|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
![]() I nie wiem, co z tą cesarką, jak się Pepe odwrócił?? Pewnie podejmiemy decyzję w kwietniu. |
|
|
|
|
#1562 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Witam! Ja tak dzis leniwie podczytuje
Bo nie mam za bardzo siły na pisanie.Zjadłam dziś dwa pączuszki i jeszcze bym chciała, ale juz nie mam ![]() Anulinka gratuluję udanej wizyty a z nereczką napewno będzie dobrze skoro lekarz tak mówiKasia86 za wizytęAnula też bym zjadła faworkiGrazin ale dużo masz ciuszków, ja to mam tyle, ze nawet nie ma sensu do pralki wkładać ale może coś jeszcze dokupię.
|
|
#1563 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Dopiero jak wczoraj układałam to zobaczyłam że tyle rzeczy już nagromadziłam Jej za niedługo muszę spadać na zebranie do szkoły nie powiem żeby mi się jakoś bardzo chciało iść |
|
|
|
|
#1564 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki-w przyszłym tygodniu chciałabym kupić już wózek z racji tego że wchodzi wiosenna gama kolorystyczna...Ale wszyscy mi odradzają mówiąc ,że wózek kupuje się na końcu
.Kurcze już sama nie wiem.Co o tym sądzicie? Kupować czy się wstrzymać?
|
#1565 |
|
Wtajemniczenie
|
Anula ale faworków narobiłaś
, ja też teraz pojadłam faworków - moja siostrzyczka przywiozła A ciuchów dla małej mam podobną ilośc i nadal coś tam znoszę, mimo że obiecuję sobie, że nie będę. Najlepsze jest to, że moja mama i siostry mówią mi, że zwariowałam, że nawet raz nie założę, a one cały czas też coś przynoszą
|
|
#1566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,ale mi ochoty na faworki narobiłaś.Powiadasz trzeci półmisek,ale największy......Też niezła wyprawka.
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-03-03 o 16:06 |
|
|
|
|
#1567 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1570 |
|
Zadomowienie
|
Kasia86, Anulinka
![]() za wizytki!Anulinka sliczne zdjęcie Piotrusia dostaliście!!! Kiara, ale zakupki! Skarpeteczki wymiatają szkoda, że róż w zestawie, inaczej wziełabym dla mojego synusia ![]() Anula ile ciuchów!! A ile faworków
|
|
|
|
#1571 |
|
Zakorzenienie
|
kocham was dziewczyny!!!
od razu mi lepiej jak mowicie ze tez macie podobna ilosc! poukladalam rozmiarami i bede prasowac od najmniejszych ![]() mam dzis ambitny dzien, potem fryzjer o 19-stej z TZtem a potem IKEA jak sil nam wystarczy ![]() wracam do prasowania, ale wieczorem na pewno wpadne, dzieki was nie czuje sie wariatka, ze tyle ciuchow mam ![]() ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- aa i ZAPRASZAM NA FAWORKI oczywiscie
|
|
|
|
#1572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczuplutka jest, ale nie chuda Doczytałam Was i idę się walnąć na łóżko. Umyłam dziś prawie wszystkie okna, więc teraz trzeba poleżeć. Dotleniłam się przy okazji, bo taka piękna pogoda. Teraz wypadałoby jeszcze posprzątać i pomyć, ale przecież za dwa dni jest sobota ![]() Od poniedziałku zaś chwytam się ciężkiego kalibru, czyli szaf. Muszę wykorzystać przymusowe wolne mojego męża
|
|
|
|
|
#1573 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki a kupujecie wałeczek :
http://allegro.pl/bezpieczne-waleczk...467912616.html ?? Jakie macie zdanie i opinie? |
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spokojnie, to tylko zbudynienie anula Jak możesz... Ja nie mam ani pączusia w domu. Ani jednego faworka! NIC ![]() I nie mam czasu iść na piechotę do sklepu, a tż wziął auto ![]() ania Ja wózek już mam, a z tego, co widziałam sporo z nas już kupiło
|
|
|
#1575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz kase, to kupuj niech se mowia co chca ![]() my na wozek dostalismy, wiec kupilismy, ale sama chcialam tez ku[ic wczesniej ![]() ![]() Cytat:
wbijam i zabieram chalke, ktora mi sie upiekla
|
||
|
|
|
#1576 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zmykam na szkołę rodzenia
Totalnie mi się nie chce, jestem zmęczona po dzisiejszej wizycie w Katowicach , tym bardziej, że jeszcze na zakupach byliśmy i trochę zeszło. Dzisiaj na zajęciach ma być wykład o karmieniu piersią i gdyby nie to wzięłabym sobie wolne od szkoły ![]() Mam nadzieję, że dzisiaj skończy się wcześniej niż zwykle, bo tam zasnę
|
|
|
|
#1577 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Ja zjadłam dzisiaj już 2 pączki i niepotrzebnie weszłam na stronę z wypiekami i zobaczyłam mój ulubiony tort Dacquoise...i teraz ciągnę męża żeby mnie na miasto zawiózł http://mojewypieki.blox.pl/2011/02/T...istaKomentarzy Normalnie zaraz się ubieram i jedziemy ![]() Co do bujaczka to ja też kupuję na allegro z fisher price, coś takiego: http://allegro.pl/fisher-price-lezac...430855868.html Chyba Mary_poziomkowa go wklejałaś,tak? |
|
|
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam termin pozniej niz Ty a wozek juz kupiony. Mialam kupic nowy dopiero w kwietniu albo w maju, ale trafila sie okazja kupic uzywany, taki co zawsze chcialam miec a na nowy wozek tej firmy mnie nie stac. Kupilam wiec puki byla okazja. |
|
|
|
|
#1579 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Piękna koszulaCytat:
moria przeczytaj proszę priv ode mnie |
||
|
|
|
#1580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- nie znam się czy to praktyczne czy nie?
|
|
|
#1581 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() kochane doczytuje was, jestem na 51str, ale pisze co i jak po wizycie jednak ide do szpitala ze wzgl na ta hemoglobine ide w poniedzialek na min 4dni. reszte napisze pozniej bo ide teraz na spacer moria dzisiaj kupilam monitor oddechu ten a angelcare, sam bez niani, bo niania mi nie potrzebna
|
|||||
|
|
|
#1582 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurczę czekam i czekam na mojego Tż od godziny, dzwonił, że u klienta mu sie przedłużyło i jeszcze do pracy musi wrócic....a ja chcę gyrosa
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko co do tego kladzenia dziecka caly czas mam watpliwosci. Zauwazylam, ze duzo ludzi kladzie dzieci na boku a we wszystkich informatorach o ciazy jakie dostalam ze szpitala jest napisane, ze dziecko powinno byc kladzione na plecach. |
|
|
|
|
#1584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1585 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny macie rację .Nie będę słuchać życzliwych ludzi..Po prostu go kupię.Z resztą to co ma się stać to i tak się stanie z wózkiem czy bez
.Dzięki!
|
#1586 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z moich informacji wynika, że taki wałeczek jest dobry i użyteczny, gdy dzidzi się ulewa i spływa pokarm, bo wtedy nie blokuje buzi. Ale tylko wtedy wałek jest używany, normalnie niemowlaczek powinien spać na pleckach.. Hmmm
|
||
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
otoz to![]() ale sie rozleniwialam
|
|
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Aj Dziewczyny kusicie tymi pączkami i faworkami
.Gusiagatko, Kasia, Anulinka - gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków klask i:. Anulinka - śliczny profil ma Twój PepeMoniqac, ja wiem, że cukrzycy typu 2 nie muszę mieć na starość, no ale taka nietolerancja w ciąży do niej predysponuje . No oby nie![]() Ja bardzo nie lubię kłucia paluchów, ale mus to mus. W zasadzie to bardziej nie lubię tego uczucia po nakłuciu - jak dotykam opuszki.Lolka - ja nie wiem, czy warto kupować taki wałek . Dziecko najlepiej układać na pleckach - zmniejsza się ryzyko śmierci łóżeczkowej. A jak będziesz chciała ułożyć dziecko na boku to możesz podłożyć 2 zrolowane kocyki lub poduszeczki (tak przy Adrianku robiłam). Marina - witaj w naszym wątku ![]() A może masz jakieś zdjątka dzidziusia i brzusia ![]() Monika - ale pokaźny i okrąglutki brzusio Anula - no masz tych ciuszków, ja mam dużooooo mniej (na razie )
|
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
Drzemka poobiednia zaliczona, więc doczytuję o czym rozmawiacie
![]() Kasia, Anulinka, cieszę się że wizyty udane Anula, ale faworki Agnieszka_pe, jak to szpital? Zjadłam dziś dwa pączki ale chodzi za mną jeszcze jeden z budyniem i czekoladą. Myślicie że to byłoby już za wielkie obżarstwo?
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wydaje mi sie, ze faktycznie jak ulewa to na boku a jesli wszystko jest ok to pozycja na pleckach. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:38.

Ale czytałam, że tylko pierwsze usg może sugerować inny tp niż terminu ostatniej @ bo kolejne są już mało wiarygodnie gdyż dzieci rosną skokowo i coś tam coś tam jeszcze 

a z nereczką napewno będzie dobrze skoro lekarz tak mówi
też bym zjadła faworki
.Kurcze już sama nie wiem.Co o tym sądzicie?
Czekamy na Ciebie fasolko

bo po ostatnim usg przesunął mi się ..... ale w siną dal
Ja nie mam ani pączusia w domu. Ani jednego faworka! NIC 
wbijam i zabieram chalke, ktora mi sie upiekla
, bo jak oglądałam ten sztywny przewijak w sklepie, to pod spodem miał takie ograniczniki przesuwania się po łóżeczku, a ten nie ma i boję się, czy mi kiedyś nie zsunie się z łóżeczka, jak maluch bedzie np. wiercił się
). Za tą kasę mamy papmpersy na m-c dla Pepe.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
klask i:. Anulinka - śliczny profil ma Twój Pepe