|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie - kto raz wejdzie już zostanie! Część XXIX
No i wypowiadam się tylko za siebie. DLA MNIE chrzczenie nieświadomych niczego dzieci jest głupotą
Cytat:
Dlatego mówię- skoro KK prowadził nakaz chrzczenia dzieci, moim zdaniem(!), powinien znieść ten nakaz. Bo nie wynika on z tego, co wiem, nawet pośrednio z "Biblii". Albo jak pisałaś- KK powinien tworzyć statystyki w oparciu o liczbę osób po bierzmowaniu, a nie po chrzcie. Cytat:
Tylko właśnie- nie wszyscy w pełni dobrowolnie przyjmują bierzmowanie ![]() Cytat:
Ale uwierz- są rodzice, którzy potrafią zrobić w domu piekło dziecku tylko dlatego, że nie chce przyjąć bierzmowania. Da się zmusić do bierzmowania, naprawdę. Niektóre dzieci wolą nie ryzykować, że w domu potem będą miały same problemy. Cytat:
To dopiero jest nietolerancja i nieszanowanie cudzych decyzji
|
|
#1862 | |
|
Zadomowienie
|
a dostałaś łupieżu? Bo mnie nic nie swędzi ani nic z tych rzeczy, tylko ten łupież
Chociaż i tak nie jest najgorzej ![]() Cytat:
Hej Ale dziś u mnie słoneczko świeci
|
|
#1863 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale przecież nie zmuszam KK do zniesienia prawa do chrzczenia małych dzieci.Cytat:
No bez przesady, nie musi mi się to podobać... Cytat:
A poza tym byłam chrzczona w innym mieście niż to, w którym teraz mieszkam, a wyjazd do innego wiązałby się ze sporymi kosztami.
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Pina
Dzięki ![]() |
|
|
|
#1865 |
|
ma zielone pojęcie
|
Używała któraś z Was oleju sojowego albo oleju z orzechów arachidowych? Któryś z nich byłby dobry do włosów?
|
#1866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
chatul no tak ale to twoja mama cie ochrzcila nikt jej nie zmuszal. A jezeli ja bym miala taka niechec do kosciola to nawet odleglosc nie stanowilaby dla mnie przeszkody. A moze da sie papiery wyslac do najblizszej parafii i oni zrobia tym porzadek
|
|
|
|
#1868 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście też znam przypadek jak w rodzinie ateistycznej wyrosła osoba wierząca i miała pretensje do rodziców, że nie została ochrzczona jak była młodsza. Dziewczynka w wieku 14 lat sama zdecydowała się na chrzest i go przyjęła. Wbrew woli rodziców. Tak więc - różne sytuacje się zdarzają. Cytat:
A jak tak bardzo Cię razi, że Twoja mama postąpiła zgodnie ze swoją wiarą - i masz do niej teraz pretensje, to powiedz jej, żeby pojechała tego kościoła, przywiozła Ci papierki, Ty podpiszesz a ona odwiezie. W końcu to jej wina, że jesteś w statystykach, prawda? Cytat:
Ty naprawdę przesadzasz z tymi nakazami, zakazami i innymi. Jesteś osobą niewierzącą, znasz tylko 'teorię' więc NIE ZROZUMIESZ. Możesz sobie twierdzić, wypowiadać się, cytować różne księgi, ale bez zrozumienia temat niewiele to da. Ale nawet nie o zrozumienie chodzi a o tolerancję. U Ciebie w tym przypadku jej brak. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
|
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
Chatul jestes polka, ale tez nie zapisywalas sie zeby nia byc. Takim mysleniem to mozna miec pretensje czemu jestem polka a nie kims tam..
Nasz kraj to kraj chrzescijanski nic dziwnego, ze mama cie ochrzcila i w jakis sposob ona cie wpisala w ta religie |
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
http://moda.allegro.pl/b46-czarne-za...475785991.html
Wypada 16- latce nosić takie buty ? |
|
|
|
#1871 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teraz tak ustatkowała się, spokojne życie, kiedys słyszałam takie zdanie z jej ust, że skoro jest szczęśliwa to nie będzie tworzyć takich piosenek jak dawniej. zmieniła całkowicie styl bycia i czasem moze błędnie mam wrazenie, ze tworzy pod publike a nie dla siebie. ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
![]() ale wiem, różne zdania są na temat obcasów w tym wieku.
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
czarna moim zdanim wypada, to nie jest wysoki obcas
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam butów i nie wiem co kupić
![]() Adidasów mam dosyć, w balerinkach wyglądam jak kaczka, a płaskie botki mi się nie podobają ![]() Najbardziej widzą mi się te buty do których dałam linka wyżej, ale nie wiem czy będą pasować do moich ubrań i nie umiem w takich chodzić
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna, obcas jest malutki
![]() Mam anginę
|
|
#1875 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jaka fajna plama
ja kupiłam sobie niedawno czarną eko skórkę. Niestety bardzo "typową" ale na szczęście bez ściągaczy na szyi, normalnie u góry wykończona. na dole już ściągacz jest, ale z modą ksero nie wygrasz. Fajnie, że udało mi się na wyprzedaży w nju jorkerze za 80 zł dostać, bo normalnie eko skórki tam koło 130-150 stoją (a nie są tego warte )Cytat:
moje w miejscu,jak zwykle ![]() Cytat:
![]() Mianowicie.. jak to jest z tym nawracaniem innych? jest w waszym obowiązku pozyskiwanie nowych członków waszej wiary? ![]() Cytat:
Podziel się przepisem ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Bo to nie jest tak że jak urodzi się dziecko KK wpada do domu i na siłę wyrywa rodzicom dziecko żeby je ochrzcić. To rodzice muszą przyjść do kościoła, POPROSIĆ księdza o ochrzczenie dziecka, przejść jakieś tam nauki.. Cytat:
A co do chodzenia, to potrenujesz parę dni spacerując do najbliższego sklepu i z powrotem, i będzie dobrze
Edytowane przez Maryha_ah Czas edycji: 2011-03-04 o 16:20 |
||||||
|
|
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście wiele osób myśli tak jak ja, więc jest ok
|
|
#1877 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uwazam ze sie sprzedala. A to ze ludziom jej muzyka sie podoba to inna sprawa. Kazdemu podoba sie co innego. Cytat:
Ja nadal figuruje w statystykach bo nie chce mi sie d*** ruszyc do kosciola z papierkami. Cytat:
Dokladnie to samo bylby z chrztem w wieku pozniejszym wiec nic by sie nie zmienilo. Cytat:
Cytat:
Jesli ktos Cie zapisal to do niego miej pretensje. A jak chcesz to rodzice moga Cie wypisac. Taka mozliwosc tez istnieje tylko jest zapewne troche trudniej. Ale zeby bylo latwiej to rodzice jako zadoscuczynienie moga byc swiadkami twojej apostazji.
|
|
#1878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pochodź po domu najpierw jakiś czas w nich, albo gdzieś po okolicy i zobaczysz, ze to nie takie trudne biedna ;* zdrowiej szybko!
|
|
#1879 | ||
|
Zakorzenienie
|
No na zdjęciu malutki, ale napis "obcas : 6 cm " zbił mnie z tropu
![]() Zdrowiej Cytat:
Twoje też pewnie rosną ![]() Tak tak, będę nosić tak jak mówisz Cytat:
|
||
|
|
|
#1880 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn ujęłabym to inaczej, by w błąd nie wprowadzić nikogo nie jest obowiązkiem usilne nawracanie innych, szanujemy wybór każdego, każdy sam podejmuje decyzje za siebie, stąd to nie nawracanie. ale fakt, chodzimy do ludzi, ale po to, by podzielić się z nimi tym, co sami dowiedzieliśmy się z Biblii, zwrócić uwagę na pewne kwestie, skłonić do przemyśleń na tematy biblijne. dać nadzieje na lepszą przyszłość. i to robi każdy Świadek, jednak nie dlatego, ze jest zmuszony do tego, tylko dlatego, że sam tego chce ![]() Cytat:
|
|
#1881 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() W kwestii wiary, uważam, że niewierzące osoby nie powinny nakazywać co kościół powinien a czego nie powinien jeśli itak ich to bezpośrednio nie dotyczy nie jestem obrończynią kościoła, też nie zgadzam się z niektórymi praktykami patu - A macie jakieś odpowiedniki świąt ? np. Bożego Narodzenia , Wielkanocy ?
Edytowane przez pati0111 Czas edycji: 2011-03-04 o 16:33 |
|
|
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja się nie do końca zgodzę... np jeśli kościół wtrąca się do polityki, to jednak dotyczy to też niewierzących
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
czarna ja bym na twoim miejscu poszla do sklepow szukac butow, bo but butowi niee rowny. Czasem model ladnie wyglada, ale juz na wlasnej nodze tak srednio.
Ja bym na twoim mijscu na poczatek kupila takie uniwersalne botki. A 6 CM to nie jest duzy obcas
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może rzeczywiście osiągnęła jakieś szczęście w życiu i nie czuła potrzeby nagrywania takich piosenek jak dawniej, tylko takich jak teraz? Nie nam to oceniać ![]() Oczywiście pomijam fakt że te kilka piosenek które słyszałam są tragiczne i z durnym tekstem ale... Widać że jest szczęśliwa, nie to co kiedyś Może jej to wychodzi na dobre po prostu.
|
|
|
|
|
#1885 | ||||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jestem niewierząca, a zostałam ochrzczona ![]() Cytat:
Cytat:
§ 1. Rodzice mają obowiązek troszczyć się, ażeby ich dzieci zostały ochrzczone w pierwszych tygodniach; możliwie najszybciej po urodzeniu, a nawet jeszcze przed nim powinni się udać do proboszcza, by prosić o sakrament dla dziecka i odpowiednio do niego się przygotować". Cytat:
![]() Cytat:
![]() Polska to nie jest kraj religijny tylko świecki. Cytat:
Niestety, w moje życie już ktoś ingerował. Już należę formalnie do KK. Cytat:
Tata tak, mama- wątpię. Byłoby jej wstyd w parafii, że niekatolickie dziecko ma
|
|
#1886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obchodzimy to święto tak jak nakazał Jezus- przy ostatniej wieczerzy powiedział do uczniów- czyńcie to na moją pamiątkę. i to jedyne święto o którym mówił Jezus, dlatego obchodzimy tylko to.
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A takie zwykłe, płaskie botki mi się nie podobają
|
|
|
|
|
#1888 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym w obecnej dobie to nawet wierzacy rodzice maja problem z uzyskaniem chrztu bo musza spelniac mase warunkow. W tej chwili KK wrecz bardzo czesto odmawia udzielenia chrztu. Cytat:
Polska to jest kraj w ktorym mieszka spoleczenstwo, a to spoleczenstwo sklada sie z ludzi roznych wyznan. To ze wiekszos jes chrzescijanami nie znaczy ze Polska jest krajem chrzescijanskim. konstytucja oraz prawo UE teoretycznie rozdziela panstwo od kosciola i tak powinno byc. Stwierdzenie ''Polska to kraj chrzescijanski'', dyskryminuje ludzi innych wyznan i ludzi niewierzacych. Prosze bardzo. Wlasnie ja jem. Bardzo smaczna. Pierwsze co mi w googlach wyskoczylo. http://przystole.blox.pl/2010/01/Kre...-selerowa.html
|
|
#1889 |
|
Zakorzenienie
|
Chatul, obowiązek w świetle religijnym to nie nakaz sądowy.
A z tego co Ty ciągle wypisujesz to tak wygląda.
|
#1890 |
|
Zakorzenienie
|
chatul kcourzyca napisala, ze nie musisz jechac do parafii w ktorej bylas ochrzczona, takze rozumiem ze postarasz sie wypisac tak?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

To dopiero jest nietolerancja i nieszanowanie cudzych decyzji 

Chociaż i tak nie jest najgorzej 

No bez przesady, nie musi mi się to podobać... 

15.04.2013