|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
Camomile W zasadzie jestem prawie przekonana do Bródnowskiego, ale jeszcze sobie poczytam, pomyślę, mam czas Zobaczę jak szkoła rodzenia prowadzona przez położną z tego szpitala (idziemy 14 marca na pierwsze zajęcia )
|
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
ojjjjj mnóstwo rzeczy
![]() bawi się "pipi" czyli piłką ![]() tańczy, rysuje, klaszcze do piosenek udaje różne pojazdy, jeździ na chuście po ziemi ,jednym słowem czyste szaleństwo ![]() przez Was nie poszłam na drzemkę a zaraz koniec spania Zochy
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłąm tylko kilka bo wszystko jest jeszcze nie prane i wymięte jak krowie z gardła
![]() 1. pan hipek i czerwone trampciochy ![]() 2. częśc syfku w moim pokoju, jeszcze mam rzeczy w szafie u mamy ale nie mam chyba siły juz na nie:P 3. seledynkowy sweterek ze srebrną niteczką (miał byc dla ZUZI ) zdjęcie nie oddaje jego uroku ale jest prze śliczny w ciucholandzie za 7 zl:P ale bedzie musiał czekac do innej ciązy body z napisemk kocham moja babcie oczywiscie kupiła moja mama ![]() no i jeszcze skarpety z zabciami one maja w srodku jaka grzechotke
|
#1534 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
nie doczytalam was, kiepsko sie czuje. Zdązyłam zauwazyć ze Martulka000 masz 158cm tyle co ja supcio![]() ddaaiissyy dzisiaj w przychodni kobitki mi powiedzialy, ze nie ma co oplacac tych poloznych, bo to ich obowiazek zeby cie jak czlowieka przyjac, lekarz powinien byc z powolania itp.. moj Tż sie wczoraj nad tym zastanowil i sie bedziemy dowiadywac co i jak... rozumiem bombonierka, czekolada itp ale 800zl? ![]() moria44 u nas w Lodzi rzeczywiscie juz pieknie slonko swieci ![]() mizianka81 trzymam kciuki za ciebie i syneczka, dacie rade!!!! ![]() eweska ciuszki i brzuszek rzeczywiscie rewelacja ![]() mary poziomkowa nie dajmy sie chorobie!!! dzisiaj gin wykryla z morfo moje przeziebienie ![]() bylam dzisiaj u gina. Zbadala mnie, malutka wysoko, szyjka ok (ona mi nigdy nie podaje dlugosci), sciagnela mi sluz na jakiegos pasozyta (to tak sie robi jak cytologie) mialyscie tak? hemoglobinka podskoczyla z 10,9 na 12,2 i juz mam zelaza nie brac ![]() mocz w normie...cisnienie tez... (nie chce mi sie do karty ciazy zagladac).... a waga? no coż- przytylam 3kg w ciagu miesiaca, mam 65,100kg czyli 13kg na plus ![]() Zrobily mi sie obrzeki, na recach nogach i w ogole cala jestem spuchnięta ( nie moge zdjac obraczki) ![]() Gin zalecila odstawienie soli, mniej pic, jesc wiecej warzyw, nie jesc smazonego, lezec, malo chodzic, nie schylac sie, "lykac" swieze powietrze". Nastepna wizyta 28marca. tak jakos mi smutno i jestem strasznie zmeczona dzisiaj. Moze ja rzeczywiscie sie zle odzywiam, ale to wszystko przez Tż on lubi to "smieciowe zarcie", musze uwazac. Dwa paczki zjadlam, ale bylam taka glodna jak wrocilam ze musialam zjesc cos na szybko. Teraz ide umyc naczynia i chyba sie zdrzemne, slabo sie czuje.... buziaczki ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- grazin jakie cudenka o i mi sie przypomnialo - aliczka88 gratuluje zdrowego syneczka w brzuszku, sliczne fotencje
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-03 o 14:17 |
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin dresik rewelka
24kasia86 dobrz że wszystko dobrze u gina,wydaje mi się że miałaś wymaz na GBS robiony a nie na pasożyta, ale mogę się mylić, każda z nas powinna to mieć zrobione, bo to groźna dla dziecka bakteria co do hemoglobiny to mój gin kazał mi dalej łykać żelazo nawet jak mi hemoglobina podskoczyła do 12,5 bo powiedział że jak przestanę brać to znów spadnie więc łykam ....a tego puchnięcia to nie zazdroszczę, może rzeczywiście powinnaś więcej leżeć i odpoczywać, teraz już spory ciężar nosimy i niestety nasze żyły i naczynia są często uciskane i krążenie gorsze .... |
|
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
andziot i czesto tam chodzicie ? Widze bardzo wszechstronne te zajęcia ! Rewelacja ! Pewnie juz Zosia nie moze sie doczekac kolejnych :-P
Grazin, no własnie miałam pytac o ten sweterek.. czy on aby za bardzo dziewczynski nie jest.. dopiero potem doczytałam, ze to dla ZUZI ![]() ale Ty masz tego wszystkiego.... zawrotu głowy mozna dostac aguś.. ale faktycznie tyle kosztuje ?? bo ja tak tylko czytałam... nie pytalam jeszcze osobiscie... Tak samo jak pani fotograf z Krk zabiła mnie ceną za sesję zdjęciową brzuszka.. 600zł ! Wg mnie przesada.. Najwazniejsze ze dzidzia zdrowa !! a obrączki ja nie nosze od Bożego Narodzenia bo mi na palec juz nie wchodzi... nie martw się
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
codzinnie rano jak wstanie to przy śniadaniu musi obejrzeć swój rysunek (namalowany u "dzieci" i przyklejony do lodówki) i opowiedzieć że ona to "dzieci, pipi, bum bum, dzieci"
|
|
|
|
|
#1538 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I na pewno dobrze się odżywiasz, bo wtedy hemoglobinka by się tak nie podniosła
|
|
|
#1539 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez obraczki juz od paru tygodni nie nosze... Wymaz (nie cytologie, tylko wlasnie wymaz na jakies bakterie) mialam wczoraj robiony. Mysle, ze lepiej zrobic niz nie i zyc w blogiej nieswiadomosci, jesli sa wskazania. Wazne, ze szyjka zamknieta, hemoglobina i inne wyniki dobre i twoja dziewczynka zdrowo sie rozwija .Odpoczywaj duzo |
|
|
|
|
#1540 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez mam takie zasinienie kolo pepka ![]() Cytat:
Cytat:
nooCytat:
odpoczywaj jak najwiecej Cytat:
![]() wlasnie zjdlam poobiednia porcyjke algidy bakaliowej bo mi sie loda chcialo ![]() chalka sie piecze jestem padnieta, slabo mi, mialam ruch w firmie, teraz mam dopiero 5 minut na chwilke odpoczynku brzuch jak kamien
|
|||||
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie już doczekac sie nie może kolejnego wypadu ![]() aguś, czy faktycznie połozna 8 stówek kosztuje orientowałaś się już gdzieś ?
|
|
#1542 |
|
Raczkowanie
|
A ja się przywitam i pochwalę moimi zakupami - właśnie kurier przyjechał
http://allegro.pl/usztywniany-przewijak-na...1478896319.html http://allegro.pl/praktyczny-pokrowiec-fro...1463507104.html http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne-tomme...1464043491.html http://allegro.pl/butelka-antykolkowa-260m...1465603041.html http://allegro.pl/bezpieczne-nozyczki-tomm...1470190606.html http://allegro.pl/praktyczna-szczotka-do-m...1474327812.html http://allegro.pl/sliczne-skarpetki-z-abs-...1485188167.html http://allegro.pl/poporodowe-ginekologiczn...148627356 2.html http://allegro.pl/koszula-kopertowa-ciazow...1457048457.html http://allegro.pl/hello-kitty-body-bluzecz...1473850928.html Tylko zmartwiłam się , bo jak oglądałam ten sztywny przewijak w sklepie, to pod spodem miał takie ograniczniki przesuwania się po łóżeczku, a ten nie ma i boję się, czy mi kiedyś nie zsunie się z łóżeczka, jak maluch bedzie np. wiercił się ![]() Teraz doczytałam na aukcji, że miał być jednak kołek przeciwko przesuwaniu się, a jednak go w paczce nie ma, ki czort, może nie zauważyłam ?
Edytowane przez Kiara76 Czas edycji: 2011-03-03 o 14:45 |
|
|
|
#1543 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
My już po wizycie. A prosiłam, aby tyle nie pisać ![]() Pepe jest dalej chłopczykiem, nic nie odpadło , a to co ma prezentuje się wyjątkowo okazale ( było super widać ).Wszystkie parametry są w normie, jedynie w jednej z miedniczek nerkowych widać zbierający się mocz. Lekarz mówił, że w przypadku chłopców tak bywa i nie powinno być z tego powodu problemów, ale trzeba to obserwować. Najlepsze jest to, że Pepe się odwrócił Szacunkowa waga to 1667g, czyli niemało , a tp wg dzisiejszych badań to 3 majaMamy filmik i parę zdjęć, ale tylko jedno buzi, resztę jakachiś narządów. TŻ zrobi jakiś krótki filmik czy screeny. Nie robiliśmy dodatkowo 4D, bo to już rozbój w biały dzień - samo badanie kosztowało 180 zł plus 30 zł za płytkę, a gdybyśmy chcieli dodatkowo 4D to jeszcze 120 zł więcej ( a to w sumie 3 czy 4 minuty trwa ). Za tą kasę mamy papmpersy na m-c dla Pepe.Trochę się zamrtwiłam tą nereczką, ale mam nadzieję, że wszystko się ustabilizuje. Nie chcę uprawiać czarnowidztwa, już nawet TŻ mnie skrzyczał. Będzie dobrze. Musi być Oto nasz synuś, a ten bąbelek koło ust to pępowina :
|
|
|
|
#1544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() alew moja kosztje ok 300 zl ale ja chdze do niej na SR wiec nie wiem czy bede musialA doplacac, bo kurs 450 zl kosztuje ![]()
|
|
|
|
|
#1545 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, a kołeczki powinny byc Śliczna ta koszula ciążowa
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
anulinka
![]() z nereczką spokojnie, ja też się z Gabrychy nereczkami uspokajam codziennie
|
|
|
|
#1547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a nereczka się nie przejmuj, na pewno się unormuje ![]() Jaki ma słodki nosek
|
|
|
#1548 |
|
Zadomowienie
|
Anulinka, gratuluje udanej wizyty.
I trzymam kciuki za ustabilizowanie sie nereczki. Slodkie to zdjecie z usg No i witam w klubie majacych termin na 03/05 ).Chociaz mi lekarz na ostatniej wizycie mowil, ze patrzy sie na date porodu na usg tylko na poczatku, a potem juz nie. Zreszta zobaczymy, jak to powychodzi z tymi terminami... Kiara, pokazne zakupki .Widze, ze wiekszosc z was ma juz sporo rzeczy pokupowanych. Musze sie tez pospieszyc... Dobra dziewczyny, ja tez na razie zmykam Meczy mnie cos dalej to przeziebienie. I brzuch troche pobolewa . Lepiej sie poloze.Milego dnia wszystkim. ps. Wlasnie przeczytalam na onecie, ze zmarla Irena Kwiatkowska i smutno mi sie zrobilo...
|
|
|
|
#1549 |
|
Rozeznanie
|
grazin ja tez mam tego od groma chodze i kupuje nie wiem po co jak mał\y nie zdazy tego ubrac to chyba gdzies oddam
![]() andziot te numerki koło mojego nicka to moja data urodzenia dzieki za komplementy brzucholiska rosne,rosne
|
|
#1550 |
|
Rozeznanie
|
Daisy, z tego co ja się orientuję to położna ok 500zł kosztuje.
Anulinka- zdjęcie słodkie
Edytowane przez Catia88 Czas edycji: 2011-03-03 o 15:04 |
|
|
|
#1551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, dzięki za miłe słowa |
|
|
|
|
#1552 |
|
Rozeznanie
|
Anulinka przesłodki ten Twój Synuś
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W naszym te ograniczniki były przyklejone do tekturki z informacjami i trzeba je było samemu zamontować anulinka za udane badanie No i dobrze, że Pepe wciąż Pepe
|
|
#1554 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo a ja....uwaga! Zrobilam 3 POLMISKI FAWORKOW!!!
))zajelo mi to raptem poltorej godziny(plus pol godziny sprzatania do obiadu tez juz mango pokrojone, beda krewety z mango![]() w sumie sie zmeczylam, ale generalnie jak juz tak mam, ze jestem na fali, to chyba posegreguje ciuszki malej i moze zaczne je powoli prasowac?? nie no bez przesady...ale posegreguje chociaz.... ![]() grazin czerwone trampki genialne, tez chcem! dziewczonka dziekuje za mile slowa, mnie kolka dopadla z nienacka dzisiaj, choc winie wczorajsze fryty z Maca, nie wiem jak temu dopomoze dzisiejsza oponka z czekolada i faworki, mam nadzieje, ze nic mnie w nocy nie bedzie klulo, bo hestem neitomna i musze sie wyspac ![]() camomile moj TZ specjalnie z pracy wyszedl do cukierni kolo swojej pracy, ci zakichani Norwegowie nie lubia paczkow i rzadko mozna je spotkac, ale mamy fuuure faworkow, wiec zapraszam ![]() co do wozka, jestem zaaa tez mam czarny!andziot!!! Ja jadlam faworki jaaaaa, wlasnejj roooboootyy ![]() wiec nie jestes sama pokaz Zosiowe trampeczki![]() fajnie im ze sie spotkaly nie? ja tez chce, a do mnie nikt nei chce przyjechac... a co za roznica czy 2 godziny pociagiem, czy 2 godziny samolotem przeciez nieprawdaz?monika jaki okraglutki brzusio! daisyy przypomnialas mi jalowca, zawsze w tlusty czwartek byla walka w kolejce do jalowca, jeju jak ja juz dlugo w czewie nie mieszkam...zatesknilo mi sie wiesz...? Piekarnia Miami tez niezla, ale my kupujemy chleb od Musiorskiego hihi ![]() a pytalam juz pewnie, ale do ktorego liceum chodzilas? moze sie jeszcze okaze ze sie znamy, Czestochowa w koncu nei taka wielka ![]() lolka ja powiem ci tez jestem w szoku, bo co strona internetowa to inna waga, na brytyjskiej podaja np 12, 5!! ![]() jak tylko bujaczek przyjdzie, a mam nadzieje, ze w poniedzialek najpozniej bedzie....... to dam znac oczywiscie, co do kolek to ja pompowane, ale jak dziewczyny pisaly my duzo w plenerze plus zima tutaj to nie przelewki, ale ja wybralam trojkolowy i jestem w mniejszosci, wiec sie nei wychylam![]() anulinka gratuluje udanego badania!! miedniczka nerkowa nie przejmuj sie prosze na zapas a zdjecie Pepe genialne!kasiulka a ty kochana tez sie nie smutaj bynajmniej, przeciez na wizycie wszystko ok, po prostu masz obrzeki bo taki twoj urok, niekoniecznie bo zle sie odzywiasz, albo zle sprawujesz, prosze mi tak nie myslec, bynajmniej! najwazniejsze, ze wszytko ok! chyba sie zabiore za te ciuszki...ale im dluzej was czytam i siedze, tym bardziej mi sie nei chce, plus faworki mnei wciagnely
Edytowane przez anula_81 Czas edycji: 2011-03-03 o 15:13 |
|
|
|
#1555 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
anulinka2009 samedobre wieści, super że z maleństwem wsio gra, a skoro z nereczką tak może być, to miej nadzieję, że faktycznie wszystko się unormuje. Ja też chcę szybszy termin bo po ostatnim usg przesunął mi się ..... ale w siną dal
|
|
#1556 | |||
|
Moderatoreska
|
Ogarnełam znowu troszkę miszkanko, robię wszystko partiami
Cytat:
![]() Cytat:
Super gratuluje wizyty ![]() Co do tego badania to też mam mieć je robione ![]() Właśnie sobie uświadomiłam że jak będę miała wizytę to będę zaczynać już 35tydzień wow, szok normalnie. Cytat:
![]() Chyba muszę zasiąść na allegro w końcu i zamówić takie duperelki. Cytat:
A miedniczkami się nie przejmuj wszystko będzie dobrze
|
|||
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie wzielam za segregacje...ale szczeka mi opadla....
powiedzcie czy ktoras z was ma tyle ciuchow co ja!?!?!?! czy kompletnie mi odbilo?!?!?!? ubranka.jpg i zeby wam sie odwdzieczyc za te paczki, wstawiam wam na smaka (a co...?!?! ) moje faworki, trzeci polmisek w trakcie konsumpcji autorki![]() faworki.jpg |
|
|
|
#1558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
..Ja nawet połowy z połowy tyle nie mam![]()
|
|
#1559 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale czytałam, że tylko pierwsze usg może sugerować inny tp niż terminu ostatniej @ bo kolejne są już mało wiarygodnie gdyż dzieci rosną skokowo i coś tam coś tam jeszcze ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
|
|
#1560 | |
|
Zadomowienie
|
Uff, zrobilam sobie inhalacje rumiankowo-szalwiowo-sodowa (polecam wszystkim zatkanym) i juz mi lepiej troche...
Cytat:
).To mowisz, ze w Oslo mieszkasz? ![]() Poczekaj chwilke, tylko podjade na lotnisko i za dwie godzinki bede , tylko nie zjedz wszystkich faworkow w miedzyczasie.No, czarne wozki to jest to ))).Pochwal sie swoim jak przyjdzie, bo chyba dobrze doczytalam, ze jest jeszcze w transporcie? Eweska, alez ty jestes aktywna ciezaroweczka. Podziwiam Ok, zmykam juz naprawde, i tak caly dzien przed kompem spedzam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

)

(to tak sie robi jak cytologie) mialyscie tak? 

Czekamy na Ciebie fasolko

, bo jak oglądałam ten sztywny przewijak w sklepie, to pod spodem miał takie ograniczniki przesuwania się po łóżeczku, a ten nie ma i boję się, czy mi kiedyś nie zsunie się z łóżeczka, jak maluch bedzie np. wiercił się
). Za tą kasę mamy papmpersy na m-c dla Pepe.