Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-03, 20:01   #3751
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
witajcie ja po wizycie niunia wazy +/- 4200 g ktg pokazalo pojedyncze skurcze mam sie zglosic we wt na ktg i w czw dzien przed terminem na ktg i badanie powiedzial ze nie bedziemy dlugo czekac bo jelsi mala jest faktycznie taka duzo to nie ma co czekac i jeszcze jedno mala ma dosc duzo glowe wiec tu bedzie problem wiekszy jako gin powiedzila niz waga bo trzeba ja przecisnac (główke)

ewelqa
, fiu fiu
spora Twoja niunia ale najwazniejsze że wszystko OK

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
no ja wiem że każdy jest inny no i to tylko jedno z przyrównań danej osoby. inna przyrówna to do czegoś innego a jeszcze inna stwierdzi że do niczego nie można tego przyrównać

a ja sie porodu boje i to bardzo, strach ma może i wielkie oczy ale sie boje i koniec. jak nie przezyje to sie nie przekonam.wiec juz niedługo bede mogła powiedzieć czy warto było mi sie tak bac czy nie
castia, ja również trzęsę portkami
ale nie my pierwsze, nie ostatnie-jakos damy radę
MUSIMY!!!!!!!
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:02   #3752
becherovka 3
Raczkowanie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
U nas na szczęście majtki jednorazowe można mieć, ale pamiętam, że przy pierwszym porodzie to położne dawały ligninę,
To moje drugie dziecko, ale przerwa prawie 13 lat robi swoje, poza tym miałam wywoływany poród, więc caly czas sie zastanawiam jak to będzie tzn sam początek, bóle itp
Z córka byłam młoda i może byłam mniej swiadoma całej sytucji
ja kupiłam siateczkowe ale wielorazowe - bo te jednorazowe ponoć się targają zanim je człowiek założyć zdąży - a tak to sobie wyprać można
w ogóle nie wiem czy byłaś ale na Miodowej 9 jest świetny sklep - malutki ale rewelacyjnie wyposażony we wszystko dla mamy i dla dziecka - tam te majtki kupiłam - o ile dobrze pamiętam to za paczkę gdzie są 2 pary majtek to 4 zł czy coś koło tego
Stary 2011-03-03, 20:04   #3753
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

ewelqa
, fiu fiu
spora Twoja niunia ale najwazniejsze że wszystko OK
castia, ja również trzęsę portkami
ale nie my pierwsze, nie ostatnie-jakos damy radę
MUSIMY!!!!!!!
musimy, musimy teraz to już nie ma wyjścia

ewelqa no no córunia kawał kobietki fajnie ze wszystko dobrze
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:04   #3754
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
dzieks za odpowiedzi w sprawie pampersów, bo ja dziś stanęłam przed polka w superharmie no i miałam zagwozdkę. a jaki zabieracie krem dla dzidzi do szpitala? sudocrem wystarczy, czy coś dokupić natłuszczającego bardziej?
Ja do szpitala biorę NIVEA. U mnie, na zajęciach SR położna mówiła, żeby na początku nie używać Sudocremu. Zalecała zwykłe kremy do pupki Nivea czy Hipp, a na odparzenia Linomag lub Alantan.

Cytat:
ja kupiłam Białego Jelenia: mydło, żel do mycia, żel do higieny intymnej, połozna powiedziala, że to będzie najlepsze no i kuzynka niedawno rodziła to przetestowała i powiedziała, żeby kupić. Sprawy groszowe bo po 2 zł.
Też słyszałam, żeby kupić Biały Jeleń. Ale nigdy nie używałam i jakoś tak mam obawy, czy mi podpasuje. A dlaczego właściwie jest on tak polecany?
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:05   #3755
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

heh czas się kłaść , za godzinkę Tz wraca wiec pewnie się przebudzę by mu miejsca troche dac do spania. spokojnych nocek no i AGUS oddawaj ten autobus my tez chcemy wsiadać
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:06   #3756
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
no ja wiem że każdy jest inny no i to tylko jedno z przyrównań danej osoby. inna przyrówna to do czegoś innego a jeszcze inna stwierdzi że do niczego nie można tego przyrównać

a ja sie porodu boje i to bardzo, strach ma może i wielkie oczy ale sie boje i koniec. jak nie przezyje to sie nie przekonam.wiec juz niedługo bede mogła powiedzieć czy warto było mi sie tak bac czy nie
bedzie dobrze, zobaczysz
Stary 2011-03-03, 20:09   #3757
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:
Szaramyszka, ty mnie nie załamuj z tym przepełnieniem porodówek w Wawie w końcu będzie tak, ze mnie będą odsyłać i urodzę w taksówce. albo wrócę do domu i urodzę w wannie, a koty mi będą wymieniać ręczniki Ja mam dziś dzień bujnej wyobraźni, wiec jak zacznę snuć scenariusze w głowie, to będzie wesoło
Przy mnie odesłali jakąs dziewczynę do Nowego Dworu. Dzielnie trzymam nogi razem i czekam na miejsce w Wawie, bo nie wyobrażam sobie jechania taki kawał. Póki co skurcze, a właściwie to napinanie macicy atakuje delikatnie, więc nie nastawiam się na jakiś nagły rozwój wypadków. Kocur też mi za bardzo nie pomoże, bo 3/4 dnia przesypia w wózku Małej (skubaniec, spodobała mu sie ta miejscówka strasznie).

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
hehe liczę na to, że max 3 dni
nawet mam już kupione mini kosmetyki z rossmana, żeby nie brac wielkich opakowań z domu i mam przewidziane je na 3-4 dni i nie mam zamiaru dokupic. Na samą myśl o szpitalu
Hehe, ja też mam te rossmanowe mini opakowanka, więc nie widzę opcji siedzenia w szpitalu dłużej .

Kurcze, dobijają mnie już te telefony i tabuny sąsiadek...wydajace jęk zawodu na wieść, że jeszcze nie urodziłam. Miło, że się tak wszyscy interesują, ale te komentarze mnie czasami dobijają. Gdyby to zależało ode mnie to juz pewnie bym tuliła Maleńką, ale teraz "wychodzeniem" rządzi Ola i co ja tu bidna mogę.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 20:11   #3758
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
musimy, musimy teraz to już nie ma wyjścia

ewelqa no no córunia kawał kobietki fajnie ze wszystko dobrze
taaaaa
wyjście jest i czeka na nasze dzieci, a one leca sobie z nami w kulki....
Stary 2011-03-03, 20:11   #3759
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Też słyszałam, żeby kupić Biały Jeleń. Ale nigdy nie używałam i jakoś tak mam obawy, czy mi podpasuje. A dlaczego właściwie jest on tak polecany?
Ja używam Bialego Jelenia w płynie od dawna do higieny intymniej i nie mam żadnych problemów z zapaleniami itp. Jest tani i powoduje żadnych podraznien,nie ma tyle chemii co inne, moja córcia też go używa do mycia, ostatnio nawet myje nim głowę
Po porodzie miałam ten w kostce, mydło i przyspiesza on gojenie naciętego krocza.

Becherovka ja własnie byłam u nich w sklepie, ale musze sie\wybrać jeszcze raz na wieksze zakupy i zakupiłam te majtki nie siatkowe niestety
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:13   #3760
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez becherovka 3 Pokaż wiadomość
laseczka - u mnie w przychodni (a jest to typowo ginekologiczna) paciorkowiec kosztuje 28 zł, robi sie go po skonczonym 34 tc i pobiera tak samo jak inne badania polozna
acha, tylko czeka sie okolo 10 dni na wynik
dzięki

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
A teraz się chwale jakiego mam grzecznego synka, który posłuchał się mamusi i się przekręcił główką w dół i do tego pięknie sobie rośnie i w 35tc1d waży 3 kg mój mały pączuś

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
No mnie powiedział, że robi się w trwającym 37 tyg.

a ja już się kładę . nic mi się nie chce ...
miłej nocy

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:14   #3761
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Przy mnie odesłali jakąs dziewczynę do Nowego Dworu. Dzielnie trzymam nogi razem i czekam na miejsce w Wawie, bo nie wyobrażam sobie jechania taki kawał. Póki co skurcze, a właściwie to napinanie macicy atakuje delikatnie, więc nie nastawiam się na jakiś nagły rozwój wypadków. Kocur też mi za bardzo nie pomoże, bo 3/4 dnia przesypia w wózku Małej (skubaniec, spodobała mu sie ta miejscówka strasznie).

Hehe, ja też mam te rossmanowe mini opakowanka, więc nie widzę opcji siedzenia w szpitalu dłużej .

Kurcze, dobijają mnie już te telefony i tabuny sąsiadek...wydajace jęk zawodu na wieść, że jeszcze nie urodziłam. Miło, że się tak wszyscy interesują, ale te komentarze mnie czasami dobijają. Gdyby to zależało ode mnie to juz pewnie bym tuliła Maleńką, ale teraz "wychodzeniem" rządzi Ola i co ja tu bidna mogę.
nie no jakieś jaja z tymi przepełnieniami:/
ja specjalnie chce do wawy do szpitala mojego gina, a mam 50 km, więc mam nadzieje, że nie będzie akurat przepełnienia....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 20:16   #3762
becherovka 3
Raczkowanie

Nuna - ja tam ostatnio zostawiłam ponad 800 zł ale zaopatrzyłam się we wszystko od kaftaników, prześcieradełek, materaca, pieluch po podkłady, butelki, smoczki... no wszystko chyba co potrzeba łącznie ze sterylizatorem.
I niemal na wszystkim po kilka zł taniej w porównaniu do innych sklepów.
Stary 2011-03-03, 20:32   #3763
Ewelqa1985
Zadomowienie

laseczka blackrose nuna dzieki za kciuki

dziewczyny dzieki za gratki sama jestem ciekawa jej wagi bo gin mowi ze moj brzuch nie wyglada na tak duze dziecko mam nadzieje ze jak nie urodze to wezmie mnie juz od razu w terminie do szpitala

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:35   #3764
Harrods
Zadomowienie

Dziewczyny, mam dwa pytania:

1) Ile bierzecie do szpitala pieluszek dla maleństwa?

2) Ile kupujecie paczek podkładów ginekologicznych?
Stary 2011-03-03, 20:40   #3765
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Ciśnienie niskie ale ok. My właśnie dziś kupiliśmy pampersy premium care 1, 78 szt za 49 zł, bo niestety nie było nigdzie promocji...
promocja na pieluszki pampers premium care jest właśnie w selgrosie. kosztują 41 zł za 78 sztuk. są wszystkie rozmiary.

Cytat:

1) spakowałam całą paczkę - chociaż to gigantyczna ilość

2) 2 paczki tych ogromnych podpasek bo o to chodzi chyba
Stary 2011-03-03, 20:42   #3766
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
1) spakowałam całą paczkę - chociaż to gigantyczna ilość

2) 2 paczki tych ogromnych podpasek bo o to chodzi chyba
Jak dużą całą paczkę? Bo są różne ilości.
Stary 2011-03-03, 20:46   #3767
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Jak dużą całą paczkę? Bo są różne ilości.

78 sztuk bo miałam miejsce w torbie dla dziecka. a stwierdziłam że jak już otworzę teraz tą paczkę i część przepakuję gdzieś indziej to potem po całym domu będą porozwalane papmersy, a tak będą nadal w paczce.
Stary 2011-03-03, 20:46   #3768
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
a dziewczyny do porodu jaką bieżecie koszulę?? ona sie potem będzie nadawała do czegoś, czy mam poszukac jakiejś takiej która na szmate pójdzie odrazu ????
bo tak zaczęłam o tym własnie mysleć.....
myślę, że takiej koszuli nic się takiego nie stanie
ja będę w szpitalnej,
ale z tego co się orientuję to najlepiej żeby była bardzo krótka, niektóre szpitale piszą, że może to być dłuższy Tshirt

Ewelqa1985
super że wszystko ok
a z małej duża panna
ja jutro się dowiem ile moja waży

Cytat:

1)
ja nie biorę ale ponoć takie maluteńkie dziecko powinno zużyć 8 pieluszek na dzień
więc gdybym musiała brać pieluchy to z 30/40 szt

2) mam 2 i pół paczki

Cytat:
a jaki zabieracie krem dla dzidzi do szpitala? sudocrem wystarczy, czy coś dokupić natłuszczającego bardziej?
myślę, że Sudokrem wystarczy na te 3 pierwsze dni
u mnie w szpitalu jest dostępny tylko on

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-03-03 o 20:51
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:50   #3769
Szara Myszka
Raczkowanie

Cytat:

Pieluszek biorę jedno opakowanie Pampers NewBorn.
Podkładów też zapakowałam 1 paczkę (10szt).
Jak będę widziała, że się kończą to poproszę Męża żeby dowiózł, bo w domu mam jeszcze po jednym opakowaniu pieluszek i tych podkładów.

Zapraszam na mojego bloga:
www.szafadorci.blogspot.com
Szara Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 20:55   #3770
Ewelqa1985
Zadomowienie

harrods ja biore 1 paczke pampersow ok.25 sztuk i 2 paczki tych mega podpasek

iza cieawke ile twoja krolewna wazy ??

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-03-03 o 21:09
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:57   #3771
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
witajcie ja po wizycie niunia wazy +/- 4200 g ktg pokazalo pojedyncze skurcze mam sie zglosic we wt na ktg i w czw dzien przed terminem na ktg i badanie powiedzial ze nie bedziemy dlugo czekac bo jelsi mala jest faktycznie taka duzo to nie ma co czekac i jeszcze jedno mala ma dosc duzo glowe wiec tu bedzie problem wiekszy jako gin powiedzila niz waga bo trzeba ja przecisnac (główke)
To duzy maluszek, ja mysle ze moja przy porodzie tak 3200-3500 gora;p

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
megi, iweczka obyście miały rację Już troszkę jestem zmęczona,a czuję,że tak łatwo nie pójdzie

Co do pączków-na razie wtrąbiłam 2,ale jeszcze tyle samo na mnie czeka
Ja zjadlam kolo 3-4 nie jestem pewna bo na poczatku jadlam po polowie zeby probowac rozne smaki;p i teraz czekam na TZ to zjadlam 1 i zostawilam mu 3;p.

Dodzwonilam sie do konsulatu(drugi raz) i zapytalam ile kosztuje wyrobienie paszportu jelsi zostal skradziony. 93 funty czyli prawie ze polowe jesli bylby zniszczony. Dlatego jutro albo pojutrze ide zglosic kradziez na policje, bo nie stac mnie na placenie 164funtow za glupi paszport....

Pojechalam z sis do IKEI bo chciala kupic krzesla a samochodu nie ma i mnie cholerka brzuch zaczal bolec i sie napinac baaardzo... masakra

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 20:58   #3772
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
1)
ja nie biorę ale ponoć takie maluteńkie dziecko powinno zużyć 8 pieluszek na dzień
więc gdybym musiała brać pieluchy to z 30/40 szt

2) mam 2 i pół paczki
To myślę, że spakuję 30 pieluszek (jak będzie trzeba, to mąż dowiezie). A co do podkładów, to myślę, że więcej. W miedzy czasie rozmawiałam o tym z przyjaciółką, która niedawno rodziła, i powiedziała, że ona zużyła 5 paczek. Także myślę, że też tyle kupię, ale może wezmę 3, a jak zabraknie, to też mąż przytaszczy.
Stary 2011-03-03, 21:03   #3773
megi2015
Zadomowienie

koleżanka też teraz rodziła i zużyła 2 paczki - to raczej kwestia indywidualna, a takie podkłady w każdej aptece można kupić więc jak coś to mąż dokupi.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

A ja właśnie chcę się wybrać do koleżanki i jej miesięcznej córeczki. i wiecie co wymysliłam że nie będę jej nic kupować tylko sprawię kartę upominkową ze smyka albo z H&M i sama coś kupi dla małej co jej się podoba.
Podoba wam się taki pomysł jako przyszłym mamusią ??
Stary 2011-03-03, 21:13   #3774
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

cześć Dziewczyny,

Mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie
Wczoraj Sebastian skończył 2 tygodnie

Wczoraj też wyszliśmy ze szpitala, bo okazało się, że Małego wypisali po porodzie z żółtaczką . Siedzieliśmy tam 6 dni, miałam już dość...

W szpitalu położne odradzały używanie Sudocremu. Polecały maść Tormentiol, która kosztuje 6 złotych, i naprawdę działa super na odparzoną pupę. Ja również polecam Najlepiej jest pupę natłuszczać (najlepiej Linomagiem) i często zmieniać pieluszkę, czasem wietrzyć, dać maleństwu pofikać nóżkami, wtedy nie dojdzie do odparzenia.

Co do podkładów, to ja zużyłam tylko jedną paczkę, a potem przeszłam na podpaski.

Mały je średnio co 3 godzinki, więc daje trochę odpocząć rodzicom

Po tych dwóch tygodniach, mogę powiedzieć Wam, że nie wyobrażam już sobie życia bez Małego. Jest taki kochany

pozdrawiam wszystkie mamusie

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2011-03-03 o 21:20
hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 21:14   #3775
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
bedzie dobrze, zobaczysz
chciałabym mieć twoją wiarę

Cytat:
taaaaa
wyjście jest i czeka na nasze dzieci, a one leca sobie z nami w kulki....
haha no w rzeczy samej

co do pieluszek to ja naszykowałam paczke pampków tych 43 szt, i 2 paczki pieluszek dla mnie tych duzych

jakby co to bedzie dostawa towaru w kazdej chwili

megi ja byłabym zadowolona bardzo

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-03-03 o 21:17
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 21:15   #3776
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny,

Mam nadzieję, że jeszcze mnie pamiętacie
Wczoraj Sebastian skończył 2 tygodnie

Wczoraj też wyszliśmy ze szpitala, bo okazało się, że Małego wypisali po porodzie z żółtaczką . Siedzieliśmy tam 6 dni, miałam już dość...

Mały je średnio co 3 godzinki, więc daje trochę odpocząć rodzicom

Po tych dwóch tygodniach, mogę powiedzieć Wam, że nie wyobrażam już sobie życia bez Małego. Jest taki kochany

pozdrawiam wszystkie mamusie
super że piszesz jasne że pamiętamy i ściskamy was mocno
Stary 2011-03-03, 21:23   #3777
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
koleżanka też teraz rodziła i zużyła 2 paczki - to raczej kwestia indywidualna, a takie podkłady w każdej aptece można kupić więc jak coś to mąż dokupi.

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

A ja właśnie chcę się wybrać do koleżanki i jej miesięcznej córeczki. i wiecie co wymysliłam że nie będę jej nic kupować tylko sprawię kartę upominkową ze smyka albo z H&M i sama coś kupi dla małej co jej się podoba.
Podoba wam się taki pomysł jako przyszłym mamusią ??
Mnie się bardzo podoba ten pomysł, bo generalnie wszyscy, którzy nas odwiedzają, przynoszą ciuszki, a ja mam ich już pełną szafę. więc na pewno ucieszyłabym się z takiej karty, dzięki której mogłabym kupić to, co chcę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 21:24   #3778
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
W szpitalu położne odradzały używanie Sudocremu. Polecały maść Tormentiol, która kosztuje 6 złotych, i naprawdę działa super na odparzoną pupę. Ja również polecam Najlepiej jest pupę natłuszczać (najlepiej Linomagiem) i często zmieniać pieluszkę, czasem wietrzyć, dać maleństwu pofikać nóżkami, wtedy nie dojdzie do odparzenia.
Nie zawsze. Mojej Kaśce nie pomógł, a miała takie odparzenia, że aż w pachwinach skóra schodziła, bo nic nie pomagało. Dopiero Sudocrem.
Zresztą tak samo było u siostrzeńca, on miał na pupie.
Poza tym Tormentiol nie zawsze się dopiera, zostają brązowe plamy.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 21:27   #3779
megi2015
Zadomowienie

Cytat:
Mnie się bardzo podoba ten pomysł, bo generalnie wszyscy, którzy nas odwiedzają, przynoszą ciuszki, a ja mam ich już pełną szafę. więc na pewno ucieszyłabym się z takiej karty, dzięki której mogłabym kupić to, co chcę
no ja też byłabym zadowolona z takiej karty jakby mi ktoś sprawił taki prezent, tym bardziej że karty te są ważne od 12 do 24 miesięcy
Stary 2011-03-03, 21:27   #3780
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Nie zawsze. Mojej Kaśce nie pomógł, a miała takie odparzenia, że aż w pachwinach skóra schodziła, bo nic nie pomagało. Dopiero Sudocrem.
Zresztą tak samo było u siostrzeńca, on miał na pupie.
Poza tym Tormentiol nie zawsze się dopiera, zostają brązowe plamy.
Właśnie dlatego, że Sudocrem jest bardzo silnym kremem, i musiało dojśc już do niezłego odparzenia. Ja staram się do tego nie dopuścić. A Tormentiol jest super. Widocznie nakładałaś go za dużo, bo to też ma znaczenie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości