Scent Bar XXIV - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-03, 18:40   #2581
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar XXIV

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
boski rewelacja, naprawdę
Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Ja dziś też idę na kontrole do gina- więc trzymajcie kciuki, zeby znikło to, co ma zniknąć i żebym mogła już nie brac tylu hormonów
i jak?

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość

Kameno - bo doczytałam ale nie zacytowało mi sie choc klikłam - nie wiem, doprawdy nie wiem dlaczego nie chcą mnie zatrudniać - moim jedynym logicznym wytłumaczeniem jest to że nie mam doświadczenia innego w pracy poza nauczaniem w szkole - a w absolutnie każdej ofercie pracy wymagają doświadczenia ( ślę mimo to )

a jeszcze nie znalazłąm pół oferty nawet gdzie potrzebują np tak jak u Kameny - kogoś znającego język - bez znajomości np prawa, finansów i innych dziedzin branżowych - wszystko jest np specjalista od ksiegowości z angielskim itp

uczyc po kursach w szkołach prywatnych - nie bardzo chcę więc tam nie szukam - tam praca jest z pewnoscią - ale nie szukam umów o dzieło, zleceń, samozatrudnienia i pracy np do 21 - a tak tam jest, sprawdziłam

szukam biurowej - i mimo skończonego kursu - przynajmniej to jest tematycznie w cv - nie huhu - po prostu za każdym razem jest ktoś, kto juz na podobnym stanowisku pracował, nie potrzebny żółtodziób, nie stać pracodawców na szkolenie, wdrażanie - ja to rozumiem, niestety

myslę nad inną branżą - ale strasznie ciężko odnaleźć mi sie w sprzedaży, nie chcę wchodzić w coś co jest na starcie porażką - plan mam taki zeby pójść jeszcze na kurs jakiś księgowy - moze wówczas poszerzą mi sie opcje - jakies biura rachunkowe

poza tym patrzę w te branże i patrzę i serio pomysłów brak - poza szeroko pojętą obsługą administracyjna biurową, sekretariaty itp to wszędzie sami specjaliści

co do urzędniczych - nie wysyłam podań na naczelnika wydziału, spoko luuuz , ino na laskę od przewracania papierków - wymagania były żadne jak sos do ryby u Redzi - nawiasem mówiąc najsmaczniejsza ryba, ja czasem daję pora

Ewuś - to może podrzuc pmysłem w czym robią Twoi znajomi?
hmmm, tak rzucam co mi się przypomni (większość to są osoby niedługo (1-3 lata) po studiach więc do pracy bez większego doświadczenia szli): w dziale księgowości jako asystentka, w hotelu, w firmie consultingowej jako tłumaczka z angielskiego (po filologii klasycznej), w agencji jako grafik - to przykłady osób które nie robią nic związanego ze swoimi studiami.
No i plus ja która poszłam do agencji PR pracować z ulicy praktycznie, bez żadnego doświadczenia. A teraz robię przy projektach unijnych bo tak się potoczyło
Dobrze jest zacząć od stażu ale ze stażami ciężko, chociaż ja np ominęłam urząd pracy i staż sobie zrobiłam w ramach projektu unijnego -dobre też za takimi rzeczami się rozejrzeć - -za kursami, stażami finansowanymi z Unii.
A no i przede wszystkim nie wstydzić się znajomości. Pytać rodziny, przyjaciół, tak jest najłatwiej. Czasami wpadnie coś bez chodzenia na rozmowy i większego wysiłku, takie życie

Zjadłam dziś jednego tylko pączka (w pracy nie postawili, TŻ mi kupił) aleee na obiad zamówiliśmy pizzę czyli tłusty czwartek był tłusty

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 18:41   #2582
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
ten odpływ to taka mała rynienka w kształcie V na środku z dziureczką powinno być na tylnej ścianie lodówki
ZNALAZŁAM

Wiecie co, ale się nie śmiejcie... w otworku siedziało sobie ziarenko kawy wydłubałam drania
Mam nadzieję,że pomoże, i że się nie okaże,że to jednak termostat

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 18:51   #2583
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

"Bączki"!

Słyszałem już o piórkach, kostce i talarkach/półtalarkach, ale o bączkach słyszę for the first time!

ale bączki to to zielone i z definicji nie ma kompletnie nic wspólnego z talarkami itd ..wg mnie idiotyczne jest mówienie na to "szczypiorek z cebuli" to w sumie jakby ktos powiedział truskawka z ogórka albo cos takiego
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 18:52   #2584
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
poplose psepis
patrz wyżej

Cytat:
No ale Ty jesteś z nas najmądrzejsza i najbardziej doświadczona i najbardziej wykształcona, no to któż byłby lepszy od Ciebie?
Ty mnie tu pod siusiu nie bierz

Cytat:
Ci mówię

Gryx i kolektyw robotniczo-chłopski żądają śledzia w każdy piątek!

ok. za tydzień robię ślidzia

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Zdarza się. Raz miałam takie mazidło ze po nałożeniu na paszcze tam mnie "napieło" ze poczułam sie jak Ewa Minge
ło mamo lujstro Ci nie rozpenkło

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość

Przeczytałam - Gryx i kotlety robotniczo - chłopskie

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
ZNALAZŁAM

Wiecie co, ale się nie śmiejcie... w otworku siedziało sobie ziarenko kawy wydłubałam drania
Mam nadzieję,że pomoże, i że się nie okaże,że to jednak termostat

i tym wichajstrem co go masz tam pomajtaj, to przepchasz jak jakieś parprochy są

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 18:54   #2585
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
wymagania były żadne jak sos do ryby u Redzi

Wracam sterana od lekarzy i co widzę? Wesolutkie pitolenie o pączkach! No ale już jestem, już możemy zarzucić poważne, depresyjne i egzystencjonalne tematy tabu

A na poważnie może która z dzieciatych tak miała z wynikami USG: od ostatniego USG minęło równo 5 tyg, głowa zwiększyła się w tym czasie o 3 tyg, kończyny o 4 a brzuszek ledwo o 2 tyg. I tydz wg OM wypada 35, z USG 33, z głowy/nóg też 32-33 a z brzucha zaledwie 30 I siem martwiem. USGowiec stwierdził, że jest w normie ale wietrzę złe przepływy czy cuś. A, i ostatnio małe ważyło 1200 z hakiem, teraz 1700 z hakiem a powiadają, że powinno przybierać w tym okresie po 300 na tydzień - to u mnie przybrało 500 w 5 tygodni Czarno widzę dociągnięcie do 2,5 kg...

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 18:55   #2586
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
hmmm, tak rzucam co mi się przypomni (większość to są osoby niedługo (1-3 lata) po studiach więc do pracy bez większego doświadczenia szli): w dziale księgowości jako asystentka, w hotelu, w firmie consultingowej jako tłumaczka z angielskiego (po filologii klasycznej), w agencji jako grafik - to przykłady osób które nie robią nic związanego ze swoimi studiami.
No i plus ja która poszłam do agencji PR pracować z ulicy praktycznie, bez żadnego doświadczenia. A teraz robię przy projektach unijnych bo tak się potoczyło
Dobrze jest zacząć od stażu ale ze stażami ciężko, chociaż ja np ominęłam urząd pracy i staż sobie zrobiłam w ramach projektu unijnego -dobre też za takimi rzeczami się rozejrzeć - -za kursami, stażami finansowanymi z Unii.
A no i przede wszystkim nie wstydzić się znajomości. Pytać rodziny, przyjaciół, tak jest najłatwiej. Czasami wpadnie coś bez chodzenia na rozmowy i większego wysiłku, takie życie
Ewuś - dizęki serdeczne za przewietrzenie mej zrytej głowy

pierwsze pogrubienie - marzę

drugie - nie umiem wiadomo cza szukać na miarę
trzecie - no ba
w PR to ja kompletnie sie nie orientuję ale widać mozna sie "wdrożyć"

dzięks, cała reszta wyczerpana - no ale nie poddaję się a wręcz po jednorazowych dołkach mam więcej kopa i energi

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2011-03-03 o 18:59
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 18:57   #2587
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Wracam sterana od lekarzy i co widzę? Wesolutkie pitolenie o pączkach! No ale już jestem, już możemy zarzucić poważne, depresyjne i egzystencjonalne tematy tabu

A na poważnie może która z dzieciatych tak miała z wynikami USG: od ostatniego USG minęło równo 5 tyg, głowa zwiększyła się w tym czasie o 3 tyg, kończyny o 4 a brzuszek ledwo o 2 tyg. I tydz wg OM wypada 35, z USG 33, z głowy/nóg też 32-33 a z brzucha zaledwie 30 I siem martwiem. USGowiec stwierdził, że jest w normie ale wietrzę złe przepływy czy cuś. A, i ostatnio małe ważyło 1200 z hakiem, teraz 1700 z hakiem a powiadają, że powinno przybierać w tym okresie po 300 na tydzień - to u mnie przybrało 500 w 5 tygodni Czarno widzę dociągnięcie do 2,5 kg...

kurde..mialam kilka usg ale takich rewelacji mi nikt nie udzielał ...lekarz był mało kontaktowy i mówił-w porządku, ew wszystko w normie, prosze sie ubrac, dowidzenia
Stary 2011-03-03, 18:58   #2588
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ale bączki to to zielone i z definicji nie ma kompletnie nic wspólnego z talarkami itd ..wg mnie idiotyczne jest mówienie na to "szczypiorek z cebuli" to w sumie jakby ktos powiedział truskawka z ogórka albo cos takiego
jakieś krakoskie myślenie mnie się zdawało, że baba pisze, że bączki to te małe cebulki na końcu

Redsiu, czytałaś to? z tego co pamiętam, było o ciąży, dziecku itp. bez pimkolenia

Edytowane przez Miciel
Czas edycji: 2011-03-03 o 19:03
Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 19:02   #2589
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
jakieś krakoskie myślenie mnie się zdawało, że baba pisze, że bączki to te małe cebulki na końcu

ja widzę wyraxnie ze jest w spisie składników:

-cebula (srednia posiekana)
-szczypior (bączki cebuli do posypania)

i na zdjeciu widac ze jest bączkami posypane to

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2011-03-03 o 19:03
Stary 2011-03-03, 19:04   #2590
rachell111
Zakorzenienie

Redzia - a kiedy idziesz z tym do lekarza?

aha - czy przed badaniem krwi można sie napic winka - nie wyjdzie jakoś "inaczej", nie będzie rzutowało na wyniki - bo to moje ostatnie dni bez leków - potem no alko - moze schudnę

dobra jedna lampka nie będzie wysikam ją do jutra
Stary 2011-03-03, 19:06   #2591
Polly_
grozi wypollizowaniem

widzialam na zywca ten stolik z drucianymi nogami ...no i okazało sie ze nogi sa ok,ale blat jest fazowany tak jak nie cierpie w dodatku ten stolik jest troche za mały
Stary 2011-03-03, 19:09   #2592
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
ja widzę wyraxnie ze jest w spisie składników:

-cebula (srednia posiekana)
-szczypior (bączki cebuli do posypania)

i na zdjeciu widac ze jest bączkami posypane to
nooo dobra
ale to pierwszy raz, kiedy mam z bączkami cebuli do czynienia, w sensie nazwy, nie produktu, to mieu szokło

Stary 2011-03-03, 19:11   #2593
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Ta jest!

1. Qrde ale ciemno się zrobiło za oknem no Tak ponuro...
2. Ile dziś przytyliście? Te pączki to tyle kalorii

Starczy Redziu?

Cytat:
Jak spec od usygy mówi, że w normie, no to się nie martw
Qrde, ja nie pamiętam jak to było u mnie w danym tygodniu.
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 19:18   #2594
rachell111
Zakorzenienie

nie zjadłam dizś pączka bo mi się go nei chciało - za to chciało sie faworków i brakło - trudno zjem innym razem - to gwoli relacji czwartkowych
Stary 2011-03-03, 19:23   #2595
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Redzia - a kiedy idziesz z tym do lekarza?

aha - czy przed badaniem krwi można sie napic winka
Idę w pon, akurat jestem zapisana.

Hm, wysiiiikasz

Cytat:
Redsiu, czytałaś to? z tego co pamiętam, było o ciąży, dziecku itp. bez pimkolenia
Eee, nie jestem pewna czy chce mi się to czytać

Cytat:
kurde..mialam kilka usg ale takich rewelacji mi nikt nie udzielał ...lekarz był mało kontaktowy i mówił-w porządku, ew wszystko w normie, prosze sie ubrac, dowidzenia
Ten mówi np. "z obwodu głowy 34 tydz, w normie" a ja sama wyszukuję potem problemy

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Ta jest!

1. Qrde ale ciemno się zrobiło za oknem no Tak ponuro...
2. Ile dziś przytyliście? Te pączki to tyle kalorii

Starczy Redziu?
Bardzo ładnie, trzy z plusem

To ja jeszcze zarzucę: byłam u dermatologa i podobno mam odmrożone stopy, kolana i dłonie No kto by pomyślał, takie przypadki w stolicy cywilizowanego kraju europejskiego, hoho. A wszystko mnie swędzi pewnie od natłoku hormonów, pies je lizał, dostałam jakiś śmierdzący spray a i tak się czochram. Marność nad marnościami.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 19:26   #2596
Polly_
grozi wypollizowaniem

znalazłam stolik idealny (ino za duzy na odmiane) co myslicie?

http://www.dubielvitrum.pl/img_produkty/big/265.jpg
Stary 2011-03-03, 19:30   #2597
skarbiatko
Zakorzenienie

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 19:32   #2598
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:

jego nuszki mnie sie nie widzoł, wyglądają jak kołki na wampira

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
o, skrbitko - prochy zamówione dotarły, czy jeścio nie?

Stary 2011-03-03, 19:33   #2599
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

a jakie byłyby lepsze?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 19:33   #2600
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
a moje pierwsze skojarzenie było-rachityczny blacik na czterech bejsbolach

Stary 2011-03-03, 19:34   #2601
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:

Red - jeśli jesz tak jak piszesz to nie dziwię się, powinnaś bardziej dbać o siebie i dziecko a nie martwić się kg

oby wszystko było ok

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 19:35   #2602
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

piękny

mnie sie właśnie te bejsbole widzom - śmieszny inny, niepoważny
ja bym wcisła

Red- a derma powiedziała ze to od odmrozenia ? i tyla? - bo mnie np łydy swędzą też od kilku miechów - alem nie w ciąży i mam jakieś liszaje - jak babcie kocham - przezyłam wiele zim bez takich rewelacji. Może lekarz ciążowy odpowie na to.

no nic to - liczę ze minie, drapię się jak pies, i czasem maźnę czymś

ale Spoo pisała ze przy końcówce ciązy miała szał swędzacy - moze to hormonki zatem

np psy swędzi skóa głównie od złej diety - serio mówie, pies też człowiek

Czas edycji: 2011-03-03 o 19:37
Stary 2011-03-03, 19:38   #2603
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
a jakie byłyby lepsze?
bez wybrzuszonka

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 19:49   #2604
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:

miałam Cieu pytać o to samo do mnie nic nie doszło

Stary 2011-03-03, 19:51   #2605
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
miałam Cieu pytać o to samo do mnie nic nie doszło
tyż jeścio nie

Stary 2011-03-03, 19:53   #2606
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
tyż jeścio nie
to czekomy

Stary 2011-03-03, 19:58   #2607
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Ewuś - dizęki serdeczne za przewietrzenie mej zrytej głowy

pierwsze pogrubienie - marzę

drugie - nie umiem wiadomo cza szukać na miarę
trzecie - no ba
w PR to ja kompletnie sie nie orientuję ale widać mozna sie "wdrożyć"

dzięks, cała reszta wyczerpana - no ale nie poddaję się a wręcz po jednorazowych dołkach mam więcej kopa i energi
trzeba szukać na miarę i najlepiej jeszcze żeby później się lubiło to robić byle się nie ograniczać do ogłoszeń tylko kombinować na wszystkie możliwe sposoby

Cytat:
nie zjadłam dizś pączka bo mi się go nei chciało - za to chciało sie faworków i brakło - trudno zjem innym razem - to gwoli relacji czwartkowych
faworka to też bym zjadła nawet ale ni ma mi kto zrobić
Cytat:

To ja jeszcze zarzucę: byłam u dermatologa i podobno mam odmrożone stopy, kolana i dłonie No kto by pomyślał, takie przypadki w stolicy cywilizowanego kraju europejskiego, hoho. A wszystko mnie swędzi pewnie od natłoku hormonów, pies je lizał, dostałam jakiś śmierdzący spray a i tak się czochram. Marność nad marnościami.

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 20:01   #2608
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:04   #2609
vesenka
Zakorzenienie

spadam pod prysznic i spać

Stary 2011-03-03, 20:06   #2610
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
trzeba szukać na miarę i najlepiej jeszcze żeby później się lubiło to robić byle się nie ograniczać do ogłoszeń tylko kombinować na wszystkie możliwe sposoby
otóż to, jest jednak tak że prawdopodobnie istnieje milion posad, typów prac, stanowisk, na których prace bym pewnie uwielbiała ale skąd mam o tym wiedzieć jak nie znam specyfiki - nie wiem jak się pracuje w firmie A i i raczej z nikąd sie tego nie dowiem

czy przez wszystkie mozliwe sposoby masz na mysli "wszystkie" ?

bo ja już innych poza tymi co robię nie znam - jeszcze miałąm w planie zintensyfikować - czytaj - ruszyć szturmem - osobistycznie z papiórami na firmy różniaste - ale ciągle sprawy zdrowotne mi podcinają skrzydełka no ale w końcu ruszę " na miasto" - na razie bywałąm tak po trochu i są to traumatyczne doświadczenia z cyklu - wszyscy wielce zdziwieni że ktoś tak szuka pracy i jak ja śmiałam szukać skoro oni nie ogłaszają naboru normalnie nawet po takim skopaniu leżącego dalej sie nie łąmię - powinni mnie wysłać na wojnę tak coś czuję

Czas edycji: 2011-03-03 o 20:07
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości