|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
No i wróciłam już z uczelni i powiem wam ,że do jazdy autem chyba się już nie nadaję! co ja dzisiaj robiłam to przeszło ludzkie pojęcia przecież, jak ścinałam zakręty startowałam aż mnie w fotel wbijało, gwałtownie strasznie a jak zaparkowałam pod blokiem...wstyd
rozkojarzona jestem strasznie tak samo jak inwalidzi albo dzieci w aucie mają naklejke z tyłu to ja powinnam mieć uwaga baba w ciąży za kierownicą! bo stanowiłam zagrożenie na maksa ![]() ![]() piękny dzień dzisiaj, chce mi się spać bo w nocy nie zmrużyłam oka ale szkoda dnia... co do brzuszka mój też się raczej nie obniży bo dziecie na maksa nisko ,główką napiera a brzuch wcale się nie obniżył jakoś, same widziałyście
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
chociaż Octenisept ponoć kosztuje ok 30 zł ![]() ale Sterimar Baby widziałam wczoraj w aptece za 18zł, mogłam kupić,
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
mi też tak gorąco. Właśnie od rana wietrzę całe mieszkanie a i tak gorąco, nawet siedząc przy kompie zalewam się potem
|
#2914 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to jak ją zmotywować by wyszła? uparciuszek małyCytat:
co to leko? ![]() no i dołączyła do mnie i gorączka |
||||
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
mordka, a poza tym jak się czujesz?
blackrose współczuję! ja w 37 tc miałam antybiotyk i okropnie chorowałam ;/ wylecz się
|
#2916 |
|
Wtajemniczenie
|
i to za małą butelke. Dlatego ja sobie kupie Asept. Używałam osobiście i na rany idealny. W aptece powiedział że to duża różnica w składzie nie jest.
|
|
|
|
#2917 |
|
Zadomowienie
|
dopiero dotarłam do domu
u lekarza byłam, BEZ ZMIAN 1cm rozwarcia i NIC więcej żadnych skurczy, bóli, NIC 39t 3d już nici z planu, mały chyba sobie gra na nosie ![]() wykończona jestem, byłam u przyjaciółki na herbatce, 3 piętro ![]() może coś pomoże Mordka widziałam, że Ty też bez zmian, może jakoś uda nam się spotkać na porodówce ![]() (jakby co to ja mam krótsze rude włosy, Magda )Castia gdzie Ty tym autobusem jeździsz?? Zahacz o Toruń w końcu 2 osoby masz do zabrania |
|
|
|
#2918 |
|
Raczkowanie
|
o losie jak ten mały daje mi dzisiaj popalić
Kasia ona nawet chyba nie jest ginekologiem bo na swojej pieczątce nie miała takiej informacji. a po za tym szlak mnie trafia bo co pół godziny dzwoni Tż z pracy jak sie czuje czy nie rodzę. eh zapomniała bym wczoraj pod wieczór o mało co a obydwoje zawału byśmy nie dostali siedzimy sobie przy laptopie a tu nam się sama karuzela w łóżeczku włączyła zaczęła się kręcić grac i świecić no zdębieliśmy ![]() tak patrzyliśmy eis osłupiali przez minute aż Tż ja wyłączył a potem była 10 minut ciszy miedzy nami z tego szoku |
|
|
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
mordka ciekawe kiedy twoje dziecie zechce ujrzec ten swiat
blackrose zdróweczka kochana u mnie w szpitalu gdzie mam rodzic zakaz odwiedzin. kurde nawet TZ nie moga wchodzic. jak urodze to nie bedzie mial mi kto z mała posiedziec zebym sie chociaz po ludzku wykapała ![]() juz nie mowiac o tym ze TZ raczej by chciał swoje dzieło odrazu zobaczyc ehhh bede musiała radzic sobie sama samiuteńka...to napieranie na moja dupke mnie rozpierdziela naprawde czuje jakby mała pomyliła drogideneb nie wiem juz sama - chyba zabłądziłam GPS mi nawalił
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-03-01 o 14:05 |
|
|
|
#2920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak w jakimś horrorze z lat 80-tych normalnie |
|
|
|
|
#2921 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() tylko ,że ja bardzo chcę doczekać do ósmego , ciekawe czy mnie posłucha
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eirene, własnie o te podkłady na lóżko mi chodziło... moja torba do szpitala wygląda jakbym jechała na tydzień wakacji.... Cytat:
ale nie wiedzialam jak mam to nazwac i napisać :/Cytat:
|
|||
|
|
|
#2923 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej
Ale miałam tragiczną noc. Najpierw się nie mogłam położyć bo córcia mnie tak waliła po szyjce i takie harce urządzała, że się nie dało pójść spać. A jak już poszłam to starsza cóka obudziła się w nocy i marudziła, spała z nami ale długo nie mogła zasnąć, więc obudziłam się nieprzytomna. Wysłałam ją do dziadków a sama poszłam w kime i przed chwilką wstałam ![]() Gratulacje dla wszystkich nowo rozpoczętych tygodni ![]() Bosti przykra sprawa z tą kradzieżą Cytat:
Cytat:
Dla dziewczyn, które boją się bólu porodowego!!! Polecam przeczytajcie sobie tę broszurkę http://www.rodzicpoludzku.pl/Publika...agodzenia.html i w ogóle wiele innych z tej strony artykułów. Naprawdę warto, zmienia się świadomość pewnych rzeczy po przeczytaniu. Prawda jest taka, że to nie "ja" w całym porodzie jestem najważniejsza choć cały czas tylko o sobie myślę: Czy będzie boleć, czy będzie szybko, czy mnie nie natną?, chcę znieczulenia, zróbcie coś bo nie mam już siły... itd. A najważniejsze jest dziecko nasza rola polega na tym, żeby mu pomóc przejść tą trudną drogę jak najłagodniej, to jemu mamy pomóc bo ono jest od nas zupełnie zależne, to dla niego mamy oddychać, każdy skurcz przybliża nas do szczęśliwego rozwiązania i do chwili kiedy go ujrzymy. Jeśli skoncentrujemy się na naszych odczuciach i na sobie dużo mniej jesteśmy w stanie z siebie dać Cytat:
![]() Cytat:
więc pewnie w tej też nie opadnie
|
|
|
#2924 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kończę powoli 35 tydzień Cytat:
![]() w końcu ![]() Cytat:
![]() mi też ciągle gorąco a tak to zmarzluch jestem zawsze Niutka super że z małą ok ale mogłaby już wychodzić ![]() Cytat:
biedne wy jesteście współczuję tego czekania pewnie i mnie to czeka ale jak tak czytam jak czekacie i nic się nie dzieje to masakra. DZIECI DROGIE!!! WIOSNA JUŻ, CIEPŁO SIĘ ROBI, NIE BAĆ SIĘ!!! WYCHODZIĆ Cytat:
![]() Cytat:
![]() w ogóle tak sobie myślę dużo rzeczy kupujemy bo "taka moda" itp, pewnie przy drugim, i kolejnym dziecku już nie będzie takiego szału a teraz to ja kupuję "żeby było" "na wszelki wypadek żeby leżało w domu" a przecież to można w aptece kupić ale ja chcę mieć już i tyle. głupota wiem przyznaję ale w sumie to takie fajne kupować hehe tylko ta kasa... Cytat:
i biedna myśli: kurczę mamusia z tatusiem kazali wychodzić a ja nie wiem którędy buuu mamusiu zgubiłam się zobaczysz castia mała znajdzie drogę w odpowiednim dla siebie czasie może jeszcze ma parę spraw w brzuszku do załatwienia i chce mieć wszystko na tip top
|
|
#2925 |
|
Wtajemniczenie
|
no to widze ze nie tylko ja mam tak z tym napieraniem na dupke
![]() czyli to normalne skoro wy tez tak macie a juz myslalam ze bede rodzic corcie nie tą dziurka co trzeba ![]() kalinaa ja wlasnie sledze czesto tą stronke "rodzic po ludzku" ale i tak się boje bardzo - czytanie mi nie pomoze w zmniejszeniu strachu ale artykuły ciekaweEirene ona tu rządzi!!! nam pozostaje tylko czekać na królewne
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-03-01 o 14:23 |
|
|
|
#2926 |
|
Raczkowanie
|
no to zobaczy się czy piwo przyśpiesza poród napiłam się aż trzy łyki i zobaczymy co będzie się dziać
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2928 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane !
Znalazłam chwilkę wolnego, Alanek śpiwięc wykorzystam to Tak jak pisałam Wam rano 23 lutego pojechałam do szpitala. Na IP zrobili ktg, zbadał mnie lekarz, zrobił krótki masaż szyjki i wsadził jakiś czopek. Położyli mnie na sali przed porodowej. Miałam już skurcze ale zupełnie nie regularne a momentami miałam wrażenie, że trwają ciągle. Później lewatywa (nie była taka straszna To tyle w wielkim skrócie, może troche chaotycznie to opisałam ale wszystko jest jeszcze takie świeże. Alanek jest bardzo grzeczny, przesypia nawet 3 godzinki pod rząd. Z pomocą rodziny dajemy sobie radę. Nie mam kiedy Was nadrobić ale dziękuję za miłe słowa w imieniu swoim i Alanka. Ściskam kciuki za Was wszystkie abyście mogły tulić już swoje maluszki Odezwę się niedługo i będę starała się nadrobić zaległości. Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-03-01 o 14:40 |
|
|
|
#2929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie po ludzku by było gdyby każdy szpital oferował znieczulenie, i tym powinna się zająć taka akcja, a nie wypisywaniem głupkowatych teorii pod tytułem musi boleć i irytuję mnie jak ktoś pisze, że przyszła młoda mama ma się nie bać, nie może narzekać itp
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2930 |
|
Zadomowienie
|
Monti - jak się czuję? aż za dobrze
wolałabym jakieś skurcze, bóle, kłucia ... a tu kompletnie nic. Nawet w nocy spałam jak dziecko i tylko raz na siku.Deneb - to mozliwe. Ja mam czarne włosy, do połowy pleców. karolina. nasze dzieci się poznają zaraz po urodzeniu ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- słyszałyście coś o tym, że wypicie mocnej kawy fusowej przyspiesza poród? moja kumpela co rodziła w grudniu mówi, że dziewczyny na porodówce piły i zaraz rodziły. ja mam zamiar łyknąć jak już się skurcze regularne zaczną albo jak mi wody odejdą. bo podobno wszystko szybciej się rozwiera....
|
#2931 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() do szpitala i tak będę jechać bo jeżdżę codziennie tam na zastrzyk harrods fenoterol brałam na powstrzymanie skurczy Cytat:
u nas nawet pączków nie ma na drzewie Cytat:
ja jeszcze mam trochę czasu i mam zamiar dobrnąć chociaż do 13, Cytat:
wiesz że nawet nie pomyślałam o tym, matko co się ze mną dzieje Cytat:
![]() Cytat:
pierz pierz castia nie wymiotowałam na szczęście tylko cały czas mi było niedobrze, Cytat:
![]() laseczka witaj z powrotem niutka super wieści na to karmi mi zrobiłaś ochotę chyba sobie strzele 12 może tity zatrzyma busa na twoim przystanku i cię weźmie ze sobą niutka super brzuszek, rzeczywiście urósł przez te dwa tyg subtelle trzymaj się Cytat:
oo właśnie się zorientowałam że nie mam nic do przemywania pępka Cytat:
nie wiem jaki rozmiar ale ja kupowałam newborn2 94 szt za 42 zeta Cytat:
super mi też ciągle gorąco, wczoraj miałam jeden dzień że cały czas mi zimno było ale dziś znowu wyrozbierana łażę mordka jak nie po dobroci to siłą, wczoraj jak byłam w szpitalu to słyszałam jak pielęgniarka mówiła do laski w zaawansowanej ciąży, "szoruj podłogi na kolanach kochana, a jak to nie pomoże to wyszoruj jeszcze ze dwa razy" ![]() deneb może ciebie weźmie z zaskoczenia ojj coś te nasze dzieciaczki nieposłuszne, jedne nie chcą wyjść a drugie pchają się za wcześnie na świat Cytat:
hihi ja mam dwie a jeszcze mi się szlafrok i pampersy nie zmieściły ![]() patrycja super ja też uważam że każda kobieta która chce powinna mieć zagwarantowane znieczulenie, moim zdaniem wcale nie musi boleć, przecież jak mocno boli ząb czy głowa to bierzemy tabletki przeciwbólowe i nikt nam nie wmówi że musi boleć i żebyśmy nie brali tabletek
|
|
#2932 |
|
Raczkowanie
|
eh jak ja bym chciała by mój Tż był przy porodzie ale on nie chce , nie przepada za szpitalami
|
|
|
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
mordka jak leżałam na początku ciąży na patologi to jedna laska piła namiętnie kawę fusiastą bo słyszała że kofeina przyspiesza poród, przyjechała ze skurczami i leżała 4 dni więc nie wiem czy coś jej przyspieszyło
|
#2934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie mocna kawa przeczyszcza
|
|
#2936 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kończę powoli 35 tydzień Cytat:
![]() w końcu ![]() Cytat:
![]() mi też ciągle gorąco a tak to zmarzluch jestem zawsze Niutka super że z małą ok ale mogłaby już wychodzić ![]() Cytat:
biedne wy jesteście współczuję tego czekania pewnie i mnie to czeka ale jak tak czytam jak czekacie i nic się nie dzieje to masakra. DZIECI DROGIE!!! WIOSNA JUŻ, CIEPŁO SIĘ ROBI, NIE BAĆ SIĘ!!! WYCHODZIĆ Cytat:
![]() Cytat:
![]() w ogóle tak sobie myślę dużo rzeczy kupujemy bo "taka moda" itp, pewnie przy drugim, i kolejnym dziecku już nie będzie takiego szału a teraz to ja kupuję "żeby było" "na wszelki wypadek żeby leżało w domu" a przecież to można w aptece kupić ale ja chcę mieć już i tyle. głupota wiem przyznaję ale w sumie to takie fajne kupować hehe tylko ta kasa... Cytat:
i biedna myśli: kurczę mamusia z tatusiem kazali wychodzić a ja nie wiem którędy buuu mamusiu zgubiłam się zobaczysz castia mała znajdzie drogę w odpowiednim dla siebie czasie może jeszcze ma parę spraw w brzuszku do załatwienia i chce mieć wszystko na tip top
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie tam kwitnie, gladosporia to takie grzyby są wredne.
ja tez uważam, ze każda kobieta powinna mieć prawo do znieczulenia i nie podoba mi się inkubatorowe podejście do ciężarnych, ze liczy się tylko dziecko, powinno się zapomnieć o sobie i swoich odczuciach, chociażby czysto fizjologicznych. ja od dzieciństwa boje się porodu i nie przeprogramuje się nagle na podejście "musi bolec". |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2938 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też
Cytat:
a ja przepadam? Nie ...
|
|
#2939 |
|
Zadomowienie
|
wanilia - ja mam w domu wysprzątane na błysk. Ciągle ze szmatą chodzę i coś wycieram. Okna pomyte, pranie zrobione, pościel przebrana, w szafach poukładane, podłogi wyszorowane. Tż mówi, że mam jeszcze iść mu samochód umyć
![]() Wczoraj tak se myślałam, zę gdybym musiała po szpitalnym korytarzu spacerować w tą i nazat, to bym wolała sprzątaczce mopa zabrać i podłogi pomyć ![]() mi też się dziś niespodziewanie karuzela włączyła. Wystraszyłam sie. Może one mają jakiś czujnik, ze jak dziecko płacze np, to się same włączają ![]() tż poszedł do pracy i zostawił mnie samą z pączkami. 7 z budyniem i 8 z nadzieniem różanym
|
#2940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Patrycja_22 super opis
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:42.

nareszcie 

to jak ją zmotywować by wyszła? uparciuszek mały