|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
chyba mnie nie stac![]() Cytat:
bedzie wasza krolewna, w domu ja bracia i tatus na recach beda nosic![]() Cytat:
po prostu brzuszek juz mam spory, napina sie czesto, mala kopie stale praktycznie, teraz tez nie spie bo wariuje musialam sniadanko zjesc i napic sie herbaty, wyprostowac kosci i moze uda mi sie jeszcze pospac500zl to troche kasy jest. Musze sie dowiedziec jak u mnie ![]() Cytat:
no tak skurcz boli bardziej wierze, wiec nie ma co sie tak tym nacieciem przejmowac, luzik, lajcik chyba im uciekne z tego szpitala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mowie mu ze bedzie plakal w przyszlosci dobra czytam dalej
|
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Dzień dobry
Cytat:
![]() Słoniowata skóra kto to wymyślił, boskie Aguś, a wrzucisz linki do zakupów? Co do imienia Łukasz czy Sebastian zdecydowanie wybieram to drugie. Jednakże tylko dlatego, że Łukasz źle mi się kojarzy (z moim eks)
|
|
#1053 |
|
Zadomowienie
|
hej
słyszałam juz gdzieś o tej słoniowatej skórze że podobno od tego że laptop bardzo grzeje od dołulecę, nie bardzo mam czas nawet was nadrabiać, może uda mi się póżniej grazin co do imion znam i łukaszów i sebastianów, no i z kalkulacji wyszło mi że więcej fajniejszych jest ... łukaszów
|
#1054 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Pokaźne zakupy A ta różowa noc ślicznaDziękuję. Wysłałam jakiś czas temu linka rodzicom i wczoraj zamówili Szkoda tylko, że będzie u nich leżeć dopóki mój ojczym do Niemiec nie będzie jechał. Ale najważniejsze, że będzieno niestety 50zł |
|
|
|
|
#1055 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ..... Miałam skierowanie na bioderka i w sumie na przełomie 3 i 4 (chyba jakoś tak) miesiąca lekarz jednoznacznie nie określił, czy mała ma dysplazję stawów biodrowych (była na granicy ryzyka i wszystko mogło się zmienić), ale miałam ją szeroko pieluchować i broń boże nie motać w rożek !!! Mimo iż zastosowałam się do tych rad, jednak szelek na bioderka nie uniknęliśmy, co prawda na dość krótko, bo ok.4 - 5 miesięcy, jednak lekarz mi powiedział, że co prawda nieświadomie, ale to ja trochę się do konieczności szelek przyczyniłam, bo gdybym od początku nie wkładała jej w rożek i mała spałaby z szeroko rozwiedzionymi nóżkami, to prawdopodobnie mogłaby uniknąć szelek, a tak była za bardzo skrępowana. Tak mi te słowa zapadły w pamięć, że teraz tylko śpiworek kupię, a rożek, który mam jeszcze po pierwszej córze, będę używała tylko na początku, jak ktoś będzie bał się brać na ręce takiego małego noworodka. Broń boże nikogo nie straszę, ani nia narzucam mojej teorii, ale jakoś w nią wierzę, że mogło tak być, jak lekarz sugerował i teraz nie chcę ryzykować. Tym bardziej, że po samym porodzie nie miałam zalecenia szybkiej wizyty u ortopedy, poszłam w normalnym, przewidywanym wówczas terminie - 3 miesiące po porodzie. Co Wy na to, bo może jednak to nieprawda?
|
|
#1056 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Kwiatecek ja kaszanke jadlam w ciazy juz kilka razy tzn. na cieplo i z ketchupem. Nie zastanawialam sie czy mozna czy nie
ale nic nam nie jestPaulizia tez mam wizyte 3 marca i codziennie pytam Tz co za dzien dzisiaj hehe a to juz jutro. for you!!!ja wzielam trzy razy apap w 1trymestrze ale wtedy czesto mnie glowa bolala, odkad biore magnez ani razu.... ![]() Grazin trzeba tych chlopow szkolic bo inaczej sie rozleniwią i co, a jak zaraz bedziesz miala dwoch panow w domu to sie nie ogarniesz moj Tż bedzie mial dwie panie to juz mi gada, ze obowiazki domowe nam zostawia![]() antropia za wynikigusiagatko super, kochanych masz rodzicowCytat:
chodze w dresach, u fryziera bylam jakos w sierpniu, na solarium chyba ostatnio w czerwcu (rzadko chodzilam, ale zdarzało mi sie)....teraz waze juz 10kg (lub ponad 10) wiecej... kochana uwazaj zeby sie bardziej nie przeziebic mary poziomkowa och kochana podziekowac za gratki dzisiaj jade po dyplom a coa z " kaczuszkomm" zaszalałas nie powiem tez chcemmm!listopadowa80 slyszalam wlasnie ze bananow nie mozna i winogrona. Oj wpolczuje tego klucia swoja droga dziwi mnie to ze tylko na palcach sie klujesz. Ja choc juz z moim cukrem wsio ok, zdazylam przejsc szybki kurs z obslugi glukometru i babki mowily ze mozna na calej rece do lokcia. Moze sie zapytaj lekarza![]() chyba ze to od glukometru zalezy... Cytat:
![]() jak tam twoja sunia?
|
|
|
#1057 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Ja już od dawna na nogach, nocka prawie nieprzespana, mężul wyjechał o 1 w nocy, później budziłam się co godzinkę, dziś całodniowa nerwówka mnie czeka, bo pewnie dojedzie gdzieś w okolicach 20-21 na miejsce. Smutno strasznie Miałam go w domku ponad dwa miesiące i przyzwyczaiłam się A teraz na nowo trzeba się przyzwyczajać do tego że go nie ma w domku. Ech zaraz biorę się za sprzątanie, sajgon ogromny, wszędzie pełno rzeczy porozwalanych, ciuchy trzeba układać w szafach itp. Jutro jadę odebrać firany i zasłony, kupiłam ale zostawiłam do obszycia. Jak trochę ogarnę to pokażę wam ostatnie zakupki dla chłopaków ![]() Teraz po remoncie mogę się rozglądać i kupować już inne rzeczy, których mi brakuje jeszcze, kurcze jakoś nie mogę uwierzyć że za 1,5 miesiąca dzieciaczki już mogą być z nami ![]() W nocy strasznie mnie ręce bolą a zwłaszcza palce, że nawet zgiąć ich nie mogę. Mam okropne problemy z parciem na pęcherz, latam już chyba ze 30 razy na dzień do wc jak nie więcej, mam wrażenie jakby mi się bardzo chciało, aż mnie brzuch boli, a jak pójdę to dosłownie kilka kropel, synalki ładnie muszą uciskać na pęcherz. Czasami po wyjściu z toalety już mnie ciśnie, kurcze denerwujące to jest bo jak wychodzę gdzieś z domu to zaraz muszę szukać toalety :/ No nic będę zmykać do sprzątania bo nikt za mnie tego nie zrobi, będę zaglądać. Dziś zaczynamy 32 tydzień Moria Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-02 o 08:25 |
|
|
|
#1058 |
|
Wtajemniczenie
|
poszlam sladem Kwiatecka i pokazuje wam swoje grube udaaaaaaaa
no i cala siebie w droga broda ![]() jak tak dalej pojdzie bedziemy z waga ddaaiissyy na tym samym poziomie
|
|
#1059 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu grube uda
na czyms trzeba trzymac taki piekny duzy brzusio tak? Poza tym ja tam nic grubego nie widze... ![]() No to kciuki za jutrzejsza wizyte!!!! Ja mam tylko z polozna, ale pewnie uslysze serdunio Listopadowa aua... mam nadzieje, ze jedna nie zaszkodzi no i widzisz... taka ze mnie farmaceutka jest Mnie dzisaj znowu o 7 obudzily ''mile'' smsy... juz mi sil brak, ale patrze na fotke mojego synka i sily wracaja! juz nawet nie mam jak brzucha przytulac... tak bardzo chcialabym juz maj by go moc przytulic do siebie, poczuc jego cialko i zapomniec o problemach... [bede beczec au] mam duzo do czytania w necie wiec sie zabieram... ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Agus ta rozowa noc to super wybor. Brawo dla tezeta i napewno bedzie pasowac... no i az tak rozowa to tez ona nie jest ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Ewesko kiedy Ty odpoczywasz kochana? Czekam na fotki ciuszkow Ja tez zaczynam dzisaj nowy tydzien... i chrzanie to moje wczesniejszeliczenie!!!!! 29 tydzien! Nie 28 ot co
|
#1060 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez tak nocy nie przesypiałam jak Tż wyjezdzal to byly ciezkie czasy![]() i ty jeszcze sprzatasz, zalatwiasz swoje sprawy sama podziwiam sie kochana, szacun dla ciebie!!!tez latam czesto do toalety, wczoraj czulam sie tak jakby mala zlapala mnie za pecherz i puscila! przeszly mi dreszcze, ale nie bylo to przyjemne. Co chwila dochodza jakies dodatkowe bole...wszystko mozna zniesc i nie ma co biegac zaraz do lekarzy, ale uwazam ze porod sie zbliza i teraz bedzie nam coraz ciezej ![]() chyba sie poloze...nie spie od 5. Tżcik dzwonil, ze z okazji dyplomu zabierze mnie do kina dzisiaj jade na miasto kupic sobie spodnie i odebrac dyplom, bo nie bylam na rozdaniu![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
oj tez bym chciala serduszko uslyszec![]() ja tez bym chciala juz malutka przytulic co do Tz to on ostatnio zrobil sie jakis czulszy... ale moze dlatego ze mamy przerwe w przytulaniu chyba ze 2tygodnie- a u nas to raczej nienormalne
|
|
|
#1061 | |
|
Moderatoreska
|
Ostatnio chyba tylko w nocy odpoczywam, w ciągu dnia robie sobie przerwy na odpoczynek.
Cytat:
![]() co do tż ta to najgorzej jest właśnie rozstać się po takiej długiej obecności, bo jak przyjeżdża na urlop na tydzień, dwa to nie zdążę się nawet przyzwyczaic że jest i już wyjeżdża, a dwa miesiące to jednak kupa czasu. |
|
|
|
|
#1062 | |
|
Wtajemniczenie
|
ide do wyrka, oczy mi sie kleja.
---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
ale tak na powaznie boli jak cho.lera jak ktos ci bliski musi wyjechac.... tym bardziej ze ty w ciazy i tyle masz na glowie. Moglby zdazyc do porodu wrocic co nie.... for you uciekam
|
|
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Eweska, a małż wróci na poród czy sama będziesz? Nie zazdroszczę rozstań
Cały poprzedni rok też byłam praktycznie sama, więc trochę Cię rozumiem. Kasia, co Ty opowiadasz Na prawdę super wyglądasz!
|
#1064 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry dziewczynki!
antropia - bardzo ładne wyniki .guaisgatko kaslki: .matallewar - a możesz do gina zadzwonić? jak nie to idź lepiej do internisty, niech się wypowie. listopadowa - straszne z tą glukozą zawsze miałaś problemy? czy pojawiły się dopiero w ciąży? w paluszki .moria - współczuję brak snu, mnie ostatnio męczy trudność w zasypianiu za przyjazd fury w końcu .moriaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! obejrzałam własnie fotki suniiiiiiiiii i nie mogęęęęęęęęęęęęęę.... zeżrę ją normalnie jest taka prze prze cudna!!!!!!!!!!!mmmmmmmmm m ..kochammmm pieski .a jak synuś? jakieś nowe fotki czy wieści masz od niego?. kasia nie nacinają wdzłuż?! ożesz.... jak to nieeeeeeeeeee?! a jak nacinają?!!!!!!!! i dlaczego ja o tym nie wiedziałam????????? ooooooooooo .... teraz to nie chce żeby mój się obrócił... niech leży głóką do góry - ja poproszę cc .gdzie Ty masz grube uda?!!!!!!!!!!!!!! bo Cie zaraz normalnie zawriowałaś? cudny brzusio! za jutro.eweska - ja się nie będę powtarzać z poczatków naszego wątku - podiwiam Was za tę umiejętność radzenia sobie z dala od siebie - mnie jest tak strasznie smutno jak TZ na jedną noc wyjeżdża - nie umiem sobie miejsca znalesć, nie spię - głupie przyzwyczajenie . pomyśl, że za 1,5 przyjedzie - powitać chłopaków .a firanki gdzie w końcu? w leroy? pozdrawiam mocno i jak się zajmiesz może mniej będzies zmyśleć że on tam jedzie - czas szybciej Ci zleci. ja na chwilę zajrzałam z pracy - wieczorem będe miała pewnie z milion stron do nadrabiania , akurat wszamałam śniadanko z Wami .ma tyyyyyyyyyyyle pracy że zaraz zwariuje ale ja to lubie . dziewczyny, miłego dnia.
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochani są, to prawda, tylko taaaak daleko ode mnie
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja siostra ma od lekarza dietę niskoglikemiczną i banan to takie samo zło, jak słodycze. kasia Śliczny brzuszek i jaki duży ![]() moniqac No gin się wypowiedział na poprzedniej wizycie, że mam powtórzyć i przyjść za 6 tygodni. Ale to dużo czasu i jeśli coś faktycznie jest nie tak, to co?? Witam w ogóle w nowym dniu ![]() Piszę jeszcze z łóżka (ale ze mnie leń), ale obudziłam się w złym humorze, bo musiałam kota siostry wyganiać z Edzikowego łóżka (mój Drań już dawno zrozumiał, a ona - kotka znaczy - jakoś nie może... )
|
|
|
#1067 |
|
Zadomowienie
|
Wita z rana Was mama która może pozna dziś .... (Michała mi się rymuje
) Ja też w nocy jakoś ciężko spałam, w dodatku obudziłam się z mega bolącym gardłem i zapchanym nosem wypiłam herbate, zaaplikowałam tantum verde i leże.DZIŚ WIZYTA!!!!!!!!!!!!!!!! Dziękuje o kciuki i prosze o więcej!!! Naładuje aparat zeby Wam wkleić zdjęcie jak wróce - o ile się dowiemy ![]() Ewesko, Moria ![]()
|
|
#1068 |
|
Wtajemniczenie
|
Aliczko mocno zaciskam
za Michasia
|
#1069 | |||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie już tak 5 lat Cytat:
zgadza się na długo nie wyjechał. Firanki zamówiłam w Leroy spodobały mi się zasłonki śliwkowe trochę drogie ale co tam i firanek mieli spory wybór, wiec było w czym przebierać, choć tak jak pisałam ceny chyba nie są zbyt niskie, chyba ponieważ nie orientuję się ile kosztują w innych sklepach, ja zapłaciłam 280zł za zasłonki i firanę. |
|||
|
|
|
#1070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1071 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Ale mam kostki i stopy zapuchnięte |
|
|
|
|
#1072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]() :k ciuki:
|
|
|
|
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Aliczka, oby maleństwo ujawniło się na usg
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1075 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Wstałam wcześniej, niż planowałam, ale nie narzekam, bo widzę, że w TV będzie o słoiczkach dla dzieci, ciekawe, co powiedzą ![]() Mimbi, myjka jeszcze nie zamieszkana przez bakterie, a czy potem będą mieszkać, to chyba zależy od dbania o higienę myjki Mam dwie różne, zobaczymy, czy któraś się sprawdzi. Jeśli nie, to łapskami i tak, o. ![]() Moria, to jak fura dotrze, to poproszę Cię o sprawdzenie czegoś, no chyba, że uda mi się wcześniej w sklepie jeszcze jakimś ![]() Kasiu, a jak się czujesz? Lepiej chociaż trochę? No i ślicznie na zdjęciach prezentujecie się Ewesko, szybko zleci i mąż wróci! A wtedy już sporo Was będzie Przykro mi, że tyle masz sprzątania, ale... przynajmniej zajmiesz czymś myśli no i jak ślicznie będzie potem![]() Aliczko, kciuki za wizytę! Ciekawe, jaki masz NARZĄD ![]() Moria, Ewesko, gonicie z tygodniami! ![]() Renessme1985, kochana super! Powiedz mi, czy rączka wózka, kiedy się ją opuści [dla niższej osoby ], to jest stabilna? Bo oglądaliśmy na żywo dwa X-landery i ta rączka po opuszczeniu latała, nie była stabilna. Koleś ze sklepu nie umiał powiedzieć, czy to tak w każdym, czy oni mają jakieś niedokręcone ![]() PS któraś z Was polecała Nail Tek na pazury, wczoraj zaczęłam kurację, może trochę mi się poprawią
|
|
|
|
#1076 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie!
ja wlasnie zjadlam pyszne sniadanko, ale zrobilam sobie paste z tunczyka z jajkiem i majonezem, pychotka ruszac sie nie mogeja tylko na chwilke bo mam pomysl na zakupy, wiec wybieram sie do troche dalszego sklepu na powolny spacerek do BabyShopu![]() aliczko kciuki za wizyte eweska kochana mam nadzieje, ze maz dojedzie bezpiecznie, juz kiedys rozmawialysmy pamietasz, ja tez nie sypiam jak moj TZ jezdzi sam do Norwegii po nocach. kochana i prosze odpocznij sobie od czasu do czasu. lece ![]() napisze jak wroce, buzka
|
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny i chłopaki
widziałam że rozmawiałyście o keonalu...mi on życie uratował jak miałam torbiele w dziąśle i twarz miałam jak dynia...jedzenie tylko przez rurkę do napoi i na końcu wizyta na oddziale chirurgii szczękowej i zabieg Kwiatecku bo ty chyba pisałaś o penicylinie, prawda?? Możemy sobie podać ręce. Miałaś jakieś objawy po podaniu czy przy próbie CI wyszło? Bo ja jak miałam pół roku dostałam zastrzyki i całe szczęście że trzeba było jeździć do szpitala by mi je podano (jedyny gabinet zabiegowy) bo po którejś już dawce (chyba 9 z 10) dostałam wstrząsu. Całe szczęście że w szpitalu bo pewnie by mnie nie było gdyby to stało się w domu. Największa jazda była w szpitalu jak miałam z 10 lat i miałam migdały wycinane, gorączkowałam więc zdecydowali się podac mi penicylinę mimo że mieli w karcie że nie wolno. Zrobili próbę i dawaj mi zastrzyki od razu (jako dziecko też ją miałam), jak mama przyszła do szpitala to myślałam że szpital rozniesie Ja mam kolejną kiepską noc za sobą...już 3...wstaję w nocy od północy do 5 rano 3 razy, o 5 tż wstaje do pracy i ja zasnąć nie mogę, później o 7 kot wraca do domu i się dobija (wychodzi razem z tż)...i tak codziennie. A budzę się o 8. i to taki sen po godzinie z przerwami Aaaaa wróciłam do brania witamin, mam mieć morfologię na wizytę 21 zrobioną i stwierdziłam ze jak mi do tej pory spadała (cały czas była w normie ale jednak leciała w dół) to nic nie będzie jak je będę brała. Tym bardziej że została mi prawie cała paczka, kuracja na 2 miesiące. I, puk puk - żeby nie zapeszyć - czuję się świetnie, bez mdłości i innych przypadłości. Zobaczymy co dalej będzie
|
|
#1079 | |||
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa80
dziekuje listopadowa juz za pozno hehe, ale dzieki Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzien dobry ja mam jakies porypane noce ostatnio nie moge zacnac, a jestem padnieta na maxa pozniej sie budze co 40 minut ledwo chodze bo tak boli spojenie a rano jestem nieprzytomna do tego dzisiaj mi cieknie z kinola a snilo mi sie, ze corcia byla z nami miala takie cudne ciemne wloski, ale nie chciala z cyca pic ogolnie to masakra, tak mi sprawnie szla opieka nad nia, ze szok ![]() linkoi do allegro, chwilunia
|
|||
|
|
|
#1080 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry dziewczyny, chcialam sie przywitac, ponownie.
Pewnie mnie zupelnie nie kojarzycie, pisalam z wami na samym poczatku. Potem przestalam nadazac z czytaniem, no i z pisaniem tez... No a tak od polowy drugiego trymestru znowu was podczytuje od czasu do czasu, no i pomyslalam sobie, ze z podczytywaczki moglabym tez troche byc uczestniczka .Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie ponownie do swojego grona ![]() Grazin, ja tez jestem za imieniem Lukasz, wszystkie Lukasze jakie znalam to fajne chlopaki .Ewesko, wpolczuje wyjazdu meza. Wiem jak to jest, w nasz zwiazek z TZ byly wpisane czeste przymusowe rozstania, nie jest to latwe... Dobrze, ze maz bedzie sie staral wrocic na porod. Trzymaj sie Hehe, moj TZ jest fajny. Pilnuje mnie, zebym sie nie obzerala slodyczami (w sensie jak otworze jakies opakowanie to nie moge przestac). No i dzis rano wchodze do kuchni, a tam na talerzyku wydzielone 3 ptasie mleczka .Ale na razie opieram sie pokusie... No i w ogole dzis zaczynam 32 tydzien ...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

chyba mnie nie stac
i to córa
bedzie wasza krolewna, w domu ja bracia i tatus na recach beda nosic
musialam sniadanko zjesc i napic sie herbaty, wyprostowac kosci i moze uda mi sie jeszcze pospac

kto to wymyślił, boskie
świetne to łóżeczko!!
for you!!!
swoja droga dziwi mnie to ze tylko na palcach sie klujesz. Ja choc juz z moim cukrem wsio ok, zdazylam przejsc szybki kurs z obslugi glukometru i babki mowily ze mozna na calej rece do lokcia. Moze sie zapytaj lekarza
Miałam go w domku ponad dwa miesiące i przyzwyczaiłam się 

podziwiam sie kochana, szacun dla ciebie!!!

kaslki:
.
zawriowałaś? cudny brzusio!