|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
jezu biedny chłop jutro pewnie mu będzie wstyd po d warunkiem że będzie coś pamiętał![]() haha masakra po prostu a czermu on tak płakał? była jakas przyczyna??Cytat:
bardzo się cieszę!!!![]() Cytat:
![]() anegdotka: ![]() trzy dni temu w łazience spadła mi pensetka i wczoraj tż ją zauwazył i mowi czemu nie podniosłam, a ja mowie ze nie moge się schylić:P a on na to "ale jakby ci myszka spadła a byś coś musiała na wizażu kliknąć to byś sie nawet na ziemi połozyła zeby ją podnieść" no skąd on wiedział:Pewesko brzusio cudny i rozstępów brak piękny i wypielęgnowany
|
|
#1292 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
![]() Fajowo Miłego zwiedzania! Czekamy na relacje..
|
|
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Ewesko, cudne ciuszki! Aż padam z ciekawości, jak będą się dwa maluszki w nich
Ddaaiissyy, właśnie! Głupi jaś dla ciężarnych! ŻĄDAM GŁUPIEGO JASIA NA PORODÓWCE! |
|
|
|
#1294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że oni są przyzwyczajeni do takich sytuacji. A na razie śpi i chrapie tak głośno, że tutaj go słyszę ![]() eweska, zakupy super, ale będziesz miała eleganckich chłopaków ( ja tam wcale nie widzę, że się obniżył |
|
|
|
|
#1295 | |
|
Moderatoreska
|
Jeszcze raz dziękuję, kochane jesteście, ja się czuję jak słonica
Cytat:
super takie małe dzieciaczki wygladają jak są tak samo ubrane, niestety część ciuszków nie będzie takie same, ale większość będą mieli identycznych ![]() Anulinka obniżył się, jak spojrzałam na zdjęcie z 29tygodnia a z dzisiaj to różnica jest, wkleję dla porównania. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-02 o 20:04 |
|
|
|
|
#1296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1297 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fakt, pewnie byś się czołgała po tą myszkę![]() A nie schylasz się serio? Ja zaprzestaję schylania się tak z wyprostu na nie ugiętych nogach, staram się raczej przyklęknąć.---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
Może daj dla porównana Ja ciekawam
|
||
|
|
|
#1298 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#1299 |
|
Zadomowienie
|
No tak
Ale pewnie Ty odczuwasz różnicę w noszeniu;] Mi z jedną moją Hanią już ciężko,więc podejrzewam że u Ciebie lekko nie jest,ale dzielna mamuśka z Ciebie i masz nawet siłę na codzienne aktywne zajęcia z tego co piszesz
|
|
|
|
#1300 |
|
Raczkowanie
|
Eweska śliczny brzusiu
![]() I te rzeczy śliczne jakie
|
#1301 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Najgorzej jest ze schylaniem, ale przy stopach to jeszcze sobie paznokcie sama obcinam Martulka |
|
|
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
eweska Śliczny brzuszek
ciuszki również
|
|
|
|
#1303 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
mazianka81 twoje słoneczko już duże więc wszystko będzie dobrze, dbaj o siebie kochana
![]() Dziewczonka za zakupy antropia duuuuuuużoo zdrówka dla Was raczej gin wyśle Cie do lekarza pierwszego kontaktu, oni nie lubią leczyć takich rzeczy a sutki takie mi też się zrobiły, chyba raczej nie ma potrzeby niczym smarować bo mogą gruczoły się poprzytykać listopadowa80 też jakoś nie mogę się zabrać za zakupy, niby niewiele rzeczy mi potrzeba, ale nie mam nic do szpitala, a tu czas torbę zacząć pakować ... poza tym higieniczne rzeczy dla niemowlaczka trzeba kupić, a mi raczej dobrze idą zakupy ciuszkowe tylko a tego już nie powinnam robić ![]() eweska widzę że jednak masz dla nas więcej czasu teraz daj znać czy mężuś dojechał szczęśliwie doczytałam że dojechał jaki ty masz piękny ten brzuszek po prostu cudo !!!!!!!!!! ciuszki też bardzo ładne, widzę że na początku będą jak dwie krople wody ![]() anula_81 bardzo ładny ten bujaczek atiz oczywiście też dla męża ![]() anulinka2009 co za historia z tżtem (on się strasznie boi dentysty )gusiagatko ![]() matallewar j pajace prawie wyłącznie kupuję w tesco, tam są pakowane po 3, super bawełna, cena różna w zależności od wzorku, ale chyba najwyższa to 49zl, noszą się świetnie, także polecam ddaaiissyy jenyyyyyyy ty to masz z tą glukozą mary poziomkowa Łódź to strasznie daleko ode mnie Grazin z tą myszką to każda z nas chyba by ekstremalne ćwiczenia dała radę wykonać gdyby trzeba było na posta odpisać ![]() ok jestem na bierząco znowu mam na coś ochotę ale za bardzo nie wiem na co przypomina mi się pierwszy trymestr mam carte dory tiramisu ![]() brzoskwinie w puszce mała coś zmęczona wieczorem, zawsze już brykała o tej porze
|
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z zawiązaniem butów tez mam nie lichy pro0blem a gdzie tam do konca
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
dziekuje za troske o Olusia, poki co wszystko w porzadku, ale az sie boje go polozyc spac. Andziot dziekuje za konsultacje, nie chcialam robic paniki, moj tzcior jakby uslyszal o tej wodnistej kupie, to juz pewnie by do szpitala jechal. Olek caly dzien szalal jak zwykle, "zakleilam" go chlebem i makaronem , pil duzo, wyglada normalnie i mam nadzieje, ze w nocy da nam pospac - sobie zreszta tez. Nie wiem, moze to "5" (zeby) ida? Chociaz u nas nigdy problemow z zabkowaniem nie bylo.No a ja nadal z "miekka" glowa, troche mi w niej huczy, gardlo dalej drapie jak wsciekle i czuje sie do doopy Sliczne zakupy tu widzialam i brzuchole Buziaki dla Was i przygotujcie sie psychicznie do jutrzejszego obzarstwa ![]() |
|
|
|
#1307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1308 |
|
Raczkowanie
|
Muszę się Wam czymś pochwalić... Tylko cisio
![]() Wtedy co pisałam o tym świetle u nas na chacie , że coś się dzieje i się boję to wykrakałam... Spaliły nam się 2 telewizory, nowy wzmacniacz technicsa, ładowarki do telefonów, mikrofala, radyjko teściowej. Fart, że lapek nie był pod prądem... Masakra... I co teraz będzie to nie wiem. Bo dzidzi musimy jeszcze dokupić, a lipa z sianem troszkę . I nie wiem co teraz będzie . Elektryk przyszedł i tylko światło nam naprawił. Bezpieczniki na klatce poszły. Jutro będzie grubszą robotę jakąś robił. Jestem załamana i smutna . to się stało przed 18
|
#1309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu ok, bardzo miła pani nas oprowadziła, wszystko pokazała, powiedziała, co zabrać, a co mają, wytłumaczyła, co się po kolei dzieje... Mają 3 sale porodowe i 2 miejsca na przedporodowej (normalnie można na niej być z tż). Pani mówiła, że ewentualnie jak jest więcej kobiet, to na patologii czekają na sale porodowe. A Zytus mi mówiła, że ona się dowiedziała, że z tego szpitala nie odsyłają. Sale nie są wybitne w wyglądzie, ale ogólnie ok. A przecież nie chodzi o ładne ściany i kolorowy sufit W salach są piłki i sako, jedna osoba towarzysząca. Ogólnie miłe odczucia, wszyscy napotkani ludzie bardzo mili, schludnie. Podobno panie położne pokazują co i jak przy maluszku robić, kąpią przy mamie - więc można się nauczyć. No i jestem dosyć przekonana do tego szpitala, idziemy też do SR do jednej z położnych, która w nim pracuje (zamiast tej poprzedniej, w której de facto powiedzieli, że nie ma dla nas miejsc). Jestem dobrej myśli. No i 5 minut autkiem i będziemy na miejscu ![]() andziot Ooo... To muszę się do tesco wybrać! ![]() Dziękuję
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
a ja już dziś zjadłam pączusia z nadzieniem toffi
|
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę ze dobrze jakby organizowali takie ćwiczenia dla ciężarnych z elementami motywującymi, typu skłony do myszki:P wykrok do laptopa, przysiad do pączka czy bieg za eklerem ![]() NIE SĄDZICIE?
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dlaczego tak się stało ?????? tyle rzeczy się spaliło ... |
|
|
|
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() toz to jakiś kataklizm! znacie przyczyne?
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin; ale ten Twoj TŻecik Cie zna
mnie tez schylanie sprawia kłopot... mam jakies wówczas mroczki przed oczami i tak dziwnie jakos brzuch dretwieje więc postąpiłabym identycznie jak Ty .... no chyba że by to była myszka hihiMasz pomysły z tymi ćwiczeniami biegi za eklerem rozwaliłaś mnie ![]() mary poziomkowa musimy zrobić bojkot z tym JASIEM ! anulinka może miał jakieś wizje i płakał ? niezłe jaja. Ciekawe czy bedzie jutro pamietał. Trzeba go było na komórkę sfilmowac eweska serio niczym nie smarujesz ?? No nie wierze! A tak ładnie brzuszek się pielegnuje... jakby był conamniej 2 x dziennie miziany kremikami ! I Ty dajesz radę sama sobie przy pazurkach u stóp zrobić ? Szacun ! Ja dziś próbowałam i no way... nie dałam rady obciąć. Faktycznie widać różnicę, że się obniżył, ale też myślę ze od ciężaru... prawo grawitacji działa ![]() andziot to masz dziś wigilię tłustego czwartku kurde rozumiem Cię, bo tez mam na coś chcicę i chodze i węszę... glukoza schowana i mami oddac nei chce, a chociaż bym sobie języczek umoczyła w niej To od której jutro świętujemy? Zosieńka też pączusia dostanie? ![]() Martulka a macie ubezpieczenie domku? Poza tym jeśli to na klatce wywaliło, to nie z Waszej winy.. Powinien administrator domu się poczuwać.. nie wiem jak takie sprawy się załatwia, ale ewidentnie jego wina.
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PRZYSIAD DO PĄCZKA (choć o wiele łatwiej by się robiło jakby był "przysiad do 10pączków" lepsza motywacja )
|
|
|
|
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
Która ciekawa???
![]() ![]()
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1318 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1319 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Dawaj :d |
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
paluszki lizała chyba z 15 minut (ona raczej takich słodkości nie dostaje, w sumie to kawałek czekolady dostała chyba dwa razy)a mężu powiedział, że budzik nastawi na 6 i pójdzie po pączuszki jutro, bo u nas jedna cukiernia w okolicy i jak są jakieś sławne imieniny to od rana już wszystko słodkie wykupione, więc z pączkami pewnie będzie tak samo ![]() (a że mężula łakomczucha mam to się z chęcią zgodził poświęcić jutro) mieliśmy faworki robić ale jakoś weny nie mam ![]() Aliczka czekamyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-03-02 o 21:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

( ja tam wcale nie widzę, że się obniżył 

02.08.2014

. I nie wiem co teraz będzie 
rozwaliłaś mnie