Galerie artystyczne w internecie cz. II - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-25, 11:10   #3571
Yaollinka
Zadomowienie

Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II

A mi się wydaje, że niektóre galerie mają jakieś "widzimisię" swojej galerii i niekoniecznie stosują się do tego, o czym napisałaś Pillow.
Mnie paka nieładnie potraktowała i wiem, że więcej się do nich nie zgłoszę.
Yaollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 11:16   #3572
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Srebro i kamienie to w plecionkach żadna nowość i wcale nie jest tak łatwo zrobić coś czego jeszcze nie było, zresztą jak w każdej technice
Stary 2011-02-25, 11:20   #3573
PiLLow
PiLLow Design

ja z paki dostawałam zawsze standardową odp o pracach tworzących spójną całośc ;p
a ostatni majl od nich był natomiast baaardzo miły
PiLLow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 11:24   #3574
heurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yaollinka Pokaż wiadomość
A mi się wydaje, że niektóre galerie mają jakieś "widzimisię" swojej galerii i niekoniecznie stosują się do tego, o czym napisałaś Pillow.
Mnie paka nieładnie potraktowała i wiem, że więcej się do nich nie zgłoszę.
To znaczy?

Fikcja to prawda ukryta w jądrze kłamstwa, a prawdę tę można wyrazić bardzo prosto- magia istnieje

heurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 11:30   #3575
Yaollinka
Zadomowienie

Pisałam tu jakiś czas temu, że dostałam od nich ładną odpowiedź, niestandardową. Odpisałam, ze się ciesze i w odpowiedzi, po chyba 2 dniach, dostałam @, że oni jednak muszą się jeszcze zastanowić - pomyślałam OK, każdy może zmienic zdanie i mieć wątpliwości. I byłoby wszystko OK, gdyby napisali, że nie, jednak jeszcze mnie nie przyjmą, ale po prostu przestali się odzywać. Po tygodniu napisałam do nich @ z zapytaniem czy brak odpowiedzi oznacza jednak negatywną odpowiedź i do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi. Więc nawet nie wiem o co im chodziło. Jeśli ktos najpierw pisze jedno, a potem robi coś innego, to człowiek chciałby przynajmniej dowiedzieć się co się stało, że zmienili zdanie. A tu klops. A potem miło jest zajrzeć do galerii po kilku dniach i zobaczyć, że przyjmują osoby robiące kolczyki z filcu na gołym drucie...
Yaollinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 16:29   #3576
orangecountry
Zadomowienie

GG do orangecountry

Yaolinnko w pace miałam kiedyś podobną sytuację.. napisali że fajne ładne i wogule z chęcią tylko zdjecia muszą być bez kolorowych teł. na jednolitym tle ma być tylko.aby zrobić nowe fotki. ok. i dalej brak odzewu z ich strony więc się nie przejmuj, będzie dobrze nieładnie zrobili w zględem Ciebie ale należy wierzyć że na świecie są mili i dobrzy ludzie tylko czasami nie wychodzi tak jak ma byc swoją drogą fajne te cudeńka robisz:powodzenia

my world , my love, my wire [czyli mój wąteczek z biżuterią.]-

wymienię:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post30284685

Edytowane przez orangecountry
Czas edycji: 2011-02-25 o 16:41
orangecountry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-25, 16:32   #3577
heurek
Wtajemniczenie

W sumie dziwna trochę ta ich polityka

Fikcja to prawda ukryta w jądrze kłamstwa, a prawdę tę można wyrazić bardzo prosto- magia istnieje

heurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 21:56   #3578
JoannaW_
Raczkowanie

Dostałam się do KuferArtu
JoannaW_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 23:11   #3579
E_W
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez JoannaW_ Pokaż wiadomość
Dostałam się do KuferArtu

Powodzenia
E_W jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 23:19   #3580
nagaLy
Zakorzenienie

Joanna - gratuluję i tu

Dziewczyny, dostałyście maila z silvexu - odnośnie galerii CraftBook.pl?
Czy Wy też z zapisu w treści rozumiecie, że 1 autor dla 1 techniki?
Bo myślałam, że to będzie fajna galeria ale jak widzę co Oni tam przyjmują (serio mam wrażenie - że wszystko!) to mocno zastanawiam się, czynie zrobiłam blędu wystawiając tam swoje prace.
Rejestrowałam się i wystawiałam natychmiast po otrzymaniu maila, byłam jedną pierwszych (bo byłam przekonana że kto pierwszy z w-w się zarejestruje, to ma niejako monopol a na pewno pewność ukazania jego prac) - więc nawet nie miałam okazji zobaczyć tego, co widzę teraz. Nawet nie patrzą że dana technika już tam jest dodana przez przynajmniej 3-4 różne osoby...
A tam jest trochę błędów (ładuje 3 zdjęcia - pokazuje jedno; nie można usunąć pracy; nie można zdefiniować konkretnego rodzaju przesyłki).

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2011-03-02 o 23:22
nagaLy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 07:32   #3581
Roxy80
Raczkowanie

Też dostałam maila i w pierwszym odruchu założyłam konto. Wstrzymałam się jednak z wystawianiem prac, gdyż zasady dla mnie są niejasne.
Roxy80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 08:19   #3582
nagaLy
Zakorzenienie

Nie no, jak ktoś mi oferuje, że nie będzie więcej ofert w stylu mojej biżu - a potem akceptuje TO, to normalnie cycki mi opadają. Napisałam im maila z kilkoma pytaniami. Jak nie odpowiedzą, to "się" usunę.

Stary 2011-03-03, 08:20   #3583
extrano
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roxy80 Pokaż wiadomość
Też dostałam maila i w pierwszym odruchu założyłam konto. Wstrzymałam się jednak z wystawianiem prac, gdyż zasady dla mnie są niejasne.
To dokładnie tak jak ja, ale pierwsze moje wrażenie było podobne jak NagaLy, ograniczona ilosć artystów w poszczególnych technikach.

Wreszcie nowości - ZAPRASZAM
extrano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 09:01   #3584
ResurrectionOfHappiness
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nagaLy Pokaż wiadomość
Nie no, jak ktoś mi oferuje, że nie będzie więcej ofert w stylu mojej biżu - a potem akceptuje TO, to normalnie cycki mi opadają. Napisałam im maila z kilkoma pytaniami. Jak nie odpowiedzą, to "się" usunę.
Eeee.... spokojnie, to akurat nie jest chyba dla Ciebie żadną konkurencją.
Bez obrazy dla autora tych kolczyków, ale pod względem zaawansowania jest daleko daaaaaleeeeeeko za Tobą.

A tak w ogóle, to też dostałam tego maila, ale zraziło mnie, że w regulaminie nie ma prawie żadnych szczegółów, więc nie na razie nie zamierzam pchać się w jakieś niejasne sytuacje. No i sama strona też marnie wykonana.
Potencjał ten pomysł może ma, bo na pewno mają bardzo dużą bazę potencjalnych klientów, ale jakoś bardzo mało konkretnie to wszystko wygląda...
ResurrectionOfHappiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 09:08   #3585
nagaLy
Zakorzenienie

Nie nie, tutaj akurat podlinkowałąm "jakość finalną" którą przyjmują.
Każdy początki ma jakie ma, dodatkowo się konkurencji nie boję, nawet tej lepszej, wtedy ew. wzdycham i życzę sobie kiedyś takiej jakości (może jestem walnięta... ale co poradzę). Bardziej jestem zła że zupełnie nie dbają o look galerii... no i jednak to, że nie trzymają się obietnic. Po prostu gdyby wrzucali jak pisali - 1 technika = 1 artysta to galeria miałaby znacznie mniej prac, była bardziej przejrzysta. Bo ja tu czegoś nie kumam - jeśli to ma być wizytownik to wystarczy przecież wrzucić max 3 produkty i rzucić linem do strony. A jak galeria - to jednak jakieś wymogi muszą być.
Szkoda, że wziął się za to ktoś kto (widać!) nigdy nie prowadził galerii.
Bo potencjał- owszem - jest spory i myślę, że gdyby ktoś to porządnie rozplanował i wystartował z rzeczywistą bombą - to byłby szaaaał ciaaaał

Przyznaję - zarejestrowałam się tam i wrzuciłam pracę będąc przekonaną, że kto jak kto, ale Silvex nie pozwoli sobie na żadne akcje.
Kolejna życiowa lekcja: MYŚLEĆ tym, co do myślenia służy
I nie ma tego złego
Tylko taaaaak się zawiodłam bo czekałam na tę galerię, wiediziałam o jej planowanym powstaniu przynajmniej od pół roku... a jak się człowiek nakręci to d..a zawsze boli bardziej

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2011-03-03 o 09:12
Stary 2011-03-03, 09:56   #3586
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Przyznam się Naga, że gdyby nie Twój post to bym tej wiadomości od Silvexu nie przeczytała ;] Główna strona jeszcze daje radę, ale im dalej tym gorzej.

To z ciekawości i ja się spróbuję zalogować i zobaczymy czy mnie odrzucą czy nie ;] Ale jakość niektórych prac powala
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 10:00   #3587
EKOLINA
Rozeznanie

GG do EKOLINA

A w której galerii Wam się najlepiej biżu sprzedaje????? Pytam typowo pod kątem korzyści finansowych, jeśli mogę oczywiście prosić Was o taką odpowiedź. Może zrobiłybyśmy sobie taki wewnętrzny ranking galerii, w których sprzedajemy? Każda niech wymieni nazwę tylko tej, w której ma najlepszą i największą sprzedaż.
Zacznę od siebie: sprzedaję w trzech galeriach i najlepiej idzie mi sprzedaż w Pace.
EKOLINA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 10:15   #3588
nagaLy
Zakorzenienie

M0N1K4 - hehe, podejrzewam, że Oni nawet nie patrzą kogo akceptują i jakie prace, spróbuj się zarejestrować jako pan głodek i sprzedać danio

EKOLINA - to nic nie da:
1. jak sprzedajesz składaki za 20 zika to jednak coś innego niż srebro za 300 - 800, jedna galeria nastawiona jest na Klientów lubiących handmade "ogólnie" a inna na wyszukaną biżu; zależy też od "zalesienia" galerii konkretnymi pracami.
2. częstotliwość wystawiania jest w bardzo dużej mierze kluczem do sukcesu.
Mnie się dość dobrze sprzedaje w ArsNeo bo mają świetny system promocji prac czasochłonnych i ekskluzywnych - za to est wiele osób które mają tam sprzedaż niską albo zerową. Bo albo wystawiają raz - dwa razy na miesiąc albo nie trafiają w grupę Klientów. A tam ze zwyklakami Cię nie przyjmą (już). Piszę "Cię" bardziej ogólnie, bo nie mam pojęcia co tworzysz

Edytowane przez nagaLy
Czas edycji: 2011-03-03 o 10:21
Stary 2011-03-03, 10:38   #3589
soonik
Raczkowanie

czyli co odradzacie to z silvexu ? a może na początek mogłabym tam spróbować? bo jakoś na inne galerie nie mam odwagi wysłać zgłoszenia po tym jak mi z paki nie odpisuja wiem że zbyt wysoko mierze na początek ale, (jak to któraś już określiła) jak spaść to z wysokiego konia xD
soonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 10:59   #3590
M0N1K4
Zakorzenienie

GG do M0N1K4

Cytat:
Napisane przez nagaLy Pokaż wiadomość
M0N1K4 - hehe, podejrzewam, że Oni nawet nie patrzą kogo akceptują i jakie prace, spróbuj się zarejestrować jako pan głodek i sprzedać danio
A Tyś się usunęła z tej stronki??

Wiesz co, zaczęłam się rejestrować, ale poległam na podawaniu tych wszystkich numerów kont itp. No nie chciało mi się ich przekopiować, hehe. Jeszcze raz poprzeglądałam co tam mają na stronie i uznałam,że jak na razie - szkoda na to czasu. Być może za kilka miechów będę żałować - być może - ale aktualnie siebie i swoich prac tam nie widzę. Rozjeżdżające się miniaturki - o jakości niektórych prac wspominać nie będę, no i podstrony biedne i jakieś takie..... no nie przemawiają do mnie
M0N1K4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 11:08   #3591
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Mnie na silvexie napisało, że mam jakieś niedozwolone znaki w nazwie i to olałam...
Stary 2011-03-03, 11:35   #3592
Kasia83
Zakorzenienie

GG do Kasia83

O i nawet moje kwiatki ktoś tam dodał

edit. Faktycznie przyjmują wszystko.

Edytowane przez Kasia83
Czas edycji: 2011-03-03 o 11:39
Kasia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:38   #3593
tolinka83
Zadomowienie

Akurat wzór na kwiatki jest bardzo łatwo dostępny w sieci...
tolinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 12:46   #3594
Kasia83
Zakorzenienie

GG do Kasia83

Potrójne? chętnie zobaczę.
Stary 2011-03-03, 13:00   #3595
tolinka83
Zadomowienie

Mam wzór na bransoletkę, z której na kolczyki można wybrać dowolną ilość kwiatków...
tolinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 13:22   #3596
EKOLINA
Rozeznanie

GG do EKOLINA

NagaLy, no i widzę że mój pomysł dzięki Tobie legł w gruzach A taką miałam nadzieję, że coś nam z tej zabawy wyjdzie... No trudno. NagaLy myślę znasz moje prace (a na pewno je widziałaś, bo ostatnio nawet odwiedziłaś mnie na NK Tam jes taka grupa HandMade do której należymy i tam również po raz pierwszy oglądałam i podziwiałam Twoje prace. Bardzo podobają mi się Twoje prace. Moje są na Pace (kobietka39)
EKOLINA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 23:14   #3597
staska_stasia
Zakorzenienie

A ja dostałam maila, ale wywaliłam, bo myślałam, że to jakiś newsletter od nich Zresztą, po pierwsze- moje prace są jeszcze zbyt słabe, po drugie- nawet jeśli to bez DG nie odważyłabym się sprzedawać zwłaszcza srebra w necie. Ale jak przeglądam teraz tę galerię to kiepsko ją widzę. Te zdjęcia takie porozciągane (miniaturki), że aż ta biżu nieatrakcyjnie wygląda
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 23:47   #3598
ravenart
Zadomowienie

GG do ravenart

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
A ja dostałam maila, ale wywaliłam, bo myślałam, że to jakiś newsletter od nich
zrobiłam identycznie
ravenart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-04, 00:01   #3599
nagaLy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M0N1K4 Pokaż wiadomość
A Tyś się usunęła z tej stronki??
Nie, czekałam na odzew mailowy i się doczekałam. Nie wiem jeszcze do końca co o tym myśleć ale mam wrażenie, że od czasu otrzymania odpowiedzi (czwartek 3 marca o godzinie 13) jakość przyjmowanych prac uległa diametralnej poprawie. Może wczorajsze osoby po prostu się wyszalały a może mój mail coś wniósł. W przypadku drugiej opcji - jednak tam pozostanę. Jeśli nadal będzie jak pierwszego dnia działania galerii, to pozostanę obserwatorem...

Stary 2011-03-04, 17:21   #3600
kinia3333
Raczkowanie

Dostałam się do galerii Kiosque oraz Mojafanaberia... Czy któraś z was jest sprzedaje na tych galeriach? Mogłybyście napisać czy coś wam się sprzedaję , czy warto w ogóle coś wystawiać... Z góry dziękuje za odpowiedz
kinia3333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości