|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
czesc dziewczyny
ja juz po badaniach 3 probowy krwi ze mnie pobrali ![]() jestem wsciekla!!!! nigdzie nie ma hałkiiiiiiiiii ![]() ale kupilam 15 paczkow na 4 ludzi w domu... z czego tz zje 5 ![]() a halke bede dzisiaj poiekla, nie ma co teraz ide na sniadanie i bedenadrabiac
|
|
|
|
#1412 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Dziewczyny, dzięki za szybki odzew. No to wklejam allegrowy, może ten pójdzie, a jak nie to gamoń ze mnie.
Chodzi dokładnie o kolory 163, 189, 200 w wersji freeline. Kurcze, ale człowiek ma dylematy.... http://allegro.pl/3w1-fyn-4ds-jedo-2...488153071.html MoniaK wpadaj do mnie, ja będę miała z budyniem, toffi i czekoladą, a lubię tylko z marmoladą to się podzielę. Zresztą moj tż straszliwy łasuch, więc zapewne jak go znam to kupił po 10 sztuk każdego smaku. Nie przejemy, żebyśmy się o....li.
|
|
|
|
#1413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() boze jakie te wozki u was drogie produkcja jest w moim miescie ostrów wielkopolski a moj znajomy pracuje w tej firmie i ten wozek moge miec za 1200 ze spacerowka, bez nosidelka... jeden paczek zaliczony ![]() ide szukac przepisu na chałke nie odpuszcze ![]()
|
||
|
|
|
#1414 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
Ja dziś wyjątkowo z rana witam się z wami ![]() Robię dzis strajk i bunt i zostaje w domu Codziennie na te kursy niemieckiego na 9:00 chodzę, ale dziś sobie odpuszczam i z okazji święta robię sobie wolne Cofam się poczytać co od naskrobałyście wczoraj w nocy i od dzisiejszego ranka... Ufff... czuję, że mam dziś dobry humor
|
|
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
Elis, chętnie bym wpadła
Wózek bardzo fajny ![]() Aguś, po upuszczeniu takiej ilości krwi musisz się porządnie posilić
|
#1416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Juz oczywiscie mimo, ze nietomna jestem nie zasne, ide chyba pod prysznic i zakupy paczkowo jedzeniowe, szkoda dnia
![]() mangooo nie mow mi o paczkach bo nie mam gwarancji ze tu jakiekolwiek dostane co do budowy domu to tylko pogratulowac![]() moniaK no kupie jak znajde, choc w tym dziwnym kraju paczki nie sa popularne niestety a nie wiem czy mam sile robic te faworki...siasiek ale ogolnie widze wrazenia z wizyty pozytywne najwazniejsze chyba ze wszystko w porzadku smigaj po paczki![]() agnieszka pe ciesze sie, ze humor odrobine lepszy, to zawsze cos powodzenia na USG dzisiejszymkwiatecku przytulam, u mnie noc tez fatalna, wiec rozumiem twoj bol ![]() daisyy ty tez masz neizle te sny mnie sie snily paczki! sugestywnie co?moria jak chcesz to moge zakupic ci ta moskitiere, sa jeszcze z biedronkami rowniez ![]() a czy ty mnie przesadzasz zaczynajac dzien od sprzatania????!?! ![]() no tak ale wy macie slonce...myyy znowu kupke pogodowa elis mnie sie podoba ten numer 200 ale ja ogolnie lubie ciemne kolory... ide sie ogarnac i szukac paczkow
|
|
|
|
#1418 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, od samego rana o pączkach, wiec chyba i ja sie musze ubrac i gdzies podjechac bo slinka mi juz cieknie
![]() No chyba ze ktoras sie nudzi i chcialaby mi podrzucic
|
|
|
|
#1419 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) ale pierwszy Twój może być.Wszystkich i tak by mi się nie chciało więc spokojnie machnę tylko jedno Tż i tak będzie "zachwycony" Cytat:
albo jakieś szybkie oponki ze serkiem ja pewnie zrobię trochę faworków bo Tz już wczoraj chciał.A mi się udało, nie muszę wychodzić, mama będzie szła więc mi podrzuci moje
|
|
#1420 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ja już po śniadanku dawno, oczywiście pączek musiał być ekler jeszcze na mnie czeka wczoraj mój dziadek piekł pączki, to zjadłam 4 ![]() później wstawię zdjęcia ciuszków, jakie nabyłam od babki, u której kupujemy wózek. no i was nadrobię, bo cały dzień bez wizażu wczoraj był.......... ![]() a na wizycie wszystko wczoraj ok. przez 2tyg kolejne 2kilo doszło...... no ale najważniejsze, że wszystko w porząsiu a jutro z mężem mamy iść po 9 z położną oglądać porodówkę ![]() miłego dnia
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-03-03 o 10:29 |
|
|
|
#1421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no zapamiętałam bo dla mnie sprawa braku pączka i braku możliwości jego kupienia jest dość traumatyczna dlatego mi sie wryło w pamięć![]() Juluś jest przystojniacha ja tez chce takie zdjecie meiec!!! Cytat:
mianowicie tż był w domu o 6 45 i okazało sie ze cukiernia od 7 30 otwarta, to poczekał w domu, ja juz ślina po pas, o 7 30 poszedł i si eokazało ze 15 osob juz w kolejce było! wiec poszedł do takiego innego sklepu gdzie paczki nie sa tak wyśmienite ale ujdą;P no i rano zjadłam substytuta:P a teraz sie ubieram i ide stac w tej kolejce w cukierni:P bo mi sie te paczki sniły
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin, widzę że Ty wielka miłośniczka pączków
|
#1423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chociaż jeszcze ten jest fajny.. http://allegro.pl/fisher-price-3-w-1...467140530.html Polecany przez Agus87, ma dużo funkcji i może nawet bardziej atrkacyjniejszy dla dziecka Sama nie wiem!Szkoda tylko, że nie ma w innych kolorach.. i cena większa.. ale może dłużej będzie służył ![]() Do końca nie potrafię na dzień dzisiejszy zadecydować ![]() Buziaczki dla Juleczka Trzymam kciukasy za wszystkei dzisiejsze wizytki ![]() ![]() Aaa.. i nie muszę pisać co jadłam na śniadanie ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1424 |
|
Rozeznanie
|
lolka 400 zł za bujaczek , masakra
do 200 sie jeszcze skusze allle za tyle .... wiem ze to ma słuzyc mojemu dziecku ale wole mu w to miejsce kupic cos jeszcze
|
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Gratuluję udanych wizyt, ale jakie mają być? ZAWSZE MUSZĄ BYĆ DOBRE Nasze dzieciaki rosną w siłę, no i dziś jeszcze tyle witamin z pączków ![]() Co do pączków, to ja jeszcze nie jadłam, ale jakoś strasznego parcia nie czuję. Jednak sytuacja może ulec zmianie, bo potem idę na kawę do Mamy ![]() Wieczorem mam fitness, więc muszę nadrobić kalorie, żeby za dużo nie stracić! O leżaczkach temat wraca. Anula, Twój przepiękny, chyba jeden z ładniejszych, jakie widziałam. My wybraliśmy TAKI, jednak widząc ostatnio na żywo ten leżaczek wcale już taka pewna zakupu nie jestem. Jakoś nie mogę przekonać się do kolorystyki tych wszystkich fisherów. No ale cóż, wygląd to nie wszystko... ![]() Anulinko, z mężem świetna historia A w ogóle, to coś mi się pomyliło i byłam pewna, że Wy leżaczka nie chcecie kupować. Zbudynienie mam ![]() Grazin, oparskałam się kawą na Twoje teksty o motywacji ciężarnych |
|
|
|
#1426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle, że ten droższy jest do 18 kg, a ten pierwszy do 9 kg.. Czyli wychodzi na to, że biorąc ten "3 w 1" inwestuje się nie tylko w dodatkowa opcję huśtania i krzesełka.. ale tez i posłuży dziecku na dłużej.. Nie wiem.. pewnie długo minie, aż się zdecyduje na którykolwiek ![]() Na szczęście wg mnie to nie jest zakup na teraz, ani w pierwszej linii, więc mam czas na dumanie
|
|
|
|
|
#1427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hejo Rozłożyło mnie na dobre, gardło boli, z nosa się leje i ta głowa Ajajaj.... Lecze się jak narazie ziołami szwedzkimi, tantum verde i jakimiś cytrynami i czosnkami ale jeśli do jutra nie przejdzie bede musiała jechać do lekarza...-------> Dziewczyny czy Wy też na zjęciu USG macie napisane tydzien i dzień ciąży?? Bo normalnie powinnam zaczynać w soboe 28tydz a na zdjęciu wczorajszym pisze 28t 1d ale nic mi nie mówił ze termin porodu się przesunął.... Zawsze zgadzało mi się z tym co na fotce z USG, więc nie wiem już jak dalej liczyc? 3 pączki już na moim koncie ![]() ![]()
|
|
|
#1428 |
|
Raczkowanie
|
Anula podziękować
Siaśku, nie jesteś dziwna, mi też się różne kolory podobały, od dwóch miesięcy się źrebię i zdecydować nie mogę, a te trzy to już zbiór wspólny z tż - on dziwny No ale z wyborem imienia taki sam problem, bo mi się widzi to jemu nie i na odwrót i tak oto nasze dziecko jest nadal "tylko" dzieckiem.Agus zazdraszczam, że masz tak tanio Swoją drogą zastanawiam się jakim cudem oni widzą te wszystkie szczególiki w dzidziolu:serduszko, żołądek, jelita, ciągłość kręgosłupa, skoro nie są pewni czy to siusiak czy bułesia.
|
|
|
|
#1429 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bo jeśli chodzi o bajer wyciągania go z huśtawki to ok ale właśnie jak dziecku się nie spodoba huśtawka i trza będzie postawić ten leżaczek na ziemi to on już nie mam nic. Nie ma wibracji co dla mnie go przekreśla. Ja znalazłam huśtawkę z wibracją i dźwiękami tańszą. Przyszły moje pączki ![]() Już dwa zjadłam, a co?!
|
|
#1430 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Siasiu rzeczywiście! Nie wzięłam tego pod uwagę.. bez huśtawki jest negatywnie zwykły.. A jaką ty masz upatrzoną? Podrzucisz linka ![]()
|
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tych leżaczków to mnie najbardziej podobają się pastelowe, stonowane kolory i koniecznie musi być z wibracjami. Tak się zastanawiam czy nie poszukać na allegro używanych, bo czasami można w fajnej cenie coś ustrzelić
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grazin A ja nie mam Tż wziął auto, więc ja dostanę moje pączki dopiero wieczorem... ![]() Moria To widzę, że w podobnej sytuacji jesteśmy - pozostawione bez auta, nie mające dostępu do pączków! ![]() Zytus Ja to nawet nie wiem, gdzie koło nas można dobre pączki znaleźć... Chyba w marcpolu kiedyś kupowałam i były całkiem niezłe, ale to nie to samo, co cukiernia, a takie z carrefoura to fuj ![]() Zabieram się do pracy, bo kiedyś trzeba zarabiać, nie?
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-03-03 o 11:16 |
|
|
|
|
#1435 |
|
Zadomowienie
|
A to bede liczyc tak jak zawsze...
Aha i zapomniałam Wam powiedzieć.... Bo jakos nie przeglądałam tej mojej karty ciąży i nie liczyłam ile przytyłam, ale gin wczoraj zwrócił mi uwage, że super z tą wagą bo od początku czyli pierwszej wizyty przytyłam 7 kilo szok!!
|
|
#1436 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-husta...472507594.html Masz w różnych kolorach. A co do tego, że później możesz dziecku zrobić krzesełko to...my mamy stolik i krzesełko z ikejki i młody bardzo lubi przy nim siedzieć, ale jak był mniejszy to jakoś nie sprawiało mu to dużo frajdy. Wtedy wszędzie go było pełno więc siedzenie to wiecie na ile? 3 sekundy ![]() Cytat:
ale niestety.
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 ale zdzierają za te badania ! Przecież to nie jest nasze widzi mi się... a konieczność ! Nie my same, sobie je wymyślamy.. to nie jest zabieg typu "mam zły dzień, powieksze sobie usta"
na szczęscie ja mam wszystko za friko bo małż za mnie płaci ubezpieczenie.. ale ma tak wspaniałe ubezpieczenie, ze za urodzenie dzidzi nie dostaniemy ani grosiczka Lolka co dzień na 9 na niemiecki ? OMG ! Ale jesteś dzielna i ambitna dziewczynka. A daleko musisz dojezdzac? Kiedys też uczyłam sie non stop niemieckiego, bo pisałam prace mgr po niemiecku u prof. z Mannheim (mimo, ze nie byłam na kierunku filologicznym) i tam też jezdziłam do niego na konsultacje ale wstyd się przyznać... 10 lat po zakończeniu studiów i nie pamiętam naprawdę nic Ucz się ucz, bo bez języka to ani rusz ![]() a co do leżaczków, to baaardzo mi się ten anuli podoba, własnie m.in z powodu, iż ma wibracje Wygrzebałam się aby pojśc do fryzjera i troszkę sie podciąć.. wyszłam z domu i co? Przypomniało mi się, ze nie mam kluczy Zjadłam już pyszniutkiego 1 pączusia - przyniosła sąsiadka z dobrej cukierni Mniammi Grazin ale zawzięta jesteś na te pąkale !! Ale jak pyszne to tez bym poszła stac A może ktoś łaskawie przepuści Cię w kolejce Aliczka to kiedy zaczynasz niebieski szał zakupowy tez mi zawsze piszą który tydzień... mary poziomkowa, no jak masz fitness to koniecznie musisz dużo paczusiów zjeśc, bo biedaczko wycisną z Ciebei wszystkie soki :-P a musisz mieć siłe i przede wszystkim motywację aby cosik spalic Smacznego
|
#1438 |
|
Rozeznanie
|
Siasiek zakochałam sie w tym śpiacym dziecku na lezaczku z drugiego linka
swietny jest ten maluch
|
|
#1439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo mi się najwięcej podoba taka do 9 kg, ale boję się, że na krótko starczy
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie nie moge wybrac po te zakupy noo, bo pogoda fatalissimo po prostu
![]() mary ja tez w ogole nie chcialam fisher-price, ale u nas jest slaby wybor innych, sa juz takie totalnie niekolorowe, ja wybralam ten nie tylko ze wzgledu na kolorystyke, ja bede chciala go do uspokajania malej, wiec zbyt duza ilosc kolorow moze byc zbyt pobudzajaca moze. nie wiem, poza tym wydal mi sie porzadny, ze wzgledu na drewniane grube nogi, bo tamte plastikowe nie wzbudzaja mojego zaufania w kwestii bezpieczenstwa po prostu. lolka a to zabawne, bo na mojej stronie i stronie producenta norweskiego jest napisane ze ten moj do 18 kilo! zglupialam. a na polskiej na allegro napisane ze do 9 ![]() siasiek ja nie chcialam hustawki, bo one juz sa duze i zajmuja duzo miejsca, ja chcialam zeby mial bujanie i wibrowanie i jakies melodyjki, a przy tym musi jakos ladnie wygladac* niestety zboczenie zawodowe![]() aliczka tylko 7?!?! ale ci dobrze! ja juz cie sporo przegonilam, ale zeby udowodnic, ze chce jeszcze wiecej ide po paczka,czas najwyzszy, trzymajcie kciuki coby mi sie udalo znalezc! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.

to się podzielę. Zresztą moj tż straszliwy łasuch, więc zapewne jak go znam to kupił po 10 sztuk każdego smaku. Nie przejemy, żebyśmy się o....li.

dla tż
za dzisiejsze wizytki
Codziennie na te kursy niemieckiego na 9:00 chodzę, ale dziś sobie odpuszczam i z okazji święta robię sobie wolne

co do budowy domu to tylko pogratulowac

Sama nie wiem!
Ajajaj.... Lecze się jak narazie ziołami szwedzkimi, tantum verde i jakimiś cytrynami i czosnkami ale jeśli do jutra nie przejdzie bede musiała jechać do lekarza...