|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
kurde ja oprocz ciuszkow nic dla małego nie mam.jakos mi ta ciaza bardzo szybko leci, tak mi sie wydaje przynajmniej ![]() a nie , przeprazzam skłąmałabym mam jeszcze 99 pampersów
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
listopadowa a nie wykluczone
juz dość długo u nas jest przytargaŁAM go ostatnio z innego pokoju
|
#1144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() mi zostalo 59 dni |
||
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś jak sie liczy ile to dni to przerażające to się wydaje
przynajmniej jak dla mnie ![]() ide sprzątać bo jestem tak bezproduktywana ze aż mam ochotę się sama kopnąć
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
Grazin jesli tak jest od poczatku to sie nie martw kochana
taka widac Twoja uroda, mi maly przestawil pepek lekko na bok![]() Mi pozostalo 56 dni;)
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Telefon zamontowany
![]() Za robotę oczywiście się nie wzięłam, a teraz to już trochę późno... Mi zostało 76 dni do terminu ![]() Ale fajnie Tylko jestem rozczarowana, bo wycofują moje upatrzone staniki z triumpha i nie ma już rozmiarów i NIE BĘDZIE ![]() I od nowa muszę szukać, a żadne mi się nie podobają
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Czas leci jak szalony, to prawda
![]() Dziękuję za komplementy brzuszkowe Grazin, Ty nie panikuj bo ja też nie mam nic konkretnego dla maluszka Pokój nie zrobiony, łóżeczko nie kupione nie wiem kiedy ja zdążę to wszystko ogarnąć
|
#1149 |
|
Zadomowienie
|
matallewartez mam swój ulubiony model w triumphie
![]() Mam zamiar tam zawitać po wypłacie. Moze znajdę cos dla mamy karmiącej. kurna, dziewczyny, juz normalnie bzikuje z tego siedzenia w domu. Jak wy sobie z tym radzicie? Taka ładna pogoda a ja doszłam do stanu ze nawet mi sie na spacer nie chyce iść, bo po co samej:/ po bułkę jakas chociaż pójdę...i po loda
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sluchajcie, wiem, ze o tym juz bylo, ale jakos nie mam sily sprawdzac wszystkich postow i watkow wtecz (hmmm ciekawe dlaczego - dziewczyny jaki polecacie krem do depilacji bikini? Bo czytalam na KWC i szalu nie ma niestety. Wprawdzie wole golic sie maszynka, ale jak TZ ma mi pomagac, to niech mnie lepiej oskrobie szpatulka, przynajmniej mnie nie oskalpuje ![]() Ide odkurzac, zasapie sie pewnie okrutnie, ale postanowilam ze koniec opindalania sie i lezenia w lozku! |
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
masakra jak ten czas leci
|
|
|
|
#1152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie tylko po niej widze, ze skutkuje, jednak trzeba mieć troszkę jednak w sobie dyscypliny.. ale co tam - damy radę bo na pewno tak bedzie... w zyciu tylu słodyczy nie zarłam co w ciązy ![]() Ja waże równo 70... a na początku żarłam co popadnie.. teraz się troszkę hamuje. Zobaczymy jeszcze jak mi wyjdzie krzywa cukrowa, bo wyniki na mnie czekają do odbioru ale będę je mogła dopiero w poniedziałek odebrac. Cytat:
Jeśli cosik będę mogła ją podpytać co by Cię zainteresowało to wal smiało Na pewno trzeba zbadać rączkę pod kątem jakichś przepływów ale nie wiem dokładnie co i jakGrazin Ty nie szalej z tym papierem, bo mąż sie zeźli i zostanie Ci gazeta do dupki hihi Brzusio wyborny !! czy ja dobrze, zauwazyłam pewną zależnośc, że jak jest sie w ciąży z córeczką to brzuszek bardziej rozlany i okrągły a na facecika bardziej szpiczasty ? Mnie się wydaje, że jak dni zaczną być cieplejsze i bardziej słoneczne i ni trzeba się bedzie ubierac jak na syberię to i czas zacznie nam jeszcze szybciej leciec... matallewar jaka radośc z tych 76 dni nie boisz się nic a nic porodu ??Aliczka88, no to pamietaj szybciutko do nas po wynikach wracac Weredka, i jak Twoje kubki smakowe przeżyły glukozę ? Dołączysz do mnie jako jej fanki ? ![]() MoniaK, sliczny brzuszek ! Na duzy nie wygląda
|
|
#1153 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Nam została 75 dni do porodu A jutro o 10.30 mamy z Pepe trzecie badanie prenatalne. Już dzisiaj proszę o ![]() Ja też tą noc kiepsko spałam. Wprawdzie ręce już mi nie drętwieją, a też niestety mam zespół cieśni nadgarstka
|
|
|
|
#1154 | ||||||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Bo teraz taki syf ze wstyd ![]() Moniqac ładne faktycznie tam mają i wybór spory, więc kupiłam to co mi się podobało, mężul nie protestował Cytat:
Będą, będą fotki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
Cytat:
Ja właśnie weszłam do domku, byłam na małych zakupkach chemicznych i spożywczych, teraz wypoczywam pół godzinki :P |
||||||
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() moria ja się obudziłam o 4.38 Jeszcze Zosia postanowiła że się obudzi i przyjdzie do nas do łóżka, na początku się nie dałam i zaprowadziłam spowrotem ale słyszałam że przewala się tak samo jak ja i też nie może zasnąć i za drugą próbą już się poddałam i razem jakoś zasnęłyśmy jeszcze ![]() Kiara76 Zocha spała normalnie pod kocykiem, bez zawijania jakiegoś, poza tym rodzimy wiosną i może być za ciepło na beciki i rożki eweska trzymam kciuki za spokojną podróż meża 24kasia86 kasieńko pięknie wyglądasz !!!!!! naprawdę, taka radość od Ciebie bije no i wizaż w tle ![]() Aliczka88 ![]() Camomile witamy ponownie Eve1603 oj kochana współczuje nocki, ostatnio też taką przeżyłam .... mleka mógł nie zwymiotować bo się strawiło, bo lekkostrawne, zalegało mu coś na żołądku i to oddał z powrotem, kupa rzadka może się zdarzyć ... gorączki nie ma, brzuch miękki, więc chyba po prostu coś mu zaszkodziło ... spróbuj dziś lżejsze jedzenie mu dawać i obserwować ... myślę że to nic złego caffelate05 Grazin, MoniaK ładniutkie dorkabl pożyczę Ci taką Zosieńkę co to z nią trzeba codziennie na spacer wyjść bo z kurtką stoi pod drzwiami i inaczej się nie da ![]() to narazie tyle bo muszę uśpić moją księżniczke
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
bo nie jest duży
![]() Muszę jechać po zakupy a mężu tak wolno wstaje, muszę go pogonić trochę ![]() Mimbi, wydaje mi się że któraś z dziewczyn polecała jakiś Veet ale głowy sobie nie dam uciąć
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
kiara76 ja właśnie się zastanawiałam nad tym śpiworkiem do spania, tylko ja go chciałam kupić na początek zamiast kołdry, rożek mam pożyczony i tak sobie myślę że może faktycznie kupię kocyk bo i tak miałam w planach taki grubszy, na te pierwsze dni rożek, a pościel to ja chyba kupie dopiero na zimę.
No i właśnie nie wiem co z tym śpiworkiem kupić czy może faktycznie starczy tylko kocyk ![]() dziewczyny macie brzuszki super, grazin ja tam wieloryba nigdzie nie widzę, tylko ładny brzuszek ciążowy ![]() andziot a twoja Zosieńka to z jakiego miesiąca jest???
Edytowane przez zosiaaa Czas edycji: 2011-03-02 o 12:30 |
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
dorkabl No ja właśnie sobie upatrzyłam taki do karmienia
![]() mimbi Nie ma , a przynajmniej nie w moim rozmiarze... Sprawdzałam wczoraj ![]() ddaaiissyy Jasne, że się boję! Ale co to... NIC w porównaniu z tym, że się nie mogę doczekać, aż przytulę małego anulinka za badanie ![]() To ja uciekam, bo mam jeszcze sklep w planach, a potem spotkanie wizażowe Tylko kiedy ja się wezmę za pracę?? Potem cały weekend znów będę siedzieć
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tez slyszalam o takiej teorii ze ze na core to rozlany brzuch a na synka szpiczasty. ale w sumie moj to chyba na parkę jest bo z przodu okrągły i rozlany a z boku taki szpiczasty![]() musze wam napisać jaki moj tż jest słodziak ![]() spi teraz po nocce i zaczął sie przez sen śmiać w głos tak ze sie obudził i mnie woła czy mamy jakieś łakocie:P musiałam mu dać batona i poszedł dalej spać:Phaha on mnie rozbraja
|
|
#1160 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1161 |
|
Wtajemniczenie
|
wlasnie wrocilam z miasta, dwie godziny mi to zajelo
![]() jestem padnieta, ale mam dyplom, mam spodnie dresowe. Kupiłam w chinskim sklepie, na przymierzałam 4pary z roznych kolekcji i sie nie nadawaly. I tylko te jedne (niestety rozowe ) byly dobre.Rozmiar XXL ![]() ddaaiissyy to ty o koszule do porodu pytalas, co nie? a wiec ja kupuje duze, tak jak te spodnie wklejam fote ![]() ps. nie wierze, ze waze jeszcze 62 kg zaraz was doczytam, widze ze naklikalyscie sporo
|
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio mówiłaś, ze kładł Twoją łapkę na jego brzuchu... teraz te zachcianki na słodycze.... może będziecie mieć parkę hihi Ty Sebusia a on Ci urodzi dziewuszkę Spice, a to faktycznie moze tak przez ciąże się dziać, ja też miałam kilka nocy pod rząd, że budziło mnie zdrętwienie rąk i takze wyczytyałam, ze zdarza się tak w ciaży... już z górki Kochana Dasz radę anulinka, masz zdiagnozowaną cieśń ?? Ale z łapek jeszcze Ci nic nie wypada? Bo jestem na bieżąco przez cieśń mamy i wiem, ze w tym zaawansowanym stadium, osoby nawet nie są w stanie kubka utrzymać w ręcę ! to się nazywa "choroba białych kołnierzyków" z mamą w kolejce do lekarza siedział z kolei jakiś pianista.. no ale on też dłońmi pracuje mamie się to zrobiło od myszki... myszki komputerowej aby była jasność ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- 24kasia86 ale fajne spodnie !! Mnie tam ten kolor nie przeszkadza Fajne wiosenne i pod Twoją córeczkę Ale to rozmiar nie ciążowy bo ciążowy to Ty kochana na pewno eSkę byś miała.A koszulę do karmienia też XXL ??? to przecież fason ciążowy, utopisz się Kochana
|
|
#1163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1164 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No a mój suniaczek to jest taki pewny siebie psiór, że ona się raczej niczego nie obawia ![]() Eweska współczuje Ci tej chwilowej "separacji" z mężem. Jak mój wyjeżdża na 3 dni to ja chora jestem, ryczeć mi się chce, mam jakieś głupie czarne wizje, spać nie mogę. Niby fajnie, bo mam łóżko tylko dla siebie i obiadów nie muszę robić ale co z tego jak mnie ciągle dręczy jego nieobecność. Dobrze, że masz już takiego dużego, kochanego synusia to sobie już z nim pogadać możesz i na pewno łatwiej wtedy znieść rozłąkę ![]() Cytat:
A suniaczek właśnie mi się wciska pod lewą rękę i przytula do brzucha Zastanawiam się czy czuje czasem Iguśkowe ruchy ![]() Nieustające A fury jeszcze nie mam, pisałam do sklepu Dino to może się czegoś dowiem za jakiś czas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I jaka piękna waga synka Cytat:
I kolejny śliczny bębenek ![]() Cytat:
|
|
#1165 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam brzuchatki
1,5 godz. Was dzisiaj nadrabiałam ![]() Ja dziś spałam dobrze, ponad 10 godz. tak więc jest super...i słoneczko tak ładnie świeci ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
i synuś jaki duży ![]() Cytat:
, stawia się w sumie od 18 tyg. na początku było to 2-4 razy na dobę, teraz już nawet kilkanaście czy kilkadziesiąt i dużo boleśniej. Mój gin twierdzi, że to normalne, im bliżej porodu tym będzie jeszcze częściej, macica jest coraz większa, ruchy dziecka intensywniejsze i poród bliżej ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
03 czerwca
z tymi rożkami to głównie chodzi o to że dziecko po urodzeniu dobrze czuje się opatulone bo w brzuchu tyle czasu nie mogło się ruszać że nagle taka swoboda go przeraża ![]() Cytat:
ładne te spodnie od razu widać że dziewczynkę kryją
|
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie zezarlam talerz zupy pomidorowej wlasnej produkcji ze skrzydelkiem z ptaka z makaronikiem i do tego jeden nalesnik z activia i zapijam kawa
|
|
|
|
#1168 |
|
Raczkowanie
|
Ja już po wizytce. USG będę miała dopiero za 3 tygodnie . Ale przeżyję. Dziś słyszałam jak bije serduszko mojego synusia ![]() Dziewczyny śliczne brzusie macie Kasiu ślicznie wyglądasz.
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Az musialam przysiasc od tego odkurzania....
Sluchajcie w nowej gazetce Rossmanna na ostatniej stronie w dziale okazje jest opcja zeby kupic 6x80 sztuk mokrych chusteczek Babydream za 16,99 (z 21,49). Jesli ktoras z Was chcialaby skorzystac z tej opcji, a nie jest zalogowana na portalu, to moge pobrac kupon i przeslac na maila. Kupon do zrealizowania od 04.03.10. http://www.rossnet.pl/images/Rossman...4904_p5net.pdf |
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dorotko bardzo możliwe:P muszę go wysłac na usg albo mu test ciążowy kupięjest kochany czasem mnie tak rozczula że masakra ![]() dziękuje za brzuszkowe komplementy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:28.

juz dość długo u nas jest 
28t 3d
taka widac Twoja uroda, mi maly przestawil pepek lekko na bok

klask i:
. Nie masz kogoś, kto mógłby Tobie pomóc, odciążyć...? Ja wiem, że każdy ma swoje życie, ale przecież nie powinnaś tak harować

bo ciążowy to Ty kochana na pewno eSkę byś miała.
Czekamy na Ciebie fasolko
02.08.2014