|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2251 |
Rozeznanie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
czesc Kobitki
![]() Ja juz z powrotem, w Sopocie bylo bardzo sympatycznie, hotel rewelacja, nawet w prezencie byl masaz plecow, mmm - rewelacja ![]() mialam troche przebojow w drodze do Polski (na lotnisku), ale w koncu wyjazd bardzo udany, super kolacje, ciekawe konferencje no i spotkanko ze znajomymi z pracy ![]() Chlopaki tez dawali sobie swietnie rade choc Stefus dopiekal lekko Malzowi - ale sa rezultaty , mamy dwa nowe zabki u gory, prawa jedynke i dwojke ![]() Djerba przepraszam Sloneczko, ze nie pisalam, ale wyjazd byl rozplanowany co do minuty, nie mialam chwili wolnego,w kazdym razie zazdroszcze miasta - Sopot jest przepiekny! chce tam pojechac z moimi chlopakami w lato na tydzien ![]() Doczytalam Was, ale nie dam rady pocytowac, wszystkim chorutkom zdroweczka ![]() ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2252 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Raczkujemy,ząbkujemy i już bardzo chodzić chcemy! Dzieci V-VI 2010r. cz.IV. :-
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2253 |
Konto usunięte
|
Atopiclair jest koszmarnie drogi, 70zl w aptece, masakra
![]() Kupiłam dzisiaj w Biedronce te drewniane układanki :ehem 3 sztuki, misia do ubierania, klocki do układania i rybki magnetyczne do łowienia, będą na potem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2254 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------------------------------------------------------------------- A jak już o plecach mowa...my dziś w domu siedzimy, coś mi strzeliło w plecach i ledwo łażę, a Szymek mega marud i ciągle na rączki chce... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2255 |
Zadomowienie
|
justin fajnie że wyjazd sie udał , zazdroszcze
![]() bratko a to nie wiedziałam, mam nadzieje że do roczku wszystko bedzie dobrze a to jest tylko chwilowy bunt małego organizmu. ![]() szkoda bardzo gdyby był uczulony na gluten , czy nabiał - troszke by to było skomplikowane w rozszerzaniu diety . Przynajmniej mi sie tak wydaje - toż gluten jest prawie wszedzie. A tak na marginesie też by mi sie masaż przydał ![]() ![]()
#2256 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() oby to co wlazlo poszlo sobie z pleckow ![]() Szajus to bedzie czym sie bawic ![]()
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2257 | ||||
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25519631]
Podjęłam decyzję, zapisuję się na fitness. Fajne godziny, no i również w sobotę i niedzielę. Zapuściłam się koszmarnie...[/QUOTE] ja też się zapisuję w przyszłym tygodniu tylko, że u mnie nie ma zajęć w weekendy tzn w sobotę są tylko 2 godz rano, więc masz fajniej ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25528456] Kupiłam dzisiaj w Biedronce te drewniane układanki :ehem 3 sztuki, misia do ubierania, klocki do układania i rybki magnetyczne do łowienia, będą na potem ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja mam dziś tak leniwy dzień, że nawet obiadu jeszcze nie mam ![]() ![]()
![]() |
#2258 |
Raczkowanie
|
hej
![]() no dziś na szczęście poprawa, nie ma gorączki, jest lepszy humor ![]() właśnie pełza po całym domu, katar tylko męczy ją widac cały czas, oddycha buzią ![]() Lea,miałaś rację co do cecloru i jego smaku. Wczoraj jej podawałam to strasznie krzyczała a dziś... jakież było moje zdziwienie gdy domagała się jeszcze ![]() Grunt że jej lepiej, mnie za to nie odpuszcza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2259 |
Zakorzenienie
|
Gabi i Blanka
![]() gratuluję nowych ząbków i umiejętności, a chorowitkom dużo zdrówka ![]() mam jeszcze chwilkę, może zdążę coś skrobnąć. 1. nocki nam się unormowały. od kilku dni tylko 2 pobudki, w okolicy 23-24 (dziś 0.30) i 4 rano. jest dobrze. reszta później... Ewcia woła... |
![]() ![]() |
![]() |
#2260 |
Zakorzenienie
|
i jestem
![]() Ewcia mnie dziś szokuje swoim spaniem/niespaniem 2. na spacery wychodzimy, gdy drzemka tuż tuż. i albo wychodzimy z rykiem, albo z nim wracamy. raz na ryk pomógł chrupek ![]() 3. mały postęp z grudkowym jedzonkiem. dziś zjadła pół dużego słoiczka rosołku z ryżem. 4. osmieliła się i próbuje zwiedzać cały dom. udaje jej się przechodzić przez wysoki progi (na czworakach oczywiście), a kilka dni temu asekurowana przeze mnie wdrapała się po schodach na półpiętro ![]() 5. rośnie mi gaduła, nawet na basenie dziś instruktor to stwierdził. i do tego ma duże parcie na szkło. ![]() 6. wstała dzis po 6 i nie zasnęła w drodze na basen, co zwykle robi. dała radę bez większego maruda przetrwać zajęcia i nawet przy ubieraniu nie było problemu. padła w drodze powrotnej. na kolejną drzemkę wzięłam ją na spacer - pospałą 30 minut. po powrocie do domu cyc i usnęła mi przy nim. odłożyłam do łóżeczka, pospała 50 minut, wybudziła się przd chwilą z marudem, wzięłam na ręce, beknęła i znów zasnęła, więc ją odłożyłam i mykam na All zamówić w końcu fotelik. ![]() 7. fota z dzisiaj - ostatnio bardzo często robi taki dzióbek i głośno cmoka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2261 |
Zakorzenienie
|
Margo-Ewcia boska!
![]() ![]() ![]() Niunia-cieszę się,że już lepiej.Choroby dziecka zawsze bardzo stresują,wiem o tym az za dobrze ![]() Justin-ale Ci dobrze było ! Sheraton i masaż mmmm.... zazdroszczę! ![]() u nas nadal zębów niet ![]() nocki uważam za przesypiane-nadal śpi od 19/20-5 ,cyc i wstaje 6.30/7 ![]() młode śpią,błoga cisza.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2262 |
Zakorzenienie
|
Margo moja Olcia też tak robila tylko ja myslałam,ze to ją dziąsła swędzą i tak tobi.Teraz to robi takie "kla"kla" jak koń.
No i sie zaczęło.Olcia próbuje wspinać się na wszystko co się da. Coś nie mogę zdjęć załączyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#2263 |
Zakorzenienie
|
oooo to Tosiula by się z Olcią dogadała
![]() ![]() albo może jej brzuch przeszkadza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2264 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() margo Ewcia jak zwykle śliczna ![]() ------------------------------------------------------ A ja padam na pysk ![]() ![]() Teraz już padł,mam nadzieję,że dzisiejsza noc będzie lepsza... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2265 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Byliśmy u szwagierki, moi chłopcy i jej 1,5 roczny syn, to bardzo zła mieszanka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2266 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25536617]
Byliśmy u szwagierki, moi chłopcy i jej 1,5 roczny syn, to bardzo zła mieszanka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jejku biedactwa ![]() Swoją drogą to chyba nie tak łatwo ugryźć w główkę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2267 |
Wtajemniczenie
|
Justin - nie wybaczę Ci tego no no no!!!!!
![]() Dziewczyny, ja już nie mogę....codziennie już mam dosyć mojego naburmuszonego męża...z niewiadomo jakich powodów..wszystko mu przeszkadza..i mała go bardzo irytuje. Teraz tak pewnie piszę, ale cieszę się że wkońcu wypłynie..bo oprócz tego codziennie są kłótnie... Dziś dzień do d***.....i jeszcze kilka chwil temu wpadł mi telefon do wanny....i za przeproszeniem ch**......nie mam kasy na nowy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2268 |
Konto usunięte
|
djerba, u nas tez tak czasem jest,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2269 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moja juz nie - nieśmiało ale na maksa zwiedza cały dom , jest wszedzie z predkością wiatru ![]() no i za tydzien mąż przyjedzie to zakłada barierki na schody . [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25536617] Byliśmy u szwagierki, moi chłopcy i jej 1,5 roczny syn, to bardzo zła mieszanka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaki dla Maksia ![]() ![]() Cytat:
![]() Powodzenia ![]() Mój mąż jest w domu co 3-4 tygodnie , mam go co dzien na skype , wiec sie nie odzwyczajam od niego , ale zaczynam sie też odzwyczajac od jego obecności w domu ![]() ![]() Dziś w nocy Gabi dokładnie co godzine salutowała na siedząco ![]() I nosy mamy zawalone na maksa ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2270 | |
Zadomowienie
|
Margos, Ewcia sliczna i smieszne zdjecie z tymi (no wlasnie jak to sie nazywa?
![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25536617] Byliśmy u szwagierki, moi chłopcy i jej 1,5 roczny syn, to bardzo zła mieszanka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() o rany co za przygody. Buziaki dla Twoich chlopakow... Cytat:
Ma to po swoim ojcu jak nic. A jego ojciec jest czlowiekiem morza ![]() ![]()
![]() |
#2271 |
Raczkowanie
|
my też bezgluty
![]() Hej Dziewczyny ![]() Kozie mleko się przyjęło!!!! ![]() ![]() ![]() Szaja pytałaś skąd kozie: kupuję z danmisa (jest w płynie i proszku), mam też znajomych co kozy mają, muszę na ich mleko się zaczaić ![]() Djerba u nas też górne jedynki są z mega przerwą ![]() Szczepanek odkrył stawanie... staje wszędzie poprostu... w łóżeczku, przy fotelu, przy mojej nodze... to jego ulubiona rozrywka ostatnio ![]() ![]() Mamy mega problem z wieczornym zasypianiem. No i nadal dwa posiłki w nocy są... i oczywiscie pare razy trzeba go przytulić... ![]() Jamaica jak nauczylaś córeczkę pić z normalnego kubeczka? Miłej niedzieli ![]()
#2272 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak ja to lubię ![]() Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;25536617] Byliśmy u szwagierki, moi chłopcy i jej 1,5 roczny syn, to bardzo zła mieszanka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Albo jego mamusia skutecznie to ukrywała ![]() Cytat:
A telefon - może abonament weź i nowy tel. za złotówkę czy co? Cytat:
Cytat:
![]() Mnie nerwy puściły wczoraj, BARDZO nieładnie nazwałam męża, i tak ma szczęście, że się z pazurami na niego nie rzuciłam ![]() A teraz pojechali do teściów, ja zostałam, bo moja mamunia znów słodkie zjadła i cukier wysoki wymioty i temp. Wrrrrr, pies na sodycze jest ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2273 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blanka też ostatnio tak zaczęła robić ![]() Cytat:
Nie mogę na niego patrzeć aż. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25542977] Mnie nerwy puściły wczoraj, BARDZO nieładnie nazwałam męża, i tak ma szczęście, że się z pazurami na niego nie rzuciłam ![]() A teraz pojechali do teściów, ja zostałam, bo moja mamunia znów słodkie zjadła i cukier wysoki wymioty i temp. Wrrrrr, pies na sodycze jest ![]() ![]() ![]() ![]() Głupie Teżety! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2274 |
Wtajemniczenie
|
szaja - ten telefon, który mi wpadł to właśnie na abonament..dodatkowo mam jeszcze 2 fony, te 2 są mixy, więc jeden z nich mogłam użyć na chwilę bo Wasiu wysuszył i sprawił, że działa
![]() A odnośnie zachowania męża, to on jest zawsze wszystkim poddenerwowany..teraz w tym momencie, kiedy karmi małą - wkurza się, bo ona nie chce jeść, albo wkurza się jak Shhh wszystkko ściąga. Tłumaczę mu, że takie jest dziecko..że musi być przygotowany, bo czeka go w życiu jeszcze więcej różnych niespodziewajek.. Moja mama i nie tylko ona widzą, że Wasiu traktuje małą nie delikatnie...obchodzi się z nią jak z psem...ma agresywne ruchy..ona się go boi, bo jak tylko jesteśmy same to jest zupełnie inna. A tak mi opowiadał, jak to on kocha dzieci..i sama zresztą wam kiedyś pisałam, jak super zachowywał się w stosunku do obcych dzieci...szkoda tylko, że nie do swojego... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2275 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
Dzisiaj z Zakopanego się melduję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2276 |
Zakorzenienie
|
djerba do nieobecności męża można się niestety przyzwyczaić i potem faktycznie może irytować, mój co prawda nie wyjeżdża ale jak ma goracy okres w pracy i nie ma go od rana do wieczora to jak później jest przestój i nagle całymi dniami w domu to mam go serdecznie dość- ciągle się o byle głupoty ścinamy a mała tego na nieszczęście słucha
![]() A wczoraj też mnie wkurzył owszem był pomóc moim rodzicom coś tam dopołudnia koło domu robić, ale potem miał mi pomóc bo miał imieniny i przyszli moi rodzice, teście, moja siostra i jego, miał mi pomóc w sprzątaniu i przygotowywaniu jedzenia a siedział przed TV a ja myślałam że sobie motorek w dupę wsadzę za przeproszeniem i się mu dostała zrypka ![]() kardashi a jakiej firmy masz barwniki do ciasta? I czy można z nich uzyskać intensywny kolor? Bo zastanawiam się nad dwoma firmami, a chcący żeby do mnie dotarła przesyłka muszę do jutra zamówić a nie mogę się zdecydować ![]() Lea biedne chłopaki ![]() Silpe zdrówka ![]() Margo Ewcia jak zwykle śliczna ![]() U nas marudy zębowe, ale ogólnie nawet nieźle jak dam czopka na noc. Wczoraj byłam w szoku bo zawsze jak wstaje na cyca 24 lub 1 w nocy to już nie chce spać w łóżeczku i zostaje u nas, a wczoraj przysnęła i odłożyłam ją do łóżeczka i nie wrzeszczała tylko ładnie spała. Potem się obudziła na kolejne karmienie ale o której nie wiem bo na wpół śpiąco ją brałam. A i w dzień też daje się odłożyć do łózeczka na spanie- oczywiście już na wpół śpiąco, ale to i tak sukces. Kurde już drugi dzień mnie głowa napiernicza- mam tak samo jak moje mama jak mam ból głowy to 2-3 dni, u mnie to na razie nawet nie tak silne bóle bo ona ma migrenowe, ale tabsy mi nie pomagają. Justin zazdroszczę masażu- mi by się też taki przydał- w ogóle jakiś dzień tylko dla siebie w jakimś SPA ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2277 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2278 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25542977]
Będziesz doiła? ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() ![]() Kardashi, sorki, to do CIebie było pytanie o to jak nauczyłaś pić córeczkę z kubeczka, a nie do Jamaiki. Pomylilo mi się coś ![]()
#2279 |
Zakorzenienie
|
Curly może maść żmijkowa?
Djerba a rozmawiałaś z nim o tym szczerze? powiedz mu tak jak nam tu jak to widzisz, jaki ma stosunek do małej. Może on sobie nie zdaje sprawy z tego? Wiesz faceci czasem nie umieją się odnaleźć w roli ojca. A u nas na szczęście w tej kwestii jest ok. Na początku M kilka razy małej zabraniał tego i tamtego "tego nie ruszaj" "tego nie wolno" ale owszem czego ruszać nie może to nie może, ale jak powyciąga z szafek jakieś ryże w woreczkach, reklamówki, miski metalowe i narobi bałaganu to nas nie ubędzie a ona ma fajną zabawę i zajęcie i poznaje świat ![]() Odnośnie tortu jeszcze to jak też myśle o takim żeby właśnie mała mogła zjeść, a nie o tym żeby dorosłym nie wiem jak smakował- w razie czego mogę kupić dla dorosłych osobny, bo i tak będzie 20 0sob to pewnie jeden będzie mało. |
![]() ![]() |
![]() |
#2280 |
Zakorzenienie
|
Olivka ja mam w proszku barwniki, nie wiem jakiej firmy, nie ma na opakowaniu
![]() ![]() ja z tych tutaj zamawiałam.http://allegro.pl/barwnik-spozywczy-...491297673.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.