|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Dziecku musi się odbić po jedzonku (niektóre dzieci ulewają), wcześniej nie powinno się układać dziecka w łóżeczku. No ale jeśli maluch ulewa kilkukrotnie to taki wałek może się faktycznie sprawdzić (tam myślę)
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Z trzy godziny Was czytalam dzisiaj
![]() O 10 mialam juz zaliczone 2 paczki, a teraz dobilam sie jeszcze jednym, chodza mi po glowie truskawki i pikantny kurczak z Maca, nie wiem na co sie zdecydowac... ![]() Jesli chodzi o ciuszki, to wydaje mi sie, ze ja mam jeszcze wiecej, ale jakos nie mam odwagi ich wszystkich wyjac z szafy, bo i tak nie mam komody, zeby je poukladac. Wiec sa jeszcze niepoprane i niewyprasowane, czesc z nich nadal w opakowaniach ze sklepu. Ale sluchajcie - mam pytanko. Jaki jest standardowy rozmiar poscieli do lozeczka? Bo juz zglupialam kompletnie, mam koldre z Jyska 90x130 i myslalam, ze to jest normalny rozmiar, ale nawet Klups ma inne, a myslalam, ze tylko Ikea ma jakies pokrecone. I juz nie wiem jaka posciel kupic. |
|
|
|
#1594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak , niespadla, trzyma sie 9,1 ale lekarz powiedzial ze jak urodze i strace krew to moze byc nieciekawie, poza tym powiedzial ze trzeba by znalezc przyczyne co jest z tym zelazem ze biore a nie przyrasta, ze porobia mi szczegolowe badania, poza tym powiedzial ze traktuje moja ciaze jako wysokiego ryzyka przez to jak sie pojawil na swiecie pierwszy syn i ze jest ostrozny. wstepnie mowa o 4 dnia jak wszystko bedzei ok, ale tak na dobra sprawe ciezko powiedziec jak sie skonczy bo nie wiadomo co wyjdzie w praniu |
|
|
|
|
#1595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() z tym przewijakiem to faktycznie lepiej jak ma te kolki, i jak na aukcji sa to napisz do sprzedawcy ze ich nie masz, moze ci podesle wzyklym listem, a jak nie, to moze w zwyklym sklepie da sie kupic podobne kołki, ja specjalnie pisalam do sprzedawcy zeby sie upewnic czy przewijak ma takie kołki, bo to jednak bezpieczne jak dzidzia sie wierci, lub nie daj Boże byc lekko przesyneła swoim ciałem ten przewijak jakby malenstwo na nim bylo.. Cytat:
jakbys miala na wszytko patrzec z zabobonami to bys oszalala, ciuchow nei miala, lozeczka i nic..
|
|
|
|
|
#1596 | |||
|
Zakorzenienie
|
do szpitala
4Niech te 4 dni zleca jak najszybciejCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
śmiało! Tłusty czwartek jest raz w roku
|
|||
|
|
|
#1597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1599 | |
|
Zakorzenienie
|
śliczności na prawdę
![]() ![]() no sporo jest ale chce jescze cos dokupic zeby moj synuś miał coś swojego. choćby jakies pierdołki ![]() chciałabym miec jakies ładne rzeczy. w sobote wybieram sie do takiego meeeg CIUCHOLANDU ![]() Cytat:
bardzo fajnie przygotowana mamusia![]() aga pe to jaka masz ta hemoglobinę?
|
|
#1600 |
|
Wtajemniczenie
|
doczytalam, kasia24 i anulinka gratuluje wizyt
anulinka niezle twoj piotrus wyskoczyl ze mi tak z terminem odskoczylas ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- 9,1 pomimo brania juz ladnych paru tygodni zelaza |
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
agnieszka_pe25 a sprawdzali ci poziom zelaza czy poprostu zapisali zelazo bo masz niska hemoglobine?
Kiedys dostalam anemii, lekarz zapisal mi zelazo i bralam je ponad miesiac a objawy nie ustepowaly. Akurat zblizala mi sie wizyta u hematologa z powodu innych problemow zdrowotnych i powiedzialam hematolog, ze bylam u lekarza, stwierdzil anemie i zapisal zelazo a ja sie czuje caly czas tak samo. Lekarka spojrzala na wynik i powiedziala, ze to zelazo moglabym sobie brac nawet i pol roku i by mi nie pomoglo bo mialam anemie z powodu niedoboru... kwasu foliowego. |
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anulinka, suuuper PEPuś ![]() anula_81; ale naprodukowałas tych faworków ! Ze też Ci sie chciało Małż będzie zachwycony na pewno Miła niespodzianka dla niego jak wróci.A ciuszków masz.......... zatrzęsienie !!!!!!!! I jeszcze mówiłaś, że mami Ci kupuje? Bedziesz 5 x dziennie przebierała dzidziulka No do jałowca zawsze kolejki Pieczywo także kupujemy od musiorskiego (chlebek razowy ze słonecznikiem, mniam) a pączki uwielbiam od Kitalów-nie wiem czy tą piekarnie kojarzysz??Liceum kończyłam informatyczne przy samochodówce na Augustyna, często też bywałam na imprezach w towarzystwie ludzi z Mickiewicza, bo tam chodził mój ówczesny chłopak Mieszkałam na 1000leciu a od kilkunastu lat na Wyczerpach Lolka, kupuje ten wałeczek, bo podobno dzidzi moze sie ulać a leżenie na boczku zabezpiecza przed zakrztuszeniem.. tak słyszałam...........Agnieszka_pe a tak trzymałam kciuki za Twoje wyniki... i kurcze dobre były Przykro mi!! Mam nadzieje, ze tylko 4 dni !!
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
uuu
![]() to niezle;/ trzymam kciuki zeby sie poprawiło a ile jesz zelaza dziennie??
|
#1604 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam cos nie tak z zelazem i mowilam to bo juz kiedys mialam specjalne badania, poza tym jestem obstawiona kompletem witamin i wiem ze zeby sie wchlanialo to trzeba i kwas i wit c itd. po to chca wziasc mnie na oddzial zeby porobic te szczegolowe Cytat:
dzisiaj lekarz dokladnie pytal o 1 ciaze itd i widze ze sie poprostu boi, jakby ten maly chcial sie tak pospieszyc jak peirwszy to za meisiac bym go witala na swiecie i cos mi tlumaczyl ze jak przy porodzie traci sie te 0,5 litra krwii to moja hemoglobina (i tu nie wiem czy dobrze zrozumialam) bedzie wynosic 5? jak teraz ma 9,1, czy cos w tym stylu.
|
||
|
|
|
#1605 |
|
Zadomowienie
|
tiaaaa... Lolka
dzięki ale ciężko i ciasno .Siasiek - nie zając, ale jak mi się nagromadziło to tylko zdrowy rozsądek wygonił mnie o 16.15 z biura, powinnam była zostać mało ma miejsca bidulek mało - boki mi się rozpychają tak na wysokości żeber bo tam ma i głowę i nogi - jest w kształcie litery V, z pupą na dole. daisuś - tak, do fashion mam jakieś 25km max, do jurajskiej 80 - możemy skrzyknąć Siaśka, Grazin, eweske, Agę.M i anulinke tylko ona ma najdalej i chyba jest jeszcze jedna dziewczyna ze śląskaMAMUSIE ŚLĄSKIE - co myślicie? już drugi raz pisze postulat o spotkanie .a wolne - biorę i owszem, poniedziałek i jeśli się uda to wtorek też mogłam odpiąć identyfikator - nosze go prawie jak bielizne - zapominam o nim,najlepiej jak mi w lecie dynda a ja z pracy jade do sklepu, zazwyczaj zauważam go z domu. nasze biura tak strzeżone, że na kaze piętro (prawie) trzeba mieć 'pozwolenie' więc bez ID ani rusz (zupełnie jak w CAPie ).Grazin - jutro Wam wrzuce fote zawieszki, a ja niedoczytałam o tym serze zbyt dobrze, wybacz .anula - to samo pisałam daisy wyżej o tej nieszczęsnej karie - mój biurowiec ma 9 pięter - ja pracuję ma piątym już wiesz kiedy Ci się zaczyna macierzyński? bardzo Ci wpsółczuje tego śniegu - ja dzis do domku wracałąm w rozpiętej kurtce (całe szczeście bo sie ledwo dopinam ).monika no tak - jesteś w ciąży .anulinka za wizytę, super zdrowy synulek - z nereczką będzie wszystko ok. .agnieszka_pe - weź koniecznie numery od którejś z nas telefonu, żebyś mogła być z nami w kontakcie! a po co masz tam leżeć? coś CI będa robić? Kochana.listopadowa gusiagatko, MoniaK, Dziewczonka, eweska, Camomille, andziot, moria .wiecie co - wkurza mnie ta praca, że moja obecnośc na wizażu ogranicza się tylko do czytania, nadrabiania i tyle 0 nie jestem aż tak na bieżąco z Wami .my dziś jedziemy do ikei po półeczki do łazienki, może oświetlenie i listwy wykończeniowe żeby fachowcy skończyli w sobotę remont. będe na podglądzie bo jestem padnięta po pracy... miałam dzisiaj niezły pier*olnik .
|
|
|
|
#1606 | |
|
Wtajemniczenie
|
grazin biore 2x1 tardyferon
do szpitala zamierzam wziasc moje wspaniale 10 cali plus modem playa, jak mnie nie wypieprza z tym to mam nadzieje byc on line ![]() we wt mialam sie wprowadzic ![]() chyba nigdy sie tam nie wprowadze, nie wspomne ze nie wiem kto sie zajmie moim remontem, platnosciami, itd itp ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
pewnie bym nie wyladowala w szpitalu (jeszcze) gdyby nie pierwsza ciaza. mowil ze ma na mnie szczegolne oko-to chyba dobrze? dobrze mowisz , musze spisac nr tel, jak na razie mam nr tylko naszej kasienki |
|
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki! Dzis zaczynam 30ty tydzien
agnieszka_pe25 co tam sie z Toba dzieje??? moze przesadzilas ze sprzatankiem!!!Kupilam skladniki na paczki i mam zamiar robic na tlusty wtorek, pierwszy raz w zyciu, zobaczymy co wyjdzie...
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W razie czego powiedz, że tu chodzi o Twoje zdrowie psychiczne, bo nas potrzebujesz Bunt! Koniec pracy, od rana siedzę i robię zlecenie, a tż nawet nie wie, o której będzie. Ubieram się ciepło i ruszam na wyprawę po pączki!
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
aga ja biore tzn raczej powinnam 6 tabletek ale ja biore ascofer a zauwazyłam ze ten ascofer ma chyba mniej żelaza niż tardyferon. ale jakos sie na tych lekach rozeznac nie moge
![]() no i moja hem. jakiej 11,7 czy cos takiego takze zdziwił omnie na poczatku ze tylko 2 tabl bierzesz no ale za to mocniejsze
|
#1610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam popoludniu!!!
![]() Bylam dzisiaj na wizytce z polozna i brzuch mi urosl 1cm od 3 tygodni WOW pobrala mi krew i takie tam... slyszalam serdunio no i wszytsko narazie ok takze nie panikuje ![]() Paczki zjedzone... juz 2 mniaaaaaaaaaamCo de lezaczka-bujaczka to ja kupuje BUJACZKA, bo jakos wibracje do mnie nie przemawiaja Sliczne macie brzuszki dziewczynki no i zakupki tez piekne... zazdraszczam, bo ja mam szlaban na kupowanie jednak milo popatrzec na Wasze zdobycze!!!Lolka ja jestem za piankowymi kulkami, bo strasznie sie boje ze mi peknie detka na spacerze i bede wracac jak paralityk ![]() MIMBI bylam dzisaj zapytac z TBS o te kosmetyki dla dzieci... zdana nie byla mi w stanie powiedziec na 100% czy mozna uzywac od urodzenia... sprawdzala w komputerze, przyniosla jakis wielki segregator z kazym produktem i opisem, dzwonila gdzies... i zadnych informacji jedyne co, to ze produkty sa delikatne dla skory dziecka, nie podrazniaja etc... powiedzialy, ze RACZEJ sa od urodzenia.. ja osobiscie sprawdzilam konsystencje i sa takie bardziej bezbarwne i bezapachowe... tzn. jakis tam zapach maja ale jest baaaardzo delikatny, ledwo wyczuwalny. Ja mysle, ze kupie ten mini zestaw i zastosuje po miesiacu... Cytat:
Ja tez mam AngelCare, ale monitor z niania i za chiny nie umiem tego podlaczyc, bo mi piszczy za kazdym razem
|
|
#1611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mam zielonego pojęcia jak to sie pisze .dobrze jakby Cie nie wywalili z 10calami, ale numery zawsze sie mogą przydać .
|
|
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
obuy jeszczew gdzies były
alwe w marketach powinni miec
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
A do mnie dzwonili dzisiaj ze szpitala. Za tydzen mam wizyte u dermatologa.
Przez tydzien to ja osiwieje z nerwow |
|
|
|
#1614 | ||
|
Zadomowienie
|
Aga_Pe ty jesteś super, dzielna mamuśka!! Na pewno wszytsko będzie dobrze..
Cytat:
Cytat:
A mi spodobał się wózek Concord i wyjść mi z głowy nie może! Ale nie widziałam na żywo.. tyle co w necie sobie patrze.. http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E ale podoba mi się tylko w kolorze "graphite"
|
||
|
|
|
#1615 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas chyba sie tego nei praktykuje? z domislawem tez miaalm mierzone![]() i bujanie i wibra fajna, ja bym nie uzywala gdyby nie te okropne kolki, ale mowie wam swietny widok jak mlody lezy na bujaczku ze smokiem wlacza sie wibre i oczy mu sie wywijaja na druga strone i odplywa do krainy snow to mowisz ze problem z podlaczeniem? ja sie nie bralam za to ale moze piszczy dlatego ze wlasnie nic sie nie rusza na materacu czyli od razu alarm? moze to prawidlowo? spisze spisze, w niedziele. na wszelki wypadek, tak jak mowisz. |
|||
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka, 4 dni w szpitalu szybko miną
To dobrze że Twój lekarz woli chuchać na zimne, porobią Ci wszystkie badania i wyjdziesz ![]() Lolka, wózek fajny
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-03-03 o 17:57 |
|
|
|
#1617 |
|
Wtajemniczenie
|
a domislaw bedzie z babcia(chyba).
bardziej martwi mnie ze we wt ma przyjsc elektryk od rana montowac gniazdka, w pon podlaczac kablowke itd itp. ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh ile mnie czeka pracy przez weekend i mam zjazd na ktory musze jechac
|
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Wtajemniczenie
|
W nie wszystkich wozkach przeklada sie raczke... sa takie wozki, ze montuje sie spacerowke albo przodem do jazdy lub tylem do jazdy jak np. Mutsy czy Bolder...
A Xlandera nie mozna tak ''przekladac''? Lolka widzialas ten Bolder? http://allegro.pl/3w1-implast-bolder...468547012.html mnie sie podoba i kolory ma super ![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Agusiu ciesze sie, ze idziesz do szpitala tylko z powodu takiego ze przynajmniej odpoczniesz!!!! No to mi macica urosla o 1cm w ciagu 3 tygodni Mam fajna duza macice i jestem z niej dumna
|
#1620 | |
|
Zadomowienie
|
Wiem Monia, wiem! Trochę kosztuje, ale producent niemiecki i juz tak kombinuję, że gdybym na niego się zdecydowała to wtedy może w DE kupić.. patrzyłam na stronki i byłoby taniej.. Tylko musiałabym się zorientować czy polski serwisant w razie usterki mnie wtedy obsłuży
![]() Ale ja jeszcze nie wiem czy on taki fajny, i czy go chce ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() Paulizia, czyli co jesteś dumna ze swojej macicy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

, bo jak oglądałam ten sztywny przewijak w sklepie, to pod spodem miał takie ograniczniki przesuwania się po łóżeczku, a ten nie ma i boję się, czy mi kiedyś nie zsunie się z łóżeczka, jak maluch bedzie np. wiercił się 

i cos mi tlumaczyl ze jak przy porodzie traci sie te 0,5 litra krwii to moja hemoglobina (i tu nie wiem czy dobrze zrozumialam) bedzie wynosic 5? jak teraz ma 9,1, czy cos w tym stylu.
.
za wizytę, super zdrowy synulek - z nereczką będzie wszystko ok.
Kochana.
moze przesadzilas ze sprzatankiem!!!
jedyne co, to ze produkty sa delikatne dla skory dziecka, nie podrazniaja etc... powiedzialy, ze RACZEJ sa od urodzenia.. ja osobiscie sprawdzilam konsystencje i sa takie bardziej bezbarwne i bezapachowe... tzn. jakis tam zapach maja ale jest baaaardzo delikatny, ledwo wyczuwalny. Ja mysle, ze kupie ten mini zestaw i zastosuje po miesiacu...