|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
Jejku jak się w czwartek nie dowiem czy to chłopczyk czy dziewuszka we mnie mieszka to będę musiała znów odłożyć zakupy A nie wytrzymam dłużej oglądając Wasze cudeńkaKiara76 JanuszAgnieszka super zdjęcia
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-03-01 o 19:49 |
|
|
|
|
#902 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
![]() Najważniejsze, że dzidzia się zdrowo rozwija ![]() Jutro wizyta u mojej gin. Rano musze wstać
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
JanuszAgnieszka, dobrze powiedziane... ksiezniczka
Dziewczynki ogladacie czasem program na TVN Style "wiem co jem" przypomniało mi sie, mowiono kiedys o wszystkich serkach, jogurtach.. koloru czerwonego - że dodaje się do nich jako barwnik sproszkowane robaki.. Teraz zrobiłam sobie budyń........... malinowy. Patrzę na skład a tam KOSZENILA zobaczcie co to... http://ecostam.blox.pl/2010/08/Kosze...z-robakow.html W kazdym badz razie ja juz z dala od wszelkich truskawkowych/malinowych/wisniowych serków, deserków etc... Modlę się teraz nad tym budyniem, jak go zjeść
|
#904 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochany dzidziuś
|
|
#905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tchnełas nadzieję, jako druga w nasze leżące dziewczynki Bardzo się ciesze ![]() Cytat:
odbijesz sobie Kochana po porodzie !! Lolka, ja też do rodziców to łóżeczko turystyczne kupuję.. tylko sie zastanawiałam nad 1 rzecza - od pierwszych miesięcy dzidzia moze w nim mieszkac? A materac drugi chyba powinien byc... ?
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-03-01 o 19:52 |
||
|
|
|
#906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za dobry wynik obciążenia glukozą Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ogladam "Wiem co jem" i pamietam taki odcinek, ale co zrobic jesli bardziej mi sie chce budyniu niz patrzec na sklad ![]() no ja mam nadzieje, ze bedzie lasencja w koncu podobna do tatusia ![]() a w ogole to drobniutka jest lekarz powiedzial, ze termin porodu wypadlby na 19.06 a nie na 14.06. Wazy 656 g w 25tc
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-03-01 o 19:53 |
|
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś mnie się wydaje, że po ciąży zamiast chudnąć zacznę jeszcze bardziej tyć . No bo jak dopadnę się słodyczy to żadnemu nie odpuszczę![]() No ale jakoś tak mi przykro, że nawet 1 pączka zjeść nie mogę
|
|
|
|
|
#909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i co ja teraz będę jadła |
|
|
|
|
#910 |
|
Zadomowienie
|
Ania, mega mieszkanko, jestem pod wrazniem, busssiam w brzusio
![]() Kasiu grtuluje, ze egzamin zdany, zreszta to bylo pewne z gory ,ze dasz rade! Tez bym kurtki nie kupowala ale mi sie fartnelo bo chyba moja chrzesna mnie poszkodowala widzac mnie w za ciasnej i rozsunietej kurtce i oddala mi swoj plaszcz za 4 stowki, jeszcze pachnial nowoscia, kilka razy go zalozyla ale stwierdzila,ze sobie cos innego kupi, a ja w nim taka elegancka. No wiec musze przyznac,ze mi sie poszczescilo. Bardzo sie ciesze. Agus Ty sie koniecznie pochwal zakupkami. Izunia witaj, my juz sie spiknelysmy na watku mam m-k , ciesze sie ,ze jestes i widze brzusio nie maly, ja swoj pokazalam wczoraj z rana, wiec gdzies tam jest wstecz jakby Cie ciekawilo.Kiara, wiesci widze swietne, i brzuszek zadbany! JanuszAgnieszka, ale dzidzie wyraznie wida wooow.
|
#911 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co jest dla mnie szokująco mało, bo mam tendencję do tycia, w pierwszej ciąży przybyło mi 11kg, ale w tym samym czasie brzuch był mniejszy, a teraz duuuuuuuży Ale nie mam żadnej fałdki na plecach, a przed ciążą były i to nie jedna ![]() He, he o tej wadze zabrzmiało, jakby to Vanes pisała, może zrobię zdjęcie książeczki ciąży hi hi, ale w obwodzie mam 102cm, więc się nie wymigam
Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-03-01 o 20:06 |
|
|
|
|
#912 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pozniej jeszcze kompletuje
|
||||
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co by Ci tu wymyslic, co mogłoby Ci zrekompensowac tą niemoc.... hmmm A to czy z marmoladą czy nie, nie czyni różnicy prawda??Dziewczyny te programy są rewelacyjne... własnie o płatkach tez ogladałam. Te wszystkie niby fitness to guzik prawda. Również kiedyś było o keczupie, ile pomidorów jest w nim zawarte. Okazało się, ze najlepsze na rynku to Mc Donalds oraz Pudliszki. O chlebku równiez ogladałam.. i teraz cokolwiek jem, to kukam na skład... może to trochę skrzywienie, ale chyba na złe mi to nie wyjdzie. Szkoda, że nie patrze na skład ciastek, gdy je w siebie ładuję Renessme ![]() .. wybaczaguś... ups... naraziłam sie... Zdaje się, że jeszcze bana dostane.. ale ja naprawde w dobrej wierze... chlip chlip
|
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko do chorowitych dziewczyn, bola Was miesnie od kaszlu? Bo ja jak kaszle to czuje nisko i wysoko cos, i wtedy jak sie napinam do smarkania
wiec to chyba nie po wczorajszym orle?
|
#915 | ||
|
Zadomowienie
|
JanuszAgnieszka nie da się ukryć, że śliczny buziolek ma twoja córcia
![]() Cytat:
Chociaż tak na prawdę jakbyśmy chciały analizować wszystkie składniki i wytwórstwo tego co zjadamy to pewnie nic nie wzięłybyśmy do ust.. Kiara gratuluję dobrego humoru i brzuszka Nie ważne, czy Lenka mała, czy duża.. ważne że zdrowa ![]() Cytat:
![]() Miałam nadzieję, że Anulinka kupuje, bo u niej to podstawowe łóżeczko dla Pepe będzie.. więc wiadomo. Ddaaiissyy a dlaczgeo myślisz, że nie może dzidzia od razu?? Ja nie wiem.. ale mi nawte nie przyszło do głowy, ze nie może
|
||
|
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
Kiara czy Lenka taka malutka to ja nie wiem.Według mnie i tego co wyczytałam w necie to jak na 29 tydzień jest całkiem ok.
Mój Igor w 30 tc ważył 1200 g,a urodził się z waga 3520 więc nie był malusieńki. Brzuszek fantastyczny. Dostałam dziś od przyjaciólki 2 komplety dla małej,przywiozła mi z niemiec. Śliczniusie później wkleje fotki,tylko rozmiarówkę mają jakąś większą niż my. Jeden jest na 56 a drugi na 68. Kurcze a ja na usg połówkowym dostałam tylko fotki małej w 2d, jak uda się cyknąć ladną fotkę ze zdjęcia to wkleję moją rozbójnicę ![]() tak mnie boksuje że szok
|
#917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#918 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz to się z 5 razy zatanowię czy zjem taki jogurcik. Właśnie mam jeden w lodówce, jeść czy nie? o to jest pytane. Ale słaba wola chyba zwycięży Cytat:
Właśnie dlatego, że pisałyśmy to postanowiłam zaczepić się też przy tym wątku ![]() No a Twój brzusio śliczniutki
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
ejj laskii
taz niebieskim dla corci???? pierwsza? bo mam zielona pokoj i nie chce by bylo zbyt zielono
|
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Lolka, nie wiem.. ja takie miałam skojarzenie, że ta siateczka jest mało stabilna .. ale z drugiej strony przecież małe dzidzi nie wstaje i nie uwala się na niej
ehh moje głupie fantazje nie było tematu Kwiatecek, czesto od kaszlu bolą mnie mięsnie Nie przejmuj sięIzunia, dobrze ze Cie widze - brzusia gratuluję, bo jeszcze nie zdażyłam ![]() aguś, mnie ta pierwsza nawet podoba się lepiej niż druga generalnie jest wesoła i kolorowa i nie sądze, że mogłabybyć zła dla Twojej córuni
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-03-01 o 20:08 |
|
|
|
#921 |
|
Rozeznanie
|
matall, mary dajcie znac co do godziny.
A teraz uciekam na sens serialowy, najpierw Na Wspolnej, potem M jak m... i usta usta, w koncu nowe odcinki. paaa |
|
|
|
#922 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.htm i jeszcze info od znajomej, że jej maluch w 30-tym tc ważył ok. 1900g, stąd moje podejrzenie, że Lenka mała
|
|
#923 | |
|
Wtajemniczenie
|
podziekowac
![]() Cytat:
ja ma na 26kwietnia no brzuszek elegancki the_sania maz ma pecha, a z drugiej strony fajnie ze posiedzicie razem ![]() listopadowa80 ja tez nieraz mysle ze ten zapchany nos to wynik ciazy bo mam juz dlugo, stale oddycham ustami.Wiesz ja pamietam jak mi diabetolog mowila, ze nie po wszystkim i nie wszystkim skacze cukier tak samo. Wiec jezeli zjesz jablko czy mandarynke albo czekolade niekoniecznie musi ci podskaczyc powyzej normy. Badasz sie juz glukometrem? pewnie tak, wiec wiesz mniej wiecej od czego ci skacze cukier. Lolka1212 uwielbiam patrzec na twoje ciuszki dla księcia Kiara76 brzuszek super, fajnie ze wizyta sie udala JanuszAgnieszka ale ona sliczna, uwielbiam takie fotki ddaaiissyy tak naprawde wszystko co jemy ma w sobie chemie itp, bo niby czemu bierzemy witaminy?? nasze mamy nas wynosily jedynie na zelazie.. wszystko bylo naturalne, a teraz? plakac sie chce ![]() Kwiatecek wiesz tak wlasnie pomyslalam, ze moze nie kupowac jednak... przeciez na miesiac lub dwa sie nie oplaca, a zaraz bedzie wiosna. A Tobie sie fuksnelo ![]() dzisiaj znowu mialam gosci, bylo milo. Teraz siedze nad jedynka i na wizazu. Malutka kopie tak na powaznie ciezko mi juz...Tż w pracy ![]() piecze mnie pod tym prawym cycem
|
|
|
#924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a poza tym przyda się na zaś bo chłopaka też możesz w tym położyć
|
|
#925 |
|
Zadomowienie
|
Mówicie o pierogach
![]() Ja dziś zrobiłam 150 pierogów razowych jedne były ruskie, drugie z mięsem a trzecie z kaszą gryczaną i serem U mamuś marcowo - kwietniowych pisza o nas do Vanes "Dziwni ludzie, nie przejmuj się" ![]() Ja już sama nie wiem co myśleć... Tak namieszała ta dziewczyna, więc albo rzeczywiście jest w ciąży i ma we krwi jakieś motanie i kłamstwa oraz mocno wybujałą wyobraźnie albo nie wiem... Za grosz się nie ma czym przejmować!! ![]() JUTRO WIZYTA Tylko jak ja na wage stane toż to On tam padnie na zawał jak zobaczy ile ja waże
|
|
#926 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje
ciekawe jaka bedzie po narodzinach ![]() Ile wazyly Wasze dziewczynki w 24-25 tc?
|
#927 |
|
Wtajemniczenie
|
Agus niebieski?czemu nie
też mam zielony pokój i nie chcę, żeby było właśnie za zielono. w ogóle widzę, że zamawiasz od sprzedawcy, u którego ja mam zamiar kupić, więc napisz jak ta pościel na żywo się prezentuje później ![]() Ddaaiissyy ale mi smaka narobiłaś na jogurt truskawkowy Dziewczyny brzuszki rewelacja i takie duże już a pociechy Wasze słodkie! nie mogę doczekać się, kiedy będziemy oglądać zdjęcia naszych maluszków już na świecie
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-03-01 o 20:18 |
|
|
|
#928 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo napewno bedzie sporo innych dodatków, które przełamią zielony kolor, a znowu za pstrokato nie będzie, jak jeden główny odcień utrzymaszi jeszcze moje pytanie : co myślicie o pościeli flanelowej? Ja mam taką dla siebie i jestem w niej zakochana, a dla małej taka mi się podoba http://allegro.pl/mamo-tato-3-cz-pos...467682835.html
|
|
#929 |
|
Wtajemniczenie
|
jesteście niesprawiedliwe bo ja nie mam sobie nic do zarzucenia pierwsze zdjecie ktore wstawiłam było z buzią mojego dziecka i było to dzisiejsze usg drugie znów zdjecie było z pierwszego usg. to tak dla jasności.
jeśli chodzi o pracę to byłam na stażu w przedszkolu a jak wiadomo nie dostałabym z tamtad maciezynskiego wiec po kolezensku dostałam prace dzieki ktorej moge dostać jakies pieniazki w tym czasie. po trzecie nie obrazalam was na watku mam marcowo kwietniowych a powiedziałam tylko co myśle na ten temat. Nie macie prawa mówić mi że jestem złą matką że się nie interesuję i nie martwię tym co będzie. Nie mam zamiaru też udowadniac wam ze jest inaczej, możecie sobie wierzyć w co chcecie. Martynko czy ty na prawde jesteś taka naiwna i myslisz ze wszystkie dziewczyny zapomniały jaka byłaś i jakie historie opowiadałaś??? wszystkie pamiętają a ty jesteś fałszywa piszac najpierw do mnie obrazajac wszystkie wizażanki na priv jakie są niesprawiedliwe a teraz na mnie najeżdżasz jaka to ja jestem??
|
#930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
supcio! juz sie nie moge doczekac kiedy kupimy lozeczko mam nadzieje ze w tym miesiacu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

A nie wytrzymam dłużej oglądając Wasze cudeńka

02.08.2014

i co ja teraz będę jadła
co jest dla mnie szokująco mało, bo mam tendencję do tycia, w pierwszej ciąży przybyło mi 11kg, ale w tym samym czasie brzuch był mniejszy, a teraz duuuuuuuży 

.. wybacz
ehh moje głupie fantazje