|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
![]() Liczę na Ciebie bardzo i życzę Tobie wytrwałości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jestem zrozpaczona ![]() Jasne, witaj ![]() Cytat:
![]() No i kolejna kwestia, jak je się odsączy z tłuszczu, moje nie ociekają olejem i preferuję na alkoholu nie na occie (alkohol skuteczniej powoduje to, że olej nie wsiąka w faworki podczas smażenia), no i kolejna sprawa to nagrzanie tłuszczu, im bardziej rozgrzany, tym mniej oleju wsiąka. Cytat:
![]() U mnie pod biustem bardzo ubyło, a miseczka w końcu zmniejszyła się z DD do D z czego się cieszę, bo jestem proporcjonalna. Cytat:
![]() Cytat:
OMG ocet jabłkowy, a brrrr Ależ ludzie to mają pomysły... co innego w tabletkach łykać wyciąg z octu jabłkowego, a co innego go pić. A żyję, jeszczeeee Ten tydzień to dla mnie masakra jakaś, sprzątaczka w szkole śmieje się ze mnie, że powinnam nocować w niej... Normalnie tyle zajęć mi się przypadkiem z uczniami nałożyło, że masakra, późno przez to wracam z pracy i już nie miałam wczoraj siły siedzieć na necie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Natomiast nie jest to zdrowe, ponieważ rozcieńcza się kwas żołądkowy (solny), który jest niezbędny do trawienia węglowodanów złożonych i dwucukrów, kiedy go się rozcieńczy tą wodą, to niestety proces trawienia jest zaburzony. Ja wodę kiedyś piłam, ale teraz nie pijam. A dodam, że dodatek cytryny nic nie da, bo kwas cytrynowy ma ph około 3, aby nastąpiła hydroliza skrobi zwłaszcza to potrzebne jest ph około 1. (To tak z chemicznego punktu widzenia ![]() |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1172 |
Zakorzenienie
|
Ależ wątek rozkręcił się
![]() U mnie wczoraj było po Bożemu 1099kcal. Dzisiaj mniej po Bożemu (no chyba, że mąż jednak mi kupi pączka, to będzie ok): śniadanie (240kcal): - kawa+sł+mleko (60g) - serek wiejski 3% (150g) - mandarynki (100g) - kiwi (85g) - słodzik II śniadanie (355kcal): - chleb żytni (107g) - serek zamiast masła (10g) - sałata (21g) - schab pieczony (22g) - wędlina z piersi indyczej (26g) obiad (317kcal): - kawa+sł+mleko (80g) - sałata (100g) - jogurt (150g) - potrawka z indyka z warzywami (250g) pychotka ![]() Edit: Razem na razie 912kcal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1173 |
Zadomowienie
|
Dobra.. poddałam się. Zjadlam 2
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1174 |
Przyczajenie
|
A ja 3
![]() ![]() ![]() Jutro trzeba nadrobić, już nie mogę ulec pokusie ![]()
![]() |
#1175 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak czy siak chyba warto zastąpić inne napoje, pseudosoki itp. na herbaty bez cukru i mające korzystne właściwości dla organizmu, jak zielona herbata, czy czerwona ![]() W ogóle oduczyłam się słodzić herbaty i nawet mi już słodkie nie smakują ![]() Jeszcze tylko ta kawa i łyżeczka dziennie cukru.... U mnie dziś było tak: śniadanie i II śniadanie: 1,5 pączka (468,60 kcal) + kawa z cukrem i mlekiem (50,30 kcal) obiad: mięsko wołowe, kasza gryczana prażona, surówka babcina ze słoika, a wcześniej kilka łyżek zupy warzywnej (387 kcal) podwieczorek: kiwi (45 kcal) kolacja: sałatka - marchewka, kalafior, brokuł, kurczak, kukurydza z jogurtem naturalnym (157,33 kcal) Wspomagam się ostatnio stronką ilewazy.pl i powinnam wszystko dobrze liczyć, ale wydaje mi się, że zbyt syta jestem jak na te 1152,25 kcal... Jak sądzicie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1176 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki,
Nie wygrałam konkursu, zjadłam 1 pąka i kilka ( no dobra naście ![]() Na wadze - 0,4 kg i to przed @ ,coś się zaczyna dziać. ![]() Na śniadanko była kawka i płatki z aktimelkiem, wczoraj mimo, że poszłam biegać ponad godzinę po zjedzeniu frankfurterek, niestety przez pierwsze pół godziny biegu - sorki- podchodziły mi do gardła ![]()
![]() |
#1177 |
Konto usunięte
|
Zelki, pączek pączkami, ale te tofifi?! Ooo... Baty powinny być... Nie no, żartuję
![]() Tu prawie każda widzę z nas ma wzloty i upadki, no, ale gratuluję Ci tego spadku ![]() ![]() No to miłego biegania, pogoda taka piękna, a ja się właśnie szykuję na zajęcia, bo dziś mamy na 13 dopiero i to niestety robi ze mnie lenia :| Wstałam o 9.45, wzięłam prysznic i zamiast się ruszyć z domu, to dopiero teraz popijam kawkę z mlekiem i cukrem oraz wcinam jogurt Danone naturalny ze zbożami (i w składzie sporo cukru... ;/) = 196 kcal. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1178 |
Raczkowanie
|
Witam w kolejnym dniu dietkowania
![]() Nie wytrzymalam i musilam juz sie dzis zwazyc i mam juz 63.5 co mnie dziwi bo wazylam sie we wtorek i mialam 64,5. Wymiary no mozna powiedziec ze bez zmian wiec niewiem o co chodzi a jestem jeszcze pare dni przed @. Jak mialam zastoj tak teraz chyba za szybko leci waga .... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1179 |
Raczkowanie
|
a ja powracam do WAS po długiej przerwie. Niestety ponad 2 tyg. nieobecności nie przyniosło ze sobą żadnych efektów o których można by się było pochwalić, a nawet wręcz przeciwnie... przyniosły 2 kg wzrostu wagi, a zaczęlo się od tego ,że termin przymiarki ślubnej został przesunięty na koniec marca więc wydawało mi się ,że 1 dzień małej rozpusty nie zaszkodzi.Gorzej tylko, że 1 dzień przeciągnął się w ponad 2 tyg, w ciągu których nie brakowało grzeszków. I powiem jedno nie umiem poprzestać na 1 ciastku, cukierku, tylko dostaje takiej bulimi, że wtedy mogłabym pożreć wszysko co się nawinie... Ale mam nadzieje ,że po solidnej porcji batów od was przygarniecie mnie znowu do siebie.
A co do tłustego czwartku też nie wygram, bo pożarłam 3,5 pączka i 2 małe oponki serowe. Ale od tego tyg. staram się trzymać diety i przede wszyskim duuuuuużo ruchu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1180 |
Zakorzenienie
|
ja też powracam po baaardzo długiej przerwie, z efektem takim, że zamiast chudnąć to tyję.. Nie ma co się dziwić w sumie, bo stare nawyki żywieniowe wróciły.. Dużo za mną, szpital 10 dni(anemia i kroplówka) .. Teraz co wyleczyłam 11 dniową grypę no i tak dziś na wadze 62.5 kg.. czas zacząć ponowną dietę.. Od tej godziny. Dziś zjadłam calą czekoladę i delicje (szok) i popijam wodę, dlatego też ominęłam obiad bo mnie na wymioty bierze bo czekoladzie i czekam na trening ( trzeba spalić choć tą czekoladę) i biorę się od samego początku !! Wierzę, że teraz wytrzymam i za tydzień na wadze ujrzę mniej niż te nieszczęsne 62 kg.
Edytowane przez dzovana Czas edycji: 2011-03-04 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1181 |
Przyczajenie
|
Ja mam taki problem, że nawet jak nie jem cały dzień to głodna nie jestem, ale ciągle myślę o jedzeniu. W każdej minucie wyobrażam sobie, co jak smakuje, co tu by dobrego zjeść
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1182 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mysle ze to minie po jakim czasie MAM NADZIEJ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1183 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1184 |
Raczkowanie
|
Heeeej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny zaczyna się nasz ciezki czas(weekend) Ale trzymam za was wszzytskie kciuki!:P
![]() |
#1185 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A czekoladki to też wpisane w tradycję? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bardzo mi Ciebie brakowało. Wracaj na właściwe tory szybko ![]() ---------------- No to ja wczoraj nie zjadłam żadnego pączka ![]() Pomimo, że mąż stanął na wysokości zadania i jednak przyjechał z 9 pączkami, to obraziłam się i powiedziałam, że mam w doopie jego pączki. Jutro wprawdzie ważenie, ale nie wiem, czy jutro będę u mnie dzisiaj na wadze: 62,5kg Od ostatniej soboty: 0,5kg (troszkę zwolniłam w końcu). Czyli od początku diety niskokalorycznej: 4,7kg. Od początku dietkowania: 8,7kg ![]() Ale się cieszę ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1186 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1187 |
Przyczajenie
|
Mam takie pytanie, kiedy się powinno ważyć? Rano czy wieczorem?
![]() Bo wieczorem waga jest większa zazwyczaj ![]()
![]() |
#1188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1189 | |||
Konto usunięte
|
Tylko się cieszyć, że organizm w końcu dał za przegraną, gratulacje
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Na wiosnę wszystkie będziemy szczuplejsze, szczęśliwsze i ładniejsze ![]() Dobrze, że wróciłaś ![]() ![]() Jak na forum jest zastój, to mi jakoś brak motywacji... Cytat:
![]() Cytat:
Już pomijając fakt, że mam troszkę dość przytyków mojego TŻta (a może to z jego strony żarty...), że ja mam teraz cyferki i kalorie w oczach i żebym nie przesadzała. On mówi, że jestem chodzącym kalkulatorem kalorii w produktach. Najgorsze jest to, że on na żarty zapyta, ile on zjadł, a ja widząc proporcjonalnie do mojego i wiedząc jakie produkty ma na talerzu (w końcu to ja gotuję), mogę od razu powiedzieć tak +/- ile zjadł :? Ja mam wątpliwości, czy ze mną jest ok... ----------------------- ALE ![]() Ha, wiecie co? Moja kurtka przejściowa skórzana, którą pierwszy raz po jesieni ubrałam dziś, jest na brzuszku wisząca! Wręcz za luźna ![]() A na jesień była w sam raz ![]() Czyli coś od wtedy ruszyło ^^ O diecie można mówić u mnie od stycznia, ale wcześniej skończyłam z takim objadaniem, jakie uprawiałam na jesień ![]() Także choć wiem, że od wtedy jest różnica ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1190 |
Zakorzenienie
|
wróciłam! i cały czas będę z Wami, obiecuję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jutro ćwiczonka w domku plus spacerki ![]() Edytowane przez dzovana Czas edycji: 2011-03-04 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1191 |
Konto usunięte
|
A jak tam Wasze dzisiejsze jadłospisy?
![]() Ja dziś jestem z siebie zadowolona ![]() Śniadanie: Jogurt Danone z ziarnami zbóż (157,7 kcal) + kawa z dodatkami (40 kcal) II śniadanie: Banan (108 kcal) Obiad: Makaron rurki Podravka (227 kcal) + sos z pomidorów z puszki, cebulką, szczypiorkiem, ziołami (84 kcal) Podwieczorek: kiwi (45 kcal) + grejpfrut czerwony (84 kcal) Kolacja jeszcze przede mną: sałatka (kurczak, kalafior, marchewka, brokuł, kukurydza, jogurt naturalny) (158 kcal) Razem: 900,87 kcal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1192 |
Zakorzenienie
|
ja chcę utrzymywać się w granicach 1400-1500 kcal dziennie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1193 |
Przyczajenie
|
Ja rano pół małej bułeczki, na obiad serek wiejski a na kolację jogurt
![]() Pokutuję za wczoraj, ale i tak nie jestem głodna ![]() Tylko jestem leniwa i zamiast ćwiczyć cały dzień przed komputerem ![]() Macie jakieś fajne ćwiczonka, które można w domu wykonywać? ![]()
![]() |
#1194 |
Raczkowanie
|
Asia... Ja kiedy mam totalnego lenia na bieganie/skakanke robię takie rowerki w miejscu
![]() ![]() ![]() Hmm dziewczyny a ja mam pytanko macie jakies pomysly co moge brac ze sobą do jedzenia do szkoly? W sklepiku są same kaloryczne i niezdrowe rzeczy ;/ o 6.30 jestem zmuszona jeść sniadanie a ze szkoły wracam przewaznie okolo 16...
![]() |
#1195 |
Zadomowienie
|
hej
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1196 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki,
Poisonivy i Annika BRAWO! wynik doskonały, aż zazdrość bierze , jesteście bardzo konsekwentne, tylko przykład brać. Asiu- najlepiej ważyć się rano , nago i na czczo . Wieczorem waga nie jest miarodajna. W domku polecam 8 minutówki, pełni tego na youtube, a nieźle dają w kość np 8 minute abs ( legs buns arms) Bezinwazyjna-skąd ja to znam , "jeszcze tylko dziś sobie pojem... a o jutra dieta" a to przeciąga się tygodniami- błędne koło, skończ z tym! Sunflover- bardzo fajny jadłospis No a ja sobie piję kawkę jak zwykle i przymierzam do biegu ![]() ![]() Dziś będzie dzień nie za bardzo, idziemy na urodziny do rodzinki , będzie TORT , nijak nie ma możliwości nie spróbować, ale mam zamiar ominąć obiad. Przyznam się, no dobra... od tego nieszczęsnego czwartku zamiast obiadu i kolacji jem słodycze. Wiem, wiem, do doopy, znowu metabolizm siądzie - sama wpadłam w pułapkę przed którą wyżej ostrzegam Bezinwazyjną. Nie przekraczałam 1500 kcal i nawet waga nieco spadła, ale wiem, że to na krótką metę. Ale jutro( jeju znowu JUTRO) lepiej nic już nie mówię. W każdym razie w środę posypuje główkę popiołem i obiecuję sobie zastosować pewne ograniczenia na czas Postu.
ja ![]() Edytowane przez zelki Czas edycji: 2011-03-05 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1197 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam i kciuki trzymam ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1198 |
Raczkowanie
|
Zelki i jak tutaj nie zazdrościć osobom które nie lubią słodyczy;-) ja też gdyby nie to, że są tuczące i niezdrowe mogłabm jesć je na każdy posiłek;-)
Ale dzisiaj zdrowo .Rano twarożek z pomidorkiem, szczypiorkiem i cebulką(200kcal tak na oko) Pózniej jakies jabłko obiad: moze nie jest mało kaloryczny, ale będzie fasolka po bretońsku (więc myśle ,że zdrowo, szczególnie ze zrezygnuje z bułki do tego) a na kolacje pomysłu nie mam jeszcze. No i dużo ruchu zaplanowane: basenik godzinka, do tego z godzinke ćwiczen na orbitku w domu + hantelki) no i trochę sprzątania więc może organizm się rozrusza iszbciej będzie to spalać. I tak naprawde to jestem zła na siebie, bo gdyby nie brak konsekwencji to już dawno bym się pozbyła tych dodatkowych kilogramów. No i od dziś rozpoczynam reguralne masaze żeby rozbić te zwały tłuszczu szczególnie na nogach, co może uchroni mnie przed tm że cały spadek wagi będzie z nowu z biustu. ( Niestety mam taki problem, że góra idół mojego ciała to jakby od 2 różnych osób,nawt na rozmiarach jest kolosalna róznica bo jeśli w bluzki wchodzę 34,36 to spodnie już min. 40) ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- moja waga dziś 66,5 kg, więć trzeba się zabrać ostro do roboty, bo na razie wyglądam jak wieloryb (a było już tak pięknie 65 kg, ale niestet te nieszczęsne 2 tyg odcisnęły i to dosłownie swój ślad). A wy jak tam? Jakie rezultaty po ważeniu? Edytowane przez bezinwazyjna Czas edycji: 2011-03-05 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1199 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1200 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.