malucha.

z tym wprowadzeniem się....... nie wypowiem się .....
co masz kochana zolte, bo nie czaje ?

ja w ogole jestem jakas nieprzytomna
wszystko mnie wkurza
spac mi sie chce
mam ochote na cos, nie wiem na co
marduna jestem
zadne karuzelki w miescie mi sie nie podobaja
eeeeeeeeeeeeeeeeeee

dzisiaj robie zamowienie na allegro i w dozie moze mi sie humory poprawia
Stary 2011-03-01, 14:49   #780
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

hej kasiu
ale ja u mamy a nie u tesciowej ale nie moge wytrzymac tak samo
jak czlowiek jzu iles lat mieszka sam i nagle laduje u rodzicow czy u tesciow to zalamka. chyba impreze zrobie na serio jak sie wprowadze
oj wybacz mi za ten blad... nie wiem skad mi sie to wzielo nie lubie sie mylic i teraz mi glupio
ale rozumiem, ja bym u mojej kochanej babuni tez dluzej niz weekend nie wysiedziala, tu mi dobrze choc sie nudze, moglabym jakos ciotke na kawke miec
ale kolezanki sie powoli do mnie wybieraja...

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Kasiu wiesz czego nie mogę pojąć ?? Że wszystko się opiera o tą kasę... Człowiek chce się rozwijać a tu dupa może wyjść i trzeba sobie odmawiać. Mam nadzieję, i trzymam żeby Ci się udało.
W tym roku u mnie nici z matury. A może jest ktoś chętny iść za mnie ?? Ja w szkole się nie pokazuję już kupę czasu... Do Poznania do szkoły mam 100 km i postanowiłam, że nie będę dojeżdżać. Mam tylko cichą nadzieję, że zdam

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Kasiu Bo ja od samego początku ciąży cukru nie miałam robionego. Tak lekarze zadbali, a ja nie wiedziałam, że to należy do podstawowych badań. W każdym razie teraz ta pani doktor do której chodzę wzięła się za to. I badania cukru z krwi miałam robione w czwartek
to uczysz sie zaocznie. Ja szkole srednia skonczylam dziennie, zaraz po gimnazjum, dojezdzalam 20km autobusem do drugiego troche wiekszego miasteczka. Ale 100km? to sie z jednej strony nie dziwie tobie
no a takie studia zaoczne kosztuja okolo 400zl na miesiac, wiadomo dziennie nie pojde bo musze sie stokrotka zaopiekowac, no i mysle za jakis rok/dwa wracac do pracy. O ile nie bedzie to praca na produkcji na 3zmiany lub praca w ochronie 200h stania bo tego nie zniose
trzymam kciuki za maturke nie jest taka trudna, a z czego zdajesz? teraz mata chyba obowiazkowa-oj oj.

kurde to lekarze maja wiedziec czy to nalezy do podstawowych badan a nie ty. Dobrze ze zmienilas ginekologa, czy bedziesz robic badanie na krzywa cukru? nie wiem, ale chyba tak... choc ono najbardziej jest wiarygodne miedzy 24 a 28tc.
Nikosia

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości