| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2011-02-21, 00:57 | #391 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 Lokalizacja: parę chwil wcześniej. 
				 | 

Dot.: Szybkie pytania - szybkie odpowiedzi, ZBIORCZY

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2011-02-21, 12:01 | #392 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-08 Lokalizacja: tę cza cza cza! 
				 | 

Cytat: 
  nie jesz nabiału (ja ograniczyłam znacznie, ale nie potrafię kompletnie wyrzucić tego z diety, bo wtedy chyba bym musiała głodować  ), za przeproszeniem "pieprzysz" wszelkie zasady ogólnie uznawane za prawidłowe odżywianie, gdzie śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia i powinno się je zjadać możliwie jak najwcześniej i z domu bez niego nie wychodzić, jesz kiedy poczujesz apetyt? to znaczy, ze jak przez cały dzień nie jestem głodna wcale (czasami mi się to zdarza) to mam nie jeść nic cały dzień?  do tego ciągle zapoznajesz nas z nowymi(dla nas) teoriami, obalasz różne mity! kurde, człowieku! jesteś moim mistrzem! :p można spytać czy coś trenujesz, ćwiczysz i ile mierzysz, i ważysz? bo to wszystko mi się wydaje tak nieprawdopodobne, że aż nie wierze :p jeśli jest tak jak mi się wydaje to ja poproszę więcej takich przykładów jak twoje! po prostu wsłuchać się we własny organizm i nie przestrzegać tak do końca tych zasad ogólnie uznawanych za prawidłowe, dobrze rozumuję? ;d a i jeszcze jedno małe pytanko! http://www.apetyt-na-zdrowie.pl/woda...icia-wody.html jeśli możecie zerknijcie na te zasady i powiedzcie mi czy punkt nr. 6 jest słuszny?   
				__________________ może dotąd zaniedbywałam modlitwę, ale teraz, jeśli tam jesteś, proszę, uratuj mnie SUPERMANIE!  } "ciało pielęgnuje, bo jest domem duszy i gdy mi jest dobrze - moja dusza mruczy."  | |
|     |   | 
|  2011-02-21, 14:50 | #393 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-05 Lokalizacja: południowo-wschodnie krańce 
				 | 

Witam  Nie jem słodyczy, nie piję gazowanych napojów, nie jem słonych przekąsek. Zjadam dziennie 1000-1200 kalorii, ale nie chudnę. Czy to możliwe że organizm przyzwyczaił się do takiego trybu ? Byłam też na diecie, która polegała na jedzeniu jednego, pełnego posiłku(obiad) ale po pewnym czasie też nie chudłam (też bez słodyczy i innych grzeszków). Dlaczego tak się dzieje ? 
				__________________ zapuszczamy włosy od nowa . . . "Kobieta łatwiej przyzna, że nie ma racji, gdy ma rację, niż gdy jej nie ma" Marilyn Monroe | 
|     |   | 
|  2011-02-21, 15:14 | #394 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2011-02 
				 | 

Cytat: 

__________________ "I have never judged myself by other people’s standards. I have always expected a great deal of myself, and if I fail, I fail myself." | |
|     |   | 
|  2011-02-21, 16:16 | #395 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2011-02-21, 16:37 | #396 | ||
				 | 

Cytat: 
  ilości wody jakie potrzebujemy zależą nie tylko od wagi, ale także od temperatury, klimatu, aktywności fizycznej i wielu innych indywidualnych czynników. Ja piję bardzo dużo np. i z tym mi bardzo dobrze. Cytat: 
   | ||
|     |   | 
|  2011-02-22, 13:41 | #397 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2008-05 Lokalizacja: południowo-wschodnie krańce 
				 | 

Cytat: 

__________________ zapuszczamy włosy od nowa . . . "Kobieta łatwiej przyzna, że nie ma racji, gdy ma rację, niż gdy jej nie ma" Marilyn Monroe | |
|     |   | 
|  2011-02-22, 15:28 | #398 | 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2011-02-28, 12:05 | #399 | 
| Przyczajenie | 

Witam! Czy jeśli jestem na restrykcyjnej diecie, na której w szybkim tempie gubię kilogramy, to bieganie ok. 40 min 4 razy w tygodniu po zakończeniu diety pomoże mi utrzymać efekty???  Z góry dziękuję za odpowiedź! | 
|     |   | 
|  2011-02-28, 16:40 | #400 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2008-06 
				 | 

Cześć dziewczyny, czy któraś słyszała o środku na odchudzanie EstoSlimball??? Czy mozecie powiedzieć coś na ten temat?

__________________ Renia   | 
|     |   | 
|  2011-03-01, 00:02 | #401 | |
				 | 

Cytat: 
  Najlepiej zdrowo się odchudzać, nie przesadzać z ograniczaniem kalorii i po zakończeniu redukcji także zdrowo odżywiać się i nie wracać do dawnych jadłospisów i nawyków(+nie przejadać się bezsensu). Najlepiej te złe zamienić na dobre, nie rezygnować nigdy z aktywności fizycznej i będzie wtedy ok. | |
|     |   | 
|  2011-03-01, 16:17 | #402 | |
| Przyczajenie | 

Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2011-03-01, 16:31 | #403 | |
				 | 

Cytat: 
  Biegasz, a to świetnie, więc spokojnie możesz zwiększyć ilość kalorii już teraz. Zwiększaj stopniowo- na pewno będziesz nadal chudła. Osiągniesz wtedy cel i wtedy zwiększysz kcal jeszcze bardziej. Trzeba wykorzystać młode metabolizmy do tego by spalały jak najwięcej kcal.   | |
|     |   | 
|  2011-03-01, 20:32 | #404 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-10 
				 | 

Czy podjadanie pomiędzy posiłkami ma jakiś wpływ na przyspieszenie metabolizmu? Jeżeli to ma jakieś znaczenie to jestem na Przytyciu    | 
|     |   | 
|  2011-03-05, 00:06 | #405 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-02 
				 | 

Czy jedzenie płatków kukurydzianych na śniadanie jest AŻ TAK dużym grzechem? nie chodzi mi o jedzenie ich miskami ale 30g + mleko 1,5% nie powinny chyba szkodzić? oczywiście nie codziennie, ale też nie raz na miesiąc? No i taka mieszanka właśnie z np. cornflakesów i chochapiców, aby razem wszystkiego było 30g, a nawet przewaga kukurydzianych?

__________________ " Przegrać po to, aby inni wygrali, to czasem więcej niż wygrać " | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-03-05, 07:22 | #406 | |
				 | 

Cytat: 
  Ja np. kocham owsiankę z dodatkiem kukurydzianych (akurat używam bezcukrowych z obst).  bez przesady.  Nawet jeśli jesteś na R to nie można przecież wpadać w obłęd i rezygnować ze wszystkiego, raz na jakiś czas, dlaczego nie?   | |
|     |   | 
|  2011-03-05, 09:08 | #407 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2011-02 
				 | 

Nie jestem na R, prędzej na U, chociaż sama nie wiem, co to jest, miałam dość "ostrą" dietę, z której wychodzę zwiększając ilośc kalorii tygodniowo, tyle, że ostatnio sie zatrzymałam i nie mogę jeść więcej. Pytam, bo mówi się, że płatki mają dużo węglowodanów, cukrów, no ale przecież na śniadanie to one właśnie powinny być jedzone? Zresztą, organizm też potrzebuje tego typu rzeczy, szczególnie, że po co mam jeść coś, na co zupełnie nie mam ochoty i potem cały dzień marzyć o płatkach. Czytałam, że organizmowi powinno dostarczać się tego, na co w danej chwili ma się ochotę ( oczywiście nie mówię o tabliczce czekolady czy mega paczce Lays'ów ). Zawsze jadłam płatki, w dużych ilościach nawet i nie tyłam po nich, ale po tym, co tutaj wyczytałam aż boję się je nasypać.

__________________ " Przegrać po to, aby inni wygrali, to czasem więcej niż wygrać " Edytowane przez _sheila Czas edycji: 2011-03-05 o 09:08 Powód: błąd ortograficzny | 
|     |   | 
|  2011-03-05, 09:52 | #408 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2009-01 
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2011-03-05, 18:47 | #409 | ||
				 | 

Cytat: 
  Tylko, że jest kwestia tego by odżywiać się w miarę zdrowo, a moim zdaniem- takie płatki kukurydziane NIE są tak straszliwie okropne.  Mają wyższy IG, ot co, są przetworzone i mają dużo cukrów prostych, jednak to nie powód do paniki.   Cytat: 
   | ||
|     |   | 
|  2011-03-12, 23:01 | #410 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-08 
				 | 

Jak to jest z suszona zurawina na redukcji?czy mozna ja w miare swobodnie zajadac? I jeszcze jedno pytanie- czy ciastka wielozbozowe Lu Go sa wieeelkim grzechem na redukcji?

| 
|     |   | 
|  2011-03-13, 06:47 | #411 | |
				 | 

Cytat: 
  Myślę, że jeśli masz ochotę i nie możesz się powstrzymać możesz zjeść raz na jakiś czas takie ciastko np. do śniadania czy 2 śniadania. | |
|     |   | 
|  2011-03-14, 21:41 | #412 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2007-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 

__________________   | |
|     |   | 
|  2011-03-14, 22:08 | #413 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-12 
				 | 

A ja mam takie pytanie - jestem na redukcji i od jutra chcę zacząć biegać rano, zaraz po wstaniu. Planuje ok.20-25 minut biegania (tak na początek, zobaczę co i jak, dawno nie truchtałam :P), a po nim zjedzenie swojego standardowego śniadania czyli owsianki z owocami. Co powinnam zjeść przed bieganiem, żeby nie ćwiczyć na czczo? będę wdzięczna za odpowiedź    
				__________________ w Twych ramionach jest wszystko, co chciałam zawsze mieć..  | 
|     |   | 
|  2011-03-14, 22:34 | #414 | ||
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
  np. Jabłko czy banana. Ja lubię przed biegiem wypić czarną kawę i do tego owoc (ew. wziąć parę łyczków kefiru). | ||
|     |   | 
|  2011-03-15, 08:47 | #415 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  tzn osobiście rzadko biegam przed śniadaniem, ale jeśli już, to także stawiam na coś 'symbolicznego' typu banan czy trochę kefiru. :P szczerze mówiąc czarnej kawy w połączeniu z owocem (zwłaszcza jabłkiem) nie polecam, bo może się skończyć rewolucją żołądkową.   
				__________________ uśmiech pięknie zagrany. sometimes i feel like screaming | |
|     |   | 
|  2011-03-15, 09:05 | #416 | 
				 | 

Dziękuję za odpowiedzi   szczerze mówiąc myślałam o jajku, ale zastosuję się do waszych rad  a czy w związku z tym, że przed bieganiem zjem owoc i potem w śniadaniu także, to do II powinnam już z niego zrezygnować? 
				__________________ w Twych ramionach jest wszystko, co chciałam zawsze mieć..  | 
|     |   | 
|  2011-03-15, 11:55 | #417 | 
				 | 

Zdecydowanie nie rezygnuj.   Ja nie lubię jajek rano, poza tym przed biegiem warto zjeść trochę węglowodanów, a jak wiemy jajko to raczej samo białko z niewielką dawką tłuszczu.   | 
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2011-03-15, 15:05 | #418 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

Witam, od mniej więcej tygodnia codziennie piję litrowy karton soku Vitaminka (różne smaki), rano zjadam jakąś kanapkę z pieczywa chrupkiego i serka topionego bądź wędlinki + kawa bądź herbata. Wieczorem jem jakąś kolację, ostatnio najczęściej były mieszanki z hortexa, a w ciągu dnia wypijam tylko ten litrowy sok. Dodam, że mam pracę siedzącą więc w ciągu dnia (oprócz kręcenia hula-hop 15-30min i dojścia z domu do przystanku i z przystanku do pracy) nie mam w ogóle ruchu praktycznie. Czy takie odżywianie da mi jakieś efekty w zgubieniu kilku kilogramów? | 
|     |   | 
|  2011-03-15, 17:31 | #419 | 
				 | 

Garden, jeszcze raz dzięki   dziś deszcz zweryfikował poranne bieganie :p Marta, przeczytaj wątki podwieszone, bo to co tu napisałaś, to jakaś tragedia.. 
|     |   | 
|  2011-03-15, 20:29 | #420 | 
| Raczkowanie | 

Wiecie może jak najlepiej i najłatwiej przyrządzić z diety kopenhaskiej 'duzą chudą rybę' i jaka jest najlepsza? tzn chuda?    | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Dietetyka | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.