|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
moja mała w 25 albo 26 tygodniu, już nie pamiętam, ważyła 920g
|
#932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze i jestem "dziwna" ale "kupy" sie to wszystko totalnie nie trzyma. |
|
|
|
|
#934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za jutroCytat:
![]() jak waga jest w normie to nie ma czym sie przejmowac, dzieciaczki nadrabiaja, w ktorym tygodniu im sie podoba ![]() moja w 29tc. wazyla 1404g i to pierwsza waga o jakiej wiem, wczesniej mialam podawane tylko wymiary nozek, glowki, brzuszka itp. kurde Tz kupil ciasteczka smietankowe i nie mysle co robie- zjadlam juz kilka
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-01 o 20:31 |
||
|
|
|
#935 |
|
Wtajemniczenie
|
martynko tak dla twojej wiadomości widzę ze nie zbyt dobrze przyswajasz pewne informacje i jak czytasz już to rób to ze zrozumieniem.
zapytałam na forum czy jechać do ikei bo mam okazje napisałyście ze nie i nie pojechałam.
|
#936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Reakcja wizażanek jest jak najbardziej prawidłowa, ja mało piszę tutaj, ale sądzę tak samo jak większość. A Ty nie zrobiłaś nic, żeby zaczęły myśleć inaczej. Po co na dodatek skarżysz się na innym wątku, rozwiej tutaj wątpliwości, a nikt złego słowa nie powie ......
|
|
#937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#938 |
|
Wtajemniczenie
|
nie ja jedna nie wstawiam zdjęć z usg. wstawiałam wcześniej zdjecia brzucha i robiłam to regularnie o czym nikt nie pamieta.
są dziewczyny które do tej pory nie wystawiły żadnego zdjęcia np Martynka która tak mnie chce tu zbluzgać. A usg miałam dzisiaj i wstawiłam zdjęcie a pierwsze usg ze zdjęciem robiłam jeszcze przed zapisaniem się na to forum
|
#939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda z Tobą konwersować bo jesteś jak dla mnie w brodziku intelektualnym i chyba sama lekko pogubiłaś się w tych Twoich dziwnych historiach... Ode mnie to wszystko!
|
|
|
#940 |
|
Wtajemniczenie
|
praktycznie jako jedyna nie podajesz wymiarów synka i innych szczegółów przebiegu ciąży. dużooooooooooooo niejasności
|
|
#941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tu masz siatkę centylową, może coś Ci pomoże ![]() http://forum.styl.fm/waga-plodu-w-ciazy.t80443.htm
|
|
#942 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aguś w pierwszej kolejności pomyślałam, że rzeczywiście jak masz zielono w pokoju to może ta z niebieskim lepsza.. ale teraz zastanawiam się, czy przypadkiem nie będzie za pstrokato Sama wiem co doradzić ![]() Cytat:
A mnie pod lewym uciska!! W zależności jaką pozę wybiorę czuję ból więcej lub mniej Aaa.. i ja poszłam twoim śladem Kasiu i mykam po domu bez stanika!! A jeszcze przed ciążą nienawidziałam bez chodzić! ale teraz nie da rady inaczej wrr.. Cytat:
Tobie i Miśkowi
|
|||
|
|
|
#943 |
|
Wtajemniczenie
|
aliczka nie znając osoby oceniasz ją po tym co napisze hmmm
a życie pisze różne historie mam nadzieje że kiedyś sama się o tym przekonasz... the sania pisałam ile wazy moje dziecko przeoczyłąs????????
|
#944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wagi to się nawet nie wypowiadam ![]() Eh, ciekawe czy się synio potwierdzi
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wiadomosci tak napisalam do ciebie jedna wiadomosc ze jesli chcesz pogadac o problemie z twoim facetem to mozesz do mnie napisac i nikogo nie obrazilam wiec twoj atak na mnie, ze jestem dwulicowa bo kogos obrazam czy co tam sobie jeszcze wymyslisz jest bezpodstawny bo jedyne co napisalam to, ze nie znalazlam w tym watku zrozumienia w kwestii tamtego problemu i nic obrazliwego w tym nie widze a to, ze go nie znalazlam to nic dziwnego w sumie bo to watek o ciazy a nie o problemach prywatnych- tyle ze ja sobie z tego zdaje sprawe a ty jak widac nie bardzo. A ty kochana nie probuj odwracac uwagi od siebie kosztem innych bo ja nie racze nikogo sprzecznymi historiami od ladnych kilku miesiecy i juz nie mam ochoty z toba na ten temat dyskutowac. Jak dojrzejesz/dorosniesz to zdasz sobie sprawe z tego, ze bezpodstawnie tyle dziewczyn o nic by cie nie posadzalo a jak byly niejasnosci trzebabylo je na bierzaco wyjasniac i nikt by o nic pretensji nie mial. EOT Przepraszam reszte dziewczyn za ten post bo to nie miejsce na takie rzeczy. |
|
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Izunia Grazin W artykule o laktacji Na początku dzidzię karmi się właśnie siarą, która potem zmienia się w mleko właściwe Tylko zastanawiam się kiedy. Zytus Pierogi to nic skomplikowanego, tylko pracochłonnego raczej ![]() Lolka1212 (chyba jestem uzależniona)Izunia Mamy anulinkę, ona jest księgowa ![]() JanuszAgnieszka Śliczna... Uwielbiam zdjęcia 3D maluszków ![]() Kiara Ja przytyłam 2kg do tej pory, a brzucha mam kawałek A dzidziol w 24 tyg. ważył 800g ![]() vanes Słuchaj, my tylko chcemy mieć pewność, że jak się czymś przejmujemy/martwimy to potem nie okaże się bujdą. Mnie na przykład zdziwiło, że pierwsze usg miałaś dopiero w listopadzie... Ja jeszcze we wrześniu byłam na pierwszym! ![]() No i przede wszystkim - gdybyś nie poszła do mam marcowo-kwietniowych "ze skargą" to i reakcja byłaby inna. Sorry, ale to trochę niepoważne iść na inny wątek i na nas skarżyć ![]() Ja w Twojej sytuacji obraziłabym się, udowodniła, że w ciąży jestem i pożegnała. Bo są inne fora, nie tylko na wizażu. Chciałam powiedzieć, że MUSZĘ IŚĆ NA ODWYK OD WAS!! Przestał mi działać net, a ja co? Zamartwiałam się, kiedy naprawią i ile będę miała do nadrabiania i co ja będę bez Was robić
|
|
|
#947 |
|
Wtajemniczenie
|
Vanes że też nie znudziło Ci się pisanie nam. poza tym nie potrafisz nawet konkretnie odpisywać na nasze zarzuty. czyżby brak weny?
![]() nie wiem. dla mnie to koniec tematu. nie wierzę Ci i tyle
|
|
#948 |
|
Wtajemniczenie
|
martynka89 kochana nie naskakuj tak na vanes, sama nie jestes wiarygodna... mam nadzieje ze nie tylko ja tak mysle. Te dziewczyny ktore dobrze czytaja forum wiedza co mam na mysli.
Kazdy ma swoje zdanie na temat vanes i ok jedni wierza drudzy nie, ale moim zdaniem nie powinnas naskakiwać i jeszcze bardziej ja pogrążać. Jezeli macie cos do siebie piszcie na PW. Tutaj sa kobiety w ciazy, niepotrzebne te nerwy. Mam nadzieje ze przez to po dup.sku nie dostane.
|
|
#949 |
|
Zadomowienie
|
Nie chcę się wymądrzać, bo nie jestem lekarzem.Patrząc z perspektywy moich poprzednich ciąż ,to każde dziecko inaczej rośnie i przybiera na wadze.Jedne wcześńiej bedą szybko przybierały na wadze a później przystopują i odwrotnie.
A waga usg jest tylko orientacyjna i jakaś granica błędu istnieje. Ja dowiem się 15 marca ile mniej wiecej waży nasze maleństwo(28 tc) Nie zachodzę w głowę bo bym zwariowała,bedzie ważyć tyle ile ma i ja tego nie zmienie.Gdzieś odgórnie jest to ustalone ![]() Wklejam zdjęcia małej z usg połówkowego z 22,6tc 2.pupcia 3.noga modelki ![]() i ubranka,które dostałam ,bluzeczki i półśpiochy są welurowe
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-03-01 o 20:49 |
|
|
|
#950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daj spokój dziewczyno... Gdyby mnie ktoś "niesłusznie" oskarżył o wymyślone historie albo wymyśloną ciąże to by mnie dawno już na forum nie było, napisała bym jedynie ze mi przykro i nie chciała bym udowadniać mojej racji a Ty drążysz i drążysz temat jak byś jednak miała coś na sumieniu.
|
|
|
#951 |
|
Wtajemniczenie
|
szczerze mówiąc nie mam zamiaru wam niczego więcej udowadniać w ciązy jestem i tyle, a to że zbyt wiele co poniektóre z was naoglądały się detektywów i innych programów detektywistycznych to trudno.
przeszłam do mam marcowo kwietniowych bo tu jest na mnie nagonka a nie mam zamiaru tłumaczyć się osobom których na oczy nie widziałam. myślałam że pokazując wam zdjęcie z dzisiejszego usg przeczytam chociaż od którejś z osób oskarżających mnie że nie jestem w ciązy zwykłe przepraszam ale widzę ze was na to nie stać...
|
#952 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo mi dryndają staleCytat:
najwazniejsze zeby zdrowe bylo, przekonalam sie o tym w 100%
|
|
|
#953 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Witam się z Wami moją niespokojną nogą, która jak co wieczór daje o sobie znać;/ (by the way: jak tam u Ciebie Eve?
)Strasznie źle mi się śpi ostatnio Jak się obudzę na plecach to mnie brzuch ciągnie, a zwł jak mam pęcherz pełny (a mam prawie zawsze )), i w ogóle dzisiaj takie krótkie skurcze odczuwałam w ciągu dnia (łącznie może z 6-7 razy). Może to są te Braxtona-Hicksa? Ale one ponoć bezbolesne,a ja takie lekkie ciągniecie odczuwam wtedy, przez kilka sek i przechodzi.Widzę że temat z Vanes na tapecie. Oj dziewczyno, że też Tobie jeszcze chce się konwersować na ten temat...Weź może wklej książeczkę ciąży swoją (tj. zdjęcie) jeżeli chcesz na prawdę udowodnić coś tu dziewczynom i będzie po sprawie. A jak nie chcesz,to oczywiście nic nie musisz. Co do daty usg,to ja pierwsze miałam robione 22 września, termin porodu mam na 13-14 maja. |
|
|
|
#954 | ||||
|
Zakorzenienie
|
thx
A ja gratuluję zdanego egzaminu Cytat:
Oczywiście można trafić na położna z powołania, na taką która będzie mieć świetny humor, na taką która zaczęła właśnie dyżur, ale to prawie jak trafić w totka. Nie ma co ukrywać że dla nich poród to chleb powszedni i się nie cackkają ![]() Wiem też że ten temat wzbudza wiele kontrowersji.U mnie w dom, mąż nie mógł przeboleć że musi opłacić pracę kogoś kto tak i tak musi ją wykonać, i jakie to okrutne jak potrafi się zmienić nastawienie do rodzącej za sprawą kilku stówek. Nie jestem dumna, że opłaciłam położna, ale warte jest to dla mnie każdych pieniędzy i drugi raz też to zrobię.I tak nakręcam machinę... , ale tylko 2x więcej nie planuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mi niestety żaden preparat nie pomoże, bo zatkało się od wewnątrz.Doktor dziś zajrzał takim wzierniczkiem i stwierdził że zewnętrznie ok, nic nie ma.Potem rozrysował mi ucho i wytłumaczył że to wewnętrzna część ucha się zatkała. Swoją drogą dziś się dowiedziałam jak powinno się wydmuchiwać nos.Najpierw 1 dziurka,potem 2 a ja dęłam 2 na raz ![]() Bez fasolki leki by zażegnały sprawę, a tak tylko mechaniczne odetkanie mnie ratuje, z czego się cieszę,ani się nie boję, chce już słyszeć Cytat:
hehSherlocki Przecież wy też możecie napisać coś od siebie, skoro na was naskakują. A miałyście się w znajomych na fejsiku lub nk? bo imię i nazwisko to widzę że już nie tajemnica
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak dostała pościel z Hannah Montana w odcieniach różu i fioletu to pokój przestał być przejrzysty kolorystycznie , no ale pościel chowa na dzień, więc jest ok, a maluszek będzie miał pościel na wierzchu przez cały dzień, więc raczej nie wprowadzaj za dużo kolorów, bo jeszcze zabawki kolorowe będą
|
|
#957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#958 |
|
Wtajemniczenie
|
Aliczko trzymam kciuki za rozchylenie nóżek
![]() Kasiu śliczne zakupy dla królewny! no i na zdjęciach ta noga faktycznie powala hihi
|
|
#959 |
|
Zadomowienie
|
A ja proponuję dać już spokój całej tej sprawie z Vanes.. nie dajmy się więcej prowokować! Dziewczyna celowo teraz pisze i chce, abyśmy poświęcały jej uwagę.. ale czy warto?
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
To w ramach zmiany tematu...
JESTEM CHORA. Kupiłam kolejne body dla Edzika, bo miało na sobie żyrafkę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

toż to On tam padnie na zawał jak zobaczy ile ja waże 

za jutro

(chyba jestem uzależniona)
najwazniejsze zeby zdrowe bylo, przekonalam sie o tym w 100%
Jak się obudzę na plecach to mnie brzuch ciągnie, a zwł jak mam pęcherz pełny (a mam prawie zawsze

" Ja też to notabene zauważyłam.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)