|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. VI,pt.Juz prawie w komplecie!
Sloneczko, my z mężem byliśmy na ślubie i weselu przyjaciół, jak byłam w 12 tygodniu. Niby jeszcze nie było widać, ale prawie wszyscy wiedzieli, że jestem w ciąży. Żadnych dobrych rad nie słyszałam, bo wszyscy byli bardziej zaabsorbowani młodymi
![]() ![]()
![]() |
#272 |
Zadomowienie
|
hello
![]() no moje Panie oddawałam dziś krew i siuśki do tego super ekstra obciążenie glukozą no muszę stwierdzić, że obciążenie było spore tak mnie cięło po zębach że myślałam że nie wyrobię ![]() ![]() Słoneczko co ja tu widzę siusiaczek się nam pokazał super wielkie gratki ![]() ![]() co do ślubów to ja mam ślub brata mężulka rodzę początkiem lipca a ślub we wrześniu ciekawe jak to będzie ![]() ![]()
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
Słoneczko: śliczne ubranka
![]() ![]() ![]() ![]() ale sobie wczoraj napędziłam stracha... gdy wstałam rano poszłam do łazienki i tam w moczu zauważyłam kilka niewielkich krzepików krwi a jak sie podtarłam to też papier był zabarwiony na ...teraz nie wiem jak to nazwać ale chyba na brunatno. Powiedziałam tŻtowi a on jak to on zadecydował że jedziemy do szpitala. W szpitalu żadnego plamienia ani krwi nie było. Lekarz mnie zbadał i wszystko ok było. Powiedział, że na drugi raz radzi żeby tyle nie panikować bo plamienia i lekkie krwawienia mogę jeszcze nie raz mieć do końca ciązy a bardziej to chyba badanie i wziernikowanie szkodzi. Myslalam ze jestem w 10t 4 dniu a wg usg jest to 11t i 3 dzien. Takze znowu zmienila mi się data porodu na 19.09. Na początku był to 21.09, potem 24.09 a teraz 19.09... Jak długo to wszystko się bedzie jeszcze zmieniało?
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Zakorzenienie
|
BordAna ja nie patrzę na te terminy późniejsze bo za każdym razem wychodzi co innego tzn data się minimalnie przesuwa .... ja trzymam się tp z usg które robione było w 7tc i w sumie teraz w 19 tc się dokładnie potwierdziło chodź na wcześniejszych wizytach wychodził tp wcześniej
Shirka no dziwnie tak mieś siusiaka w brzuszku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Tak napisałyście o terminach porodów i mi się przypomniało, ze na pierwszym usg "kropeczka" była większa o niecały tydzień niż wynikało z OM. Potem na każdym kolejnym usg Dzidziuś był większy o 5-10 dni w porównaniu do OM. Jednak ja zawsze termin porodu liczyłam wg OM i tego jednego terminu sie trzymałam cały czas. Ale teraz sobie uświadomiłam, że urodziłam dokładnie tydzień przed terminem, czyli jakby usg nie kłamało
![]() ![]() Wydaje mi się, ze nie ma co się stresować i zmieniać termin porodu co miesiąc (bo najczęściej co miesiąc mamy usg). Co ma być to będzie a wiadomo, że w 37 czy 38 tc juz tak naprawdę trzeba liczyć, ze wszystko może się zdarzyć w każdej chwili. Kurczę, fajnie tak być w ciąży, liczyć tygodnie, wyczekiwać kolejnego usg, poznania płci, kompletować wyprawkę...... ![]()
![]() |
#276 |
Zadomowienie
|
abz: slyszałam, ze najlepiej z pieluch nie wychodzić i dobrze jest gdy dwojka czy trojka dzieci jest raz po razie...
myslicie nad kolejnym brzdącem? ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam dzisiejsze fotki Michałka do albumu
![]()
![]() |
#278 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dla mnie to taka radosc pokazac ten moj brzus innym mamusiom, bo po prostu jestem z niego dumna, dumna, ze mam w srodku mojego synka ukochanego ![]() No i tak w ogole to ja lubie sobie poogladac rozne brzuchy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Boski ![]() Hej kobitki ![]() Alez mnie TZ wpienil przed chwila ![]() ![]() Mowie mu, ze teraz mam jako tako sile i zrobie to i tamto w domu, no i zaczelam robic, na to on - po 3h od rana przy komputerze, ogladal zamieszki w Grecji i cieszyl sie jak dziecko ![]() choodz do lozeczka, pospimy sobie jeszcze... ![]() ![]() To ja mu mowie, ze nie, bo nie chce mi sie spac i nie chce czasu tracic, zreszta po poludniu - jak mamy razem dni wolne - zawsze idziemy na chwilke sie zdrzemnac, wiec niech on jedzie na ta swoja silownie, jesli nie chce nic w domu porobic a ja zajme sie sprawami dla mnie istotnymi. Nie! Bo on teraz chce spac i to koniecznie przytulony do mnie...!!!! ![]() ![]() To mu sie wyrwalam, juz wsciekla i mu powtarzam, ze ja mam co robic i nie pojde, to on ze ja jakas wariatka jestem i ze Nino bedzie mial sfiksowana matke a ja na to, ze ojciec nie lepszy, bo kawal lobuza ![]() I mu mowie znowu, ze Nino ma przyjsc na swiat za 7 tygodni a moze nawet wczesniej a my nie mamy jeszcze tak wielu spraw pozalatwionych, jego pokoik caly czas czeka na zmiane podlogi a przyszlemu tatusiowi nawet nie chce sie poszukac faceta, ktory ta podloge zrobi, bo zamieszki w Grecji sa wazniejsze ![]() ![]() ![]() ![]() Az nie moglam zlapac tchu z tej wsieklosci ![]() Teraz nawet szafy sprzatnac nie moge, bo skunks poszedl spac, wiec znow zobota mi stoi ![]() Daczego on nic nie rozumie... ![]()
![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
Anessko
![]() Chłopem sie nie przejmuj, nie warto. Machnij na niego ręką i już. Z nimi tak jest, że z najwspanialszego czasem durnota wyłazi ![]() Lind, jaki on już duży! I śliczny ![]() ![]() ![]()
RAZEM OD 5.03.2000. ![]() Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 ![]() Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2011-03-05 o 11:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
lindsley: a ja nie moge obejrzeć tych zdjęć...? tzn nie widzę ich...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zakorzenienie
|
Lind, dbaj o siebie
![]() ![]()
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
Wysłałam Ci zaproszenie...
![]()
![]() |
#285 |
Zakorzenienie
|
Anessko czasem na te chłopy
![]() ![]() ![]() Lind Michaś jak zawsze słodki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 |
Wtajemniczenie
|
Hej kochane
![]() Miedzy mna a TZem juz lepiej, wiec mozemy w spokoju wyjechac na nasz weekend nad oceanem ![]() Zaraz sie pakuje i jedziemy ![]() ![]() Buziaki!
![]() |
#287 |
Zadomowienie
|
Anessa: miłego wyjazdu
![]() Lindsley: dzięki, Michaś jaki dużyyy już jest ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#288 | |||
Zakorzenienie
|
witam
wpadłam na chwilkę ![]() u mnie już 38tc leci ![]() Cytat:
fajnie jest wiedzieć kto w brzuszku mieszka ![]() Cytat:
![]() super zgrabny brzusio ![]() Cytat:
![]() kurcze ja akurat w 33tc nie mam zdjęcia ![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-03-06 o 14:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Anessko fajnie, ze się pogodziliście - i miłego wyjazdu ![]() Słoneczko gratuluję SYNUSIA ![]() ![]() Ciekawe jak tam Tity, pewnie już w domku są z Leonkiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Sloneczko gratuluje synka ![]() Brzuszki macie słodkie i te mniejsze i te większe ![]() Ciekawe jak Tity się miewa, czy już wróciła do domu i w ogóle jak Leon ![]() Jesteśmy po ostatkach i dziś je ochorowujemy ![]() Ehh zalegam w łóżku, nawet się troszkę pouczyłam, czekam na kolację - ciekawe co tam małżonek wymyśli ![]() Starlett, jak wrażenia po zdj aparatu? Jak długo będziesz retencyjny nosić? TITY widzę CIĘ ![]()
![]() |
![]() |
#292 |
Zakorzenienie
|
Daniś takie przeczucia miałam na córcię że jak gin mówił że syn to aż do tej pory nie mogę uwierzyć, cieszę się ogromnie z synusia ale jakoś dotrzeć to do mnie jeszcze nie może ... fajnie jest wiedzieć kto w brzusiu mieszka bo można zabrać się za zakupy
![]() Lind Michasia w Twoim avatarku nie poznałabym, taki już "dorosły" ![]() Izabela no czemu tak mało nas odwiedzasz? ja się czujesz? to już blisko !! ![]() Zgadnij a Twój Maksio jak się ma? pokazałabyś nam jakieś zdjątko ![]() mnie znów czuję napięcie w żebrach i skóra swędzi ba brzuchu, czoś czuję że czeka mnie większy wzrost ... ostatnio jak tak miałam to moment mi brzuch podrósł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Na początek Sloneczko gratuluję synka ![]() ![]() ![]() Anessko śliczny brzuszek ![]() ![]() Dzisiaj dopiero wyszliśmy do domu ![]() We wtorek jeszcze przed wyjazdem jeszcze położyliśmy się obejrzeć serial, żeby szybciej zleciał czas, a tu w połowie odcinka chlup.... ![]() ![]() ![]() Dziękuję za gratulacje i komplementy ![]() Buziaki dziewczyny ![]() Mam pytanie do dziewczyn co już urodziły. Wasze dzieci też tak dużo jadły na początku? Tak z godzinę umie ciumka i za pół godziny do godziny znowu chce. Mało kiedy prześpi 2 godziny. A tą wiadomość pisze od 4 godzin.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Tity jeszcze raz ogromne gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Tity uściskaj Leosia
![]() ![]() ![]() ![]() Sloneczko, brzunio rośnie ojjj rośnie ![]() ![]() ![]() ![]() Jak wrzuce zdj na komp to wkleje do albumu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczsynki!
Ja po przeprowadzce, moze za tydzien wróćę w końcu do spokojnego , normalnego zycia ![]() Póki co: Anesska, teraz już mam 25 latek, a TP zmienił mi sie na 20sierpnia ![]() W ogóle wszystkie was ściskam mocno!! ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- TITY!!!!!!!!!!!!! GRATULACJE!!!!! HURA HURA!! PAMIETAM, JAK DOPIERO ZASZŁAŚ W CIĄŻĘ, A TERAZ PROSZĘ ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Słoenczko, gratuluję chłopczyka!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Wstawiam zdjęcie mojego usmiechniętego słoneczka ![]() Dzisiaj tylko raz się w nocy obudził ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
tity ekstra uśmiech
![]() ![]() a jak Twój Tż to wszystko "przeżył"? siedział z Wami w szpitalu dużo? buziaki ![]() ![]()
![]() |
#300 |
Zakorzenienie
|
Tity! SŁODZIAK!!!
![]() Co do karmienia, to mój jadł (i nadal je) często, ale szybko się najadał. Ale niektóre dzieci ciumkają znacznie dłużej, po prostu uczy się ssać, myślę, że z czasem krócej to będzie trwało. Super, że karmisz piersią ![]() Nocki się unormują, nasz po ok.6 tygodniach zaczął przesypiać ok.6 godzin ciurkiem, a niedługo później nawet 8-9! ![]() A w ogóle teraz moja bida malutka jest chora ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No nic, byle do przodu, mam nadzieję, że leki szybciutko pomogą (pierwszą dawkę antybiotyku dostał wczoraj po południu - i muszę go pochwalić, że połknął pięknie i jeszcze się uśmiechnął ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.