Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-02, 11:47   #1141
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Super! Taki szpiczasty i duży Te 73 dni to pewnie szybko zlecą!

Super
obawaim sie ze za szybko kurde ja oprocz ciuszkow nic dla małego nie mam.

jakos mi ta ciaza bardzo szybko leci, tak mi sie wydaje przynajmniej

a nie , przeprazzam skłąmałabym mam jeszcze 99 pampersów
Stary 2011-03-02, 11:48   #1142
listopadowa80
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

listopadowa a kot nie wiem skąd jest a co to jest brw?
Black Red White
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 11:49   #1143
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

listopadowa a nie wykluczone juz dość długo u nas jest przytargaŁAM go ostatnio z innego pokoju
Stary 2011-03-02, 11:51   #1144
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
kto chce zobaczyć wieloryba w ciąży?
wybaczcie jakość zdjęć, nie jestem mistrzem w robieniu sobie samej zdjec i to jeszcze telefonem
w kazdym bądź razie 30 tydzień i do porodu zostało mi 73 dni!!!

czy tylko ja zaczynam panikowac? kurde nie mam koszuli do szpitala jeszcze
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
tak, odbierasz w wybranej aptece doz Jak składasz zamówienie to zaznaczasz aptekę w której chcesz odebrać.

Aguś, ja na pewno będę chciała karuzelę ale jeszcze nie wiem jaką, najchętniej z tym projektorem. Oczywiście na samym początku się nie przyda ale tak od 2-3 miesiąca to myślę, że sobie sprawię albo dostanę w prezencie

Eve, mam nadzieję że synka nie rozłoży choróbsko

Grazin, widzę że w tym samym momencie postanowiłyśmy wrzucić zdjęcia naszych brzuchów Piękny wielorybek!

Mój brzuch 28t 3d
piekne brzuszki

mi zostalo 59 dni
Stary 2011-03-02, 11:56   #1145
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

jakoś jak sie liczy ile to dni to przerażające to się wydaje
przynajmniej jak dla mnie

ide sprzątać bo jestem tak bezproduktywana ze aż mam ochotę się sama kopnąć
Stary 2011-03-02, 11:58   #1146
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Grazin jesli tak jest od poczatku to sie nie martw kochana taka widac Twoja uroda, mi maly przestawil pepek lekko na bok
Mi pozostalo 56 dni;)
Stary 2011-03-02, 11:58   #1147
matallewar
Zakorzenienie

Telefon zamontowany

Za robotę oczywiście się nie wzięłam, a teraz to już trochę późno...

Mi zostało 76 dni do terminu
Ale fajnie

Tylko jestem rozczarowana, bo wycofują moje upatrzone staniki z triumpha i nie ma już rozmiarów i NIE BĘDZIE
I od nowa muszę szukać, a żadne mi się nie podobają

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 12:02   #1148
MoniaK
Zakorzenienie

Czas leci jak szalony, to prawda Ja się boję co to będzie

Dziękuję za komplementy brzuszkowe

Grazin, Ty nie panikuj bo ja też nie mam nic konkretnego dla maluszka Pokój nie zrobiony, łóżeczko nie kupione nie wiem kiedy ja zdążę to wszystko ogarnąć
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 12:09   #1149
dorkabl
Zadomowienie

matallewartez mam swój ulubiony model w triumphie
Mam zamiar tam zawitać po wypłacie. Moze znajdę cos dla mamy karmiącej.

kurna, dziewczyny, juz normalnie bzikuje z tego siedzenia w domu. Jak wy sobie z tym radzicie?
Taka ładna pogoda a ja doszłam do stanu ze nawet mi sie na spacer nie chyce iść, bo po co samej:/
po bułkę jakas chociaż pójdę...i po loda
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 12:10   #1150
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Tylko jestem rozczarowana, bo wycofują moje upatrzone staniki z triumpha i nie ma już rozmiarów i NIE BĘDZIE
I od nowa muszę szukać, a żadne mi się nie podobają
Sprawdzaj na allegro, tam mozna takie rzeczy znalezc, ze sie nie snilo nawet najstarszym Indianom, na pewno beda jeszcze Twoje staniki

Sluchajcie, wiem, ze o tym juz bylo, ale jakos nie mam sily sprawdzac wszystkich postow i watkow wtecz (hmmm ciekawe dlaczego - dziewczyny jaki polecacie krem do depilacji bikini? Bo czytalam na KWC i szalu nie ma niestety. Wprawdzie wole golic sie maszynka, ale jak TZ ma mi pomagac, to niech mnie lepiej oskrobie szpatulka, przynajmniej mnie nie oskalpuje

Ide odkurzac, zasapie sie pewnie okrutnie, ale postanowilam ze koniec opindalania sie i lezenia w lozku!
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 12:10   #1151
agus87
Zakorzenienie

masakra jak ten czas leci
Stary 2011-03-02, 12:13   #1152
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
No ja niewiele wyższa jestem całe 160 cm i 78kg Jak na razie 10 na plusie ale przed ciążą ważyłam 68kg potem zaczęłam stosować dietę Dukana i schudłam do 66. Diety do końca nie zrobiłam i przytyłam 2 kg. No a później udało mi się zajść w ciążę to sobie mówię - a co tam
no ja własnie mam zamiar po ciązy na Dukana przejsc, bo moja mami wręcz szproteczka się po niej zrobiła... wazy 48-49 kg !! (ale ma 155cm)
i nie tylko po niej widze, ze skutkuje, jednak trzeba mieć troszkę jednak w sobie dyscypliny.. ale co tam - damy radę płakac mi sie tylko kce, jak pomyślę ze w moje ciuszki sprzed ciązy sie nie zmieszczę bo na pewno tak bedzie... w zyciu tylu słodyczy nie zarłam co w ciązy

Ja waże równo 70... a na początku żarłam co popadnie.. teraz się troszkę hamuje. Zobaczymy jeszcze jak mi wyjdzie krzywa cukrowa, bo wyniki na mnie czekają do odbioru ale będę je mogła dopiero w poniedziałek odebrac.

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
No chyba...Bo nic innego mi nie przychodzi do głowy...wcześniej nic takiego nie miałam nigdy, dopiero teraz od jakiś 3 tyg. Okropne to jest.
drętwieje Ci? znam to w pewnym sensie z autopsji, bo własnie mama od poniedziałku zaczęła to leczyc.. miała wcześniej kilka badań, okazało się, że na operację za wcześnie i leczą ją zabiegami jonoforezy i coś tam jeszcze. Dziś miała trzeci i mówi, że mniej boli..
Jeśli cosik będę mogła ją podpytać co by Cię zainteresowało to wal smiało Na pewno trzeba zbadać rączkę pod kątem jakichś przepływów ale nie wiem dokładnie co i jak

Grazin Ty nie szalej z tym papierem, bo mąż sie zeźli i zostanie Ci gazeta do dupki hihi
Brzusio wyborny !! czy ja dobrze, zauwazyłam pewną zależnośc, że jak jest sie w ciąży z córeczką to brzuszek bardziej rozlany i okrągły a na facecika bardziej szpiczasty ?

Mnie się wydaje, że jak dni zaczną być cieplejsze i bardziej słoneczne i ni trzeba się bedzie ubierac jak na syberię to i czas zacznie nam jeszcze szybciej leciec...

matallewar jaka radośc z tych 76 dni nie boisz się nic a nic porodu ??

Aliczka88, no to pamietaj szybciutko do nas po wynikach wracac

Weredka, i jak Twoje kubki smakowe przeżyły glukozę ? Dołączysz do mnie jako jej fanki ?

MoniaK, sliczny brzuszek ! Na duzy nie wygląda

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 12:16   #1153
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Nam została 75 dni do porodu
A jutro o 10.30 mamy z Pepe trzecie badanie prenatalne.
Już dzisiaj proszę o

Ja też tą noc kiepsko spałam. Wprawdzie ręce już mi nie drętwieją, a też niestety mam zespół cieśni nadgarstka , chyba zażywanie 3 x dziennie magnezinu 200 pomaga, ale nie potrafię się ułożyć w wyrku, obracam się z boku na bok, zasypiam na maksymalnie godzinę, łażę co chwilę siku, śnią mi się głupoty i w ogóle, jakaś masakra. I to co noc
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 12:16   #1154
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
c
Ewesko, to będziesz miała na głowie jeszcze więcej obowiązków... Dobrze, że masz obok siebie swojego juniora Na pewno w niejednej czynności juz moze Ci pomóc. Firanki i zasłonki za taką cenę, już na pewno porządne i przyzwoite są Ale musisz mieć tam cudnie w swoim gniazdku! Podzielisz się fotkami ?
Pokażę fotki jak tylko posprzątam i urządzę wszystko jak należy Bo teraz taki syf ze wstyd

Moniqac ładne faktycznie tam mają i wybór spory, więc kupiłam to co mi się podobało, mężul nie protestował
Cytat:
ewesko wspołczuje rozstania jedynie dobrzze ze w miare niedługo wraca
a czy mozemy liczyć na jakies fotki mieszkanka po remoncie?
bardzo ciekawa jestem

Będą, będą fotki

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Eweska, ja to i tak Cie zawsze bede podziwiac, ja przy jednym dzieciaczku padam z sil, a Ty masz czas na wszystko, ciagle w biegu , wszystko robisz, naprawde jestes dla Nas wzorem.

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie

Ale mi się dziś gęba cieszy
Byliśmy rano z TŻtem na usg i wszystko z naszym synkiem jest w porządku
Julek leży już główką w dół, tułów ma z lewej strony a to z prawej co mi rozpycha brzuch to nóżki i waży ponoć 1830g a usg pokazuje średnią z wymiarów 31t3d
Łożysko na ścianie tylnej, bez cech oddzielenia, II stopień dojrzałości
Gin, która robiła usg opisała całość jako prawidłowy wynik, a ja teraz dopiero doczytałam o tym łożysku i już wiem, że muszę o to wypytać swojego gina - wizytę mam w sobotę rano.
Ilość płynu owodniowego też w porządku

I widziałam buźkę i profil i małe stópki
Jestem najszczęśliwsza na świecie
klask i:

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
......................... ......................... ......................... ......................... ........................Eweska, ja wiem, że wszystko teraz na Twojej głowie i robota sama się nie zrobi, ale proszę Ciebie - nie przemęczaj się tak. Nie masz kogoś, kto mógłby Tobie pomóc, odciążyć...? Ja wiem, że każdy ma swoje życie, ale przecież nie powinnaś tak harować

......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .
Staram się odpoczywać jak najczęściej, nie przemęczać się za bardzo, nie mam zamiaru przedwcześnie wylądować na porodówce.

Cytat:
wybaczcie jakość zdjęć, nie jestem mistrzem w robieniu sobie samej zdjec i to jeszcze telefonem

Piękny brzucholek

Cytat:

Mój brzuch 28t 3d

Ja właśnie weszłam do domku, byłam na małych zakupkach chemicznych i spożywczych, teraz wypoczywam pół godzinki :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 12:20   #1155
andziot
Zakorzenienie

witajcie

moria ja się obudziłam o 4.38 i zasnąć nie mogłam, źle mi sie oddychało, duszno a i tak śpie nie na płasko tylko na podwyższeniu
Jeszcze Zosia postanowiła że się obudzi i przyjdzie do nas do łóżka, na początku się nie dałam i zaprowadziłam spowrotem ale słyszałam że przewala się tak samo jak ja i też nie może zasnąć i za drugą próbą już się poddałam i razem jakoś zasnęłyśmy jeszcze

Kiara76 Zocha spała normalnie pod kocykiem, bez zawijania jakiegoś, poza tym rodzimy wiosną i może być za ciepło na beciki i rożki

eweska trzymam kciuki za spokojną podróż meża

24kasia86 kasieńko pięknie wyglądasz !!!!!! naprawdę, taka radość od Ciebie bije no i wizaż w tle

Aliczka88

Camomile witamy ponownie

Eve1603 oj kochana współczuje nocki, ostatnio też taką przeżyłam ....
mleka mógł nie zwymiotować bo się strawiło, bo lekkostrawne, zalegało mu coś na żołądku i to oddał z powrotem, kupa rzadka może się zdarzyć ...
gorączki nie ma, brzuch miękki, więc chyba po prostu coś mu zaszkodziło ...
spróbuj dziś lżejsze jedzenie mu dawać i obserwować ...
myślę że to nic złego

caffelate05 wielki ten twój synuś już

Grazin, MoniaK ładniutkie

dorkabl pożyczę Ci taką Zosieńkę co to z nią trzeba codziennie na spacer wyjść bo z kurtką stoi pod drzwiami i inaczej się nie da

to narazie tyle
bo muszę uśpić moją księżniczke

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 12:25   #1156
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
bo nie jest duży

Muszę jechać po zakupy a mężu tak wolno wstaje, muszę go pogonić trochę

Mimbi, wydaje mi się że któraś z dziewczyn polecała jakiś Veet ale głowy sobie nie dam uciąć
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 12:29   #1157
zosiaaa
Zadomowienie

kiara76 ja właśnie się zastanawiałam nad tym śpiworkiem do spania, tylko ja go chciałam kupić na początek zamiast kołdry, rożek mam pożyczony i tak sobie myślę że może faktycznie kupię kocyk bo i tak miałam w planach taki grubszy, na te pierwsze dni rożek, a pościel to ja chyba kupie dopiero na zimę.
No i właśnie nie wiem co z tym śpiworkiem kupić czy może faktycznie starczy tylko kocyk

dziewczyny macie brzuszki super, grazin ja tam wieloryba nigdzie nie widzę, tylko ładny brzuszek ciążowy

andziot
a twoja Zosieńka to z jakiego miesiąca jest???

Edytowane przez zosiaaa
Czas edycji: 2011-03-02 o 12:30
zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 12:31   #1158
matallewar
Zakorzenienie

dorkabl No ja właśnie sobie upatrzyłam taki do karmienia

mimbi Nie ma , a przynajmniej nie w moim rozmiarze... Sprawdzałam wczoraj

ddaaiissyy Jasne, że się boję! Ale co to... NIC w porównaniu z tym, że się nie mogę doczekać, aż przytulę małego

anulinka za badanie

To ja uciekam, bo mam jeszcze sklep w planach, a potem spotkanie wizażowe
Tylko kiedy ja się wezmę za pracę?? Potem cały weekend znów będę siedzieć Z własnej niechcicy od tygodnia...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 12:35   #1159
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

Grazin Ty nie szalej z tym papierem, bo mąż sie zeźli i zostanie Ci gazeta do dupki hihi
Brzusio wyborny !! czy ja dobrze, zauwazyłam pewną zależnośc, że jak jest sie w ciąży z córeczką to brzuszek bardziej rozlany i okrągły a na facecika bardziej szpiczasty ?
no moze i tak byc:P
no tez slyszalam o takiej teorii ze ze na core to rozlany brzuch a na synka szpiczasty.
ale w sumie moj to chyba na parkę jest bo z przodu okrągły i rozlany a z boku taki szpiczasty

musze wam napisać jaki moj tż jest słodziak
spi teraz po nocce i zaczął sie przez sen śmiać w głos tak ze sie obudził i mnie woła czy mamy jakieś łakocie:P musiałam mu dać batona i poszedł dalej spać:P
haha on mnie rozbraja
Stary 2011-03-02, 12:39   #1160
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
no ja własnie mam zamiar po ciązy na Dukana przejsc, bo moja mami wręcz szproteczka się po niej zrobiła... wazy 48-49 kg !! (ale ma 155cm)
i nie tylko po niej widze, ze skutkuje, jednak trzeba mieć troszkę jednak w sobie dyscypliny.. ale co tam - damy radę płakac mi sie tylko kce, jak pomyślę ze w moje ciuszki sprzed ciązy sie nie zmieszczę bo na pewno tak bedzie... w zyciu tylu słodyczy nie zarłam co w ciązy

Ja waże równo 70... a na początku żarłam co popadnie.. teraz się troszkę hamuje. Zobaczymy jeszcze jak mi wyjdzie krzywa cukrowa, bo wyniki na mnie czekają do odbioru ale będę je mogła dopiero w poniedziałek odebrac.

drętwieje Ci? znam to w pewnym sensie z autopsji, bo własnie mama od poniedziałku zaczęła to leczyc.. miała wcześniej kilka badań, okazało się, że na operację za wcześnie i leczą ją zabiegami jonoforezy i coś tam jeszcze. Dziś miała trzeci i mówi, że mniej boli..
Jeśli cosik będę mogła ją podpytać co by Cię zainteresowało to wal smiało Na pewno trzeba zbadać rączkę pod kątem jakichś przepływów ale nie wiem dokładnie co i jak

Mnie się wydaje, że jak dni zaczną być cieplejsze i bardziej słoneczne i ni trzeba się bedzie ubierac jak na syberię to i czas zacznie nam jeszcze szybciej leciec...

matallewar jaka radośc z tych 76 dni nie boisz się nic a nic porodu ??

Aliczka88, no to pamietaj szybciutko do nas po wynikach wracac

Weredka, i jak Twoje kubki smakowe przeżyły glukozę ? Dołączysz do mnie jako jej fanki ?

Dzięki Daisy kochana, na razie poczekam bo moja gin powiedziała że to często w ciąży i pogooglowałam trochę i wychodzi na to że wiele dziewczyn miało tak w ciąży, a potem minęło,więc myślę że skoro to zaczęło się jakoś w 28tc i nigdy wcześniej nie mialam takich dolegliwości,to na prawdę przyczyną jest mój stan odmienny

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Dzięki Daisy kochana, na razie poczekam bo moja gin powiedziała że to często w ciąży i pogooglowałam trochę i wychodzi na to że wiele dziewczyn miało tak w ciąży, a potem minęło,więc myślę że skoro to zaczęło się jakoś w 28tc i nigdy wcześniej nie mialam takich dolegliwości,to na prawdę przyczyną jest mój stan odmienny
A propo Dukana, to jest skuteczny,ale też bardzo niezdrowy do stosowania bez nadzoru lekarza. Tam chodzi o coś z trawieniem białek,bo dostarcza się tyle białka, że aby go spalić trzeba by intensywnie ćwiczyć,pocić się, a zamiast tego, funkcję tę przejmuje wątroba i przez to jest bardzo obciążona,jak również nerki, bo muszą usuwać ten amoniak z rozkładu aminokwasów.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 12:56   #1161
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

wlasnie wrocilam z miasta, dwie godziny mi to zajelo

jestem padnieta, ale mam dyplom, mam spodnie dresowe. Kupiłam w chinskim sklepie, na przymierzałam 4pary z roznych kolekcji i sie nie nadawaly. I tylko te jedne (niestety rozowe ) byly dobre.
Rozmiar XXL

ddaaiissyy to ty o koszule do porodu pytalas, co nie? a wiec ja kupuje duze, tak jak te spodnie

wklejam fote

ps. nie wierze, ze waze jeszcze 62 kg

zaraz was doczytam, widze ze naklikalyscie sporo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spodnie.jpg (24,3 KB, 55 załadowań)
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 12:59   #1162
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
no moze i tak byc:P
no tez slyszalam o takiej teorii ze ze na core to rozlany brzuch a na synka szpiczasty.
ale w sumie moj to chyba na parkę jest bo z przodu okrągły i rozlany a z boku taki szpiczasty

spi teraz po nocce i zaczął sie przez sen śmiać w głos tak ze sie obudził i mnie woła czy mamy jakieś łakocie:P musiałam mu dać batona i poszedł dalej spać:P
haha on mnie rozbraja
ojej............
ostatnio mówiłaś, ze kładł Twoją łapkę na jego brzuchu... teraz te zachcianki na słodycze.... może będziecie mieć parkę hihi
Ty Sebusia a on Ci urodzi dziewuszkę słodkie to musiało być

Spice, a to faktycznie moze tak przez ciąże się dziać, ja też miałam kilka nocy pod rząd, że budziło mnie zdrętwienie rąk i takze wyczytyałam, ze zdarza się tak w ciaży... już z górki Kochana Dasz radę

anulinka, masz zdiagnozowaną cieśń ?? Ale z łapek jeszcze Ci nic nie wypada? Bo jestem na bieżąco przez cieśń mamy i wiem, ze w tym zaawansowanym stadium, osoby nawet nie są w stanie kubka utrzymać w ręcę ! to się nazywa "choroba białych kołnierzyków" z mamą w kolejce do lekarza siedział z kolei jakiś pianista.. no ale on też dłońmi pracuje mamie się to zrobiło od myszki... myszki komputerowej aby była jasność

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

24kasia86 ale fajne spodnie !! Mnie tam ten kolor nie przeszkadza Fajne wiosenne i pod Twoją córeczkę
Ale to rozmiar nie ciążowy bo ciążowy to Ty kochana na pewno eSkę byś miała.
A koszulę do karmienia też XXL ??? to przecież fason ciążowy, utopisz się Kochana

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 13:04   #1163
izunia233
Zadomowienie

Cytat:

To jak urodzimy, zaczynamy razem dietę i nawzajem będziemy się wspierały. Co do tego białka to prawda, dlatego trzeba dużo wody pić.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 13:04   #1164
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
jak tam twoja sunia? pewnie czuje ze cos sie swieci? ze zaraz przyjdzie na swiat twoja corka i bedzie miala konkurencje?? bedzie wiosna to sie wyhasa na ogrodku, bo pewnie jak na razie do kaloryferka sie tuli? te zdjecia ma cudne....
kasia piękny brzuszek
No a mój suniaczek to jest taki pewny siebie psiór, że ona się raczej niczego nie obawia

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dziś zaczynamy 32 tydzień Moria
Ja myślałam, że dziś wtorek i nawet nie zauważyłam, że to już dziś kolejny tydzień zleciał

Eweska współczuje Ci tej chwilowej "separacji" z mężem. Jak mój wyjeżdża na 3 dni to ja chora jestem, ryczeć mi się chce, mam jakieś głupie czarne wizje, spać nie mogę. Niby fajnie, bo mam łóżko tylko dla siebie i obiadów nie muszę robić ale co z tego jak mnie ciągle dręczy jego nieobecność. Dobrze, że masz już takiego dużego, kochanego synusia to sobie już z nim pogadać możesz i na pewno łatwiej wtedy znieść rozłąkę

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
moriaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! obejrzałam własnie fotki suniiiiiiiiii i nie mogęęęęęęęęęęęęęę.... zeżrę ją normalnie jest taka prze prze cudna!!!!!!!!!!!mmmmmmmmm m ..kochammmm pieski .
a jak synuś? jakieś nowe fotki czy wieści masz od niego?
Ostatnie rysunki dostałam na święta W sumie to sama nie piszę do Zambii, wcześniej gdy częściej pisałam to zawsze dostawałam miłą odpowiedź.
A suniaczek właśnie mi się wciska pod lewą rękę i przytula do brzucha Zastanawiam się czy czuje czasem Iguśkowe ruchy

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
DZIŚ WIZYTA!!!!!!!!!!!!!!!! Oby tylko lekarz cos dojrzał!!!
Nieustające
A fury jeszcze nie mam, pisałam do sklepu Dino to może się czegoś dowiem za jakiś czas

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny, chcialam sie przywitac, ponownie.
Pewnie mnie zupelnie nie kojarzycie, pisalam z wami na samym poczatku.
Camomile ja tam Ciebie kojarzę, tp mam tego samego dnia no i byłaś aktywna na wątku dokładnie do ...30.09.10 Witamy ponownie

Cytat:
Julek leży już główką w dół, tułów ma z lewej strony a to z prawej co mi rozpycha brzuch to nóżki i waży ponoć 1830g a usg pokazuje średnią z wymiarów 31t3d
Super! Gratuluję I jaka piękna waga synka

Cytat:
Bardzo ładnie wyglądasz Brzusio uroczy!

Cytat:
Mój brzuch 28t 3d
I kolejny śliczny bębenek

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
witajcie

moria ja się obudziłam o 4.38 i zasnąć nie mogłam, źle mi sie oddychało, duszno a i tak śpie nie na płasko tylko na podwyższeniu
No to możemy sobie rękę podać Ja taka nietomna jestem, nic mi się nie chce, ledwo się zawlokłam pod prysznic o 11! wstawiłam pranie i leżę pod kocykiem z laptopem na kolanach - kształty słonicy już mam więc i skóra nie zaszkodzi, będzie się dobrze komponować

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 13:05   #1165
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Witam brzuchatki
1,5 godz. Was dzisiaj nadrabiałam
Ja dziś spałam dobrze, ponad 10 godz. tak więc jest super...i słoneczko tak ładnie świeci

Cytat:
poszlam sladem Kwiatecka i pokazuje wam swoje grube udaaaaaaaa

no i cala siebie w droga broda

jak tak dalej pojdzie bedziemy z waga ddaaiissyy na tym samym poziomie
Kasiu brzuszek śliczny i ja żadnych grubych ud nie widzę

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Wita z rana Was mama która może pozna dziś .... (Michała mi się rymuje )

Ja też w nocy jakoś ciężko spałam, w dodatku obudziłam się z mega bolącym gardłem i zapchanym nosem wypiłam herbate, zaaplikowałam tantum verde i leże.

DZIŚ WIZYTA!!!!!!!!!!!!!!!! Oby tylko lekarz cos dojrzał!!!
Dziękuje o kciuki i prosze o więcej!!!
Naładuje aparat zeby Wam wkleić zdjęcie jak wróce - o ile się dowie

Cytat:
Witajcie Mamusie

Łożysko na ścianie tylnej, bez cech oddzielenia, II stopień dojrzałości
Gin, która robiła usg opisała całość jako prawidłowy wynik, a ja teraz dopiero doczytałam o tym łożysku i już wiem, że muszę o to wypytać swojego gina - wizytę mam w sobotę rano.
Ilość płynu owodniowego też w porządku

I widziałam buźkę i profil i małe stópki
Jestem najszczęśliwsza na świecie
Ale super wieści i synuś jaki duży

Cytat:
ale ona mnie denerwuje jak ćwiczy bo sie martwie co sie tam dzieje, głupek ze mnie
no i relaksuje ją tak ją relaksuje ze chyba tż bedzie musiał jakąś fuchę zrobić zeby na papier toaletowy zarobić taki mam przerób
Grazin mi też bardzo często stawia się brzuch , stawia się w sumie od 18 tyg. na początku było to 2-4 razy na dobę, teraz już nawet kilkanaście czy kilkadziesiąt i dużo boleśniej. Mój gin twierdzi, że to normalne, im bliżej porodu tym będzie jeszcze częściej, macica jest coraz większa, ruchy dziecka intensywniejsze i poród bliżej . Ale wiem, że jakbym pojechała z tym na izbę do szpitala to od razu bym dostała fenoterol na skurcze, bo tam się nie litują. Jak leżałam w 19 tyg. w szpitalu i powiedziałam, ze mi się stawia brzuch do 4 razy na dobę to od razu dostałam fenoterol - ale bardzo źle go tolerowałam i mi odstawili

Cytat:

Jaki wieloryb? śliczny brzuszek

Cytat:
tak, odbierasz w wybranej aptece doz Jak składasz zamówienie to zaznaczasz aptekę w której chcesz odebrać.

Aguś, ja na pewno będę chciała karuzelę ale jeszcze nie wiem jaką, najchętniej z tym projektorem. Oczywiście na samym początku się nie przyda ale tak od 2-3 miesiąca to myślę, że sobie sprawię albo dostanę w prezencie

Eve, mam nadzieję że synka nie rozłoży choróbsko

Grazin, widzę że w tym samym momencie postanowiłyśmy wrzucić zdjęcia naszych brzuchów Piękny wielorybek!

Mój brzuch 28t 3d
śliczny brzuszek
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 13:07   #1166
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
andziot [/B]a twoja Zosieńka to z jakiego miesiąca jest???
03 czerwca
z tymi rożkami to głównie chodzi o to że dziecko po urodzeniu dobrze czuje się opatulone bo w brzuchu tyle czasu nie mogło się ruszać że nagle taka swoboda go przeraża

Cytat:
haha on mnie rozbraja

Cytat:

wklejam fote
ładne te spodnie
od razu widać że dziewczynkę kryją

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 13:10   #1167
agus87
Zakorzenienie

wlasnie zezarlam talerz zupy pomidorowej wlasnej produkcji ze skrzydelkiem z ptaka z makaronikiem i do tego jeden nalesnik z activia i zapijam kawa
Stary 2011-03-02, 13:13   #1168
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Ja już po wizytce. USG będę miała dopiero za 3 tygodnie . Ale przeżyję. Dziś słyszałam jak bije serduszko mojego synusia jakie to kochane i piękne uczucie móc usłyszeć coś takiego. Szyjka szczelna i zamknięta, dzidziuś zdrowo się rozwija (nie wiem skąd ona wie, jak nie miałam usg). Ciśnienie 99/61, waga 57,2. Od ostatniej wizyty przytyłam 400 gram (ważyłam ostatnio 56,8). zrobiłam dziś coś strasznego w poczekalni... Jak szłam na wizytę to kupiłam sobie drożdżówkę z jagodami. Miałam zamiar zjeść ją w domciu. A tu wyszła. Coś mnie podkusiło i zaczęłam ją pochłaniać siedząc koło gabinetu. A takie laski może w moim wieku czy rok, 2 starsze mówiły, że te chole*rne ciężarówy to wpier*dalają zawsze i wszystko... Tak dziwnie się poczułam... Na szczęście nie tylko ja byłam tam w ciąży

Dziewczyny śliczne brzusie macie
Kasiu ślicznie wyglądasz.
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 13:14   #1169
mimbi
Zakorzenienie

Az musialam przysiasc od tego odkurzania....

Sluchajcie w nowej gazetce Rossmanna na ostatniej stronie w dziale okazje jest opcja zeby kupic 6x80 sztuk mokrych chusteczek Babydream za 16,99 (z 21,49). Jesli ktoras z Was chcialaby skorzystac z tej opcji, a nie jest zalogowana na portalu, to moge pobrac kupon i przeslac na maila. Kupon do zrealizowania od 04.03.10.

http://www.rossnet.pl/images/Rossman...4904_p5net.pdf
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 13:22   #1170
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
ojej............
ostatnio mówiłaś, ze kładł Twoją łapkę na jego brzuchu... teraz te zachcianki na słodycze.... może będziecie mieć parkę hihi
Ty Sebusia a on Ci urodzi dziewuszkę słodkie to musiało być
hahha
dorotko bardzo możliwe:P
muszę go wysłac na usg albo mu test ciążowy kupię

jest kochany czasem mnie tak rozczula że masakra
dziękuje za brzuszkowe komplementy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości