|
|
#2551 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozpoczynamy staranka-sierpień 2010.
Cytat:
Od kiedy zaczynasz starania, bo ja nie zdążyłam zapytać lekarki, bo była na L4. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź |
|
|
|
|
|
#2552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na internecie pisze że lekarze zalecaja różnie (info z for). Mnie zalecił od 3 dc. wiele dziewczyn pisze że ma od 5ego...Boję się ze kolejny cykl stracimy przez moje plamienia
Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2011-03-01 o 21:38 |
|
|
|
|
|
#2553 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zaczęłam od 2 dnia cyklu, ale teraz zupełnie nie wiem kiedy może wystąpić owulacja Jutro dzwonię umówić się na pierwszy monitoring .
|
|
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a i jeszcze fotelik samochodowy mamy.Mućka współczuję-trzymaj się kochana. Ja się rozchorowałam, a na dodatek ta co z nią pracuję jest na zwolnieniu odponiedziałku...ale ja dzisiaj idę do lekarza i będę chodziła do pracy na 4h, a nie 8h i nich się dzieje co chce. Mam temperaturę, katar i trochę gardło mnie boli, to nie będę się męczyła. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-03-02 o 09:23 |
|
|
|
|
|
#2555 |
|
Zadomowienie
|
Zajrzałam do Was bo dawno mnie tu nie było.
Mućka, trzymam kciuki żeby krwiak się wchłonął i żeby z dzidzią wszystko było ok. (sama dwa razy miałam krwawienie w ciąży i wiem jakie to ciężkie przeżycie)Widzę, że sporo z Was przystąpiło do leczenia clo- teraz to pewnie nastąpi wysyp bobasków w wątku - innej opcji nie maCały czas Wam kibicuję i przesyłam ciążowe fluidy. Ja jestem w trakcie 17 tygodnia ciąży, maluch rozwija się prawidłowo i prawdopodobnie będzie chłopcem. Gdyby któraś miała ochotę zobaczyć naszego bąbla, to poniżej zamieszczam filmik z usg genetycznego robionego w 13 tyg. ![]() http://www.youtube.com/watch?v=WYzU3lKgP_s Jestem pewna, że i Wy doczekacie się swojego małego cudu. |
|
|
|
|
#2556 |
|
Raczkowanie
|
No to załatwione. Monitoring za tydzień w środę, to będzie 11 dzień cyklu.
marzena_S śliczny filmik Edytowane przez Maloka Czas edycji: 2011-03-02 o 13:16 |
|
|
|
|
#2557 |
|
Rozeznanie
|
ale mnie denerwują ci lekarze! poszłam do swojego lekarza i tak byłam na dziś umówiona na wizytę, usg mi nie zrobił tylko gadał że mogę poronić i takie tam nic nowego, poza tym że czuję że on mnie już spisał na "straty"
ciągle mówił o poronieniu i odwarstwieniu czyli to samo, jak mi chciała tam pani kartę ciąży założyć to powiedział: nie, nie, jeszcze nie. to kiedy on chce założyć w II trymestrze? wrrr a na usg mam iść za tydzień o ile wczesniej nie wyladuje w szpitalu, bo oni mają taką umowę z nfz że mają jeden dzień w miesiącu usg! jeszce na jednym wypisie mam ze odwarstwienie na przedniej sciance, na drugim ze na tylniej pytam sie lekarza czemu tak to on mowi ze na trzecim pewnie napisza ze na srodku! ja na to ze mam nadzieje ze trzeciego nie bedzie! normalnie chodze jak na buzowana a i jeszcze w szpitalu lekarz ze na kontrole mam isc za 7dni a na wypisie napisali ze za 14 dni i tlumacze mojemu lekarzowi a on na mnie patrzy jak na wariatke! |
|
|
|
|
#2558 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Póki co oszczędzaj się i mniej się denerwuj, będzie dobrze Wiem, że to nie jest łatwe, ale spróbuj |
|
|
|
|
|
#2559 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj znać co tam na monitoringu Cytat:
Cytat:
Przesyłaj przesyłaj te fluidki ze zdwojoną siła ![]() Mućka - nie denerwuj się Ja już nie mam sił do tych lekarzy, prawdą jest niestety...że cięzko o dobrego lekarza
|
|
|
#2560 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dzis kupiłam 7 zmian body+spioszki+koluszka(po noc tyle powinno sie miec conajmniej to tyle kupilam poki co)i kupilam tez przewijak. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro ostatnie 2 tabletki clo
![]() Nabrałam znów siły by walczyć o fasolkę,przecież w końcu się uda. Mućka nie rozumiem podejścia tych lekarzy,a nie możesz prywatnie dostać się na usg?Byłabyś spokojniejsza. Marzenka filmik Życzę spokojnej ciąży.
|
|
#2562 |
|
Raczkowanie
|
Mućka nie denerwuj się, bo tylko pogorszysz sobie. A jeśli chodzi o NFZ to nic nie zmienisz, jeśli masz zagrożoną ciążę, to w naszej obecnej rzeczywistości tylko prywatnie lekarz ci pomoże. Będzie dobrze.
Marzena filmik super!!! mam nadzieję, że też będę mogła kiedyś się takim pochwalić ![]() Little Angel i Oliweczka - zazrdroszczę Wam kupowania ubranek, one są takie śliczne i słodziutkie, że chciałoby się kupić wszystkie ![]() Oliweczka jak samopoczucie? nie przemęczaj się w pracy!!! teraz masz prawo do leniuchowania ![]() Marta, Maloka i Nadia - trzymam za Was mocno kciuki!!! i coś mi się wydaje, że zostanę tu niedługo sama na placu boju....ale walczyć trzeba!!! wkońcu każdej z nas się uda U mnie cykl powoli sie rozkręca (14dc), wczoraj pojawił się troszkę lepszy, przejrzysty śluz więc chyba muszę zacząć częściej się przytulać do męża ![]() Ile pączków dziś zjadłyście???
Edytowane przez smerfetka83 Czas edycji: 2011-03-03 o 10:50 |
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A że dziś tłusty czwartek to miłe spalanie zbędnych kalorii wskazane Ja już dwa pochłonęłam
|
|
|
#2564 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Maleństwo cudne. Trzymaj się i oby tak dalej bezproblemowo. Imię już macie wybrane? Cytat:
Ja tez się jeszcze muszę troche postarać, dziewczyny już na clo jadą, a u mnie to dopiero za 2 m-ce. Na razie bromergon i luteina musi wystarczyć. Przytulaj się, i oby owocnie ![]() Pączków to ja się najadłam wczoraj, bo mi mama napiekła takich swoich pyszniutkich. Dzisiaj czuję się już przesycona i zjadłam tylko jednego
|
||
|
|
|
|
#2565 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dziś odmówiłam jedzenia pączków.Niestety wraz z ciążą przyszły problemy z wypróżnianiem, a słodkości tylko te problemy pogarszają, tak więc jestem lżejsza o jakieś 1000 kalorii bo zazwyczaj wciągałam minimum 3 pączusie.Lżejsza nie znaczy, że szczęśliwsza
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zjadłam dwa pączki i trochę faworków
Dzisiaj skończyłam serie clo i teraz nie pozostaje nic jak się starać,jutro idę na monitoring.
|
|
#2567 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dzięki za miłe słowa co filmiku.
Smerfetka83, skoro warunki sprzyjające to działajcie, a nim się obejrzysz będziesz mogła pochwalić się swoją fasolką. Cytat:
![]() Ja również skusiłam się dzisiaj na pączka i kilka faworków, ale teraz mam po nich straszną zgagę. Marta1986222 w takim razie ty również uciekaj z wizażu i bierz się za działanie- życzę owocnych starań.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-03-03 o 21:01 |
|
|
|
|
|
#2568 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2570 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Zakorzenienie
|
Marta czekamy na relację z monitoringu
![]() A ja sie rozchorowałam-ale z każdym dniem ciut lepiej niewiem czy nie pójśc już na zwolnienie do końca ciąży, bo już drugi raz się zaziębiłam i lekarz tylko, że internista powiedział, że radziłby mi iśc na zwolnienie, żeby miec jak najmniej kontaktu z ludżmi-chodzi o zarazki....z resztą mówi, że w ciąży powinno sie byc na zwolnieniu od 3 miesiąca, ale to przecież przesada. Teraz mam wizytę 28.03 więc jeszcze zobaczę co z tym zwolnieniem. Ginekolog nie widzi przeciwskazań żeby chodzic do pracy, chociaż zawsze sie pyta czy nie chcę zwolnienia.
|
|
|
|
|
#2572 |
|
Raczkowanie
|
Coś się Marta nie odzywa
|
|
|
|
|
#2573 |
|
Rozeznanie
|
a ja dziewczyny mam dylemat: bratanek męża zaprosił nas na swoje urodziny na jutro i mąż chce iść w dodatku ze mną i od razu poinformować rodzinę o nowinie ale nie wiem czy powinnam iść
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie odzywałam się bo byłam w pracy i nie miałam jak napisać a na monitoring urwałam się z pracy. Pęcherzyki sa,nawet kilka,jeden zdecydowanie dominujący ma 12mm czyli ginek powiedział że jak na ten dzień cyklu to spory i zalecenie starać się a w poniedziałek znów na podgląd. ![]() Mućka ja gdybym była na Twoim miejscu to bym nie szła,lepiej jak będziesz wypoczywać w domku.Takie moje zdanie.
|
|
#2575 |
|
Raczkowanie
|
Marta, dobre wieści
![]() Mućka, myślę tak samo jak Marta: siedź w domu i odpoczywaj. Lepiej nie ryzykować |
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już się nie mogę doczekać kuracji z Clo ![]() za Was
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczymy,nie nastawiam się że się uda bo nie chce się rozczarować. Wczoraj byłam w Smyku ,kupowałam dwie pary śpiochów bo dzisiaj idziemy w odwiedziny do dzidziusia i tak się rozczuliłam
|
|
|
#2578 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spróbuj, jak poczujesz sie "nie tak" to natychmiast wrócicie do domu.[COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje starsze dziecię już od tygodnia nie chodzi do szkoły, tylko leży na wyrku i jęczy, a mamusia chyba niebawem do niej dołączy. Znowu chyba zaczyna się zapalenie zatok |
|
|
|
|
|
#2580 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie ja mam ochotę trochę, tyłek już mnie boli od leżenia
a do niego jest blisko bliżej niż na przystanek to byśmy się pomału spacerkiem przeszli bo to 5min i tak planowałam tylko posiedzieć "odchamić" się bo człowiek tylko w czterech ścianch siedzi i napewno nie bedziemy tam dlugo. tylko sie boje ze jak bedziemy mowic o nowinie to od razu bede chciala powiedziec o malych problemach zeby wiedzieli i nie bylo jakis nieporozumien tylko jak bedzie tesciowa to znajac ja wtraci swoje trzy grosze ze swoja uwaga ze to moja wina (i tu wymieni z dziesiec bezsensownych i nieprawdziwych powodow,ale ona wie lepiej!) a ja sie tylko zdenerwuje i od razu wyjde! ![]() dziewczyny życzę bardzo owocnych staranek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

na internecie pisze że lekarze zalecaja różnie (info z for). Mnie zalecił od 3 dc. wiele dziewczyn pisze że ma od 5ego...
.

, a i jeszcze fotelik samochodowy mamy.
(sama dwa razy miałam krwawienie w ciąży i wiem jakie to ciężkie przeżycie)
ciągle mówił o poronieniu i odwarstwieniu czyli to samo, jak mi chciała tam pani kartę ciąży założyć to powiedział: nie, nie, jeszcze nie. to kiedy on chce założyć w II trymestrze? wrrr a na usg mam iść za tydzień o ile wczesniej nie wyladuje w szpitalu, bo oni mają taką umowę z nfz że mają jeden dzień w miesiącu usg! jeszce na jednym wypisie mam ze odwarstwienie na przedniej sciance, na drugim ze na tylniej pytam sie lekarza czemu tak to on mowi ze na trzecim pewnie napisza ze na srodku! ja na to ze mam nadzieje ze trzeciego nie bedzie! normalnie chodze jak na buzowana a i jeszcze w szpitalu lekarz ze na kontrole mam isc za 7dni a na wypisie napisali ze za 14 dni i tlumacze mojemu lekarzowi a on na mnie patrzy jak na wariatke!