Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-04, 11:00   #511
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

zaharia Miriam cudnie wyglada w warkoczychac, piekne dzielo stworzyła

kate Amelka

Ela to w sumie jak bys sie zapytala to moze lekarz by ci powiedzial a skoro nie pytalas to dlatego nie mowil

Dzien dobry

U nas taka ładna pogoda a tu z Kamilka nie ma kto isc na spacer, Tz caly czas gdzies jezdzil co zalatwial a teraz Kamilka spi a jak wstanie to Tz juz bedzie w pracy moze po babcie ktora zadzwonie to z nia chwile wyjdzie

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 11:08   #512
katevalley
Rozeznanie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u pedi z małą, dostałam skierowanie na badanie moczu i wymusiłam też parę innych. Dziś więc było pobieranie krwi. Tak mi się darła przy tym że myślałam, że padnę Z paluszka jej pobierali i najbardziej darła się jak już krew leciała Nie obyło się też bez innych nerwów, piszę na drzwiach jak byk, że pierwszeństwo mają małe dzieci, ale i tak jakaś baba wrypała się przedemną Jak weszła nie omieszkałam pokazać kartkę pozostałym, co by się komu jeszcze nie zachciało wepchać Nie wiem co się ze mną dzieję, nigdy tak o swoję nie "walczyłam"
hm...a po co tyle badań? coś mnie ominęło?
Eh... wiesz ludzie są tacy głupi. szczególnie stare baby. Nie pamiętają jak to było z małymi dziećmi i teraz myślą, ze jak są stare to im wolno wszystko. Kobiety w ciąży też mają pierwszeństwo. Bo kto normalny w ciąży wytrzyma taką kolejkę jak była u mnie w szpitalu ostatnio toć to jakaś masakra i katastrofa. Wczoraj ledwo 20 min wystałam i już mi słabo było na tym koncercie.

A bo ci sie włączył taki instynkt i bardzo dobrze! Niech wiedzą i patrzą uważniej na to co jest napisane i tego przestrzegają.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

a my mieliśmy iść na spacer, temp. na plusie a Amelka przy kaszy mi zasypiała. I cóż ona śpi a ja siedzę i się nudzę.

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 11:38   #513
tarasia
Wtajemniczenie

Biedronka i pączki zaliczone teraz muszę przejść na dietę bo pochłonęłam wczoraj 6 pączków

i muszę pochwalić moje dziecię. Dzisiaj jest nasz 5 dzień bez smoczka w niedzielę na spacerze ze złości wyrzuciła smoczek i łańcuszek więc stwierdziłam, że to jest "ten moment"! sama chciała
ma jeszcze kłopot z zasypianiem ale jest już o wiele lepiej!

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Laura, Kaja, Nikola.
nad chłopcem nie myślałam, bo będzie dziewczynka
mnie się podobają Laura i Kaja. Nikola nie w moim guście ')

Mnie się bardzo podobają : Roma i Mira ale zdrobnienia od tych imion są więc skoro teraz jest Nila Klara to może będzie kiedyś np Lila Roma
a chłopiec Leon lub Emil.

Miriam śłodkości! a jakie imię będzie nosił braciszek?

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 11:57   #514
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Moja dziś zasneła po 11. Myśle, że zaraz powinna się budzić,jemy i idziemy na spacer.

katevalley śliczności i te oczka niebieskie

zaharia oj te warkoczyki piękna jest będzie z niej malarka

Ela ja pamiętam też długo lekarz mi nie mówił jaka płeć, ale to chyba dlatego że marny sprzęt za to usg 3d już w 17 tc stwierdziła, że będzie dziewczynka potem się potwierdziło

Ola ja mam tak codziennie , że sama siedze z mała cały dzień Tz w pracy, wraca koło 18 teraz nawet 19 też mam czasem dość

Kurde a ja wczoraj nie zajrzałam na forum i co zapomniałam o klocuszkach
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 12:05   #515
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

i muszę pochwalić moje dziecię. Dzisiaj jest nasz 5 dzień bez smoczka w niedzielę na spacerze ze złości wyrzuciła smoczek i łańcuszek więc stwierdziłam, że to jest "ten moment"! sama chciała
podziwiam tego wywalenia smoczka oczywiście

No a mi się żadne imię nie podoba i będzie problem.

Odchudzanie 55kg

Stary 2011-03-04, 12:05   #516
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość

Kurde a ja wczoraj nie zajrzałam na forum i co zapomniałam o klocuszkach
moze jeszcze beda w biedronce

Aniołek[*]
Stary 2011-03-04, 12:07   #517
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Ja tam tz tez wyslalam chociaz moja siostra była i mowila ze te puzzle takie troche tandetne sa ale zobaczymy
Czemu tandetne? Ja tam nie widzę różnicy między nimi, a tymi co na all kupowalam. No i z tej firmy elefun mamy klocki - farmę właśnie i tez jak dla mnie niczym od duplo się nie różnią.

Wczoraj otworzyliśmy tylko misia - tego 3-częściowego do ubierania i jest super, Stasiowi się podoba

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
lubię lubię nawet bardzo dla im większej liczby gości tym lepiej
powinnaś restaurację otworzyć
A pomysłami posypalaś super, zapiszę do swoich inspiracji
Ja dziś smażę naleśniki ze szpinakiem.

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość

My nie śpimy już od 7 Małej ostatnio coś się poprzestawiało i jak już je mleczko to uśnie na pół godzinki i się budzi zadowolona.
No to witaj w klubie
Słodka ta Twoja gwiadeczka

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
no filip w wozku juz w ogole nie jezdzi caly czas na nozkach i bardzo mu sie to podoba mnie troche mniej bo ciagle musze za nim biegac i podnosic mu minimalne kamyczki ktorych nie potrafo chwycic;p

Staś zbiera wszystkie patyki, zdechłe, tamtegoroczne liście, każdy kapsel i śmieć też należą do jego obecnych zainteresowań spacerowych

Udanej imprezy dzisiaj, a ustaliłaś zawczasu z Tż jak się jutro opieką nad małym dzielicie?

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Jak weszła nie omieszkałam pokazać kartkę pozostałym, co by się komu jeszcze nie zachciało wepchać Nie wiem co się ze mną dzieję, nigdy tak o swoję nie "walczyłam"
jak lwica... bardzo dobrze

Cytat:
dla Nilci!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 12:29   #518
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
absolutnie cudowny picasso

Tez ostatnio mam faze na pazurki, tylko ze ja nosze cale zycie krociutkie, mam strasznie paskudne i jakos po dniu z tipsami z kiosku z 6 lat temu powiedzialam ze nie chce szponow bo kolezanka musiala mi spodnie zapinac i buty zakladac
mowisz ze NT taka dobra jest? Ja tez chce sobie kupic i sie zastanawiam miedzy NT wlasnie a Herome Ale juz kupilam dwie z barbry i w miedzyczasie kupie NT lub H
ja nigdy nie mialam dlugich paznokci bo zawsze mi sie strasznie rozdwajaly i lamaly przed slubem czyli we wrzesniu zrobilam sobie tipsy i tak uzupelnialam co miesiac az w koncu mialam swoje dlugie ale zażelowane, tz sie zbulwersowal ze moje paznokcie tyle kasy go kosztuja i powiedzial ze on lubi krótkie naturalne paznokcie i nie bedzie mi juz dawal kasy na zelowanie wiec sama spilowalam zel i obcielam kupilam odzywke NT fundation i intensive therapy i tak prawie codziennie sobie tą odżywka maluje paznokcie mam teraz dlugie ale nie takie szpony po prostu sa ladnie zadbane pomalowane (kupilam mnóstwo lakierów) i takie wystające troche poza opuszek a stosuje odzywke od miesiaca i juz raz obcinalam bo na samym poczatku stosowania jeszcze sie rozdwajaly lamaly wiec musialam obciac

Cytat:

u nas wlasnie tez bylo podobnie. fifi zawsze usypial ze smoczkeim az pewnego razu zamiast go doic gryzl go bawil sie wkladal mi do buzi az sie wkurzylam i mu go zabralam i od tej pory nie mamy smoczka i fifi w ogole sie nie upomina, a jak nie raz dam muu do zabawy to nie wie co sie z nim robi

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
podziwiam tego wywalenia smoczka oczywiście

No a mi się żadne imię nie podoba i będzie problem.
moze po prostu jak urodzisz, spojrzysz na kruszynke i wtedy jakies imie Ci sie spodoba i uznasz ze masuje do malenstwa

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Staś zbiera wszystkie patyki, zdechłe, tamtegoroczne liście, każdy kapsel i śmieć też należą do jego obecnych zainteresowań spacerowych

Udanej imprezy dzisiaj, a ustaliłaś zawczasu z Tż jak się jutro opieką nad małym dzielicie?
Filip tez sie wlasnie juz nie raz dobieral do kapsli i petów ale jak uslyszy mocne i stanowcze 'NIE' to idzie dalej szukać kamyczków. Patyki tez zbieral namietnie ale boje sie ze wydlubie sobie nimi oko jak sie przewroci wiec nie pozwolilam i zostal nam piasek i kamyczki, w domu przy rozbieraniu ma pelne garscie kamyków

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 12:29   #519
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

katevalley - racja z imionami, Ola i Bartek to najpiekniejsze imiona (tż to Bartek) heeh mi się sporo imion podoba, dla córki baardzo Lena, Karina

Ela, podzielam zdanie Tarasi, Nikola mi też się nie podoba ale Roma teeż niee, z taką wielką grubą i brzydką cyganką mi się kojarzy

Lucky mi dała tyle pomysłów a ja zrobiłam nugetsy z ziemniaczkami i brokułami leń ze mnie...

Na spacerku już byłyśmy, moje dziecko jest tak zdolne, że potrafi wejść w wielką kupę na placu zabaw po spacerku padła i mam nadzieje, ze zaraz wstanie bo już prawie 1,5h śpi i lecimy wymieniać buciki na mniejsze i odebrać tż z pracy, do wieczorka
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 12:48   #520
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość

Na spacerku już byłyśmy, moje dziecko jest tak zdolne, że potrafi wejść w wielką kupę na placu zabaw po spacerku padła i mam nadzieje, ze zaraz wstanie bo już prawie 1,5h śpi i lecimy wymieniać buciki na mniejsze i odebrać tż z pracy, do wieczorka
zazdroszcze moj wlasnie do pracy poszedl i wroci o 22 nie lubie jak ma II zmiany.

Moja sie przed chwila obudzila ale pokrecila sie smoka znalazla i spi dalej

Mi tez sie Nikola i Roma nie podoba

Aniołek[*]
Stary 2011-03-04, 13:13   #521
jo@śka
Rozeznanie

Myślałam, ze będę miała już więcej czasu, żeby odpisać każdej kuleżance, ale niestety. Wczoraj dzieciakowa impreza urodzinowa Leona, jutro rodzinna. Jeszcze do tego mam klientkę... Małż w pracy, więc dzieci wyślę jutro do babć, żeby doprowadzić dom i siebie do stanu używalności.

Gratuluję odsmoczkowań
Karenina - mam nadzieję, że sprawa z mamą będzie miała pozytywny finał

Dziewczynki cudne - i te z warkoczykami i te tańczące na występie babci

Mnie się Roma i Mira bardzo podobają. Nikola nie bardzo... Leon - imię cudowne!!!

Namioty z tunelami były kiedyś w ikei. Nie wiem czy nadal są. Takich z FP nie widziałam nigdzie. Może teraz na wiosnę zaczną się dopiero pojawiać.

Z układanek biedronkowych jestem bardzo zadowolona. Jakością nie różnią się wcale od tych, które wcześniej kupowałam za dwa razy wyższą cenę. Ulubione oczywiście rybki.

Coś jeszcze chciałam??? Hmmm... A! Millka to jest taka zbójka!!! Potrafi nawet udawać płacz! Wczoraj demonstrowała babciom i ciotkom i była w siódmym niebie jak się z niej śmiały. Mnie jest mniej do śmiechu, bo dziś już kilka razy próbowała wykorzystać tę umiejętność. Mówi sporo, wiele powtarza. Mówi: mama, tata, Lenio, Aladal (nasz pies Aladar), oko, papety (skarpety), babciaaaaa i sporo innych słówek.

I polecam buciki gucio - ze skórki, ręcznie robione. Może nie każdemu się spodobają, ale są naprawdę zdrowe dla nóżek. Są trzy wersje - z dziurkami dużymi, małymi, bez. Jak wpiszecie gucio, to pojawią się jako pierwsze. Na małych nóżkach wyglądają słodko.

Oki, zmykam, bo nie powinno mnie tu wcale być...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg GucioW.jpg (8,9 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez jo@śka
Czas edycji: 2011-03-04 o 13:15
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 13:31   #522
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
hejka mamuski

a oto moj picasso w akcji, a jak stopy pomalowala nie mam pojecia
Załącznik 3792060Załącznik 3792061
Załącznik 3792062Załącznik 3792063
cudna jak zawsze
Cytat:
lubię lubię nawet bardzo dla im większej liczby gości tym lepiej
Tez takie wrazenie juz dawno odnioslam ze lubisz gotowac,bardzo duzo przepisow z kk ktore ostatnio czesto przyrzadzam pochodza wlasnie od Ciebie,dzis robie zapiekanke
Cytat:

Ale Amelka to dała czadu. Na środku tańczyła, żeby ją wszyscy widzieli oczywiście. Brawo sama sobie chyba biła
cudna Amelcia

Cytat:
jak dieta? nie pytaj ostatnio nie moge sie za siebie wziasc bo ciagle jakies imprezy tluste czwartki tluste srodu itp

dzis znow idziemy do znajomych, kolezanka jest w ciazy wiec mamy mnostwo tematow do rozmow i maja pieska malutkiego ktorego fifi uwielbia(maltańczyk) tak wiec nasi tztowie sobie popija my poplotkujemy fifi pobawi sie z piskiem i zostajemy u nich na noc a jedzenie pewnie bedzie takie pyszne wiec od jutra dopiero zaczne dietowac;p
tez nie moge sie za siebie wziasc ostatnio

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Czemu tandetne? Ja tam nie widzę różnicy między nimi, a tymi co na all kupowalam. No i z tej firmy elefun mamy klocki - farmę właśnie i tez jak dla mnie niczym od duplo się nie różnią.

Wczoraj otworzyliśmy tylko misia - tego 3-częściowego do ubierania i jest super, Stasiowi się podoba
Konspi ja tam jeszcze tych klocuszkow nie widzialam bo tz kupil i dopiero dzis przywiezie a co mojej sis nie pasowalo to nie wiem

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 15:03   #523
malina81
Zadomowienie

Kareninko
dla wszystkich małych śpiochów i dla tych bez smoczkó (Nilusia)
Zahario Miriam przesliczna i tak podobna do ciebie...
no i brawa dla małej tancerki Amelki

A ja powoli pakuje Tomka i przeraża mnie ten wyjazd tym bardziej ze nikogo blisko tam nie ma wiec bede musiała liczyc tylko na siebie i na cierpliwosc Tomka który mam nadzieje jakos zniesie ten pobyt w szpitalu- chociaz po ostatnim pobycie w szpitalu w listopadzie nadal ma awersje do białych fartuchów i na widok pielegniarek wciaz reaguje płaczem co potwierdziło ostatnie szczepienie...
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 15:27   #524
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
cudna jak zawsze

Tez takie wrazenie juz dawno odnioslam ze lubisz gotowac,bardzo duzo przepisow z kk ktore ostatnio czesto przyrzadzam pochodza wlasnie od Ciebie,dzis robie zapiekanke
bardzo się cieszę i ma nadzieję, że zapiakanka rónież przypadnie Ci do gustu

później napiszę Wam do kk moją wersję garnka prowansalskiego

Malinko jestem pewna, że świetnie dasz sobie sama radę tylko musisz mieć internet, to chociaż do nas buzię otworzysz.. bo tak to smutno Ci będzie bez towarzystwa
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 16:50   #525
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
A ja powoli pakuje Tomka i przeraża mnie ten wyjazd tym bardziej ze nikogo blisko tam nie ma wiec bede musiała liczyc tylko na siebie i na cierpliwosc Tomka który mam nadzieje jakos zniesie ten pobyt w szpitalu- chociaz po ostatnim pobycie w szpitalu w listopadzie nadal ma awersje do białych fartuchów i na widok pielegniarek wciaz reaguje płaczem co potwierdziło ostatnie szczepienie...
na pewno dacie sobie rade oby Tomus byl grzeczny i nie plakal zbyt duzo i trzymam kciuki za wyniki

Ja nie wiem skad to moje dziecko ma tyle sily od godz. 15:15 chodzimy po dworze i przed chwila wróciliśmy
Najpierw na boisko dwie ul. dalej od domu potem na plac zabaw na drugi koniec miasta, na kolejny plac zabaw i do domu. Nogi mi juz w dup* wlazły a to dziecko nadal na chodzie.

I dzisiejsza impreza przełożona na jutro. Poprosza o jakies PYSZNE propozycje co moge przyzadzic? Kolezanka robi na kolacje jakies mieso a co ja moge przyrządzić i popisac sie zdolnosciami kulinarnymi?

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Stary 2011-03-04, 17:19   #526
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Malinko trzymam kciuki za wyniki będzie dobrze

Joasia fajne te buciki napewno wygodne tylko kurcze zamsz a skóra gładka to jednak szmatką wytrzesz i jak nówki ale ładniutkie są
Musze się zastanowić

Agusia Twoje dzięciątko jest nie dozdarcia

Edytowane przez Maria2008
Czas edycji: 2011-03-04 o 17:20
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 19:09   #527
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

dzwonil do mnie tz w poludnie i mowil ze ma dla mnie prezent niespodzianke tylko zebym sobie ramke przyhotowala, pol dnia myslalam co on dla mnie ma??

wlasnie przyjechal i przywiozl mi autograf dr. rogowskiego z m jak miłość bo namietnie ten serial ogladam:d mial dzisiaj we wro stluczke i tz byl wezwany do wypadku i poprosil o autograf dla zony nawet serduszka mi narysowal

Fifi

Stary 2011-03-04, 19:41   #528
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

agusia no niezla niepodzianka

A to Twoj Tz jest policjantem??

Aniołek[*]
Stary 2011-03-04, 19:42   #529
wywa
Zakorzenienie

no kurczę nie nadrobię;-)))
Pozdrawiam weekendowo, może uda mi sie jutro spokojnie poczytać. Biedronkowego misia kupiłam, ale Karol ma go głęboko gdzieś. Za to jego pięcioletni kuzyn bardzo ładnie łowi rybki;-)
Wczoraj znów mieliśmy gorączkę, ale to chyba zęby, bo po południu przeszło. Na miejscu czwórek wyczułam zgrubienia, więc chyba będą się przebijać;-)) Oby jak najszybciej.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590

Chudnę sobie...
83kg-78kg -75......................6 2 kg

wywa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-04, 19:48   #530
malina81
Zadomowienie

No popatrz Agusia jak ten twój tz mysli o tobie nawet w pracy

Dziekuje dziewczynki za miłe słowa- na internet tam nie licze wiec pewnie sie nie odezwe w najblizszym tygodniu
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 20:11   #531
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
agusia no niezla niepodzianka

A to Twoj Tz jest policjantem??

Cytat:
No popatrz Agusia jak ten twój tz mysli o tobie nawet w pracy

Dziekuje dziewczynki za miłe słowa- na internet tam nie licze wiec pewnie sie nie odezwe w najblizszym tygodniu
to odezwij sie jak wrocisz albo eski slij

Fifi

Stary 2011-03-04, 20:50   #532
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Kareninko
dla wszystkich małych śpiochów i dla tych bez smoczkó (Nilusia)
Zahario Miriam przesliczna i tak podobna do ciebie...
no i brawa dla małej tancerki Amelki

Malinko poradzicie sobie,bedze dobrze

Cytat:
bardzo się cieszę i ma nadzieję, że zapiakanka rónież przypadnie Ci do gustu

później napiszę Wam do kk moją wersję garnka prowansalskiego

Malinko jestem pewna, że świetnie dasz sobie sama radę tylko musisz mieć internet, to chociaż do nas buzię otworzysz.. bo tak to smutno Ci będzie bez towarzystwa
Zapiekanka przypadła do gustu,bedzie czesciej goscic na naszym stole

Cytat:
dzwonil do mnie tz w poludnie i mowil ze ma dla mnie prezent niespodzianke tylko zebym sobie ramke przyhotowala, pol dnia myslalam co on dla mnie ma??

wlasnie przyjechal i przywiozl mi autograf dr. rogowskiego z m jak miłość bo namietnie ten serial ogladam:d mial dzisiaj we wro stluczke i tz byl wezwany do wypadku i poprosil o autograf dla zony nawet serduszka mi narysowal

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-03-04, 21:13   #533
brombusia
Zakorzenienie

Przesyłam haj wieczorny i mokre buziole

Malinko kochana, mam nadzieję że Wam szybko zleci i okaże się, że Tomuś zdrowy

Przeleciałam Was na szybko i nie pamiętam dokładnie co i jak
W każdym razie
Tarasiu dla Nilci za bezsmoczkowość i dla Ciebie, że się odważyłaś

Kate Twoja Amelcia jest cudna, taka rezolutna i wesoła, super

Lucky Tobie nie pamiętam za co ale tak w ogóle

Agusia Filip to jakiś robocop normalnie
Mojego jak wyjmę z wózka na spacerku, to lata jak oszalały przez 10 minut, a potem chce żeby go na rękach nosić
I najgorsze jest to , że nie chce w ogóle za rączkę chodzić, muszę kupić szelki i będzie "na smyczy" chyba chodził, bo inaczej się raczej nie da
Oluś miałam Ci napisać, że autko super
Bardzo mi się podoba

Zaharia Twoja Miriam, nie dość że prześliczna, to jeszcze uzdolniona

W Biedronie byłam, kupiłam te płaskie puzzle ze zwierzątkami, Teściówka kupiła misia z ubrankami.
Chyba jutro skoczę, jak będą te rybki z wędką to wezmę, skoro mówicie że dzieci się tym bawią. Myślałam, że jeszcze za mały i nie załapie jak się tym bawić.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

I jeszcze jedno
Filuś ma skłonność do teatralnych gestów, normalnie egzaltacja do potęgi
Jak mu coś nie pasuje, to siada na podłogę a potem się kładzie, bardzo ostrożnie, żeby się czasem nie uderzyć. I tak leży na podłodze i ryczy, aż mu się znudzi bo ja staram się nie reagować
I wiecie co, najbardziej niegrzeczny jest jak Tatuś wróci do domu, wyniuchał kto jest najbardziej "mientki"

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 21:41   #534
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Przesyłam haj wieczorny i mokre buziole ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

I jeszcze jedno
Jak mu coś nie pasuje, to siada na podłogę a potem się kładzie, bardzo ostrożnie, żeby się czasem nie uderzyć. I tak leży na podłodze i ryczy, aż mu się znudzi bo ja staram się nie reagować
I wiecie co, najbardziej niegrzeczny jest jak Tatuś wróci do domu, wyniuchał kto jest najbardziej "mientki"
Haj Brombina
To u nas tak samo z tym rzucaniem sie i z mientkim tatusiem

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-03-05, 08:36   #535
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

hello weekendowo

za bardzo nie ma co nadrabiać widzę
Malinko powodzenia na wyjeździe, na pewno dacie sobie radę

Agusia ale miałaś niespodzianke, w ramke już wsadzone?
no i Brooombi, miło Cię widzieć heh Filuś skumał,że tatusiowi można wejść na głowę, mądre dziecie A i wędkę zakup jak będzie, Blanczes też sie nią bawi od czasu do czasu

Ja wczoraj pojechałam wymienić jej buciki na mniejsze, ale dokładnie zmierzyłyśmy z panią w sklepie i 21 na teraz i 22 na lato okazały się idealne nie wiem jak ja to wykombinowałam,że Blanka w nich "pływa".
Kupiłyśmy też jeansy w zarze i sweterek w hm, moje dziecko kompletnie nie ma w czym chodzić poza dresikami, body itd, same domowe wystroje a z reszty powyrastała, trzeba odbudować szafe
aaa i do smyka zajrzałyśmy.. iiii się okazało, że kuchenka FP jest za 189zl i jak moje dziecko ją zobaczyło to wyjść bez niej nie chciało. No więc mamy kolejną zabawkę , ale polecam, bardzo fajna jest

noo i chyba to na tyle, na nogach od 6.30 jesteśmy, obiadek już się gotuje lece na manicure zaraz i pozniej Blanke odwozimy do mojej mamy i do jutra do południa wooooolne
miłego weekendu kochane!
Stary 2011-03-05, 08:37   #536
katevalley
Rozeznanie

hej laski.
Co w sobotę ja pierwsza??

agusia
- wow no fajny prezent! ja też strasznie lubię M jak Miłość.

brombi - no Filipek to mały aktor normalnie. Spryciarz z niego.

Odchudzanie 55kg

Stary 2011-03-05, 08:41   #537
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

sorry kate, wyprzedziłam Cię
Stary 2011-03-05, 08:45   #538
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

[/COLOR]I jeszcze jedno
U nas jest dokladnie tak samo ah ci artysci mali

Aniołek[*]
Stary 2011-03-05, 12:40   #539
kachula27
Zakorzenienie

;hi:
weekendowa cisza widze

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-03-05, 13:08   #540
elalank
Zadomowienie

heloł

Malinko- oby wszystko było dobrze! bądźcie dzielni

Ola-u nas szafa tez już pustkami prawie świeci, Olcia ze wszytskiego wyrosła. Muszę wybrać się na jakieś zakupy i uzupełnić braki. A pokażesz jakie buciki kupiłaś Blancikowi

Brombi- zapisz Młodego do przedszkola teatralnego niech szkoli warsztat

TZ musiał iść dziś do pracy, kogoś tam zastępować i mi się nudzi, no! normalnie nie chodzi w weekendy do roboty. DObrze, że tylko do 15, to może jeszcze coś skorzystamy z tego dnia.

I z nudów zjadłam pół opakowania trufli

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości