Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-04, 09:24   #3841
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Olusia, STO LAT!!!!!

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
agus235

GRATULACJE!!! Zdrówka Wam życzę

Nooo i kolejna rozpakowana. A my nadal się ociągamy

Tak mnie napiernicza biodro po nocy,że ledwo chodzę...a tu czeka sprzątanie Jutro mój Małżonek przylatuje,także jestem w siódmym niebie!

Miłego dnia,kobietki Ja zabieram się za robotę(może tym sposobem wykurzę małą z brzucha )
czarna, to od jutra będzie się chyba działo
mnie w nocy tak biodra napierniczaly, że musiałam ciagle się przekręcać, żeby trochę ten ból minął....

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
witajcie ja tez wyspana tylko 2 razy w wc bylam za cala noc
Agus gratulacje

iweczka wlasnie tacy ludzie mnie rozbrajaja jak ta prababcia o ktorej piszesz

a ja dzis skonczylam 39 tc i zaczelam 40tc
ewlqa, o mojej "babci" to mozna powieść napisac. i podejrzewam, że miałaby branie jak harry poter

harrods, chyba i ja dziś przeszkolę męża co do czego

[
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 09:24   #3842
Harrods
Zadomowienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
A ja jakby ,malo tego bylo od rana mam dzis jakies klucia ....w pochwie czy w tych oolicach...ostatnio pisalam ze moze 3 razy tak mialam a teraz to jak chodze to mam non stop...wiecie od czego to????
Nie wiem co może powodować takie bóle.

Ja mam za to, od kilku dni, bóle w spojeniu łonowym. Też nie wiem co to oznacza. Mam nadzieję, że się nie rozchodzi.

A i wczoraj wieczorem stało się coś, co mną wstrząsnęło bardziej niż się spodziewałam. Siedzę już po wieczornym prysznicu na kanapie z mężem. Ja już w pidżamie - spodnie i obcisła koszulka. Nagle mąż zauważył, że na obydwu sutkach mam małe mokre plamki. Ale mną to wstrząsnęło. Na szczęście mąż rozładował atmosferę stwierdzając z całkowitą powagą "laktacja Ci się zaczęła" . Wtedy się roześmiałam. Nie wiedziałam nawet, że on zna takie słowo .

Ale nie wiem, czy to faktycznie już siara? Nie za wcześnie? To dopiero 36 tydzień. Co prawda to były tylko dwie maleńkie kropki - takie 0,5 cm średnicy. I od tej pory nic, chociaż cały czas sprawdzam nową bluzkę.

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2011-03-04 o 09:31
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 09:31   #3843
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

kasia będziemy z wózkami śmigać po potuliku to zaraz nam kg uciekną
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 09:37   #3844
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Noo, koszmar. Ostatnie noce to katastrofa, a i bez przeziębienia było ciężko. Biodra bolą, a jak chcę zmienić pozycję, to muszę się obudzić, żeby się przekręcić. A przy tym strasznie bolą te plecy . Przy tym okazuje się, że muszę siusiu
kurcze ja tak sie przewracam od 3 mies

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
kasia będziemy z wózkami śmigać po potuliku to zaraz nam kg uciekną
jak nie schudne to siade z wozkeim i miska pod kosicolem i bede zierac na nowe ubrania XXL
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 09:49   #3845
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Hello dziewczynki.
zanim was nadrobie, to powiem tylko że nadal chodze w 2-paku. (4 dzień po terminie).
Wczoraj byłam u gin i powiedziała, że wszystko pozamykane, główka bardzo nisko i jak się nie rozpakuje to 10-tego do szpitala już mnie kładzie.
No to korzystam z tych kilku ostatnich dni....

Zaraz lece na ktg a potem może na jakieś zakupki.

Pozdrawiam mamusie i dzidziusie.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 09:52   #3846
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam za to, od kilku dni, bóle w spojeniu łonowym. Też nie wiem co to oznacza. Mam nadzieję, że się nie rozchodzi.

A i wczoraj wieczorem stało się coś, co mną wstrząsnęło bardziej niż się spodziewałam. Siedzę już po wieczornym prysznicu na kanapie z mężem. Ja już w pidżamie - spodnie i obcisła koszulka. Nagle mąż zauważył, że na obydwu sutkach mam małe mokre plamki. Ale mną to wstrząsnęło. Na szczęście mąż rozładował atmosferę stwierdzając z całkowitą powagą "laktacja Ci się zaczęła" . Wtedy się roześmiałam. Nie wiedziałam nawet, że on zna takie słowo .

Ale nie wiem, czy to faktycznie już siara? Nie za wcześnie? To dopiero 36 tydzień. Co prawda to były tylko dwie maleńkie kropki - takie 0,5 cm średnicy. I od tej pory nic, chociaż cały czas sprawdzam nową bluzkę.
Ja mialam cos takiego ...nie pamietam ale cos kolo 32tc.czy 34 tylko raz i juz wiecej sie nie pojawilo....i taki zolty nalot na sutkach
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 09:52   #3847
diatoma
Zadomowienie

wow widze ze aguś235 zdążyła wczoraj urodzic- gratulacje

Olusiaawszystkiego najlepszego

a my mielismy wczoraj gosci, nie dosc ze z faworkami przyszli to z 10 pączków przyniesli, a ja tez kupilam, no masakra. na szczescie wieczorem tylko pol paczka zjadlam, ale zgage mialam.
i dzis rano wstalam zamknac drzwi jakk tż do pracy idzie, i poszlam te paczki zobaczyc, no i wsunelam jednego, poszlam spac dalej, i teraz do sniadania wsunelam kolejnego. i sie wkurzylam na siebie, ze je zjadlam, i wyrzucilam cala reszte!!!a niech sobie ptaszki podziobią!!!
i od poniedzialku zmieniam system żywienia, bo sie zagalopowalam, bo zauwazylam ze jem spore sniadanie, potem jakis owoc, potem byczy obiad. i koniec. a kg sie odkaladaja z mojej wlasnie głupoty. zostal mi rowno miesiac, wiec moge zrobic cos zeby sie na maxa nie rozrosnąć!!!

ogląałąm ddtvn i pani polecała swojego gadzety do pokoju dlA dzidzi bo rozwija geniusz noworodka http://sklep.whiteandblack.pl/ tylko zobaczacie ile ten geniusz kosztuje

i co ciekawe wyprasowałam wczoraj jedynie 12 pieluch i cO??? I Budzie sie dzis rano i mam zakwasy w dłoniach i paliczkach....

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 09:56   #3848
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

co do ciuszków rozm 56.Moja córka ur się o wadze 3960 i 59cm.Niektóre ciuszki były za małe,pamietam że na wyjscie ze szpitala miała piękną kurtkę i założyła ja tylko raznatomiast tak jak napisała niutka dziecko jest jeszcze zwinięte lekko,więc na dzień dobry 56 starczynawet jak dziecko ma 60 cm

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 09:58   #3849
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dostałam dziś wiadomość od Aguś235:

"Witam dziewczyny wczoraj o 23.05 przyszedł na świat nasz synuś 3400 i 54 cm poród sn. Pozdrawiamy "
GRATULACJE

Olusiaa wszystkiego najlepszego

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 09:59   #3850
Ewelqa1985
Zadomowienie

zmykam na razie do pisania pracy na jutro na uczlenie ale bede was nawiedzac na biezaco

diatoma nie ma sie co dziwic twojej kondycji po pierwsze to juz koncowka ciazy a po drugie ty przez dlugi okres ciazy musialas prowadzic oszczedny tryb zycia wiec i organizm sie troche przestawil z aktywnego na bierny nadrobisz wszytsko jak bedziesz na spacerki z dzieciatkiem smigac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-03-04 o 10:00
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 10:03   #3851
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

ja to dzisiaj jakaś pijana jestem... w głowie mnie ćmi.Nie wiem może jakąś kawkę siorbnę,chociaż nie pijam

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 10:04   #3852
Nastka32
Przyczajenie

Cytat:
Witajcie ja to juz mam dosc tej choroby znowu siodme poty mnie oblewaja...rozwazam pojscie do lekarza..hmhmm tylko nie chce antybiotyky za bardzo niby goraczki nie mam ale oslabiona jestem ...juz nie wiem czym sie kurowac jakas tragedia ja nie pamietam zebym tak chora byla i jeszcze te sny ........one mnie chyba wykoncza a tu porod przedemna szok..najgorsze to byc chorym teraz na koncowce serio nie ma nic gorszego,znacie moze jaki jeszcze sposob ???jkaies leki co mozna brac???poki co pije stodal syrop,paracetamol biore i cherbate z miodem i cytryna a wieczorem nogi mocze w wodzie z sola i jestem ubrana jak nigdy az sie ze mnie leje pomozcie

1,5 tygodnia sie meczylam z kaszlem takim, ze moj maz nie mogl sluchac. Mam nadzieje, ze to dziecku nie zaszkodzilo... Lekarz mi nie dal antybiotyku, bo "przeziebienie" trzeba przetrwac i myslalam, ze juz padne. Jadlam i pilam syropy dla dzieci, tabletki homeopatyczne, miod, cytryne i nic. Dopiero syrop z cebuli dal mi sie juz w pierwsza noc normalnie wyspac, ale pilam po 2 lyzki co 2h. Teraz jest ok.
Moze tobie tez by pomoglo?
Nastka32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 10:08   #3853
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Hello dziewczynki.
zanim was nadrobie, to powiem tylko że nadal chodze w 2-paku. (4 dzień po terminie).
Wczoraj byłam u gin i powiedziała, że wszystko pozamykane, główka bardzo nisko i jak się nie rozpakuje to 10-tego do szpitala już mnie kładzie.

bosze ze ty masz sile po terminie na zakupy leciec ja tez bym chciala ale sie ledwo tocze

Cytat:
Ja mialam cos takiego ...nie pamietam ale cos kolo 32tc.czy 34 tylko raz i juz wiecej sie nie pojawilo....i taki zolty nalot na sutkach
a masz taki twardy ten nalot??

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
ogląałąm ddtvn i pani polecała swojego gadzety do pokoju dlA dzidzi bo rozwija geniusz noworodka http://sklep.whiteandblack.pl/ tylko zobaczacie ile ten geniusz kosztuj
na szczesice mi sie srendio podoba
Stary 2011-03-04, 10:10   #3854
becherovka 3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
ja to dzisiaj jakaś pijana jestem... w głowie mnie ćmi.Nie wiem może jakąś kawkę siorbnę,chociaż nie pijam
oooo... ja mam dziś od rana dokładnie to samo - juz sie zaczelam zastanawiac czy jakies cisnienie dziwne czy co

Cytat:
Ja z kręgosłupem mam problemy ok kilku miesięcy. Mnie boli potwornie jak chodzę. Szczególnie z lewej strony nad pośladkiem, i pośladek. To rwa kulszowa .
no prosze - od jakiegos czasu tak pobolewa, szczegolnie jak wstane to kilka pierwszych krokow to masakra - a tyle razy sie zastanawialam co to ta rwa kulszowa a tu prosze - samam mam

a poza tym dzien dobry w ten sliczny poranek
Stary 2011-03-04, 10:12   #3855
kinga2710
Raczkowanie

GG do kinga2710

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
kurcze ja tak sie przewracam od 3 mies

jak nie schudne to siade z wozkeim i miska pod kosicolem i bede zierac na nowe ubrania XXL
kinga2710 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 10:14   #3856
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
a masz taki twardy ten nalot??

To byly takie jakby grudki zolte czy jakos tak
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 10:15   #3857
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez becherovka 3 Pokaż wiadomość
no prosze - od jakiegos czasu tak pobolewa, szczegolnie jak wstane to kilka pierwszych krokow to masakra - a tyle razy sie zastanawialam co to ta rwa kulszowa a tu prosze - samam mam
Noo, pierwsze kroki są najgorsze .
Stary 2011-03-04, 10:15   #3858
gosiawolna
Rozeznanie

witam. gratulacje dla agusi
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 10:18   #3859
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
witajcie ja po wizycie niunia wazy +/- 4200 g ktg pokazalo pojedyncze skurcze mam sie zglosic we wt na ktg i w czw dzien przed terminem na ktg i badanie powiedzial ze nie bedziemy dlugo czekac bo jelsi mala jest faktycznie taka duzo to nie ma co czekac i jeszcze jedno mala ma dosc duzo glowe wiec tu bedzie problem wiekszy jako gin powiedzila niz waga bo trzeba ja przecisnac (główke)
ooo spora spora ta Twoja księżniczka ale Cię pocieszę, że usg często dodaje

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
W szpitalu położne odradzały używanie Sudocremu. Polecały maść Tormentiol, która kosztuje 6 złotych, i naprawdę działa super na odparzoną pupę. Ja również polecam Najlepiej jest pupę natłuszczać (najlepiej Linomagiem) i często zmieniać pieluszkę, czasem wietrzyć, dać maleństwu pofikać nóżkami, wtedy nie dojdzie do odparzenia.
no nie wiem nie wiem
jest napisane: nie stosować u noworodków i niemowląt
poza tym to jakis silny lek na RANY

w życiu tego nie kupię

Cytat:
kochane ja tak szybciutko bo jadę na zakupy:
"Witam dziewczyny wczoraj o 23.05 przyszedł na świat nasz synuś 3400 i 54 cm poród sn. Pozdrawiamy "
GRATULACJE!!!

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
dodam tylko, że dzieci po porodzie nie są takie wyprostowane, tylko przykurczone maja nózki i rączki, a nawet całe ciałko jest takie jak troche rogalikowate, stąd nawet jak dziecko będzie po wyprostowaniu nóżek do pomiaru miało 60 cm, to w rzeczywistości w naturalnym ułożeniu będzie mniejsze przez co najmniej tydzień maluszek jest taki skurczony jakby, stąd ciuszki moga byc "puste" w stópkach i rekawkach i mniejszy rozmiar trzeba załozyć
niutka a zadam głupie pytanie - dziecko się mierzy od główki do stópek?
tzn rozprostowują nóżki na chwilę i mierzą?
się nie śmiejcie ale nie wiem

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Hello dziewczynki.

mordka bidulko, jeszcze nic się nie dzieje? a Ty szyjkę masz już skróconą czy jak tam się ona miewa?
trzymam kciuki aby sie u Ciebie ruszyło w końcu

u mnie też NIC
a na jutro termin :brzyda l:
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-04, 10:25   #3860
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje dla mamusi i tatusia
GRATULACJE!!!

Olusiaa, wszystkiego najlepszego!

Cytat:
czesc mamuski

no mnie tez to przeraza bo ja wogoel jestem z tych baridzej skrepowanych a co dopiro lezec na jednej sali z 4 laskami i znosci te wsyztkei ich wizyty nmie wspomne o swoich !!!??? jak ja to ogarne cieknace, obolale krocze; płaczace malenstwo; bolace sutki; kroplowki, wenflony; wspolna lazienka; posilki na konkretna gdizne; eh nie wiem co bedize gorsze czy porod czy 3 dni w spzitalu
spokojnie, dasz radę jak przyjdzie co do czego będziemy się martwić, na zapas nie ma po co

Cytat:

nie no, 36 tc to wcale nie za wcześnie!
a u mnie jeszcze nic sie nie dzieje, a niedługo zaczynam 34 tc

gosiawolna, śliczny brzuszek
kurde, dzisiaj mam dzień pod tytułem "weźcie to dziecko już ode mnie", mam straszną ochotę urodzić wcześniej, przez te pączki wczoraj czuję się przerośnięta, skóra mi wysycha, bez przerwy chce mi się pić i sikać i nie mam kompletnie energii taka pogoda, wsiadłabym na rower...
mógłby tak synek wyleźć na początku kwietnia...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 10:36   #3861
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

super serdeczne gratulacje

niutka współczuje z tym czekaniem, najgorzej jak się człowiek nastawi a tu dupa blada, chyba się musisz uzbroić w cierpliwość

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
właśnie zaglądam na pierwszą stronę i widzę że żadna z rozpakowanych mam nie urodziła dzidziusia mierzącego powiedzmy 60 cm.
zastanawiam się jak to będzie u nas bo spakowałam dla dziecka ubranka - zaraz po porodzie na rozmiar 62 cm. myslicie że zmienić je na rozmiar 56 cm???

ja spakowałam i 56 i 62,
a co mi tam

ewelqa gratulacje
megi gratulacje

megi co do karty ciąży o u nas zostaje w szpitalu

Olusia sto lat

Cytat:

kurcze mnei tez ostantio zaczelo to zastanawiac jak ja taka obolala ponacinana i pozszywana bede mogla wchodizc na to lozko i schodizc z niego????

kasia może łóżka będziecie mieć niżej albo bardziej nowoczesny szpital dostosowany do obolałych kobiet i nie będzie tak źle

Cytat:

wariatka
powiedz ino gdzie i kiedy to przyjadę i się dorzucę

ani się obejrzysz jak same znikną

Cytat:

ogląałąm ddtvn i pani polecała swojego gadzety do pokoju dlA dzidzi bo rozwija geniusz noworodka http://sklep.whiteandblack.pl/ tylko zobaczacie ile ten geniusz kosztuje

i co ciekawe wyprasowałam wczoraj jedynie 12 pieluch i cO??? I Budzie sie dzis rano i mam zakwasy w dłoniach i paliczkach....

kobieta chyba zwariowała,

biedna, niech mąż wyprasuje resztę

mordka trzymam kciuki za szybki rozwój akcji

prunelle
ja tez mam sahare w buzi i już od rana 3 kubki herbaty i pól butelki wody wypiłam,

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 10:37   #3862
bosti
Zadomowienie

Agus kochana GRATULACJE!!
ależ ja lubię wejść na wizaż i zobaczyć kolejną rozpakowaną mamuśkę - to tak pozytywnie nastraja tylko, że znowu przybył chłopaczek, a dziewczynki jakoś nie skore do wychodzenia

wczoraj miałam bardzo kiepski dzień - obudziłam się z okropnym bólem głowy, cały dzień się męczyłam, wzięłam w sumie 6 apapów, ale one tylko troszkę i chwilowo zmniejszały ból, przeszło mi dopiero wieczorem.
a popołudniu miałam wizytę. no i w końcu coś się zaczęło dziać - szyjka się skróciła do 1 cm i jak to określił gin "jest bardzo podatna" i przy wcześniejszej ciąży by mi musiał wpisac w takim stanie "poród zagrażający" oczywiście z emocji nie dopytałam, co miał na myśli, więc jeśli ktoś mógłby mnie oświecić, to byłabym wdzięczna - niutka nie wiesz czasem, co to oznacza?? ale za to rozwarcie tylko na opuszek palca. stwierdził, że jestem podręcznikowym przypadkiem, bo u pierwiastek tak z reguły jest, że najpierw zgładzanie szyjki, a na koniec rozwieranie. pytał, jak często mam skurcze przepowiadające, a ja na to, że wcale nie mam, więc się zdziwił. ale podobno można wcale nie mieć, więc mogę w każdej chwili urodzić - no oby, oby potem miałam delikatne brązowawe plamienie po badaniu

edit:
no i zapomniałam - Olusia STO LAT kochana!! buziaki urodzinowe

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png

Edytowane przez bosti
Czas edycji: 2011-03-04 o 10:38
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 10:38   #3863
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Jejku - zazdroszczę, moja mała nie chce wyjść, od czasu do czasu tak raz na godzine, dwie mam skurcze przepowiadające, takie mocne ( te o których pisałam, że zaczęły sie wczoraj rano ) ,
w nocy jak spałam tez je czułam przez sen, ale nic dalej się nie dzieje, szyjka taka jaka miałam kilka dni temu, nic...

nocka o dziwo przespana bardzo dobrze...

Ten autobus chyba nigdy po mnie nie przyjedzie, wykańcza mnie to czekanie, bo wiecie TŻ też sobie w pracy jakoś tak ustawia, żeby móc w razie czego wybiec, a do domu tez tak w 15 min nie dojedzie tylko minimum godzina... no i wiadomo czekamy w napięciu az się coś naprawde zacznie. Juz bym wolała, żeby było tak jak w przypadku mojej pierwszej córki, ze raz tylko miałam przepowiadające i to na dość długi czas przed porodem, a tak to nic się nie działo, nic mnie nie brało i znienacka w tym 39 TC te wody mi w domu odeszły, ominęło mnie to całe czekanie i niecierpliwienie się, a teraz masakra, każdy taki skurcz to może byc początek porodu i człowiek czeka taki wyczekujący, napięty, a tu przechodzi i d... blada
możemy sobie podać rękę...u mnie dokładnie to samo. wczoraj sie zwijałam z bólu już myslałam ze sie cos rozkreci,poszłam sie wykapac i koniec
nocka też przespana. nawet siku nie latałam. wszystko sie cofa zamiast postępować
ehhh
Cytat:

superaśnie i znowu chłopczyk do nas dołączył,
dużo zdóweczka Aguś wam zycze

a nie mówiłam że te nasze wątkowe dziewczyny są uparte bardzo

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Nooo i kolejna rozpakowana. A my nadal się ociągamy

Tak mnie napiernicza biodro po nocy,że ledwo chodzę...a tu czeka sprzątanie Jutro mój Małżonek przylatuje,także jestem w siódmym niebie!

Miłego dnia,kobietki Ja zabieram się za robotę(może tym sposobem wykurzę małą z brzucha )
hahajak poskutkuje to daj znać
a jutro sie bierz za meżusia i hejaa na porodówke

Cytat:
a ja dzis skonczylam 39 tc i zaczelam 40tc
gratuluje

Cytat:
Napisane przez megi2015 Pokaż wiadomość
zaczynam 37 tydzień

Ewelqa gratuluję 40 tyg.
rownież gratuluję

Olusiaaa 100 latek Kochana!!!!!! łatwego i szybkiego porodu przede wszystkim
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 10:51   #3864
diatoma
Zadomowienie

WANILIA83 TY sie mnie nie żałuj, po troszku na raty musze cos robić. bo ręce mam cholernie słabe, a dziecko na rece trzeba bedzie czasem brać. mam nadzieje ze powoli sie rozkrece.

matko jak ja po raz kolejny żałuje tej poscieli z baby raj!!! nie dosc ze w praniu rpzescieradlo sie rozpierdzielilo przy gumce, to za cholerenie nie moge rozprasowac tego swinstwa. ale jestem zla. zastanawiam sie czy nie kupic innej a to wyrzucic zwyczajnie bo jest taka sztywna!!!. poleccie mi jakąś mięciutką pościel którą się łatwo prasuje???

kasiapruszkow mi tez sie nie zbyt podobaja te wyroby!

12. 09. 2015 Tosia

Edytowane przez diatoma
Czas edycji: 2011-03-04 o 10:53
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 10:55   #3865
megi2015
Zadomowienie

Castia dziękuję

Bosti
może się wreszcie coś ruszy....

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

ja spakowałam i 56 i 62,
a co mi tam

megi gratulacje

megi co do karty ciąży o u nas zostaje w szpitalu
o to chyba sobie zrobię ksero
Stary 2011-03-04, 10:56   #3866
agaaga89
Zakorzenienie

No super, tak się zastanawiałam właśnie czy u Aguś się ruszyło po wczorajszym GRATULACJE DLA MAMUŚKI I SYNKA takie wieści lubię po całym dniu niewchodzenia na wizaż

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 10:58   #3867
megi2015
Zadomowienie

Diatoma kurcze szkoda tej pościeli... ale jak masz się z nią męczyć to faktycznie bez sensu.

ja kupiłam z ferretti ale dopiero jutro albo na początku przyszłoego tyg. jade ją odebrać i będę prać i prasować więc nie doradzę w tej kwestii/
Stary 2011-03-04, 11:00   #3868
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
kasiapruszkow mi tez sie nie zbyt podobaja te wyroby!
A mnie się za to podobają te rzeczy, ale ich cena już nie .
Stary 2011-03-04, 11:00   #3869
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
To byly takie jakby grudki zolte czy jakos tak
no ja mam takei grudki zolte jakby zrogowaciala skora i nie wiem czy to czyms smarowac czy samo odpadnie, boje sie ze maly przez to nie bdzie jadl z piersi bo to dosc twarde jest...

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
spokojnie, dasz radę jak przyjdzie co do czego będziemy się martwić, na zapas nie ma po co
dzieki ale z moimi zdolnosciami to moge nie dac rady juz wizde jak chode poplamiona bo mi sie na wszytkei strony swiata przekreca ten ogromny podklad albo jak mi z sutkow cieknie albo jak nie moge uspokoic malego

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
kasia może łóżka będziecie mieć niżej albo bardziej nowoczesny szpital dostosowany do obolałych kobiet i nie będzie tak źle
wariatka
powiedz ino gdzie i kiedy to przyjadę i się dorzucę
ani się obejrzysz jak same znikną
dobra jak bedizesz w Pruszkowie to licze na jakiegos grosika ;p

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
a popołudniu miałam wizytę. no i w końcu coś się zaczęło dziać - szyjka się skróciła do 1 cm i jak to określił gin "jest bardzo podatna" i przy wcześniejszej ciąży by mi musiał wpisac w takim stanie "poród zagrażający" oczywiście z emocji nie dopytałam, co miał na myśli, więc jeśli ktoś mógłby mnie oświecić, to byłabym wdzięczna - niutka nie wiesz czasem, co to oznacza?? ale za to rozwarcie tylko na opuszek palca. stwierdził, że jestem podręcznikowym przypadkiem, bo u pierwiastek tak z reguły jest, że najpierw zgładzanie szyjki, a na koniec rozwieranie. pytał, jak często mam skurcze przepowiadające, a ja na to, że wcale nie mam, więc się zdziwił. ale podobno można wcale nie mieć, więc mogę w każdej chwili urodzić - no oby, oby potem miałam delikatne brązowawe plamienie po badaniu
pewnei chodiz o to ze w kazdej chwili mozesz urodzic
Stary 2011-03-04, 11:10   #3870
87czarna
Zakorzenienie

Posprzątane. PADAM!!! Tak mnie dzisiaj plecy bolą,że nawet z zamiataniem miałam problemy

Olusiaa STO LATEK!

Castia chyba g... dało to sprzątanie!

trzyrazyi ja właśnie podejrzewam,że przez tą rwe kulszową na pewno będę miała bóle krzyżowe- NA BANK!

mordka korzystaj jeszcze z kilku dni ciszy,haha Trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie!

niutka myślałam,że udało Ci się córcię przekonac... a Ty nadal 2 w 1

A poza tym...

Gratuluję dziewczynom rozpoczętych tygodni

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości