|
|
#2521 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpoczynamy staranka-sierpień 2010.
czekam bardzo cierpliwie na to słoneczko
![]() my nie podchodziliśmy tak do sexu aż do ostatniego cyklu, a tak naprawdę to mnie tak wzięlo. Mąż się złościł, bo ja mu mówiłam wtedy to nie a wtedy tak. Wcześniej tak nie robiłam, ale teraz muszę z tym skończyć, bo jak tak dalej pójdzie to sex straci dla nas smak, a to byłoby już beeee
|
|
|
#2522 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Choćby sie chciało innaczej, chocby sie nie myślało...to jakoś samo wychodzi, bo kiedy już się podejmie postanowienie o ciąży to się chce natychmiast i trudno jest wyluzować Ale prawda jest taka, że trochę traci na tym związek kiedy się tak wszystko kręci wokół dn płodnych.Odpuścić i wyluzować to najlepsze co można dla siebie zrobić. U mnie 12tc, już jestem po badaniu przezierności karkowej, wszystko wskazuje na to, że mój 6cm potomek nie ma zespołu downa. Ale żeby nie było mi za wesoło jutro jadę do szpitala na super czułe usg, lekarze będą sprawdzać czy maluch nie ma rozszczepu podniebienia-mam bardzo duże obciążenie rodzinne Mam nadzieję, że wynik będzie pomyślny.
|
||
|
|
|
|
#2523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na pewno będzie wszystko w porządku. Trzymam mocno kciuki .
|
|
|
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę na pewno będzie dobrze. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Ja na 16.15 idę po kolejne opakowanie clo bo w tym cyklu się nie udało.
|
|
|
#2526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W jakich dniach bierzesz clo ? Masz po nim jakieś skutki uboczne? Też będę zaczynać akcję z clo, dlatego jestem ciekawa wszelkich informacji na ten temat |
|
|
|
|
|
#2527 |
|
Raczkowanie
|
Nie wytrzymuję bez wizażu chyba się uzależniłam no i jestem z powrotem z troszkę innym nastawieniem. Na razie lepszym(ciekawe jak długo...)
Dziewczyny przede mną chyba też clo, więc niebawem do was dołączę. Powiedziała, że będę brać od 2 do 6 dc. A tymczasem mam łykać Bromergon na zbicie prolaktyny jakieś 2 m-ce, a później jak do tego czasu nie zaskoczę to właśnie clo. Do tego jeszcze luteina w drugiej połowie cyklu i może kiedyś się uda. No to buziaki dziewczyny i powodzenia |
|
|
|
|
#2528 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak ja na duphastonie branym w drugiej połowie cyklu![]() Cytat:
Cytat:
![]() Stawilam sie w szpitalu o 9.45, o 10.15 pani pobrala mi krew na test pappa(tylko po co skoro uprzedzilam, że mialam badanie przeziernosci karkowej i moge ten wynik pokazac), po godzinie znow znalazlam sie w gabiniecie gdzie przeprowadzono dokladny wywiad na temat tego kto i ile osob posiada ten nieszczesny rozszczep podniebienia(zero zwiazku z testem pappa).Nastepnie dupsko przyroslo mi do drewnianej lawki, bo lekarz od usg sie spoznil i weszlam do gabinetu o 12.45 .I tu kolenje zdziwienie, bo spozniony lekarz oznajmil, ze on nie jest w stanie zdiagnozowac rozszczepu, ale zrobi mi badanie przeziernosci karkowej i na obecnosc kosci nosowej I oczywiscie za dwa tygodnie znow sobie tam posiedzę, bo musze odebrac wyniki tego cholernego testu pappa A 18.03 wizyta u mojej ginki Zadna choroba mojego malenstwa sie nie przesliźnie tylu czujnym oczom Jestem w 12tc, a mialam juz 3 usg, oraz w sumie 4 razy pobierana krew
|
|||
|
|
|
|
#2529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biorę od 5-9 dnia cyklu,oczywiście naczytałam się w necie o różnych skutkach ubocznych ale ja nic takiego nie miałam oprócz kłucia w jajnikach ale to nie były jakieś straszne bóle. Brałam 1 tabletkę dziennie,od tego cyklu 2 dziennie i monitoring. ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
Kurcze to faktycznie nieciekawie,niestety taka polska służba zdrowia. W każdym bądz razie nie martw się wszystko będzie dobrze. ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Mój ginekolog mi dzisiaj powiedział ze mam się nie martwić,nie przejmować i oczywiście pozytywne nastawienie a na koniec i ładnie się starać ![]() Obcy człowiek a podniósł mnie na duchu nie powiem.
|
|
|
#2530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to masz nieciekawie z tymi badaniami.... Ale co lekarz, to inna diagnoza itd. A co do mojego albumu, to jest on na profilu-wyslalam Ci zaproszenie i wystarczy, jak wejdziesz na mój profil. ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ---------- Cytat:
, czyli obcej osoby-na to zawsze się patrzy już z innej perspektywy, bardziej się bierze do serca.
|
||
|
|
|
|
#2531 |
|
Rozeznanie
|
Mućka kazała wam przekazać że jest w szpitalu i ma krwiaka wielkości 5 cm i zagrożona ciążę oraz nie wiadomo kiedy wyjdzie...i odwarstwienie się powiększa ;(
Mućki Siostra
|
|
|
|
|
#2532 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przekaż jej mocne, ciążowe fluidy od moje zdrowego maleństwa, niech sie jej maluch trzyma swoimi maluśkimi łapkami z całych sił |
|
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło i będę się modlić, za nią i maleństwo.Dziewczyny u mnie już 11dc więc za kilka dni pewnie będę się przygotowywać do owulki i weźmiemy się z męzem ostro do roboty
|
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj mam wizytę u lekarza i będę oglądała swoje maleństwo |
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2538 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już dzisiaj drugi dzień clo i drugi cykl z nim. ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
Bardzo mi przykro ![]() Ucałuj ją od nas i niech się trzyma dzielnie.
|
|
|
#2540 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostro do roboty i z II krechami wracaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oby z pozytywnym wynikiem ![]() Mućka 3maj się kochana oby wszystko potoczyło się dobrze. Ściskam mocno
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Zdaję relację z wizyty:
Wszystko w porządku . Dzidzia pięknie sie rozwija, waży 150g i ma 157 puls. Niestety płeć nieznana póki co, ale za miesiąc mam już badanie połówkowe i wtedy jak się nie zasłoni, to będzie wszystko widać.
|
|
|
|
|
#2542 |
|
Raczkowanie
|
Mućka trzymaj się cieplutko. Musi byc dobrze.
Oliwka, super, że wszystko ok. Zaczęłaś już szykować wyprawkę czy czekasz do momentu poznania płci dzidziulka? Nadia, masz rację z tym clo. Ja już czekam na swoja kolej, ale jeszcze troszkę. Zobaczymy jak bromergon się spisze. Na razie czuję się po nim strasznie, ale tylko rano. Później mi przechodzi. Marta, powodzenia. Oby ten kolejny cykl z clo był owocny. Smerfetka, trzymam kciuki. Maloka, no czas w końcu zacząć jakąś dobrą passę, a wy dziewczyny ze wspomagaczami macie największą szansę. NO MUSI SIĘ UDAĆ !!! Little Angel to kiedy Ty oglądasz maleństwo? Kupujesz już jakieś ciuszki? Pytam bo ja mam hopla na punkcie tych malutkich cudnych ubranek. Są prześliczne
|
|
|
|
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja obstawiam chłopaczka Cytat:
![]() Tż sceptycznie podszedł do informacji że mam zamiar zakupić parę sztuk. Ale chyba się skuszę a co! Będzie co ma być. Przesądy zaczynają mnie wkurzać ![]() Cholerka, coraz bardziej boję się tego że plamienia (mocne) przeciągną się do spodziewanego terminu @ i jak wtedy obliczę 3 dc aby zaczac Clo ![]()
|
|
|
#2544 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny nie napiszę dużo bo mi bardzo niedobrze i źle się pisze. otóż dzisiaj wyszłam, ale jestem troche zła bo mi nie zrobili usg przed wyjsciem zeby sprawdzic czy jest poprawa mam z tym isc do swojego gina
a mój jest taki chętny do usg że ho ho a nie wiem gdzie nie drogo mogłabym zrobic usg bo to koniec miesiąca i jesteśmy przed rentą ![]() wiem tyle co pisze na wypisie:usg z czwartki, jest krwiak mi mówili że 5cm na karcie pisze czterdzieści iles mm na chyba 17, jajnik prawy b.z, w lewym dwie torbielki odwarstwienie na przedniej ścianie macicy a na poprzednim wypisie pisze że na tylniej ścianie głupawki można z tymi wypisami dostać. wczoraj wieczorem lekarz na obchodzie jak się spytałam o usg to powiedział że może zrobią w śr to mówie nie wyrwę się szybko a dziś rano lekarz mówi że jak nie plamię ani nic tzn że krwiak sie wchłania! a wcześniej też nie plamiłam tylko w nocy to rano do lekarza i do szpitala i tylko tyle potem tez nie to co on w nocy tak urósł ponad dwa razy? już nie wiem. jutro pójdę do mojego gina może zrobi usg i się dowiem co sie tam dzieję, tydzień temu dzidzius mierzył 2cm trzymamy kciuki za was dziewczyny |
|
|
|
|
#2545 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jaka juz duża twoja dzidziaCytat:
I wszystkie wskazują, że maluch zdrowy.Cytat:
![]() Kiedyś wyczytałam takie rozróżnienie pomiędzy plamieniem a krwawieniem.Plamienie brudzi wkładkę higieniczną, ale jak się to zetrze papierem to wkładka zostanie niemal czysta.A krwawienie wkładkę po prostu pobrudzi. A od którego dnia cyklu masz już te plamienia? Cytat:
A który to tc u ciebie? |
||||
|
|
|
|
#2546 |
|
Rozeznanie
|
w sobotę zaczęłam 10. mam nadzieje ze nasz fasolek to mały jony rambo i nie da się jakiemuś krwiakowi
|
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki za Was,maluszek na pewno jest silny i da rade. ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Nadia ja też mam plamienia tak jak Ty,tylko moje przed @ są takie brązowo-czerwone da się rozróżnić. Mi zostały jeszcze 4 tabletki clo i zaczynamy działanka.
|
|
|
#2548 |
|
Rozeznanie
|
ja lezalam z dziewczyna ktora jest na stymolce i bierze clo ale nie bede wam pisac czemu lezala
trzymam kciuki oby sie udalo
|
|
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę stwierdzić że tym razem zgłupialam
Od 18 dc mam 'plamienia' ale to raczej krwawienie bo normalnie czasem pocieknie a przy siusianiu pleci ciurkiem.... @ jest gęstsza...więc sama nie wiem Mućka kochana zrób usg i mam nadzieje ze fasolka przetrwa wszystko ![]() A czemu leżała ?
|
|
#2550 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak się uda to będzie jak znalazł, a jak nie to w czerwcu ciocią zostanę wiec też sie przydadzą. Tylko, ze ja mam prościej, bo pracuje przy tym i jak miałam okazje to sobie wzięłam co nieco. Następna może trafić się nieprędko Mućka, leż, odpoczywaj i myśl pozytywnie |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.

Choćby sie chciało innaczej, chocby sie nie myślało...to jakoś samo wychodzi, bo kiedy już się podejmie postanowienie o ciąży to się chce natychmiast i trudno jest wyluzować
Ale prawda jest taka, że trochę traci na tym związek kiedy się tak wszystko kręci wokół dn płodnych.
Mam nadzieję, że wynik będzie pomyślny.
.

Zadna choroba mojego malenstwa sie nie przesliźnie tylu czujnym oczom

trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło