Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-03, 12:51   #481
aniulka8204
Wtajemniczenie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Hejka!

Raczej to nie jest dobry pomysł. Zdecydowanie nie jest Mleko jest inne na kazdym etapie rozwoju dziecka i dostosowane do konkretnego dzieciaczka. To teraz będzie dobre dla maluszka, ale dla Agusi nie będzie odpowiednie.
kolejna mamusia na nie, więc nie będę czarować
no bo tak sobie pomyślałam że niektóre mamy karmią dzieciaki z piersi nawet do 3 lat wiec myślałam że to będzie dobry pomysł jakbym jej dodawała ściągniętego mleka skoro niekarmiłam jej piersią
eeee to kicha, nie będę wymyślać

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

u nas leci....czasu malo, bo pogoda ladna wiec duzo jestesmy na zewnatrz...od wczoraj mam malza chorego w domu a wiecie - facet chory, gorzej niz dziecko i jeszcze nie da sie postawic w kacie za zle zachowanie...
Maly caly czas ma katarek, ktory splywa mu do gardla przez co troche kaszle w nocy...zarazil zreszta nas oboje, ale ja jakos sie trzymam...smarkam, gardlo tez troche nie bardzo, ale co sie bede rozczulac nad soba? Cos tylko kurcze, to przesilenie znow mnie bierze i czasami sil po prostu brak...czyzby za duzo spacerkow..?

Mam od wtorku zmartwienie z moja mama i przez to brak humoru i weny na pisanie... Ale obiecuje sie poprawic...
zdróweczka życzymy i oby zmartwienia z mamą szybko uleciały
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 13:53   #482
kachula27
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
wkurza mnie ta biedronkowa praktyka płacenia gotówką... :/

a gdzie sie podziewa karenina, pisała coś że jej ma nie być??
yeeeah Blanka padła na drzemkę, uciekam do łazienki na kąpiel i malowanko ))
No niestety i jeszcze tak długo bedzie,firma woli zainwestowac a otwarcie kolejnego sklepu niz w terminale no i tłumacza to tez tym ze jak bedzie platnosc karta to beda drozsze towary,jak dla mnie bez sensu

Dzien dobry tak w ogole
My dzis wyspani ze hoho,Mati jak zasnał wczoraj o 20,30 tak wstał dzis po 9 i to tylko dlatego ze mi telefon zadzwonil tak wiec i ja tez wyspana
Dzis bez goraczki wiec bylismy na krotkim spacerku bo pogoda piekna i szkoda kisisc malca w domu
teraz maly mi padl wiec gotuje zupke i ide sprzatnac i przebrac ciuszki Matiego bo juz sie ciasne niektore robia

A co do gadania to moj maly oczywiscie standardowo nadal na mnie tata i koniec i ostatnio nauczył sie gadac Niśśśśśś znaczy NIC
Pytam co zjesz na sniadanko a on NIŚŚŚŚŚ albo co robisz o on NIŚŚŚSS
śmie3sznie to brzmi

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 14:06   #483
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość

a co do pączków - to zjadłąm już 3 a dopiero 11ta i pączkó cała kuchnia
Ale to nic - od jutra zero słodyczy (tylko ile to ja już razy sobie obiecywałąm)
hehehe ja dziś narazie jednego zaliczyłam pąka

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
biedronkę zaatakowałyśmy 0 10 i u nas nie było nawet ludzi, więc spokojnie sobie obejrzałam każdy rodzaj To chyba jedyny sklep, w którym nie można płacić kartą
kupiłam 4 szt-2 te układanki, cyferki i rybki. Misiów nie kupowałm bo jednego mamy i Olka i tak się tym nie bawi.

A wczoraj poszliśmy z TZem do kina, na Jak zostać królem. Bardzo fajny film

ja obstawiam u nas drugą dziewczynkę i właśnie imię Laura wygrywa ranking. Bo TZowi nie podobają się inne moje pomysły. A jak zdrabniasz to imię?
i dziś idę na USG
e no kurde muszę looknąć dziś do biedronki czy to się nadaje dla Amki.
fajnie my ostatni raz w kinie byliśmy w listopadzie.
A no trzymam kciuki za usg My z imieniem będziemy mieli bardzo bardzo duży problem. Bo żadne ale to żadne imię nam się nie podoba.

Cytat:
noo

Małż dzwonił, kupił 6 układanek w biedronce
uuuu zaszalał

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

u nas leci....czasu malo, bo pogoda ladna wiec duzo jestesmy na zewnatrz...od wczoraj mam malza chorego w domu a wiecie - facet chory, gorzej niz dziecko i jeszcze nie da sie postawic w kacie za zle zachowanie...
Maly caly czas ma katarek, ktory splywa mu do gardla przez co troche kaszle w nocy...zarazil zreszta nas oboje, ale ja jakos sie trzymam...smarkam, gardlo tez troche nie bardzo, ale co sie bede rozczulac nad soba? Cos tylko kurcze, to przesilenie znow mnie bierze i czasami sil po prostu brak...czyzby za duzo spacerkow..?

Do przedszkola chodzimy, nawat wczoraj bylismy, ale caly czas tylko na placu zabaw, nie wchodzilismy do sali nawet

No pogoda super, u nas teraz termometr pokazuje +7 i słonecznie od samego rana. Spacerek też zaliczyliśmy i to godzinę na nogach

DUŻO ZDRÓWKA DLA WAS!!! oj coś wiem na temat choroby u faceta. No gorzej niż z dzieckiem. Coś się mówi i jak grochem o ścianę.

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
My dzis wyspani ze hoho,Mati jak zasnał wczoraj o 20,30 tak wstał dzis po 9 i to tylko dlatego ze mi telefon zadzwonil tak wiec i ja tez wyspana
Dzis bez goraczki wiec bylismy na krotkim spacerku bo pogoda piekna i szkoda kisisc malca w domu
teraz maly mi padl wiec gotuje zupke i ide sprzatnac i przebrac ciuszki Matiego bo juz sie ciasne niektore robia

A co do gadania to moj maly oczywiscie standardowo nadal na mnie tata i koniec i ostatnio nauczył sie gadac Niśśśśśś znaczy NIC
śmie3sznie to brzmi
ale ślicznie mówi hehehe

no tak dużo zdrówka dla Matiego! dobrze, że gorączki nie ma.

mnie od rana boli głowa. Jak byłam z małą na spacerze to było ok. A w domu jakby mi ktoś walił w skronie młotem ;/
A zaraz jedziemy do babci TŻ, bo ma koncert z okazji dnia kobiet i występuje z jakąś tam swoją grupą. I czekam kiedy brzdąc się obudzi. 2h już śpi. Niby wstała, usiadła w łóżeczku ja patrzę za chwilę a ona śpi.

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

Edytowane przez katevalley
Czas edycji: 2011-03-03 o 14:10
katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 14:16   #484
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:

śmie3sznie to brzmi
juz sobie to wyobrazam

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 14:37   #485
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
juz sobie to wyobrazam
NO ubaw mam z niego niezły

Ja wygoniłam tz do biedronki(biedny musial szukac wielkiego parkingu zeby tira gdzies zostawic)ale pojechal i kupil Matiemu klocuszki

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

No własnie pytanko do zafasolkowanych,macie juz typy imion dla swoich fasolek?

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-03-03, 14:45   #486
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
NO ubaw mam z niego niezły

Ja wygoniłam tz do biedronki(biedny musial szukac wielkiego parkingu zeby tira gdzies zostawic)ale pojechal i kupil Matiemu klocuszki[COLOR="Silver"]
Moj tez pojechał, tez mu sie nie chcialo ale nie mial wyjscia, ciekawe czy beda jeszcze

Ciekawe czy Ela sie ugnie i na dzisiejszym USG dowie sie kto zamieszkuje brzuszek

Aniołek[*]
Stary 2011-03-03, 15:06   #487
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Moj tez pojechał, tez mu sie nie chcialo ale nie mial wyjscia, ciekawe czy beda jeszcze

Ciekawe czy Ela sie ugnie i na dzisiejszym USG dowie sie kto zamieszkuje brzuszek
Ja tam tz tez wyslalam chociaz moja siostra była i mowila ze te puzzle takie troche tandetne sa ale zobaczymy

No wlasnie ciekawe czy Ela sie ugnie i bedzie chciala wiedziec kto zamieszkuje jej brzunio

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

zjadlam juz 4 paczki
oj czuje ze juz mi w boczki poszło

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 15:19   #488
elalank
Zadomowienie

Cytat:
elaa, ale teraz są wyprzedaże w ecco i jest -40% ) więc na 30 nie czekaj chyba, że interesuje Cie tylko nowa kolekcja

aaa i powodzenia na usg dowiedz się jaka płeć i nam zdradz
i udało mi się kupić 3 różne układanki, tzn klocki, wędkarza jednego i takie to zoo.. a było mnóstwo, jeszcze mamie zleciłam żeby kupiła i miała u siebie )

eeeeeeee no to co nie mówisz!!!!!!!! to pojadę dzisiaj i zobaczę co mają

jadę ok 18

Cytat:

Laura, Kaja, Nikola.
nad chłopcem nie myślałam, bo będzie dziewczynka

Cytat:
Cytat:
No wlasnie ciekawe czy Ela sie ugnie i bedzie chciala wiedziec kto zamieszkuje jej brzunio
hehe robicie zakłady?

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 15:38   #489
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

No i Tz przyjechał, kupil te rybki co sie na wedke łapie, ciekawe czy Kamilke zaintereuje bo narazie poszli na spacer, a mowilam mu zeby wział 2 szt to nie bo reszta mu sie nie nadala

A mi sie bardzo podoba imie Ania i jak bede miec kiedy 2 coreczke to tak własnie dam ja teraz chcialam dac Kamilki na imie Anna ale moja mama zaczela ze mamy w rodzinie Anie ze to najblizsza kuzynka i takie tam wiec wyszla Kamilka ale tym razem sie nie ugne i dam Ania, no chyba ze mi samej sie odwidzi albo ze bedzie chłopak

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Wreszcie zjadłam pączka PYCHA

Aniołek[*]
Stary 2011-03-03, 16:27   #490
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Filip dzisiaj pierwszy raz zaczal nasladowac kotka autko krówke i węza jak nie mowil to nie mowil a jak zaczal to wszytsko na raz probuje powiedziec

Hej mamusie
Ja za paczuszkami nie przepadam ale jeden to przezyje

Ja u Eli chlopaczka obstawiam

Kareninka duzo zdrowka dla was

No wlasnie tez zastanawiam sie nad bucikami na wiosne i nie wiem gdzie isc i jakie kupic, musze w necie pogrzebac
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:42   #491
carolans
Zadomowienie

no ja nie wiem co to za zamiłowanie naszych córek do tatusiów ;-) Laura tak samo jak Blanka Olalicious tylko zobaczy tate na horyzoncie i już szał.... "tata tata tata" jakby go z rok czasu nie widziała

oglądałam dzisiaj kolekcję butów ecco kids na internecie i są ciekawe i napewno gatunkowo itp super. na lato chyba zainwestuję, bo wiadomo gorąco, nogi się pocą, mała dużo będzie chodzić biegać itp

co do pączków to chciałam się najeść ale zjadłam jednego i mam dosyć, męczy mnie tylko zgaga i jakoś nie smakuje mi. wolę owoca zjeść :-D

i oczywiście gratulacje dla dzieciaczków i ich nowych osiągów

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011

Edytowane przez carolans
Czas edycji: 2011-03-03 o 16:44
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-03, 20:46   #492
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
eeeeeeee no to co nie mówisz!!!!!!!! to pojadę dzisiaj i zobaczę co mają

jadę ok 18

Laura, Kaja, Nikola.
nad chłopcem nie myślałam, bo będzie dziewczynka

hehe robicie zakłady?
Ładne imionka a zakladów nie robimy ....jeszcze:brzy dal:

No to powiedz Ela wiesz juz czy nie????

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
no ja nie wiem co to za zamiłowanie naszych córek do tatusiów ;-) Laura tak samo jak Blanka Olalicious tylko zobaczy tate na horyzoncie i już szał.... "tata tata tata" jakby go z rok czasu nie widziała
To nie tylko zamiłowanie córek do tatusiow,synkowie tez tak maja,moj jak tate zobaczy to szał istny i tylko krzyki tata tata a jak tz czasami specjalnie nie reaguje to drze sie jeszcze głosniej

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-03-03, 20:54   #493
elalank
Zadomowienie

Heloł

Niestety nie wiem kto jest w moim brzuchu Mój lekarz chyba jest leniwy albo ma słaby sprzęt

Byłam w ecco, ale nie było nic ciekawego tylko jesienno-zimowe butki buuuu

idę spać, bo ledwo patrzę
do jutra

Stary 2011-03-03, 20:57   #494
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł

Niestety nie wiem kto jest w moim brzuchu Mój lekarz chyba jest leniwy albo ma słaby sprzęt

Byłam w ecco, ale nie było nic ciekawego tylko jesienno-zimowe butki buuuu

idę spać, bo ledwo patrzę
do jutra
Nastepnym razem sie dowiesz to nam powiesz:br zydal:

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2011-03-03, 21:01   #495
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

oglądam Hotel 52 i jestem jakas wykonczona i zmęczona.

wczoraj bylam po papiery z przedszkola i jutro ide zlozyc, mam nadzieje ze Fifi od września pójdzie edukować się z dzieciaczkami

Byliśmy od 10 do 16 na zakupach i to bez wózka! mnie juz nogi bolaly a filip biegal w najlepsze, na obiad wszamal g(o)łąbka popil herbatka z miodem zrobiona w domku ibyl przeszczesliwy. z kulek na placu zabaw nie chcial wyjsc oczywiscie i byl wielki atak histerii jak uslyszal ze WYCHODZIMY I ZADNE KRZYKI MNIE NIE INTERESUJA ale poszlismy na parking a tam tyyle aut wiec sie zaraz uspokoil ;p

pączkow zjadlam dzisiaj z 6 i moja ukochana tesciowa jak zwykle naprzywozila mi faworkow i serniczka

czas isc do chlopakow spac.. do jutra mamusie

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 22:10   #496
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
oglądam Hotel 52 i jestem jakas wykonczona i zmęczona.

wczoraj bylam po papiery z przedszkola i jutro ide zlozyc, mam nadzieje ze Fifi od września pójdzie edukować się z dzieciaczkami

Byliśmy od 10 do 16 na zakupach i to bez wózka! mnie juz nogi bolaly a filip biegal w najlepsze, na obiad wszamal g(o)łąbka popil herbatka z miodem zrobiona w domku ibyl przeszczesliwy. z kulek na placu zabaw nie chcial wyjsc oczywiscie i byl wielki atak histerii jak uslyszal ze WYCHODZIMY I ZADNE KRZYKI MNIE NIE INTERESUJA ale poszlismy na parking a tam tyyle aut wiec sie zaraz uspokoil ;p

pączkow zjadlam dzisiaj z 6 i moja ukochana tesciowa jak zwykle naprzywozila mi faworkow i serniczka

czas isc do chlopakow spac.. do jutra mamusie
Agus a jak tam dieta?no dzisij to wiadomo sie nie dietuje a tak ogolnie duzo juz zrzucilas?
No i brawa dla synusia ,niezły jest,wytrzymały jak Himen
ale tu dzis ciszaaaaa

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

przespanej nocki mamuski

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Edytowane przez kachula27
Czas edycji: 2011-03-03 o 21:16
Stary 2011-03-03, 22:44   #497
zaharia
Rozeznanie

hejka mamuski

podczytuje kazdego wieczoru ale jakos i weny i czasu brak na odpisywanie.....
z tego co pamietam

malinka- ach i och...twoi chlopcy, to od kobiet sie odgonic nie bede mogli
mala lenka wymiata, zdolniara.

kachulka i pietrusia- zdroweczka kochane

olali - samochodzik cudo

aniulka- ja jeszcze zadnej wydzieliny z piersi nie mam. ciekawe dlaczego dostalas tak wczesnie, o ile panietam w pierwszej ciazy ok 32 tygodnia zauwazylam kropelki. koniecznie zapytaj gin.

konspi- o 4...przeciez to srodek nocy....ja bym pochapila sie na 5 filizanek dobrej, mocnej kawki

kareninka- zdrowka dla tz i oczywiscie malego, a dla ciebie wytrwalosci. mam nadzieje, ze problemy sa tymczasowe i szybko sie obroca w same pozytywy

ela- buuuuuuuuuu , to ci gin nie wierze, ty juz jestes przeciez 22 tc (o ile sie ni9e myle) ja juz od 17 tc znam plec.......
no ok czekamy na kolejne usg...... a co do przeczucia, ja rowniez bylam 100% pewna dziewczynki, i jak uslyszalam "chlopak" to jakos nawet cieszyc sie nie umialam, poczulam sie oszukana..... a teraz jestem najszczesliwsza kobieta

och umiejetnosci naszych dzieci sa zadziwiajace, tyle nowych slowek......
miriam mowi mama i ja ogromnie to kocham, ale jak o 5 nad ranem stoi w lozeczku i slysze mama.....to mna "szarpie"

u nas piekna pogoda, delektujemy sie dlugimi spacerkami nad morzem. miriam zbiera kamyczki, ktore potem caluje, przytula i oczywiscie nie pozwala absolutnie wurzucic, wiec z plazy wracamy z pelnymi dlonmi kamieni i piachu

a oto moj picasso w akcji, a jak stopy pomalowala nie mam pojecia
1.jpg2.jpg
3.jpg4.jpg
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 22:47   #498
zaharia
Rozeznanie

kochane ale poszlyscie na calosc z ta "biedronka" i paczkami.
a szczerze dodam, ze tego drugiego waz zazdraszczam pelna geba....ja tak paczusie lubie....ale tylko te u nas w pl
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 06:41   #499
asioczka
Zadomowienie

witam piatkowo
my juz od 5 nie spimy ;/ a w nocy 2 pobudki. kiedy te zeby wreszcie wyjda?? moja juz nawet umie pokazac "gdzie sa ząbki", jak zapytam a tz po 6 przyszedl z nocki i poszedl spac. ja probuje sie obudzic przy kawie. malej puscilam cbeebies. choc staram sie, zeby nie ogladala za duzo, to dzis chyba bedzie dzien dziecka, bo mamusia niezywa.

lece nadrabiac

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

widze, ze Biedronka sie niezle na nas obłowiła ja wzielam ukladanke ze zwierzaczkami domowymi i tą paczke z klocuszkami, ale one sa trudne, wiec schowam na razie. chyba pojde jeszcze po rybki

wasze dzieciaczki super rozgadane!
moja coraz wiecej mowi, ale pokazuje wlosy, zęby, raczki, nozki, brzuszek. nasladuje i umie pokazac kotka, pieska, samochod, kaczke i weza. chociaz na kazdego ptaka mowi "kaka" a ulubione slowo to "bylobylobylo"- nie wiem co to, ale chodzi i powtarza a jak mowie "kto to", to ona "kot oo" aa i swinke nasladuje - wydaje z siebie takie okropne chrzakniecie. tatus ją nauczyl jak bylam w szpitalu
i z tatą u nas podobnie. mama jest tylko w srodku nocy, jak zęby dokuczaja

Ela, ja mysle, ze gin widzial, tylko Cie wspiera w decyzji, ze nie chcesz wiedziec plci ))
Ola pochwal sie bucikami
lubie ecco, ale te ceny ;/

Laura piekne imie, ja nawet chcialam tak Mai dac. ale tz sie nie zgodzil, bo nie mogl wymyslic zdrobnienia

Lucky duzo zdrowia! na pewno wszystko wroci do normy. ale dwa lata nie miec @ wow

Konspi zaszalal Twoj Tz z ukladankami i ciesze sie, ze drzemki wreszcie wrocily do normy

Karenina

Aniulka lepiej juz sie czujesz? boli krocze?

Kachula "niśśś"

Zaharia jak samopoczucie? Twoj picassoo
i zazdroszcze spacerkow nad morzem choc u nas nareszcie piekna pogoda sie zaczyna robic.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 08:08   #500
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

hello

Moje kochane dziecko pospało dziś do 8.15 co prawda jadła mleczko po 2 ale dlatego,że wieczorem nic nie zjadła i zmusiłam tż żeby ją nakarmił, w końcu 5 dni będę sama z dzieckiem to niech coś zrobi
a w ogóle to przykro mi było wczoraj wieczorem, tak się zastanowiłam nad moim podejściem do Blanki i chyba za mało cierpliwości dla niej mam jak jestem z nią sama cały dzień to wieczorem już mam serdecznie dość, z jej aktywnością i tzw dynamitem w tyłku szału dostaje już

Ela, naprawde nie mogą stwierdzić jaka płeć? To faktycznie kiepski sprzęt muszą mieć, mój gin w 12tc mi powiedział
I w ecco tez nic? u mnie pełno wiosenno-letnich, balerinki, pólbuciki itd

Zaharia, ale masz malarke małą i jak ja Wam zazdroszcze tej temperatury, Miriam w samym body.... a u nas kurcze sto warstw

chcemy kupić coś zamiast kojca, żeby mogła tam sobie wchodzić, może trzymać zabawki, macie jakies pomysły??

aaa i ratujcie z obiadem dzisiejszym dla małej - mam udko, pierś z kurczaka, mielone z indyka ,różne warzywka i potrzebuje świeżych inspiracji
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 08:24   #501
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
chcemy kupić coś zamiast kojca, żeby mogła tam sobie wchodzić, może trzymać zabawki, macie jakies pomysły??

aaa i ratujcie z obiadem dzisiejszym dla małej - mam udko, pierś z kurczaka, mielone z indyka ,różne warzywka i potrzebuje świeżych inspiracji
Ola wybacz, że odniosę się tylko do tej części Twoego postu.. ja chcę zamienić kojec na taki namiot z tunalam tylko nigdzoie nie mogę ich znaleźć
a strasznie mi się ten podoba:
http://archiwumallegro.pl/namiot_dom...779254161.html

co do Twoich wątpliwości to chyba większość z nas tak ma.. przynajmniej czasami..:rolle yes:choć mi bardzo szybko przechodzi - wystarczy kilka min (np. na papierosku) i od razu mi lepiej

w temacie obiadu to może spaghetti? albo pulpety? albo kotleciki mielone? albo zapiekanka z mielonym?

lub wykorzystaj udko i pierś i zrób to:
http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/garnek_prowansalski/
znam ten przepis z innego źródła i uwielbiam mniam

albo podziab (np. ugotowane) mięsko i zrób bardziej orientalną zapiekankę z ryżem

albo podziab (np. uduszone) mięsko, dodaj warzywka, podduś i wymieszaj z ryżem

mam wymyśleć dalej??

Edytowane przez lucky1910
Czas edycji: 2011-03-04 o 08:31
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 08:32   #502
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

jeeej, lucky, widzę że Ty chyba lubisz gotować bo ja szczerze nienawidzę

a i tunel z FP rewelacja, własnie czegos takiego szukam aaa tylko gdzie go dostac
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 08:36   #503
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
jeeej, lucky, widzę że Ty chyba lubisz gotować bo ja szczerze nienawidzę

a i tunel z FP rewelacja, własnie czegos takiego szukam aaa tylko gdzie go dostac
lubię lubię nawet bardzo dla im większej liczby gości tym lepiej

jak znajdziesz gdzieś ten tunel to KONIECZNIE daj mi znać
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 08:40   #504
katevalley
Rozeznanie

Cytat:

najgorsze jest to, że żadne imię nam się nie podoba. Ja podobało mi się Ola i Bartek to TŻowi nie. Jak jemu się zaczęło Ola podobać to mi przestało i tak na zmianę.

Cytat:
Heloł

eeeeeeeeeeeeeeee chodź ci powiem z Amelką jak byłam w 17 tygodniu to lekarz powiedział, ze za wcześnie i nie będzie widać ;/ głupi, chyba mu się szukać nie chciało i dopiero w 26 się dowiedzieliśmy, ale od początku zakładaliśmy dziewczynkę i się sprawdziło i nawet nie szukaliśmy imienia dla chłopca. Od początku była Amelcia. I teraz mi się wydaje ze też dziewczynka będzie

Cytat:

no to trzymam kciuki zeby się dostał do przedszkola.
A no to szaleliście na tych zakupach. Tyle godzin bez wózka??? ja bym nie dała rady ;p Amelka pewnie też nie.
uuuuuuu pojechałas z tymi pączkami chyba rekord

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
u nas piekna pogoda, delektujemy sie dlugimi spacerkami nad morzem. miriam zbiera kamyczki, ktore potem caluje, przytula i oczywiscie nie pozwala absolutnie wurzucic, wiec z plazy wracamy z pelnymi dlonmi kamieni i piachu

Eh zazdroszczę tych spacerków, jeszcze jak tak ciepło jest i nad morzem.... mmmmmmm....
Ale Miriam zaszalała! ślicznie pomalowała, szczególnie swoje nogi

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość

wasze dzieciaczki super rozgadane!
moja coraz wiecej mowi, ale pokazuje wlosy, zęby, raczki, nozki, brzuszek. nasladuje i umie pokazac kotka, pieska, samochod, kaczke i weza. chociaz na kazdego ptaka mowi "kaka" a ulubione slowo to "bylobylobylo"- nie wiem co to, ale chodzi i powtarza a jak mowie "kto to", to ona "kot oo" aa i swinke nasladuje - wydaje z siebie takie okropne chrzakniecie. tatus ją nauczyl jak bylam w szpitalu
i z tatą u nas podobnie. mama jest tylko w srodku nocy, jak zęby dokuczaja
EEEE ale zdolniacha. Moja tylko umie pokazać na kotku gdzie ma uszy I nie gadaj, ale twoja bardzo dużo mówi i dużo pokazuje wielkie

Cytat:
a w ogóle to przykro mi było wczoraj wieczorem, tak się zastanowiłam nad moim podejściem do Blanki i chyba za mało cierpliwości dla niej mam jak jestem z nią sama cały dzień to wieczorem już mam serdecznie dość, z jej aktywnością i tzw dynamitem w tyłku szału dostaje już
eh, no wiesz jak ma w pupci dynamit to się wcale nie dziwię, że już wieczorem jesteś padnięta i rozdrażniona.
A ja też nie mam pojęcia co na obiad ;p więc nie pomogę

Hej dziewczyny z rana. My nie śpimy już od 7 Małej ostatnio coś się poprzestawiało i jak już je mleczko to uśnie na pół godzinki i się budzi zadowolona. mam nadzieję, ze jak przestawi się czas to będzie wstawać o 8 a nie o 6-7.

No więc, my byliśmy wczoraj na koncercie z okazji dnia kobiet, bo śpiewała tam babcia TŻa. I każda kobieta na wejściu dostała tulipana. Amelka dostała aż 2 A wytańczyła się za wsze czasy wszyscy byli pod wrażeniem, że nikogo się nie boi. Jeszcze dostała z 5 lizaków z nią to tylko gdzieś chodzić Potem był poczęstunek oczywiście pączki !!! no to dwa zjadłam, bo TŻ nie chciał.

Ale Amelka to dała czadu. Na środku tańczyła, żeby ją wszyscy widzieli oczywiście. Brawo sama sobie chyba biła
Ale podeszła do jakiejś dziewczynki takiej z 6-7 lat miała i do niej : cieś, cieś(cześć) i się zaczęła przytulać no tak śmiesznie to wyglądało i tak słodko. Potem coś jej zaczęła tłumaczyć, co ma na bluzce a tamta dziewczynka taka wystraszona stała, nie wiedziała co ma zrobić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tańczę.jpg (42,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tańczę 2.jpg (62,9 KB, 36 załadowań)

Odchudzanie 55kg

Stary 2011-03-04, 08:44   #505
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
Ola wybacz, że odniosę się tylko do tej części Twoego postu.. ja chcę zamienić kojec na taki namiot z tunalam tylko nigdzoie nie mogę ich znaleźć
a strasznie mi się ten podoba:
http://archiwumallegro.pl/namiot_dom...779254161.html
wow, mojej niuńce na 100% by się spodobał. Ale narazie brak kasy coś takiego zamówię chyba na dzień dziecka

Odchudzanie 55kg

Stary 2011-03-04, 08:46   #506
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Agusia, a u Was już do przedszkola przyjmują takie małe bączki?
Bo u nas od 3 latek.

Cytat:

konspi- o 4...przeciez to srodek nocy....ja bym pochapila sie na 5 filizanek dobrej, mocnej kawki
Dobrze ze dziś do 8-mej pospaliśmy.
Ależ ta Miriam ma warkocze:love :

Asioczka Tobie wytrwałości dzisiaj

Zajrzę potem, bo teraz z racji tego ze dłużej pospaliśmy jesteśmy już spóźnieni i lecimy na dwór.

pa, miłego!

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 09:21   #507
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Agus a jak tam dieta?no dzisij to wiadomo sie nie dietuje a tak ogolnie duzo juz zrzucilas?
No i brawa dla synusia ,niezły jest,wytrzymały jak Himen
ale tu dzis ciszaaaaa

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

przespanej nocki mamuski
jak dieta? nie pytaj ostatnio nie moge sie za siebie wziasc bo ciagle jakies imprezy tluste czwartki tluste srodu itp

dzis znow idziemy do znajomych, kolezanka jest w ciazy wiec mamy mnostwo tematow do rozmow i maja pieska malutkiego ktorego fifi uwielbia(maltańczyk) tak wiec nasi tztowie sobie popija my poplotkujemy fifi pobawi sie z piskiem i zostajemy u nich na noc a jedzenie pewnie bedzie takie pyszne wiec od jutra dopiero zaczne dietowac;p

Cytat:

och umiejetnosci naszych dzieci sa zadziwiajace, tyle nowych slowek......
miriam mowi mama i ja ogromnie to kocham, ale jak o 5 nad ranem stoi w lozeczku i slysze mama.....to mna "szarpie"

Załącznik 3792060Załącznik 3792061
Załącznik 3792062Załącznik 3792063
u mnie fifi jeszcze ani razu nie powiedzial "tata" tz sie smieje ze uslyszy to slowo na osiemnaste filipa 'tata daj kase na impreze' a Miriam ma talent piekna dziewczynka i cudne malunki

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość

no to trzymam kciuki zeby się dostał do przedszkola.
A no to szaleliście na tych zakupach. Tyle godzin bez wózka??? ja bym nie dała rady ;p Amelka pewnie też nie.
uuuuuuu pojechałas z tymi pączkami chyba rekord

Ale Amelka to dała czadu. Na środku tańczyła, żeby ją wszyscy widzieli oczywiście. Brawo sama sobie chyba biła
Ale podeszła do jakiejś dziewczynki takiej z 6-7 lat miała i do niej : cieś, cieś(cześć) i się zaczęła przytulać no tak śmiesznie to wyglądało i tak słodko. Potem coś jej zaczęła tłumaczyć, co ma na bluzce a tamta dziewczynka taka wystraszona stała, nie wiedziała co ma zrobić
no filip w wozku juz w ogole nie jezdzi caly czas na nozkach i bardzo mu sie to podoba mnie troche mniej bo ciagle musze za nim biegac i podnosic mu minimalne kamyczki ktorych nie potrafo chwycic;p

Amelka slodka agentka

Cytat:
Agusia, a u Was już do przedszkola przyjmują takie małe bączki?
Bo u nas od 3 latek.
u nas od 2 latek

nie moge dzis pomalowac paznokci ciagle maluje po skorkach albo nakladam za duzo lakieru masakra-(naduzywam tego slowa) niech mnie ktos pomaluje paznokcie tak ladnie równiutko? :P mam wreszcie dlugie paznokcie dzieki mojej kochanej odżywce Nail tek

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 09:43   #508
elalank
Zadomowienie

heloł

my tylko na chwilkę bo się ubieramu i fruuu na spacer

Cytat:

Ela, naprawde nie mogą stwierdzić jaka płeć? To faktycznie kiepski sprzęt muszą mieć, mój gin w 12tc mi powiedział
I w ecco tez nic? u mnie pełno wiosenno-letnich, balerinki, pólbuciki itd
e coś Ty, każda z nas ma czasem dość. Ja tez czekam z utęsknieniem na powrót TZa, zeby się zajął Olką

no zero bucików wiosennych! ale pojade jeszcze do innego który me lepsze zaopatrzenie, może tam coś znajdę.

A lekarz nawet nie szukał ale dla mnie to dobrze bo gdyby zaczął szukać i by się zapytał czy chcę wiedzieć, to na bank bym chciała

co do obiadu, to Lucky chyba już dała mnóstwo pomysłów

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
co do Twoich wątpliwości to chyba większość z nas tak ma.. przynajmniej czasami..:rolle yes:choć mi bardzo szybko przechodzi - wystarczy kilka min (np. na papierosku) i od razu mi lepiej
Ty palisz??

Miriam jest boska! I faktycznie Picasso z niej jak ja zazdroszczę tej plaży!

I musze powiedzieć, że u nas furorę robią rybki, łowimy non stop!

to lecimy na spacer, do później

Stary 2011-03-04, 10:24   #509
suonko2
Rozeznanie

Hej, ja tylko na chwilkę.
Padł mi komputer (muszę go do serwisu dziś zanieść) i dorwałam na chwilę lapka szwagra. Z tego też powodu nie odniosę się do waszych postów
Byłam wczoraj u pedi z małą, dostałam skierowanie na badanie moczu i wymusiłam też parę innych. Dziś więc było pobieranie krwi. Tak mi się darła przy tym że myślałam, że padnę Z paluszka jej pobierali i najbardziej darła się jak już krew leciała Nie obyło się też bez innych nerwów, piszę na drzwiach jak byk, że pierwszeństwo mają małe dzieci, ale i tak jakaś baba wrypała się przedemną Jak weszła nie omieszkałam pokazać kartkę pozostałym, co by się komu jeszcze nie zachciało wepchać Nie wiem co się ze mną dzieję, nigdy tak o swoję nie "walczyłam"
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 10:28   #510
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 3792060Załącznik 3792061
Załącznik 3792062Załącznik 3792063
absolutnie cudowny picasso

Cytat:
nie moge dzis pomalowac paznokci ciagle maluje po skorkach albo nakladam za duzo lakieru masakra-(naduzywam tego slowa) niech mnie ktos pomaluje paznokcie tak ladnie równiutko? :P mam wreszcie dlugie paznokcie dzieki mojej kochanej odżywce Nail tek
Tez ostatnio mam faze na pazurki, tylko ze ja nosze cale zycie krociutkie, mam strasznie paskudne i jakos po dniu z tipsami z kiosku z 6 lat temu powiedzialam ze nie chce szponow bo kolezanka musiala mi spodnie zapinac i buty zakladac
mowisz ze NT taka dobra jest? Ja tez chce sobie kupic i sie zastanawiam miedzy NT wlasnie a Herome Ale juz kupilam dwie z barbry i w miedzyczasie kupie NT lub H
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości