|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
Nie
![]() Raczej: jak będzie za dużo misiów robiących to samo, to się w końcu zacznie odrzucać podobne zgłoszenia. Gdyby chodziło o zależność 1 autor - 1 technika, byłoby to o wiele bardziej szczegółowo rozpisane (na techniki, na materiały etc.) Druga sprawa, że to taki siermiężny nieco chwyt marketingowy - żeby jak najszybciej zebrać dużo osób. I to tak naprawdę najgłupsza rzecz jaką mogli zrobić. Cytat:
Założenie mieli fajne: zrobimy własną galerię, i pomożemy ludziom kupującym u nas materiały sprzedawać prace. Oni korzystają, my korzystamy. Błąd: stawianie na ilość, brak selekcji, i tak naprawdę zerowa znajomość tematu "detaliczna sprzedaż biżuterii przez Internet" (paradoksalnie). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Raczkowanie
|
O ! Otwiera pocztę i zaakceptowali moje zgłoszenie do Ellefant...
Czy jest tam jakiś ruch? |
![]() ![]() |
![]() |
#3603 |
Rozeznanie
|
Widać w craftbooku wzieli sobie do serca maila nagaLy, jest nowy regulamin w którym nawet wspomnieli coś o małym głodzie :P Muszę się też pochwalić że sprzedała mi się tam pierwsza praca
![]()
#3604 | |
Zakorzenienie
|
O lol
![]() ![]() Widziałyście nowy regulamin? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- A, widzę, że ktoś mnie wyprzedził ![]() Bilq - gratuluję, to bardzo dobrze rokuje ![]()
![]() |
#3605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naga, właśnie to przeczytałam w regulaminie i padłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 |
Zadomowienie
|
Zatem wniosek: wszelkie zmiany należy zgłaszać na forum Wizaż, ponieważ są one znacznie szybciej wprowadzane.
A swoją drogą, ponieważ w Craftbook nie można w żaden sposób zarządzać wystawionymi przedmiotami, łacznie z tym, że nie widac ich we własnym panelu, to trzeba coś kupić od siebie, żeby zdjąć z ekspozycji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Zakorzenienie
|
Póki co zdejmują po wysłaniu do Nich maila. A opcja kupienia od siebie też niegłupia
![]() Nie wiem, czy się to zmieni ale informacja "Kasowanie będzie jak na razie możliwe na zgłoszenie e-mail" daje szansę na zmianę. Mam nadzieję, bo jest to niewątpliwie mocne utrudnienie.
#3608 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ciekawe swoją drogą czy zrobi e sie fajna faleria czy wręcz przeciwnie. podobnie jak część z Was też sie dużo po niej spodziewałam a tu chwilowo kaszanka... bo jeżeli teraz nabiorą byle jakich prac! to tak już zostanie. że takpowiem słabi trórcy już zostaną i będą zarzucać galerię niewiadomoiczym. zrobi się druga wylegarnia [bez urazy dla niej ale nie znam tam fajnych wrapowiczów za to są ładne zwyklaczki ![]()
------------------------------------------ my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]- wymienię: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685 Edytowane przez orangecountry Czas edycji: 2011-03-05 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Rozeznanie
|
Tak przy okazji, czy zdarzyło się Wam że właściciel czy inna osoba związana z galerią kupuje Wasz produkt? Bo teraz zauważyłam że bransoletkę kupiła właśnie osoba związana z firmą i mój entuzjazm nieco przygasł
![]()
#3610 |
Rozeznanie
|
Aż strach cokolwiek pisać, wizaż jest permanentnie inwigilowany
![]() Chyba trzeba będzie założyć jakieś tajne forum ![]() Ale skoro już... to dodam (bo nie chce mi się szukać mejla do craftbooka ![]() W każdym razie potencjał jest, ale startowanie z tak nieprzemyślanym i niedopracowanym portalem nie wróży dobrze, a zapowiedzi zawojowania rynku - bardzo ambitne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wlazłam na tą galerię - tyle o niej piszecie - i szczerze mówiąc jest tragiczna. Design jak gabinetu dentystycznego. Pierwsze co chciałam zrobić to poprzeglądać jakie biżu tam jest - tak zbiorczo, a tu d... - za nic nie mogę znaleźć jak obejrzeć produkty nie wchodząc w poszczególne kategorie (edit: dobra, już widzę, że można wejść w ostatnio dodane i na razie jest tam wszystko co galeria ma). Strony poszczególnych przedmiotów też są tragiczne - wygląda to jak jakieś kulawe Allegro, a nie galeria. Już pomijam to, że wiele zdjęć przedmiotów jest totalnie beznadziejna (nie wina galerii), ale to, że część tych zdjęć jest gigantyczna, nie ma jakiegoś podglądu, tylko wszystko full size - porażka. Bardzo złe pierwsze wrażenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3612 |
Zakorzenienie
|
Smoczek, a wiesz, że podobno wynalazca fotelu dentystycznego był również wynalazcą krzesła elektrycznego?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zadomowienie
|
heheh dobre
![]() ![]() ![]()
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3615 |
Raczkowanie
|
Tak, ostatnio otrzymałam infomację, że od początku marca zmienia się właściciel.
![]() |
#3616 |
Rozeznanie
|
kinia3333, czy po wysłaniu zgłoszenia do Ellefanta (przez panel) dostałaś jakieś potwierdzenie na maila, lub chociaż wyświetlił się komunikat, że zgłoszenie zostało wysłane? Pytam, bo gdy ja klikam "wyślij zgłoszenie" pojawia mi się "wypełnij poprawnie wszystkie pola", mimo, że wszystko jest wypełnione...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Zadomowienie
|
W Modnej jakaś dziwna polityka się zaczęła ;/
Za nic nie mogę się doprosić o rozliczenie za (bagatela) październik... Maile ignorują, wątki rozpoczęte na forum wewnętrznym kasują, bez jakiegokolwiek komentarza. Już nie wiem, co zrobić, żeby dostać wreszcie swoje pieniądze ![]()
![]() |
#3618 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze opóźnienie powstało z Twojej winy - nie podałaś numeru konta i fizycznie nie mieliśmy możliwości przelania pieniędzy - gdyby był w momencie robienia rozliczenia otrzymałabyś przelew terminowo, tak jak wszyscy pozostali projektanci. Numer konta nie był również uzupełniony w porę na zamknięcie kolejnego rozliczenia (a przypominam - są miesięczne, czyli dwa miesiące).
Dalsze opóźnienie to faktycznie nasza wina (zostało już uregulowane) - przepraszam - dotychczas nie było potrzeby sprawdzania zaległości dalej niż na dwa rozliczenia wstecz, bo nikt tyle nie zwlekał z uzupełnieniem danych... |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zadomowienie
|
Zdaję sobie sprawę z tego, że początkowo opóźnienie powstało z mojej winy, dlatego byłam skłonna czekać tyle czasu. Niemniej kiedy tylko się dowiedziałam, że pieniądze nie zostały wysłane, ponieważ nie uzupełniłam danych, uzupełniłam je i wysłałam do Was stosowną informację. Od tamtego czasu byłam już regularnie ignorowana - co nie powinno mieć miejsca w żadnej sytuacji.
Szkoda, że mimo moich naprawdę licznych prób rozwiązania sprawy polubownie, jakikolwiek efekt mogłam osiągnąć dopiero wywlekając sprawę na zewnątrz. I że w ostatecznym rozrachunku wolicie zakończyć współpracę. No cóż - jak wolicie
![]() Blog https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=379204 -> książkowa wymiana Edytowane przez Sol89 Czas edycji: 2011-03-06 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Raczkowanie
|
Współpraca została zakończona ze względu na niewielką ilość prac, które trafiły do Modnej (8 w pół roku) i ich zdjęcia (z tych 8 tylko dwie nie zostały przynajmniej raz cofnięte do poprawki zanim zostały zaakceptowane, 9 kolejnych prac wcale nie przeszło moderacji).
Edytowane przez mlisiewski Czas edycji: 2011-03-06 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Eee, właściciele też ludzie, też czasem coś ładnego chcą kupić. Ode mnie Pani Basia z Deco kupowała, na prezent dla kogoś.
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś mi się zdarzyło, że słałam prace na adres galerii.
#3623 |
Raczkowanie
|
Natewa,
Dostałam maila z potwierdzeniem , ze moje zgłoszenie zostało zaakceptowane...A jeśli chodzi o potwierdzenie wysłania do nich zgłoszenia to nie , i raczej problemów z formularzem tez nie miałam wiec może wyslij zgłoszenie na ich maila , tak wiesz bez formularza? |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 |
Rozeznanie
|
Dzięki Kinia, tak właśnie zrobiłam i jeszcze wczoraj aktywowali mi konto Artysty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3625 |
Raczkowanie
|
Hmmm... może zakup kontrolowany z urzędu probierczego?
#3626 |
Zakorzenienie
|
Eeeee?
![]() A możesz rozwinąć? Swoją drogą to były posrebrzaki jakieś 5 lat temu, chyba tylko bigle były srebrne - z fabrycznie bitą próbą.
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2011-03-07 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
Jaaaaaasssssne.... Urząd probierczy musi przyjść do twórcy, a nie do galerii internetowej (galeria prawnie nie ma nic do Twoich rzeczy - jest pośrednikiem, chyba że ma jakąś nietypową umowę), w godzinach Twojej pracy i przynajmniej w dwie osoby. Reguluje to prawo.
Bardziej prawdopodobne, że właściciele kupują, bo chcą rozkręcić galerię, coś pokazać w sprzedanych. |
![]() ![]() |
![]() |
#3628 |
www.dulcedo.pl
|
Kurna jak się ma swoją galerię z pracami różnych artystów to chyba proste, że zamawia się rzeczy na prezent u nich, nie szukała bym spisku i akcji typu rozkręcenie galerii bo to niemożliwe.
#3629 |
Zakorzenienie
|
A to ciekawe, bo znam przynajmniej jedną galerię, w której właścicielka na początku kupiła kilka prac od swoich wystawiających, po to właśnie żeby było coś w sprzedanych i mówiła o tym wprost. I uważam, że to nic nagannego, bo niby czemu. Tak więc jak najbardziej się to zdarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 | |
www.dulcedo.pl
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.