|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
|
|
|
|
|
#2822 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
tak, normalni i zdają sobie sprawę, że jestem na wybuchu.....więc mam nadzieję, że się mozliwie szybko uwiną
|
|
|
|
|
#2823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kalkulacja rozpoczęta dnia Tue 01 Mar 2011 Twoja ciąża zacząła się dnia Tue 08 Jun 2010 Przybliżony czas trwania Twojego cyklu miesięcznego to 28 dni Zaszłaś w ciążę dnia Sat 26 Jun 2010 (owulacja) Minęło 266 z 280 pełnych dni (95%). Jesteś w 39 tygodniu ciąży. Masz za sobą 38 pełnych tygodni i 0 pełne dni (38+0). Jesteś w 9 (kalendarzowym) miesiącu ciąży. Jesteś w 10 (księżycowym) miesiącu ciąży. Jesteś w trzecim trymestrze. Oblicz datę narodzin Mon 14 Mar 2011 Zostało Ci 14 dni do porodu. |
|
|
|
|
#2824 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, oglądalyście ddtvn??
pokazują "jogę" dla niemowlaków-masakra. te baby są chore żeby, tak wiginac male dzieci |
|
|
|
#2825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-03-01 o 10:36 |
|
|
|
|
#2826 |
|
Raczkowanie
|
http://demotywatory.pl/2774342/Ojcostwo
szczera prawda jak wg mnie |
|
|
|
#2827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj Kinga jest dokładnie w 38 + 1, wczoraj miała równo 38 +0 mi też tak wychodzi
|
|
#2829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2831 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() a ja dziś w koncu po przespanej - w miare - nocy jestem ![]() tylko te biodra mnie tak strasznie bolą ale poza tym oki. wróce do tematu nacinania krocza - dokształcam się tymi gazetkami róznymi dla przyszłych mam i wszedzie sa w miare zgodni ze nacinanie nie jest potrzebne w kazdym przypadku tylko sporadycznie a praktykuje sie niemal wszedzie i sa rady ja tego uniknac kupic sobie w aptece olejek migdalowy albo witamine E w kroplach i od 8 miesiaca co wieczor masowac krocze - ze wtedy jest elastyczne i nie trzeba bedzie nacinac - oczywiscie przy porodzie skonsultowac z lekarzem czy moze sie obejsc bez - bo wtedy i szybciej sie wszystko goi i mniej boli ja juz kazalam mojemu TZ-owi kupic sobie dzisiaj ta witamine E i wieczorem zaczynam masaze ![]() a o 15 bede trzymac kciuki - jak ja zazdrosze Tity
|
#2832 |
|
Raczkowanie
|
no zgłupieje zaraz , gania mnie jakby ktoś dolał mi coś do picia na przeczyszczenie ratunkuuuuuuuu
|
|
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
ojjjjjjjjjjjjjj Kinga
![]() zrobiłam ci suwaczek, żebyś codziennie mogła sprawdzić w którym jesteś tc ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/ac06fe043a.png
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
grsatuluje kolejnych rozpoczetych tygodni no i mamy marzec ![]() ale moim zdaniem 3600 to jest normalna waga noworodna bo niektore tu pisza, ze synek Montii jest duzy, albo wielki moja sasiadka urodzila core 4150 z 62 cm
|
|
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale w sumie nie jest to takie ważne. Grunt, że jesteśmy coraz bliżej godziny zero .
|
|
|
|
|
#2839 |
|
Zadomowienie
|
ja pierdziele
sorki, że tak z rana ale normalnie z tą naszą służbą zdrowia można się wkurzyć. Mój gin kazał mi załatwić skierowanie od neurologa, u którego wylądowałam z tym moim chorym kręgosłupem - no więc dzwonie do szpitala a tam numer nie odpowiada tzn. nie ma takiego numeru - więc grzebię na necie też nie ma- ale automat podał mi dobry - w końcu się dodzwoniłam, pani w rejestracji kazała mi czekać - 5,10,15 min. no wreszcie to mówię o co biega a ona, że na maj może mnie umówić
|
|
#2840 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
byłam zobaczyć ten wózek i jestem dobita na maksa, kolor który chciałam i który tak bardzo mi się podobał na stronie internetowej na żywo wygląda strasznie , okropnie tandetnie do tego po odstawieniu fenoterolu z ledwością funkcjonuje zaczęło się wieczorem i trwa do teraz, spałam może z dwie, trzy godz i o 6 leżałam już w wannie, trochę przeszło ale znowu się zaczyna, jak tak dalej będzie to po południu jadę na IP niech mi coś zrobią, dadzą albo dobiją bo już nie mam siły jeszcze wczoraj miałam stan podgorączkowy i mdłości, dobijcie mnie Cytat:
a przy tym bólu brzucha stawia ci się macica ?? ile ty już tak cierpisz?? bo nie wiem na co się szykować Cytat:
to ja mogę rodzić 04 ![]() o nieee moja mama strasznie się przy porodach męczyła Cytat:
ja nie umiem leżeć na lewym boku, wszystko mnie wtedy ciągnie i czuje straszny dyskomfort Cytat:
agaaga super wieści blackrose super kicia a jakiego ma brata ![]() Cytat:
suuuper trzymam ![]() Cytat:
Emila wielkie gratulacje widzę że autobus naprawiony i zatankowany no i w końcu ruszył ![]() Cytat:
montii super, do tyg będziesz tulić Fabianka w ramionach marsylia dobrze że wszystko w porządku, trzymam kciuki żeby kontrola wypadła pomyślnie i żeby cię tam za bardzo nie zestresowali eirene i jak przyszła reszta wózka ?? czekam na zdjęcia naklejek ![]() Cytat:
biedactwo gratuluje 40 tyg my wózek chyba będziemy musieli trzymać w pokoju małej bo w przedpokoju z ledwością da się przejść a jak zostawimy tam wózek to już w ogóle trzeba będzie przez niego przelatywać ego-ego trzymam kciuki tity masz piękną pogodę na poród Cytat:
![]() Cytat:
castia, harrods gratulacje kolejnych tyg iweczka ja wzięłam 4 specjalnie tyle czekałam na joge dla niemowlaków i przegapiłam widziałam tylko na reklamie jak o tym mówili i już byłam przerażona
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
iweczka oglądałam właśnie... jestem przerażona! :[
---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- wanilia może faktyczie jedź na IP... nie ma co się męczyc... ;/
|
|
#2842 |
|
Zadomowienie
|
witam w marcu
od dziś codziennie, ktoraś z Was sie musi rozpakować, no nie ma mocnych!!! koniec tego dobrego ![]() bostia fatalna sytuacja, a na ktorym pietrze mieszkasz??? bo rzeczywiscie nieciekawie bedzie z wnoszeniem wózka. kinga z tego kalkulatora ktory ci źle wyliczyl, wychodzi ze oni nie licza od 1 dnia ostatniej @, tylko od owulacji, więc wystarczy dodac równo 2 tygodnie i wychodzi włąsciwie Haroddss gratki 36 tygodnia chciałam się pochwalić że wstawiłam pierwsze pranko, codziennie bede 1 wstawiac, i sukcesywnie prasowac, zebym całej kupy nie miała bo tego nie znoszę
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Wanilia, chyba jechałabym na Twoim miejscu na IP
bo właściwie na co czekać, chyba tylko żeby było gorzej, bo raczej na pstryknięcie palcami nie przejdzie
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to wózek będę trzymać w przedpokoju, bo mam aż za duży (kiedyś był pokojem, ale poprzedni właściciele tak przebudowali).
Złapał mnie jakiś ból brzucha i czekam sobie, aż przejdzie, jeszcze do tego alergia przypomniała o sobie, bo w końcu marzec mamy . Lubie takie słoneczne dni, ale pod względem pylenia to jakiś koszmar.
|
|
|
|
#2845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z tym wózkiem, to też już pewnie jesteś wymęczona. Musisz podjąć "męską" decyzje i zakończyć temat, szczególnie, że tak kiepsko się czujesz. A z kolorami to niestety tak jest. Jak ja wybierałam mój wózek, to, po obejrzeniu w internecie, wybrałam inny kolor. A jak pojechałam do sklepu, to okazało się, że wygląda on zupełnie inaczej (w necie był piaskowy, a na żywo prawie złoty). I w efekcie wzięłam brązowy. |
|
|
|
|
#2846 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2847 |
|
Zakorzenienie
|
wanilia no to co zabieram Cię ze sobą
A ja mam się stawić w szpitalu na 14
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Na fotach w sieci zawsze kolory wyglądają inaczej, na każdym monitorze nawet się inaczej prezentują. Przynajmniej przy czarnym i białym nie ma takiego problemu
![]() kinga, ja mam na gladosporia, wiec zaczyna się juz w lutym, potem marzec, a później to wrzesień-październik dopiero ![]() i do tego jeszcze świeżo skoszona trawa. ale i tak wole to od alergii na sierciuchy Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-03-01 o 11:18 |
|
|
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a np. w suwaczkach widać jaki dzień mamy dzisiaj bo ja w piątek miałam ostatnią miesiączkę, więc w każdy piątek kończę pełny tydzień i w piątek ma tp czyli równo 40tc a Kinga ma tp (14.03) w poniedziałek, więc pełne tygodnie ma w poniedziałki, czyli wczoraj, a ten kalkulator pokazuję jej że dzisiaj ma 38tc,a ona ma dzisiaj 38tc + 1
|
|
#2850 |
|
Rozeznanie
|
witam. ja dzisiaj na 14 na wizyte wiec prosze o trzymanie kciukow ;p milego dnia zycze
Edytowane przez gosiawolna Czas edycji: 2011-03-01 o 11:22 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

można się wkurzyć. Mój gin kazał mi załatwić skierowanie od neurologa, u którego wylądowałam z tym moim chorym kręgosłupem - no więc dzwonie do szpitala a tam numer nie odpowiada tzn. nie ma takiego numeru - więc grzebię na necie też nie ma- ale automat podał mi dobry - w końcu się dodzwoniłam, pani w rejestracji kazała mi czekać - 5,10,15 min. no wreszcie to mówię o co biega a ona, że na maj może mnie umówić
, okropnie tandetnie
do tego po odstawieniu fenoterolu z ledwością funkcjonuje