|
|
#1201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
Zabieram kochana
_________________________ ___________ Z każdym dniem zabierasz mi cząstkę mnie. Pierwszego dnia był to lizak, teraz to już tylko na serca lecisz. Musiała nauczyć się kontrolować nogi , tak by szlak ich nie trafiał , gdy przechodził obok. Serce jej dzieliło się na dwie strategie. W jednej była miłość, drugą odgradzała nienawieść. Pierwsza była silniejsza. Mówili , że uciekam
a ja ciągle byłam. Ta sama, lecz ciągle inna. |
|
|
|
#1202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() miło mi ![]() I ja Ciebie kocham wizażową miłością Perełko Moja ![]() Mówiłeś mi, że jestem jedyna i niepowtarzalna. Szkoda, że ostatnio poznałam trzy którym mówiłeś to samo. Chciałabym, żebyś był książką. Bym mogła zasypiać przy twoich słowach. Czytać Cię wciągu dnia, aż do momentu, Gdy zaczną bolec mnie oczy a słowa zaczną się rozmywać. Bądź. Tylko książką. Niczym więcej. Otoczyłeś się murem , którego ona nie jest w stanie przebić. Mimo, że ma taran zbudowany z zakochanego serca i resztek nadziei. A po co mi szkoła aktorska? Nauczyłam się udawać. Mistrzowsko wychodzi mi obojętność Wobec jedynej osoby którą kocham. A pamiętasz jak razem nadawaliśmy nazwy gwiazdom? - Wolisz żyć z sercem czy bez niego? - A co to za różnica? Choć. Zakochajmy się. Na dzień dobry. Na dobranoc. Na chwilę. Na teraz. Na wieczność. Czy to możesz wyobrazić sobie jak ja się czuję? Jak bardzo bezsensowne jest teraz moje życie? Jak pochmurne jest niebo bez Ciebie? Nie wiesz jak mi ciężko. Nie chcesz tego wiedzieć. A Ty już pewnie nawet zapomniałeś
Jak wyglądają moje oczy gdy o Tobie myślę. Jak smakowicie wyglądają moje usta, gdy mówię „kocham”. Jak ciepłe mam dłonie, gdy dotykam Twojego policzka. Ty zapomniałeś. Ja nie.
|
|
|
#1203 |
|
Zadomowienie
|
bitter orange, z innej bajki - dziękuję Myszki.
Martusssia, SparklyAngel, kamisha, Paralogiczna (<3), caroline060 - czarodziejki. ![]() *
A teraz.. Noce dzielimy na nadziewane wspomnieniami i beznadziejne. (Tak, powyższy na podstawie reklamy) Możemy przecież udawać, że czas da się cofnąć. Nikt nie może Nam tego zabronić. I znów możemy być. Chciałbyś?
|
#1204 |
|
Przyczajenie
|
:)
Jestem tu cholernie nowa
śledzę wasze opisy od dawna dawna czyli od 3 lat i teraz postanowiłam się do was przyłączyć! mam nadzieje że przyczynie się do waszego powstającego dzieła ! Tak więc : *Stałam się ofiarą miłości , stałam się ofiarą która nigdy nie zamierzałam być *Odwracam głowę , szukam wyjścia *Bo gdy widzę te wszystkie panie , mdli mnie mdli bez wątpienia *A w dupę wsadź sobie te twoje nadopiekuńcze gadki *Za maską twardziela wszystko chowamy *Bla bla bla oby jak najszybciej zleciał czas *Głosu serca nie przekrzyczysz a sumienia nie zagłuszysz *Świat cały opiera się na miłości Edytowane przez Iwonkowata Czas edycji: 2011-03-01 o 21:26 |
|
|
|
#1205 |
|
Raczkowanie
|
Coś mi mówi, że jak prosiłam o szczęście to nie to miałam na myśli.
'Nie odchodź. Jestem z Tobą taki szczęśliwy'-Czujesz ten egoizm? -Jak można być taką szczęśliwą? -Nie 'Można' ale 'Trzeba'. Bez Ciebie u boku jestem nic nie warta. Jestem radosna i dobra podczas gdy świat jest smutny i zły. Wspomnienia. Z jednej strony chcemy się ich pozbyć, nie myśleć, nie rozpamiętywać każdego słowa, gestu. Z drugiej strony nie chce się stracić żadnego, bo są ostatnim skarbem jaki się ma. Nie jesteśmy szczególnie pokrzywdzeni tylko dlatego, że dotyka Nas czasem zło. Wciąż błądzę po omacku, szukając tych rysów twarzy, tego zapachu, tej delikatności dłoni...ciągle mając nadzieje, że nie zapomniałam jak czule błądziły po mojej szyi. Wygodnie było w Twoich ramionach, Ale znalazłam inne w których czuję się również bezpieczna. Mówienie z przekonaniem, że wrócisz jest równoznaczne z powiedzeniem, że czekam na sowę z Hogwartu. Nie ważne jak mocno mnie kochasz teraz. Ja wciąż pamiętam tą nienawiść w Twoich oczach gdy odchodziłeś. Mieć władzę nad uczuciami drugiego człowieka jest najbardziej odpowiedzialnym stanowiskiem. Podobno z czasem będzie lepiej. Gówno prawda! Trzeba cierpieć, potem nie jest lepiej tylko po prostu ten ból staje się codziennością, staje się częścią Nas. 'Nie bój się tego co niszczy Twoje ciało. lecz tego co może zniszczyć Twoją duszę'
Jestem niedorozwinięta - mam tylko jedną twarz dla ludzi. Edytowane przez _niebanalna Czas edycji: 2011-03-01 o 21:21 |
|
|
|
#1206 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
bum! koniec historii.
|
|
#1207 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje <3
poprostuAsiss, affen - niezawodnie cudowne <3 proszę świecie jeśli chcesz bym o nim nie zapominała rób to jakoś subtelniej, bo gdy robisz to jak teraz czuję się jakbym dostawała ze wspomnień w twarz. boli. ich nagie ciała otulone puchową białą kołdrą, nie spała od kilku minut, patrzyła na niego gdy śpi, nie chciała go budzić, nie chciała tracić go, bo gdyby wstał wypił by kawę i w pośpiechu ruszył do pracy rzucając na wychodne, że zadzwoni wieczorem. nie chciała tracić tak pięknych chwil, a opuszkami palców muskała jego ramię. cichutko, nie za mocno, nie może się przecież obudzić, mało trzeba by go spłoszyć jednak nie mogła się powstrzymać by go nie dotknąć. - wiesz za co Cię tak bardzo nienawidzę? Za to, że mimo, iż masz tak wiele nie potrafisz się tym cieszyć. Kaprysisz, grymasisz, marudzisz, a na pytanie " co chcesz zmienić?" mówisz, że to jasne i nigdy tego nie uargumentujesz. wiesz, że są osoby, które za kilka dni tego co ty masz na co dzień sprzedałyby duszę diabłu? wydaje mi się, że w dzisiejszych czasach nazbyt dramatyzujemy. odszedł. nigdy nie obiecywał, że zostanie na dłużej. wszystko powinno być w porządku, czemu nie jest? nie zdążył się do niej przywiązać - dlatego nie wraca. ile czasu potrzeba by zrozumieć? ile rozumu trzeba mieć by dojść do logicznego wniosku? ile szaleństwa musi mieścić się w rozumie by zostawić cel i się zawrócić? ile nieprzyzwoitości trzeba mieć by skrzywdzić, a potem wrócić? no ile? pokaż mi. wyciągnij pistolet zza paska, zastrzel mnie! zastrzel me serce. no już, teraz,!daj mi jeden oddech w którym nie tęsknie. morderca : wieczór broń: wspomnienia. myślałaś, że pojawi się czarny ekran i biały napis " the end" moja droga, nie ma tak łatwo.
|
#1208 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: :)
cześć, cześć
życzę powodzenia ![]() _____
'ciągle kocham to jak na mnie patrzysz ' <3 sądziłeś, że tym swoim głupim uśmiechem skradniesz moje serce? masz rację, udało Ci się. '- jak się nazywasz dziewczynko? - mówią na mnie Naiwna, proszę Pana..' tylko przy Tobie widzę sens istnienia. błagam, nie odchodź. kochasz? zastanów się czy naprawdę wiesz co to oznacza, a później mów, że kochasz. spójrz na Nią! widzisz? Ona ciągle się przez Ciebie uśmiecha. ![]() mimo odległości nadal jestem przy Nim. może nie ciałem ale duszą. 'wolność to nałóg? to jestem ćpunem.' jeden dzień spędzony z Nim. tylko ten jeden, cholerny dzień! czy aż tak dużo wymagam?! chciałabym być znowu malutkim dzieckiem. słyszałam, że podobno je tak strasznie uwielbiasz. widzisz? ona Cię kocha. ![]()
|
#1209 |
|
Zakorzenienie
|
sub
|
#1210 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
smileandsweet14 - może nie 'dzieł', ale miło że się podoba to, co czasem tu coś dodam ; ) Paralogiczna, backinblack, affen - teraz kolej na Was. Taaa, teraz Was okradam ; * _________________ " I couldn’t resist him.. His eyes were like Yours. His hair was exactly the shade of brown! Nie mogłam mu się oprzeć.. Jego oczy były zupełnie jak Twoje.. Jego włosy miały dokładnie ten sam odcień brązu! I pretended he was You. udawałam, że był Tobą. I didn’t let him hold my hand. But he looked like You - I guess he looked like You. But no, he wasn’t You.. Nie pozwoliłam mu trzymać się za rękę. Ale wyglądał jak Ty - tak mi się wydaję. Ale nie, on nie był Tobą.. You are everything – he means nothing to me. I can’t even remember his name. to Ty jesteś wszystkim - on nic dla mnie nie znaczy. Nie pamiętam nawet jego imienia. "
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
totalnie się nie spodziewałam . dziękuję
a przed snem pomodlę się o to, żebyś dziś mi się nie przyśnił. jutro kolejny dzień, jutro znów zobaczę Cię. wiesz, nie jest dobrze, płyną łzy całe słone morze
|
|
#1212 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przepraszam za tą masową kradzież bez opamiętania, ale musiałam. _________________________ ____ Jeszcze nie czas żeby odchodzić. Jeszcze mogliśmy tyle. Może nie rozumiesz, ale to nie pora. Przecież jeszcze nie oglądaliśmy razem wschodu słońca i nie zrobiłeś mi śniadania. Nie spacerowaliśmy po plaży i nie całowałeś na dobranoc. Kochanie, jeszcze tyle rzeczy do zrobienia, zostań. Może to irracjonalne, ale wiem, że kłamiesz. Czuję to pod skórą. W moim umyśle tkwi problem niewiary. Niewiara w miłość, w sens, w Ciebie niewiara. Myślę, że problem niewiary polega na tym, że sądzę innych własną miarą. Szukamy sobie miliona problemów, które jak sądzimy nie dają nam żyć. Mamy mnóstwo powodów do paniki i strachu. Przecież nie damy sobie rady. To wszystko ponad nasze siły. A w gruncie rzeczy, życie sprowadza się jedynie do oddychania. Wdech- i wydech, potrafisz? Pesymizm. Czysty, absurdalny pesymizm. Każdy pomysł, każda myśl zabijana jeszcze w zarodku. Zbrodnia beznadziejna, wyniszczanie psychiki. Brak lekarstwa, choroba genetyczna. Nie zmuszę Cię do miłości, ale siebie do nie miłości też nie zmuszę.
Prawda jest ciężka. Prawda jest niewygodna. I bardzo często prawda boli. Mam na myśli to, że ludzie mówią, że chcą znać prawdę. Edytowane przez dolorees Czas edycji: 2011-03-01 o 23:13 |
||||
|
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
|
Jesteś kobietą, co oznacza, że jesteś genetycznie szalona,
chora i pewnie za jakieś 30 sekund przyczepisz się do mnie o jakąś bzdurę. "Znów milczysz, już przestań. Nie można tak codziennie..." "To smutne, że nie widzisz już w moich oczach siebie" "To Twoje łzy znów, popatrz drżą w moich oczach, zgubiłaś się wiem, ale już dłużnej nie odpychaj. Już dobrze, spokojnie, nie płacz, wolniej oddychaj..." Uwielbiam ten stan, gdy wieczorem wraz z makijażem spływa całe napięcie mijającego dnia. Bo wiem, że cokolwiek robię .i gdziekolwiek jestem mój księżyc jest tej samej wielkości co twój. Choć dzieli nas pół świata Obiecuję, że dotrwam do końca. Z tobą czy bez Ciebie. Z sercem czy bez niego. Sama wiesz, czym jest szczęście. To nie jest coś, co można schować i wyjąć, kiedy ci znowu będzie potrzebne. Będąc z Nim często zapominała o oddychaniu "I zdajemy sobie sprawę, że nie zależnie jak to długo trwało, warto było czekać..." (...) Był już tylko głosem w jej głowie. I nigdy już nie będę przepraszać za to jaka jestem. Miłość jest wieczna, zmieniają się tylko partnerzy. Wiesz jak pachną złudzenia o Tobie? Miłością, drogi Panie. Miłością pachną. Wszystko pachnie spalenizną, odkąd nasze uczucia spłonęły w kominku wraz z pamiętnikiem... |
|
|
|
#1214 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Witam panią i weny życzę ![]() _________________________ ____________ Ludzie myślą , że jak nie mamy chłopaków, to coś z nami nie tak. Nie, to nie znami jest nie tak tylko z nimi. Nie ma Cię a zawsze byłeś, gdy mijał rok. zawsze stawałeś przede mną , gdy zapominałam. Obiecuję, że przestanę płakać , gdy tylko dojdzie godzina 25.00 Nie pozwól byś ponownie był przyczyną moich powodzi w pokoju. Moje życie wyglądaj mniej więcej tak ; uśmiech łzy, uśmiech łzy , uśmiech łzy , łzy , łzy był, nie był, był, nie był, był , nie był , nie był, nie ma go. Edytowane przez smileandsweet14 Czas edycji: 2011-03-02 o 11:11 |
||
|
|
|
#1215 |
|
Zadomowienie
|
***** szczęście i smutek są w gruncie rzeczy bardzo podobne. oddziela je tylko cienka niczym włos linia, która drga po środku emocji, zamazując granicę między skrajnymi przeciwieństwami. ***** rozpacz można pokonać jednym uśmiechem obcego człowieka. pewność siebie może zostać zmiażdżona obecnością kogoś, kto wzbudza w nas strach. ***** codzienne, zwykłe rzeczy trzymają nas przy życiu. jakże niezwykła jest zwyczajność. to narzędzie, które pomaga iść przez życie, matryca normalności. *****
|
#1216 |
|
Przyczajenie
|
dawno mnie tu nie było .
![]() okradłam oczywiście jesteście cudowne ____________________ kocham Cię. amen aha rozumiem . już ci się znudziłam .to było do przewidzenia . a w dupie z Tobą i z tą Twoją tapetowaną blondi . zgłaszam nieprzygotowanie do życia . weny,weny,weny. amen .
|
|
|
|
#1217 |
|
Rozeznanie
|
I pamiętasz...
Choć tak naprawdę może to wszystko nigdy nie miało sensu? Wiesz, najbardziej bolą mnie twoje kłamstwa . Bo nigdy bym nie pomyślała, że mogłabym się tego spodziewać po twoich pięknych oczach. I wkradasz się do moich myśli, gdy stanowczo ci zabraniam. Pamiętasz? Kiedyś ci na to pozwoliłam, a ty po prostu tą szansę zmarnowałeś.
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
'żyję, kocham, ufam i prawdę już znam'
Edytowane przez cornflower_ Czas edycji: 2011-03-02 o 16:23 |
|
|
|
#1219 |
|
Raczkowanie
|
Widać nie wszystkie bajki mają szczęśliwe zakończenie ...
Chcę damą być i chcę być natchnieniem Divą kobiecych kaprysów i wad Dla jednych muzą, a dla innych snem Chcę stworzyć na nowo swój świat Irminka http://www.facebook.com/profile.php?id=100000420827906 |
|
|
|
#1220 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję, bo chyba coś było.
poprostuAsiss, Paralogiczna, Martusssia - jesteście niesamowite! ♥ czy widzisz jeszcze moje serce?
umieram, za każdym razem, kiedy chcę złapać oddech. krwawimy dla własnych potrzeb, by przebaczyć, zapomnieć, ruszyć dalej. rzucam się, obracam się i krzyczę. ja po prostu znowu spadam.
|
#1221 |
|
Wtajemniczenie
|
backinblack ♥ niezawodna
_____ Coś mnie wp***dala od środka, gdy uświadamiam sobie, ile czasu zajęło mi to, abym dostrzegła jakim jesteś frajerem, który nie zasługuję nawet na cień uczucia. Skoro jesteś taki za***isty, to po co ci inni... Ty i tak twierdzisz, że herbata wypita w samotności nie smakuje inaczej. ''Twoje rzęsy zaszeleściły na poduszce i przysięgam, była to najwspanialsza pobudka we wszechświecie. Wyższa liga, jej ciało mógł mieć jedynie w myślach. Wszystko się rozsypało, tak w jednym momencie. I pękło. Jak sól w szklanej solniczce. I nie wiedziałam, czy zbierać szkło czy zamiatać sól... Nie rozmawialiśmy o jutrze, bo jutra nie było. Bez ambicji, grzechu, wstydu i lęku." |
|
|
|
#1222 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() "pomówmy o nas poznałam Cię jakiś |
|||||
|
|
|
#1223 |
|
Raczkowanie
|
wiesz jak to jest, kiedy umierasz wiedząc, że żyjesz?
|
|
#1224 |
|
Wtajemniczenie
|
'I'll pretend that I'm kissing
The lips I am missing Będę udawać, że całuję Usta, za którymi tęsknię We only said good-bye with words I died a hundred times Pożegnaliśmy się tylko słowami Umarłam setki razy There is no greater love Than what I feel for you Nie ma wspanialszej miłości Niż ta, którą czuję do ciebie If a shooting star goes by I'll use that star to write "I love you" A thousand times across the sky Jeśli spadająca gwiazda nadleci Użyję jej do napisania: "kocham cię" Tysiące razy na niebie'
|
#1225 |
|
Raczkowanie
|
Okradłam dziś: kontrastowa0, SparklyAngel, _niebanalna, dolorees ( zawsze zabieram cały Twój post, to co piszesz jest takie mądre i dogłębne i dziękuję, wiesz za co
) , affen, krysztalikZachwyciłyście mnie niesamowice Iwonkowata- witam koleżankę na pokładzie ![]() 'Niebiański błękit Jego oczu tak mocno kontrastował z czarnym charakterem Lubię Jego zapach. Zawsze mi się wydawało, że tak pachnie szczęście Bo gdy czasem brak mi powietrza wtedy wiem, że na chwilę o mnie zapomniałeś On ma ten rodzaj spojrzenia, który przełamuje grawitację Tak naprawdę wszystko w życiu jest możliwe. Otwórz oczy szerzej niż zwykle i patrz intensywniej Bez jakichkolwiek pytań, bez zbędnych oskarżeń i paranoi Brakuje mi Jego spojrzenia przepełnionego uwielbieniem, nic więcej Wiesz kochanie, Ty masz tak, że w ciągu jednego dnia potrafisz być czterema porami roku Widzisz go w szarej koszulce w paski, która pachnie perfumami pomieszanymi z dymem fajek i wiesz, że zupełnie oszalałaś na Jego punkcie'
|
#1226 |
|
Raczkowanie
|
,,Co mi dasz, gdy znikną słowa, śmiech i płacz
Nadzieje w snach ?"
Chcę damą być i chcę być natchnieniem Divą kobiecych kaprysów i wad Dla jednych muzą, a dla innych snem Chcę stworzyć na nowo swój świat Irminka http://www.facebook.com/profile.php?id=100000420827906 |
|
|
|
#1227 |
|
Raczkowanie
|
_niebanalna <33
'Powiedz jakbyś się czuł, gdyby miał mnie ktoś inny? ' I do dupy z Tą miłością .. I miało być tak pięknie, I mieliśmy być tacy szczęśliwy I co ? Zawsze mi powtarzasz,że kochasz, że On chce Nam to wszystko zniszczyć to powiedz mi dlaczego to On właśnie jest przy mnie a Ciebie nie ma ? 'Jeśli ludzie niedojrzali mieliby się pobierać, to trzeba byłoby przygotować dla nich specjalny tekst przysięgi małżeńskiej: 'Ja, egoista, biorę Ciebie, moja naiwna ofiaro, za żonę i ślubuję Ci, że w dobrej i złej doli będę się troszczył wyłącznie o siebie i że nie opuszczę Ciebie tak długo, jak długo będzie mi z Tobą wygodnie'.
|
|
#1228 |
|
Raczkowanie
|
kontrastowao, jak miło zostać wyróżnioną przez taką talenciarę.
dolorees, miło, że ci się spodobało. i sama znowu coś zabieram, rybko. Sharmila, zabrałam coś. ciach, ciach, ciach. tak kroił moje serce.
to, że ze mną byłeś świadczyło o twoim całkowitym braku gustu. to, że mnie zostawiłeś świadczy o twojej całkowitej głupocie. powodzenia w dalszym życiu. chociaż sądzę, że beze mnie, to się wypie.przysz na pierwszym życiowym zakręcie. zrobię sobie stertę kanapek, wezmę kilka butelek wody, założę wygodne buty i pójdę szczęścia szukać. nie wierzę w duchy, reinkarnację, wróżki. i w przeznaczenie też nie wierzę. więc, do cholery, czemu mam wierzyć w ciebie?
|
#1229 |
|
Konto usunięte
|
'It takes millions of people to complete the world, but it only takes you to complete mine.'
/potrzeba milionów ludzi żeby uzupełnić świat, ale potrzeba tylko Ciebie aby uzupełnić mnie/ |
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
'Mam swój honor zamiast łapać się brzytwy, wolę utonąć i mieć twarz wśród tych, co z wyciągniętą dłonią proszą o pomoc.' 'Szanuj to co masz, zyj mocno, kochaj mocniej i zachowaj twarz'. 'nie ważne gdzie, ważne z kim' 'Żyj tak, aby inni nie cenili Cię za to co masz, a za to kim jesteś.'! ...'Przyjaźni nie definiuje, najszczerszą przyjaźń się czuję'. 'dla szczerych ludzi nigdy nie zabraknie serca' 'napraw wszystko jeśli umiesz. Twoje sekretne myśli, które przede mną ukrywasz Nie pozwalają mi być zmieszaną Potrzebuję twojej miłości i oboje wiemy Że wszystko czego potrzebujemy jest tutaj' |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.