|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku?? | |||
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 7,02% |
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
5 | 8,77% |
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV |
3 | 5,26% |
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV |
0 | 0% |
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV |
13 | 22,81% |
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV |
32 | 56,14% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Olusia, STO LAT!!!!!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mnie w nocy tak biodra napierniczaly, że musiałam ciagle się przekręcać, żeby trochę ten ból minął.... Cytat:
![]() ![]() ![]() harrods, chyba i ja dziś przeszkolę męża co do czego ![]() [ |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III
Cytat:
Ja mam za to, od kilku dni, bóle w spojeniu łonowym. Też nie wiem co to oznacza. Mam nadzieję, że się nie rozchodzi. A i wczoraj wieczorem stało się coś, co mną wstrząsnęło bardziej niż się spodziewałam. Siedzę już po wieczornym prysznicu na kanapie z mężem. Ja już w pidżamie - spodnie i obcisła koszulka. Nagle mąż zauważył, że na obydwu sutkach mam małe mokre plamki. Ale mną to wstrząsnęło. Na szczęście mąż rozładował atmosferę stwierdzając z całkowitą powagą "laktacja Ci się zaczęła" ![]() ![]() Ale nie wiem, czy to faktycznie już siara? Nie za wcześnie? To dopiero 36 tydzień. Co prawda to były tylko dwie maleńkie kropki - takie 0,5 cm średnicy. I od tej pory nic, chociaż cały czas sprawdzam nową bluzkę. Edytowane przez Harrods Czas edycji: 2011-03-04 o 09:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Raczkowanie
|
kasia będziemy z wózkami śmigać po potuliku to zaraz nam kg uciekną
|
![]() ![]() |
![]() |
#3844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak nie schudne to siade z wozkeim i miska pod kosicolem i bede zierac na nowe ubrania XXL |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Zadomowienie
|
Hello dziewczynki.
zanim was nadrobie, to powiem tylko że nadal chodze w 2-paku. (4 dzień po terminie). Wczoraj byłam u gin i powiedziała, że wszystko pozamykane, główka bardzo nisko i jak się nie rozpakuje to 10-tego do szpitala już mnie kładzie. No to korzystam z tych kilku ostatnich dni.... Zaraz lece na ktg a potem może na jakieś zakupki. Pozdrawiam mamusie i dzidziusie. ![]()
#3846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3847 |
Zadomowienie
|
wow widze ze aguś235 zdążyła wczoraj urodzic- gratulacje
![]() Olusiaa ![]() ![]() a my mielismy wczoraj gosci, nie dosc ze z faworkami przyszli to z 10 pączków przyniesli, a ja tez kupilam, no masakra. na szczescie wieczorem tylko pol paczka zjadlam, ale zgage mialam. i dzis rano wstalam zamknac drzwi jakk tż do pracy idzie, i poszlam te paczki zobaczyc, no i wsunelam jednego, poszlam spac dalej, i teraz do sniadania wsunelam kolejnego. i sie wkurzylam na siebie, ze je zjadlam, i wyrzucilam cala reszte!!!a niech sobie ptaszki podziobią!!! i od poniedzialku zmieniam system żywienia, bo sie zagalopowalam, bo zauwazylam ze jem spore sniadanie, potem jakis owoc, potem byczy obiad. i koniec. a kg sie odkaladaja z mojej wlasnie głupoty. zostal mi rowno miesiac, wiec moge zrobic cos zeby sie na maxa nie rozrosnąć!!! ogląałąm ddtvn i pani polecała swojego gadzety do pokoju dlA dzidzi bo rozwija geniusz noworodka http://sklep.whiteandblack.pl/ tylko zobaczacie ile ten geniusz kosztuje ![]() i co ciekawe wyprasowałam wczoraj jedynie 12 pieluch i cO??? I Budzie sie dzis rano i mam zakwasy w dłoniach i paliczkach....
#3848 |
Zadomowienie
|
co do ciuszków rozm 56.Moja córka ur się o wadze 3960 i 59cm.Niektóre ciuszki były za małe,pamietam że na wyjscie ze szpitala miała piękną kurtkę i założyła ja tylko raz
![]() ![]()
#3849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olusiaa wszystkiego najlepszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3850 |
Zadomowienie
|
zmykam na razie do pisania pracy na jutro na uczlenie ale bede was nawiedzac na biezaco
![]() diatoma nie ma sie co dziwic twojej kondycji po pierwsze to juz koncowka ciazy a po drugie ty przez dlugi okres ciazy musialas prowadzic oszczedny tryb zycia wiec i organizm sie troche przestawil z aktywnego na bierny nadrobisz wszytsko jak bedziesz na spacerki z dzieciatkiem smigac ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-03-04 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
Zadomowienie
|
ja to dzisiaj jakaś pijana jestem... w głowie mnie ćmi.Nie wiem może jakąś kawkę siorbnę,chociaż nie pijam
![]() |
#3852 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
1,5 tygodnia sie meczylam z kaszlem takim, ze moj maz nie mogl sluchac. Mam nadzieje, ze to dziecku nie zaszkodzilo... Lekarz mi nie dal antybiotyku, bo "przeziebienie" trzeba przetrwac i myslalam, ze juz padne. Jadlam i pilam syropy dla dzieci, tabletki homeopatyczne, miod, cytryne i nic. Dopiero syrop z cebuli dal mi sie juz w pierwsza noc normalnie wyspac, ale pilam po 2 lyzki co 2h. Teraz jest ok. Moze tobie tez by pomoglo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3854 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a poza tym dzien dobry w ten sliczny poranek ![]()
![]() |
#3855 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3856 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Rozeznanie
|
witam. gratulacje dla agusi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jest napisane: nie stosować u noworodków i niemowląt poza tym to jakis silny lek na RANY w życiu tego nie kupię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tzn rozprostowują nóżki na chwilę i mierzą? ![]() się nie śmiejcie ale nie wiem ![]() Cytat:
trzymam kciuki aby sie u Ciebie ruszyło w końcu u mnie też NIC ![]() a na jutro termin ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3860 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Olusiaa, wszystkiego najlepszego! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a u mnie jeszcze nic sie nie dzieje, a niedługo zaczynam 34 tc gosiawolna, śliczny brzuszek ![]() kurde, dzisiaj mam dzień pod tytułem "weźcie to dziecko już ode mnie", mam straszną ochotę urodzić wcześniej, przez te pączki wczoraj czuję się przerośnięta, skóra mi wysycha, bez przerwy chce mi się pić i sikać i nie mam kompletnie energii ![]() ![]() mógłby tak synek wyleźć na początku kwietnia... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
super ![]() ![]() ![]() ![]() niutka współczuje z tym czekaniem, najgorzej jak się człowiek nastawi a tu dupa blada, chyba się musisz uzbroić w cierpliwość Cytat:
ja spakowałam i 56 i 62, a co mi tam ![]() ewelqa gratulacje ![]() megi gratulacje ![]() megi co do karty ciąży o u nas zostaje w szpitalu Olusia sto lat ![]() ![]() ![]() Cytat:
kasia może łóżka będziecie mieć niżej albo bardziej nowoczesny szpital dostosowany do obolałych kobiet i nie będzie tak źle ![]() Cytat:
![]() powiedz ino gdzie i kiedy to przyjadę i się dorzucę ![]() ani się obejrzysz jak same znikną Cytat:
kobieta chyba zwariowała, biedna, niech mąż wyprasuje resztę mordka trzymam kciuki za szybki rozwój akcji prunelle ja tez mam sahare w buzi i już od rana 3 kubki herbaty i pól butelki wody wypiłam,
![]() |
#3862 |
Zadomowienie
|
Agus kochana GRATULACJE!!
![]() ależ ja lubię wejść na wizaż i zobaczyć kolejną rozpakowaną mamuśkę - to tak pozytywnie nastraja ![]() ![]() ![]() wczoraj miałam bardzo kiepski dzień - obudziłam się z okropnym bólem głowy, cały dzień się męczyłam, wzięłam w sumie 6 apapów, ale one tylko troszkę i chwilowo zmniejszały ból, przeszło mi dopiero wieczorem. a popołudniu miałam wizytę. no i w końcu coś się zaczęło dziać - szyjka się skróciła do 1 cm i jak to określił gin "jest bardzo podatna" i przy wcześniejszej ciąży by mi musiał wpisac w takim stanie "poród zagrażający" ![]() ![]() edit: no i zapomniałam - Olusia STO LAT kochana!! buziaki urodzinowe
miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png Edytowane przez bosti Czas edycji: 2011-03-04 o 10:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#3863 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nocka też przespana. nawet siku nie latałam. wszystko sie cofa zamiast postępować ![]() ehhh ![]() Cytat:
![]() ![]() dużo zdóweczka Aguś wam zycze ![]() a nie mówiłam że te nasze wątkowe dziewczyny są uparte bardzo ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a jutro sie bierz za meżusia i hejaa na porodówke ![]() gratuluje ![]() ![]() rownież gratuluję ![]() ![]() Olusiaaa 100 latek Kochana!!!!!! łatwego i szybkiego porodu przede wszystkim ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3864 |
Zadomowienie
|
WANILIA83 TY sie mnie nie żałuj, po troszku na raty musze cos robić. bo ręce mam cholernie słabe, a dziecko na rece trzeba bedzie czasem brać. mam nadzieje ze powoli sie rozkrece.
matko jak ja po raz kolejny żałuje tej poscieli z baby raj!!! nie dosc ze w praniu rpzescieradlo sie rozpierdzielilo przy gumce, to za cholerenie nie moge rozprasowac tego swinstwa. ale jestem zla. zastanawiam sie czy nie kupic innej a to wyrzucic zwyczajnie bo jest taka sztywna!!!. poleccie mi jakąś mięciutką pościel którą się łatwo prasuje??? kasiapruszkow mi tez sie nie zbyt podobaja te wyroby!
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-03-04 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3865 | |
Zadomowienie
|
Castia dziękuję
![]() Bosti może się wreszcie coś ruszy.... Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3866 |
Zakorzenienie
|
No super, tak się zastanawiałam właśnie czy u Aguś się ruszyło po wczorajszym
![]() ![]() ![]()
#3867 |
Zadomowienie
|
Diatoma kurcze szkoda tej pościeli... ale jak masz się z nią męczyć to faktycznie bez sensu.
ja kupiłam z ferretti ale dopiero jutro albo na początku przyszłoego tyg. jade ją odebrać i będę prać i prasować więc nie doradzę w tej kwestii/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3869 | |||
Wtajemniczenie
|
no ja mam takei grudki zolte jakby zrogowaciala skora i nie wiem czy to czyms smarowac czy samo odpadnie, boje sie ze maly przez to nie bdzie jadl z piersi bo to dosc twarde jest...
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Zakorzenienie
|
Posprzątane. PADAM!!!
![]() ![]() Olusiaa STO LATEK! ![]() ![]() ![]() Castia chyba g... dało to sprzątanie! ![]() trzyrazyi ja właśnie podejrzewam,że przez tą rwe kulszową na pewno będę miała bóle krzyżowe- NA BANK! ![]() mordka korzystaj jeszcze z kilku dni ciszy,haha ![]() ![]() ![]() niutka myślałam,że udało Ci się córcię przekonac... a Ty nadal 2 w 1 ![]() A poza tym... Gratuluję dziewczynom rozpoczętych tygodni ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.