Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-04, 10:44   #1771
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Dzień dobry!

Nie dałam rady już wczoraj odpisać, ale coś tam przeleciałam i nadrobiłam Wczoraj zeżarłam 4 pączki [dieta pączkowa, bo niczego innego nie jadłam wczoraj]... dwa przy kawie z Mamą, a dwa wieczorem u Przyjaciółki Mam nadzieję, że spaliłam je na fitnessie i zakupach

A Wasze zakupy super!

Grazin, czapeczki najpiękniejsze!

Mimbi, karuzelka rewelacja! Ja jakąś inną licytowałam na allegro, ale mnie przebili i poszła prawie za cenę nowej

Ewesko, czysto, schludnie i ciekawe połączenie kolorów. Już nie mogę się doczekać, kiedy u nas będzie już PO remoncie i POsprzątane

Przyłączam się do fanek kocyków z dziurkami! Nie dość, że ładne, przewiewne, to bezpieczne

Któraś [Spice?] pytała o bujaczek i tak, tamten wklejony najprawdopodobniej kupimy. O ile przełknę kolorystykę Chyba przejedziemy się jeszcze, żeby obejrzeć wszystkie na żywo

Zaraz wpiszę numery dyżurnych Miałam w telefonie nr Siaśka, Kasi łódzkiej, no i teraz mam jeszcze Zytus i Matall, więc pewnie jakieś info dotarłoby na forum

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 10:57   #1772
Siasiek
Zadomowienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Ale się młody uśmiał oglądając to dziecko

A ja pisałam eski z koleżanką z pracy, urodziła córę i są już w domku i się poryczałam chyba z jej szczęścia
Czemu jeszcze tak długo muszę czekać na swoje?

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 10:59   #1773
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Dzien dobry dziewczyny, maluszka znowu mi nie dala spac, zalapalam sie moze na 4 godziny snu,ale co dziwne - wyspalam sie...

Zaraz uciekam na "wizyte powitalna" (ciekawe o co chodzi... ale tak napisali w liscie) do szpitala, ktory wybralismy na porod.

No i w ogole lepiej sie czuje,tylko glos stracilam , wiec nie wiem za bardzo jak sie dogadam z ta polozna. Chyba na migi

Do popisania pozniej.
Szpital Ci wyslal taki list? Ja tez chce... opisz wszystko jak wrocisz
Umawialas sie juz na parentcraft? Ja wlasnie mam zamiar, ale nie wiem co mnie tam czeka i czy isc z mezem czy sama
W jakim szpitalu rodzisz?

Mary u mnie tez temat bujaczka na tapecie... w UK same kolorowe plastiki... juz sama nie wiem, ale chyba bedzie Fisher Price
ja mam straszna zgage po paczkach i tylko rennie mnie ratuje
Stary 2011-03-04, 10:59   #1774
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Witam moje drogie
ja dzis wyspana rewelacyjnie
o 10 mnie pani z urzedu obudziła telefonem, z informacja ze czeka na mnie zezwolenie na wyciecie drzewa. milo ze z łaską się zgodzili zebym wycieła drzewo ktore stoi za blisko domu i powstaje przez nie wilgoc.
głupio ze trzeba sie o cos takiego prosic we własnym domu

Dziewczyny ktore nie są w klubie piszcie pw jak chcecie nr telefonu dyzurującej:P
*** dzisiaj z przejecia mialam sny o tej dyzurnej***

noc mialam dość ciężką, poniewać:
1. bolał mnie lewy nadgarstek
2. bolał mnie lewy łokieć
3. bolało mnie prawe kolano
kurna chyba zaczynam sie rozkładać
a mały miał taka dyskoteke rano jak tz przyszedł z pracy i brzuch przytulił ze myslalam ze juz nie zasne.

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Po wczorajszej szkole rodzenia jestem chyba z lekka przerażona, nie tyle samym macierzyństwem, co kwestią karmienia piersią. To był wczorajszy temat wykładów i ćwiczeń.
Reasumując: minimum 8 razy na dobę, a nawet jak trzeba to 12, conajmniej raz w nocy, po ponoć mleko ma wtedy inny ( lepszy ) skład i dobre działanie na dziecko, przez pierwszy m-c zero smoczka i butelki oraz oczywiście dokarmiania, w razie problemów dokarmianie swoim mlekiem na paluszku ( ze strzykawką ) lub z takiego specjalnego kubeczka. Ja się po prostu boję, że przez te pierwsze tygodnie radość z macierzyństwa przćmi ciągła potrzeba karmienia i stresy z tym związane.
tez sie troche boje tego karmienia. chciałabym karnim piersią jak najdłuzej, ale jak ja sie bede meczyc i dziecko tozrezygnuje. nie mam jakiegos okropnego parcia na karmienie mimo bólu krzyku płaczu i depresji
choc mój tż jest za karmieniem piersią i to jak najdłuzej.
wiec zobaczymy
Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a kiedy mam pakować torbę do szpitala jak termin mam na 30.04? I niby wszystko jest w porządku?
ja spakuje miesiac wczesniej
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
MOULIN ROUGE
chrupiące bezy przykryte lodami waniliowymi z bitą śmietaną oraz pierzynką malin na gorąco
świnia
hihi
Cytat:
Kochane zapomniałam napisać najważniejsze dziś zaczynamy 33 tydzień
gratki
Cytat:
Martulka to świętujemy !! I jeszcze na pewno dziś Lolka chyba antropia ?? i kto i kto jeszcze z nami przyłącza się do imprezki

u mnie 27 tydzień leci odkąd Gabryska jest ze mną
ja juz sama nie wiem bo moj gin mi za kazdym razem inacze te tyg ciazy liczy. niby zawsze mialam w piatek zaczynac bo tak wg terminu ostatniej@ wychodzi.
wg tego kalkulatora na necie wychodzi tak
Kalkulacja rozpoczęta dnia Fri 04 Mar 2011
Twoja ciąża zacząła się dnia Sat 07 Aug 2010
Przybliżony czas trwania Twojego cyklu miesięcznego to 28 dni
Zaszłaś w ciążę dnia Sat 21 Aug 2010 (owulacja)
Minęło 209 z 280 pełnych dni (75%).
Jesteś w 30 tygodniu ciąży.
Masz za sobą 29 pełnych tygodni i 6 pełne dni (29+6).
Jesteś w 7 (kalendarzowym) miesiącu ciąży.
Jesteś w 8 (księżycowym) miesiącu ciąży.
Jesteś w trzecim trymestrze.
Oblicz datę narodzin Fri 13 May 2011
Zostało Ci 71 dni do porodu.

wiec kto mi powie w ktorym tygodniu jestem?

sorki za tak długi wywód
Stary 2011-03-04, 11:01   #1775
dorkabl
Zadomowienie

Ide na spacerek

Wczoraj od łażenia spodnie obtarły mi od wewnątrz nogi hihhih dziś zakładam legginsy.
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 11:01   #1776
Paulizia
Wtajemniczenie

Siasiek ja przed chwila tez beczalam jak morderca odbieral porod Lynette w Gotowych na wszystko

No i zakoczylam 6 serie... zabieram sie za 7
Stary 2011-03-04, 11:04   #1777
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Grazin a z jakiej strony to wiesz?? Ja też kcem
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 11:05   #1778
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Grazin a z jakiej strony to wiesz?? Ja też kcem
http://www.familie.pl/tool/pregnantcalc#result

prosze
Stary 2011-03-04, 11:06   #1779
Paulizia
Wtajemniczenie

Grazin... skonczony 29 czyli 30 tydzien, a jutro rozpoczynasz 31 chyba
i ja tez uwazam, ze daisy musis nam teraz przyniesc po tym deserze
Stary 2011-03-04, 11:06   #1780
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
Dziękuję ślicznie
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 11:08   #1781
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Grazin... skonczony 29 czyli 30 tydzien, a jutro rozpoczynasz 31 chyba
i ja tez uwazam, ze daisy musis nam teraz przyniesc po tym deserze
no tak własnie myslalam ze mi sie na 31 tydz obraca
ale czemu najpier liczyłam od piatku teraz wyszla sobota a gin czasami od wtorku mi liczy
w kazdym badź razie wiem ze w 7 miesiacu jestem

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

boże juz 31!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!??????????????????? ???????
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

help
Stary 2011-03-04, 11:11   #1782
Paulizia
Wtajemniczenie

Grazin... liczba dn fazy lutealnej mnie zabila nie wiem co to jest i sie nie zgadzam z tym

ja korzystam z tego http://dziecko.haczewski.pl/
Stary 2011-03-04, 11:12   #1783
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

widze ze mamy dyzurna fajniutko Grazin zapisuje twoj numer.

Ja chce karmic piersia ale jak czytam wasze historie i slucham histori innych kobiet tez mam obawy. Jednak na dzien dzisiejszy nie bede sie poddawac.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 11:22   #1784
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Grazin... liczba dn fazy lutealnej mnie zabila nie wiem co to jest i sie nie zgadzam z tym

haha ja nawet nie wiem co to jest

ide się ogarnąć

musze dziś domek posprzatac bo jak juz mowilam jade jutrodo super fajnego ciucholandu:P

a potem mam randke z siaśkiem i jej boskim synkiem wiec nie bedzie czasu na porzadki
Stary 2011-03-04, 11:28   #1785
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

mary poziomkowa chwalisz zakupy wizażowe a swoimi to nie łaska się pochwalić Dawaj tu nam co kupiłas ładnego

Siasiek; za długie czekanie dobre śniadanie Jak sie nasze maluszki urodzą to pomysl, ze od razu za oknem ciepełko, wiosna i bedzie mozna smigac na spacerki A teraz to jeszcze troszkę jednak zimowa pora... niech sobie dzidziusie siedzą w brzusiach

Paulizia no może uda się donieść deserek do Was a jak nie to zjem za każdą z Was hihi
Ja licze Paulizia dokładnie na tej stronie co Ty, tyle ze sama sobie wpisałam dzień zapłodnienia bo wiedziałam dokładnie kiedy z męzem sie miziałam

Grazin to ja tez nie kumam jak to sie liczy... poddaje sie

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
haha ja nawet nie wiem co to jest

ide się ogarnąć

musze dziś domek posprzatac bo jak juz mowilam jade jutrodo super fajnego ciucholandu:P

a potem mam randke z siaśkiem i jej boskim synkiem wiec nie bedzie czasu na porzadki

jak to masz randke !!!!!!!! ?? A MY !!!!!!!!!
wszystkie inne sląsko-małopolskie dziewuchy ?? O noooo foch !!
i pewnie jeszcze pysznosci bedziecie jadły

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 11:31   #1786
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

też mi by się nie chciało jechać osobiście
widzę że Twój tż nie chce sie bez Ciebie nigdzie ruszać
tak on tak ma, ogolnie wszedzie razem chodzilismy itp, tylko ze ja juz teraz nie mam sily a siedzenie w domu tez mnie wkurza. Jutro moze byc fajnie, o ile mnie nic nie bedzie bolalo tak jak wczoraj i dzisiaj niestety.
Moja kumpela miala takiego zarloka, ze wazyl 9kg jak mial pol roku i dopiero wtedy przeszla na butle, zrzucila 22kg od tego

Cytat:
Kochane zapomniałam napisać najważniejsze dziś zaczynamy 33 tydzień
o kurde JA TEZ gratuluje

Cytat:
Kasiu24 odpoczywaj slonko
tez wlasnie dzisiaj to robie

Cytat:

24kasia86; no widzisz, trzeba było wziąć przykład z Eweski, która ładnie taxą wróciła do domku.. czasem z takich spacerków mozna sobie zrobić więcej szkody niż pozytku Odpoczywaj sobie dziś !!
i tak zrobie nastepnym razem biore taxi i finito. Moj Tż przeciez nie bedzie bral wolnego za kazdym razem
W ogole to jestem wsciekla, 7lutego zlozylam wniosek do burmistrza o zameldowanie u tesciow i juz jest 4rty marca a tu ani widu ani slychu!! a tez przeciez musze sie zameldowac, zlozyc wniosek o dowod a pozniej go odebrac, malo tego ze bede musiala jechac tam 80km (chyba z Tż, na autobus nie nie pisze) to jeszcze czy ja do porodu zdaze???????

ale mi sie ciezko oddycha

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

jestem glodna, ide zjesc drugie sniadanie.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 11:31   #1787
Paulizia
Wtajemniczenie

ddaisy ja tez dokladnie wiem kiedy Antosia trzasnelismy z 3 na 4 wrzesnia
i wiem nawet gdzie, bo w Tychach i po jakiej to ostrej klotni bylo ale jaka zgoda mila i OWOCNA byla
Stary 2011-03-04, 11:32   #1788
anula_81
Zakorzenienie

ja domek ogarnelam i sie zabralam za prasowanie, ale nie chce mi sie, zreszta kozelanka zaraz przychodzi wiec niewiele zrobi
dzwonil TZ, z zapytaniem, czy wiem ze jedziemy dzisiaj do ikei po lozeczko..... ja na to ze wiem a on ze nie moze sie doczekac, rozczulil mnie totalnie! szczegolnie ze on nienawidzi do Ikei jezdzic
Cytat:

Paulizia, ja tez korzystam z Haczewskiego
a co do seriali, ja przez ponad 2 tyg urlopu wciagnelam 4 serie MAD MANA zostal mi jeden odcinek i sobie oszczedzilam na weekend
co do bujaczka jak moj dzis wieczorem przyjdzie to zdam wam relacje oczywiscie
siasiek ja tez sie juz na moja Zosie doczekac nie moge ale tak naprawde to juz tylko 2 miesiace....aaaaa, zleci szybciutko
andziot moja mama mnie nei karmila w ogole piersia, bo ja wczesniak i miesiac w inkubatorze, wiec ja na butelce chowana, moj brat tez bo mama nie miala pokarmu za specjalnie, i tez dalismy rade, ja tak jak mowisz, tez bym chciala ale nic na sile, jak piszecie dzieci sa rozne i kieruje sie Jezykiem niemowlat, szczesliwa mama, szczesliwe dziecko
A TEN LINK ZE SMIEJACYM SIE MALCEM!! genialny!! poplakalam sie ze smiechu razem z nim
kasienko kochana!! nie smutaj sieeee. jak nie masz ochoty jechac z Tztem to nie jedz na sile tylko odpoczywaj i sie nie zadreczaj, jak czujesz sie slabo to sie poloz i odpoczywaj, nic na sile. Co do pragnienia, mnie sie chce pic caaalymi dniami, juz sie przyzwyczailam
daisyy gratuluje 33 tygodnia!!! jupiii!!! ale za ten deser co go opisalas to w tylek powinnas dostac! wiesz jak mi sie teraz bezy zachcialo..............
ide prasowac i czekam na kolezanke
buziale i do pozniej

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 11:40   #1789
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

prosze mi tu bez focha

kochana Siasiek kupiała mi ikoeowskie pudełeczka i przy okazji bedzie w mojej mieścinie to sie spotkamy w cukierni:P

a co do jedzenia pyszności to na pewno coś fajnego wchłoniemy

jak tylko bede miala samochód to chetnie sie z wami spotkam w fashion
Stary 2011-03-04, 11:41   #1790
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
i wiem nawet gdzie, bo w Tychach i po jakiej to ostrej klotni bylo ale jaka zgoda mila i OWOCNA byla
to ja 3 wrzesnia miałam ostatnią @
natomiast Gabi zmontowalismy 12 wrzesnia bo weselu kolezanki hihi - we własnym łozku
Cóż za wyznania

anulko, pospałas troszkę ? Miałas sie zdrzemnąc Ale Twoj małz tęskni za dzidzią już Jak to Córeńka zmienia tatusia
anulko, ja Słonko 27 tydzień zaczynam do 33 jeszcze troszkę brakuje Ale dziękuję

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-04, 11:42   #1791
Eve1603
Zakorzenienie

Hej

Grazin
to ja szybko Ci napisze poki pamietam - jutro ROZPOCZNIESZ 31 tydzien. Dzisiaj masz SKONCZONE 29 tygodni i 6 dni, czyli wlasnie TRWA 30 tydzien, ktory skonczy sie jutro (29+7)

To tak, jak z urodzinami, dziecko konczy 1szy rok zycia i wchodzi w drugi - moj Olek ma skonczony rok, ale trwa jego drugo rok zycia, ktory skonczy sie w maju i w maju rozpocznie swoj trzeci rok zycia (choc bedzie sie oczywiscie mowilo ze ma 2 latka) - mam nadzieje, ze ta lopatologiczna metoda rozwialam Twoje watpliwosci

Co do spania, kocykow i poduszek i kolderek - Olus od poczatku spi na materacu i bez poduszki, pod "dziurawym" kocykiem, tzn. gdzies od roku ma taka bardzo bardzo plasciutka podusie ortopedyczna i teraz juz oczywiscie uzywamy kolderek.

Karmilam piersia i butelka jednoczesnie, tez mialam to szczescie co Andziot, ze mojemu dziecku kompletnie byl obojetny smak mleka, typ smoczka i to, czy to cyc, czy smoczek, ale przez to tez ja sie troche rozleniwilam i w nocy zamiast piersi zazwyczaj podawalam butle i dosc szybko mleko mi sie skonczylo w zwiazku z tym - nocne karmienie wplywa na dlugosc laktacji i rzeczywiscie nocne mleko jest najbardziej kaloryczne. Tym razem zamierzam nie isc na latwizne, ale zobaczymy co mi z tego wyjdzie.

Witam w klubie wielbicielek i posiadaczek karuzelki rain forrest - to wlasnie z nia Olek nie moze sie rozstac Kupcie od razu karton baterii

A ja nadal przeziebiona w nocy budzi mnie bol gardla i ogolnie czuje sie do duszy...
Olek nadal robi bardzo brzydkie kupy i do tego ma katar i nie wiem co robic...
No, ale jutro jade na "poprawke" 3d, wiec mam nadzieje, ze moja (poki co) corka rozlozy nogi jak nalezy

Czytam Was od rana do nocy, ale tak mi w glowie huczy, ze pisac mi sie kompletnie nie chce, prosze o wybaczenie mojego olewatorstwa

Buziaki

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 11:46   #1792
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
hehe
Cytat:

Możemy zjeść coś za Ciebie
Cytat:
Ooo tyski chłopak

Jak mi się dzisiaj nic nie chce... ale zrobię sobie kawkę zaraz i może doda mi to trochę sił bo nawet łóżka nie pościeliłam jeszcze...

It's not about anger
Stary 2011-03-04, 12:03   #1793
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

siasiu a gdy skrzykniemy się na spotkanie w Fashion House (to jest na granicy sosnowca i jaworzna) dołączysz do nas tez ??? No i Grazin równiez to pytanie sie tyczy Tylko niech sie nasza pani dyzurna okresli kiedy bedzie miała bum bum

Eve, no dawno Cie nie było! Masz szczescie, ze choc nas czytasz Twoje i Andziot posty to miód na moje serce - jeśli chodzi o karmienie
Czyli nie ma co szaleć z kołdrami na początku ?? bo ja tak po sobie patrzę... że nawet latem śpię opatulona kołdrą po same uszy
Dla dzieciątka dziurawy kocyk będzie oki ? nie zmarznie ??

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

aha mam pytanie,
jak dzidziuś mnie kopie tam u góry brzucha, poniżej piersi.. to znaczy zę ma głowkę dołem do wyjscia (tzn własciwą juz pozycję) czy nadal w pionie ? bo nie wiem czym kopie najczęściej.. rączkami boksuje czy nózkami wierzga ?

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-03-04, 12:05   #1794
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Grazin i Siasiek i Czaro macie spotkanie?! JA CHCĘ Z WAMI

Pauliziu, no właśnie te plastiki FP wg mnie na żywo wcale nie prezentują się ładnie. Najładniej wyglądają te pastelowe do +9 kg, a TŻ to w ogóle wtedy utknął przy jakiejś huśtaweczce za 600 zeta

No ale trzeba będzie zadecydować, bo przecież nie o wygląd chodzi

Jeszcze będę marudzić Anuli, żeby porobiła foty, kiedy przyjdzie Jej bujaczek

Ddaaiissyy, kochanie! Wczorajsze zakupy były spożywczo-chemiczne. Ale wklejam to, co kupiłam ostatnio, w ciągu miesiąca. Mało tego - 2 pajace [używany i nowy] i skarpetunie

Natomiast co do wczorajszych zakupów, to dziewczynom, które robią zakupy w Lidlu polecam żele pod prysznic i mydła w płynie firmy CIEN. Wczoraj kupiłam dwa żele - morelowy i do skóry wrażliwej [w TAKIM opakowaniu], mydełko oliwkowe i jeszcze wielki żel do higieny intymnej. REWELACJA! Nie wysuszają, pięknie pachną i cena powalająco niska!

Dodatkowo była promo na żele Fa, kupiłam kokosowo-kakaowy za 4,99

Zadowolona jestem, bo te kosmetyki idą najszybciej i z tymi lidlowskimi trochę kasy zostaje w kieszeni

vege!
Stary 2011-03-04, 12:06   #1795
Paulizia
Wtajemniczenie

daisy... a my po poprawinach

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Ja tez chce do Fashion House'u!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2011-03-04, 12:08   #1796
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
helloooo Mamusie i brzusie

Ja dziś nie pospałam o 7,34 sie obudziłam i mimo "nocy" w pokoju już nie zasnełam
a plany na dziś mam takie, że ide sie z kolezankami po ich pracy spotkac i sama z premedytacją wybrałam knajpę gdzie spodobał mi się pewien deser...
MOULIN ROUGE
chrupiące bezy przykryte lodami waniliowymi z bitą śmietaną oraz pierzynką malin na gorąco

Myślę, że moze to być mniaaami
a miałam nie żreć słodkiego......... ale jutro wracam do małża wiec znów zacznie sie rygor.... na słodko wolno mi będzie wodę z miodem i cytryną ehhh

dziękować
Jak przeżyłaś wczorajszy dzień bez pączka?? Weź pod uwagę jak nas potem zgaga męczyła i ile pustych kalorii w siebie wrzuciłysmy..... Ja teraz mam wyrzuty sumienia i żałuję, że nie miałam takiej twardej woli jak Ty

antropia;
Ty jeszcze nie spisz o tej porze super, ze wszystko ok !! A wagą się nie martw, przyjdzie czas, że smigniesz Coś tam przecież Cię przybywa więc nie jest źle Może jak czujesz się lepiej, to nie ładuj w siebie paracetamolu ??

andziot; jak to nie masz ambitnych planów, a MY Skoro Zosia tak wcześnie wstała to pewnie padnie w tzw międzyczasie wiec będziesz mogła z nami poplotkować
A to o czym piszecie.. o karmieniu to brzmi jak horror jakiś...
czy możliwe jest aby aż tak dziecko od siebie uzależnić, że nie można wyjść np sik... Da się jakoś temu zapobiec? Bo rozumiem, że powinno się karmić zawsze kiedy dzidzia kce ??
ale Cie tam rzeczy uczą Anulinko.... też bym zaczęła się bac

dobry MoniaK e tam.. będziesz sprzątać tyle innych fajnych rzeczy do zrobienia Może poczekaj do jutra, jak małż wróci i Ci pomoże

Siasiek; smacznego

dorkabl; może okaże się, że nie taki diabeł straszny jak go malują.... a Twoja koleżanka wyszła już z tego ?

matallewar, dobrze dzień zaczełaś dobry pączek nie jest zły

andziot,
zazdroszczę takiej grzecznej Zosi !! Całą noc przesypiała? Bosssko Aby nasze Gabrychy poszły w jej ślady
jaaa czemu piszesz teraz przed obiadem o takich rzeczach

ja mam na obiad fladerke dzis

wszystkim przeziebionym, szybkiego powrotu do zdrowia!!!
pojechalam po wyniki, a wyniki beda w poniedzialek, bo na przeciwciala 2 dni sie czeka
Stary 2011-03-04, 12:08   #1797
Catia88
Rozeznanie

Witajcie Kochane

Ale moja Dzidzia dzisiaj dokazuje nie wiem co go na takie szaleństwa wzięło

Widziałam,że o karmieniu piersią pisałyście. Ja jakoś o tym narazie nie myslę. Na pewno próbować będę, ale jeśli Synek nie będzie chciał ze mną współpracować, będzie mnie gryzł i takie tam, to nie mam zamiaru ze łzami w oczach go karmić. Póki co jakoś optymistycznie jestem do tego nastawiona, może dlatego że to moje pierwsze dziecko i nie jestem do końca świadoma co mnie czeka Ale siostra nie miała problemu z karmieniem to i ja nie będę go mieć póki co to najbardziej boję się porodu i paru dni po.

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 12:10   #1798
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Zapomniałam o fotach

zakupy tu, brzuch ze środy w albumie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00045.jpg (110,8 KB, 28 załadowań)

vege!
Stary 2011-03-04, 12:11   #1799
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
siasiu a gdy skrzykniemy się na spotkanie w Fashion House (to jest na granicy sosnowca i jaworzna) dołączysz do nas tez ??? No i Grazin równiez to pytanie sie tyczy Tylko niech sie nasza pani dyzurna okresli kiedy bedzie miała bum bum

aha mam pytanie,
jak dzidziuś mnie kopie tam u góry brzucha, poniżej piersi.. to znaczy zę ma głowkę dołem do wyjscia (tzn własciwą juz pozycję) czy nadal w pionie ? bo nie wiem czym kopie najczęściej.. rączkami boksuje czy nózkami wierzga ?
Akurat tą miejscówkę znam dokładnie więc może się uda ale chcecie to jakoś w najbliższym czasie zorganizować?

To chyba zależy od Twojej dzidzi, mój często macha rączkami ale te ruchy czuję inaczej niż te nogami. Są o wiele słabsze.

It's not about anger
Stary 2011-03-04, 12:13   #1800
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Eve1603 Pokaż wiadomość
Hej

Grazin
to ja szybko Ci napisze poki pamietam - jutro ROZPOCZNIESZ 31 tydzien. Dzisiaj masz SKONCZONE 29 tygodni i 6 dni, czyli wlasnie TRWA 30 tydzien, ktory skonczy sie jutro (29+7)

To tak, jak z urodzinami, dziecko konczy 1szy rok zycia i wchodzi w drugi - moj Olek ma skonczony rok, ale trwa jego drugo rok zycia, ktory skonczy sie w maju i w maju rozpocznie swoj trzeci rok zycia (choc bedzie sie oczywiscie mowilo ze ma 2 latka) - mam nadzieje, ze ta lopatologiczna metoda rozwialam Twoje watpliwosci

Buziaki
AHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
juz rozumiem
dziękuje za objaśnienie dla zółtodzioba

Cytat:
ustalcie termin i wam wtedy powiem czy dam rade auto załatwic od mamy czy nie bo to jest bardzo ciezko ustalic z wyprzedzeniem
no i pytanie czy mnie moj chłop puści w tak daleką trasę samą

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Grazin i Siasiek i Czaro macie spotkanie?! JA CHCĘ Z WAMI

Natomiast co do wczorajszych zakupów, to dziewczynom, które robią zakupy w Lidlu polecam żele pod prysznic i mydła w płynie firmy CIEN. Wczoraj kupiłam dwa żele - morelowy i do skóry wrażliwej [w TAKIM opakowaniu], mydełko oliwkowe i jeszcze wielki żel do higieny intymnej. REWELACJA! Nie wysuszają, pięknie pachną i cena powalająco niska!

Dodatkowo była promo na żele Fa, kupiłam kokosowo-kakaowy za 4,99

Zadowolona jestem, bo te kosmetyki idą najszybciej i z tymi lidlowskimi trochę kasy zostaje w kieszeni
no to wpadaj na spotkanko
jestem jak najbardziej za
oj widze mary ze odwyk zakupowy totalny.
tez uzywam od czasu do czasu zeli z lidla i jestem zadowolona
niby firma nieznana i pierwszy raz wziełam na spróbę z wątpliwością czy to zuzyję ale za takie grosze warto było spróbowac
ja też zele biedronkowe lubie

daisy a widać juz czy Ci brzuszek faluje jak mała sie przewraca??

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości