|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
poświęć się dla Hanusi
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#962 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dam znac, dam vanes nikt tu nie napisal, ze jestes zla matka ja gotuje pomidorowke
|
||||||
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jego brocha ja poki czuje ze moje dziecko na prawd3e rośnie bo widze to praktycznie kazdego dnia ze wystawia mi rózne cześci ciała wiec sie nie martwie zbyt![]() Prosze Was skończmy temat vanes... robi się bardzo niesmacznie i nieciekawie... jesteśmy dorosłe, a to jest internet. tutaj każdy może być kim chce. vanes nie chcesz nam nic udowadniać a my tak na prawde nie chcemy już dowodów. mam nadzieje że jeśli jesteś w ciązy to faktycznie donosisz ją spokojnie i na pewno wesprą Cię koleżanki z innego wątku. nas nie musisz słuchać i sie tłumaczyć to TWOJE ŻYCIE i rób co chcesz. my tu na siłę nie trzymamy więc szerokiej drogi. dla mnie temat jest skonczony i chciałabym zeby na tym wątku znowu była taka atmosfera jak kiedyś... i chciałabym pogadac o ciąży, mojej prawdziwej i o waszych.dajmy już spokój bo niedługo odechce nam sie wchodzić na taki wątek...
|
|
#964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#965 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wlasnie kupilam danio truskawkowe dzisiaj i jeszcze nie zdarzylam zjesc A JAK ZALUJE !!! BO TERAZ NIE TKNECytat:
ode mnie dostaniesz brawo zamiast po dupsku. neichce mi sie pisac jak jest taki zament na forum , dziewczyny ciuszki i brzuszki piekne, januszagnieszka fotka swietna |
||
|
|
|
#966 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiscie daje rade, ale czuje ze porod tuz tuz![]() co do vanes mysle tak samo, ale nic na sile. Cytat:
w takim razie pytam, ile kosztuje oplacenie poloznej? zgadzam sie z toba naprawde. Co do ucha, mialam podobnie kiedys, niestety samo weszło, samo wyszło, tak po prostu. Pozniej mialam jakies badanie u laryngologa w sprawie pracy, wyczyscil mi woskowine i jak na razie spokoj.
|
|
|
#967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
spice ja tez mam twardy brzuch jak mam pełny pęcherz ale lekarz powiedział ze mam sie tym nei przejmowac bo to macica sie napina bo chce sie tego moczu pozbyc i mam jak najczesciej sikac zeby ją relaksować
![]() mnie coś brzuch rozbolał, mam wrazenie ze to żoładek albo jelita. a w ogole nie mam jakos apetytu ostatnio. tzn oczy by jadły ale zoładek taki ściśniety ze dziubne i nie moge wcisnąć. no chyba ze jest to pączek ciasteczko ewentualnie jogurt:P takie pokarmy mój zoładek przyjmuje w nieograniczonych ilosciach
|
#970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze Kasieńko ja też bardzo się cieszę,że i Ty bedziesz miała córeczkę
NIe planowaliśmy 3 dziecka , a tu proszę i to córaZmykam lasencje dobrej nocki karaluchy pod poduchy
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie bardzo ratowało jak leżąc na boku kładłam sobie poduszkę złożoną na pół na wysokości między uda a kolana.Nie miałam tego specjalnego rogala, który później przydaje się do karmienia. Spróbuj jeśli tego nie testowałaś.Jutro wpadnę i doczytam czy trochę ci ulżyło i odciążyło plecy, biodra etc ![]() W Wlkp, 2 lata temu 500zł ![]() Ja położną u ginka zapytałam kogo może mi polecić i poprosiłam o numer.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ide 7 na wizyte to sie dowiem ile moj wielkoludek waży ![]() aha mój tż rozważa kwestie zmiany imienia z Sebastian na Łukasz. co o tym myślicie??
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!
ja dopiero wrocilam, bylo bardzo milo, moj TZ po mnie przyjechal wiec nawet sie nie zdyszalam ![]() nie przewidzielismy tego tylko ze w centrum Oslo ludzie swietuja i medale wreczaja itp , krol byl, pelno policji i rozentuzjazmowanych Norwegow i ich sportowcow ![]() ale milo bylo wyjsc do ludzi ![]() agus mnei sie podoba ta niebieska posciel, poza tym to nie jest typowo niebieska a po drugie trzeba lamac stereotypy! aliczka zastrzele cie za te pierogi, tak mi sie teraz chce.... i trzymamy kciuki za jutrzejsza wizyte kiara ale ladna ta flanelowa posciel no i ten brzusio!lolkaaaale ladne zakupy..przez ciebie chce mi sie cos kupic znowu a mam zakaz...od samej siebei ![]() eweska zaraz po tylku dostaniesz za to sprzatanie, a odpoczac to kiedy co ? jestes superhero nei kobieta no ![]() a w realu moja mama kupila kilka bodziakow bo mowila, ze z fajnej bawelny sa ![]() a twoj TZ juz w drodze co? andziotku co to za kiepski humor? czemuuuu? pisz mi tu zaraz bo sie bedziemy martwic noo... JanuszAgnieszkasliczne zdjecia ![]() Paulizia ja mialam straszne migreny i bole glowy w pierwszym trymestrze, pomaga troche zimny oklad na glowe... princi wspolczuje ulewnej pogody. co do gosci to wiadomo, troche w ksiazce przesadzaja, ale u norwegow tak wyglada goscina, kawka gotowe ciasteczka, posiedzic godzinke i do domu, nie tak jak w PL, ze ledwie dziecko urodzilas a juz milion gosci i jeszcze najlepiej obiad im zrobic ![]() ide cos zjesc, bo neistety nie poszlysmy na pizze, tylko na ciasteczko, bo nigdzie nie dalo sie wbic , ze wzgledu na turystow i fanow sportu! |
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac fajnie tak słuchać jak ktoś lubi swoją pracę
mało jest takich osób ...ja w sumie już też w domu zaczynam fiksować, jednak jak człowiek ma rano do czego wstać, ubrać się i umalować to inaczej dni mijają .... Dziewczonka, ania2631 śliczny brzuszek ! a czy któraś z nas ma brzydki ?????????????? wszystkie są przepiękne bo noszą nasze maluszki Paulizia mam nadzieję że jakoś dogadasz się z TŻtem i dojdziecie do porozumienia, bo narazie jego argumenty są śmieszne, to ważna decyzja i takie głupie gadki nie powinny być podstawą do za lub przeciw Weredka współczuje problemów finansowych Agnieszka.M nie sądzę żeby dzidzia ci żebro dała radę złamać ![]() 24kasia86 gratuluję zdanego egzaminu ja nacięcia krocza wcale nie czułam !!!!!! ważne żeby było zrobione na szczycie skurczu, wtedy nic nie czuć bo skurcz bardziej boli matallewar ja do szpitala nikomu nie pozwoliłam przyjść poza mężulem teraz też nie zamierzam, do domu też rodzina przyjechała jakoś później dopiero ... chcieliśmy sami pobyć z dzidziusiem na początku żeby wszystko sobie po swojemu ogarnąć, bo my takie samosie jesteśmy ![]() jaki szpiczasty brzunio piękny !!!!!!!!!!! ooooooooooooooooooooo kurcze kolejna strona doszła ![]() izunia233 Renessme1985 bardzo fajny przewijak the_sania matko rękę mu zmiażdżyło ???????? mam nadzieje ze to nic groźnego ![]() Lolka1212 jakie cudne portki no i gratulację za zakupy dla siebie (ja już nie wiem jak się dlasiebie kupuje )do łóżeczka turystycznego trzeba kupić materac bo tam jako materac robi tylko taka sztywna tektura obszyta materiałem, ja kupiłam jakiś piankowy taniutki bo i tak ono u rodziców stoi tylko też bez stanika mykam ![]() monika21121984 ojej współczuje, chyba Ci to karmi nie podeszlo ale zagłodzić to nikogo nie zagłodziłaś, co do mojego nastroju to po prostu chyba codzienność mnie już dobija, siedzenie w domu ciągłe, skakanie owieczką , to że mężu pracuje w domu, a nie ma czasu nawet ze mną pogadać, ostatnio wszystko robię sama (poza weekendem bo wtedy rzeczywiście tworzymy rodzinę )eweska zmykaj do męża, spędźcie ostatnie chwile razem !!!!!!! spokojnej podróży dla niego ... (mam cichą nadzięję że częsciej będziesz u nas teraz - jedyny plus wyjazdu )Kiara76 kolejny przystojny brzuszek posciel bardzo ładna, ja jestem minimalistką więc mi się takie rzeczy podobają, tylko nie wiem czy ta flanela będzie dobra gatunkowo ![]() JanuszAgnieszka jakie cudne fotki ooooooo widzę że w końcu vanes się wkurzyła, jakby takie posty były kilka dni temu to by może to wszystko wyglądało, jak ktoś jest pewny swego to o to walczy zazwyczaj, a nie milczy ... kabel od komórki już znalazłaś ???????????? nooooooooooo jakoś doczytałam strasznie tak po całym dniu byłam dziś z Zosią kupić jej jakieś fajne zabawki bo w domu już nie mamy co robić kupiłam farby do malowania palcami (wdzianko do tego zeby sie nie unorała cała)malutenki zestaw ciastoliny kredkę do malowania na wannie i kafelkach do kąpieli (cuda normlanie są teraz)no i puzzle takie dla dzieciolków z kilku części (za to wszystko dałam 100zl ) ![]() teraz idę sobie bo mnie oczka bolą od czytania
|
|
|
|
#976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
metoda na gloda zeby dlugo byl z nami podziekowac za brawa kurde jak mi sie ciezko siedzi przy lapku, czuje jak sie mala rozciaga, i to pieczenie pod cycem ![]() dzisiaj ogladalam swoje ciuszki (chyba setny raz) i zaczelam juz mowic do siebie a raczej do coreczki "zobacz jakie masz sliczne ubranka, ladniejsze niz mamusia, oj bedziesz slicznie wygladac" itp....ciagle o niej mysle
|
|
|
#977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nic mi na glowe nie pomagalo i pierwszy raz w ciazy zazylam tabletke mam nadzieje, ze nie zaszkodzi to Malemu... no i Gotowe na wszytsko mnie rozbawily, ale tez w jednej chwili sie poryczalam Tz byl przed chwila u mnie w pokoju i go pieknie wygonilam. Nie bede sie godzic z nim. Niech spada na bambus zrywac banany hej ![]() Agus ta z niebiekskim ![]() Lolka super pasuje ta polowka do tego sweterka nie?
|
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
Mi osobiście bardziej podoba się Łukasz. A co twojego Tż naciągnęło na zmianę imienia?
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję, to dla mnie komplement
![]() Grazin Lepiej Sebastian! STANOWCZO! Ja mam z Łukaszami same złe wspomnienia, normalnie chyba ANI JEDNEGO normalnego i fajnego nie znałam... ![]() A Sebuś, Sebek - słodko A mi zostało 20 dni do usg i poznania wagi Edzika... ![]() To będzie już... 33 tydzień zaczęty ![]() W ogóle tak się łapię czasem na tym, że myślę "TAK MAŁO CZASU ZOSTAO!!" A potem myślę, ile mam do zrobienia w tym czasie... Dobrze, że tż mnie odciąża z pracą, to może napiszę mgr i pozałatwiam zaliczenia, popiorę i poprasuję rzeczy Edzika, spakuję torbę...
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
II trymestr: 20tydz -260g, długość 14-15 cm. 21tydz -300g, długość ok. 18 cm (jak duży banan) 22tydz -350g, długość ok. 19 cm 23tydz -450g, długość ok. 20 24tydz -550g, długość ok. 21 cm 25tydz -700g, długość ok. 22 cm 26tydz -900g, długość ok. 23 cm 27tydz -1000g, długość ok. 24 cm 28tydz -1100g, długość ok. 25 cm 29tydz -1250g, długość ok. 26 cm (z wyprostowanymi nóżkami, ok. 37 cm) Co do imienia to Lukasz bardziej mi sie podoba. |
|
|
|
|
#981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kładę się spać na boku lewym jak Pan Bóg przykazał,a budzę się na plecach W tym tyg chyba zamawiamy łóżeczko i komodę Wreszcie przeorganizuję ten pokój zielony.
|
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
izunia a jakos tak podszedł do brzucha przed wyjściem do pracy i powiedzial "badź grzeczny Łukaszku"
i stwierdził ze fajne imie i można skracać Łukaszku a Sebastianku to tak długo ech....
|
#983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo ja dla sobie na dotyk zawsze kupowałam, a jak szukałam na allegro, to tylko u jeszcze jednego sprzedawcy znalazłam, ale większość modeli wyprzedana, a ta co została, to średnio mi się podobała, a w sumie nawet tańsza była, to pomyślałam, że ta się nada ![]() No sama nie wiem , hmm bo mi się podoba ...
|
|
#984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#985 |
|
Zadomowienie
|
Eh z tymi facetami. Podejdą, słodko powiedzą a potem człowiek siedzi i się zamyśla
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
andziot i to jest dobre podejście
Zawsze można zamknąć drzwi i udawać, że nas w domu nie ma Paulizia paracetamol można, ja brałam 3 dziennie swego czasu już w ciąży, przy chorobie.Grazin Ale można Sebciu ![]() Ja już chcę wiedzieć ile moja dzidzia waży... To już 6 tygodni od ostatniego usg, a czeka mnie jeszcze prawie 3 tygodnie czekania...
|
|
#987 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, tak się zastanawiam, bo siedzę na kanapie i mam lapka na kolanach. Czy to małej aby nie szkodzi? Jak myślicie?
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
martynko to moze ja coś przekręciłam... kurde na prawd enie pamietam a lekarz nie zapisał
faktycznie dziecko nie powinno pół kilo wazyc wiec nie wiem, wybacz bije sie w piersi ale nie wiem ![]() jestem zła matką!!
|
#989 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a do Hani się też przyda. Ja też myślę o tej położnej żeby się "skontaktować",ale w moim szpitalu nie znam nikogo... |
|
|
|
|
#990 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin... Sebus
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:08.

)
Jak się obudzę na plecach to mnie brzuch ciągnie, a zwł jak mam pęcherz pełny (a mam prawie zawsze
)), i w ogóle dzisiaj takie krótkie skurcze odczuwałam w ciągu dnia (łącznie może z 6-7 razy). Może to są te Braxtona-Hicksa? Ale one ponoć bezbolesne,a ja takie lekkie ciągniecie odczuwam wtedy, przez kilka sek i przechodzi.
poświęć się dla Hanusi
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nie przejmuj się

ode mnie dostaniesz brawo zamiast po dupsku. 

piękny !!!!!!!!!!!