Scent Bar XXIV - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-03, 21:55   #2641
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar XXIV

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Opowiedz o tym tu i teraz

Ale Ty jeździsz po świecie to inny standard opieki
Jednak mówiąc poważnie mam kiepskie wspomnienia z pobytu w szpitalu na oddziale kardiologicznym jakieś eee 15 lat temu kiedy zemdlałam w kościole i wzięli mnie na przesłuchanie, znaczy przebadanie. Tydzień leżenia na cholernie skrzypiącym, wysokim a jednocześnie zapadniętym na środku łóżku, na sali było 6 albo 8 bab z czego pięć/siedem staruszek i ja, stękały jedna przez drugą, okno oczywiście zamknięte bo zimno, zapachy walerianowo-starczowyziewne, każda se lampkę paliła bo wiadomo po ciemku nie wstanie do wc, żarcie jak w opisie, łazienek nie pamiętam. Ha, może wyparłam je ze świadomości? W każdym razie chyba na ginekologii nie będzie ośmiu staruszek
nic nie powiem choćbyś mnie kołem łamała - bo kłamać nie umiem - no chłopom umiem ale to chyba z tym się rodzimy so nie?

dodam tylko ze ułatwiłaś mi zadanie - otóż pogrubienie

a to wiele zmienia - na lepsze

poza tym nie ma żadnego szpitala teraz z Tobą wewnatrz - nie ma - DO YOU UNDERSTAND THAT ??????????????

na zarcie szpitalne nawet nei spojrzałam - spokojnie mozna jeśc swoje - szpital sie cieszy

raz jak byłam daleko i nie miał mi kto przywozić to prosiłam siostry coby mi kupiły "na zewnątrz" jakieś gorące kubi zupki inne bajery

raz przebrałam sie uciekłam na zewnątrz na miasto zrobiłam zakupy i wróciąłm na salę jak gdyby nigdy nic

staruszki mnie nie wydały bo robiłąm im kawę a te w srednim wieku - kupiłam im fajki - tak to był szpital ze w sklepiku przyszpitalnym prawie nie było nic - dlatego nie byłam na to przygotowana i był czynny do 15stej

to takie ewenementa - w Wawie tak nie ma na pewno więc to są niewiarygodne anegdotki dla znajomych

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2011-03-03 o 22:01
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 21:58   #2642
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Biedna
A u lekarza ok?

Zależy jak na to spojrzeć... Wszystko mi się o miesiąc przesuni, bo dostałam tylko 2 z 3 skierowań... :/

I fogle dojrzałam lamparta

Flo
To przez dom na kółkach?

Rachell, ale o so chozi?
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 22:03   #2643
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
bossssssssszzze - kurdeu na to chyba najcienszej odpowiedzieć

chyba na pewno najcienszej - nie poradzam - cholipa
nikt nie poradzi
najgorsze jest to, że te myśli powracają co jakiś czas od baaardzo dawna, kilku lat

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Ju - nie pamiętam poprzedniego Ale spojrzałam na ten i tak jakoś odruchowo się uśmiechnęłam

Dobranoc

Kurde ostatnio chodzę spać " w ciapki". Jak jednego dnia położę się po 21.00 to drugiego w okolicach 23.00 (jak dziś). I tak na zmianę'

Ale muszę przyznać jedno. Od kiedy chodzę spać między 21.00 a 22.00 mam na drugi dzień lepszy humor

Też mi odkrycie roku....

Dobranoc
ja w ciapki wstaję ,
a spać chadzam zazwyczaj 2-3 z drobnymi wyjątkami

Cytat:
Na widok teściowej przybiorę warzywną minę i przemknę pod drzwi oddziału psychiatrycznego.

Cytat:
Ale Ty jeździsz po świecie to inny standard opieki
Jednak mówiąc poważnie mam kiepskie wspomnienia z pobytu w szpitalu na oddziale kardiologicznym jakieś eee 15 lat temu kiedy zemdlałam w kościole i wzięli mnie na przesłuchanie, znaczy przebadanie. Tydzień leżenia na cholernie skrzypiącym, wysokim a jednocześnie zapadniętym na środku łóżku, na sali było 6 albo 8 bab z czego pięć/siedem staruszek i ja, stękały jedna przez drugą, okno oczywiście zamknięte bo zimno, zapachy walerianowo-starczowyziewne, każda se lampkę paliła bo wiadomo po ciemku nie wstanie do wc, żarcie jak w opisie, łazienek nie pamiętam. Ha, może wyparłam je ze świadomości? W każdym razie chyba na ginekologii nie będzie ośmiu staruszek
P. miał identycznie jak leżał 2 lata temu, ale sala była męska i dwóch staruszków oddawało gazy głośno i regularnie, jeden strasznie mlaskał przez sen i jeszcze jakieś sztuki ze sztuczną szczęką wyczyniał

Cytat:
Flo, ale dlaczemu
bo tak jak się głębiej zastanowić to jest beznadziejnie i nic się nie zmienia, to nie życie, to wegetacja

już kiedyś chciałam odejść, czemu ja wtedy tego nie zrobiłam, zmarnowałam kolejne pięć lat

i wtedy miałam lepsze perspektywy, a teraz

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 22:10   #2644
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
bomba

naprawdę bardzo się cieszę
Kochana

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Ju - nie pamiętam poprzedniego Ale spojrzałam na ten i tak jakoś odruchowo się uśmiechnęłam
To bardzo miłe

Cytat:

Gratuluję Czyli coś jak u mnie, było i zniknęło.
No! i pan doktor powiedział, że jedną pigułkę mam brać do 6go tyg. ciąży- jakby ciąża była dla niego oczywista

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość

Zależy jak na to spojrzeć... Wszystko mi się o miesiąc przesuni, bo dostałam tylko 2 z 3 skierowań... :/

Szkoda, że nie 3- ale dobre i to

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 22:11   #2645
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Flo
To przez dom na kółkach?

Rachell, ale o so chozi?
no o to ze kurde bele - kapa ze laska się musi tułać po nocach pociągami do lekarzy - no, nie letko, przekickane mamy

nie mógłby być na miejscu jaki ?

Cytat:
najgorsze jest to, że te myśli powracają co jakiś czas od baaardzo dawna, kilku lat

już kiedyś chciałam odejść, czemu ja wtedy tego nie zrobiłam, zmarnowałam kolejne pięć lat

punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

ja jak zwykle nie mam podstaw do porad - ale

z obserwacji i szczerych rozmów z przyjaciółkami - wychodzi ze takie stany przemykają każdej z nich, tak juz jesteśmy skonstruowani ze zazwyczaj czegoś brakuje - z tym chopem tego, z tamtym tamtego
i tak w sumie nie wiadomo co by było w tych rzekomo "lepszych perspektywach", nie jesteśmy w stanie przewidzieć z góry jak tak na prawdę ułozy nam sie z tym co nam sie zdaje że lepiej się ułoży

ale to wszystko marność - cytując Red
Stary 2011-03-03, 22:20   #2646
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
nikt nie poradzi

Mój mąż świetny jest, a i tak Mu zaproponowałam wielkim głosem rozwód już ze 3 razy

Natomiast żałuję, że się wcześniej nie rozwiodłam z byłym- jak już długo po rozwodzie rozmawialiśmy "Jak mogłam się za ciebie wyjść za mąż???" "To jeszcze nic- jak ja się mogłem z Tobą ożenić!"

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
bo tak jak się głębiej zastanowić to jest beznadziejnie i nic się nie zmienia, to nie życie, to wegetacja

No, to pozostaje Ci modliszkowata konsumpcja - co zachodzi, tylko P. musi wypięknieć, co, jak słyszałam, Mu się zdarza

Stary 2011-03-03, 22:24   #2647
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
dodam tylko ze ułatwiłaś mi zadanie - otóż pogrubienie
O matko, nie jestem w stanie sobie wyobrazić czym grożą staruszki pod prysznicem? Moje mam wrażenie w ogóle się nie myły, byłam jedyną osobą w tym lodowatym przybytku wodnych rozkoszy.

Cytat:
nikt nie poradzi

P. miał identycznie jak leżał 2 lata temu, ale sala była męska i dwóch staruszków oddawało gazy głośno i regularnie, jeden strasznie mlaskał przez sen i jeszcze jakieś sztuki ze sztuczną szczęką wyczyniał

Ad. 1 jeśli Cię to pocieszy to też miewam takie myśli, to chyba normalne...

Ad. 2 to jest dla mnie wielka zagadka co oni robią ze szczękami, że tak ciągle cmokają i mlaszczą? Ale w przeciągu 15 lat dorobiłam się zatyczek do uszu

Ad. 3 popieram Rachell. Ale ale wolę nic nie radzić w takich sytuacjach

Cytat:
Chciałabym też dodać "ino chyżo" ale nie znajduję kontekstu

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 22:31   #2648
Polly_
grozi wypollizowaniem

Flo..a czemu ty sie chcesz rozwiedywac? zn czy poód jakis wazny jest czy tak przez ogolny roz****....ja tam nie wiem..ale jakbym miala 8 stopni w kuchni to bym chłopa zabic chciala nie mowiac juz o rozwodzie

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

flo-doczytałam...a czy cos robisz zeby sie odwegetowac?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 22:34   #2649
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda, ale miesiąc szybko zleci

Cytat:
Flo
To przez dom na kółkach?
właśnie od tej pociesznej wymiany zdań się zaczęło, bo znowu dotarło do mnie jak mój ukochany P. w wieku 36 lat myśli o życiu, swoim, bo nawet nie naszym

Cytat:

No! i pan doktor powiedział, że jedną pigułkę mam brać do 6go tyg. ciąży- jakby ciąża była dla niego oczywista

podejrzewam, że z podniecenia, aż przebierasz nogami

Cytat:

punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

ja jak zwykle nie mam podstaw do porad - ale

z obserwacji i szczerych rozmów z przyjaciółkami - wychodzi ze takie stany przemykają każdej z nich, tak juz jesteśmy skonstruowani ze zazwyczaj czegoś brakuje - z tym chopem tego, z tamtym tamtego
i tak w sumie nie wiadomo co by było w tych rzekomo "lepszych perspektywach", nie jesteśmy w stanie przewidzieć z góry jak tak na prawdę ułozy nam sie z tym co nam sie zdaje że lepiej się ułoży

święte słowa i się zgadzam

ale, pragnienia i marzenia to siła napędowa rozwoju,
gdybyśmy nie mieli marzeń, chęci poprawy swojego bytu, to do dziś mieszkalibyśmy w jaskiniach. I mnie o to chodzi, ta stagnacja i bierność mnie wykańcza, może sama bez przytłoczenia przez P. miałabym w sobie więcej "życia" i bym się nie zadręczała wizją własnej przyszłości

28.05.2010
Stary 2011-03-03, 22:41   #2650
Pin up girl
Zakorzenienie

Ju masz rację, niemniej chciałam załatwić to już w marcu, no ale dupa...

Rachell, niestety, Poznań nie ma dla mnie oferty w tym zakresie

Flo, ja się zgadzam z Rachell. Na związkach i małżeństwach i sprawach okołopodobnych znam się jak świnia na gwiazdach, ale w jaki sposób P. Cię przytłacza?
Stary 2011-03-03, 22:45   #2651
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

gdybyśmy nie mieli marzeń, chęci poprawy swojego bytu, to do dziś mieszkalibyśmy w jaskiniach
. I mnie o to chodzi, ta stagnacja i bierność mnie wykańcza, może sama bez przytłoczenia przez P. miałabym w sobie więcej "życia" i bym się nie zadręczała wizją własnej przyszłości
podpisuję sie - i rozumiem mimo wszystko bardzo dobrze - jednak czy aby na pewno P. jest jakimś istotnym przytłoczeniem, jakąś belką na drodze której Ty, ani Maja i Red nei byłybyście w stanie razem z harcerzami przenieść - Red ja prognozuje Ciem jako matkę roku - chciałabym taką matkę z takim podejściem do życia - no moze poza odchudzaniem ale córka i tak się zbuntuje

no a wracając do powagi tematu - skoro tak mówisz to pewnie masz na myśli opcje awykonalne przy P. - cokolwiek to jest - ale czy nie można tego jakoś zrealizować, siebie, marzeń mimo P. ?

pytam bo wiesz ja moze kiedyś powiem TAK, komuś, ale cały czas naiwnie lub nie, święcie jestem przekonana że zrobię co chcę jak chcę i żadem P. ani W. ani inny chop mnie w tym nie zblokuje, a ze moze występować jako przeszkadzajka, nie ułatwiać rozwoju to jasna sprawa - mało który chłop ściąga niebo do kobiecych stóp lub pomaga w rozwoju , no mało który - choc znam

zatem nei zdziwię sie ajk facet nie będzie widział świata moimi oczyma, nie zdziwię się ze mi nie "pomoże, nie ułatwi " rozwoju - ale mimo to zrobię po swojemu - czasem ludzie sie koncentrują na swojej wizji życia w sensie on se dłubie w garażu a ona lata na delegacje ale to nei zawsze jest źle - so nie ?

za bardzo rozwinęłam temat

widze to

dobra rozumiem - ma być partnerstwo - a on nie partneruje ino ma stagnacyjną wizję - rozczarowywuje - niewiadomo po czemu tak robi - mieliscie isc do rpzodu jako team a tu dupa tak?

ehhh - zeliwnym rondlem, żeliwnym rondlem

Czas edycji: 2011-03-03 o 22:49

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 22:53   #2652
Florens
Zakorzenienie

Cytat:

Mój mąż świetny jest, a i tak Mu zaproponowałam wielkim głosem rozwód już ze 3 razy

Cytat:
No, to pozostaje Ci modliszkowata konsumpcja - co zachodzi, tylko P. musi wypięknieć, co, jak słyszałam, Mu się zdarza
właśnie, właśnie, ja go b. kocham i to jest problem

Cytat:
O matko, nie jestem w stanie sobie wyobrazić czym grożą staruszki pod prysznicem? Moje mam wrażenie w ogóle się nie myły, byłam jedyną osobą w tym lodowatym przybytku wodnych rozkoszy.

Ad. 2 to jest dla mnie wielka zagadka co oni robią ze szczękami, że tak ciągle cmokają i mlaszczą? Ale w przeciągu 15 lat dorobiłam się zatyczek do uszu

Cytat:
Ad. 1 jeśli Cię to pocieszy to też miewam takie myśli, to chyba normalne...

Ad. 3 popieram Rachell. Ale ale wolę nic nie radzić w takich sytuacjach
no normalne, spotykam się z tym na codzień u koleżanek, siostry i innych, ale jakoś mnie to nie pociesza

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Flo..a czemu ty sie chcesz rozwiedywac? zn czy poód jakis wazny jest czy tak przez ogolny roz****....ja tam nie wiem..ale jakbym miala 8 stopni w kuchni to bym chłopa zabic chciala nie mowiac juz o rozwodzie

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

flo-doczytałam...a czy cos robisz zeby sie odwegetowac?
a co mogę zrobić, dom w sumie li i wyłącznie na mojej głowie, bo P. pracuje od bladego świtu do nocy, jasne ja też mogę iść do pracy i pewnie kiedyś pójdę, bo na obecnym etapie naszego remontu itp. jest to niemożliwe. Temperatura, stado, ekipy remontowe to wymaga obecności w domu, więc z pracy lipa póki co.
A zresztą praca nic nie zmieni w tym, co chciałabym, aby się zmieniło, wiem, bo już to przechodziłam.

co jeszcze odwegetowuje oprócz pracy

28.05.2010
Stary 2011-03-03, 22:57   #2653
Polly_
grozi wypollizowaniem

z tą pracą to tez tak róznie , ja sie czuje letko zawegetowana przez robotę i fogle jakos trace rozped zyciowy...niedugo zapomne jak sie rozmawia ...dobr a,ale miało nie o mnie byc

sama nie wiem co odwegetowuje-wg mnie to cos od wewnątrz człowieka co trzeba pobudzic, co daje kopa do dzialania i zycia....dobra ide spac bo chyab gupio gadam
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 23:06   #2654
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

to zależy co byś ściała ?

bo jeśli nie o pracę idzie, to ? finalizacja remontu - tzn jej brak - daje Ci w kość od dawna - pamiętam jak po odwiedzinach znajomych czułas wściekłość i ból ze wy w miejscu - normalne, zupełnei normalne odczucie - ale może masz tak radykalny od surowego stanu remont, którego nie da się zrobić w rok i juz? moze to zło konieczne - zeby był bal?

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
z tą pracą to tez tak róznie , ja sie czuje letko zawegetowana przez robotę i fogle jakos trace rozped zyciowy...niedugo zapomne jak sie rozmawia ...dobr a,ale miało nie o mnie byc

sama nie wiem co odwegetowuje-wg mnie to cos od wewnątrz człowieka co trzeba pobudzic, co daje kopa do dzialania i zycia....dobra ide spac bo chyab gupio gadam
o to to
moze cel, pęd za czymś - gonienie króliczka ?

ja kcem takom roboteęęęęęęęęę dzie nei cza rozmawić - dzie mi wszyscy dadzo święty spokój

ja lubie rozmawiac tylko dlatego ze lubię - w pracy

Czas edycji: 2011-03-03 o 23:02
Stary 2011-03-03, 23:06   #2655
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Flo, ja się zgadzam z Rachell. Na związkach i małżeństwach i sprawach okołopodobnych znam się jak świnia na gwiazdach, ale w jaki sposób P. Cię przytłacza?
swoim podejściem do życia, przyszłości

Cytat:
podpisuję sie - i rozumiem mimo wszystko bardzo dobrze - jednak czy aby na pewno P. jest jakimś istotnym przytłoczeniem, jakąś belką na drodze której Ty, ani Maja i Red nei byłybyście w stanie razem z harcerzami przenieść - Red ja prognozuje Ciem jako matkę roku - chciałabym taką matkę z takim podejściem do życia - no moze poza odchudzaniem ale córka i tak się zbuntuje

no a wracając do powagi tematu - skoro tak mówisz to pewnie masz na myśli opcje awykonalne przy P. - cokolwiek to jest - ale czy nie można tego jakoś zrealizować, siebie, marzeń mimo P. ?

pytam bo wiesz ja moze kiedyś powiem TAK, komuś, ale cały czas naiwnie lub nie, święcie jestem przekonana że zrobię co chcę jak chcę i żadem P. ani W. ani inny chop mnie w tym nie zblokuje, a ze moze występować jako przeszkadzajka, nie ułatwiać rozwoju to jasna sprawa - mało który chłop ściąga niebo do kobiecych stóp lub pomaga w rozwoju , no mało który - choc znam

zatem nei zdziwię sie ajk facet nie będzie widział świata moimi oczyma, nie zdziwię się ze mi nie "pomoże, nie ułatwi " rozwoju - ale mimo to zrobię po swojemu - czasem ludzie sie koncentrują na swojej wizji życia w sensie on se dłubie w garażu a ona lata na delegacje ale to nei zawsze jest źle - so nie ?

za bardzo rozwinęłam temat

widze to

dobra rozumiem - ma być partnerstwo - a on nie partneruje ino ma stagnacyjną wizję - rozczarowywuje - niewiadomo po czemu tak robi - mieliscie isc do rpzodu jako team a tu dupa tak?

ehhh - zeliwnym rondlem, żeliwnym rondlem
ło matko, faktycznie poszłaś za daleko

nie o rozwój mi chodzi, ani o ograniczanie, ja przy P. nie widzę po prostu normalnej, szczęśliwej starości. Bo on żyje teraz, teraz pracuje, teraz zarabia, teraz jeździ na wakacje, teraz kupuje samochody, terazremontuje nie swój dom. Nic na przyszłość, nic, żeby osiągnąć jakąś stabilizację, bezpieczeństwo i na nic mi moje szkoły, kursy, praca itp. ja nie mam poczucia bezpieczeństa, a on tego nie rozumie. A wszelkie rozmowy o przyszłości kończą się stwierdzeniem, że jak ON dożyje 50-ki to i tak będzie dobrze, a jak umrze wcześniej to zostanę młodą!!! piękną wdową. Zero odpowiedzialności, tylko obecne zabawki, to wyniósł z domu

Ogłaszam koniec tematu

sama mam dość a i tak nic się nie zmieni

28.05.2010
Stary 2011-03-03, 23:11   #2656
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
swoim podejściem do życia, przyszłości

ło matko, faktycznie poszłaś za daleko

nie o rozwój mi chodzi, ani o ograniczanie, ja przy P. nie widzę po prostu normalnej, szczęśliwej starości. Bo on żyje teraz, teraz pracuje, teraz zarabia, teraz jeździ na wakacje, teraz kupuje samochody, terazremontuje nie swój dom. Nic na przyszłość, nic, żeby osiągnąć jakąś stabilizację, bezpieczeństwo i na nic mi moje szkoły, kursy, praca itp. ja nie mam poczucia bezpieczeństa, a on tego nie rozumie. A wszelkie rozmowy o przyszłości kończą się stwierdzeniem, że jak ON dożyje 50-ki to i tak będzie dobrze, a jak umrze wcześniej to zostanę młodą!!! piękną wdową. Zero odpowiedzialności, tylko obecne zabawki, to wyniósł z domu
no to cza było tak od razu - koniec tematu - ale to całkiem nowy temat !
Stary 2011-03-03, 23:15   #2657
Pin up girl
Zakorzenienie

Flo, na odchodne - gadałaś z nim o tym?
Stary 2011-03-03, 23:20   #2658
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

bosze ale doła załapałam

czy ja powinnam się rozwieść

Cytat:

Tylko 50cio osobowe
Lustro!

Na widok teściowej przybiorę warzywną minę i przemknę pod drzwi oddziału psychiatrycznego.
Dziękuję, to chyba tyle

Do usług

Cytat:
Jeszcze nic ale intensywnie myślę.

No lepiej mi robi
Myśl, myśl, bo jutro jest już dziś

Cytat:

raz przebrałam sie uciekłam na zewnątrz na miasto zrobiłam zakupy i wróciąłm na salę jak gdyby nigdy nic
Mój wujek se jeździł do domu i wracał po godzince, dwóch

Cytat:
nikt nie poradzi

Ad 1 bold A co chciałabyś, żeby się zmieniło? Wiesz? Starasz się trochę to zmienić?

Ad 2 bold Odnosząc się do pierwszego, chciałabyś, aby zmiana w Twoim życiu polegała na odejściu od P.?

Ad 3 bold Wtedy zostałaś, bo ... nieistotne co, zostałaś. Nie patrz tak całkowicie na perspektywy, bo wracać będziesz do punktu 1 ....

Cytat:
Rejcz jeśli nie piekarzem, to powinnaś zostać mędrcem, bo mądrze mędrkujesz Zgadzam się w 1000 %

Cytat:

Chciałabym też dodać "ino chyżo" ale nie znajduję kontekstu
Kontekst zawsze się znajdzie.

U mnie w liceum nauczycielka od polskiego prawie zawsze odnosiła wszystko i wszystkich do obrazu Williama Blake'a "Bóg stwarzający wszechświat". A jak koleżanka chciała zabłysnąć na maturze ustnej i również porównała coś do Blake'a i jego obrazu, to wtedy nauczycielka jej powiedziała " No w tym przypadku to akurat nie pasuje za bardzo ".

Cytat:

gdybyśmy nie mieli marzeń, chęci poprawy swojego bytu, to do dziś mieszkalibyśmy w jaskiniach. I mnie o to chodzi, ta stagnacja i bierność mnie wykańcza, może sama bez przytłoczenia przez P. miałabym w sobie więcej "życia" i bym się nie zadręczała wizją własnej przyszłości
Coś kiedyś pisałaś, że przez Twoją pracę o mało co się nie rozstaliście? Może rzeczywiście to jest problem - realizacja jakichś Twoich marzeń, pragnień ...

Ostatnio natrafiam na piosenki, których b.dawno nie słyszałam (tak mi winamp wybiera ), właśnie leci Anathema Fragile Dreams - qpę lat temu słyszana przez mnie ...

Justynko ( bo mi Cię nie zacytowało - rozumiem z tym obrazem, choć to szkoda, bo jest naprawdę piękny, ale zachowaj choć trochę w pamięci ten wzór, kolory...wszystko
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.

Edytowane przez Spoora
Czas edycji: 2011-03-03 o 23:23
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 23:22   #2659
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
ale wracasz do domu, masz się kim zająć, biegasz z wypchaną torbą po stolarzach i innych, coś się dzieje. A bar nie pozwoli Ci zapomnieć jak się rozmawia

Cytat:
dopsz gadasz trzeba chcieć, wiem, a nie stosuję

Cytat:
to zależy co byś ściała ?

bo jeśli nie o pracę idzie, to ? finalizacja remontu - tzn jej brak - daje Ci w kość od dawna - pamiętam jak po odwiedzinach znajomych czułas wściekłość i ból ze wy w miejscu - normalne, zupełnei normalne odczucie - ale może masz tak radykalny od surowego stanu remont, którego nie da się zrobić w rok i juz? moze to zło konieczne - zeby był bal?
wiosna idzie może ten tfu remont ruszy, bo serio mam dość, bo tu masz rację to mnie chyba najniżej ściąga w skali doła inacze bym się czuła wstając rano nie dygocząc z zimna albo czekając na gości

Cytat:
o to to
moze cel, pęd za czymś - gonienie króliczka ?

ja kcem takom roboteęęęęęęęęę dzie nei cza rozmawić - dzie mi wszyscy dadzo święty spokój

ja lubie rozmawiac tylko dlatego ze lubię - w pracy
znajdziesz

dobrze, co sądzicie o pifie o tej porze
mój jadłospis dzisiejszy
rano ok. 10 Kawa z mlekiem 0,5%
10-13 1,5 l. napój dietetyczny
13 ponczek 1/2 szt. + kawa z mlekiem 0,5%
16 kanapka: 1 kawałek chleba ziarnistego cieńko posmarowany majo i jeden plaster sera żółtego, pomidor
18 ponczek 1/2 szt. kefir mały
21 łyżka tatata z cebulą
w międzyczasie 1,5 l napoju dietetycznego

28.05.2010

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 23:27   #2660
Pin up girl
Zakorzenienie

Flo, jak piwo bez cukru i odchudzające z bioflawonoidami i kwasem siarkowym VI, to jestem za
Stary 2011-03-03, 23:30   #2661
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Rejcz jeśli nie piekarzem, to powinnaś zostać mędrcem, bo mądrze mędrkujesz Zgadzam się w 1000 %

U mnie w liceum nauczycielka od polskiego prawie zawsze odnosiła wszystko i wszystkich do obrazu Williama Blake'a "Bóg stwarzający wszechświat". A jak koleżanka chciała zabłysnąć na maturze ustnej i również porównała coś do Blake'a i jego obrazu, to wtedy nauczycielka jej powiedziała " No w tym przypadku to akurat nie pasuje za bardzo ".
hihi, a ja myśle ze to oczywistą oczywistość palnęłam - każdy gópi to wie - ino zwerbalizowałam ogólne przekonanie

a te nauczycielki serio no, , do diaska z nimi - z koziej d wyjęte

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Cytat:

mój jadłospis dzisiejszy
16 kanapka: 1 kawałek chleba ziarnistego cieńko posmarowany majo i jeden plaster sera żółtego, pomidor
21 łyżka tatata z cebulą

fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuj
Stary 2011-03-03, 23:34   #2662
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
no to cza było tak od razu - koniec tematu - ale to całkiem nowy temat !
to się łączy

Cytat:
Flo, na odchodne - gadałaś z nim o tym?
no, to powiedział, że szybko umrze, więc będę miała święty spokój

Cytat:
Ad 1 bold A co chciałabyś, żeby się zmieniło? Wiesz? Starasz się trochę to zmienić?

Ad 2 bold Odnosząc się do pierwszego, chciałabyś, aby zmiana w Twoim życiu polegała na odejściu od P.?

Ad 3 bold Wtedy zostałaś, bo ... nieistotne co, zostałaś. Nie patrz tak całkowicie na perspektywy, bo wracać będziesz do punktu 1 ....
ad1. wiem, staram się ale na moim gadaniu się kończy
ad2. to jest na chwilę obecną (z mojego punktu widzenia) jedyna szansa na zmianę
ad3. wiem, że wracam i to mnie przeraża

Cytat:
Kontekst zawsze się znajdzie.

Cytat:
Coś kiedyś pisałaś, że przez Twoją pracę o mało co się nie rozstaliście? Może rzeczywiście to jest problem - realizacja jakichś Twoich marzeń, pragnień ...
to było dwa w jednym i przyczyna i sposób na rozstanie

ogłaszam drugi raz koniec tematu

28.05.2010
Stary 2011-03-03, 23:36   #2663
justynaneyman
Zakorzenienie

Skoro koniec tematu, to na biało
Poczucie bezpieczeństwa wg mnie ma się w sobie, P. pracuje, a nie obija się, remont cię wykańcza- bo on ponad ludzkie siły, w firmie lepiej idzie, a przede wszystkich kochasz P- i to jest naj waż niej sze!
Mężczyźni mają swoje marzenia- u nas stateczek Mania na topie
U nas tylko W. pracuję, żyje z teatru - a raz jest, raz nie ma, odłożonego nie mamy nic, w perspektywie co prawda mieszkanie w Lublinie, ale ono pójdzie na to, żebyśmy jakoś mieszkali na większej powierzchni, w perspektywie tylko dom moich rodziców- więc, można powiedzieć, że żyjemy z dnia na dzień, ale Wojtek mnie nauczył, że nie ma nic na zawsze i trzeba, aby być szczęśliwym bezwarunkowo.
Mam jakieś oparcie w rodzicach- nie zginiemy.
Ja w ogóle nie myślę o tym, żeby coś szło do przodu- poza malowaniem.
Ale gdybym miała permanetny remont, to wątpię, czy obyłoby się bez wizyty u psychiatry.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 23:37   #2664
Pin up girl
Zakorzenienie

Flo, tak czy siak, trzymam za Ciebie/Was kciuki

Spałam 3 godziny i teraz mi się nie chce...
Kupiłam se za krótkie leginsy
Stary 2011-03-03, 23:43   #2665
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Pogrubione

i przepraszam.... powaga tematu wymaga powagi

Cytat:

właśnie, właśnie, ja go b. kocham i to jest problem
Hmm, no, ale to dobrze.... nie?

Cytat:
a co mogę zrobić, dom w sumie li i wyłącznie na mojej głowie, bo P. pracuje od bladego świtu do nocy, jasne ja też mogę iść do pracy i pewnie kiedyś pójdę, bo na obecnym etapie naszego remontu itp. jest to niemożliwe. Temperatura, stado, ekipy remontowe to wymaga obecności w domu, więc z pracy lipa póki co.
A zresztą praca nic nie zmieni w tym, co chciałabym, aby się zmieniło, wiem, bo już to przechodziłam.

No właśnie, ale pytanie co Cię zawegetowało? Skoro praca nic nie zmieni, to co? Może brakuje Ci kontaktów z ludźmi, pasji - hobby (tak jak P. ma pasję samochodową? ), tego, że coś się dzieje i niekoniecznie to dzianie się jest związane z kozą np

Cytat:

Teraz zostanę zlinczowana, ale co tam, nie pierwszy raz jestem za, a nawet przeciw

W wielu miejscach zgadzam się z Twoim P....

Z tą różnicą, że ja czasem myślę o przyszłości, tylko może mniej intensywniej niż Ty

Cytat:
Ogłaszam koniec tematu

sama mam dość a i tak nic się nie zmieni

Jakbym czytała Maję albo siebie, jeśli chodzi o chuście ale ja to już szczególny przypadek, więc pomijam

Cytat:

mój jadłospis dzisiejszy
21 łyżka tatata z cebulą

Za*ebisty jadłospis

Stary 2011-03-03, 23:46   #2666
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Flo, jak piwo bez cukru i odchudzające z bioflawonoidami i kwasem siarkowym VI, to jestem za
nie to warka

Cytat:
fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuj
no co , tłusty czwartek był

Cytat:
Skoro koniec tematu, to na biało
Poczucie bezpieczeństwa wg mnie ma się w sobie, P. pracuje, a nie obija się, remont cię wykańcza- bo on ponad ludzkie siły, w firmie lepiej idzie, a przede wszystkich kochasz P- i to jest naj waż niej sze!
Mężczyźni mają swoje marzenia- u nas stateczek Mania na topie
U nas tylko W. pracuję, żyje z teatru - a raz jest, raz nie ma, odłożonego nie mamy nic, w perspektywie co prawda mieszkanie w Lublinie, ale ono pójdzie na to, żebyśmy jakoś mieszkali na większej powierzchni, w perspektywie tylko dom moich rodziców- więc, można powiedzieć, że żyjemy z dnia na dzień, ale Wojtek mnie nauczył, że nie ma nic na zawsze i trzeba, aby być szczęśliwym bezwarunkowo.
Mam jakieś oparcie w rodzicach- nie zginiemy.
Ja w ogóle nie myślę o tym, żeby coś szło do przodu- poza malowaniem.
Ale gdybym miała permanetny remont, to wątpię, czy obyłoby się bez wizyty u psychiatry.
tak, ja też zazwyczaj tak myślę, żyję, ale te chwile refleksji

Cytat:
Flo, tak czy siak, trzymam za Ciebie/Was kciuki

Spałam 3 godziny i teraz mi się nie chce...
Kupiłam se za krótkie leginsy
dzięks

a leginsy za krótkie to albo kozak, albo tak ma być, tym bardziej, że nogi masz do ziemi, a na takich to dobrze wygląda wszystko dobrze na takich nogach wygląda

28.05.2010
Stary 2011-03-03, 23:51   #2667
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
hihi, a ja myśle ze to oczywistą oczywistość palnęłam - każdy gópi to wie - ino zwerbalizowałam ogólne przekonanie
Ale nie każdy mądry to powiedział/ napisał/ zwerbalizował/ umieścił tu

Cytat:

ogłaszam drugi raz koniec tematu
Ejmen.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 23:54   #2668
Pin up girl
Zakorzenienie

Cytat:
a leginsy za krótkie to albo kozak, albo tak ma być, tym bardziej, że nogi masz do ziemi, a na takich to dobrze wygląda wszystko dobrze na takich nogach wygląda
Nie na krzywych jak moje
Stary 2011-03-03, 23:59   #2669
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
pójdę wejdę na wyższy stopień wtajemniczenia i nauczę się robić np. dodekahedrony

Się śmiej, ale ja naprawdę nie rozumiem, jak można nie umieć obierać warzyw zwykłym nożykiem

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Olej to do głowy a smalec to tylko gęsi sie nadaje do kulinariów
Ale nie chodzi mi o żydowskie pączki

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
ad1 no to będziesz pienkny teroz
Krzychu I. niech się pier***i

Cytat:
ad2 kiedy ja na odtykaniu/wkładaniu/przepychaniu średnio się znam
Bo to męskie zajęcia są

Cytat:
Przeczytałam - Gryx i kotlety robotniczo - chłopskie
Dieta źle na Cię działa

Cytat:
ale bączki to to zielone i z definicji nie ma kompletnie nic wspólnego z talarkami itd ..wg mnie idiotyczne jest mówienie na to "szczypiorek z cebuli" to w sumie jakby ktos powiedział truskawka z ogórka albo cos takiego
Równie dobrze może być "pierd z papryki"

Cytat:
ok. za tydzień robię ślidzia
Zobaczysz...

doigrasz się...

spełni się suaaa wróżba...

przyjadę do Was

Cytat:
znalazłam stolik idealny (ino za duzy na odmiane) co myslicie?

http://www.dubielvitrum.pl/img_produkty/big/265.jpg

Cytat:
zapomnialas napisac ze koszula bedzie cała zakrwawiona a ty tez sie w sobie zasmierdniesz bo wszystki cie bedzie bolało,a do prysznica daleko, a w prysznicy grzyb grubszy niz płytki na scianach i tylko zimna woda...i tylko przed 6 rano

I w łazienkach często leżą zwłoki na szpitalnych łóżkach (takie szybkie myju-myju i ostateczna zmiana odzienia), więc lepiej wsadź najpierw głowę w drzwi i wybadaj teren, aby nie denąć przypadkiem przy umywalce (zaglądając pod prześcieradło i krzycząc "A kuku!", bo odzewu nie będzie )

Cytat:
....ja tam nie wiem..ale jakbym miala 8 stopni w kuchni to bym chłopa zabic chciala nie mowiac juz o rozwodzie

---

Tak fogle to mi raczej przez dzisiejszy bar do śmiechu nie jest, ech...

Edytowane przez gryx82
Czas edycji: 2011-03-04 o 00:03
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 00:04   #2670
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Nie na krzywych jak moje
Krzywe nogi - dobre nogi

Flo, może nie refleksja, tylko zmęczenie? Wyjazd W. przesunięty- będziemy w Gdyni 23-27 III- to lepiej, bo cieplej.

Teraz W. śpi, to już mogę powiedzieć, że byłam u fryzjera- podciął mi grzywkę i ciut boki, żeby pasowało, i kurde- pasuje!!!
To była moja nagroda po ginie.
Decyzja podjęta- kupuję Stellę- jest bardziej wyrazista, a każde z moich 5ciu mydełek ma inny styl.

Zrobiłam szkic do obrazka art deco

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ----------

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Tak fogle to mi raczej przez dzisiejszy bar do śmiechu nie jest, ech...
I tak, i tak jest- remonty to zuo

Gryx!!! Spotkamy się w grupie Dolnej? Ostatnia szansa

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości