Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-03, 11:33   #1441
eweska
Moderatoreska

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Jestem
Pączki teąż przytargałam do domku, aż taksówkę sobie wziełam z powrotem do domku, nie chciało mi sie autobusem wracać a troszkę zakupków miałam, nawet nie wiedziałam że tylko 10zł zapłacę, myślałam że więcej wyjdzie
Firany i zasłony odebrałam
Wskoczyłam też do Sephory i popłynęłam, miałam sms z 20% zniżką i zakupiłam utrwalacz makijażu, rozświetlacze z Benefitu i baza pod cienie, odżywkę do paznokci Sally Hanssen, maseczkę do twarzy. Zajrzałam też do Yves Rocher i tam też co nie co kupiłam ale do włosków, później w Auchanie też kilka kosmetyków krem do buźki, płyn lactacyd, pastę do ząbków bo strasznie mi dziąsła krwawią, koszulę taką zwykłą do szpitala, super koszulkę pod jakąś bluzkę taką bieliźnianą Dla dzieciaczków dwa razy śpiochy i spodnie takie typowo dresowe, później porobię foty, a dla synka kupiłam Simsy na PSP :P
No i jeszcze zajrzałam do CCC i kupiłam sobie butki na wiosnę :P
Później porobię fotki zakupków to pokaże
Pączki już 2 pochłonęłam zaraz chyba zjem trzeciego, a kupiłam 10 :P
Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuski
eweska, śniłaś mi się jadłyśmy razem lody
.
Hehehee no proszę

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Eweska, śniłaś mi się dziś, że pojechałas ze mną do szpitala bo wydawało mi się, że już rodzę... jak się okazało bolał mnie brzuch bo miałam pełny pęcherz i faktycznie obudziłam się i chciało mi się sik a jeszcze dodam, że stwierdziłaś, ze skoro z mojego porodu nici to Ty się pozwolisz rozpakowac i urodziłaś dwóch, ślicznych zdrowych syneczków
Hahaha oj coś jest na rzeczy że się Wam śnię Ja do kolejki się nie pcham, chcę jeszcze 1,5 miesiąca wytrzymać i mogę rodzić

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
dolczytalam wczorajszy wieczor i widze wszystko cacy po wizytach , za dzisiejsze kciuki sa
eweska, faktycznie jest roznica , sporo urosl, a myslalam juz ,ze wiekszy nie moze byc.
Chyba bede uciekac ktos musi dom ogarnac....
No jest jest spory, nie wiem jak ta skóra może się tak naciągać, takie samo pytanie kiedyś zadał mi mężul

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

eweska – brzuszek jak zwykle imponujący i rzeczywiście odrobinę chyba się obniżył ale mój też jest nisko a tam tylko jedna dzidzia

Pogoda dzisiaj super, w sam raz do spacerków troszkę słońca i jest dosyć ciepło
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 11:35   #1442
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Witajcie, ja już w domku

Glukoza wcale nie taka zła miałaś rację ddaaiissyy

Wyniki też ok. Na czczo 75, po godzinie 101 mg/dl Słodkie można nadal wcinać!

Waga 54,7 czyli przez miesiąc przybrałam prawie kilogram. U dzidziunia wszystko super, wymiarami odpowiada 24 tygodniowi, więc prawidłowo. Tylko główka troszeczkę mniejsza. Pytałam czy powinnam się martwić tą główką, a lekarka się zaśmiała i powiedziała, że oczywiście, że nie. "Poza tym Pani też ma małą główkę" usłyszałam No fakt- mam! Zapomniałam zapytać ile niunia waży Leży główką w dół, niestety buzi nie widzieliśmy bo leży tyłem. Te malutkie pięty

I nadal płeć nie potwierdzona. Wypięło się dupcią i nic nie było widać. Usłyszałam, że między nóżkami nic nie widać dzisiaj. Na moje pytanie czy będzie córunia, usłyszałam tylko, żeby jeszcze nie kupować różowych ubranek.

Jestem happy, że wszystko super, szyjka macicy też

Dziękuję za kciuki!!

I melduję, że jednego paczka już zjadłam

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-03-03 o 11:37
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 11:35   #1443
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

DZIEWCZYNY!!! czarna rozpacz...
w mojej cukierni skonczyły się pączki!!!!
ja tego nie pojmuję jak oni mogli mi to zrobić, może później dowiozą ale nie dopytałam bo wypiegłam zapłakana hihi zartuje
ale sie zdenerwowałam ze musiałam do ciuchlandu wstąpić obok i zakupiłąm pajacyk dl asebusia za 2,50zł (co prawda są na nim rózowe serduszka ale delikatne pastelowe wiec moze sie nie obrazi:P ) i dla siebie rózową ciążowa bluzeczke , bo o zgrozo na prawde nie mam sie w co ubrac
i tu kolejny bulwers bo cały towar przeceniony ze wszystko po 2,50 zł a oczywiscie odzież ciążowa nie i zapłaciłam za bluzke 13 ale jest w dobrym stanie wiec nie ma tragedii. ale troche to dyskryminacja jest:P
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Grazin, widzę że Ty wielka miłośniczka pączków
oj tak
w poprzednim życiu chyba byłam pączkiem
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Super jest ten bujaczek On jest moim numerem jeden jeśli chodzi o wygląd.. a że ja jestem estetką to też się do niego skłaniam

Chociaż jeszcze ten jest fajny..
http://allegro.pl/fisher-price-3-w-1...467140530.html
Polecany przez Agus87, ma dużo funkcji i może nawet bardziej atrkacyjniejszy dla dziecka Sama nie wiem!
Szkoda tylko, że nie ma w innych kolorach.. i cena większa.. ale może dłużej będzie służył

Do końca nie potrafię na dzień dzisiejszy zadecydować

Buziaczki dla Juleczka też chcę już wizyę i świeże foteczki!!! Jeszcze 10 dni muszę czekać

Trzymam kciukasy za wszystkei dzisiejsze wizytki

Aaa.. i nie muszę pisać co jadłam na śniadanie
bardzo fajny ten bujaczek, no i faktycznie ma zastosowanie 3 w 1, ale cena troche odstrasza;/ ja mysle zakupić cos do kwoty 150zł widziałam kilka na allegro fajnych ale jeszcze nie jestem zdecydowana.
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Tylko mi tż OBIECAŁ przywieźć pyszne pączki wieczorem

już sobie wyobrażam focha jakby zapomniał o tych pączkach:P
ja to bym sie minimum tydzien nie odzywała do mojeg oza takiego cos!
Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
A to bede liczyc tak jak zawsze...

Aha i zapomniałam Wam powiedzieć.... Bo jakos nie przeglądałam tej mojej karty ciąży i nie liczyłam ile przytyłam, ale gin wczoraj zwrócił mi uwage, że super z tą wagą bo od początku czyli pierwszej wizyty przytyłam 7 kilo szok!!
gratukuje to piękny wynik
musisz dzisaj przynajmniej ze dwa kilo nadrobić, zeby od nas nie odstawac
ja sie boję wejść na wagę
Stary 2011-03-03, 11:36   #1444
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Siasiek a powiedz jeszcze jakie masz zdanie - wziąć do 9 kg czy lepiej szukać do 12 kg lub 18 kg??

Bo mi się najwięcej podoba taka do 9 kg, ale boję się, że na krótko starczy
Ja się tam jakoś waga nie przejmuję mój młody wygląda jak normalne dziecko, hehe ani nie gruby ani nie chudy taki w sam raz, ma 4 lata i waży 15 kg
Wiem, że dzieci są różne jedne szybko przybierają na wadzę inne wolniej ale przecież jak taki brzdąc już zaczyna raczkować to nawet te szelki nie będą w stanie go zatrzymać w tym leżaczku To będzie chciał zmacać, tamto obślinić
Musisz mieć świadomość, że to nie jest rzecz która ma długo służyć...
u nas jak już młody wszędzie "wycierał kurze" sprawiliśmy mu chodzik. Są zdania za i przeciw takiej zabawce ale to dopiero był szał mógł dotrzeć dalej i wyżej

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 11:36   #1445
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:

Aliczka to kiedy zaczynasz niebieski szał zakupowy tez mi zawsze piszą który tydzień...
Kocie czekam na chorobowe az dostane a im to się raczej nie śpieszy... Więc jak tylko dowiem się ze pieniążki wpłynęły mi na konto to kupuje pół allegro hihihi. Jak narazie przypomne Wam co mam potężna wyprawka - przyznajcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00977.jpg (37,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00973.jpg (41,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00975.jpg (50,3 KB, 23 załadowań)

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 11:42   #1446
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość
Kocie czekam na chorobowe az dostane a im to się raczej nie śpieszy... Więc jak tylko dowiem się ze pieniążki wpłynęły mi na konto to kupuje pół allegro hihihi. Jak narazie przypomne Wam co mam potężna wyprawka - przyznajcie
Ale za to ładna kojarzę te w kropeczki ale nie wiem skąd, gdzie nabyłaś? Ja mam hallo na kropki i paski

It's not about anger
Stary 2011-03-03, 11:43   #1447
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

Grazin ale zawzięta jesteś na te pąkale !! Ale jak pyszne to tez bym poszła stac A może ktoś łaskawie przepuści Cię w kolejce
no własnie z daleka widziałam ze kolejki nie ma to juz przeczuwąłam najgorsze ech zycie
ale pochłonełam juz 3 i chyba przystopuje bo jeszcze mi mama faworki przyniesie

mam dziś dobry humor, lepszy niż wczoraj.
ja sie na prawde czuje jakby tłusty czwartek to było moje swieto
Stary 2011-03-03, 11:45   #1448
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Aliczka88; no ale nie mogłaś kupować wiecej bo nie wiedziałaś co między nózkami maluszek kryje !! ten zestawik z 1 zdjecia kapitalny

Grazin, jak oni tak mogli Też bym sie porycała dobrze, że mogłas odreagować w inny sposób

Ewesko, no to teraz wieszaj piękne firany i zasłony i czekamy na foteczki
Tego eska dostałaś z okazji dnia VIP w Sephorze?? 20% to już coś ! Za ile trzeba jednorazowo kupić, aby takie seski dostawać ? duzo dobrego słyszałam o tym rozswietlaczu benefitu, używałaś go już wcześniej? On ma dużo drobinek czy raczej nie??
Poszalałas z zakupkami 10zeta na taxe przy takich wydatkach to pikuś
Czekamy na zdjecia

OMG zobaczcie ten bujak... 650 zł
http://allegro.pl/fisher-price-husta...479949929.html

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 11:45   #1449
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

ewesko zakupy wypaśne zrobiłąś i czekam na zdjęcia
chociaż się Twoimi popodniecam jak na razie sama w tany nie moge pójść.
mam nadzieje ze nie bedziesz wieszać firanek sama!!
poproś jakaś sąsiadkę czy cos.
albo synka

siaśku
rozumiesz mój bulwers co do braków pączków u kołaczka???
bo my tu na zasolu mamy też kołaczka taką "filię"
Stary 2011-03-03, 11:46   #1450
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
no własnie z daleka widziałam ze kolejki nie ma to juz przeczuwąłam najgorsze ech zycie
ale pochłonełam juz 3 i chyba przystopuje bo jeszcze mi mama faworki przyniesie

mam dziś dobry humor, lepszy niż wczoraj.
ja sie na prawde czuje jakby tłusty czwartek to było moje swieto
no to musisz sie ze mną tym swietem podzielic, bo mam identyczne odczucia hiihi Zawsze na nie baaaaardzo i z utesknieniem czekam.
Poki co zezarłam 2: jeden ja jeden gabrycha

Gusia
, oklaski za badanie !!!
Rozumiem, że nadal do końca nie wiesz, kto leżakuje w Twoim brzusiu... ?? A jakies podejrzenia masz? Kiedy kolejne usg ?

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-03-03 o 11:47
Stary 2011-03-03, 11:47   #1451
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

o ja pierdziu jaki czadzior!!!!
sama bym sie w takim pobujała
ale za taka kase to można fiata 126p kupic:P i to z kompletem opon zimowych
Stary 2011-03-03, 11:47   #1452
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(..)

Lolka co dzień na 9 na niemiecki ? OMG ! Ale jesteś dzielna i ambitna dziewczynka. A daleko musisz dojezdzac?
Kiedys też uczyłam sie non stop niemieckiego, bo pisałam prace mgr po niemiecku u prof. z Mannheim (mimo, ze nie byłam na kierunku filologicznym) i tam też jezdziłam do niego na konsultacje ale wstyd się przyznać... 10 lat po zakończeniu studiów i nie pamiętam naprawdę nic Ucz się ucz, bo bez języka to ani rusz

a co do leżaczków, to baaardzo mi się ten anuli podoba, własnie m.in z powodu, iż ma wibracje jest na mojej liście życzeń, niestety nadal nie dokonałam wyboru pościeli

Wygrzebałam się aby pojśc do fryzjera i troszkę sie podciąć.. wyszłam z domu i co? Przypomniało mi się, ze nie mam kluczy tak wiec po 10 sekudnach wróciłam z powrotem
Zjadłam już pyszniutkiego 1 pączusia - przyniosła sąsiadka z dobrej cukierni Mniammi

(..)
Ddaaiissyy

Kochana ja jestem a L4 od dawna i jakbym miała tak w domu siedzieć i nic konkretnego nie robić to dawno już oszalałabym!! A tak to pozytecznie wykorzystuję sobie czas Wcześniej chodziłam tylko dwa razy w tygodniu i to popołudniami, bo miałam jeszcze dużo rzeczy do porobienia, takich co mi się do dalszych awansów zawodowych przydadzą.. ale teraz mam więcej czasu, więc na ten niemiecki sobie pykam! Ale nie jest źle teraz miałam dwa tygodnie przerwy, zanim kolejny poziom zaawansowania utowrzyli, więc jakoś tak nie odczuwam, żebym była zmęczona Chodze codziennie na 9 do 12, ale to tylko trzy godz..

Mąż mówi perfekt po niemiecku, chcę mu dorównać, bo nie mogę znieść tego, że na dzień dzisiejszy jestem od niego gorsza W DE spokojnie się dogaduję.. ze znajomymi, w sklepie czy coś w tym rodzaju.. ale już np. na uczelni po niemiecku nie bardzo bo w takich instytucjach to raczej już głupio z błędami mówić!

Ehh.. rozpisałam się, przepraszam! W każdym bądź razie kto wie.. jak będę juz super mówić i pisac po niemiecku to z chęcia przeniosłabym się do Niemczech do pracy bo z moim zawodem w DEzarabia się baaardzo, baardzo dobrze.. a u nas z tymi samymi kwalifikacjami z porównaniu z Niemcami to szkoda gadać!

Ups! Ale dużo mi wyszło

A ja o leżaczku przecież chciałam napisać Ddaaiissyy ten który ty wczoraj i Anulka wklejałyście jest śliczny (pisałam nawet wyżej), ale tylko do 9 kg.. co o tym sądzisz? nie za mało?

Pościeli tez nie mam wybranej W sobotę jedziemy z mężulem na maraton po sklepach dzieciowych, może coś wypatrzę..
Stary 2011-03-03, 11:48   #1453
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
no to musisz sie ze mną tym swietem podzielic, bo mam identyczne odczucia hiihi Zawsze na nie baaaaardzo i z utesknieniem czekam.
Poki co zezarłam 2: jeden ja jeden gabrycha

Gusia
, oklaski za badanie !!!
Rozumiem, że nadal do końca nie wiesz, kto leżakuje w Twoim brzusiu... ?? A jakies podejrzenia masz? Kiedy kolejne usg ?
no tak ja w sumie zjadłąm jednego a Sebuś 2 nie popatrzyłam na to w ten sposób, ale to w końcu facet i wiecej je no nie?:P
Stary 2011-03-03, 11:52   #1454
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:

Gusia[/B], oklaski za badanie !!!
Następne USG mam 04 kwietnia na 9:00. Pierwszy raz będziemy serduszka słuchać Ja mam przeczucie na chłopczyka. W styczniu lekarka widziała niby siurka, ale w lutym no i dzisiaj nic. Więc nie wiem. Napisałam właśnie do morii żeby usunęła płeć na pierwszej stronie przy moim niku, bo może to zapesza hehe

Ale to, że nie poznałam dzisiaj płci nie powstrzymało mnie przed zakupami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00786.jpg (51,1 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00787.jpg (52,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00788.jpg (59,0 KB, 28 załadowań)

06.07.2011
Stary 2011-03-03, 11:55   #1455
Aliczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Ale za to ładna kojarzę te w kropeczki ale nie wiem skąd, gdzie nabyłaś? Ja mam hallo na kropki i paski
Siaśku na allegro kupiłam http://allegro.pl/george-7-szt-body-...476743054.html

Żona
Mama Misia

Makijażystka
Aliczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 11:55   #1456
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Lolka własnie to jest najgorsze z zarobkami.... u mojego małża sytuacja jest identyczna, tylko że on z kolei angielski i włoski perfect.. tylko cóż z tego.. tyle ile ma w PL to w oddziale jego firmy np w holandii na tym samym stanowisku zarabia się np. dokładnie to samo tylko w EU...
Niestety chyba jeszcze duuuużo upłynie wody w morzu zanim nasze zarobki wyrównają sie z tymi w UE
Jak masz możliwość to pewnie, że wyjeżdzajcie..
A co z imieniem? Przekonałas małza na Jasia ?? bo rozumiem, że Wojtuś juz nieaktualny ??

To jak "wymacasz" fajną pościel to daj znać Ja na rekonesans pojade moze dopiero za 3 tygodnie bo te dwa z rzędu mam zajęte..

Grazin; no jakoś trzeba sobie to tłumaczyć no nie najbardziej drażnią mnie tylko zwały tłuszczu na plecach tam ciąży nie mam !! Jak sie potem tego pozbyć

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-03, 11:55   #1457
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
I nadal płeć nie potwierdzona. Wypięło się dupcią i nic nie było widać. Usłyszałam, że między nóżkami nic nie widać dzisiaj. Na moje pytanie czy będzie córunia, usłyszałam tylko, żeby jeszcze nie kupować różowych ubranek.
U mnie było identycznie! Też długo dzidziol nie chciał się ujawnić i do tej pory nie wiem na sto procent co będzie. Może na następnym usg pokaże się tak, że pan dr będzie pewny

Cytat:
oj tak
w poprzednim życiu chyba byłam pączkiem

Grazin, jak Cię czytam to normalnie mam banana na twarzy

Cytat:
u nas jak już młody wszędzie "wycierał kurze" sprawiliśmy mu chodzik. Są zdania za i przeciw takiej zabawce ale to dopiero był szał mógł dotrzeć dalej i wyżej
dostałam w spadku taki chodzik i cały czas się biję z myślami, czy to będzie użyteczne
Bujaczka z huśtawką na pewno nie chcę, bo stwierdziłam że na co mi to. Jak dziecku się nie spodoba to tylko miejsce zajmie a kosztuje dwa razy drożej.

Eweska, wow ale poszalałaś z zakupami
Ja tak dawno nic sobie nie kupiłam, że czuję się jak strach na wróble i ostatnia sknera, bo cały czas oszczędzam na dzidziusia Jednakże w ramach dzisiejszego święta zrobiłam sobie prezent w postaci Active C LRP, bo w końcu ciężarnej też się coś należy
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 11:56   #1458
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

siaśku
rozumiesz mój bulwers co do braków pączków u kołaczka???
bo my tu na zasolu mamy też kołaczka taką "filię"
Rozumiem Właśnie miałam Ci pisać, jak tak mogli tak mało zamówić A Ty nie pomyślałaś, żeby tam iść wczoraj i zapłacić i powiedzieć, że dla ciężarnej MUSZĄ odłożyć?!
A no w sumie jak Tż miał to załatwić, ja bym mu dzisiaj pewnie obiad niedobry za to zrobiła albo jak na tym zdjęciu z demotywatora
Cytat:

Piękny ale dom by trza było mieć ogromny, bo ja tego dzidzika z tą huśtawką to nawet do kuchni będę zabierać a ta z linka to by mi się nawet w przejściu nie zmieściła

Eweska taki maraton? o jeju Ty to faktycznie stworzona do ciąży jesteś Nie dość, że pięknie wygląda to jeszcze tyle sił...

It's not about anger
Stary 2011-03-03, 11:57   #1459
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
(.)
lolka a to zabawne, bo na mojej stronie i stronie producenta norweskiego jest napisane ze ten moj do 18 kilo! zglupialam. a na polskiej na allegro napisane ze do 9
(..)
Anula to wspaniała wiadomość! Jeśli rzeczywiście do 18 kg to u mnie będzie sprawa jasna Musimy to sprawdzić

Cytat:
(..)
bardzo fajny ten bujaczek, no i faktycznie ma zastosowanie 3 w 1, ale cena troche odstrasza;/ ja mysle zakupić cos do kwoty 150zł widziałam kilka na allegro fajnych ale jeszcze nie jestem zdecydowana.

(..)
No ja już teraz nie wiem czy taki fajny skoro po ściągnięciu huśtawki zero atrakcji to wiele traci w mojej opini! Ja i tak zanim cokolwiek kupię w necie, najpierw wszystko na zywo w zabawkowym wyoglądam

Cytat:
Ja się tam jakoś waga nie przejmuję mój młody wygląda jak normalne dziecko, hehe ani nie gruby ani nie chudy taki w sam raz, ma 4 lata i waży 15 kg
Wiem, że dzieci są różne jedne szybko przybierają na wadzę inne wolniej ale przecież jak taki brzdąc już zaczyna raczkować to nawet te szelki nie będą w stanie go zatrzymać w tym leżaczku To będzie chciał zmacać, tamto obślinić
Musisz mieć świadomość, że to nie jest rzecz która ma długo służyć...
Ja z tych co zdecydowanie przeciwko chodzikom

Hmm.. Siasiu ja właśnie tak bym chciała, żeby chociaż ten leżaczek póżniej jako krzesełko starszemu dziecku służył dlatego ta waga taka dla mnie ważna!
Głupieje już

Cytat:
(..)
A mi się jakoś wizualnie nie podoba ale o funkcjach nie czytałam..

Gusiagatko
gratki za udaną wizytę Szkoda, że nie znacie płci.. Kiedy next USG??

Aliczka
pierwszy, misiowy zestawik rewelacja

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-03-03 o 12:05
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 11:59   #1460
eweska
Moderatoreska

Cytat:

Ewesko, no to teraz wieszaj piękne firany i zasłony i czekamy na foteczki
Tego eska dostałaś z okazji dnia VIP w Sephorze?? 20% to już coś ! Za ile trzeba jednorazowo kupić, aby takie seski dostawać ? duzo dobrego słyszałam o tym rozswietlaczu benefitu, używałaś go już wcześniej? On ma dużo drobinek czy raczej nie??
Poszalałas z zakupkami 10zeta na taxe przy takich wydatkach to pikuś
Czekamy na zdjecia
Zaraz będą foty, a pokoju zdjęcia zrobię później bo muszę dokończyć sprzątanie :P
Nie miałam go, ale czytałam dużo pozytywnych opinii na jego temat, nie wiem czy chodzi nam o ten sam, ale zaraz wrzucę foty to się okaże, ja nie kupowałam normalnego dużego opakowania tylko mniejsze i są tam aż 4 produkty tylko w mniejszej wersji

Co do dni VIP to trzeba mieć chyba kartę Sephora żeby dostawać sms, nie wiem jak teraz ale ja kartę wyrabiałam przy pierwszych zakupach i nie były to jakieś wielkie zakupy.

Cytat:
ewesko zakupy wypaśne zrobiłąś i czekam na zdjęcia
chociaż się Twoimi popodniecam jak na razie sama w tany nie moge pójść.
mam nadzieje ze nie bedziesz wieszać firanek sama!!
poproś jakaś sąsiadkę czy cos.
albo synka
Raczej będę musiała sama to zrobić, ale pomału powieszę, długo łapek w górze nie będę trzymać

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2011-03-03 o 12:00
Stary 2011-03-03, 12:01   #1461
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

gusiagatko masz rację lepiej nie zapeszac Zakupy bombowe! mam bzika na punkcie disneya
a tą maskotę ogladałam na allegro i nad nią myslalam, było napisane, ze słuzy dzidzi do przytulania, zamiast np jakiejs pieluszki. Milusia w dotyku ??

Siasiek, no potęzne to jest i dokładnie jak mówisz... ciągać ze soba taką furę do kuchni.. no way

Ojej zmarła Irena Kwiatkowska

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-03, 12:01   #1462
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
lolka 400 zł za bujaczek , masakra
do 200 sie jeszcze skusze allle za tyle ....
wiem ze to ma słuzyc mojemu dziecku ale wole mu w to miejsce kupic cos jeszcze
Cytat:
Masakra!! Zgadzam się z tobą

Tyle, że ten droższy jest do 18 kg, a ten pierwszy do 9 kg.. Czyli wychodzi na to, że biorąc ten "3 w 1" inwestuje się nie tylko w dodatkowa opcję huśtania i krzesełka.. ale tez i posłuży dziecku na dłużej..

Nie wiem.. pewnie długo minie, aż się zdecyduje na którykolwiek Na szczęście wg mnie to nie jest zakup na teraz, ani w pierwszej linii, więc mam czas na dumanie A może znajdzie się jeszcze jakiś "3 w 1" w ładniejszych kolorach..

kurcze...
poczulam sie jak bym nie miala co robic z pieniedzmi....

to, ze sa bujaczki z 150-200 zl to okej
zgadzam sie
sama taki chcialam kupic na poczatku
ale z drugiej strony to jest 3 w jednym
bujaczek-lezaczek i hustawka
chcemy dziecku kupic w przyszlosci hustawke
a po co mam miec 3 sprzety w domu i kazdy do czego innego
skoro moge miec 3 w 1
kaske juz mam odlozona, wiec chcemy to kupic

ja na przyklad nie rozumiem po co kupowac wozek za ponad 2000 zl
takze spoko, kazdy kupuje co uwaza
ja kupuje bujaczek z hustawka za 400 zl i basta

chalka mi nie wyrosla
Stary 2011-03-03, 12:05   #1463
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
gusiagatko masz rację lepiej nie zapeszac Zakupy bombowe! mam bzika na punkcie disneya
a tą maskotę ogladałam na allegro i nad nią myslalam, było napisane, ze słuzy dzidzi do przytulania, zamiast np jakiejs pieluszki. Milusia w dotyku ??
Milusia, milusia. Też właśnie czytałam, że służy dzidzi do przytulania. Że można przykładać zawsze jak dzidzia idzie spać i jak się maluch przyzwyczai to ułatwia zasypianie. Jak dziecko poczuję maskotkę to wie, że pora spać.

Lolka następna wizyta 04 kwietnia na 9:00

06.07.2011
Stary 2011-03-03, 12:08   #1464
MoniaK
Zakorzenienie

Agus, no jasne że każdy ma inne potrzeby i przeznaczamy kasę na to co chcemy Wiadomo, że jedne z nas będą chciały przeznaczyć więcej kasy na taki leżaczek, inne na wózek, a jeszcze inne w ogóle nie kupią i też jest git

Idę chyba po drugiego pączka
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:08   #1465
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Rozumiem Właśnie miałam Ci pisać, jak tak mogli tak mało zamówić A Ty nie pomyślałaś, żeby tam iść wczoraj i zapłacić i powiedzieć, że dla ciężarnej MUSZĄ odłożyć?!
A no w sumie jak Tż miał to załatwić, ja bym mu dzisiaj pewnie obiad niedobry za to zrobiła albo jak na tym zdjęciu z demotywatora

.
no nie sądziłąm ze oni mi to zrobią
a na tż nie mam siły sie gniewac bo biedaczek po nocce był i chciał spac dlatego nie stał w tej kolejce. ale w innym wypadku byłby
Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Raczej będę musiała sama to zrobić, ale pomału powieszę, długo łapek w górze nie będę trzymać
oj! tylko ostrożnie!
na prawde nie masz zadnej sąsiadki?
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

Grazin, jak Cię czytam to normalnie mam banana na twarzy
bardzo to miłe dziękuje
Stary 2011-03-03, 12:08   #1466
Catia88
Rozeznanie

Witajcie Dziewczynki!
Ach jakiż to dzisiaj smaczny i tłusty dzień ja się zaraz zabieram za trzeciego pączusia
Mam cudownego Tżta i rano wyrwał się z pracy i przywiózł pączki

Gusia! OMG! Jakie cudne rzeczy!
Aliczka- twoje zakupy też zarąbiste!

W ogóle wczoraj na wizażu nie byłam i źle mi z tym,że nie jestem na bieżąco mam nadzieję,że to się więcej nie powtórzy

Idę oglądać Housa na necie
tak więc smacznych pączków wszystkim życzę!

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:09   #1467
matallewar
Zakorzenienie

Nie czytam, nie widzę, tup, tup, Wy tu pączki i pączki, a ja do wieczora muszę czekać

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:11   #1468
moniqac
Zadomowienie

dzień dobry dziewczynki

daisuś - tak... tęsknie za L4 tym bardziej że od przyszłego tygodnia już mieszkam u siebie w nowo wyremontowanym domku i chętnie bym posiedziała, posprzątała, posegregowała ciuszki bobaska itp... a tu praca do następnej wizyty - do 18 marca.

TAAAAk spotkajmy się może być w fashion house niedaleko, jakie 25km, ale co to za odległośc jeśli chodzi o Was .

caffelatte
- za wizytę u lekarza, super że wszystko OK.

listopadowa - może niekoniecznie z tą cukrzycą na starość, ale współczuje tego badania codziennego ... ja jestem taka panikara że nie umiałabym się kłuć (mój TZ dostał bojowe zadanie dbanie o pępuszek, bo ja nie wiem czy bym dała radę, pewnie mi się zmieni po porodzie, ale jednak jest uprzedzony ).

Grazin wyglądasz super! .

violisa za wizytę super wieści i dobrze że mała duża, mój w tym tyg co Ty jesteś ważył 2150 ale lekarz tez powiedział, że to dobrze, bo ja też mam 'szanse' na cc i lepiej żeby był większy. tak jak Twoja Oleńka .

Martulka za wizytę - co za durne idiotki nie przejmuj się - pomyśleć co one będa robić jak będę w ciąży .

anula - a dziękuje Kochana, pracusiem nadale jestem, ale tęsknie za domkiem . chyba 18 marca nie będę się opierała jak mi będzie chciał dac l4 - przekonałam się że i tak nikt (oprócz moich pracowników) nie docenia to, że jestem tu więc jak lekarz będzie chciał dać to pewnie wezmę. maleństwo moje najważniejsze . a Ty jak z pracą? .

mazianka!!!! mocno zaciskamy! wszystko będzie dobrze.

antropia - kuruj się Kochana, co do lekarstw gin może Ci powiedzieć co możesz stosować, jak byłam chora to była u internisty który mnie osłuchał i przepisał leki bezpieczne w ciąży.

eweska
apetyczny brzusio .

anulinka
uśmiałam się czytająć o TZcie .

ALiczka ale super - popłakał się TZ? fantastycznie! mojego mało rzeczy tak rusza... a szkoda gratuluje wizyty.

agus - trzech idiotów z top gear skąd ja to znam - mój TZ jest ich fanem... i tvn turbo .

eweska - I CAŁE SZCZĘSCIE że w czymś jesteś leniwa - bo ja mam przez Ciebie mega kompleksy - to Twoja wina że jestem znowu w pracy sobie myśle: no tak, ona tyle robi a ja tyłek płąszczę - ide do roboty" widzisz? Twoja wina .

Grazin: ser biały z ketchupem???? masakra.

daisy - ja też chce ten leżaczeeeeeeeeek ale jest super powiem chrzestnemu żeby kupił na chrzciny .

gusiagatko - doczytałam że jesteś już po więc szkoda jednak, że się maluszek nie ujawnia.

anulinka .

eweska - ależ poszalałaś z zakupkami :nunu: .

ja jeszcze nic konsktruktywnego w pracy nie zrobiłam, oprócz zjedzenia 2 pączków - dziewczyny, przeraża mnie to ze tyle wpierdzielam . ale cóż.

Właśnie dostarczyliu nam paczkę z apartu - zamawiałam gifty dla kobiet z okazji Dnia KObiet (co roku moje biuro to organizuje) nawet łądne - zawieszki, musze iść i podzielić, bo moi pracownicy wszycy wybyli.

zajrzę jeszcze - spróbuję wrzucić zdjęcie brzucha któe wczoraj robiłam, ale nie chce kabel od telefonu współpracować z laptopem - wybaczcie"skojarzyło mi się" .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:15   #1469
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Lolka własnie to jest najgorsze z zarobkami.... u mojego małża sytuacja jest identyczna, tylko że on z kolei angielski i włoski perfect.. tylko cóż z tego.. tyle ile ma w PL to w oddziale jego firmy np w holandii na tym samym stanowisku zarabia się np. dokładnie to samo tylko w EU...
Niestety chyba jeszcze duuuużo upłynie wody w morzu zanim nasze zarobki wyrównają sie z tymi w UE
Jak masz możliwość to pewnie, że wyjeżdzajcie..
A co z imieniem? Przekonałas małza na Jasia ?? bo rozumiem, że Wojtuś juz nieaktualny ??

To jak "wymacasz" fajną pościel to daj znać Ja na rekonesans pojade moze dopiero za 3 tygodnie bo te dwa z rzędu mam zajęte..
(..)
Dokładnie to samo u mnie! W Polsce to co zarabiam na półtora etatu, w Niemczech tyle samo za etat w euro ..czyli razy cztery! Szok
A poza tym mój zawód w DE jest bardziej szanowany i poważany heheh u nas czuję się niedoceniana buahahah

Ddaaiissyy jasne, że dam znać Chcę też w wózkach się zorientować.. pojeździć po sklepie, sprawdzić wagę, podnieść itd.

A imię nadal nie wybrane!! Ciągle trwają negocjacie..
Ja chcę Jasia, a mężula upiera się na Filipa i Mateusza.. Ja nie ustąpię!!!!

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
kurcze...
poczulam sie jak bym nie miala co robic z pieniedzmi....

to, ze sa bujaczki z 150-200 zl to okej
zgadzam sie
sama taki chcialam kupic na poczatku
ale z drugiej strony to jest 3 w jednym
bujaczek-lezaczek i hustawka
chcemy dziecku kupic w przyszlosci hustawke
a po co mam miec 3 sprzety w domu i kazdy do czego innego
skoro moge miec 3 w 1
kaske juz mam odlozona, wiec chcemy to kupic

ja na przyklad nie rozumiem po co kupowac wozek za ponad 2000 zl
takze spoko, kazdy kupuje co uwaza
ja kupuje bujaczek z hustawka za 400 zl i basta

chalka mi nie wyrosla
Agus87 jasne, każdy bierz to co chce i nie ma co tu debatować!

A chałce może jeszcze trzeba dać czas..

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Milusia, milusia. Też właśnie czytałam, że służy dzidzi do przytulania. Że można przykładać zawsze jak dzidzia idzie spać i jak się maluch przyzwyczai to ułatwia zasypianie. Jak dziecko poczuję maskotkę to wie, że pora spać.

Lolka następna wizyta 04 kwietnia na 9:00
A ja nic na temat tych maskotek nie wiem

Do kwietnia szybko zleci tak się wydaje, że jeszcze mieeesiać! A dzień za dniem tak ucieka, że zanim się obejrzysz będziecie wszystko o swoim maluszku wiedzieć

Gusia a ty od dawna w Dojczlandzie mieszkasz?

Edytowane przez Lolka1212
Czas edycji: 2011-03-03 o 12:18
Lolka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:15   #1470
eweska
Moderatoreska

No to daję foty zakupów
1-3 kosmetyki
4 fota miniaturki, gratisy do zakupów.
5,6 dla chłopców
7,8,9 dla mamusi :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_8933.jpg (53,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_8938.jpg (101,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_8935.jpg (70,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_8942.jpg (64,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_8946.jpg (112,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_8943.jpg (71,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_8949.jpg (52,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_8950.jpg (51,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_8953.jpg (76,8 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_8957.jpg (34,6 KB, 35 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości