|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
| Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
|
4 | 7,02% |
| Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
5 | 8,77% |
| Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
|
3 | 5,26% |
| Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
|
0 | 0% |
| Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
|
13 | 22,81% |
| Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
|
32 | 56,14% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
![]() a smoczki będę wyparzać Cytat:
ooo jakiś postęp
|
||
|
|
|
#3242 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
to może niedługo zechce się pojawić na świecie ![]() dzięki
|
|
|
#3243 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co ja nadal się głowię nad imieniem.....och,,,,,jaki e to ciężkie. chyba poprzestaniemy na Mateuszku. A na drugie Daniel.
po głowie chodzi mi jeszcze Dominik Edytowane przez megi2015 Czas edycji: 2011-03-02 o 14:32 |
|
|
|
#3244 |
|
Raczkowanie
|
to fakt ale wiesz samo to nastawienie już od dłuższego czasu gin ci mówi że urodzisz wcześniej , ze na pewno na koniec lutego, ze jak nie to ci wywołają poród by nie było komplikacji po wcześniejszej cesarce i człowiek jest nastawiony i te okropne teraz bóle że już byś chciała miec to za soba a tu nic teraz lekarz gada co innego i człowiek głupieje
|
|
|
|
#3245 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
kinga Nie no,pewnie,że nie byłabym zachwycona... Jednak nastawiłaś się na coś innego,a tu teraz zmiany. Trzymam kciuki o jak najwcześniejsze rozwiązanie. Wierzę,że może byc Ci już ciężko...
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
A co ja mam powiedzieć, jak wg szalonej ginki już 22 lutego miałam zostać mama w 35 tygodniu
jak widać, mama nie zostałam jeszcze i jak na razie się wcale na to nie zanosi (wręcz się czuje, jakbym jeszcze ze dwa miechy miała chodzić w ciąży), teraz już wiem, ze się nie ma co tak sugerować zdaniem lekarza. |
|
|
|
#3248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my w ogóle nie wiemy jak dać, coś wymyślamy, ale żadne nas nie przekonuje, Mateusz też już był na tapecie Szymon nie chcę dać, bo moja koleżanka co teraz rodzi bardzo chce Szymona mimo, że będzie dziewczynka, ale nie mogę jej tego zrobić, bo może drugi będzie chłopaka Dominik ma mój brat na imię
|
|
|
|
|
#3249 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio mówi do mnie: trzeba było mi dać pościel i ubranka to bym ci poprasowała nie mam co robić. oj, zapomnij babciu ![]() a dziś tekstem mnie rozwaliła. bo nastawiłam pranie ciemne. a ta tylko do domu weszła od razu do łazienki poleciała i woła do mnie: co ci farbuje??? ja do niej : a czemu mnie pytasz o to?? odp: no bo coś ci farbuje... bo fioletowa woda leci... ręce mi opadły, odpowiedziałam tylko: no i co że leci niech leci. potem tata mi podpowiedział że mogłam jej powiedzieć żeby do wodociągów zadzwonić że fioletowa woda z kranu leci a jeszcze czekam bo 3 koce sobie powiesiłam na dworze żeby obkapały, czekam tylko aż się mnie spyta: czy to twoje pranie? trzeba je pościągać. to jej powiem: nieeee, babciu to nie moje, może sąsiadka przyszła i powiesiła wiem wredna jestem ale do mojej babci nie da się inaczej ![]() Cytat:
![]() ale śliczności i duży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja też trochę poprasowałam ale musiałam siadać co chwilę przez ten brzuch więc dałam na razie sobie spokój Cytat:
coś się rusza
|
|
#3250 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Oby nie
To jeszcze za wczesnieCytat:
Macierzynski zaczynam 1 kwietnia, wiec caly marzec przede mna no ale zobaczymy ![]() Cytat:
Cytat:
Wanilka - mocno kciuki trzymam Cytat:
To jutro czekamy na nowiny i fotki moze Cytat:
![]() ![]() sliczny brzuszek i nie taki strasznie duzy, zgrabniutki ![]() Hej dziewuszki! Noc mialam do bani, choc nie przez skurcze - te dzieki Bogu juz nie wrocily Mialam moze ze 2-3 przed polozeniem sie ale pozniej juz byl spokoj. Za to spac nie moglam, bo zaczelam myslec o calym dniu i czy ze wszystkim zdaze, no i ze spania niciPozniej jak sie obudzilam na siku to znow spac nie moglam i glodna sie zrobilam, ale nie chcialo mi sie czlapac na dol, do kuchni i jakos po godzinie zasnelam ![]() A w pracy nagle poczulam takie oslabienie, znow brzuch zaczal sie napinac i twardniec, wiec po 2h darowalam sbie i sie zwolnilam do domu Teraz ide spac, bo oczy mam na zapalki
|
|
#3251 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dominik też zresztą Cytat:
Konrad chciałam dac na pierwsze ale nie usmiecha mi się potem wołać junior ![]() Cytat:
wpadnie wam zobaczysz nagle i zostaniecie przy tym tak jak u nas wymyślaliśmy wymyślaliśmy w końcu ja zaproponowałam potem tż jak usłyszał że jego kolega z pracy dał tak na imię synkowi to mu się spodobało i tak chyba już zostanie
|
|
#3252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na to ja że piorę wszystkie rzeczy i to też bym chciała wyprać. i jeśli się pierze zgodnie z zaleceniami to przecież nic się nie stanie.... rozumię cię czasem brakuje słów a już w ogóle nie umie tego pojąć że mąż będzie ze mna przy porodzie. zawsze mówi " ożesz a po co on ci tam..... ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- do zarejestrowania dziecka w USC muszą być oboje rodzice obecni ??? |
|
|
|
|
#3253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na sekundkę podczaić czy któraś nie urodziła od wczoraj wieczór
i oczywiście GRATULACJE DLA TITY I MALUSZKA ![]() pozazdrościć tych wspólnych chwil razem już A Wanilia nasza niech się dzielnie trzyma, namęczy się trochę z tymi bólami, ale wierzę, że jak zobaczy kruszynkę to o wszystkim zapomni
|
#3255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na macierzynski obowiazkowo sie idzie na dwa tygodnie przed terminem porodu , wiec jeszcze niecale 3 tygodnie i w koncu odpoczne
|
|
|
|
|
#3256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie jedrne nigdy takich nie miałam i mogły by zostac...ale ja gdzies tak od poczatku trzeciego trymestru spie w staniku i nic mi si enei ponaciągalo tfu tfu odpukac nawet jednego rozstepa nie mam... a kremuje sie od swieta jak mi sie przypomni ![]() Cytat:
moze zjadłam dwa apapy przez cała ciaze... i prenatal clasic łykam tylko (jak mi si eprzypomni)a tak to nic kompletnie
|
|
|
#3257 |
|
Wtajemniczenie
|
deneb niestety przed ciązą miałam większy apetyt niż teraz.
aktualnie mogłabym nic nie jeść zapraszam do mnie na priv to zobaczysz moje zdjęcia w ciązy z przed tygodnia
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
laseczka
śliczny brzusio czarna śliczny avatar ![]() my dziś zaczynamy zajęcia SR, w porę w czas hehe ![]() Dokupiłam trochę ciuszków, oto cała moja wyprawka do 62 cm. Plus jeszcze śpiworek, butki i 3 sukienko-tuniczki na "wyjścia" ![]() Mam nadzieję, ze to wystarczy.. |
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak któraś z Was napisała - dopiero teraz zaczynam doceniać swoje skromne naciągane 75C sprzed ciąży
w 20 tc na ślub już miałam stanik w rozmiarze 80E, a teraz już w ogóle staram się chodzić bez, bo wszystkie mnie gniotą pod biustem, albo tak ściskają piersi, że wygląda to śmiesznie żadna bluzka już się nie chce układać normalnie na takim biuście, nie wiem czy po porodzie się spada z rozmiaru, ale jeżeli nie to mam przekichane
|
#3260 |
|
Zadomowienie
|
czy jak sie trafia na IP już do porodu to robią jeszcze usg?
|
|
|
|
#3261 |
|
Wtajemniczenie
|
olusia super masz te ciuszki ja k ja uwielbiam oglądać takie maleńkie ciuszki
w przyszłym tygodniu kiedy sobie wszystko uporządkuję to wstawie swoje tzn Kacperka ![]() wydaje mi się że masz wystarczająco dużo tych ciuszk.ów i więcej ci nie potrzeba
|
#3262 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poszłam po to pranie wracam a ta mi drzwi otwiera i mówi: no mogłaś powiedzieć to bym ci poszła po to odpowiedziałam: a co ja kaleką jestem? ![]() ale teraz o dziwo przyszła oglądnąć wózek i powiedziała że śliczny i nic więcej jestem w szoku ![]() ale widzisz z babciami to tak jest stara data i już nic nie zmienisz ![]() Cytat:
a co do rozstępów ja też od święta na cyckach i brzuchu się smarowałam tzn tak średnio 3-4 razy w tygodniu i nic a tyłek olałam i mi wyskoczyły Cytat:
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sie smarowalam piersi brzuch i boczki a tyłka nawet nie smarowałam
|
|
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
ja miałąm przed ciążą 75B, a teraz mam 80B, tylko są pełniejsze, no a do karmienia planuje kupic 80c.
przyszła mi dzis ta koszula do szpitala, jest super i piersi mi nie uciekaja
|
#3265 |
|
Wtajemniczenie
|
diatoma będziesz się rzucała w oczy w tej koszulce jako super mamuśka
|
#3266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eirene, o to byłby dobry tekst |
|
|
|
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
czarna jaki avatarek
![]()
|
|
|
|
#3268 | |||
|
Wtajemniczenie
|
87czarna, masz nowy avatar czy ja ślepa wcześniej byłam?
w każdym razie śliczne zdjęcie!niutka, dzięki za linka, obejrzę sobie dzisiaj całość ![]() Eirene1987, pięknie ten kącik dla malucha wygląda, fajne naklejki ![]() wanilia, trzymam kciuki mocno! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() laseczka, duży fajny brzuszek Olusia, super ubranka, mój faworyt to śpioszki w jałbka ale piękna pogoda, nareszcie!
|
|||
|
|
|
#3269 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki dawaj znac ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
Nono moze kluseczka wieksza jest
|
||
|
|
|
#3270 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek
eirene slodziutki kacik dla maluszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja za godzinke do SR pewnie znowu ze 3 godziny bedzie trwac kurcze moglo by byc 5 spotkan a nie 11 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:10.

no i co teraz, moge sobie szmatki z niej porobic, co mi po tym. i sie zastanawiam czy dokupowac kolejna czy poczekac, bo z tego co sie nasluchalam to i tak dzidzi lezy w rozku na poczatku, ewentualnie kocyk sie kladzie, jakby bylo zimno. no nic zobaczy sie.

To jeszcze za wczesnie
zaczynam watpic ze dotrwam do temrinu, chyba juz o tym pomarzyc moge w sumie od lekarza dlugo slysze ze nie dotrzmam. i jeszcze te bole od tygodnia. we wtorek nastepna wizyta to zobaczymy czy bedzie sie "jeszcze trzymac" jak to wczoraj powiedzial,

w każdym razie śliczne zdjęcie!