|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Dzien dobry mamusie
![]() Cytat:
![]() ![]() Wiec przestaje sie martwic zamilowaniem mojej cory do motoryzacji ![]() Tez wole wstawac wczesniej, zywsza jestem, bo jak pospie dluzej to wstaje z takim leniem ze nic mi sie nie chce robic, wlasnie musze isc kuchnie ogarnac, pralke zaladowac i obiad zrobic a mi sie nie chce ![]() Tarasiu ty o ile dobrze pamietam znasz rosyjski, przetlumaczysz mi slowa nuda i smutek? Mam gdzies slownik ale nie moge znalesc zeby sprawdzic ![]() Ja chyba dzis na obiad zrobie zapiekanke lucky ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dobrze Ci idzie ![]() Kiedy? ![]() Cytat:
![]() A co do wieczora, to od początku kąpiemy małego 19.30 i świetnie to zdaje egzamin ![]() Karenina, widzisz, 12.02 - Staś śpi. Jak nie idziemy przed drzemką na spacer to jest ok. Ale teraz i tak będzie coraz cieplej i trzeba będzie jakos plan dnia znowu przemodelować i przestwić się na długie "poza domem" ![]()
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-03-01 o 11:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#363 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Muszę zmykac bo zaraz klienci przyjda a ja na wizażu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Zadomowienie
|
widze, ze nie tylko moja sie przestawila na tryb "pobudka o 6"(wczoraj bylo to nawet 5:10
![]() ostrze sobie zęby na te puzzle w biedronce (od czwartku maja byc?). kurde pocytowalam i mi wcielo;/ a musze isc obiad robic.moje małe usnelo po wyprawie na poczte i do biblioteki. milego popoludnia mamuśki
#365 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#366 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() tylko, że do tego spała jeszcze prawie do 8 rano a teraz 6 pobudka ![]() Cytat:
![]() nuda -Скука, smutek - Печаль, грусть, горе www.ling.pl - to dobry słownik ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#367 | ||
Zadomowienie
|
Ja tez najchetniej sila wyrzucila bym tzta z lozka ale postanowilam powiedziec mu cos takiego ' Ciesz sie ze masz tak kochana zone ktora pozwolila ci odpoczac po imprezie wiedzac ze nastepnego dnia idziesz do pracy, szkoda tylko ze ty nigdy nie pomyslales tak jak ja..' przeprasza mnie do tej pory
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://demotywatory.pl/2771587/-dzie...taly-stworzone ![]()
![]() |
#368 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam, ale musialam... ![]() Cytat:
A to podobnie jak u tych naszych znajomych, z ktorymi wynajmowalismy domek w portugalii...1,5 roczny szkrab i 8-latek chodzili spac wtedy kiedy rodzice szli spac - najczesciej kolo polnocy...a i 8-latek nie zasnal sam, tylko ktos musial polozyc sie z nim w lozku i dopiero jak zasnie mozna bylo wyjsc... ![]() Uuuuuuu..... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie nie nie i jeszcze raz nieeeeeeeeee......... ![]() ![]() Cytat:
A ile mierzy Stas, ze mowisz, ze wyrosniety? ![]() Widze widze.... ![]() Cytat:
Miedzy 18.30 a 19.00. (a tak naprawde to jakbym go polozyla przed 18 to tez by juz spal... ![]() ![]() Jestem...zyje...chyba...: rolleyes: Maly spi, ja przy kawie...ale sie dzisiaj dzialo w przedszkolu...pogoda piekna wiec wszystkie dziaciaki wyszly na dwor...André malo oczoplasu nie dostal z radosci - tu pilka, tam koparka, tam rowerek, autko, zjedzalnia, hustawka... ![]() Temat tego namiotu przemyslalam i kupimy na Wielkanoc...jaki dokladnie jeszcze nie wiem, ale jakis bedzie ![]() Sluchajcie, we wtorek w przedszkolu jest bal karnawalowy i trzeba mojego skarba wyszykowac...jakies pomysly..? ![]() Ale u nas ruch na watku... "Ten wątek obecnie przeglądają: 13 (12 użytkowników i 1 gości)" ...szkoda, ze polowy nickow nie znam... ![]() A tu cos na poprawe nastroju... ![]() http://www.youtube.com/watch?v=vR_Vh...eature=related
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-01 o 12:35 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no ostatnio cos rzeczywiście duzy ruch na forum jest ![]()
![]() |
#370 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
Tak od czwartku maja byc ja tez bede na nie polowac
![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Ale cisza sie zrobiła ![]() ![]() Kamilka dzis byla z tatusiem dopoludnia to ja sie nie bede juz nia wybierac musze sie do jutra wykurowac ![]()
#372 |
Rozeznanie
|
Zawsze zapominam Was o coś zapytać - do mam dziewczynek: miałyście kiedyś problem z umyciem okolic intymnych córek? Chodzi mi o protesty dziecka. Moja mała od kilku dni nie da sobie dokładnie ich umyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Zadomowienie
|
Moja też zaczeła się wcześniej budzić tzn. koło 7 a dziś koło 8mej.
Zawsze spała do 9:30 lub nawet 10 ![]() Chodzi spać koło 21, 22 kąpiemy 19 czasem 19:30. Mam pytanie czy kolacje dajecie przed kąpaniem czy po ![]() Namiocik super, ale mało miejsca mamy więc to odpada. Ola piękny samochód ![]() Dziewczyny jeszcze jedno kupiłyście już może buciki na wiosne ![]() Chce kupić ale nie wiem jakie(to będą pierwsze buciki w których będzie chodziła) Muszą być za kostkę czy mogą być przed ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Butki mają być takie, żeby dobrze trzymały pięte. Nasza neurolog jak i rehabilitantka ciągle powtarzały, żeby kupić dziecku jedną parę butów, ale dobrą. Skórzane i dobrze trzymające pięte (takie usztywnione w tym miejscu). Edytowane przez suonko2 Czas edycji: 2011-03-01 o 15:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#375 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A buciki jak perwsze to chyba powinny byc te wyzsze, nie wiem ale tak mi sie wydaje, ja wszystkie buciki Kamilki mam takie wyzsze.
![]() |
#376 |
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Poszłyśmy na spacer, a dzisiaj nawet na 2h. Było tak ciepło ![]() ![]() Ja też idę kupić te klocki do Biedronki w czwartek ![]() Suonko- u nas nie ma żadnych protestów przy myciu. A nie zauważyłaś zaczerwienienia? czy innych zmian? Maria- kolację dajemy po kąpaniu. A jeśli chodzi o buciki, to mogą być przed koststkę, ale ważne żeby byłydobrej jakości. Nie kukuj w byle jakim sklepie. Lepiej odżałować i dać troszkę więcej pieniędzy ![]() A my z kolei śpimy dłużej! Zawsze Olka wstawała o 7, a teraz o 8 ![]() Fajny ten namiot ![]() ![]() ![]() Lucky- jutro zrobię Twoją zapiekankę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja zawsze lubiłam długo pospać ale taraz jakoś mi lepiej jak mam chwilę dla siebie rano ![]() ![]() ![]() my zazwyczaj jadamy kolację po kąpieli i wracamy do łazienki na umycie ząbków ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
kolacje dajemy po kapieli. moja słodycza wlasnie mi pprzyniosla nalesnika z kuchni na talerzyku ![]() ![]() ![]() ![]() Karenina usypianie o polnocy?? masakra!!! A Andre by cudnie wygladal jako Pirat z Karaibow ![]() ![]() ![]() ![]() Suonko ja zawsze obserwuje mine małej przy myciu "pipuni". przewaznie nie zwraca nawet na to uwagi. musisz zagladnac. moze zaczerwieniona albo podrazniona? Buciki kupilam od znajomej.sa z Bartka. wiem,ze uzywanych sie nie powinno, ale jej mala dlugo nie chodzila, a jak zaczela to wyrosla szybko.
![]() |
#379 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Pytam o kolacje bo Tz twierdzi żeby Kinia jadła kolacje przed kąpaniem, a ja daje po. W takim razie tak zostaje ![]() Buciki oczywiście zakupie te lepsze. Tylko nie wiedziałam czy za kostkę czy przed. Chciałam takie żeby do wszystkiego posowało nawet do sukieneczki ![]() Suonko jak by ją szczypało to by chyba płakała. Moja też czasem zasłoni nogami i nie umyje. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
No i maja łobuziara juz spi teraz czas ogarnąc kuchnie i tez sie klade popatzre na Tv i do spania
![]()
#381 | |||
Zakorzenienie
|
w czwartek
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- tak. a ja myślałm że od pon i mój biedny tata od wczoraj tam zagląda aż dziś go pani poinformowałą żeby sie pojawił w czwartek ![]() ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
a co do butów to mam jedną parę adidasów (używanych po kimś) i na razie nie wiem czy kupie jeszcze jakieś, może te adidas wysarczą - zobaczymy ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- słyszała któraś z Was o tej książce? http://septem.pl/eksiazki/syn-dobrze...tow,syndow.htm bo się nad nią zastanawiam
![]() |
#382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a buciki kupilismy adidasy Nike.
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
Heloł Dziefczenta
![]() Gratuluję Zaharii i Aniulce chłopców ![]() Co do zdjęć, to wszystkie dzieciątka są prześliczne ![]() Lodówkowe chłopaki Malinki, pidżamowy Fifi i długowłosy Andree cudni ![]() No i król Staś ![]() ![]() Jeśli o kimś zapomniałam, to przepraszam ![]() Dzisiaj miałam zastępstwo ...z matematyki ![]() Ale dałam radę, bo mi kumpela matematyczka wyjaśniła co i jak ![]() I jeszcze z serii porannych przygód, autobus nie zatrzymał się na moim przystanku i musiałam lecieć na inny i spóźniłam się do roboty 5 minut ![]() Oczywiście zadzwoniłam ze skargą i aferę zrobiłam ![]() Co do spania, to Filuś jest kąpany o 18.30 i po 19 zazwyczaj już śpi, a wstaje koło 7, w weekend jak w domu jest cicho to śpi nawet do 9 ![]() Też się czaję na te puzzle z biedronki ![]()
#384 |
Zakorzenienie
|
Dobrze ze każda z nas kupuje te puzzle w innej biedronce bo inaczej to by nam brakło
![]()
#385 |
Zadomowienie
|
Karenina przebierz Andre za diabełka
![]()
#386 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobre Andre i diabełek ![]()
![]() |
#387 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy któraś z Was szyje na maszynie???? Zastanawiam się czy się nie zabrać za jakieś proste szycie, typu zabawki dla Olki, poszewki na poduszki itp, ale nie mam pojęcia czy do tego trzeba jakiś super umiejętności?? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dawałaś kiedyś linka do takiego fajnego bloga z zabawkami robionymi ręcznie ![]() Spróbować zawsze można, a umiejętności nie trzeba specjalnych, mnie to nawet bawi ![]() Możesz poćwiczyć na jakichś szmatkach, trening czyni mistrza ![]()
![]() |
#389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#390 |
Zadomowienie
|
ela - szyyycie na maszynie ? oomatko! jak coś udziergasz to daj znac może tez się zabiore ;P
kareninka - Andre diabełek --- > ![]() brombi - a jakies fotki Fi ? to by pani matemtaykohistorikus pokazała ![]() a co sie dzieje z madzią ? bo chyba się na nowym wątku nie odzywała.... mamusie ja zapowiadam kilkudniowe milczenie (... delegacja do Los Istambulos ) ale w niedziele wracam ![]() ![]() buzka! aaa, i krótkie fotostory z ataku na kukurydzka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.