Scent Bar XXIV - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-06, 00:58   #2941
gryx82
BAN stały

Dot.: Scent Bar XXIV

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ide czytac nad niemnem
Moja romantyczna powieść

Postanowiłem przeczytać w siódmej klasie podstawówki chyba, ale poprzestałem na pierwszej części (tj. tomie bibliotecznym, z trzech ogółem bodajże) Ale film widziałem kilkukrotnie

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Poza tym piwo pijesz = tyjesz

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
yhmmm najpierw zleco czosnkowe półdupy
A weź od razu osikowy kołek i mię dobij... o tu wal, tu, w serce prosto!!!

Cytat:
łososiem to i ja damy radę ,chuopie,dmy radę

Musimy dać radę, bo w przeciwnym razie będzie ze mną źle, baaardzo źle

Cytat:
idę spać ,musze się wyspać bo od poniedziałku dalej się szkoleniuję
Ja się naprawdę o Ciebie boję

---

I żeby zbyt miło nie było, mam wolną chatę po raz pierwszy od paru miechów, a siedzę sobie sam jak ta ostatnia pi... palec znaczy się Nie, no... zarąbiście i w kosmos wypierdzieliście, jestem za***istym przyjacielem od tłumaczeń-na-szybko i doraźną pomocą psychologiczną, ot...

Z tego nerwa zapalić se muszę (chyba za mało palę tak fogle, bo mię to uczucia głodu nie tłumi wcale a wcale, wrrr...)
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 01:05   #2942
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
nie, tylko wstęp...zanim wkleiłam

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Rozterko, a co Ty sądzisz o diecie Dukana?
Diety wysokoproteinowe sa zagrożeniem dla watroby i nerek , mocno obciażają układ trawienny, ponadto brak węglowodanów może prowadzic do kwasicy. Zanim ktokolwiek zacznie tą dietę, powinien zrobic tzw. panel wątrobowy , pełna morfologię , badanie moczu z klirensuem kreatyny oraz mocznika.
Te wyniki pownien zobaczyc i zinterpretowac lekarz. jak wszystko jest OK ,stan zdrowia i indywidualny metabolizm na to pozwala, można zaczą dietę ściśłe stosując się do zaleeń. bardzo wazne jest aby nie przedłużac I i 2 etapu !! Konsekwencje zdrowotne mogą by dotkliwe.
Trzeba sobie zdac sprawę ,że efekt odchudzający sie utrzyma tylko przy trwałej zmianie nawyków zywieniowych a więc trzeba po zakonczeniu diety zachowac tryb zywienia polecany w dietcie.
Jeżeli ktos wątpi czy mu się to uda niech lepiej nie zaczyna. Każda rygorystyczna dieta polega na przebudowie metabolizmu, nie mozna go ciagle przebudowywa bo rozchwiac można cały organizm, w tym hormony.

Mnie osobiście bardziej przekonuje dieta dr. Dabrowskiej czy dieta dr. Budwig + świeże soki warzywne , odchudzanie jest wolniejsze ale dieta duzo zdrowsza.

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2011-03-06 o 01:09
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 01:43   #2943
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

I żeby zbyt miło nie było, mam wolną chatę po raz pierwszy od paru miechów, a siedzę sobie sam jak ta ostatnia pi... palec znaczy się Nie, no... zarąbiście i w kosmos wypierdzieliście, jestem za***istym przyjacielem od tłumaczeń-na-szybko i doraźną pomocą psychologiczną, ot...

Z tego nerwa zapalić se muszę (chyba za mało palę tak fogle, bo mię to uczucia głodu nie tłumi wcale a wcale, wrrr...)
i bez bunga-bunga???????????

Gryniek - luuuuz - moze nadinterpretujesz- tłumaczenia na szybko to standard i pomoc doraźna psychologiczna to też - nie ma co płakać
ja chyba musze wrócić do palenia

Testłam na sobie dziś Pradę Iris znów - podchodzę do niej z lekką nutką sceptycyzmu - jest ok, jest zapachem dla mnei dobrym, udanym, niezłym, interesującym - jednak w noszeniu globalnym ciut "za bardzo" czyli za ciężko - początek i baza ok ale nuta serca to dla mnie mimo niezłych wrażeń zbytnio przyciężkawo an samej sobie, ale tylko tak przez godzinkę - moze 2

i mam pytanko komu ten moment Irysowej Prady przypomina do złudzenia She Wood - ? nie patrzyąłm na nuty - ale mimo ze She Wood lubię, to też z rzadka noszę bo w noszeniu globalnym za ciezko, jak upalne powietrzne przed burzą - ciśnie, parno duszno jak palmiarni - ale potem jest ok

myslę że używając dwóch psików na nadgarstki dałabym radę - to byłoby moje globalne zastosowanie

ktoś widzi podobieństwo miedzy nimi?

w bazie jest Pradowe grejjjjjjjjt i mrrrrrrrr

ale przetrwać muszę ten czas nie wiem Irysa?

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2011-03-06 o 01:56
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 01:56   #2944
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
A weź od razu osikowy kołek i mię dobij... o tu wal, tu, w serce prosto!!!

Gryxiu, gdybym marzyła o mężczyźnie marzeń, to chyba byłbyś kandydatem- ten wiek tylko, ale co tam, ukrywalibyśmy się (tylko rajtuzy musiałbyś zmienić na khaki)

Cytat:
Diety wysokoproteinowe sa zagrożeniem dla watroby i nerek , mocno obciażają układ trawienny, ponadto brak węglowodanów może prowadzic do kwasicy. Zanim ktokolwiek zacznie tą dietę, powinien zrobic tzw. panel wątrobowy , pełna morfologię , badanie moczu z klirensuem kreatyny oraz mocznika.
Te wyniki pownien zobaczyc i zinterpretowac lekarz. jak wszystko jest OK ,stan zdrowia i indywidualny metabolizm na to pozwala, można zaczą dietę ściśłe stosując się do zaleeń. bardzo wazne jest aby nie przedłużac I i 2 etapu !! Konsekwencje zdrowotne mogą by dotkliwe.
Trzeba sobie zdac sprawę ,że efekt odchudzający sie utrzyma tylko przy trwałej zmianie nawyków zywieniowych a więc trzeba po zakonczeniu diety zachowac tryb zywienia polecany w dietcie.
Jeżeli ktos wątpi czy mu się to uda niech lepiej nie zaczyna. Każda rygorystyczna dieta polega na przebudowie metabolizmu, nie mozna go ciagle przebudowywa bo rozchwiac można cały organizm, w tym hormony.

Mnie osobiście bardziej przekonuje dieta dr. Dabrowskiej czy dieta dr. Budwig + świeże soki warzywne , odchudzanie jest wolniejsze ale dieta duzo zdrowsza.
Bardzo dziękuję, Rozterko!
Masz niesamowitą wiedzę, jesteś pod wrażeniem. Czy doradzasz zawodowo?
Może poradzisz mi, co zrobić, żeby mi zeszło zatrzymanie wody po hormonach?

Jeśli nic w świetle dziennym nie poprawię, to jutro wklejam obrazek

Teraz już mówię dobranoc i spadam do oglądania Coco Chanel- nie flakonika, bo nie mam w kolekcji(!) tylko filmu.

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 02:06   #2945
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Duzo wędzonek ma cukier, ponadto niezbyt zdrowe związki siarki .
kurcze wędzone i co człek ma spożwać, jak odchudzić się pragnie jak w ogóle chce jeść coś co nie szkodzi , i proszę mi tu z warzywami nie wyjeżdzać, bo wiem, że i szczypiorek rośnie w poziomie

Rozterka to nie do Ciebie, to do świata

Cytat:
nie, tylko wstęp...zanim wkleiłam
iiiiii

Cytat:

tera dopiero mówisz już bym była i jako ten palec byś nie siedział i może coś byś mi wy/prze tłumaczył

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 02:06   #2946
gryx82
BAN stały

Cytat:
Trzeba sobie zdac sprawę ,że efekt odchudzający sie utrzyma tylko przy trwałej zmianie nawyków zywieniowych a więc trzeba po zakonczeniu diety zachowac tryb zywienia polecany w dietcie...
Otóż i to!

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
i bez bunga-bunga???????????
Samotne bunga bunga znudziły mię

Cytat:
Gryniek - luuuuz - moze nadinterpretujesz-
Ale "nadinterpretacja" to me drugie (pierwsze?) imię

Cytat:
tłumaczenia na szybko to standard i pomoc doraźna psychologiczna to też - nie ma co płakać
Topsz... będę więc nadal wujkiem-dobra-rada i będę robił piękną minę do złej gry --->

Cytat:
ja chyba musze wrócić do palenia
Kozę masz?

Cytat:
Testłam na sobie dziś Pradę Iris znów...
No i przypomniała mi znowu

Cytat:
Gryxiu, gdybym marzyła o mężczyźnie marzeń, to chyba byłbyś kandydatem- ten wiek tylko, ale co tam, ukrywalibyśmy się (tylko rajtuzy musiałbyś zmienić na khaki)

Ale na khaki nigdy się nie zgodzę! Podobnie jak na oliwkę/zgniłą i butelkową zieleń/pomarańcz/żółty/kremowy/beżowy/stare złoto/róż/fuksję/fiolet/oberżynę/melanż i kremowy

---

Piwo mnie usypia
Stary 2011-03-06, 02:19   #2947
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Topsz... będę więc nadal wujkiem-dobra-rada i będę robił piękną minę do złej gry --->

Ale na khaki nigdy się nie zgodzę! Podobnie jak na oliwkę/zgniłą i butelkową zieleń/pomarańcz/żółty/kremowy/beżowy/stare złoto/róż/fuksję/fiolet/oberżynę/melanż i kremowy

---

Piwo mnie usypia
rób to ze złą miną

kurde jakbyś sie zgodził na khaki to byłbys prawie juz jak Robin Chudł

zgadzam sie z Rozterki zaleceniami - wszystkie są tró
na sobie sprawdziłam przez lata że tyję w sumie wyłącznie od alko
mogłam sobie jeśc pizze i burgery i inne świństwa - vide studia - tak jadłam świństwa, w różnych barach ale nigdy nie przytyłam
natomiast wszystko zmieniło za częste piwo, driny i wstrzymanie ruchowości - wiem, bo był duższy etap mego życia z ruchem bez alko i znów byłam smukła studentką kupującą rozmiar 34 czasem 36

zatem konflikt mam zaiste tragiczny - uwielbiam trunki - a przy nich ni ma szans na utrate opony całosezonowej

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2011-03-06 o 02:34
Stary 2011-03-06, 02:50   #2948
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
rób to ze złą miną

Cytat:
mogłam sobie jeśc pizze i burgery i inne świństwa - vide studia - tak jadłam świństwa, w różnych barach ale nigdy nie przytyłam
natomiast wszystko zmieniło za częste piwo, driny i wstrzymanie ruchowości - wiem, bo był duższy etap mego życia z ruchem bez alko i znów byłam smukła studentką kupującą rozmiar 34 czasem 36

zatem konflikt mam zaiste tragiczny - uwielbiam trunki - a przy nich ni ma szans na utrate opony całosezonowej
ha! kochana Rejcz, dobrze się znamy

i skonfliktowana wewnętrznie spać idę, dukan może pomoże, albo raczej nie, opona całosezonowa moim przeznaczeniem jest

kolorowych

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 02:54   #2949
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
:

i skonfliktowana wewnętrznie spać idę, dukan może pomoże, albo raczej nie, opona całosezonowa moim przeznaczeniem jest

kolorowych
hihi, ja też spadam - ale Dukan na schuście z pewnością pomoże - to chyba prawo fizyki jezd jakieś co nie?

ciao amigos
Stary 2011-03-06, 02:56   #2950
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze wędzone i co człek ma spożwać, jak odchudzić się pragnie jak w ogóle chce jeść coś co nie szkodzi , i proszę mi tu z warzywami nie wyjeżdzać, bo wiem, że i szczypiorek rośnie w poziomie
iiiiii
:
ryby duszone lub pieczone w folii w ziołach, naturalny jogurt z dodatkiem mielonych pestek i suszonych owoców, kwasne mleko ( niepasteryzowane ! ) , chleb razowy i makaron razowy ( nie duzo ) , duszony lub pieczony w folii indyk, biały chudy ser np. z rzodkiewką, soki warzywne z jabłkiem świezo robione , dwie szklanki dziennie, jedna na czczo 30 min. przed posiłkiem, druga 2 godziny po kolacji, owoce cytrusowe dwa razy dziennie, szynka chuda bez konserwantów, salatki jarzynowe bez ziemniaków i majonezu, zupy jarzynowe bez mąki zaprawiane jedynią łyzką śmietany, odrobiną soli i ew. czosnkiem, zurek z jajkiem ( bez wędzonki , najwyżej na skrzydełkach )

Cytat:
Bardzo dziękuję, Rozterko!
Masz niesamowitą wiedzę, jesteś pod wrażeniem. Czy doradzasz zawodowo?
Może poradzisz mi, co zrobić, żeby mi zeszło zatrzymanie wody po hormonach?.
Nie , doradzam tylko koleżeńsko

Dobry byłby sok z kilku liści szpinaku + pół ogórka + pomarańcza obrana tak aby zostało duzo białych włókien + nieduzy czerwony burak , ale nie da się tego robic w sokowisrówce trza by w wyciskarce, chociażby ręcznej. Pic zaraz po wyciśnięciu dwa razy dziennie ( po ok. 200-250 ml ) Zamiast 2 sniadania i podwieczorku.
Poza tym nie jesc smakowych jogurtów, soków kupnych i cukru

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2011-03-06 o 03:12
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 02:57   #2951
gryx82
BAN stały

Cytat:
tera dopiero mówisz już bym była i jako ten palec byś nie siedział i może coś byś mi wy/prze tłumaczył
Już widzę, jak zostawiasz P. samego ze zwierzyńcem, a na do widzenia śmiejesz się po francusku i mówisz "Gryx ma wolna chatę, no przecież sam chłopak siedzieć nie może"

Cytat:
rób to ze złą miną
To nie jest gópje --->

Cytat:
Obok oliwki to chyba mój sztandarowy antykolor

Cytat:

---

Lecę przywołać kociarnię z dworu/pola/zewnątrz
Stary 2011-03-06, 03:01   #2952
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
hihi, ja też spadam - ale Dukan na schuście z pewnością pomoże - to chyba prawo fizyki jezd jakieś co nie?

ciao amigos
chyba raczej chemii

---------- Dopisano o 03:01 ---------- Poprzedni post napisano o 02:58 ----------

Cytat:
rób to ze złą miną

może wina półwytrawne?
Stary 2011-03-06, 03:13   #2953
gryx82
BAN stały

Dobranoc
Stary 2011-03-06, 03:14   #2954
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Dobranoc
Dobranoc
Stary 2011-03-06, 08:10   #2955
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Fuj, moje dwie traumy I jeszcze gotowany kurczak.
Jestem dziwolągiem chyba - bardziej smakuje mi gotowany kurczak od pieczonego

Rozterka ma 100% rację, w tym co pisze. Najważniejsze i najskuteczniejsze jest długotrwałe (albo stałe) zmienienie nawyków żywieniowych.

Mnie najbardziej gubiły słodycze i podjadanie późnym wieczorem. Ze słodyczy praktycznie zrezygnowałam. Jadam je przez może 2-3 dni w miesiącu przed @, kiedy organizm aż piszczy za czekoladą czy Prince Polo Cukru używam codziennie - do kawy. Do herbat nie potrzebuję. A na wieczorne napady głodu znalazłam sposób - jem więcej w ciągu dnia, w pracy. Oprócz kanapek, jakieś serki, jogurty, owoce. Najlepszym wyjściem byłoby zrobienie sobie jakiejś sałatki ale straszny leniwiec ze mnie w tej kwestii.

No i oczywiście alko.... Średnio dwa razy w tyg jest jakieś piwko, lampka wina. Ale to są mocno uśrednione statystyki.

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2011-03-06 o 08:22
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 08:15   #2956
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Dziń dybry

Cytat:

Rozterka dobrze pisze
Dieta Dukana to dla mnie badziewie, wiecie dlaczego jest taka popularna?? Bo daje szybki efekt. To jej jedyny plus i nie usiłujmy dorabiać do niej jakiejś głębszej filozofii.

Wolę MŻWR, ale przez pieprzone delegacje i wieczorne jedzenie, waga mi wróciła
I w ogóle jestem chora, znowu gardło mam zawalone

Rozterko - czy to Ty nabyłaś ode mnie ponownie Chocolat?

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 09:15   #2957
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
słodziki też , długotrwale stosowane sa bardzo szkodliwe
konkretne wiarygodne badania poproszę, bo się z takowymi nie spotkałam jeszcze (zawsze są teksty "jak donoszą badannia", "w badaniu wykazano, że..", ale żeby konkretnej dokumentacji z przeprowadzenia samego badania ujawnić, to już nikogo odważnego nie ma - ergo: badań nie ma, wyniki są nadinterpretowane albo wypadło inaczej, niż zamysł autora)

Cytat:
Duzo piwa nie jest zdrowe na nerki a ponad to obciąża watrobę, 300-600 gram to ilosc nieszkodliwa a nawet pomocna dla zdrowia, oczyszcza nerki, dostarcza witamin , mikroelementów. Wieksza ilosc raczej stanowi obciaąenie dla organizmu

i to samo z winem - czerwone niby "zdrowsze", ale za to bardziej rypie wątrobę

Cytat:
Piwo samo w sobie nie zawiera tłuszczu. Jednak 1 g alkoholu ma aż 7 kcal, czyli tylko o 2 mniej niż taka sama ilość tłuszczu. Przeciętnie szklanka piwa ma około 120 kcal , czyli wypicie trzech butelek 0,5 litra to ok. 600-700 cal .
Tycie wynika także z tego, że najczęściej szklance piwa towarzyszy jakaś przekąska – sery, orzeszki, chipsy, paluszki czyli nastepne 200,300,400.......
z grubsza się zgadzam, dodam tylko, że człowiek tyje nie tylko od tłuszczu, ale i węgli
piwo ma dodatkowo wysoki IG, a energia nie pochodzi z samego alko, ale pierdyliona węgli, z których piwo się składa - pod tym względem najbardziej "dietetyczna" jest wódka pod warunkiem, że nie zapija się jej słodkimi sokami, nie drinkuje ze zmiksowanym bananem i brzoskwinią z puszki i nie zagryza chipsami i orzeszkami - organizm preferencyjnie zużywa "na bieżąco" kalorie z alko, natomiast te z zagrychy i popity chętnie odkłada w postaci kolejnych wałeczków

Cytat:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15155276# (i pełne wyniki: http://ajpregu.physiology.org/content/287/4/R934.long)
a odnośnie węgli - co innego CKD, co innego dukan (jeśli stosować się do zaleceń diety, a nie powalonych dziewcząt interpretujących dietę na własną rękę, spożywasz dziennie całkiem sporo węgli - bo i w serkach są, i w mleku, i w przecierze, i otrębach, i skrobii - a w fazie warzywnej z warzywek )

*edit - aaaa, zapomniałabym dodać - dieta dietą, pomaga, ale najważniejszy jest i tak ruch

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2011-03-06 o 09:19
cbr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 09:37   #2958
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
Dieta Dukana to dla mnie badziewie, wiecie dlaczego jest taka popularna?? Bo daje szybki efekt. To jej jedyny plus i nie usiłujmy dorabiać do niej jakiejś głębszej filozofii.
Trudno,będę dalej stosować to badziewie

I z tym postanowieniem idę zjeść płatki owsiane z jogurtem naturalnym

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 09:46   #2959
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
I z tym postanowieniem idę zjeść płatki owsiane z jogurtem naturalnym
winterko - otręby! nie płatki

a mnie się jeszcze jedno przypomniało - wolę już mieć nie w pełni sprawną nerkę (czy wątrobę - chociaż ta ma niezły potencjał regeneracyjny i po kilku miechach na jakiejkolwiek diecie da sobie doskonale radę), niż paść potem na zawał, powikładnie miażdżycy / cukrzycy, udar, tętniaka czy bredzić trzy-po-trzy przy niedotlenieniu tętnic mózgowych
Stary 2011-03-06, 09:50   #2960
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
winterko - otręby! nie płatki

a mnie się jeszcze jedno przypomniało - wolę już mieć nie w pełni sprawną nerkę (czy wątrobę - chociaż ta ma niezły potencjał regeneracyjny i po kilku miechach na jakiejkolwiek diecie da sobie doskonale radę), niż paść potem na zawał, powikładnie miażdżycy / cukrzycy, udar, tętniaka czy bredzić trzy-po-trzy przy niedotlenieniu tętnic mózgowych
Joł,mój błąd otręby oczywista

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 10:16   #2961
vesenka
Zakorzenienie

Właśnie zapchałam się omletem. Idę po kawę.

I pytanie do dukających, bo większość ze znajomych na Dukanie się skarży na tą przypadłość - macie jakieś skuteczne sposoby na podukanowe zaparcia? Sorki,że w porze śniadaniowej, ale potem zapomnę,że chciałam spytać

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 10:16   #2962
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:

O! I to jest dla mnie wyzwanie!
- wiem- TURKUS!!!!

Cytat:
ryby duszone lub pieczone w folii w ziołach, naturalny jogurt z dodatkiem mielonych pestek i suszonych owoców, kwasne mleko ( niepasteryzowane ! ) , chleb razowy i makaron razowy ( nie duzo ) , duszony lub pieczony w folii indyk, biały chudy ser np. z rzodkiewką, soki warzywne z jabłkiem świezo robione , dwie szklanki dziennie, jedna na czczo 30 min. przed posiłkiem, druga 2 godziny po kolacji, owoce cytrusowe dwa razy dziennie, szynka chuda bez konserwantów, salatki jarzynowe bez ziemniaków i majonezu, zupy jarzynowe bez mąki zaprawiane jedynią łyzką śmietany, odrobiną soli i ew. czosnkiem, zurek z jajkiem ( bez wędzonki , najwyżej na skrzydełkach )

Nie , doradzam tylko koleżeńsko

Dobry byłby sok z kilku liści szpinaku + pół ogórka + pomarańcza obrana tak aby zostało duzo białych włókien + nieduzy czerwony burak , ale nie da się tego robic w sokowisrówce trza by w wyciskarce, chociażby ręcznej. Pic zaraz po wyciśnięciu dwa razy dziennie ( po ok. 200-250 ml ) Zamiast 2 sniadania i podwieczorku.
Poza tym nie jesc smakowych jogurtów, soków kupnych i cukru
Wielkie, ale to wieeeelkie dzięęęęki!!!!!

No to...
pani z pieskiem.jpg

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 10:21   #2963
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
I pytanie do dukających, bo większość ze znajomych na Dukanie się skarży na tą przypadłość - macie jakieś skuteczne sposoby na podukanowe zaparcia? Sorki,że w porze śniadaniowej, ale potem zapomnę,że chciałam spytać
żryć otręby?
nie wiem... na mnie antyzaparciowo działa to doskonale i od końca stycznia nie narzekam na "problemy"

Cytat:
Stary 2011-03-06, 10:21   #2964
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:

niesamowicie mi się podoba. Szkoda,że kompletnie nie pasuje do wystroju mojego mieszkanka, bo już bym siedziała na pw

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2011-03-06 o 10:40
Stary 2011-03-06, 10:23   #2965
Pin up girl
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Ja to chcę!
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 10:27   #2966
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

niesamowicie mi się podoba. Lubię Art Deco, szkoda,że kompletnie nie pasuje do wystroju mojego mieszkanka, bo już bym siedziała na pw

e tam...artdeco pasuje do wszystkiego , no moze do kurnej chaty niebałdzo, ale to Ci chyba nie grozi

Bardzo mnie sie podoba ten obrazek, tylko mnie akurat kolory nie pasują do wnetrza.....
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 10:37   #2967
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
e tam...artdeco pasuje do wszystkiego , no moze do kurnej chaty niebałdzo, ale to Ci chyba nie grozi

Bardzo mnie sie podoba ten obrazek, tylko mnie akurat kolory nie pasują do wnetrza.....
u mnie na razie rządzi ikea style W przyszłym roku remont, to się zobaczy
My z kolei mamy hopla na punkcie focenia, więc na razie powiększamy co lepsze zdjęcia. Na obrazy przyjdzie czas po remoncie

A mi się wydaje,że w szarościach, które pokazywałaś obraz by wyglądał bosko. Tylko ramę mu dopasować

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2011-03-06 o 10:39
Stary 2011-03-06, 10:42   #2968
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Heloł

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 10:46   #2969
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
Super! Justyno widzę, że kryzys twórczy zażegnany na dobre.

Coś mi się chce - chyba jakiegoś ciucha albo perfum

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 10:54   #2970
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
u mnie na razie rządzi ikea style W przyszłym roku remont, to się zobaczy
My z kolei mamy hopla na punkcie focenia, więc na razie powiększamy co lepsze zdjęcia. Na obrazy przyjdzie czas po remoncie

A mi się wydaje,że w szarościach, które pokazywałaś obraz by wyglądał bosko. Tylko ramę mu dopasować

ikea ma b dobre wzornictwo wg mne, co do szarosci do pasowałby fakt...tylko w koncepcie mam złamanie tych szarosci czerwieniami..pomaranczam i zeby ocieplic troche
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości