|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Dzień dobry!
![]() Nie dałam rady już wczoraj odpisać, ale coś tam przeleciałam i nadrobiłam Wczoraj zeżarłam 4 pączki [dieta pączkowa, bo niczego innego nie jadłam wczoraj]... dwa przy kawie z Mamą, a dwa wieczorem u Przyjaciółki Mam nadzieję, że spaliłam je na fitnessie i zakupach ![]() A Wasze zakupy super! Grazin, czapeczki najpiękniejsze! Mimbi, karuzelka rewelacja! Ja jakąś inną licytowałam na allegro, ale mnie przebili i poszła prawie za cenę nowej Ewesko, czysto, schludnie i ciekawe połączenie kolorów. Już nie mogę się doczekać, kiedy u nas będzie już PO remoncie i POsprzątane ![]() Przyłączam się do fanek kocyków z dziurkami! Nie dość, że ładne, przewiewne, to bezpieczne Któraś [Spice?] pytała o bujaczek i tak, tamten wklejony najprawdopodobniej kupimy. O ile przełknę kolorystykę Chyba przejedziemy się jeszcze, żeby obejrzeć wszystkie na żywo ![]() Zaraz wpiszę numery dyżurnych Miałam w telefonie nr Siaśka, Kasi łódzkiej, no i teraz mam jeszcze Zytus i Matall, więc pewnie jakieś info dotarłoby na forum
|
|
|
|
#1772 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Ale się młody uśmiał oglądając to dziecko
![]() A ja pisałam eski z koleżanką z pracy, urodziła córę i są już w domku i się poryczałam chyba z jej szczęścia ![]() Czemu jeszcze tak długo muszę czekać na swoje?
|
#1773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Umawialas sie juz na parentcraft? Ja wlasnie mam zamiar, ale nie wiem co mnie tam czeka i czy isc z mezem czy sama W jakim szpitalu rodzisz? ![]() Mary u mnie tez temat bujaczka na tapecie... w UK same kolorowe plastiki... juz sama nie wiem, ale chyba bedzie Fisher Price ja mam straszna zgage po paczkach i tylko rennie mnie ratuje
|
|
#1774 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam moje drogie
![]() ja dzis wyspana rewelacyjnie ![]() o 10 mnie pani z urzedu obudziła telefonem, z informacja ze czeka na mnie zezwolenie na wyciecie drzewa. milo ze z łaską się zgodzili zebym wycieła drzewo ktore stoi za blisko domu i powstaje przez nie wilgoc. głupio ze trzeba sie o cos takiego prosic we własnym domu ![]() Dziewczyny ktore nie są w klubie piszcie pw jak chcecie nr telefonu dyzurującej:P *** dzisiaj z przejecia mialam sny o tej dyzurnej ***noc mialam dość ciężką, poniewać: 1. bolał mnie lewy nadgarstek 2. bolał mnie lewy łokieć 3. bolało mnie prawe kolano kurna chyba zaczynam sie rozkładać ![]() a mały miał taka dyskoteke rano jak tz przyszedł z pracy i brzuch przytulił ze myslalam ze juz nie zasne. ![]() Cytat:
![]() choc mój tż jest za karmieniem piersią i to jak najdłuzej. wiec zobaczymy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() hihi Cytat:
![]() Cytat:
wg tego kalkulatora na necie wychodzi tak Kalkulacja rozpoczęta dnia Fri 04 Mar 2011 Twoja ciąża zacząła się dnia Sat 07 Aug 2010 Przybliżony czas trwania Twojego cyklu miesięcznego to 28 dni Zaszłaś w ciążę dnia Sat 21 Aug 2010 (owulacja) Minęło 209 z 280 pełnych dni (75%). Jesteś w 30 tygodniu ciąży. Masz za sobą 29 pełnych tygodni i 6 pełne dni (29+6). Jesteś w 7 (kalendarzowym) miesiącu ciąży. Jesteś w 8 (księżycowym) miesiącu ciąży. Jesteś w trzecim trymestrze. Oblicz datę narodzin Fri 13 May 2011 Zostało Ci 71 dni do porodu. wiec kto mi powie w ktorym tygodniu jestem? ![]() sorki za tak długi wywód
|
|
#1775 |
|
Zadomowienie
|
Ide na spacerek
![]() Wczoraj od łażenia spodnie obtarły mi od wewnątrz nogi hihhih dziś zakładam legginsy. |
|
|
|
#1776 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek ja przed chwila tez beczalam jak morderca odbieral porod Lynette w Gotowych na wszystko
![]() No i zakoczylam 6 serie... zabieram sie za 7
|
#1777 |
|
Raczkowanie
|
Grazin a z jakiej strony to wiesz?? Ja też kcem
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1779 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin... skonczony 29 czyli 30 tydzien, a jutro rozpoczynasz 31
chyba i ja tez uwazam, ze daisy musis nam teraz przyniesc po tym deserze
|
#1780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale czemu najpier liczyłam od piatku teraz wyszla sobota a gin czasami od wtorku mi liczy w kazdym badź razie wiem ze w 7 miesiacu jestem ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- boże juz 31!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!??????????????????? ??????? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa help
|
|
#1782 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin... liczba dn fazy lutealnej mnie zabila
nie wiem co to jest i sie nie zgadzam z tym ja korzystam z tego http://dziecko.haczewski.pl/
|
#1783 |
|
Wtajemniczenie
|
widze ze mamy dyzurna
fajniutko Grazin zapisuje twoj numer.Ja chce karmic piersia ale jak czytam wasze historie i slucham histori innych kobiet tez mam obawy. Jednak na dzien dzisiejszy nie bede sie poddawac.
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ide się ogarnąć ![]() musze dziś domek posprzatac bo jak juz mowilam jade jutrodo super fajnego ciucholandu:P a potem mam randke z siaśkiem i jej boskim synkiem wiec nie bedzie czasu na porzadki
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
mary poziomkowa chwalisz zakupy wizażowe a swoimi to nie łaska się pochwalić
Dawaj tu nam co kupiłas ładnego ![]() Siasiek; za długie czekanie dobre śniadanie Jak sie nasze maluszki urodzą to pomysl, ze od razu za oknem ciepełko, wiosna i bedzie mozna smigac na spacerki A teraz to jeszcze troszkę jednak zimowa pora... niech sobie dzidziusie siedzą w brzusiach ![]() Paulizia no może uda się donieść deserek do Was a jak nie to zjem za każdą z Was hihi ![]() ![]() ![]() Ja licze Paulizia dokładnie na tej stronie co Ty, tyle ze sama sobie wpisałam dzień zapłodnienia bo wiedziałam dokładnie kiedy z męzem sie miziałam Grazin to ja tez nie kumam jak to sie liczy... poddaje sie ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
jak to masz randke !!!!!!!! ?? A MY !!!!!!!!! wszystkie inne sląsko-małopolskie dziewuchy ?? O noooo foch !! i pewnie jeszcze pysznosci bedziecie jadły
|
|
#1786 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a siedzenie w domu tez mnie wkurza. Jutro moze byc fajnie, o ile mnie nic nie bedzie bolalo tak jak wczoraj i dzisiaj niestety.Moja kumpela miala takiego zarloka, ze wazyl 9kg jak mial pol roku i dopiero wtedy przeszla na butle, zrzucila 22kg od tego![]() Cytat:
gratulujetez wlasnie dzisiaj to robie Cytat:
![]() W ogole to jestem wsciekla, 7lutego zlozylam wniosek do burmistrza o zameldowanie u tesciow i juz jest 4rty marca a tu ani widu ani slychu!! ale mi sie ciezko oddycha ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- jestem glodna, ide zjesc drugie sniadanie.
|
|
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
ddaisy ja tez dokladnie wiem kiedy Antosia trzasnelismy z 3 na 4 wrzesnia
![]() i wiem nawet gdzie, bo w Tychach i po jakiej to ostrej klotni bylo ale jaka zgoda mila i OWOCNA byla
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
ja domek ogarnelam i sie zabralam za prasowanie, ale nie chce mi sie, zreszta kozelanka zaraz przychodzi wiec niewiele zrobi
![]() dzwonil TZ, z zapytaniem, czy wiem ze jedziemy dzisiaj do ikei po lozeczko..... ja na to ze wiem a on ze nie moze sie doczekac, rozczulil mnie totalnie! szczegolnie ze on nienawidzi do Ikei jezdzic![]() Cytat:
![]() a co do seriali, ja przez ponad 2 tyg urlopu wciagnelam 4 serie MAD MANA zostal mi jeden odcinek i sobie oszczedzilam na weekend co do bujaczka jak moj dzis wieczorem przyjdzie to zdam wam relacje oczywiscie ![]() siasiek ja tez sie juz na moja Zosie doczekac nie moge ale tak naprawde to juz tylko 2 miesiace....aaaaa, zleci szybciutko![]() andziot moja mama mnie nei karmila w ogole piersia, bo ja wczesniak i miesiac w inkubatorze, wiec ja na butelce chowana, moj brat tez bo mama nie miala pokarmu za specjalnie, i tez dalismy rade, ja tak jak mowisz, tez bym chciala ale nic na sile, jak piszecie dzieci sa rozne i kieruje sie Jezykiem niemowlat, szczesliwa mama, szczesliwe dziecko ![]() A TEN LINK ZE SMIEJACYM SIE MALCEM!! genialny!! poplakalam sie ze smiechu razem z nim ![]() kasienko kochana!! nie smutaj sieeee. jak nie masz ochoty jechac z Tztem to nie jedz na sile tylko odpoczywaj i sie nie zadreczaj, jak czujesz sie slabo to sie poloz i odpoczywaj, nic na sile. Co do pragnienia, mnie sie chce pic caaalymi dniami, juz sie przyzwyczailam![]() daisyy gratuluje 33 tygodnia!!! jupiii!!! ale za ten deser co go opisalas to w tylek powinnas dostac! wiesz jak mi sie teraz bezy zachcialo.............. ide prasowac i czekam na kolezanke ![]() buziale i do pozniej
|
|
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kochana Siasiek kupiała mi ikoeowskie pudełeczka i przy okazji bedzie w mojej mieścinie to sie spotkamy w cukierni:P a co do jedzenia pyszności to na pewno coś fajnego wchłoniemy ![]() jak tylko bede miala samochód to chetnie sie z wami spotkam w fashion
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomiast Gabi zmontowalismy 12 wrzesnia bo weselu kolezanki hihi - we własnym łozku Cóż za wyznania ![]() anulko, pospałas troszkę ? Miałas sie zdrzemnąc Ale Twoj małz tęskni za dzidzią już Jak to Córeńka zmienia tatusia anulko, ja Słonko 27 tydzień zaczynam do 33 jeszcze troszkę brakuje Ale dziękuję ![]() ![]()
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Grazin to ja szybko Ci napisze poki pamietam - jutro ROZPOCZNIESZ 31 tydzien. Dzisiaj masz SKONCZONE 29 tygodni i 6 dni, czyli wlasnie TRWA 30 tydzien, ktory skonczy sie jutro (29+7) To tak, jak z urodzinami, dziecko konczy 1szy rok zycia i wchodzi w drugi - moj Olek ma skonczony rok, ale trwa jego drugo rok zycia, ktory skonczy sie w maju i w maju rozpocznie swoj trzeci rok zycia (choc bedzie sie oczywiscie mowilo ze ma 2 latka) - mam nadzieje, ze ta lopatologiczna metoda rozwialam Twoje watpliwosci ![]() Co do spania, kocykow i poduszek i kolderek - Olus od poczatku spi na materacu i bez poduszki, pod "dziurawym" kocykiem, tzn. gdzies od roku ma taka bardzo bardzo plasciutka podusie ortopedyczna i teraz juz oczywiscie uzywamy kolderek.Karmilam piersia i butelka jednoczesnie, tez mialam to szczescie co Andziot, ze mojemu dziecku kompletnie byl obojetny smak mleka, typ smoczka i to, czy to cyc, czy smoczek, ale przez to tez ja sie troche rozleniwilam i w nocy zamiast piersi zazwyczaj podawalam butle i dosc szybko mleko mi sie skonczylo w zwiazku z tym - nocne karmienie wplywa na dlugosc laktacji i rzeczywiscie nocne mleko jest najbardziej kaloryczne. Tym razem zamierzam nie isc na latwizne, ale zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Witam w klubie wielbicielek i posiadaczek karuzelki rain forrest - to wlasnie z nia Olek nie moze sie rozstac Kupcie od razu karton baterii ![]() A ja nadal przeziebiona w nocy budzi mnie bol gardla Olek nadal robi bardzo brzydkie kupy No, ale jutro jade na "poprawke" 3d, wiec mam nadzieje, ze moja (poki co) corka rozlozy nogi jak nalezy ![]() Czytam Was od rana do nocy, ale tak mi w glowie huczy, ze pisac mi sie kompletnie nie chce, prosze o wybaczenie mojego olewatorstwa ![]() Buziaki |
|
|
|
#1792 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak mi się dzisiaj nic nie chce... ale zrobię sobie kawkę zaraz i może doda mi to trochę sił bo nawet łóżka nie pościeliłam jeszcze...
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
siasiu a gdy skrzykniemy się na spotkanie w Fashion House (to jest na granicy sosnowca i jaworzna) dołączysz do nas tez ??? No i Grazin równiez to pytanie sie tyczy
Tylko niech sie nasza pani dyzurna okresli kiedy bedzie miała bum bum ![]() Eve, no dawno Cie nie było! Masz szczescie, ze choc nas czytasz Twoje i Andziot posty to miód na moje serce - jeśli chodzi o karmienie Czyli nie ma co szaleć z kołdrami na początku ?? bo ja tak po sobie patrzę... że nawet latem śpię opatulona kołdrą po same uszy Dla dzieciątka dziurawy kocyk będzie oki ? nie zmarznie ?? ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- aha mam pytanie, jak dzidziuś mnie kopie tam u góry brzucha, poniżej piersi.. to znaczy zę ma głowkę dołem do wyjscia (tzn własciwą juz pozycję) czy nadal w pionie ?
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin i Siasiek i Czaro macie spotkanie?! JA CHCĘ Z WAMI
![]() Pauliziu, no właśnie te plastiki FP wg mnie na żywo wcale nie prezentują się ładnie. Najładniej wyglądają te pastelowe do +9 kg, a TŻ to w ogóle wtedy utknął przy jakiejś huśtaweczce za 600 zeta ![]() No ale trzeba będzie zadecydować, bo przecież nie o wygląd chodzi ![]() Jeszcze będę marudzić Anuli, żeby porobiła foty, kiedy przyjdzie Jej bujaczek Ddaaiissyy, kochanie! Wczorajsze zakupy były spożywczo-chemiczne. Ale wklejam to, co kupiłam ostatnio, w ciągu miesiąca. Mało tego - 2 pajace [używany i nowy] i skarpetunie ![]() Natomiast co do wczorajszych zakupów, to dziewczynom, które robią zakupy w Lidlu polecam żele pod prysznic i mydła w płynie firmy CIEN. Wczoraj kupiłam dwa żele - morelowy i do skóry wrażliwej [w TAKIM opakowaniu], mydełko oliwkowe i jeszcze wielki żel do higieny intymnej. REWELACJA! Nie wysuszają, pięknie pachną i cena powalająco niska! Dodatkowo była promo na żele Fa, kupiłam kokosowo-kakaowy za 4,99 ![]() Zadowolona jestem, bo te kosmetyki idą najszybciej i z tymi lidlowskimi trochę kasy zostaje w kieszeni
|
|
|
|
#1795 |
|
Wtajemniczenie
|
daisy... a my po poprawinach
![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Ja tez chce do Fashion House'u!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam na obiad fladerke dzis ![]() wszystkim przeziebionym, szybkiego powrotu do zdrowia!!! pojechalam po wyniki, a wyniki beda w poniedzialek, bo na przeciwciala 2 dni sie czeka |
|
|
|
|
#1797 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Kochane
Ale moja Dzidzia dzisiaj dokazuje nie wiem co go na takie szaleństwa wzięło ![]() Widziałam,że o karmieniu piersią pisałyście. Ja jakoś o tym narazie nie myslę. Na pewno próbować będę, ale jeśli Synek nie będzie chciał ze mną współpracować, będzie mnie gryzł i takie tam, to nie mam zamiaru ze łzami w oczach go karmić. Póki co jakoś optymistycznie jestem do tego nastawiona, może dlatego że to moje pierwsze dziecko i nie jestem do końca świadoma co mnie czeka Ale siostra nie miała problemu z karmieniem to i ja nie będę go mieć póki co to najbardziej boję się porodu i paru dni po.
|
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam o fotach
![]() zakupy tu, brzuch ze środy w albumie
|
|
|
|
#1799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc może się uda ale chcecie to jakoś w najbliższym czasie zorganizować? To chyba zależy od Twojej dzidzi, mój często macha rączkami ale te ruchy czuję inaczej niż te nogami. Są o wiele słabsze.
|
|
#1800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz rozumiem ![]() dziękuje za objaśnienie dla zółtodzioba ![]() Cytat:
![]() no i pytanie czy mnie moj chłop puści w tak daleką trasę samą ![]() Cytat:
![]() jestem jak najbardziej za ![]() oj widze mary ze odwyk zakupowy totalny. ![]() tez uzywam od czasu do czasu zeli z lidla i jestem zadowolona ![]() niby firma nieznana i pierwszy raz wziełam na spróbę z wątpliwością czy to zuzyję ale za takie grosze warto było spróbowac ![]() ja też zele biedronkowe lubie ![]() daisy a widać juz czy Ci brzuszek faluje jak mała sie przewraca??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.

Wczoraj zeżarłam 4 pączki [dieta pączkowa, bo niczego innego nie jadłam wczoraj]... dwa przy kawie z Mamą, a dwa wieczorem u Przyjaciółki
Mam nadzieję, że spaliłam je na fitnessie i zakupach 

, wiec nie wiem za bardzo jak sie dogadam z ta polozna. Chyba na migi

02.08.2014

fajniutko
Dawaj tu nam co kupiłas ładnego 

ehhh