|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
zaharia Miriam cudnie wyglada w warkoczychac, piekne dzielo stworzyła
![]() ![]() kate Amelka ![]() Ela to w sumie jak bys sie zapytala to moze lekarz by ci powiedzial a skoro nie pytalas to dlatego nie mowil ![]() Dzien dobry ![]() U nas taka ładna pogoda a tu z Kamilka nie ma kto isc na spacer, Tz caly czas gdzies jezdzil co zalatwial a teraz Kamilka spi a jak wstanie to Tz juz bedzie w pracy ![]()
#512 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
Eh... wiesz ludzie są tacy głupi. szczególnie stare baby. Nie pamiętają jak to było z małymi dziećmi i teraz myślą, ze jak są stare to im wolno wszystko. Kobiety w ciąży też mają pierwszeństwo. Bo kto normalny w ciąży wytrzyma taką kolejkę jak była u mnie w szpitalu ostatnio toć to jakaś masakra i katastrofa. Wczoraj ledwo 20 min wystałam i już mi słabo było na tym koncercie. A bo ci sie włączył taki instynkt i bardzo dobrze! Niech wiedzą i patrzą uważniej na to co jest napisane i tego przestrzegają. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- a my mieliśmy iść na spacer, temp. na plusie a Amelka przy kaszy mi zasypiała. I cóż ona śpi a ja siedzę i się nudzę.
![]() |
#513 |
Wtajemniczenie
|
Biedronka i pączki zaliczone
![]() ![]() i muszę pochwalić moje dziecię. Dzisiaj jest nasz 5 dzień bez smoczka ![]() ![]() ma jeszcze kłopot z zasypianiem ale jest już o wiele lepiej! mnie się podobają Laura i Kaja. Nikola nie w moim guście ') Mnie się bardzo podobają : Roma i Mira ale zdrobnienia od tych imion są ![]() ![]() a chłopiec Leon lub Emil. Miriam śłodkości! a jakie imię będzie nosił braciszek? |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Zadomowienie
|
Moja dziś zasneła po 11. Myśle, że zaraz powinna się budzić,jemy i idziemy na spacer.
katevalley śliczności ![]() zaharia oj te warkoczyki ![]() ![]() ![]() Ela ja pamiętam też długo lekarz mi nie mówił jaka płeć, ale to chyba dlatego że marny sprzęt ![]() ![]() ![]() Ola ja mam tak codziennie , że sama siedze z mała cały dzień Tz w pracy, wraca koło 18 teraz nawet 19 ![]() ![]() Kurde a ja wczoraj nie zajrzałam na forum i co ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No a mi się żadne imię nie podoba i będzie problem.
![]() |
#516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#517 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj otworzyliśmy tylko misia - tego 3-częściowego do ubierania i jest super, Stasiowi się podoba ![]() ![]() ![]() A pomysłami posypalaś super, zapiszę do swoich inspiracji ![]() Ja dziś smażę naleśniki ze szpinakiem. Cytat:
![]() Słodka ta Twoja gwiadeczka ![]() Cytat:
![]() Udanej imprezy dzisiaj, a ustaliłaś zawczasu z Tż jak się jutro opieką nad małym dzielicie? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() u nas wlasnie tez bylo podobnie. fifi zawsze usypial ze smoczkeim az pewnego razu zamiast go doic gryzl go bawil sie wkladal mi do buzi az sie wkurzylam i mu go zabralam i od tej pory nie mamy smoczka i fifi w ogole sie nie upomina, a jak nie raz dam muu do zabawy to nie wie co sie z nim robi ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#519 |
Zadomowienie
|
katevalley - racja z imionami, Ola i Bartek to najpiekniejsze imiona (tż to Bartek) heeh
![]() Ela, podzielam zdanie Tarasi, Nikola mi też się nie podoba ![]() ![]() Lucky mi dała tyle pomysłów a ja zrobiłam nugetsy z ziemniaczkami i brokułami ![]() Na spacerku już byłyśmy, moje dziecko jest tak zdolne, że potrafi wejść w wielką kupę na placu zabaw ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja sie przed chwila obudzila ale pokrecila sie smoka znalazla i spi dalej ![]() Mi tez sie Nikola i Roma nie podoba ![]()
![]() |
#521 |
Rozeznanie
|
Myślałam, ze będę miała już więcej czasu, żeby odpisać każdej kuleżance, ale niestety. Wczoraj dzieciakowa impreza urodzinowa Leona, jutro rodzinna. Jeszcze do tego mam klientkę... Małż w pracy, więc dzieci wyślę jutro do babć, żeby doprowadzić dom i siebie do stanu używalności.
Gratuluję odsmoczkowań ![]() Karenina - mam nadzieję, że sprawa z mamą będzie miała pozytywny finał ![]() ![]() Dziewczynki cudne - i te z warkoczykami i te tańczące na występie babci ![]() Mnie się Roma i Mira bardzo podobają. Nikola nie bardzo... Leon - imię cudowne!!! ![]() Namioty z tunelami były kiedyś w ikei. Nie wiem czy nadal są. Takich z FP nie widziałam nigdzie. Może teraz na wiosnę zaczną się dopiero pojawiać. Z układanek biedronkowych jestem bardzo zadowolona. Jakością nie różnią się wcale od tych, które wcześniej kupowałam za dwa razy wyższą cenę. Ulubione oczywiście rybki. Coś jeszcze chciałam??? Hmmm... A! Millka to jest taka zbójka!!! Potrafi nawet udawać płacz! Wczoraj demonstrowała babciom i ciotkom i była w siódmym niebie jak się z niej śmiały. Mnie jest mniej do śmiechu, bo dziś już kilka razy próbowała wykorzystać tę umiejętność. Mówi sporo, wiele powtarza. Mówi: mama, tata, Lenio, Aladal (nasz pies Aladar), oko, papety (skarpety), babciaaaaa i sporo innych słówek. I polecam buciki gucio - ze skórki, ręcznie robione. Może nie każdemu się spodobają, ale są naprawdę zdrowe dla nóżek. Są trzy wersje - z dziurkami dużymi, małymi, bez. Jak wpiszecie gucio, to pojawią się jako pierwsze. Na małych nóżkach wyglądają słodko. Oki, zmykam, bo nie powinno mnie tu wcale być... ![]() Edytowane przez jo@śka Czas edycji: 2011-03-04 o 13:15 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#522 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez takie wrazenie juz dawno odnioslam ze lubisz gotowac,bardzo duzo przepisow z kk ktore ostatnio czesto przyrzadzam pochodza wlasnie od Ciebie,dzis robie zapiekanke ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zadomowienie
|
Kareninko
![]() ![]() ![]() Zahario Miriam przesliczna i tak podobna do ciebie... ![]() no i brawa dla małej tancerki Amelki ![]() A ja powoli pakuje Tomka i przeraża mnie ten wyjazd tym bardziej ze nikogo blisko tam nie ma wiec bede musiała liczyc tylko na siebie i na cierpliwosc Tomka który mam nadzieje jakos zniesie ten pobyt w szpitalu- chociaz po ostatnim pobycie w szpitalu w listopadzie nadal ma awersje do białych fartuchów i na widok pielegniarek wciaz reaguje płaczem co potwierdziło ostatnie szczepienie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() później napiszę Wam do kk moją wersję garnka prowansalskiego ![]() Malinko ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nie wiem skad to moje dziecko ma tyle sily ![]() Najpierw na boisko dwie ul. dalej od domu potem na plac zabaw na drugi koniec miasta, na kolejny plac zabaw i do domu. Nogi mi juz w dup* wlazły a to dziecko nadal na chodzie. I dzisiejsza impreza przełożona na jutro. Poprosza o jakies PYSZNE propozycje co moge przyzadzic? Kolezanka robi na kolacje jakies mieso a co ja moge przyrządzić i popisac sie zdolnosciami kulinarnymi? ![]()
![]() |
#526 |
Zadomowienie
|
Malinko trzymam kciuki za wyniki
![]() ![]() Joasia fajne te buciki napewno wygodne ![]() ![]() ![]() Musze się zastanowić Agusia Twoje dzięciątko jest nie dozdarcia ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/zpbn8rib6zl5m7dt.png http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6x1hpl35ubozv.png Edytowane przez Maria2008 Czas edycji: 2011-03-04 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Zadomowienie
|
dzwonil do mnie tz w poludnie i mowil ze ma dla mnie prezent niespodzianke tylko zebym sobie ramke przyhotowala, pol dnia myslalam co on dla mnie ma??
wlasnie przyjechal i przywiozl mi autograf dr. rogowskiego z m jak miłość bo namietnie ten serial ogladam:d mial dzisiaj we wro stluczke i tz byl wezwany do wypadku i poprosil o autograf dla zony ![]() ![]()
#528 |
Zakorzenienie
|
agusia no niezla niepodzianka
![]() A to Twoj Tz jest policjantem??
#529 |
Zakorzenienie
|
no kurczę nie nadrobię;-)))
Pozdrawiam weekendowo, może uda mi sie jutro spokojnie poczytać. Biedronkowego misia kupiłam, ale Karol ma go głęboko gdzieś. Za to jego pięcioletni kuzyn bardzo ładnie łowi rybki;-) Wczoraj znów mieliśmy gorączkę, ale to chyba zęby, bo po południu przeszło. Na miejscu czwórek wyczułam zgrubienia, więc chyba będą się przebijać;-)) Oby jak najszybciej.
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Zadomowienie
|
No popatrz Agusia jak ten twój tz mysli o tobie nawet w pracy
![]() Dziekuje dziewczynki za miłe słowa- na internet tam nie licze wiec pewnie sie nie odezwe w najblizszym tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#532 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
Przesyłam haj wieczorny i mokre buziole
![]() Malinko kochana, mam nadzieję że Wam szybko zleci i okaże się, że Tomuś zdrowy ![]() Przeleciałam Was na szybko i nie pamiętam dokładnie co i jak W każdym razie Tarasiu ![]() Kate Twoja Amelcia jest cudna, taka rezolutna i wesoła, super ![]() Lucky Tobie nie pamiętam za co ale tak w ogóle ![]() Agusia Filip to jakiś robocop normalnie ![]() Mojego jak wyjmę z wózka na spacerku, to lata jak oszalały przez 10 minut, a potem chce żeby go na rękach nosić ![]() I najgorsze jest to , że nie chce w ogóle za rączkę chodzić, muszę kupić szelki i będzie "na smyczy" chyba chodził, bo inaczej się raczej nie da ![]() Oluś miałam Ci napisać, że autko super ![]() Bardzo mi się podoba ![]() Zaharia Twoja Miriam, nie dość że prześliczna, to jeszcze uzdolniona ![]() W Biedronie byłam, kupiłam te płaskie puzzle ze zwierzątkami, Teściówka kupiła misia z ubrankami. Chyba jutro skoczę, jak będą te rybki z wędką to wezmę, skoro mówicie że dzieci się tym bawią. Myślałam, że jeszcze za mały i nie załapie jak się tym bawić. ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- I jeszcze jedno Filuś ma skłonność do teatralnych gestów, normalnie egzaltacja do potęgi ![]() Jak mu coś nie pasuje, to siada na podłogę a potem się kładzie, bardzo ostrożnie, żeby się czasem nie uderzyć. I tak leży na podłodze i ryczy, aż mu się znudzi bo ja staram się nie reagować ![]() I wiecie co, najbardziej niegrzeczny jest jak Tatuś wróci do domu, wyniuchał kto jest najbardziej "mientki" ![]()
#534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To u nas tak samo z tym rzucaniem sie i z mientkim tatusiem ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Zadomowienie
|
hello weekendowo
![]() za bardzo nie ma co nadrabiać widzę ![]() Malinko powodzenia na wyjeździe, na pewno dacie sobie radę ![]() Agusia ale miałaś niespodzianke, w ramke już wsadzone? ![]() no i Brooombi, miło Cię widzieć ![]() ![]() ![]() Ja wczoraj pojechałam wymienić jej buciki na mniejsze, ale dokładnie zmierzyłyśmy z panią w sklepie i 21 na teraz i 22 na lato okazały się idealne ![]() Kupiłyśmy też jeansy w zarze i sweterek w hm, moje dziecko kompletnie nie ma w czym chodzić poza dresikami, body itd, same domowe wystroje a z reszty powyrastała, trzeba odbudować szafe ![]() aaa i do smyka zajrzałyśmy.. iiii się okazało, że kuchenka FP jest za 189zl i jak moje dziecko ją zobaczyło to wyjść bez niej nie chciało. No więc mamy kolejną zabawkę , ale polecam, bardzo fajna jest ![]() noo i chyba to na tyle, na nogach od 6.30 jesteśmy, obiadek już się gotuje lece na manicure zaraz i pozniej Blanke odwozimy do mojej mamy i do jutra do południa wooooolne ![]() miłego weekendu kochane! |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Rozeznanie
|
hej laski.
Co w sobotę ja pierwsza?? ![]() agusia - wow no fajny prezent! ![]() brombi - no Filipek to mały aktor normalnie. Spryciarz z niego. ![]()
#537 |
Zadomowienie
|
sorry kate, wyprzedziłam Cię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
;hi:
weekendowa cisza widze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Zadomowienie
|
heloł
![]() Malinko- oby wszystko było dobrze! bądźcie dzielni ![]() Ola-u nas szafa tez już pustkami prawie świeci, Olcia ze wszytskiego wyrosła. Muszę wybrać się na jakieś zakupy i uzupełnić braki. A pokażesz jakie buciki kupiłaś Blancikowi ![]() Brombi- zapisz Młodego do przedszkola teatralnego ![]() ![]() TZ musiał iść dziś do pracy, kogoś tam zastępować i mi się nudzi, no! normalnie nie chodzi w weekendy do roboty. DObrze, że tylko do 15, to może jeszcze coś skorzystamy z tego dnia. I z nudów zjadłam pół opakowania trufli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.