|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV
Cytat:
hors de prix, to 74cm pod biustem jest na dużym ścisku? ile cm masz mierzone normalnie bez naciągania? |
|
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja ponawiam pytanie
U mnie mama się zmierzyła. W biuście przy pochyleniu ma 110cm, więc wtedy chyba źle się zmierzyła. Pod biustem: 86cm Luźno w biuście wychodzi 109cm mierzyła na brodawkach Nosi obecnie rozmiar 95E(wzieła rozmiar z tego stanika co akurat miała na sobie, ale biust wyglądał na taki spłaszczony). Obwód mierzony na luźno pod biustem to 94cm. Nie wiem może sama powinnam ją zmierzyć. Może mama niech zmierzy te 85G |
|
|
|
#4173 |
|
Raczkowanie
|
75cm
|
#4174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() mam pytanie wbiuscie mam 100 a w obwodzie 74. chcialabym kupic biustonosz tiffany. jaki rozmiar proponujecie?
|
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
no to 70c powinno być ok
![]() tiffany plunge czy bandeau? ja bym celowała w 70G bandeau, w plunge 70FF może okazać się lepsze |
|
|
|
#4177 |
|
Wtajemniczenie
|
Niedługo w 3mieście będzie jakiś festiwal, gdzie przy okazji jest kurs doboru biustonoszy, czy coś takiego. Zamierzam się wybrać
.
|
|
|
|
#4178 |
|
Raczkowanie
|
Wybieram się jutro na zakupy do kr i zamierzam sobie kupić staniki.Na stanikowej mapie świata znalazłam pięć sklepów znajdujących się w tym mieście.Raczej nie zdążę zajść do wszystkich,gdyż jeszcze chcę pobiegać po centrach handlowych
Teraz pytanie do dziewczyn z krakowa i jego okolic,który sklep będzie najlepiej zaopatrzony w rozmiarach 60-65 ff lub g?głównie chodzi mi o staniki ewy michalak,dalia,freya i panache i który z tych sklepów może mieć niższe ceny ewentualnie jakieś promocje.Wiem,że nie są to tanie staniki,ale może coś będzie w fajnych cenach.Pozdrawiam was
|
|
|
|
#4179 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepiej będzie jak sobie posprawdzasz na stronach internetowych tychże sklepów i sama zobaczysz jakie są dostępne rozmiary, modele itd.
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękować
Może wiecie gdzie kupywać takie staniki? Są np w triumph?
Edytowane przez kucyk ponny Czas edycji: 2011-02-28 o 12:08 |
|
|
|
#4182 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Triumpha lepiej omijać.
|
|
#4183 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4184 |
|
Wtajemniczenie
|
Progesteron bodajże, jeśli się nie mylę.
|
|
|
|
#4185 |
|
Raczkowanie
|
Moja nowiutka, nabyta a raczej upolowana na Allegro za 60zł, nowiutka
|
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, tylko szkoda, że hafty bardzo się odznaczają
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4188 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Nawet nie wiedziałam, że na moim kochanym wizażu jest taki wątek Dokształciłam się co nieco na macierzystym forum LMBale od nadmiaru czytania już zgłupiałam. Jestem jakaś nietabelkowa w związku z czym mam problem z zamówieniem biustonosza.Pod biustem - ciasno 72 cm W biuście - 83 cm (a ten wymiar w zwisie to po co? no w każdym razie wtedy wychodzi 85)Piersi niepełne od góry, do tego po karmieniu więc liche... Wg kalkulatora wychodzi mi polskie 65C lub brytyjskie 65D. Ale tak jak mówię - jestem między tymi rozmiarami (wg brytyjskiej tabelki miseczka "C" ma 81,5cm w biuście, a "D" ma 84cm). Planuje zakup pierwszego dobranego miękkiego biustonosza z M&S. Tylko w jakim wkońcu wziąć rozmiarze?? 65C czy 65D ? ![]() (zakup z aukcji allegro więc raczej bez zwrotów wymiany etc). Myślałam jeszcze o jakimś biustonoszu z LaSenza. Zna któraś tą promocje 2 za 20 funtów? Do wyboru LULU LACE albo GIRLY & GORGEOUS COUNTRY GIRL. Czy któraś może coś o nich powiedzieć? ![]() Przeglądałam też biustonosze Mileny, czytałam o nich opinie dziewczyn... ale parę razy wyczytałam, że spłaszcza i to mnie odstrasza, bo mnie już wtedy nic nie zostanie ![]() Kostar... Czy poleciłybyście ich biustonosze? ![]() Bo jak zauważyłyście - mniej więcej w takich markach mogę szukać zewzględu na ograniczenia finansowe no chyba, że znajdę jeszcze jakiś do 50-60zł innych firm? ![]() Pomożecie coś ?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za taką cene.
|
|
|
|
|
#4191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mileny mam jeden stanik, Sylvestrine, i faktycznie niby jest dobry ale spłaszcza i to mocno. Robi za "kusidełko" bo pod bluzki się nie nadaje. Nie wiem jak inne, może usztywniane by nie spłaszczały? A Kostara odradzam. Miałam jeden stanik, który zamówiłam wiedząc że to nie jest najlepsza firma i tylko się w tym utwierdziłam... Kiepski materiał, obwód się rozciągał jak nie wiem co, to samo z ramiączkami. A leżał tak, że lepiej nie mówić Pooglądaj sobie zdjęcia na balkonetce, to baardzo dużo daje jeśli się nie wie czego szukać.No i polecałabym szukać na Allegro, prędzej czy później na pewno trafi się coś w dobrej cenie. Np. teraz jest jakiś wysyp biustonoszy w moim rozmiarze i już nie wiem co robić ;D |
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie codziennie śledzę aukcje na allegro tylko rozglądam się za nowymi, a z nimi to ceny różne (no ale i tak taniej niż w stacjonarnym...).A jak nie wiesz co robić to Ci podpowiem - kupić ![]() Chciałam sobie pooglądać zdjęcia na balkonetce, szczególnie jak leżą na dziewczynach z takim rozmiarem jak mój, ale nie wiem czemu - mimo ogólnego zalogowania nie mogę oglądać zdjęć?
|
|
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko do dziewczyn kupujących staniki w "uświadomionych" sklepach: czy asortymenet jest duży? Bo ja byłam w jednym z takich sklepów i obsługa faktycznie świetna - dziewczyna pomogła mi dobrać rozmiar, pokazała jak sie wgarnia itp ale mój 70g były tylko 2 modele!
A była któraś w łodzi w Szyfonerii? Jestem ciekawa opinii
|
|
#4194 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do mileny, mam jeden sztywny i robi...dzioby niestety. LaSenza ponoś bardzo na + Miękkie bisutonosze w rozsądnej cenie ma firma Gaia - moja siostra bardzo sobie chwali( a ma b. duży rozmiar i staniki porządnie utrzymują piersi), wspaniałe są biustonosze Panache/Masquerade - ale na nie trzeba polować na allegro, da się i za 60zł wyczaić , bardzo ładne są miękkie od Ewy Bień i z tego co się dowiedziałam porządne, ale też trzeba polować, i jeszcze esotiq też w rozsądnej enie
|
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę się pochwalić
![]() Kupiłam sobie dziś bardotkę Dalia Ivette celowałam w rozmiar 65 D, ale pani w sklepie po obejrzeniu mnie dokładnym orzekła, że to nie to i dała mi 60 E Kobietki, ale mam w niej piękny biust sama bym się na siebie rzuciła najchętniej
|
#4196 |
|
Raczkowanie
|
Elfka86 Mam Dalię Ivette czarną, od pół roku - nic sie nie rozciągnęła, do tego świetnie sobie radzi bez ramiączek
|
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to super ja mam białą, ale tak świetnie leży, że w czarną też zainwestuję
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4198 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Wam.
![]() Pierwszy raz dotarłam na forum stanikowe i zaczynam sie właśnie uświadamiać. ![]() Przed chwilą się wymierzyłam no i właśnie, wg kalkulatora pokazuje mi, że mam rozmiar 65E, aczkolwiek piszecie, że nie do końca dobrze on wszystko wskazuje. Moje wymiary, to: pod biustem: 72cm, W biuście: 87cm. Czy mogłabym prosić którąś z Was o podanie mi prawidłowego rozmiaru?
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
JoanneM, zacznij może od mierzenia 70C. Jak obwód okaże się za luźny (będzie szedł do góry po wyregulowaniu ramiączek, fiszbiny nie będą dotykać mostka), to wtedy szukaj UK 30DD, PL 65E.
|
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
M&S jest bardzo różny i nieprzewidywalny. Trzeba czytać dokladne opisy wymiarów.
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:57.

jakieś doświadczenia związane z Deco? ponoć dużomiseczkowe... coś jeszcze? no oprócz tej ceny kurka blaszka...
.
Teraz pytanie do dziewczyn z krakowa i jego okolic,który sklep będzie najlepiej zaopatrzony w rozmiarach 60-65 ff lub g?głównie chodzi mi o staniki ewy michalak,dalia,freya i panache i który z tych sklepów może mieć niższe ceny ewentualnie jakieś promocje.Wiem,że nie są to tanie staniki,ale może coś będzie w fajnych cenach.Pozdrawiam was
Może wiecie gdzie kupywać takie staniki? Są np w triumph?

w związku z czym mam problem z zamówieniem biustonosza.