Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-03, 22:02   #1711
eweska
Moderatoreska

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Ja uciekam na dzisiaj dobranoc
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 22:03   #1712
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

boze moje polecy ide spac bo padam
dajcie znac czy mam dyzurowac czy wolicie kogos innego, nie poczuje sie obrazona
Stary 2011-03-03, 22:05   #1713
moniqac
Zadomowienie

daisuś powiem Ci, że zaczynam miec dość korporacji i tych "spranych" mózgów, ale to prawda, jakbym miała się przenieść do mniejszej firmy, jakiejś krajowej chyba bym się nie odnalazła - no i marnowałabym swój talent językowy bo tu to zawsze w innym języku mówimy - przynajmniej czuję że się rozwijam.
a to że laptop z ID to już chyba przesada .

a ja Kochana wyczytałam na fb gdzie pracujesz i tam musi być fajna i ciekawa praca - tylko do niej nie wracaj za szybko .

eweska - pokój obłęd! ta śliwka na ścianie, te firanki i zasłony moje kolory - super wygląda pokój.

Kochane jestem na str 56 ale już nie dam rady.
padam ze zmęczenia po zakupach.

.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-03-03 o 22:06
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 22:06   #1714
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Doczytałam
W końcu.
Tylko spącznienie mózgu mi się załączyło coś dzisiaj i nie pamiętam połowy
Eweska piękny pokój i cudne firany z zasłonami
Gratuluję udanych wizyt.
Śliczne brzusie
Z tymi dyżurującymi to dobry pomysł, ale ja nie mam dostępu do niczego. Do żadnego klubu i w ogóle . GRAZIN, DAISY i MATALL odpowiedzialna pracca Was czeka.

Miłego wieczorku. Kochane znacie jakiś portal gdzie można se jakiś film obejrzeć ?
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 22:08   #1715
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
spice, no własnie to w moim wczesniejszym poście napisałam zobacz
Wiem Żartuję sobie tylko

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Martulka na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ są seriale, a na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠ filmy, tylko jak nie masz konta na megaupload to możesz tylko 70 min chyba oglądać czy jeszcze mniej, a potem musisz jakąś przerwę zrobić i dalej

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2011-03-03 o 22:09
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 22:17   #1716
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
boze moje polecy ide spac bo padam
dajcie znac czy mam dyzurowac czy wolicie kogos innego, nie poczuje sie obrazona
całuski ja tez bede mykała...

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ja uciekam na dzisiaj dobranoc
kolroowych

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
daisuś powiem Ci, że zaczynam miec dość korporacji i tych "spranych" mózgów, ale to prawda, jakbym miała się przenieść do mniejszej firmy, jakiejś krajowej chyba bym się nie odnalazła - no i marnowałabym swój talent językowy bo tu to zawsze w innym języku mówimy - przynajmniej czuję że się rozwijam.
a to że laptop z ID to już chyba przesada .

a ja Kochana wyczytałam na fb gdzie pracujesz i tam musi być fajna i ciekawa praca - tylko do niej nie wracaj za szybko .

[...]

.
ponoc są tam dane tajne przez poufne ale mnie to tez smieszy

I kto to mówi abym za szybko nie wracała do pracy nasz forumowy pracuś nr 1
Nie czytaj, lepiej sobie odpocznij, bo my w wiekszości lulamy a Ty musisz wstac

Dobrej nocki Kochane!
Niech pączusie nam wszystkim dadzą w nocy spać i zgaga również
Do juterka

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 22:26   #1717
moniqac
Zadomowienie

doczytałam jednak

ja jestem za Grazin, daisy, agus i nie wiem kto jest z czerwca po daisy - musze zerknąć na pierwszą stronę - może sama mamuśka czerwcowa się zgłosi.
ja bym chętnie dyżurowała - zawsze mam lapka ze sobą albo blackberry , ale ja to pewnie wpadnę jeszcze wkwiecień tylko nie wyrzucajcie mnie z wątku .

dobranoc kochane.

ps. daisy - nie bierz ze mnie przykładu, dziś padam ze zmęczenia, podobnie jak i wczoraj... a jutro.... ciężkiiii dzień.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 22:27   #1718
Lolka1212
Zadomowienie

Wszyscy poszli spać?? Eee.. to tesh idę

Papatki Brzuchatki
Stary 2011-03-03, 22:42   #1719
agus87
Zakorzenienie

KUPILISMY KRUZELKE TROPIKALNY LAS :JUPI:
Cytat:
Lolka oj tam oj tam ztym lizusostwem Po prostu wszyyystkie sie tu kochamy
Dobre pytanie, nie wiem ile trzeba kupić ? Butle TT dwie już mam... ale to opakowanie to chyba jedno? Choc pewna nie jestem ?

no jam z czerwca, ale bardziej z początku aniżeli z końca

aguś, jak to pracujesz?? Ile jeszcze a Ty nie z małżem czy cos pokręciłam
z mazem z malzem
do konca bede pracowac

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No jasne, dlatego w teorii każdy może głosować na każdego xD

Ostatnie na liście są:
Eve1603 ......................... ......................... tp. 16.06.2011
zlosnica22m ......................... ................... tp. 23.06.2011
gusiagatko ......................... ...................... tp. 25.06.2011
daget ......................... ......................... .. .. tp. 27.06.2011
martynka89 ......................... .................. tp. 30.06.2011

Któraś chętna ewentualnie?

A ile mam dyżurujących powinno być w ogóle?

Dobra mamusie wyjątkowe, idę spać, bo przewracam się ze zmęczenia.
Do jutra
gusiagatko?????
Stary 2011-03-04, 00:32   #1720
listopadowa80
Zakorzenienie

Widzę, że wpadłam na głosowanie.
Swój głosik oddaję na Daisy
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 01:25   #1721
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Hej mamuski
wiem, że już wszystkie śpicie, ale napiszę wam co i jak po wizycie, bo jutro mogę nie mieć okazji, męzulek ma urlop i lubi się bawić grafiką 3d i ciężko kompa dorwać

gin zadowolona z wyników glukozy, ale na mocz nosem kręcia... posiew znowu do zrobienia
dzidzi nie wiedziałam, ale serduszka słuchałam...puls 160
za miesiąc USG
szyjka ok...ale powiedziała, że na usg zobaczymy dokładnie czy się nie skraca, bo podobno w tym okresie ciąży lubi się skracać...
mam 1kg na plusie od ostatniej wizyty....5 tyg.... coś mi nie idzie to tycie ale ważę i tak jak mały słonik

no i w sumie tyle

zjadłam dzisiaj 3 pączusie...nie weszło mi więcej

ja nawet zapomniałam, że dzisiaj dzień obżartuchów

gratuluję kochane udanych zakupów piękne te wasze nabytki
ja kupiłam dzisiaj w carrefourze pieluszki tetrowe za 18.99 10 szt., bodziaka i chusteczki nawilżane w 3-paku

Jeśli chodzi o mamę dyżurująca to świetna sprawa, ale tylko dla klubowiczek z tego co czytam, więc się nie łapię
i daisy, metall i grazin jak najbardziej na TAK

trzymajcie się cieplutko
dziekuję wam za wszyskie odp. co do lekarza...
aaaaa właśnie...
pani doktor powiedziała, że mam paracetamol brać na jakby gorączka doskwierała i spróbować domowych sposobów do poniedziałku...witaminka c itp. jak nie przejdzie to do internisty, ale powiedziała, że jest pewna, że będzie ok i nie będzie takiej potrzeby a dodam, że czuję się ciut lepiej

papa

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-03-04 o 01:27
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 06:33   #1722
moria44
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki!

Oj, pospałabym jeszcze ale poranne sikanie skutecznie mnie rozbudziło i jak zwykle półprzytomna nadrabiam posty

Panie dyżurne będą Z tego, co widzę póki co Grazin wybrana a Daisy jeszcze się nie określiła, tak? Info na pierwszych stronach wydaje mi się niepotrzebne bo informacja o nr tel. i tak jest w klubie więc każdy powinien wejść i zapisać sobie w komóreczce nr do Grazin i już.
Ja mam tak od samego początku wpisany nr do eweski ale my w sumie pewnie w podobnym terminie urodzimy i nie chciałabym nadwyrężać naszej bliźniakowej mamusi więc zaraz dopiszę sobie naszą "Grażynkę"

No i pozostaje kwestia dziewczyn, które nie są w klubie, nie można im przecież pozwolić rodzić i wysyłać gołębia pocztowego z informacją

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
moria przeczytaj proszę priv ode mnie
Nie dostałam nic od Ciebie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
jednak ide do szpitala ze wzgl na ta hemoglobine

ide w poniedzialek na min 4dni.
Uuuu, jak Ty bez nas wytrzymasz 4 dni... Ale dobrze, w sumie lepiej że lekarza bardziej na Ciebie uważa
Masz już monitor? Ha, też miałam wczoraj szukać i coś kupić ale zamiast tego kupiłam smoczek Ja muszę mieć nianię bo nam się przyda

spice - ja znalazłam jeden kocyk MC na allegro ale sama chcę go zalicytować Ostatnio były 4 szt. co rusz się pojawiają więc ja już któryś raz poluję na używkę

antropia gratuluję udanej wizytki

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 07:09   #1723
Paulizia
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Ja juz na nogach, po sniadanku
Dzisaj mnie czeka sprzatanko ale to pozniej... teraz sie troche zrelaksujemy, moze zdrzemniemy, a napewno paczka zjemy
tlusty tydzien sie nie skonczyl jeszcze chyba nie?

Spice tak wyglada ten kocyk http://www.mothercare.com/Mothercare...elated-tab-3-5 tylko najlepsze jest to, ze sa dwa... jeden jest bawelniany, a drugi z akrylu oba w tej samej cenie...

Ja slyszalam, ze kolderka sie przyda... podobno warto dzieciaczka polozyc na kolderce zeby sie dzidzius ''wpasowal'', podobno lepiej go nie klasc od razu na twardy materacyk po dzidzius w brzuszku byl caly czas skulony i opatulony, dlatego tez nie czuje sie pewnie jak sie go kladzie do wielkiego lozeczka wiec uprzednio warto go oblozyc dookola
Stary 2011-03-04, 07:40   #1724
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry

Moria ja też mam numery zapisane w komórce
Jeśli napisałabyś do mnie to na pewno od razu przekazałabym informację Chyba że miałabym dwa maluchy przy cycku to trzeba by było poczekać, aż skończą jeść
Z reguły kompa mam włączonego non stop, nawet jak na nim nie siedzę, ale zaglądam często

Wyspałam się nie ma co, choć bez pobudek w nocy się nie obyło, trochę mnie brzuch w nocy pobolewał, ale to pewnie dlatego że dzieciaczki lubia jak śpię na prawym boku, bo jak zmienię pozycję to mnie boli troszkę bo maluchy są jakoś dziwnie ułożone i dopiero po paru minutach od przekręcenia się jest już dobrze więc chyba dzieciaczki dopasowują się do mamy pozycji
Na prawym boku jak śpię to z brzuchem ok, ale za to biodro i noga zaczynaja mi dokuczać, czasami czuję się jak kaleka nie mogę z łóżka wstać, a jak już pęcherz mam pełny to dopiero się dzieje

Dziś muszę wybyć po doładowanie do skypa, byłam przedwczoraj, ale zmieniają operatora w punkcie gdzie mogę kupić doładowanie i mieli terminal nieczynny, ciekawe czy dziś kupię bo jak nie to muszę lecieć zdecydowanie dalej.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 07:48   #1725
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrej nocki Kochane!
Niech pączusie nam wszystkim dadzą w nocy spać i zgaga również
Do juterka
Nie udało się
Zgaga męczyła mnie przez pół nocy

Ale było warto dla tych pączusiów
A dziś na śniadanie co? PĄCZUSIE!
(zostało z wczoraj z 6 , nadal świeże, bo tż wczoraj niemalże ciepłe przyniósł )
Zmykam pod prysznic i na seminarium, a wracając wyprawa pajacowa

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 08:02   #1726
anula_81
Zakorzenienie

Hej Mamusie!
Ja tez juz nei moge spac, tak sie znowu srednio wyspalam, bo oczywiscie pobudka na siusianie i leczenie zgagi, ale juz nie moge zasnac, wiec wstaje moze dokoncze dzisiaj prasowanie ciuszkow malej skoro to prawie moj ostatni wolny dzien od pracy pewnie
o 12-stej mam kolezanke na kawce, wiec nie skrobcie tak zebym was nie mogla nadrobic pleeeeaaaseee

antropia fajnie, ze na wizycie wszystko w porzadku, co do goraczki, mnie tez jakby co kazali brac paracetamol,bo niby najbezpieczniejszy ale dobrze, ze czujesz sie lepiej
moria widze, ze ty tez z tych wczesnych rannych ptaszkow ostatnio, juz sie chyba do porodu nie wyspimy my dzisiaj wreszcie musimy po lozeczko jechac, bo wstyd, caly tydzien sie wybieramy
Paulizia ja cie prosze tylko nie przesadzaj z tym sprzataniem, pamietaj, ze ciezarna jestes
a wiesz , ze u nas sa takie same kocyki? nazywaja sie helseteppe(takie wlasnie zdrowotne) i w szpitalu je maja tez i dziecko po urodzeniu zaraz w to owijaja
eweska ja tez musze sobie wasze numery zapisac, bo normalnie wiem ze sa w klubie, ale jeszcze nie zapisalam
a co do spania to ja tez najlepiej na prawym boku, ale wiadomo po njakims czasie biodro i noga dretwieja, wiec na lewy, mala na lewym kopie, czasem laduje na plecach ale wtedy sie budze, bo mi tchu brakuje
moniqac a ty sie dzisiaj prosze kochana nie przepracu, pamietaj, ze piatek jest!
i jestem za! Grazin i Daisy na dyzuurnych

kurcze chyba sie jednak zdrzemne jeszcze..

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 08:05   #1727
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Kochana ja juz ten wozeczek kupilam, uzywany. No i wszystko dziala jak trzeba wiec mam nadzieje, ze nic sie blokowac nie bedzie bo jak uzywany to juz sie blokowac powinno. A moze kolezanka miala wozek tej firmy ale inny model? Ten wozeczek kupilam dlatego ze zgrabniutki i ze wzgledu na bardzo niska wage, z gondola wazy 10 kg a ze spacerowka 8 kg wiec jest bardzo leciutki i jak go prowadzilam to prawie nie czulam ze wozek pcham w odroznieniu do innych ktore sprawdzalam. Moze kolezanka trafila na jakis wadliwy egzemplarz albo miala poprostu inny model, starszy, bo wozki tej firmy sa do siebie podobne. Moj jest w miare nowy, nie byl dlugo uzywany i troche za niego dalam bo sa drogie, nowego bym niestety nie kupila. Mam nadzieje, ze bedzie sie sprawowal.
nie pamietam jaki model z nazwy ale wygladal identycznie, i pamietam ze oni mnostwo za niego tyle lat temu zaplacili, bylam nim zafacynowana poki nie wlozyla mi do niego swojej corci i kazala pchac, wtedy pomyslalam ze wole tania, zwykla moja spacerowke niz pchac to cos. dlatego co do wozka to dopiero na dobre ocenisz z obciazeniem w postaci dziecka. oni ten wozek wywalili nawet nikomu nie odsprzedali z tego co mi sie wydaje

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
MAMY DYZURNĄ - GRAZIN

wiec dzioszki teraz kazda musi miec nr kom w telefonie
wiec wbijac albo do klubu, albo na priva
grazin kochana nie wiem czy tam w kontaktach jestes w K
wiec dopisz no sie
czyli co? zapisywac? ja tam tez jestem i za grazin i za daisy, z reszta wszystkie dziewczyny podane w popozycjach sa ok

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie udało się
Zgaga męczyła mnie przez pół nocy

Ale było warto dla tych pączusiów
A dziś na śniadanie co? PĄCZUSIE!
(zostało z wczoraj z 6 , nadal świeże, bo tż wczoraj niemalże ciepłe przyniósł )
Zmykam pod prysznic i na seminarium, a wracając wyprawa pajacowa
uuuu, ja mam spokoj od zgagi od kilku dni, a normalnie to w nocy po rennie wstawalam moje paczki tez leza i patrza na mnie,

UWAGA UWAGA wczoraj nie zjadlam ani jednego. zero ochoty.
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 08:10   #1728
andziot
Zakorzenienie

Witam się cieplutko

Nocka spokojna
wszyscy przespaliśmy większość ...
Zośka wstała po 6 więc wcześnie dzień zaczęliśmy

mała mi się obróciła jakoś tak że po lewej czuje mizianie, a zazwyczaj nogi ma po prawej i jakoś tak mi niewygodnie , do tego czkawka dziś w prawej pachwinie a zawsze w lewej była

dziś nie mam jakiś ambitnych planów, więc może dam radę być na bierząco
muszę tylko czerwony barszczyk ugotować a składników niet !

mam nadzieję że dziś też taki piękny dzionek będzie

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 08:10   #1729
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ja juz na nogach, po sniadanku
Dzisaj mnie czeka sprzatanko ale to pozniej... teraz sie troche zrelaksujemy, moze zdrzemniemy, a napewno paczka zjemy
tlusty tydzien sie nie skonczyl jeszcze chyba nie?

Spice tak wyglada ten kocyk http://www.mothercare.com/Mothercare...elated-tab-3-5 tylko najlepsze jest to, ze sa dwa... jeden jest bawelniany, a drugi z akrylu oba w tej samej cenie...

Ja slyszalam, ze kolderka sie przyda... podobno warto dzieciaczka polozyc na kolderce zeby sie dzidzius ''wpasowal'', podobno lepiej go nie klasc od razu na twardy materacyk po dzidzius w brzuszku byl caly czas skulony i opatulony, dlatego tez nie czuje sie pewnie jak sie go kladzie do wielkiego lozeczka wiec uprzednio warto go oblozyc dookola
rewelacja ten kocyk, ja bym wziela bawelniany. kurde ja go zamowilam teraz na allegro ale nie z mothercare bo nie znalazlam i przyszedl mi taki gow.niany ze szok, wygladal tak, a w realu wogole to nie to.
domislawa tez tym przykrywalam niestety ani jeden mi nie zostal, mussze polowac dalej na niego.

co do kolderki to ja znowu wszedzie czytalam zeby nie klasc na miekkim, ze wlasnie wieksze ryzyko smierci lozeczkowej itd. z dominikiem tez bylam przewrazliwiona, wrecz jak wyrodna matka, poduchy tez nie mial
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 08:21   #1730
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry

Widzę, że wczoraj było wybieranie samorządu klasowego To jak, Grazin i Daisyy zgadzają się?

Mam nadzieję, że leń mnie dzisiaj opuści bo plany to ja mam ambitne: posprzątać sama mieszkanie. Zawsze mężu pomagał ale dzisiaj go nie ma i będę musiała sama się pomęczyć.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 08:39   #1731
matallewar
Zakorzenienie

Lecę na zajęcia, nie piszcie za dużo, bo potem nie nadrobię

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 08:42   #1732
zosiaaa
Zadomowienie

Witam

wczorajszych wizyt i zakupów, eweska pokój

agnieszka_pe25 żeby badania szybko się skończyły i żeby wszystko ok było

dobrze ze tłusty czwartek jest tylko raz w roku bo nie wiem jak bym wyglądała gdyby był np. raz w tygodniu , wciągnęłam 5 pączków i widzę że tylko kwiatecek mnie pobiła , ale najważniejsze małemu chyba smakowały bo bardzo się wczoraj uaktywnił

ja tez dzisiaj w planach mam posprzątać w domu, ale na razie to tylko plan , bo z chęciami to tak średnio jakoś

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 08:45   #1733
gusiagatko
Zakorzenienie

Dzień doberek Nie wiem czy to po tej glukozie ale o 22 już spałam jak dziecko.

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Dziewczyny caly dzien siedze przy kompie i rąbie pliki dla taty I przyjechal, a ja w jednej przegladarce jego pliki, a w drugiej allegro, bo zanim mi sie w z pierwszej sciagnie cos, to sobie lukam, bo bym z nudow umarla jakbym czekala. I on tak patrzy, patrzy i mowi: A co to jest?
A ja mowie, ze karuzelka las tropikalny.
A co ona robi?
A gra i swieci.
A co gra?
A Bacha i Mozarta.
No jak Mozarta, to bierz.
Ale jak bierz?
No kupujemy, juz klikaj, zrobie zaraz przelew.

I tym sposobem Misia dostala Las tropikalny http://allegro.pl/show_item.php?item=1467841890
A zeby bylo lepiej to w innych okienkach mialam otwarte ciuchy dla dzieci i tata mowi, ze mam wybrac zeby jeszcze za 100 zl cos bylo "Niech ma od dziadka"
To świetnie!

Cytat:
MAMY DYZURNĄ - GRAZIN

[/B]
Brawa Zaraz muszę numer spisać

Cytat:
KUPILISMY KRUZELKE TROPIKALNY LAS :JUPI:z mazem z malzem
do konca bede pracowac

gusiagatko?????

Super ten tropikalny las jest Gratuluję zakupu

Co do dyżurowania, problemem jest tylko to, że mam niemiecki nr tel.

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Nie dostałam nic od Ciebie
Kurczę, to cosik namieszałam. Ale widzę, że już zrobione Dzięki!

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 09:00   #1734
dorkabl
Zadomowienie

dobry, dobry

Jak ja sie ciesze że mnie żadna wstrętna zgaga po paczkach nie dopadła tylko werwa miałam ze w całym miescie nie można znalezć pączków z budyniem, z różą tez było mało, tylko wszędzie ta substancja dzemopodobna...

Dziś tez praktycznie siedzę na tyłku w domu także myślę ze tez bede na bieżąco.

Dyzurna jest! Numer zapisuje! Tylko czekam na kogos z końca lub połowy czerwca, mamy z ddaaiissyy ten sam termin.
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 09:01   #1735
Paulizia
Wtajemniczenie

Aga_pe aaaa smierc lozeczkowa
ten termin powinien byc zabroniony...
no to ja juz nie wiem... dookola tyle informacji i nie wiadomo ktore sa prawdziwe, a ktore to mity
a kocys kupuje jak tylko mi pieniazki z macierzynskiego wplyna... poki co mam zakaz kupowania a jest promocha ''buy one get another half price'' i nie wiem jak dlugo beda
Stary 2011-03-04, 09:04   #1736
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Jak ja sie ciesze że mnie żadna wstrętna zgaga po paczkach nie dopadła tylko werwa miałam ze w całym miescie nie można znalezć pączków z budyniem, z różą tez było mało, tylko wszędzie ta substancja dzemopodobna...
ja też nie zjadłam wczoraj upragnionego pączka z budyniem no nic, odbiję sobie innym razem

Dobra spadam, bo moje lenistwo osiąga szczyt
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 09:05   #1737
Siasiek
Zadomowienie

Cześć

Można powiedzieć, że ja też wyspana. Chociaż moje dziecko od paru dni robi w nocy coś strasznego, przychodzi do mojego łóżka i wbija mi się na poduszkę. Dzisiaj musiał być delikatny bo nawet go nie poczułam, dopiero jak chciałam przerzucić mój duży brzuch coś mi przeszkadzało.

Idę na śniadanko

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 09:07   #1738
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
nie pamietam jaki model z nazwy ale wygladal identycznie, i pamietam ze oni mnostwo za niego tyle lat temu zaplacili, bylam nim zafacynowana poki nie wlozyla mi do niego swojej corci i kazala pchac, wtedy pomyslalam ze wole tania, zwykla moja spacerowke niz pchac to cos. dlatego co do wozka to dopiero na dobre ocenisz z obciazeniem w postaci dziecka. oni ten wozek wywalili nawet nikomu nie odsprzedali z tego co mi sie wydaje
Z obciazaniem byl juz testowany Moze naprawde kolezanka na wadliwy albo starszy model trafila. Z tego co ostatnio czytalam to wlasnie dlatego nie mozna kupic tych wozkow przez internet (nowego nie kupisz przez internet, wszedzie podaja jedynie adresy sklepow gdzie mozesz wozeczek kupic) bo firma ceni sobie klienta i chca zeby przed zakupem sobie wozeczek wyprobowac. Mysle, ze jak by tandete sprzedawali to lepiej dla nich zeby wozek jak najmniej osob w realu testowalo i zeby kupowali przez internet. Jest jeden model ich wozka z identyczna gondola tylko ze inne kolory i ma troche inna rame- nie jest aluminiowa i tamten faktycznie wydawal mi sie toporny wiec moze tamten twoja kolezanka miala.

Ide cos zjesc, bo glodna jestem strasznie.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 09:09   #1739
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam mamuśki

Wczoraj padłam o 22, bo tak byłam zmęczona.
Sama nie wiem, gdzie moja energia i power się podział
Całe życie byłam w ruchu i biegu, a teraz muszę sobie to wszystko racjonalnie dawkować, aby jak najdłużej być na chodzie

Po wczorajszej szkole rodzenia jestem chyba z lekka przerażona, nie tyle samym macierzyństwem, co kwestią karmienia piersią. To był wczorajszy temat wykładów i ćwiczeń.
Reasumując: minimum 8 razy na dobę, a nawet jak trzeba to 12, conajmniej raz w nocy, po ponoć mleko ma wtedy inny ( lepszy ) skład i dobre działanie na dziecko, przez pierwszy m-c zero smoczka i butelki oraz oczywiście dokarmiania, w razie problemów dokarmianie swoim mlekiem na paluszku ( ze strzykawką ) lub z takiego specjalnego kubeczka. Ja się po prostu boję, że przez te pierwsze tygodnie radość z macierzyństwa przćmi ciągła potrzeba karmienia i stresy z tym związane.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 09:16   #1740
Weredka
Zadomowienie

Witam wszystkie mamy z rana! Ja coś dziś się niewyraźnie czuję - wracają dolegliwości wczesnociążowe - nadwrażliwość na zapachy i mdłości... Ciekawe czemu??
I mam pytanko... Czy któraś z was bierze magnesin przy niskim ciśnieniu?? Bo na ulotce jest napisane, że się brać nie powinno jak się ma mniej niż 100/60. A ja przeważnie mam mniej...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości