Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-28, 21:42   #3661
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
to drugie tez może być fajne
no właśnie wiem zobaczymy czy będę miała odwagę Jej to powiedzieć
bo po przeżyciach z wyjmowanym mam taki uraz, że się boję że zaraz zacznie się na mnie drzeć

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 23:49   #3662
shinigami0717
Raczkowanie

ja do tej pory nie brałam więcej niż jednego koloru, bo trochę się bałam, że się orto zirytuje.. ale może w końcu się odważę zapytać czy mogę 2

gumki: czerwono - zielone
były: pomarańczowo-różowe, niebiesko-granatowe, pomarańczowe, różowe, błękitne
shinigami0717 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-28, 23:49   #3663
ajeva
Raczkowanie

hej dziewczyny!
chyba powoli stanę się jedną z was, aparatek, byłoby mi bardzo miło! jednak ja nigdy nie miałam zamiaru założenia sobie aparatu, pierwsza taka myśl pojawiła się około 1,5 miesiąca temu i to nie był mój pomysł. Dentystka po prostu uświadomiła mnie że potrzebuję takiego leczenia. W związku z wieloma brakami w uzębieniu muszę najpierw wyleczyć wadę zgryzu zanim będę mogła je sobie uzupełnić. Nie wiem jak ta wada się nazywa, ale mam górną i dolną szczękę na równi, ani jedna ani 2 nie są w żadną stronę za bardzo wysunięta, ale też nie ścierają się ponieważ gdy zaciskam zęby to one nie maja ze sobą kontaktu więc jest szpara, przerwa między nimi. Zawsze byłam tego świadoma ale nigdy nie stanowiło to ogromnego problemu. Tym bardziej, że nie jest to widoczny problem, to raczej w stawach i takich tam, dosyć istotnych dla zdrowia.. Teraz jestem już po 2 wizycie u ortodonty i po tej dzisiejszej wizycie jestem w szoku i praktycznie załamana zastanawiam się wogóle nad rezygnacja.. strach mnie zjada. Wszystkie te sprawy są dla mnie nowością i trochę mnie to przerasta. Jeszcze 2 miesiące temu nie miałam o tym wszystkim pojęcia.. O ile jeszcze samo założenie aparatów stałych na górę i dół byłam w stanie przeżyć to dziś dowiedziałam się, że ortodonta chce jeszcze założyć to, co wywnioskowałam z wszelkich waszych opisów, że będzie się nazywało aparat hassa? przeraziło mnie to okropnie, bardzo tego nie chce. głównie ze względu na te problemy z mówieniem. Następnego dnia po założeniu mam zajęcia w szkole i trochę sobie tego nie wyobrażam.. Jeśli wiecie czy jest możliwość ominięcia tego ( bo ja z wrażenia zapomniałam zapytać.. ) albo czy jest wśród was taka, która zrezygnowała z tego i ma założone aparaty, czy tak można? Sorki że od razu tak dużo napisałam ale mam tyle obaw z tym związanych, że i tak starałam się jak najkrócej.
ajeva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 00:06   #3664
olix6
Raczkowanie

GG do olix6

Ja mam aparat Damon i do niego nie zakłada się nigdy hassa ani nic takiego. Jesli mozesz sobie pozwolic na troszke wiekszy wydatek to polecam.

Aparatka od 3.02.2011
=>
olix6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 00:18   #3665
ajeva
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olix6 Pokaż wiadomość
Ja mam aparat Damon i do niego nie zakłada się nigdy hassa ani nic takiego. Jesli mozesz sobie pozwolic na troszke wiekszy wydatek to polecam.
Dzięki, tylko właśnie nie umiem znaleźć w Katowicach miejsca gdzie by to zakładali.. czy ktoś może zakładał taki aparat w Katowicach ?
Stary 2011-03-01, 09:07   #3666
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez shinigami0717 Pokaż wiadomość
a wyciągi są, żeby "wyciągnąć" żuchwę, ja np mam za bardzo cofniętą, więc muszę mieć przesuniętą do przodu
no właśnie, ja też mam cofniętą żuchwę i to mocno, ale po to mam nosić tego twin force'a muszę wypytać orto czy wyciągi nie wystarczą, niby to jest skuteczna metoda no ale znowu dodatkowe żelastwo w buzi... no i mało kto to w ogóle nosi/nosił!

to jest coś takiego
http://www.trachem.pl/index.php?opti...mid=66&lang=pl
http://i.ytimg.com/vi/jiHhDN13x98/0.jpg

Edytowane przez lupinka
Czas edycji: 2011-03-01 o 09:08
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 09:22   #3667
Yoshka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olenka333 Pokaż wiadomość
dziewczyny a po co ortodonta daje takie wyciągi ? po co one są ?
Wyciągi są też po to, żeby przypasowwać górne zęby do dolnych, ja akurat dlatego je noszę, bo zgryz mam prawidłowy. Wtedy trzeba nosić "do końca", tak jak betti_888, bo przez cały czas leczenia coś się przesuwa
Stary 2011-03-01, 11:23   #3668
elinka20
Raczkowanie

[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;25423892]Cześć dziewczyny!

Ciekawe czy ktoś mnie jeszcze pamięta.. nie było mnie niespełna rok i widzę prawie same nowe twarze.. Pozdrawiam aparatki![/QUOTE]

Ja ciebie pamiętam i nie tylko same nowe twarze, jest kilka starszych aparatek (no i już byłych czyli JA)
elinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 12:25   #3669
ajeva
Raczkowanie

u mnie te aparaty damona raczej odpadają.. dziewczyny które miały tego hassa, da się to przeżyć? jak to wygląda w szkole, wśród znajomych?
Stary 2011-03-01, 12:58   #3670
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

Cytat:
Napisane przez ajeva Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
chyba powoli stanę się jedną z was, aparatek, byłoby mi bardzo miło! jednak ja nigdy nie miałam zamiaru założenia sobie aparatu, pierwsza taka myśl pojawiła się około 1,5 miesiąca temu i to nie był mój pomysł. Dentystka po prostu uświadomiła mnie że potrzebuję takiego leczenia. W związku z wieloma brakami w uzębieniu muszę najpierw wyleczyć wadę zgryzu zanim będę mogła je sobie uzupełnić. Nie wiem jak ta wada się nazywa, ale mam górną i dolną szczękę na równi, ani jedna ani 2 nie są w żadną stronę za bardzo wysunięta, ale też nie ścierają się ponieważ gdy zaciskam zęby to one nie maja ze sobą kontaktu więc jest szpara, przerwa między nimi. Zawsze byłam tego świadoma ale nigdy nie stanowiło to ogromnego problemu. Tym bardziej, że nie jest to widoczny problem, to raczej w stawach i takich tam, dosyć istotnych dla zdrowia.. Teraz jestem już po 2 wizycie u ortodonty i po tej dzisiejszej wizycie jestem w szoku i praktycznie załamana zastanawiam się wogóle nad rezygnacja.. strach mnie zjada. Wszystkie te sprawy są dla mnie nowością i trochę mnie to przerasta. Jeszcze 2 miesiące temu nie miałam o tym wszystkim pojęcia.. O ile jeszcze samo założenie aparatów stałych na górę i dół byłam w stanie przeżyć to dziś dowiedziałam się, że ortodonta chce jeszcze założyć to, co wywnioskowałam z wszelkich waszych opisów, że będzie się nazywało aparat hassa? przeraziło mnie to okropnie, bardzo tego nie chce. głównie ze względu na te problemy z mówieniem. Następnego dnia po założeniu mam zajęcia w szkole i trochę sobie tego nie wyobrażam.. Jeśli wiecie czy jest możliwość ominięcia tego ( bo ja z wrażenia zapomniałam zapytać.. ) albo czy jest wśród was taka, która zrezygnowała z tego i ma założone aparaty, czy tak można? Sorki że od razu tak dużo napisałam ale mam tyle obaw z tym związanych, że i tak starałam się jak najkrócej.
hej ja mam hassa i pleniłam sobie tylko 3 dni, im więcej się podkręca śrubę tym mniej se plenisz. Gorzej z jedzeniem bo gryźć się nie da, zęby są zaklejone. Dziś podkręcam 23 raz i praktycznie nic nie boli tylko czuję lekki dyskomfort, ja też byłam przerażona nie wiedziałam czy dam radę, ale teraz jestem przyzwyczajona i jest ok. Jeśli chcesz zrezygnować z hassa to polecam damona tak jak pisze koleżanka wyżej

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
u mnie te aparaty damona raczej odpadają.. dziewczyny które miały tego hassa, da się to przeżyć? jak to wygląda w szkole, wśród znajomych?
hassa nie widać to jest na zębach wewnątrz ja mam od 5 tek do 8-mek http://www.orto.info.pl/aparaty.html nie obawiaj się to nie takie straszne, moi znajomi mówią że jest ok ale ja jestem na 5 roku studiów i trudno mi powiedzieć co w szkole powiedzą.
Ula05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 13:23   #3671
ajeva
Raczkowanie

Cytat:
hassa nie widać to jest na zębach wewnątrz ja mam od 5 tek do 8-mek http://www.orto.info.pl/aparaty.html nie obawiaj się to nie takie straszne, moi znajomi mówią że jest ok ale ja jestem na 5 roku studiów i trudno mi powiedzieć co w szkole powiedzą.
no ja właśnie jestem na 2 roku i martwię się tym seplenieniem, w sumie i tak mało się odzywam ale jednak czasem trzeba coś powiedzieć. mam nadzieję, że mi to szybko przejdzie. mam mieć to tylko przez 3 miesiące i akurat w tym czasie będę miała egzaminy ustne i strasznie się tego boję
na następnej wizycie (11.03) mam mieć to już założone.. a ciągle mam wątpliwości

właśnie dzwoniłam do mojej pani doktor i się okazało, że to nie hass tylko hyrax.. nie wiem co lepsze.. to bardzo podobne ale chyba są jakieś różnice? wogóle kłóci mi się to, bo najpierw usłyszałam, że będzie śruba i tylnie zęby będą jakoś przykryte, zacementowane? więc to pasuje do hassa bardziej a dziś, że to się nazywa hyrax.. które jest lepsze?

Edytowane przez ajeva
Czas edycji: 2011-03-01 o 15:06
Stary 2011-03-01, 15:36   #3672
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

Cytat:

właśnie dzwoniłam do mojej pani doktor i się okazało, że to nie hass tylko hyrax.. nie wiem co lepsze.. to bardzo podobne ale chyba są jakieś różnice? wogóle kłóci mi się to, bo najpierw usłyszałam, że będzie śruba i tylnie zęby będą jakoś przykryte, zacementowane? więc to pasuje do hassa bardziej a dziś, że to się nazywa hyrax.. które jest lepsze?
Hyrax i hass są podobne ale ja bym się cieszyłą bardziej z hyraxa bo ten mój hass jest troszkę czasem denerwujący zwłaszcza wtedy gdy jedzenie wejdzie tak że muszę wyciorem dłubać i polewać strzykawką:/ ale poza tym da się go znieść. Hyrax możne być zacementowany na tylnych zębach ale nie na wszystkich tak jaj ja mam w hassie wydaje mi się że bardziej znośny jest hyrax i też jest tam śruba oba są po to by poszerzyć szczękę Co do studiów i egzaminu nie martw się ja mam obronę w hasie mgr wiem że będzie dobrze i zresztą mojemu promotorowi bardzo się podoba mój aparat hehe
Stary 2011-03-01, 16:02   #3673
ajeva
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ula05 Pokaż wiadomość
Hyrax i hass są podobne ale ja bym się cieszyłą bardziej z hyraxa bo ten mój hass jest troszkę czasem denerwujący zwłaszcza wtedy gdy jedzenie wejdzie tak że muszę wyciorem dłubać i polewać strzykawką:/ ale poza tym da się go znieść. Hyrax możne być zacementowany na tylnych zębach ale nie na wszystkich tak jaj ja mam w hassie wydaje mi się że bardziej znośny jest hyrax i też jest tam śruba oba są po to by poszerzyć szczękę Co do studiów i egzaminu nie martw się ja mam obronę w hasie mgr wiem że będzie dobrze i zresztą mojemu promotorowi bardzo się podoba mój aparat hehe
hehehe, super. dzięki wielkie za wsparcie, już jakoś umiem żyć z tą myślą prawdopodobnie już w ten wtorek będę to miała w buzi więc zobaczę co to będzie
pozdrawiam i powodzenia
a jak długo masz hassa już i kiedy Ci go ściągną?
Stary 2011-03-01, 17:10   #3674
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

Cytat:
a jak długo masz hassa już i kiedy Ci go ściągną?
dziśmija 23 dzień, a nosić do mam 6 miesięcy:/ niestety ale dam rade
Stary 2011-03-01, 17:30   #3675
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shinigami0717 Pokaż wiadomość
ja do tej pory nie brałam więcej niż jednego koloru, bo trochę się bałam, że się orto zirytuje.. ale może w końcu się odważę zapytać czy mogę 2
ja też się bałam ale nie było tak strasznie... a jak pewnego razu powiedziałam że chcę tęcze to się jeszcze przekomarzała z asystentką które kolory będą najlepsze

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 21:58   #3676
kasiunia_84
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki, tylko właśnie nie umiem znaleźć w Katowicach miejsca gdzie by to zakładali.. czy ktoś może zakładał taki aparat w Katowicach ?
w Mikołowie na ul. Okrzei jest ortodontka i tam ma Damana
polecam udać się na konsultację i wtedy będzie wiadomo co dla Ciebie jest dobre

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
ja też się bałam ale nie było tak strasznie... a jak pewnego razu powiedziałam że chcę tęcze to się jeszcze przekomarzała z asystentką które kolory będą najlepsze
ja na pierwszy strzał przy zakładaniu aparatu poprosiłam o wielokolorowe a moja orto na to......z nigdy nikt takich nie chciał :P hehe to zobaczyła 1wszy raz.
miałam na kartce spisane po kolei jakie kolory gdzie mają być....a się uśmiała przy zakładaniu....... pozytywnie
miałam 5 kolorów i było extra, potem miałam kilka razy całe różowe i żałuję,że ostatnio nie poprosiłam o powtórkę z rozrywki... różnokolorowe. Jadę na tydzień na Dechę i lubię być kolorowa, kurtka, deska i byłyby ząbki No ale róż to też kolor hhee
pozdrawiam
zapuszczam włosy... ROŚNIJCIE !!!
kasiunia_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-01, 22:24   #3677
BlackCat1990
Rozeznanie

a ja w czwartek na wyrwanie 8 po południu na rtg widze, ze ona ma taki zwinięty korzeń !
Stary 2011-03-01, 23:37   #3678
klada
Zakorzenienie

A ja chcę powiedziec, że już zdjęłam aparat na górze 24 lutego (dół- 14.10.2010)
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

Edytowane przez klada
Czas edycji: 2011-03-02 o 15:37
klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 01:08   #3679
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiunia_84 Pokaż wiadomość
żałuję,że ostatnio nie poprosiłam o powtórkę z rozrywki... różnokolorowe. Jadę na tydzień na Dechę i lubię być kolorowa, kurtka, deska i byłyby ząbki No ale róż to też kolor hhee
pozdrawiam
Ooo! Aparatka - snowboardzistka! Tak jak ja Gdzie się wybierasz na dechę? Ja właśnie wróciłam ze Słowacji - weekend na Chopoku - polecam! Zresztą zapraszam to wątku "snowboardzistki" - gdzieś tu jest w pobliżu, w nartowym gdzieś

Sorry za offa ale musiałam

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 09:16   #3680
klaudi_jaw
Przyczajenie

Wiatajcie;p Chciałam sie dołączyć do waszego grona Od wczoraj mam aparat stały metalowy na zębach i uważam go za zło konieczne Lepiej sie przyjmuje niż ekspander, który zakładałam kikla miesięcy temu, ale okropnie wygląda i boli;/ Wy tak wychwalacie te aparaty... Na początku też nie żylyście z nim w przyjaźni? Bo mam wrażenie że nigdy go nie polubie... Najbardziej sie boje że moje życie towarzyskie sie zawali Jeszcze orto nie pytała mi sie o kolor gumek tylko dała mi srebrne;( A moim zdaniem z mini aparat tak ciężko wygląda.

Edytowane przez klaudi_jaw
Czas edycji: 2011-03-02 o 09:21
klaudi_jaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 09:48   #3681
kilianna
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było
Witam "stare" aparatki, które być może mnie jeszcze pamiętają i nowe
Szybko zleciało, 29 marca mam ściągany aparat. Kurcze pamiętam jak jeszcze niedawno go zakładałam i martwiłam się jak wytrzymam te 2 lata. A już minęły 2 lata i 2 miesiące i jakoś przeżyłam
do zainteresowanych - mam porcelanę. Porcelana nie zżókła wbrew temu co niektórzy myśleli. Jest jaka była przed założeniem. Raz zameczek mi się odkleił, ale tylko raz jeden jedyny gdy ugryzłam orzecha w łupinie
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 12:44   #3682
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

hej chciałam wam powiedzieć dziewczyny z hassem że wczoraj mi się on odkleił z lewej strony:/ szpara między zębami zwiększyła mi się sporo teraz jest w granicach 1,3 cm masakra:/ i znowu se plenie, dzwoniłam do orto i do poniedziałku muszę tak wytrzymać... hass styka mi się z jednym zębem z 8ką z lewej z prawej mi się wcale nie styka z zębami...
Stary 2011-03-02, 13:32   #3683
kama_99
Przyczajenie

eh założyłam aparacik w poniedziałek strasznie mnie obciera dobrze że dała mi wosk no ale pomijając to już 3 dzień i spuchła mi szczęka .... znacie na to rady pomocy!!
kama_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 15:29   #3684
alexaa33
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez klaudi_jaw Pokaż wiadomość
Wiatajcie;p Chciałam sie dołączyć do waszego grona Od wczoraj mam aparat stały metalowy na zębach i uważam go za zło konieczne Lepiej sie przyjmuje niż ekspander, który zakładałam kikla miesięcy temu, ale okropnie wygląda i boli;/ Wy tak wychwalacie te aparaty... Na początku też nie żylyście z nim w przyjaźni? Bo mam wrażenie że nigdy go nie polubie... Najbardziej sie boje że moje życie towarzyskie sie zawali Jeszcze orto nie pytała mi sie o kolor gumek tylko dała mi srebrne;( A moim zdaniem z mini aparat tak ciężko wygląda.

Też tak miałam na początku. Wyglądało to tak jakbym sobie chusteczkami
buzie wypchała, no i strasznie bolało. Po tygodniu ból zniknął, a buzia się
przyzwyczaiła no i jest ok. Ja swój nosze dopiero 12 dni, a czasami zapominam, że go wogóle mam.
alexaa33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 15:31   #3685
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
moja jest fajna (ps. mówi do mnie 'słońce, myszeczko' ) ale jednak jakiś taki uraz

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
A ja chcę powiedziec, że już zdjęłam aparat na górze 24 lutego (góra- 14.10.2010)

zdjęcia

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 19:01   #3686
wesola84
Rozeznanie

klada gratuluję pozbycia się górnej części złomka i proszę o zdjęcia - to takie motywujące! Bo mi już marzy się ściągnięcie aparatu... chociaż przyznam szczerze, że 25-go lutego minęło pół roku odkąd mam założony aparat a zleciało jakby minął ok. miesiąc czasu

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 19:15   #3687
BlackCat1990
Rozeznanie

nienienienienieieie! nie chce tego wyrwania jutro!
tak strasznie sie boje
ten ząb jest w dziąśle- nie całkowicie, widać go, ale lewa 8 wystaje jednak bardziej i chyba łatwiej byłoby ją "złapać" !!!!
poza tymw poniedziałek mam iśc na zajęcia i mam nadzieje, że mi opuchlizna zejdzie !!!!!!!!!!!!!
Stary 2011-03-02, 21:01   #3688
shinigami0717
Raczkowanie

Cytat:
właśnie jak asystentka mi robiła, to zapytała o drugi kolor, ale wtedy nie chciałam. ale już chyba ze 3 wizyty jej nie widziałam.. zaczekam, aż wróci

Cytat:
Napisane przez klaudi_jaw Pokaż wiadomość
jak zobaczysz pierwsze efekty, to na pewno go polubisz a co do życia towarzyskiego.. jeśli ma się zawalić przez parę zamków i drut na zębach, to współczuję znajomych. myślę, że jednak nie mogą być tacy dziwni na następnej wizycie zapytaj orto o kolory, a jak nie będzie to zamów na allegro i jej przynieś

Cytat:
Napisane przez BlackCat1990 Pokaż wiadomość
nienienienienieieie! nie chce tego wyrwania jutro!
tak strasznie sie boje
ten ząb jest w dziąśle- nie całkowicie, widać go, ale lewa 8 wystaje jednak bardziej i chyba łatwiej byłoby ją "złapać" !!!!
poza tymw poniedziałek mam iśc na zajęcia i mam nadzieje, że mi opuchlizna zejdzie !!!!!!!!!!!!!
spokoooojnie! miałam wszystkie ósemki wyrywane z dziąseł i wcale nie jest tak strasznie.. do poniedziałku opuchlizna powinna zejść. ja miałam mniej więcej 3 dni

gumki: czerwono - zielone
były: pomarańczowo-różowe, niebiesko-granatowe, pomarańczowe, różowe, błękitne
shinigami0717 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 21:38   #3689
Lady in Blue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
A ja chcę powiedziec, że już zdjęłam aparat na górze 24 lutego (dół- 14.10.2010)
Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było
Witam "stare" aparatki, które być może mnie jeszcze pamiętają i nowe
Szybko zleciało, 29 marca mam ściągany aparat. Kurcze pamiętam jak jeszcze niedawno go zakładałam i martwiłam się jak wytrzymam te 2 lata. A już minęły 2 lata i 2 miesiące i jakoś przeżyłam
do zainteresowanych - mam porcelanę. Porcelana nie zżókła wbrew temu co niektórzy myśleli. Jest jaka była przed założeniem. Raz zameczek mi się odkleił, ale tylko raz jeden jedyny gdy ugryzłam orzecha w łupinie
Ja zdejmuję aparat 20 kwietnia
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 21:40   #3690
BlackCat1990
Rozeznanie

przeloze to wizyte na 1 tydzien kwietnia, 22.03 mam zakladany aparat na gore a w pon mam wazne zajecia na uczeli i musze sie nauczyc do nich
ciekawe jak takie opoznienie w wyrywaniu 8 wplynie na moje zeby w apracie

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości