|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Ufff, doczytałam was. Dziękuję bardzo za trzymanie kciuków!!! Pomogło. Cukier po 75g glukozy w normie. Profilaktycznie mam powtórzyć badanie za miesiąc...
Cytat:
Bardzo dziękuję. |
|
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Dobranoc, Kasiu! Ja też zmykam, obejrzę film, a potem spać, bo wcześnie pobudka
![]() Dobrej nocy, Mamusie
|
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
ehh o i ja idę spać...nie cierpię spać sama...nawet kot ode mnie z łóżka ucieka i idzie sobie na fotel
dzidzia dokucza mamie i skacze po pęcherzu..ledwo wyszłam z toalety a już znowu mi się chce zwariować można ![]() Dobranoc
|
|
#2074 |
|
Zadomowienie
|
Ja też życzę dobrej i spokojnej nocy...
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
idę moje kochane do łozeczka bo jutro mnie czeka aktywny dzień najpierw zakupy w ciucholandzie
na pewno się pochwale jak cos dopadne a mysle ze tak bedzie bo to taki ogromny ciuicholand z ktorego zawsze wychodze obładowana kilkoma siatkami![]() potem spotkanie z siaskiem ![]() potem znowu zakupy, gładź fdarby itd... w przyszłym miesiacu remont musi sie ocieplic ale juz kupimy wszystko a potem na urodziny do siostry tż, obym sie nie opiła za bardzo bo bede miala kaca ![]() spijcie dobrze kochane bąki ![]() aha! postarajcie sie jutro nie urodzic bo informacje mogą dotrzec z opóźnieniem na forum hihi
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez zaraz ide do wyrka tylko czekam na mezulka, bo nie lubie sama spac
|
#2077 |
|
Rozeznanie
|
ja doczytałam Was i juz jestem na bierząco
moja babcia ma jutro imieniny(helena) i smazyłam jej dzis mielone schabowe i udka, masakra jutro jeszcze sałatki i inne pierdy na zapraszała gosci a ja musze stac przy garach ![]() dobrze ze ciasta kupuje w sklepie a tort upiecze moja ciocia bo bym tam od czwartku kwitła ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- ja tez dzis i jutro spie siama ,mąz pojechał w to samo miejsce co dwa tyg temu, jakies 300 km od domku dorobic troszku tylko pracuje i pracuje nic nie odpoczywa,szkoda mi go ale robi to dla NAS a wroce do tego o czym pisałyscie wczesniej ,my małego zroblismy14 sierpnia ![]() a od tamtej pory to jak ddaaiisssyy nie ma checi czasu i sposobnosci, jakos nie idziedaaiissyy pewnie bedzie nam sie cięzko rodziło
|
|
#2078 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeprosiny przyjete, ale jeszcze sie troche podąsam dla zasady.Cytat:
![]() A kocyk to widze, ze ode mnie z miasta, ale nic z "super-mysza" nie mam wspolnego ![]() Wlasnie zostalam postraszona, ze mnie czeka kolejna wyprawa do banku, na pewno biore TZ ze soba, bo jak mam siedziec z tymi charczacymi dziadami i babami to noz mi sie w kieszeni otwiera. Cytat:
A mojej przyjaciolki synek mial pierwszy zabek juz w 4 miesiacu, wiec nie ma reguly chyba.Cytat:
![]() A po piąte przez dziesiąte Będą ćwierkać, świstać, kwilić, Pitpilitać i pimpilić ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
mimbo no wstretne dziewuszysko. żałosna... i tyle. niech sie buja na bambus, ale jak urodze to sie kiedys wybiore do niej i zobaczy gdzie raki zimują.
wydaje mi sie ze niektore kobiety to w ogole nie maja szacunku do samej siebie. przeciez moj tż ją zostawił! a ona mu takie rzeczy... potem jak tż drugi raz jej napisał ze ma sie odwalic i nie chce miec z nia nic wspólnego to napisała ze chciała sie tylko dowiedziec jak mu sie wiedzie... no kurde na pewno lepiej niz z nią!:P no ![]() ide juz spac. jeszcze weszłam na wizaz zobaczyc na kwc jakie opinie maja chusteczki nawilzane huggies bo kupiałam dzisiaj w carfurze i pachną bosko i maja takie słodkie misie wytłaczane fajne są mam nadzieje ze maja dobre opinie ![]() kupiałam 3 paczki za 14 zł wiec chyba nie drogo? pewnie je zuzyje sama do porodu:P bo ja nimi makijaz ścieram:P
|
#2081 | |
|
Zadomowienie
|
TZ gra sobie w WOW, wiec mam chwile, zeby was spokojnie poczytac
.Jutro zapowiada sie pracowity dzien. Jedziemy raniutko na targ, potem po nawilzacz dla mnie (juz nie wyrabiam z tym gardlem, zreszta co rok przy sezonie grzewczym mam takie problemy, wiec stwierdzilismy, ze sie przyda), no i na koncu pewnie zahaczymy o jakis sklep dzieciowy .Cytat:
Mam wrazenie, ze robi doslownie tak: ![]() Lacze sie w bolu... Dobrej nocy wszystkim .
|
|
|
|
|
#2082 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
ja jakoś cały tydzień próbowałam was nadrobić, ale jakoś mi nie szło. Raz jak doczytałam do końca, to już wszystkie spały i nie pisałam nic na forum. Dzisiaj wszystko nadrobiłam i póki co jestem na bieżąco. Moniqac na szkole rodzenia szczerze mówiąc było tak sobie. Ale i tak będziemy chodzić, może na kolejnych zajęciach będzie coś ciekawszego. Teraz położna mówiła co trzeba zabrać do szpitala, ale mówiła tylko o rzeczach dla matki i w sumie nie wymieniła nic innego niż jest na liście, którą sobie można pobrać na recepcji (jedynie ilości skorygowała). O tym co trzeba zabrać dla dzieciaczka będzie mowa na 3 zajęciach. Potem ogólnie opowiedziała o objawach zbliżającego się porodu, nacinaniu krocza i o znieczuleniu. Wyświetliła też taką krótką animację porodu, na której mój mąż tak się zrelaksował, że aż zasnął Wszystkim dziewczynom, które miały wizyty serdecznie gratuluje dobrych wieści Brzuszki też macie piękne Wczoraj rano byłam u kosmetyczki i od razu mi się lepiej zrobiło. Potem pojechaliśmy do moich rodziców na obiad i oczywiście na obchody tłustego czwartku i tu pobije was wszystkie, bo zjadłam 9 pączków. Mój mąż zjadł 16, ale to były pączki roboty mojej mamy, więc się nie dziwcie. One są najlepsze na świecie My dzisiaj mieliśmy wizytę. Mały jest zdrowy, rozwija się prawidłowo, z nerkami i serduszkiem też wszystko w jak najlepszym porządku. Waży ok. 1300 gram. Ma już włosy, jak lekarz zrobił zbliżenie, to tak śmiesznie sterczały, że aż wybuchnął śmiechem i powiedział, że niezłego kudłacza mamy. Wstawiam Wam zdjęcie buźki mojego Antosia (27 t 2 d). Na jednym widać jak próbuje sobie pożreć piąstkę. Mam nadzieję, że coś na tych zdjęciach widać, bo to są zdjęcia zdjęć, w dodatku zrobione komórką i trochę się w nich lampa odbija. Następna wizyta 1 kwietnia. P.s. żebra nie mam złamanego, ale lekarz powiedział, że nie jest to niemożliwe. Moje na szczęście tylko stłuczone i już mi trochę lepiej, ale to było bardzo nieprzyjemne i bolesne doświadczenie. |
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne zdjęcia antosia
że dziecko moze żebro złamac ??? jezu! masakra. ale jak to mozliwe ??? przeciez to taki mały kilogramowy bajtel
|
#2084 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamuski
ja jak zwykle późnymw wieczorkiem.. ![]() ponad godzinę nadrabiałam wasze skrobanki ![]() Daisy ja tak późno wzoraj bo nadrabiałam długo i mój tż komputer okupował cały wieczór nie brałam tego paracetamolu bo nie było tak źle...nie ładuję w siebie bezpodstawnie...jak czuję, że mam wysoką gorączkę to biorę, żeby uniknąć majaków, które mnie dopadają po przekroczenie 39 stopni...Gazin wysłałam do Ciebie PW nie wiem czy już odczytałaś ![]() Byłam dzisiaj u fryzjera i moja kochana fryzjerka zabroniła mi farbować włosy!!!! poniszczyłam sobie farbami i maja się odbudować![]() I skończyło się tylko na podcięciu i pocienowaniu Ale ładnie mi opitoliła sama nie wiedziałam co to jest...ale już wiem....przedziałek po środku![]() Kupiłam też sobie dzisiaj nowe półbuty i zjałam tortillę z McDonalda ![]() Dzień zaliczam do udanych; Dzisiaj własnie też się zastanawiałam co z tym cholernym cukrem.... masakra jakaś te ceny!!! Mam straszny katar jeszcze....po nosem mam skórę na wór wysuszoną....i czerwoną... Trzymajcie się kochane, jestem z wami wciąż, pamiętajcie o mnie....bo ja się boję, że zapomnicie mnie już w ogóle... ![]() papa
|
#2085 |
|
Zakorzenienie
|
a te chusteczki huggies ktore kupiałąm maja średnie opinie
![]() mi sie podobaja wiec je wykorzystam chocby dla siebie ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- antropia ale nie dostałam pw bynajmniej jak na razienie zapomnimy Cie
|
#2086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może coś namieszałam
|
|
#2087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to Ty to czujesz ze dziecko sie obraca głową w dół i na odwrót?? ja chyba nie jestem w stanie tego wyczuc chyba ze nie odwraca sie ![]() lekarz pewnie niezła zagwozdkę ma ale miglanc z niego, z Antosia znaczy sie ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- ide spać bo sie chyba nigdy nie wybiorę ![]() żegnam państwa
|
|
#2089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wydaje mi się jedynie gdzie może byc głowka,ale to tylko moje prypuszczenia
|
|
#2090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mamy na niego jeden sposób, który na mnie też działa ... jazda samochodem. W nocy z wtorku na środę praktycznie nie mogłam spać przez tego małego pasożyta, a o 3-ej już się obudziłam na dobre. Mąż musiał służbowo jechać w środę do Wrocławia i zaproponował, żebym z nim pojechała i dzięki temu się wyspałam, bo mały spał całą drogę w obie strony, a ja razem z nim. W jedną stronę miałam tylko przerwę na McFlury z Lionem, a w drugą na obiadek Także w naszym przypadku bujaczek z wibracjami jest chyba niezbędnym zakupem, bo wygląda na to, że to będzie sposób na naszego łobuza.
|
|
|
|
|
#2091 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój też łobuzuje, ale jeszcze żeberek mi nie poprzestawiał na szczęście Z kolei jak mój TŻ się do niego przyssa to jest taki spokojny, że w szoku jestem. I się śmiejemy, że jak tatusia nie ma to skacze po same chmury, bo mamusia wszystko zniesie, a jak tatuś przyjdzie i pomyzia synka albo się do niego odezwie to cisza jak makiem zasiał. Więc jak mój TŻ chce zobaczyć jak brzuch mi się rusza i faluje to musi siedzieć jak mysz pod miotłą
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
aga m a Ty jestes chudziutka batdzo??
jeju az uwierzyc nie moge ![]() moj tez sie uaktywnia jak tatus do niego przemawia ![]() albo chociaz reke połozy, cudowne to jesyt ja dzis cierpię na bezsenność spowodowaną podnieceniem zakupowym ![]() juz sie obudziłąm i nie zasne czekam az tzn wroci z pracy i jedziemy, jeszcze na targ wczesniej skoczymy to majty i skarpety to miłego dzionka paskudki ![]()
|
#2093 |
|
Zadomowienie
|
A to i nawet JA
przywitam się w sobote Wstałam z mężem, On pojechał do pracy a ja juz spac nie bede. W nocy też mało spałam bo na Discovery był program "od poczęcia do narodzin" czy jakos tak i był pokazany dzidziuś w brzuszku z tygodnia na tydzień i później poród tak przeżywałąm te porody ze całą noc później myślałam jak to bedzie....A dziś standardowa sobota - czyli sprzątanie, pranie i pierogi ![]() Także życze miłego dnia
|
|
#2094 |
|
Moderatoreska
|
dzień dobry
![]() Agnieszka cudne zdjęcia synusia, widać ładnie buziulkę ![]() Ja dziś z synkiem wybywam do Plejady są tam sklepy sportowe a synal chce rękawice bramkarskie, może coś znajdziemy ![]() Później jak zwykle porządki, obiad i to tyle ![]() Aliczka też to oglądałam, nawet jedna babka rodziła bliźniaki Nie obejrzałam niestety do końca programu bo usnęłam ale sporo udało mi się zobaczyć
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-05 o 07:57 |
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Ja też pobudka wcześnie, bo o 7:00. Rozpierduche mam w mieszkaniu, ale wizja ślicznej, odnowionej, jasnej sypialni mnie trzyma w pionie
Aga.M, super te zdjęcia! Mały, aktywny chłopaczek
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U mnie dzisiaj wielkich planów nie ma. W południe idę do rodziców bo wybywają na wycieczkę do Włoch, więc trzeba ich pożegnać Później pewnie będę się nudzić ![]() Grazin, co Ty tak wcześnie buszujesz? Agnieszka, fajowe zdjęcia ![]() Mary, u nas odnawianie pokoju będzie za jakieś dwa tygodnie. Też muszę się przygotować na rozpierduchę ale wizja sypialni poprawia mi humor
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-03-05 o 08:24 |
|
|
|
#2097 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
policzki i nosek, super ![]() Cytat:
![]() No to ja też witam, zjadam śniadanko i jedziem tam do Grazinki hehe na jakieś ciacho ![]() A wiecie w nocy wstałam siku, weszłam do pokoju i leżały wafelki w czekoladzie w miseczce i zjadłam wszystkie Masakra na śpiąco...
|
|
#2098 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamuśki
Aga, śliczne fotki. U nas mała rewolucja w mieszkaniu, mój TŻ przerabia garderobę ( dorabia półki, tam, gdzie było miejsce na drabinkę i deskę do prasowania ) oraz przerabia komodę, aby było więcej miejsca na rzeczy dla Pepe. Przy okazji musi posprzątać piwnicę, bo musi tam zanieść część rzeczy, które do tej pory zalegały w półkach. Dzisiaj jesteśmy wstępnie umówieni na wizytę na porodówce w Pszczynie. Po 14 położna da nam znać, czy przyjechać ( 2 wizyty niestety nie wypaliły, bo były w tym czasie porody ). Mamy sobie na spokojnie pooglądać jak to wszystko wygląda ![]() U nas też słoneczko i temperatura na plusie. Ja się zbieram odrobinkę popracować |
|
|
|
#2099 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry moje kochane!
Jeju jak ja za Wami tęsknieeee ) bo uratowałam im pupę kila razy - co jak co ale za swoimi ludźmi to się stawiam (no chyba że zrobili coś strasznego) i jak powiedziałam że biorę dwa dni urlopu (poniedziałek i wtorek .Ale poniedziałek i wtorek będą na sprzątanie - bardziej TZta i teściowej ale każdy preteskt dobry, żeby mieć wolne bo WPROWADZAMY SIĘ SPOWROTEM DO SWOJEGO DOMKUUUU!!!!! Dzisiaj już popołudniu tam jedziemy żeby największe śmieci TZ mógł wyrzucić, może już w niedziele będę spała u siebie. Fachowcy jeszcze w przyszłym tygodniu muszą przyjechać skręcić meble w łazience no i chcemy żeby nam korytarz który mamy wspólny z sąsiadką zrobili (płytki, tapeta) ale ja już mogę mieszkać w domciu. Jestem mega szczęśliwa, chociaż jeszcze tego nie czuje - bo jak tam wczoraj byliśmy to jest taki bałagan że szok. Agnieszka.M - udało mi się wpisać na szkołę rodzenia - zaczynamy od drugich zajęć właśnie w poniedziałek o 19.00 więc pewnie się spotkamy na żywo babka mi zadzwoniła, że jedna pani się rozchorowała i nie będzie chodzić więc my z TZtem możemy się wbić NO TO SIĘ WIDZIMY W PONIEDZIAŁEK .A propos spotkania - daisy, eweska, Siasiek, grazin, Aga.M, anulinka..... nie zapomnijcie mnie powiadomić jakbyśmy się miały skrzyknąć w fashion house OKI? mogę tego nie doczytać przez moją "CUDOWNĄ" pracę, ale jestem jak najbardziej za - może jakaś sobota albo niedziela jeśli ja i daisy p racujemy? Chociaż może na początku kwietnie pójdę na L4, ale nie wiem czy to nie za późno, skoro chcemy zdążyć przed porodem .A propos koleżanek w komórce - mój ma ich chyba więcej niż facetów , dzisiaj na zajęcia na uczelnie pojechał wyposażony w kilkanaście paczuszek rafaello (bo dzień kobiet, a koleżanki bardzo pomogły mu przy sesji... mhmmmmm....) i sama mu wczoraj doradzałam co im kupić ma :głupia:.ale staram się być spokojna (choć wcale mi to nie wychodzi ), ciągle próbuję pamiętać, że była mojego TZ (ta z którą był 4 lata, był zaręczony, mieli datę ślubu, kościół, salę ... mieszkali razem...) zdradziła go i dowiedział się o tym w okrutny sposób... że nie byłby w stanie mnie tak skrzywdzić (mimo wszystko zawsze był bardzo uczuciowy i strasznie się załamał po tym wydarzeniu), ciągle mi powtarzał, że wie co to zdrada wie jak to boli, nie byłby w stanie itp itd.Może. Oby tak było. Chociaż ja jestem zazdrośnikiem że szok .a mój maluszek (Szymon, Sebuś? ciągle mam wątpliwości) dość spokojny jak zwykle - zazdroszcze Wam że tak czujecie maleństwa ... mój rano, popołudniami się uaktywnia a potem jest spokój - od dwóch nocy w ogóle nawet siku nie wstaje (raz, bo się zbuntowałam i powiedziałam, że nie ide bo śpie , a potem nawet się nie obudziałam na siku na drugi dzień).idę Kochane ugotować sobie grysiiiiiiiiiiiiiiiik ![]() ![]() i włączyć ddtvn.będę z Wami póki co - potem jedziemy na mieszkanko. ![]() ![]() .---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- A w kawa czy herbata - własnie weszłam do pokoju i jaki temat na tapecie? "Dlaczego zdradzamy?" - no... mam nadzieje, że sobie nie wykrakałam (odpukać). przełaczam na ddtvn. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-03-05 o 08:41 |
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, dziewczyny, no to mamy marzec pod znakiem remontów i zmian mieszkaniowych, ostatni dzwonek w sumie
![]() Moniquac, fajnie, że jesteś Pracuś jesteś, nawet klapsa nie mam Ci jak dać! ![]() Od wczoraj mnie brzuch boli, sama nie wiem, co to jest. Wydaje mi się, że żołądek, potem wątroba, nie wiem. Gdybym jeszcze wiedziała, gdzie co jest aktualnie Poza tym jakoś częściej brzuch mi się spina, czy to te przepowiadające? One tak wcześnie mogą się pojawiać? Jestem dziś jakaś nie do życia, ratunku.Kawa i DD TVN może mnie trochę wrócą do żywych ![]() Wklejajcie fotki remontów i kącików dziecięcych, takie to ciekawe |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

na pewno się pochwale jak cos dopadne

Ale ładnie mi opitoliła
bynajmniej jak na razie
02.08.2014

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
(raz, bo się zbuntowałam i powiedziałam, że nie ide bo śpie